FOK!filmtips van de dag: The Three Burials of Melquiades Estrada

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Het is vandaag zaterdag en dit betekent dat er meestal veel films te bekijken zijn. Om 15:20 is op BBC 2 Flower Drum Song te zien. Deze komedie uit 1961 waarin een Chinese vrouw illegaal in San Francisco arriveert om daar te trouwen. Echter, ze raakt verliefd op een andere man. Het leven in de Verenigde Staten blijkt wel iets voor haar te zijn, maar haar vader denkt hier anders over.

Om 22:00 is op RTL 5 het vervolg van Hellboy te zien. Hellboy II: The Golden Army is een actiefilm uit 2008 met Ron Perlman, Selma Blair en Doug Jones. De rode, sigarenrokende demoon Hellboy (Perlman) neemt in dit sterke tweede deel op tegen het duistere leger van de verbannen prins Nuada, die de mensheid uit de weg wil ruimen. Hellboy krijgt hierbij hulp van zijn vriendin.

Voor de goede films moet men vanavond bij de BBC 2 zijn, want om dezelfde tijd is hier Brighton Rock te zien. De moeite waard! En ook de FOK!filmtip van vandaag wordt door deze zender uitgezonden: The Three Burials of Melquiades Estrada. Dit is een avonturenfilm uit 2005 met onder andere Tommy Lee Jones, Barry Pepper en Julio Cedillo. Op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico raakt grenswachter Mike betrokken bij de dood van Melquiades Estrada. Het slachtoffer wordt snel begraven en in het kleine stadje beschouwt men de zaak als afgehandeld. Maar wanneer een goede vriend van Estrada erachterkomt wat er met hem is gebeurd gaat hij achter de grenswachter aan. Hij dwingt hem om het lichaam op te graven en samen brengen ze het stoffelijk overschot naar zijn geboorteplaats om het aldaar opnieuw te begraven. Helaas verloopt de tocht niet zonder moeilijkheden. The Three Burials of Melquiades Estrada wordt om 00:55 uitgezonden.