FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 14 september 2015

Purple Heart voor Amerikaanse Thalys-held

Een van de Amerikanen die vorige maand een aanslag in een Thalys-trein van Amsterdam naar Parijs verijdelde, wordt geëerd met een Purple Heart. Dat heeft de Amerikaanse luchtmacht maandag bekendgemaakt. De uitreiking van de eremedaille is opmerkelijk, aangezien deze normaal gesproken alleen aan militairen wordt gegeven die gewond zijn geraakt of zijn omgekomen terwijl ze in een gevechtssituatie zaten.

In augustus probeerde een man een bloedbad aan te richten in de bewuste trein. Hij liep met een doorgeladen kalasjnikov door de trein, maar nog voordat hij kon schieten, werd hij overmeesterd door twee Amerikaanse militairen buiten dienst en een Amerikaanse burger. Spencer Stone, een van de militairen, werd daarna door de verdachte met een mes gestoken en raakte bijna zijn duim kwijt. Hij krijgt daarom de medaille.

De drie Amerikanen kregen eerder al de hoogste onderscheiding in Frankrijk, de Legion d'Honneur.

Purple Heart voor Amerikaanse Thalys-held
Purple Heart voor Amerikaanse Thalys-held (Foto: ANP)

Caitlyn Jenner neemt even adempauze

Goed nieuws voor alle FOK!kers, maar wat minder voor jullie nieuwsposter Fylax. Caitlyn Jenner is namelijk van plan het even rustig aan te gaan doen nu de laatste aflevering van haar realityshow I Am Cait is uitgezonden. "Ik krijg vaak de vraag wat mijn volgende stap is", schrijft Caitlyn in een blogpost. "Ik ga even een adempauze nemen."

Jenner wil 'blijven groeien als persoon'. "Ik voel me net een tienermeisje dat zichzelf aan het ontdekken is", schrijft Caitlyn, die tot voor kort door het leven ging als Bruce. "Ik probeer nog steeds uit te vogelen wat het betekent om vrouw te zijn en wil dat proces voortzetten."

Caitlyn noemt de afgelopen vier maanden ongelooflijk. "Zoveel mensen hebben me hun verhaal verteld. Het blijkt dat velen van jullie familie of vrienden hebben die transgender zijn. Wie had dat gedacht?" Jenner schrijft dat ze het belangrijk vindt te blijven praten over transgender-issues. "We hebben nu eindelijk een open dialoog."

Caitlyn
Caitlyn Jenner neemt even een adempauze (Foto: BuzzE)

Hollande: IS bombarderen noodzakelijk

Het is onvermijdelijk dat Frankrijk bombardementen uit gaat voeren op bolwerken van Islamitische Staat (IS) in Syrië. Dat heeft president François Hollande maandag gezegd tijdens een persconferentie in Parijs. "We zijn onlangs begonnen met verkenningsvluchten boven Syrië om te kijken of het nodig is om te luchtaanvallen uit te voeren", aldus Hollande. "En dat is nodig."

Hollande maakte vorige week maandag bekend dat Frankrijk zou gaan vliegen boven Syrië. De reden daarvoor was de opmars van IS het afgelopen jaar en de daarmee gepaard gaande dreiging voor Franse belangen in zowel Frankrijk zelf, als daarbuiten.

Frankrijk bombardeerde al IS-doelen in Irak, maar de regering van Hollande was lange tijd tegen aanvallen in Syrië. De vrees bestond dat daarmee het regime van president Bashar al-Assad gesterkt zou worden.

Hollande: IS bombarderen noodzakelijk
Hollande: IS bombarderen noodzakelijk (Foto: ANP)

Stadsschouwburg dist Apple

Zwaar gesubsidieerd zijn en ondertussen anderen de maat nemen? Voor de Stadsschouwburg op het Leidseplein in de hoofdstad van het land geen probleem. Sinds vandaag prijkt er op de gevel van het monumentale pand een boodschap gericht aan een multinational, die stomtoevallig een winkel aan de overkant heeft.

"Wat doet Apple voor de vluchtelingen?”, waarbij opgemerkt dient te worden dat in plaats van het woordje 'apple' het bekende logo staat van de elektronicagigant. Best kans dus dat vanavond een paar advocaten, die ook zo'n logo op hun borst dragen, wat overwerk te doen hebben.

Een beetje handigheid met een zoekmachine had directeur Melle Daamen een beschamend spandoek kunnen schelen. Zo biedt bijvoorbeeld iTunes van Apple een podium voor activisten en verkopen de Fugees al jaren hun muziek via dit medium.

CEO van Apple, Tim Cook kan je ook niet betrappen op gierigheid. Zowel hij persoonlijk als zijn bedrijf geven jaarlijks het nodige uit aan goede doelen. Cook gaf laatst uit eigen zak 6,5 miljoen dollar uit aan diverse doelen en heeft hij eerder beloofd om bijna zijn volledige vermogen weg te geven zodra zijn neefje -op zijn kosten- zijn diploma gehaald heeft. Het zou hiermee gaan om zo'n 700 miljoen dollar, een bedrag waarvoor je in elke straat ter wereld een spandoek zou kunnen ophangen.

"Apple staat symbool voor multinationals die veel verdienen en weinig belasting betalen", aldus subsidieslurper Daamen, die blijkbaar een vijandbeeld nodig had. "Ik ben me ervan bewust dat de Apple Store onze overbuurman is, maar het gaat mij niet om de winkel, maar om Apple als multinational".

Op hun beurt zouden bezoekers van het Leidseplein zich kunnen afvragen wat de Stadsschouwburg allemaal doet voor de vluchtelingen. We zullen het antwoord maar vast verklappen: zij gaan praten. Tijdens 24 uur onbegrensd komen sprekers van diverse pluimage langs om te praten over een oplossing van het vluchtelingenprobleem. Zoals iedereen al vermoedde duurt dit evenement een volledige dag, dus morgen aan het eind van de dag kunnen wij het antwoord op dit complexe probleem verwachten. Dit alles op kosten van de brave belastingbetaler, tenzij Apple natuurlijk alsnog dit evenement wil sponsoren.

ABN ontslaat opnieuw medewerkers Dubai

ABN AMRO heeft opnieuw medewerkers van zijn kantoor in Dubai ontslagen omdat ze de regels van de bank hebben overtreden. Daarmee komt het totaal aantal bankiers dat in deze zaak naar huis is gestuurd op negen. Een van hen is de Nederlandse landenmanager van het filiaal in het Arabische ministaatje.

Het interne onderzoek dat de bank vorig jaar instelde naar de onregelmatigheden op basis van meldingen van klokkenluiders is inmiddels afgerond, meldde ABN AMRO maandag. Daaruit is gebleken dat een medewerker van het kantoor in 2011 een cheque van een klant ter waarde van 21.000 dollar via een wisselkantoor heeft geïncasseerd bij een filiaal van een Iraanse bank in Dubai. Dat geldbedrag is vervolgens buiten ABN AMRO in Dubai om overgeboekt naar een rekening van een klant bij het kantoor van ABN AMRO in Singapore.

De transactie is volledig in strijd met de regels die zijn ingesteld om bijvoorbeeld witwassen van crimineel geld en financiering van terrorisme te voorkomen. ABN AMRO heeft de transactie gemeld bij de instanties en toezichthouders.

Gesjoemel
Eerder had de bank al zeven medewerkers van de vestiging in Dubai wegens het gesjoemel de laan uitgestuurd. Daar zijn er nu nog twee bijgekomen.

ABN AMRO is nog bezig met een herbeoordeling van de klantenportefeuille van het kantoor in Dubai en verwacht deze nog dit jaar af te ronden. Ook de Nederlandsche Bank en de lokale toezichthouder DFSA onderzoeken de zaak nog.

ABN AMRO is nog altijd in handen van de Staat. De bedoeling is dat de bank voor het einde van dit jaar voor een deel naar de beurs wordt gebracht.

ABN ontslaat opnieuw medewerkers Dubai
ABN ontslaat opnieuw medewerkers Dubai (Foto: ANP)

'Dieren verantwoordelijk voor vernielen graf Samantha'

Niet vandalen, maar konijnen en reeën zouden de oorzaak zijn dat het graf van Samantha al elf keer vernield is sinds december. Dit beweert wethouder Jan-Willem Mijmans (ONS) uit Spijkenisse, na een gesprek met de beheerders van begraafplaats De Ommering.

Mijmans: “het komt sporadisch voor dat de dieren bloemen van het graf opeten of vazen en kaarsjes omstoten in hun zoektocht naar eten.” Hoe één specifiek graf dan tot elf keer toe vernield kan worden begrijpt hij zelf ook niet. Hij geeft aan dat het jammer is dat moeder Sylvia niet eerder aan de bel heeft getrokken bij de natuurbegraafplaats. “Dan hadden onze mensen extra opgelet. Zij balen daar ook enorm van. De ambtenaren zetten er zich met ziel en zaligheid voor in om het op De Ommering netjes te houden.

