Filmmakers slepen B.B. King voor de rechter

B.B. King heeft een aanklacht aan zijn broek hangen. De makers van de film B.B. King and I slepen de zanger voor de rechter omdat hij zich bemoeit met de film, ook al stemde hij eerder in met het scenario. Hij zou zelfs hebben geprobeerd de productie de nek om te draaien, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 86-jarige King vindt dat productiebedrijf King Size Film met de film en de bijbehorende website zijn rechten schendt. Het bedrijf beroept zich echter op de artistieke vrijheid om het verhaal te kunnen vertellen en vergelijkt B.B. King and I met andere creatieve uitingen over beroemdheden, zoals My Week with Marilyn, Me and Orson Welles en het liedje Moves Like Jagger van Christina Aguilera en Maroon 5.

De gewraakte film gaat over de drummer Michael Zanetis, die King in 1980 leerde kennen, waarna een lange vriendschap volgde. Patrick Fugit, bekend van Almost Famous, en Wendall Pierce, die doorbrak met zijn rol in de tv-serie The Wire, spelen de hoofdrollen in de film. King zelf heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.