Aanwinsten Celtic kunnen nederlaag niet voorkomen

Celtic kocht de laatste dagen koortsachtig in, maar de komst van onder andere Robbie Keane heeft nog niet gebracht wat ervan verwacht wordt. Kilmarnock bleek gisteravond met 1-0 te sterk.

Ook Edson Braafheid en Jos Hooiveld kwamen de voorbije dagen de gelederen van Celtic (tijdelijk) versterken. Braafheid kwam echter nog niet in actie. Hooiveld vormde samen met Glenn Loovens het defensieve hart. Versterking Diomansy Kamara vormde samen met Keane de voorhoede.

De ploeg van trainer Tony Mowbray had in de eerste helft het initiatief, creëerde tevens voldoende kansen, maar Celtic kwam niet tot scoren. Kilmarnock lukte dat daarentegen wel. Christopher Maguire was op aangeven van Mehdi Taouil de gevierde man door, wat later bleek, de winnende treffer binnen te schieten.

Ook aanwinst Keane liet zich enkele malen gelden, maar telkens vond de Ierse huurling Kilmarnock-doelman Cammy Bell op zijn weg. Door de onverwachte nederlaag tegen de nummer tien van Schotland, raakt de koppositie steeds verder uit het zicht. Lijstaanvoerder Glasgow Rangers heeft nu een voorsprong van tien punten op Celtic.