De familie van Samantha is het niet met de wethouder eens. Ze zijn stellig in het feit dat er een stel onverlaten achter de vernielingen zit: “We hebben sterke vermoedens wie het zijn” aldus moeder Sylvia. De wethouder is met zijn mensen in gesprek hoe de overlast door dieren gestopt kan worden.  Ook de vernielingen worden nader onder de loep genomen.

Kenny B noemt grote hit gewoon geluk

Kenny B hoopt nog een keer een grote hit als Parijs te kunnen scoren, maar gaat vooral voor mooie muziek. "Je maakt muziek en je probeert mooie dingen te maken", vertelde de zanger maandag in RTL Boulevard. "Als er ooit weer een plaat komt die net zo populair is als Parijs, dan heb ik gewoon geluk."

Voor Kenny is 2015 een 'druk, mooi jaar'. Dat kan maandagavond nog een beetje mooier worden als de 53-jarige zanger Buma NL Award in de wacht sleept. "Natuurlijk hoop je dat je iets wint, maar er zijn zo veel mooie platen gemaakt dit jaar, dus ik zou er niet van opkijken als ik het niet heb."

Eén prijs heeft de Surinaamse zanger al wel in de wacht gesleept: hij heeft een rol in de nieuwe videoclip van Anouk. "Ik vind haar geweldig als zangeres en als persoon. Toen ik de vraag kreeg mee te doen in haar clip vond ik het meteen goed." Kenny heeft de zangeres echter nog niet ontmoet. "Ik maak alleen maar een clip met haar, maar heb Anouk nooit in levende lijve gezien."

Kenny B noemt grote hit gewoon geluk
Kenny B noemt grote hit gewoon geluk (Foto: BuzzE)

'Credit Suisse wacht miljoenenboete in VS'

Credit Suisse hangt in de Verenigde Staten een boete van 80 miljoen dollar (71 miljoen euro) boven het hoofd. De Zwitserse Bank zou dat bedrag moeten betalen omdat het klanten heeft misleid over de manier waarop zijn besloten handelsplatform werkt. Dat meldde persbureau Bloomberg maandag.

Op zo'n besloten handelsplatform, ook wel dark pool genoemd, kunnen grote investeerders in betrekkelijke anonimiteit handelen. Op die manier kunnen zij buiten de reguliere aandelenmarkten om grote pakketten aandelen kopen en verkopen, zonder dat dit meteen tot grote koersuitslagen leidt.

Banken zijn verplicht gebruikers goed te informeren over de manier waarop gehandeld wordt en door wat voor partijen. Aan die regels heeft Credit Suisse volgens de Amerikaanse beurswaakhond SEC niet voldaan. Tegen de Britse bank Barclays loopt nog een vergelijkbare zaak.

'Credit Suisse wacht miljoenenboete in VS'
'Credit Suisse wacht miljoenenboete in VS' (Foto: ANP)

Protestmars tegen komst azc in Enschede

In Enschede demonstreren ruim honderd mensen tegen de komst van een asielzoekerscentrum (azc) in de stad. Op het plein voor het stadhuis hebben zich ook zo'n vijftig mensen verzameld die juist voor een azc in Enschede zijn. De politie was aanwezig om voor- en tegenstanders uit elkaar te houden.

"Maar de sfeer is eerder gemoedelijk dan grimmig", zei een woordvoerder van de gemeente. "Het zijn nu eenmaal twee partijen die niet erg geneigd zijn om aan elkaar toe te geven." De mensen zijn volgens hem volop met elkaar in discussie. Om 20.00 uur begint in het stadhuis een vergadering over het azc. Daar hebben twintig tegenstanders om spreektijd gevraagd en slechts een voorstander.

De gemeenteraad van Enschede bepaalt volgende week maandag of er wel of geen opvangcentrum in de stad komt.

Protestmars tegen komst azc in Enschede
Protestmars tegen komst azc in Enschede (Foto: ANP)

Geen strafrechtelijk onderzoek naar lekken

Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar het lekken van de begrotingsstukken. Dat schrijft minister-president Mark Rutte aan de Tweede Kamer. Hij ziet er geen brood in.

"De kring waarbinnen informatie is verspreid, kan zo ruim zijn dat een onderzoek naar redelijke verwachting even kostbaar als vruchteloos zal zijn. In dit geval wordt daarom niet verzocht om een strafrechtelijk onderzoek", aldus de premier op vragen van SP'er Ronald van Raak.

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) wilde eigenlijk wel dat het lekken over de begroting strafrechtelijk wordt aangepakt, zei ze in WNL op Zondag. Het lekken betekent niet altijd meteen een ramp, maar als het zo doorgaat zou het volgens haar in de toekomst wel kunnen gebeuren dat er gevaarlijke stukken op straat komen te liggen.

Geen strafrechtelijk onderzoek naar lekken
Geen strafrechtelijk onderzoek naar lekken (Foto: ANP)

Voedselbanken en Albert Heijn tekenen overeenkomst

Berichtten we vanmorgen dat de voedselbanken in Arnhem, Rotterdam en Haaglanden een tekort aan houdbare producten hebben, kunnen we nu ook goed nieuws brengen over de voedselbank! Vandaag tekenden Leo Wijnbelt (voorzitter Voedselbanken Nederland) en Cees van Vliet (directeur winkels & logistiek van Albert Heijn) een samenwerkingsovereenkomst.

Al sinds 2009 zorgt Albert Heijn voor een groot deel van de voedselbanken in Nederland, voor de aanvoer van versproducten. Denk hierbij aan producten die al klaarliggen voor transport, maar door slecht weer niet of nauwelijks verkocht zullen worden. In de hernieuwde overeenkomst belooft Albert Heijn zijn jaarlijkse donatie te verdubbelen naar 1,2 miljoen producten én logistieke expertise aan te bieden.

Van Vliet is verheugd over de overeenkomst: “Dagelijks zijn we voor en achter de schermen bezig om miljoenen klanten te voorzien van lekker, veilig, gezond en duurzaam eten. We doen er alles aan om zo min mogelijk producten weg te gooien. In onze distributiecentra blijft, ondanks onze uitgekiende bestelsystemen, best nog veel voedsel over. Dat is voor veel medewerkers een doorn in het oog. We hebben dan ook de ambitie om in 2017 in onze distributiecentra geen enkel product meer weg te gooien dat nog goed is voor consumptie. Door de samenwerking met de voedselbank kunnen we producten alsnog een goede bestemming geven en werken we aan een betere voedselverdeling in Nederland

Ook Wijnbelt toont zich enthousiast: “Door de samenwerking met Albert Heijn kunnen we meer verse en gezonde producten toevoegen aan onze pakketten. Onze klanten kunnen dan vaker een warme maaltijd op tafel zetten.  De kennis van Albert Heijn, o.a. op logistiek gebied, draagt bij aan de professionaliseringsslag die we hebben ingezet.

Binnenkort gevuld met verse producten
Binnenkort gevuld met verse producten

Professor gedood bij schietpartij Cleveland

Een professor van de Delta State University in de Amerikaanse stad Cleveland (Mississippi) is maandag doodgeschoten door een persoon die het universiteitsgebouw was binnengedrongen. Het slachtoffer is volgens lokale media een docent geschiedenis.

De campus werd na de schietpartij direct afgesloten, waardoor niemand de campus op of af kon. De universiteit riep via e-mail en sociale media studenten en medewerkers op dekking te zoeken en weg te blijven bij de ramen. De politie is ondertussen op de campus op zoek naar de dader, meldt de universiteit via Twitter.

Autoriteiten in de staat Mississippi konden maandag nog geen verdere informatie geven. Uit voorzorg werden ook andere scholen voor voortgezet en hoger onderwijs in de regio Cleveland gesloten, meldden de autoriteiten in het district Bolivar.

Professor gedood bij schietpartij Cleveland
Professor gedood bij schietpartij Cleveland (Foto: ANP)

MaandagMetaal #10 Keihard de nieuwe week in!

MaandagMetaal Banner (Foto: LompeHork)

Klik HIER voor de voorgaande delen.
Klik HIER voor alle tracks die voorbij zijn gekomen.

Heb jij ook vette tracks en wil je deze delen? Plemp ze in de reacties!
Zo creëren we samen 1 grote shitload aan metalmadness! 

Dit zijn ze voor deze week! 

---

Pantera - 5 Minutes Alone

---

Slayer - Raining Blood

---

Queensryche - Guardian

---

Trivium - Throes Of Perdition

 ---

Iron Maiden heeft op 4 september hun 16e studioalbum uitgebracht. Deze plaat heet 'The Book Of Souls' en is hun eerste dubbele studioalbum ooit. 

Vergane glorie of nog steeds kontschoppend? Oordeel zelf!


Iron Maiden - Speed Of Light

 ---

Iron Maiden - The Red And The Black

---

Iron Maiden - When The River Runs Deep

---

Succes deze week en tot de volgende!

