Van Raaij definitief weg bij PSV

Harry van Raaij bekleedt sinds kort geen officiële functie meer bij PSV. De voormalig voorzitter van de Brabantse club blijkt twee maanden geleden te zijn opgestapt uit het stichtingsbestuur, een orgaan dat een belangrijke stem heeft in het benoemen van de leden van de raad van commissarissen. Dat zegt hij woensdag in De Telegraaf.

Een verschil van inzicht met de huidige president-commissaris Frits Schuitema staat aan de basis van het vertrek van Van Raaij. De oud-voorzitter heeft een ander idee over de manier waarop de commissarissen moeten opereren en vindt dat de leden niet te lang op hun post moeten blijven zitten. "Het enige waarover we hetzelfde dachten, was dat de structuur moest veranderen", licht hij toe.

Van Raaij, tussen 1996 en 2004 voorzitter van PSV, besloot uiteindelijk zelf zijn functie neer te leggen. "Gezien de onderlinge verhoudingen leek het me beter de eer aan mezelf te houden", verduidelijkt hij. "Ik had al langer het gevoel geen deel meer uit te maken van de PSV-leiding, ondanks mijn positie in het stichtingsbestuur." Hij zegt wel de thuiswedstrijden van PSV te blijven bezoeken.