Ricksen wil bij Glasgow Rangers blijven

Fernando Ricksen heeft gezegd dat hij ook de komende jaren bij Glasgow Rangers wil blijven spelen.

De 28-jarige middenvelder, wiens contract aan het eind van dit seizoen afloopt, heeft al drie maal een nieuwe aanbieding naast zich neergelegd, maar verwacht er wel uit te komen met de Schotse club. "Ik verwacht hier nog een lange tijd te blijven", aldus de Limburger.

De 12-voudig international zegt dit aan de vooravond van de UEFA cup wedstrijd tegen zijn oude club AZ. Een terugeer naar Alkmaar lijkt niet aan de orde. "Ik zeg nooit nooit, maar voorlopig kan ik me een vertrek bij Rangers niet voorstellen. Ook al is AZ nu een grote club in Nederland, het is nog geen Rangers."

De manager van de Rangers, Alex McLeish, hoopt dat de goede prestaties van de Schotse club mee zullen spelen in de beslissing van Ricksen. Sinds oktober 2003 staat de club weer voor het eerst op de eerste plaats in de Schotse competitie, en de club lijkt op weg te zijn om verder te komen in de UEFA cup.

"We respecteren wat Fernando voor ons heeft gedaan. Hij houdt van voetbal en ik weet dat hij van Rangers houdt. We zullen hem zeker een aanbieding doen en dan moet hij maar beslissen. Maar ik denk dat Fernando een keuze zal maken op basis van voetbalredenen, niet op basis van geld", aldus McLeish.