Joop Braakhekke voelt wel wat voor acteercarrière

Joop Braakhekke wil vaker meewerken aan filmprojecten. De 72-jarige televisiekok speelt zichzelf in de nieuwe Nederlandse film Soof, maar zou een nieuwe rol niet aan zich voorbij laten gaan. "Het lijkt me geweldig om een personality of een ander karakter te spelen", zegt hij voor de camera van Novum Nieuws.

"Mijn voorbeeld zou dan wijlen Johnny Kraaijkamp sr. zijn", gaat Braakhekke verder. "Omdat ik dat naturelle zo mooi vind, het gewone." Voor de rol in Soof, die in december in de Nederlandse bioscopen verschijnt, draait Joop zijn hand niet om. "Dit is natuurlijk niet zo moeilijk", aldus de kok. "Maar ik geloof ook wel dat je het een beetje normaal moet doen. Als je het geforceerd gaat acteren, wordt het niks. Daar trapt het publiek ook niet in."

Joop vindt dat ouder worden belangrijke voordelen met zich meebrengt. "Ze maken me niet meer zo gauw gek", legt hij uit. "Vroeger wilde je alles goed doen en ben zo opgedraaid. En juist dat opgedraaide moet eruit. Ik denk dat dat ook het geheim is. Het moet uit de navel komen."

Submitter:  Bron: Novum