Mees Kees krijgt vervolg

De Nederlandse jeugdfilm Mees Kees krijgt een vervolg. In Mees Kees op Kamp gaat meester Kees met zijn klas op schoolreisje. Dat laat distributeur Entertainment One Benelux dinsdag weten.

Net als in de eerste film is directrice Dreus er weer om de goede sfeer tussen Mees Kees en zijn klas ter verpesten. Zo vindt ze het vooral belangrijk dat het uitstapje een leerzame werkweek wordt, terwijl Mees Kees natuurlijk veel liever zijn leerlingen spelenderwijs iets bijbrengt. Gelukkig weet hij zich onder het juk van Dreus uit te werken. Zo laat hij de kinderen in zee zwemmen om zeesterren te bestuderen. Dat gaat immers veel beter dan in het museum. Na een week wil eigenlijk geen van de kinderen al naar huis.

Willem Voogd keert weer terug in de rol van Mees Kees, Sanne Wallis de Vries speelt weer directrice Dreus. Mees Kees op Kamp wordt geproduceerd door dezelfde makers als de eerste film, Barbara Bredero neemt weer de regie op zich en Tijs van Marle neemt weer het scenario voor zijn rekening. De première staat gepland voor het voorjaar van 2014.

Mees Kees draait sinds oktober 2012 in de Nederlandse bioscopen en behaalde al bijna zeshonderdduizend bezoekers. De film won, naast de Gouden- en Platina Film, de publieksprijs voor Beste Nederlandse Kinderfilm 2012 op kinderfilmfestival Cinekid.


Mees Kees krijgt vervolg (Foto: Novum)