Bosbranden bedreigen GP van Singapore

De Grand Prix van Singapore, die komend weekend verreden wordt, wordt bedreigd door bosbranden die het nabijgelegen eiland Sumatra teisteren. Duizend militairen proberen de branden te doven, branden die zo heftig zijn dat de rook tot aan Singapore reikt. Als de situatie te ernstig wordt, kan het hele evenement zelfs afgelast worden.

De organisatie van de race werkt samen met plaatselijke veiligheidsdiensten om de situatie van dag tot dag in de gaten te houden, omdat de luchtkwaliteit en de zichtbaarheid in Singapore in het geding raken. Afgelopen weekend werd zelfs het vliegverkeer in Singapore verstoord door de bosbranden.

Een woordvoerder van de organisatie laat weten dat er gepaste maatregelen worden genomen als de zichtbaarheid of gezondheid in gevaar komt. "We gaan in elk geval geen enkel risico nemen. De veiligheid gaat boven alles."

Ajax speelt 500e wedstrijd in ArenA

De thuiswedstrijd van Ajax donderdag tegen Celtic in de Amsterdam ArenA krijgt een extra feestelijk tintje. De 33-voudige landskampioen speelt de 500e wedstrijd in het stadion. Die lange reeks leverde volgens de Amsterdam ArenA meer dan 20 miljoen bezoekers op.

"We willen de fans voor hun trouwe aanwezigheid bedanken", liet manager Jeroen van Iersel maandag weten. Alle 50.000 bezoekers van de wedstrijd donderdag tegen Celtic krijgen een vaantje. "Het trotse gevoel en een mooie herinnering, als je vroeger thuiskwam na een sporttoernooi, willen we een beetje doen herleven. Geheel in lijn met de actie vorig jaar rondom de vijftigste interland, Nederland-Mexico, in de ArenA", legde Van Iersel uit.

Ajax vierde in de ArenA, die in 1996 openging, onder meer zeven landstitels.

Ajax speelt 500e wedstrijd in ArenA
Ajax speelt 500e wedstrijd in ArenA (Foto: ANP)

Cocu over Man. United: "Details zijn bepalend"

Er waren liefst vijftien cameraploegen aanwezig tijdens persconferentie van trainer Phillip Cocu in aanloop naar het duel tegen Manchester United. PSV neemt het morgenavond op tegen de Engelse voetbalgrootmacht en keert na zeven jaar afwezigheid weer terug op het miljoenenbal.

PSV is volgens Cocu in elk geval niet kansloos. "Ik denk dat we voor elke tegenstander respect moeten hebben, maar angstig zijn we niet", liet hij weten. "We gaan niet bij voorbaat de handdoek in de ring gooien, maar er juist alles uit halen wat er in zit."

Het is voor Cocu zijn eerste Champions League-duel als hoofdcoach van PSV. Als speler keek de middenvelder altijd uit naar deze wedstrijden. "Dit zijn de wedstrijden waar iedereen naar uitkijkt. Ik vroeger ook. We zullen spelers eerder moeten afremmen dan motiveren. Zelf vind ik het belangrijk dat Iedereen met z’n hoofd speelt. Je moet je kop erbij houden. De details zijn heel bepalend."

Ook aanvaller Luuk de Jong was bij de persconferentie aanwezig. De aanvaller was afgelopen weekend, tijdens de uitwedstrijd tegen sc Cambuur Leeuwarden (0-6), liefst drie keer trefzeker. "Ik merk bij mezelf dat het begint te kriebelen", glimlachte de speler. "Dit is een heel mooi podium om op te voetballen en jezelf te laten zien. Het is een mooie wedstrijd om te spelen tegen een geweldig team."

Toch moest PSV volgens De Jong scherp zijn, aangezien Manchester United elk foutje zal afstraffen. "Ze hebben heel veel spelers met individuele kwaliteiten. We kunnen geen moment verzwakken, elk foutje straffen ze direct af. We moeten heel de wedstrijd scherp zijn."

Hoge Raad: iPad is computer

Het gerechtshof in Amsterdam vond van niet, maar de Hoge Raad heeft nu het finale oordeel geveld: een iPad is wel degelijk een computer. Dat blijkt uit een arrest dat het hoogste rechtscollege vorige week heeft gewezen in een geschil tussen een werkgever en de Belastingdienst.

De fiscus was naar de Hoge Raad gestapt nadat het Amsterdamse hof vorig jaar had bepaald dat de werkgever al zijn werknemers belastingvrij een iPad mocht verstrekken omdat de tablet geen computer is maar een communicatiemiddel.

Het hof vond dat het touchscreen van de iPad het gebruik van het apparaat als computer beperkt, zoals bij de invoer van lange teksten. Dergelijke beperkingen spelen niet of nauwelijks een rol bij mobiele communicatie, sms, e-mail of internetbezoek. Kortom, aldus het hof, een tablet is een communicatiemiddel.

De Hoge Raad verwerpt die redenering.

Hoge Raad: iPad is computer
Hoge Raad: iPad is computer (Foto: ANP)

Pc-versie Need for Speed uitgesteld tot 2016

Ontwikkelaar Ghost Games heeft aangekondigd dat de pc-versie van de nieuwe Need for Speed-game uitgesteld is tot 2016. Dit in verband met het kunnen voldoen aan de (hoge) verwachtingen van pc-gamers.

Het nieuwe doel voor de pc-release is voorjaar 2016. Ghost Games wil zeker weten dat het voldoet aan de verwachtingen die men heeft van de game, vooral op het gebied van grafische pracht. De ontwikkelstudio noemt de mogelijkheid voor een unlocked framerate als een van de redenen van het uitstel, en nam onder andere de woorden 'pc-worthy visuals' in de mond.

De consoleversie (PlayStation 4 en Xbox One) staat nog steeds gepland voor release op 3 november dit jaar. Wanneer de pc-versie eindelijk zo ver is, zullen vanzelfsprekend alle content-updates meegenomen worden. De komende weken houdt EA een closed-bètafase waarvoor je je hier kunt opgeven. De bèta is vooral gericht om de server-infrastructuur te testen.

De leukste sporttweets van week 37

Elke week verzamelt de sportredactie van FOK! de leukste en meest bijzondere sportweets. Vandaag zetten we die voor jullie op rij in deze rubriek. Veel leesplezier!

Wow:

Dit vroegen wij ons ook af:

Deze Twitter-tip willen we jullie niet onthouden. Een account met prachtige foto's uit het voetbalverleden:

Een diepe buiging voor Adam Hansen:

Kijk, dat begint erop te lijken:

Hier kan Jasper Cillessen een voorbeeld aan nemen:

Femke Heemskerk is naar Frankrijk vertrokken en dat was een aardig ritje:

Ondertussen gingen de zwemmers in Nederland ook aan de slag:

Frans kopieergedrag:

Die ploegmaten hebben nog gelijk ook:

Hondenbelasting kan ontweken worden

Er is een legale manier om de hondenbelasting niet te hoeven betalen. Dikjan Bos uit Waal heeft een rechtszaak gewonnen waardoor hij zijn hond op naam van de zaak kan zetten.

Meneer Bos heeft zijn hond op naam van zijn bedrijf gezet, omdat hij met het beest wil FOK!ken. 'Ik ga Fine zakelijk inzetten en betaal netjes btw over de verkoop van pups en vennootschapsbelasting over winst', legt hij uit. 'Het is klinkklare onzin dat ik op deze manier de hondenbelasting wil ontduiken, maar ik wil de belastingaanslag op mijn bedrijf hebben, omdat ik zakelijke kosten zoals de hondenbelasting ook wil kunnen opvoeren.'

Volgens SVHW, de organisatie die de hondenbelasting int, kon de hond geen zakelijk bezit zijn. De rechter oordeelde van wel en verscheurde de aanslag van €71 die Bos gekregen had. 'Het is net als met een auto', legt Bos uit, die altijd overtuigd is geweest dat hij in zijn recht stond en er een principekwestie van maakte. 'Een bedrijf bestuurt zelf ook geen wagen, maar kan wel de eigenaar zijn van het voertuig.'

De gemeente zoekt uit of het mogelijk is het bedrijf de heffing te laten betalen.

50PLUS wil AOW voor wie over een jaar 63 is

50PLUS wil dat de AOW-leeftijd op 1 juli volgend jaar eenmalig omlaag gaat voor iedereen die dan minstens 63 is en bereid is om zijn baan op te zeggen. Partijvoorman Henk Krol gaat het plan deze week inbrengen tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, die traditioneel volgen op Prinsjesdag. Hij denkt er de werkloosheid mee terug te dringen.

De verlaging van de AOW-leeftijd moet niet alleen voor de werkenden gelden, maar ook voor 63-plussers met een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. "Het is toch van de zotte dat die laatste groep nog moet solliciteren", aldus Krol. Volgens hem levert de controle daarop alleen maar onnodige rompslomp op.

