Carmageddon vervolg dood voor geboorte?

Eerder dit jaar werd bekend dat ontwikkelstudio Pseudo Interactive haar deuren heeft moeten sluiten. In 10 jaar in de industrie met games als Cel Damage en Full Auto heeft het bedrijf een aantal redelijk succesvolle games op de markt gebracht. De reden dat de studio haar deuren moet sluiten is Eidos. Ze hebben wederom een project gecanceld, waar Pseudo mee bezig was, waarna het definitief afgelopen was. Welke game wilde Eidos niet bekend maken.

Een "senior games industry executive bekend met de situatie bij Pseudo" meldt via een mail aan de site next-gen.com dat de game in kwestie een nieuwe Carmageddon zou zijn. Vorige week stond er een wat vreemde blog op de geruchtensite Surfer Girl, waarin ook al werd gezegd dat het bedrijf bezig was met de ontwikkeling van een nieuw deel in de bloederige raceserie.

Hoewel beide bronnen het los van elkaar zeggen, is het niet anders te bestempelen dan als gerucht. Eidos wilde geen commentaar geven, Surfer Girl is niet de meest betrouwbare site en next-gen heeft alleen een anonieme bron die niet eens werkzaam was bij Pseudo Interactive of Eidos. Misschien zet het wel een andere studio aan om alsnog te gaan werken aan een vierde deel in een van de meer controversiële gameseries in de geschiedenis.



Carmageddon geeft je punten voor het aanrijden van wandelaars