Cameron maakt drie Avatar-vervolgen

James Cameron maakt niet twee maar drie nieuwe Avatar-films. Hiermee wordt een eerdere uitspraak van actrice Sigourney Weaver, vorige maand, bevestigd. Avatar 2 komt uit in december 2016, niet 2015. Dat laten Cameron en productiemaatschappij 20th Century Fox weten, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

"De wereld en personages bleken nog rijker dan ik had verwacht, en het werd duidelijk dat twee vervolgfilms niet genoeg waren om al mijn ideeën op het witte doek te brengen", vertelt Cameron. De stap naar een vierde film in de reeks was dan ook snel gezet.

Het zal hierbij ongetwijfeld hebben geholpen dat Avatar wereldwijd met een opbrengst van ruim 2,8 miljard dollar nog altijd de best bezochte film ooit is en dat Fox alles opzij heeft gezet zodat Cameron zijn volledige epos kan vertellen.

De opnames van de drie films vinden achter elkaar plaats en beginnen ergens volgend jaar. Daarna is het aan de speciale effectenteams om de films klaar te stomen voor het witte doek, in 3D en met de nieuwste visuele technieken. Deel 3 staat gepland voor 2017, deel 4 voor 2018.


James Cameron maakt drie Avatar-vervolgen (Foto: Novum)