Alleen mensen met een baan van 24 uur per week of meer komen in aanmerking, wil Krol. Volgens hem heeft zijn idee een groot extra voordeel: "mocht de maatregel niet aanslaan, dan kost die toch geen geld."

50PLUS wil AOW voor wie over een jaar 63 is
50PLUS wil AOW voor wie over een jaar 63 is (Foto: ANP)

EU eens over verdeling 40.000 vluchtelingen

De Europese Unie heeft maandag formeel besloten 40.000 asielzoekers vanuit Griekenland en Italië over Europa te verdelen. De Europese Commissie had dit eind mei voorgesteld, waarna lidstaten in juli op vrijwillige basis aanboden bijna 33.000 vluchtelingen op te nemen. Ook zeiden de landen toen toe nog dit jaar naar de 40.000 vluchtelingen toe te werken.

De herplaatsing heeft geen verplicht karakter. Het gaat gelden voor vluchtelingen die tussen 15 augustus van dit jaar tot september 2017 in Griekenland of Italië zijn gearriveerd of nog binnenkomen.

Over de verplichte herverdeling van nog eens 120.000 vluchtelingen zijn de bewindslieden nog in gesprek, maar een formeel besluit hierover valt niet maandag.

EU eens over verdeling 40.000 vluchtelingen
EU eens over verdeling 40.000 vluchtelingen (Foto: ANP)

Grefo's gekwetst door artikel over homo's

Eilanden Nieuws, het lokale krantje van Goeroe-Overflakkee is zo onhandig geweest om op de zielen van een aantal bewoners te gaan staan. Een artikel in de laatste editie ging namelijk over een homostel. Een gotspe in de ogen van het gereformeerde deel van het eiland.

Het artikel is er eentje in een serie over jongeren die in de gemeente woonachtig zijn. In 'Twintigers' worden jonge Goeree-Overflakkeeërs geïnterviewd. Deze keer waren de 20-jarig Arno Kamp en zijn vriend, Menno Smith (18) aan de beurt, twee jonge heren die totaal geen boodschap hebben aan Leviticus 20:13.

Dit interview was tegen het zere been van veel grefo's. Hoofdredacteur Adri van de Laan was er als de kippen bij om zijn excuses aan te bieden en hopelijk een nieuwe stormvloed in combinatie met springtij af te weren. God kan namelijk niet erg lachen om homofilie, dit ondanks dat er aanwijzingen zijn dat zijn oogappeltje ook last die 'ziekte' had.

"Hiermee is te veel een podium geboden aan een levensgevoel en wijze waarin de meeste lezers van onze abonnee-editie zich niet herkennen en die ook niet strookt met de grondslag van Eilanden-Nieuws", zo valt te lezen in het sufferdje.

Ironisch genoeg hebben andere inwoners op hun beurt verontwaardigd gereageerd op de excuses. Op de facebookpagina van de krant regent het klachten en zou men het liefst willen zien dat er excuses voor de excuses worden aangeboden. Maar dan zal je altijd zien dat de harde kern van de SGP daarop weer excuses voor de excuses voor de excuses verwacht.

excuses
'Het spijt me!'

Last of Us-director wil Half-Life best maken

Neil Druckmann, de director van Uncharted 4 en The Last of Us heeft op vrij subtiele wijze duidelijk gemaakt dat hij best geinteresseerd is om een nieuwe Half-Life te maken. Als Valve het niet doet, tja, dan moet iemand anders er maar eens aan gaan werken.

Al jaren wachten we op een nieuwe Half-Life, zij het een nieuwe episode of een geheel nieuw deel, maar Valve telt liever het geld dat ze verdienen met Steam. Neil Druckman tweette een actiefoto van Merle Dandridge, een van de personages uit The Last of Us, die eerder Alyx Vance speelde in Half-Life. De tekst "Look, Valve, all I’m saying is you give us the Half Life license and we’ll take care of the rest" zal eerder grappig bedoeld zijn, maar je weet nooit, misschien is Valve geïnteresseerd. De grote vraag is, waarom post hij nu een foto van de making of The Last of Us? Of is er toch een tweede deel in de maak?

En zo wachten we weer op de volgende 'Half-Life 3 confirmed'...

Drama, succes en meer in NBA 2K16

2K Games heeft een trailer online gezet voor de verhaalmodus van NBA 2K16. Regisseur Spike Lee werkt mee aan het verhaal van het sportspel, zodat we hopelijk eens meer krijgen dan alleen een startende jonkie die zijn sporen gaat verdienen in de NBA.

Met nog meer details, verbeterde besturing, snuggerdere coaches en spelers en natuurlijk opzwepende muziek moet NBA 2K16 ons het vorige deel weer doen vergeten. Om te zien of dat gelukt is moeten we nog even afwachten. NBA 2K16 komt 29 september uit voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en pc.

Lotuscoureurs moeten voorzichtiger zijn

Het Lotus Formule 1 team vindt dat Romain Grosjean en Pastor Maldonado voorzichtiger moeten doen in de openingsronden van een race, na meerdere keren vroeg in de race te zijn uitgevallen. Beide rijders konden hun wagen niet heel houden in de openingsronde van de Italiaanse Grand Prix. Maldonado wist de pit nog te bereiken, maar moest voor de achtste keer dit seizoen opgeven, Grosjean reed nog door maar moest de volgende ronde toch opgeven.

Toen Lotus-teambaas Federico Gastaldi werd gevraagd of het team een andere richting neemt in de toekomst, antwoordde hij met een volmondig ja. "Je kan de rijders niet verwijten dat ze zo ver mogelijk naar voren komen, maar we moeten er wel aan werken, absoluut. We moeten overwegen om misschien wat voorzichtiger te zijn in de eerste bocht."

Lotuscoureurs moeten voorzichtiger zijn (Pro Shots/Zuma Sports Wire)
Lotuscoureurs moeten voorzichtiger zijn (Pro Shots/Zuma Sports Wire)

Nederland koploper in pensioenvoorziening

Nederland is internationaal koploper als het gaat om toekomstige pensioenvoorzieningen. Dat staat in een groot pensioenonderzoek van Allianz.

Volgens de verzekeraar bestaat in Nederland de beste garantie dat toekomstige generaties voldoende pensioeninkomen hebben. Nederland staat op nummer één, gevolgd door Denemarken en Noorwegen. Indonesië, India en Maleisië scoren het slechtst. In totaal is in 49 landen onderzoek gedaan. Het slechtst scorende EU-land op de lijst is Griekenland. Ook Turkije en China staan erg laag.

Voor het onderzoek is gekeken naar zowel het overheidspensioen, in Nederland de AOW, als naar het beroepspensioen. Landen waarin die twee vormen van pensioenvoorziening goed met elkaar in balans zijn, scoren het best.

Nederland doet het vooral goed op het gebied van aanvullend pensioen. Onze AOW is door Allianz een gemiddelde tot hoge score toebedeeld.

Bijzonder duurzaam
"Het openbare pensioenstelsel van Nederland blijkt bijzonder duurzaam en is in staat om toekomstige gepensioneerden in een adequaat pensioeninkomen te voorzien", constateert Frans van Liempt, pensioenexpert bij Allianz. "De Nederlandse pensioenen hebben allemaal relatief een goede dekking en garanderen de werknemers van nu een basisinkomen in de toekomst."

Er zijn ook landen waar het overheidspensioen wel goed is geregeld, maar het beroepspensioen wat minder. Een voorbeeld is Oostenrijk. Deze landen kunnen volgens Allianz op de langere termijn mogelijk in een "financieel onhoudbare situatie"belanden.

Nederland koploper in pensioenvoorziening
Nederland koploper in pensioenvoorziening (Foto: ANP)

'Rusland voorziet Syrië van wapens'

De spanningen tussen Rusland en de Verenigde Staten zijn de afgelopen dagen verder toegenomen, nu Rusland een luchtbrug heeft opgezet om Syrië te voorzien van wapens. De New York Times schrijft maandag op basis van Amerikaanse officials (anoniem) dat zeker zeven Russische vliegtuigen in de afgelopen week naar een vliegveld bij Latakia zijn gevlogen. Die toestellen hadden militairen en tonnen aan materiaal aan boord.

De Amerikaanse regering had eerder nog goede hoop dat Rusland van de wapenleveringen af zou zien. NAVO-lidstaat Bulgarije zei dat het zijn luchtruim zou sluiten als er vliegtuigen vanuit het zuiden van Rusland naar Syrië wilden vliegen. De Russen kozen daarop om de luchtbrug via Iran en Irak om te leiden.

Rusland is een bondgenoot van de Syrische regeringsleider Bashar al-Assad.

