Singer over Dinklage in X-Men

Een tijdje geleden werd bekend dat Peter Dinklage een rol had bemachtigd in X-men: Days of Future past en verder alleen dat hij de voornaamste antagonist zou spelen. Hierna werd wild gespeculeerd over de aard van de rol. Regisseur Bryan Singer heeft nu gereageerd op enkele van de geruchten.

Zo was een van de geruchten dat Dinklage de kleine vechtersbaas Puck zou gaan spelen, maar dit ontkrachtte Singer. Ook zal het personage van Dinklage niet CGI zijn. "Hij zal gewoon zichzelf spelen, althans, zichzelf die een personage speelt. Geen CGI dus," aldus Singer. "Hij is zo'n geweldige acteur, ik ben fan van hem en van Game of Thrones. Hij was mijn eerste keus en ik ben heel blij dat hij gecast is. Het zo grappig om met hem te praten. Ik vereenzelvig hem met een Brits accent vanwege Game of Thrones, maar als hij dan voor je zit hoor je gewoon een man uit New Jersey."

Naast Dinklage is al bekend dat X-men-veteranen James McAvoy, Michael Fassbender, Hugh Jackman, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Shawn Ashmore, Ian McKellen, Patrick Stewart en Anna Paquin zullen terugkeren. De opnames beginnen over enkele maanden en de film moet in juli 2014 uitkomen.

Dinklage als Tyrion Lannister in Game of Thrones
Dinklage als Tyrion Lannister in Game of Thrones