Zombie-Pride and Prejudice weer zonder regisseur

Craig Gillespie is om onbekende redenen uit het filmproject Pride and Prejudice and Zombies gestapt. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Gillespie, bekend van Lars and the Real Girl, is de derde die voor de regie van de horrorpersiflage bedankt. Eerder stapten David O. Russell, die ook het scenario schreef, en Mike White op.

Het verhaal van de film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Seth Grahame-Smith, een mengeling van het klassieke verhaal van Jane Austen en een plaag waardoor iedereen in zombies verandert. Het boek is een typisch voorbeeld van de zogenoemde zomcom, of zombiekomedie, waarbij serieuze literaire werken of historische gebeurtenissen gecombineerd worden met pulphorror.

Andere voorbeelden zijn Sense and Sensibility and Sea Monsters en Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Dit laatste boek wordt overigens ook verfilmd, met Dominic Cooper in de hoofdrol.

De film heeft ook al niet veel geluk met acteurs. Zo werden ooit Natalie Portman, Scarlett Johansson, Emma Stone en Blake Lively getipt voor de hoofdrol van Elizabeth Bennett. Bennett is te midden van een zombieplaag die om zich heen grijpt op zoek naar haar ware liefde. Alle actrices stapten echter uit het project, waardoor de vacature van hoofdrolspeelster nog steeds niet is vervuld. Portman is nog wel aan de film verbonden als producent.


Zombie-Pride and Prejudice weer zonder regisseur (Foto: Novum)