'Rusland voorziet Syrië van wapens'
'Rusland voorziet Syrië van wapens' (Foto: ANP)

Italiaanse arbiter fluit Ajax tegen Celtic

De eerste groepswedstrijd van Ajax in de Europa League tegen Celtic staat onder leiding van de Italiaanse scheidsrechter Luca Banti. De UEFA heeft de 41-jarige Italiaan aangesteld voor het duel dat donderdag in de Amsterdam ArenA om 19.00 uur begint. Banti floot vorig jaar Feyenoord in de derde voorronde van de Champions League tegen Besiktas, in 2013 had hij op hetzelfde podium de leiding bij PSV tegen Zulte Waregem.

AZ krijgt ook te maken met een Italiaanse scheidsrechter, Daniele Orsato. Hij geeft donderdag om 21.05 uur in Belgrado het eerste fluitsignaal bij de confrontatie tussen Partizan en AZ. Orsato stuurde in maart vorig jaar de toenmalige AZ-trainer Dick Advocaat naar de tribune tijdens het Europese duel met Anzji.

De thuiswedstrijd van bekerwinnaar FC Groningen tegen Olympique Marseille staat onder leiding van Jevgeni Aranovski uit Oekraïne. De aftrap in de Euroborg is om 19.00 uur.

Italiaanse arbiter fluit Ajax tegen Celtic
Italiaanse arbiter fluit Ajax tegen Celtic (Foto: ANP)

Abbott weg als premier Australië, Turnbull opvolger

De Australische premier Tony Abbott is maandag weggestemd door leden van zijn eigen Liberale Partij. Abbott was uitgedaagd als leider van de partij en verloor die stemming met 54 tegen 44 van Malcolm Turnbull. Hij wordt de nieuwe premier.

De regering van Abbott lag onder vuur vanwege vermeende misstappen, onderlinge onenigheid en het lekken van vertrouwelijke informatie. Turnbull bekritiseerde daarnaast fel het economisch beleid van Abbott, die twee jaar aan het roer stond. 'De premier heeft niet kunnen voldoen aan datgene wat dit land momenteel nodig heeft', zei Turnbull. 'We hebben een andere manier van leidinggeven nodig.'

Eenheid
Turnbull is de zesde premier in acht jaar tijd. De 60-jarige voormalig investeringsbankier moet de dalende populariteit van zijn partij een halt toeroepen in aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar. Turnbull zal snel voor eenheid moeten zorgen binnen de partij, waar ministers die loyaal zijn aan Abbott dreigen op te stappen. Turnbull op zijn beurt is bij het rechtse deel van de partij weinig geliefd vanwege zijn steun voor het homohuwelijk en een Australische republiek.

'De regering heeft nu de kans om een nieuwe start te maken om de stagnatie te doorbreken', zei politiek commentator John Warhurst van de National University in hoofdstad Canberra. 'Turnbull heeft nog steeds een hoop werk te doen om de gespleten partij te lijmen en te zorgen dat er weer vertrouwen komt bij de verkiezingen.'

Turnbull werd in 2008 ook al eens verkozen als leider van de Liberale Partij, die toen nog oppositie voerde. Ruim een jaar later verloor hij die positie uitgerekend aan Tony Abbott, met slechts één stem verschil.

Turnbull nieuwe premier Australië
Turnbull nieuwe premier Australië (Foto: ANP)

Voorzorgslanding toestel Ryanair vanuit Kreta

Een vliegtuig van Ryanair dat van het Griekse eiland Kreta op weg was naar Eindhoven Airport heeft maandagmiddag een geslaagde voorzorgslanding gemaakt in het Duitse Frankfurt. Dat meldde een woordvoerder van Eindhoven Airport. Niemand raakte gewond.

Het toestel met vluchtnummer FR 5842 kampte met een technisch probleem. In de cabine zouden problemen zijn geweest met de luchtdruk, maar dat kon de woordvoerder van de luchthaven niet bevestigen.

Aan boord waren 168 passagiers en vijf of zes bemanningsleden. De reizigers worden vanuit Frankfurt met bussen alsnog naar Eindhoven Airport gebracht. Het vliegtuig van Ryanair kwam van de luchthaven Chania op Kreta. De voorzorgslanding was op Flughaven Frankfurt-Hahn.

Voorzorgslanding toestel Ryanair vanuit Kreta
Voorzorgslanding toestel Ryanair vanuit Kreta (Foto: ANP)

Van Rijn kijkt naar vergoeding pgb-chaos

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) bekijkt of er een ruimere compensatieregeling kan komen voor mensen die de dupe zijn geworden van de problemen met de uitbetaling van persoonsgebonden budgetten (pgb's).

Het kabinet maakte vrijdag bekend dat het tussen de 15 en 20 miljoen euro uittrekt voor compensatie. Pgb-houders en hun zorgverleners zouden daardoor een eenmalige vergoeding kunnen krijgen als ze minimaal 66 euro schade hebben gelopen door het pgb-debacle. De bewindsman kijkt nu nog eens naar de hoogte van de uit te keren bedragen en onderzoekt of de drempel van 66 euro omlaag kan.

Voor mensen die veel meer schade hebben geleden komt nog dit jaar een maatwerkoplossing, zei Van Rijn maandag in overleg met de Tweede Kamer. Onder meer SP, CDA , ChristenUnie en GroenLinks drongen er bij Van Rijn op aan nog eens naar de regeling te kijken.

Van Rijn kijkt naar vergoeding pgb-chaos
Van Rijn kijkt naar vergoeding pgb-chaos (Foto: ANP)

Nederlands FIFA 16-toernooi door het hele land

Mocht je niet kunnen wachten op FIFA 16, dan zijn er mogelijkheden om het eerder te spelen. Van 15 tot en met 23 september zal een truck door het land rijden om verschillende Media Markt-vestigingen te bezoeken. Daarnaast is het voetbalspel van 17 tot en met 27 september in de 'Store for Brands' op de Kalverstraat 101 te spelen tijdens de FIFA 16 Xperience.

De elf dagen in de Kalverstraat zullen geheel in het teken staan van de release van FIFA 16, waarbij naast de game ook plaats is voor livestreams, meet and greets en toernooien. Mocht je niet in de buurt van Amsterdam wonen, dan krijg je de kans om in een truck bij de geselecteerde Media Markt-vestigingen vanaf 17 september FIFA 16 een week voor de multiplatform release al te spelen op Xbox One. Bij geselecteerde vestigingen zal daarnaast een FIFA 16-toernooi plaatsvinden, waarbij je jezelf kunt kwalificeren voor de finale tijdens de nachtopening bij Media Markt Den Haag op 23 september. De winnaar zal op 24 september ook te gast zijn bij het VIP-event in de FIFA 16 Xperience.

Mocht je FIFA 16 gewoon op de bank thuis willen spelen, dan moet je wachten tot 24 september, wantd an komt het spel officieel uit.

FIFA 16

Bankovervaller is een beetje dom

Terwijl het aloude 'beroep' van bankovervaller al nagenoeg is uitgestorven, zijn er toch nog mensen die het proberen. Over de Britse overvaller Paul Neaverson zal alleen geen spannende film worden gemaakt. Zijn dubbele bankoverval was namelijk niet echt heel goed doordacht.

De man liep in het Engelse Kent een bank binnen om zijn eerste snode plan uit te voeren. Met een mes bedreigde hij een bankbediende en eiste vervolgens een onbekend geldbedrag. Op de vraag hoe hij dat geld dan zou willen hebben besloot de booswicht dat het op zijn eigen bankrekening gestort moest worden.

Het lukte de geschrokken en waarschijnlijk gniffelde bankmedewerker het alarm in te schakelen. Daarop besloot de bandiet het op een lopen te zetten. Niet om te vluchten voor de politie, maar om 100 meter verderop bij een andere bank hetzelfde te proberen.

Nadat de boef in de kraag werd gevat door de politie biechtte hij zijn verhaal op. Hij had geld nodig om een vliegticket te kopen naar het Griekse eiland Corfu. Daar had hij een sollicitatiegesprek om golfcoach te worden. Wegens twee overvalpogingen en wapenbezit heeft hij nog twee jaar de tijd om in de cel op zijn swing te oefenen.

De cast van LEGO Dimensions op visite

Over een weekje of twee komt er weer een nieuw deel in de LEGO-serie beschikbaar. Dit keer draait het niet om één franchise, maar op 14 stuks, zoals Portal, Ghost Busters, Scooby Doo en vele anderen. Om met meer authentiek te laten klinken, zijn zoveel mogelijk de echte stemmen gebruikt, zoals die van Christopher LLoyd, Chris Pratt en Elizabeth Banks.

Mocht je meer willen weten over de game, lees dan snel onze preview

PvdA: patat voor 1 euro is haram

Tussen alle wereldproblematiek heeft de PvdA weer iets nieuws gevonden om tegenaan te zeiken. De sociaaldemocraten in Meppel willen namelijk een einde maken aan de patataanbiedingen in de Drentse plaats.

Naast middelbare school Stad & Esch in Meppel staat de Topsporthal, en laat laatsgenoemde nu vijf dagen in de week patat verkopen voor slechts één schamele euro. "Dit past niet in ons beleid om jongeren aan te sporen gezonder te eten", zo laat de PvdA weten.

