Nigel Stepney ontevreden bij Ferrari

Het lijkt erop dat de herstructurering bij Scuderia Ferrari zijn tol begint te eisen. Nigel Stepney, technisch manager van zowel het test- als raceteam, overweegt een sabbatical naar aanleiding van de huidige bezetting binnen het team.

Sinds 1992 is Stepney in dienst van het Italiaanse team. Zijn grootste verdienste is de betrouwbaarheid van de Scuderia Ferrari. Nu Ross Brawn een sabbatical neemt is hij ontevreden over de wijze waarop dit wordt opgevangen. "Ik kijk uit naar een jaar weg van Ferrari. Ik ben momenteel niet tevreden met de situatie binnen het team, ik zou echt graag verder willen in mijn carriére en dat is momenteel niet iets wat gebeurd. Het liefst zou ik met een nieuwe sfeer hier bij Ferrari willen werken, maar als er bij een ander team een mogelijkheid komt, zou ik dat zeker overwegen," laat een ontevreden Stepney weten.

Een overstap is misschien niet de meest waarschijnlijke optie. Verwacht wordt dat Stepney een jaar rust neemt, om vervolgens in 2008 samen met Ross Brawn terug te keren. Stepney zou dan een belangrijke technische functie op de achtergrond gaan bekleden.