T-mobile ziet gebruik mobiel internet sterk stijgen

Klanten van T-mobile maken flink meer gebruik van mobiel internet. Het dataverbruik is in het tweede kwartaal van dit jaar met 119 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet van de mobiele provider daalde met 2,7 procent. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Het aantal abonnees van T-mobile steeg de afgelopen drie maanden met 111.000, 11,7 procent. Het totaal aantal abonnees is 4,8 miljoen.

Twee op de drie klanten van T-mobile hebben inmiddels een smartphone. Per klant zet de provider 25 euro om. Daarvan wordt 34 procent gehaald uit sms, mms en mobiel dataverkeer. Vorig jaar in dezelfde periode was dat nog 28 procent. Het aantal verstuurde sms'jes bleef hierbij stabiel. Een abonnee gebruikt nu gemiddeld 300 megabyte aan data per maand via zijn telefoon.

De winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) bedroeg 128 miljoen euro. Het bedrijf investeerde 43 miljoen euro in met name de capaciteit van het netwerk.

De omzet van T-mobile daalde in het tweede kwartaal met 2,7 procent tot 436 miljoen euro. De omzet werd volgens een woordvoerder van T-mobile vooral gedrukt door prijsregulerende maatregelen van de overheid. Mobiele providers mogen minder in rekening brengen voor het gebruik van hun netwerk.

Maandag werd bekend dat na Vodafone en KPN ook T-mobile mobiel internet duurder gaat maken. In tegenstelling tot bij de concurrenten blijft het wel mogelijk onbeperkt te internetten. T-mobile wilde niet zeggen of de omzetdaling mede wordt veroorzaakt door het toenemend gebruik van mobiel internet.


T-mobile ziet gebruik mobiel internet sterk stijgen (Foto: Novum)