Voor de sporthal staat een groot krijtbord waarop staat vermeld dat je elke doordeweekse dag tussen 12 en 13 uur een patatje kunt halen voor 1 euro. "Dan wordt de verleiding wel heel groot om je boterham weg te gooien", jankt Dinie Veld van de Meppeler Pvda-fractie. Zij heeft dan ook vragen gesteld in de gemeenteraad.

Meppel is een JOGG-gemeente (jongeren op gezond gewicht), en daarom vindt zij het niet kies dat je patat voor een prikkie kunt kopen. "Op dat bord staat 'happy hour'. Dat heeft een klank van ‘dit is leuk'. Dat strookt niet met ons beleid." Ze hoopt nu dat de gemeente paal en perk wil stellen aan dergelijke acties.

John Ewbank koopt nieuwe miljoenenvilla

John Ewbank heeft een nieuw optrekje gekocht in het centrum van Laren. De componist betaalde 2,5 miljoen euro voor de villa, weet Bekendeburen.nl.

Om de riante villa op landgoed Groot Paardenburgh aan te kunnen schaffen had Ewbank geen hypotheek nodig. De woning, gebouwd in boerderette stijl, heeft een woonoppervlakte van 229 vierkante meter en staat op een perceel van 12.000 vierkante meter. De villa telt in totaal acht kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers. Het optrekje beschikt bovendien uit een luxe woonkeuken met kookeiland en er is een bijkeuken met wijnkelder. Op het landgoed zijn vier paardenstallen aanwezig en er is een bijgebouw.

Ewbank kocht de villa van hotelbonnenmiljonair Chris Luken. Die kocht de villa volgens Bekendeburen.nl eerder dit jaar voor naar verluidt 2.750.000 euro en stak er het nodige geld in om de woning te verfraaien.

John Ewbank koopt nieuwe miljoenenvilla
John Ewbank koopt nieuwe miljoenenvilla (Foto: BuzzE)

Or: onmogelijke dilemma's voor politie

De Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie heeft zware kritiek op minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie). "De minister stelt met zijn plan voor nieuwe bezuinigingen onze politiemensen voor onmogelijke dilemma's", zegt COR-voorzitter Frank Giltay.

De minister weigert volgens hem bij de nieuwe bezuinigingsvoorstellen prioriteiten te stellen en daardoor "zakt de kwaliteit van onze dienstverlening door een ontoelaatbare grens", concludeert hij. "Daarmee komt de politiezorg en veiligheid van onze samenleving in het geding."

Hij wijst met name op het "schrappen" van 6 miljoen overuren en het halveren van het opleidingsbudget voor politiemensen. "Wij maken ons grote zorgen om de gevolgen van dit beleid."

Or: onmogelijke dilemma's voor politie
Or: onmogelijke dilemma's voor politie (Foto: ANP)

Nepal wijst hindoestaat af

Nepal neemt in een nieuwe grondwet een scheiding tussen kerk en staat op. De leden van de grondwetgevende vergadering in hoofdstad Kathmandu besloten maandag geen gehoor te geven aan de oproep van betogers die de afgelopen tijd hebben gestreden voor een hindoestaat. In Nepal bestaat 81 procent van de bevolking uit hindoes. 9 procent is boeddhistisch, 4 procent is moslim.

Sinds zondag stemmen de leden artikel voor artikel over de nieuwe grondwet. Nepal werd eeuwenlang geregeerd door koningen, tot de monarchie na een burgeroorlog in 2008 werd afgeschaft. Sindsdien was het land officieel een hindoestaat, maar met gekozen volksvertegenwoordigers wordt nu een nieuwe grondwet gemaakt.

Een totaal akkoord is nog niet nabij, want onder meer over de indeling en grootte van de deelstaten bestaat nog onenigheid. Bij protesten vielen de afgelopen weken zeker dertig doden.

Nepal wijst hindoestaat af
Nepal wijst hindoestaat af (Foto: ANP)

Emilia Clarke heeft niks met blootscènes

Emilia Clarke, die in Game of Thrones de rol van Daenerys Targaryen speelt, heeft eigenlijk helemaal niks met blootscènes en dat terwijl ze in de serie toch regelmatig is te zien in dit soort pikante scènes. "Seksscènes zouden veel subtieler moeten zijn", aldus de 28-jarige tegenover de Daily Mail.

"Ik ben een Britse, dus ik krimp toch een beetje ineen bij dit soort dingen. Ik kan het maar moeilijk aan", aldus Emilia. "Ik wil niet steeds seks zien op televisie en ik heb ook altijd gedacht dat de suggestie een stuk prikkelender is dan alles in beeld brengen", zegt Emilia. "De meeste seksscènes die je op televisie of in films ziet zijn onnodig, ze zijn alleen maar bedoeld om meer kijkers te trekken", vervolgt de actrice. "Hoe subtieler hoe beter."

Ongeveer twee jaar terug gingen er geruchten dat Emilia de makers van Game of Thrones had gezegd geen zin meer te hebben in naaktscènes. Ze zou hebben gezegd dat ze bekend wil worden voor haar acteerwerk en niet vanwege haar borsten.

Emilia Clarke heeft niks met blootscènes
Emilia Clarke heeft niks met blootscènes (Foto: BuzzE)

Politie vangt vluchtelingen Amsterdam CS op

Op het Centraal Station in Amsterdam is de politie bezig om een groep vluchtelingen op weg te helpen naar het aanmeldcentrum in Ter Apel. Een deel komt uit Brussel, anderen vanuit Griekenland. Het gaat om enkele tientallen mensen.

De mensen worden er geregistreerd. De politie helpt ze met een treinkaartje en zet ze op de trein. In Ter Apel is het aanmeldcentrum van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), waar asielzoekers die net in Nederland zijn worden opgevangen en waar de asielprocedure begint.

Volgens de politie is het maandag een van de eerste keren dat een groep vluchtelingen op het station staat.

Politie vangt vluchtelingen Amsterdam CS op
Politie vangt vluchtelingen Amsterdam CS op (Foto: ANP)

A-Film zoekt naar mogelijkheden doorstart

De in financiële problemen verkerende Nederlandse filmdistributeur A-Film zoekt naar mogelijkheden voor een doorstart. Het bedrijf kampt met moeilijke marktomstandigheden en een grote schuldenlast. Maandag is uitstel van betaling aangevraagd, laat directeur Sim van Veen weten.

A-Film bracht in het verleden onder meer de succesvolle filmtrilogie Lord of the Rings en de Nederlandse kaskraker Zwartboek naar de bioscoop. De laatste tijd gaat het niet meer zo goed. De Surprise, De Reünie en Apenstreken die dit jaar uitkwamen, werden een flop. Ze trokken te weinig bezoekers. Ook het op dvd uitbrengen van films brengt tegenwoordig minder geld in het laatje.

Normaal had A-Film in deze moeilijke markt het hoofd nog wel boven water kunnen houden, schat Van Veen. Maar de onderneming torst tevens een grote miljoenenschuld met zich mee. Dit zorgt ervoor dat A-Film niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen voldoen.

A-Film zoekt naar mogelijkheden doorstart
A-Film zoekt naar mogelijkheden doorstart (Foto: BuzzE)

Nijpende tekorten dreigen bij voedselbanken

Bij de voedselbank in Arnhem is een tekort ontstaan aan lang houdbare producten. Hierdoor is de voedselbank binnenkort  niet langer in staat om al haar klanten te voorzien van een toereikend pakket om de week door te komen. Op dit moment wordt het gemis van houdbare producten gecompenseerd met verse producten, maar dat is geen lange termijnoplossing.  

Ook in de regio Haaglanden dreigen er tekorten te ontstaan laat een woordvoerder weten in een reactie.  Op dit moment is er geen actuele informatie bekend van de overige regio’s. Wel laat de woordvoerder desgevraagd weten dat de acht regionale distributiecentra en 161 voedselbanken enorm veel behoefte hebben aan producten zoals koffie, rijst, pasta, pastasauzen, houdbare melk en bijvoorbeeld groenten en soep in blik.

Jaarlijks zijn zo’n 94.000 mensen, waaronder 37.600 kinderen, afhankelijk van de hulp van de voedselbank. In 2014 steeg het aantal gezinnen dat aangewezen was op de voedselbank met 11 procent. Ook kreeg de voedselbank meer aanvragen van zzp-ers, mkb-ers en mensen met hypotheekschulden.

