Maffiahoertje Mabel en Marktplaatsnegers

Van: Danny
Aan: Sunchaser
Subject: Maffiahoertje Mabel en Marktplaatsnegers

In reactie op 100 jaar Padvinder Pedo Paradijs

Hej Sunnie! Gozer!

De scouting he, dat zijn toch van die jonge MacGyver tiepjes die op jonge leeftijd al leren hoe ze met een twijgje en een stuk kauwgom een efficiënte bom kunnen maken? In Europa gaan er stemmen op om internet providers te dwingen websites met informatie over hoe bommen te maken zijn te blokkeren, maar als ze met een akela massaal in het bos geflikkerd worden kunnen ze een uitgebreide hands-on uitleg krijgen. Ik snap het niet meer. Scouting is een soort van trainingskamp voor toekomstige terroristen, huurmoordenaars en spionnen en kan maar beter gemeden worden als de pest als je het mij vraagt. Je leert daar niets dan slechts in mijn ogen. Sowieso is er iets met kinderen en uniformen dat niet rijmt met elkaar. Kan er m’n vinger niet op leggen, maar ik vertrouw het niet. Als een kind van vier in een week een knoop kan leggen die nooit meer los komt dan stellen ze compleet verkeerde prioriteiten. Luisteren moet je ze leren. En werken.

Heb je trouwens dat nieuws over Marktplaats nog gehoord? Het schijnt dat die lui van Marktplaats negers op de zwarte lijst gaan zetten. Eerst schenen ze negers bij bosjes te verkopen, waarschijnlijk ingegeven door Jan Peter’s wens om de oude VOC-mentaliteit weer eens op te pikken, maar nu gaan ze op de zwarte lijst. Je reinste discriminatie natuurlijk en ik heb dan ook meteen een dringende brief aan het Meldpunt Discriminatie Internet gestuurd. Zijn die marktplaatsmalloten nou helemaal van de pot gepleurd? Negers zoenen mocht al niet meer, maar om ze nou ook nog op de zwarte lijst te zetten vind ik van weinig respect getuigen, buiten dat ik me afvraag wat ze met de woordspeling probeerden te bereiken. Ik stel voor dat we een petitie opzetten. Jij als namaakneger moet het toch met me eens zijn dat ze nu echt te ver zijn gegaan. Nog even en ze zeggen dat Beatrix een hoer is!

Wist je trouwens dat dat niet mag? Zeggen dat Beatrix een hoer is? Da’s een soort van heiligschennis of zo. Of Majesteitsschennis. Kennelijk is de enige hoer die Beatrix heet onze Koningin (terwijl ik toch zou zweren dat ik ooit een Tsjechische heb gehad die ook Beatrix heette. Of Sevgi, een van de twee.)
Je mag wel zeggen dat Miep een hoer is, of Tamara, of Elise. Truus mag zelfs een vieze, gore, stinkende Oostblokhoer genoemd worden. Geen enkel probleem. Maar doe nou geen shirtje aan waarop staat ‘Beatrix is een hoer’, want dan kun je mooi met je porum bij de rechter op het matje komen. Toch gek dat een shirtje met ‘Nadia is een hoer’ dan weer géén proces-verbaal oplevert. Misschien moeten we wat ‘Juliana was een hoer’ of ‘Amalia wordt een hoer’ shirtjes laten maken? Gewoon als testcase? Ow ja, en Brammetje de mediageile maffiaverdediger mag geen maffiamaatje genoemd worden, maar is het wel nog gewoon ok om Mabel een maffiahoertje te noemen of moeten we allemaal massaal creatief omspringen met de waarheid?

Maar goed. Wederom zit ik me druk te maken en dat terwijl het een mooie dag is vandaag. Moeder de vrouw is vandaag jarig, het zonnetje schijnt, de kinderen zijn zowaar een keer lief aan het spelen met z’n tweeën. Ik zou ervan moeten genieten in plaats van me opwinden over betuttelende, achterhaalde kutregeltjes in het wetboek. Ik zou me al helemaal niet druk moeten maken over het koningshuis. Wat kan mij het schelen dat die miljoenen per jaar krijgen en daar geen ene flikker voor hoeven te doen behalve af en toe een handje schudden, met een neplachje wuiven, praten alsof er een forse nieuwe aardappel in je strot hangt en lopen alsof je anaal verkracht bent door een olifant. Waarom zou ik me druk maken om het feit dat ik hun salaris betaal? Dat ze geen belasting betalen en meer poen hebben dan ze kunnen tellen?

Nee, daar moet ik me niet druk over maken, want dat doet verder tenslotte ook niemand. Ik kan me beter druk maken om Angeline Jolie die opeens ongeveer evenveel weegt als haar gemiddelde uitgemergelde adoptiekindje. Om het feit dat de chipknip gaat verdwijnen terwijl je in heel Rotterdam alleen maar met de chipknip kunt parkeren. Om het feit dat Jannes de geile wijven uit zijn clip heeft geknipt. Om stalen Pythons die even gevaarlijk blijken te zijn als hun reptieloïde naamgenoot. Om Elton John, die vindt dat internet gesloten moet worden omdat hij debiel is. Misschien dat ik dat een volgende keer wel weer doe.

Voor nu sluit ik weer af. Ik hoor volgende week wel weer van je, makker. Ik neem nog een stukje taart.

Later!
Danny