Update 15:21 uur
Zojuist bereikte ons het bericht dat ook de voedselbank in Rotterdam een oproep doet om lang houdbare producten te doneren. Ook daar zijn de conserven schaars. Volgens de woordvoerder van de voedselbank, is de situatie in de overige vijf regio's vergelijkbaar met de situatie in Arnhem, Haaglanden en Rotterdam.

tekorten dreigen bij voedselbanken
tekorten dreigen bij voedselbanken

Inval bij Turks blad na cartoon over Erdogan

De Turkse politie heeft maandag een inval gedaan bij het tijdschrift Nokta. Aanleiding is de publicatie van een fotomontage van een lachende president Recep Tayyip Erdogan, die een selfie maakt met de doodskist van een militair, een verwijzing naar de bewering van Erdogan dat families van militairen die zijn omgekomen in de strijd met Koerdische rebellen trots kunnen zijn op hun martelaarschap.

De openbaar aanklager in Istanbul verbood verspreiding van het blad en gaf opdracht tot de inval nadat de cover op internet was gezet. Het blad is naar eigen zeggen aangeklaagd voor belediging van de president en het maken van terroristische propaganda.

"Onze cover kan hard, ongemakkelijk of zelfs wreed zijn geweest, maar dat zijn geen misdaden voor een journalist", stelde Nokta in een verklaring.

Inval bij Turks blad na cartoon over Erdogan
Inval bij Turks blad na cartoon over Erdogan (Foto: ANP)

Controles in grensstreek aangescherpt

De mobiele teams van de marechaussee breiden hun controles in de grensstreek uit om te kijken of meer vluchtelingen naar Nederland komen. Dat zei staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) maandag in Brussel voorafgaand aan extra overleg met zijn Europese collega's over de vluchtelingencrisis.

"Dit is een methode om snel te zien of de stroom zich verplaatst naar Nederland", zei de bewindsman.

Controles in grensstreek aangescherpt
Controles in grensstreek aangescherpt (Foto: ANP)

Gluckauf en Missie Aarde maken kans op prijs

De films Gluckauf en Aanmodderfakker en de series Hollands Hoop en Missie Aarde zijn genomineerd voor een Zilveren Krulstaart. Dat zijn de prijzen die door het Netwerk Scenarioschrijvers worden uitgereikt voor de beste Nederlandstalige scripts van het jaar. De uitreiking vindt op 25 september plaats op het Nederlands Filmfestival, zo maakte het netwerk maandag bekend.

De nominaties worden toegekend door de honderden leden van de vakvereniging. Net als in voorgaande jaren kon er op drie onderdelen worden gestemd: korte film, lange film en tv-serie. De leden hebben hun stem uitgebracht op scenario's die tussen 1 juli 2014 en 1 juli 2015 in de bioscoop of op televisie te zien waren.

De nominaties in de categorie speelfilm gaan naar de films Aanmodderfakker, Tussen 10 en 12 en Gluckauf. Die laatste, een drama over een werkloze Limburgse mijnwerker, is met tien nominaties ook de grote favoriet bij de Gouden Kalveren die begin oktober worden uitgereikt. Aanmodderfakker, waarin Gijs Naber een dertigjarige loser speelt, was vorig jaar de grote winnaar op het Kalverengala.

In de categorie beste tv-serie zijn Hollands Hoop, Missie Aarde en Vrolijke Kerst genomineerd. Hollands Hoop vertelt over een Groninger (Marcel Hensema) die opeens een wietplantage erft. Missie Aarde is een komische serie van de broers Tim en Wart Kamps over een Nederlands ruimteschip en zijn stoethaspelende bemanning. Vrolijke kerst is een serie over een gezin dat in december het huis wordt uitgezet omdat vader de rekeningen niet meer kan betalen.

Gluckauf en Missie Aarde maken kans op prijs
Gluckauf en Missie Aarde maken kans op prijs (Foto: BuzzE)

België in ban van UFO

België is in de ban van een UFO. Op 18 augustus heeft een man namelijk boven de plaats De Pinte een vliegende schotel gefilmd.

Omdat Belgen nu eenmaal niet de beste chauffeurs zijn, rijdt de filmer in kwestie rond met een dashcam. Toen hij onlangs de beelden van die bewuste dag terugkeek, kon hij zijn ogen niet geloven. Hij bleek een heuse UFO op beeld te hebben vastgelegd.

Het Belgische UFO-Meldpunt is nu naarstig op zoek naar meer getuigen van het bijzondere fenomeen. "We kregen deze oproep vorige week binnen en konden na verder onderzoek besluiten dat het object een diameter van één meter heeft", aldus de Beglische ufologen.

"We dachten onmiddellijk aan een luchtballon, maar wie laat die nu op om half tien in de ochtend? Een drone kan, maar daarvoor verplaatst het object zich waarschijnlijk te traag." Getuigen wordt verzocht zich te melden bij het UFO-Meldpunt.

Ze komen eraan, ze zijn al bij België!

Duitse controles niet alleen bij Oostenrijk

De Duitse politie controleert niet alleen de grens met Oostenrijk extra. De politie let ook meer op de grenzen langs Zwitserland en Frankrijk. Dit zei een zegsman van de nationale politie in Stuttgart.

Het gaat hier echter niet om groots opgezette controles zoals die langs de Oostenrijkse grens. "Het zijn erg plaatselijke en tijdelijke controles", aldus de politiewoordvoerder.

Eerder maandag maakte een woordvoerder van de nationale politie in Trier bekend dat de grenzen met België en Luxemburg extra in de gaten worden gehouden. Een woordvoerder van de leiding van de nationale politie ontkrachtte dat echter. Hij berichtte dat er nog geen besluit is gevallen over dergelijke grensbewakingsacties, maar de politie bereidt zich er wel op voor. Een politiewoordvoerder in Aken, vlak bij de Nederlandse grens, wist niets van meer grensbewaking af.

Duitse controles niet alleen bij Oostenrijk
Duitse controles niet alleen bij Oostenrijk (Foto: ANP)

De 'gekke monnik' moet weg

De dagen van Tony Abbott als premier van Australië zijn geteld. Hij lag zwaar onder vuur binnen zijn eigen partij. Zijn rivaal Malcolm Turnbull in de Liberal Party stuurde door een interne stemming direct aan op Abbotts vertrek. Zijn leiderschap is niet meer van deze tijd, luidt de boodschap.

Voordat hij de politiek inging, was Tony Abbott journalist. Hij werd in 1990 voorlichter van de toenmalige oppositieleider John Hewson, die Abbott later beschreef als "een tamelijk extreme, conservatieve rooms-katholiek." Vier jaar later kwam Abbott in de regering en was hij onder meer minister van Werkgelegenheid en Arbeidsverhoudingen en van Gezondheid en Ouderenbeleid. Hij was sinds 2009 de leider van de conservatieve Liberale Partij en daarmee aanvoerder van de oppositie. Twee jaar geleden werd hij de 28e premier van het land.

De 57-jarige Abbott werd geboren in Londen. Hij studeerde politicologie aan de prestigieuze universiteit van het Engelse Oxford, en later economie en rechten in Sydney. In 1983 begon de latere minister-president aan een opleiding tot priester. Hij verliet het religieuze pad om journalist te worden. Vanwege zijn tijd op het seminarie werd Abbott later door zijn critici 'The Mad Monk', de gekke monnik, genoemd. Als journalist werkte hij onder meer voor The Australian.

Omstreden uitspraken
Hij huwde in 1987 en kreeg drie dochters. Ondertussen bleek Abbott ook een sportief type. Zo bokste hij al in zijn studententijd en deed hij onder andere aan rugby. In 2010 voltooide de politicus de triatlon van Port Macquarie.

Tony Abbott kwam nogal eens in het nieuws met omstreden uitspraken. Zo zei hij onder meer over de vele vluchtelingen die hun heil in Australië zoeken: "Jezus zei ook geen ja tegen iedereen. Jezus wist dat alles in de wereld zijn plaats heeft en Australië is niet de plaats voor iedereen." Over vrouwen zei hij dat het dwaas zou zijn te verwachten dat ze gelijk aan de man zouden zijn op een groot aantal gebieden. "Omdat hun capaciteiten, vaardigheden en interesses simpelweg verschillend zijn om fysiologische redenen."

Malcolm Turnbull, de man die aanstuurde op het vertrek van de premier, verloor een aantal jaren geleden de verkiezingen voor een nieuwe leider van de Liberale Partij uitgerekend van Abbott met één stem.

De 'gekke monnik' moet weg
De 'gekke monnik' moet weg (Foto: ANP)

Nieuwe cao Ikea in elkaar gezet

Er is een nieuw cao-akkoord bereikt voor de 5000 werknemers van Ikea in Nederland. Dat meldde vakbond FNV maandag. De bond is vooral in zijn nopjes met de afspraken die zijn gemaakt over de jeugdlonen.

"IKEA zet ook een stapje als het gaat om het jeugdloon door de jeugdloonschaal van 17-jarigen af te schaffen. Het is een klein stapje naar de afschaffing van jeugdlonen", zegt vakbondsbestuurder Pieter Beuzenberg. Hij hoopt dat meer werkgevers het voorbeeld gaan volgen.

De werknemers van het woonwarenhuis krijgen gemiddeld een loonsverhoging van 4 procent over twee jaar, waarbij de verhoging nog een procent hoger kan uitvallen afhankelijk van de beoordeling.

Akkoord over nieuwe cao woonwarenhuis Ikea
Akkoord over nieuwe cao woonwarenhuis Ikea (Foto: ANP)

Manor stelt debuut nieuwe Formule 1-bolide uit tot 2016

Het Formule 1-team Manor zal dit jaar niet meer met een nieuwe bolide gaan racen. De renstal rijdt dit seizoen met een aangepaste 2014-auto, omdat het afgelopen winter failliet ging en daarna onder een nieuwe eigenaar een doorstart beleefde.

De bedoeling was om halverwege het jaar te komen met een 2015-chassis met een 2015-motor, maar door de tijd die ging zitten in het aantrekken van goed personeel en het reisschema voor de overzeese races zal dit niet slagen, zo laat Manor-directeur Graeme Lowdon aan Autosport weten.

"Het plan dat we voor het begin van het seizoen 2015 hadden was dat we gedurende het seizoen over zouden stappen op een nieuw chassis en een nieuwe motor. Maar naar mate de ontwikkelingen verder gingen en wij nieuw personeel op sleutelposities aantrokken werd het steeds minder haalbaar om de beoogde route te volgen en voordeliger om het volgende chassis te gaan ontwikkelen."

Lowdon weet dat het volgende chassis een forse sprong voorwaarts zal gaan betekenen, maar dat de tijd voor dit jaar tegen hem werkt. Daarom wil hij inzetten op een goede seizoensstart in 2016, omdat in die races de kleinere teams vaak meer kans op punten hebben. "Als de 2016-auto minder goed wordt doordat wij nu iets nieuws produceren, welke beloning krijgen we daar voor? Het lijkt voordeliger om verder te ontwerpen en de aerodynamica te testen dan nu een nieuwe auto te produceren."

Manor zal wel voor de races in Singapore en/of Japan nieuwe onderdelen meenemen. Deze lijken op de delen die volgend jaar gebruikt zullen gaan worden, waardoor ze de ontwikkeling van de nieuwe auto niet zullen hinderen.

Griffioen en Van Koot winnen US Open

Rolstoeltennissters Jiske Griffioen en Aniek van Koot hebben vannacht de US Open-titel in het rolstoeltennis dubbelspel gewonnen. In de finale van het Grand Slamtoernooi in New York versloegen ze landgenote Marjolein Buis en de Duitse Sabine Ellerbrock in 7-6 en 6-1. 

De finale was op zaterdag al begonnen, maar door regenval werd de partij bij 4-4 in de eerste set afgebroken. Op zondag draaide de eerste set uit op een tiebreak, die Griffioen en Van Koot overtuigend wonnen. Kort daarna ging het opnieuw regenen en werd de finale weer voor korte tijd onderbroken. 

Met de tweede onderbreking bleek het Nederlandse koppel het best om te kunnen gaan; in de tweede set waren ze duidelijk de betere van Buis en Ellerbrock. Met 7-6 en 6-1 pakten Griffioen en Van Koot de titel. Het is de zevende gezamenlijke Grand Slamtitel van de nummer één (Griffioen) en twee (Van Koot) van de wereldranglijst. Dit jaar wonnen ze ook al de dubbeltitel op Roland Garros.

'Vervolg Blatter voor verduistering'

Als het aan een voormalig anticorruptie-expert van de FIFA ligt, wordt een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar voorzitter Sepp Blatter van de mondiale voetbalbond. "Blatter moet zich verdedigen tegen een aanklacht voor verduistering", zei rechtenprofessor Mark Pieth maandag in Zürich. Daar wordt later op de dag een persconferentie gegeven over de progressie die is geboekt in het onderzoek naar corruptie binnen de FIFA.

Afgelopen weekeinde raakte Blatter opnieuw in opspraak. Hij zou de tv-uitzendrechten voor de WK's voetbal van 2010 en 2014 voor een schijntje hebben doorverkocht aan Jack Warner, die als een sleutelfiguur wordt beschouwd in het omvangrijke corruptieschandaal. Warner verkocht ze vervolgens voor miljoenen door.

Pieth werd in 2011 aangesteld om te onderzoeken hoe de FIFA transparanter en betrouwbaarder kon worden gemaakt. Met zijn aanbevelingen werd weinig gedaan.

'Vervolg Blatter voor verduistering'
'Vervolg Blatter voor verduistering' (Foto: ANP)

Williams tegen hogere kosten in Formule 1

Het Formule 1-team Williams zal er alles aan doen om de kosten in de Formule 1 niet verder te laten stijgen. In 2017 gaan de regels radicaal op de schop, maar dit moet volgens vice-teambaas Claire Williams niet gepaard gaan met extra uitgaven, zo laat ze aan Autosport weten.

Williams: "We hebben al een tijdje niet met de Strategy Group bij elkaar gezeten om de nieuwe regels te bespreken, maar voor de volgende vergadering staan de kosten die bij deze reglementswijzigingen horen op de agenda. Ik verwacht - en hoop - dat de kosten er niet de pan door uit rijzen, maar als dat wel zo is, zullen we ons daar fel tegen verzetten. Wij spreken ons binnen de groep altijd uit voor kostenbesparing, maar zoals bekend heeft iedereen daar zijn eigen agenda."

Met dit laatste snijdt Williams een belangrijk punt aan in de Strategy Group. Juist doordat iedere partij een ander belang heeft schaadt dit de Formule 1 en wordt vooruitgang tegengehouden. De groep bestaat naast Williams uit autosportfederatie FIA, commerciële rechtenhouder FOM en de teams Ferrari, McLaren, Red Bull Racing, Mercedes en Force India.

"Qua kostenbesparing bereiken we binnen de Strategy Group eigenlijk nooit consensus, want er zitten een aantal teams en andere partijen in die zich geen zorgen hoeven te maken om de kosten. We doen dus onze best, maar het resulteert vaak helaas in een patstelling." Hierdoor komen de kleinere teams zoals Lotus en Sauber in de financiële problemen. "Pas als we 25 tot 40 miljoen euro weten te besparen, gaat het voor deze teams echt lonen." Makkelijk is dit niet, omdat geen enkele partij met minder personeel of een ander bedrijfsmodel toe wil.

'Meer kennis nodig over risico's evenementen'

Gemeenten moeten ervoor zorgen dat zij genoeg kennis in huis hebben om de risico's bij evenementen goed in te kunnen schatten. Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken laat dat weten in een brief aan de Tweede Kamer.

In de brief reageert de minister op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over het ongeluk met een monstertruck in Haaksbergen, bijna een jaar geleden. Bij het ongeluk kwamen drie mensen om en raakten 28 mensen gewond.

Plasterk schrijft in de brief dat 'Haaksbergen' voor alle gemeenten reden moet zijn om het proces van vergunningverlening "nog eens kritisch tegen het licht te houden". Burgers moeten erop kunnen vertrouwen dat de organisator van een evenement en de overheid als vergunningverlener er alles aan hebben gedaan om risico's te minimaliseren.

'Meer kennis nodig over risico's evenementen'
'Meer kennis nodig over risico's evenementen' (Foto: ANP)

Shell: bodem onder olieprijs van 70 dollar

Topman Ben van Beurden van Shell ziet op de lange termijn een bodem onder de olieprijs van 70 dollar per vat. Wanneer de olieprijs weer naar dat niveau zal stijgen, is echter niet te zeggen, aldus Van Beurden in een interview met zakenkrant Financial Times.

De olieprijzen liggen momenteel onder de 50 dollar per vat van 159 liter. De prijzen zijn sinds vorig jaar meer dan gehalveerd. Vanwege de scherp gedaalde olieprijzen gaat Shell duizenden banen schrappen en worden de investeringen door het concern fors teruggeschroefd.

Van Beurden zei verder dat Shell geen plannen heeft om weg te lopen van het overnamebod op het Britse gasbedrijf BG Group ter waarde van 64 miljard euro. Hij heeft er vertrouwen in dat de aandeelhouders van Shell de deal zullen steunen. Zij hebben zich tot dusver nog niet ontevreden over de overname uitgelaten, aldus Van Beurden.

Shell: bodem onder olieprijs van 70 dollar
Shell: bodem onder olieprijs van 70 dollar (Foto: ANP)

Wintermeisje heeft de dikste tieten

Ben je gek op dikke tieten? Zoek dan een vrouw die is geboren in de winter. Uit een groots onderzoek naar tieten is gebleken dat vrouwen die in de eerste drie maanden van het jaar zijn geboren, de grootste bos hout voor de deur hebben.

Voor The Great British Bra Survey zijn maar liefst tweeduizend vrouwen tussen de 16 en 75 jaar doorgezaagd over hun borstomvang. Met opmerkelijke uitkomsten. Zo zijn de Britse tieten flink gegroeid.

Was de gemiddelde voorgevel in het Verenigd Koninkrijk voorheen nog 80C, inmiddels is deze opgelopen tot een flinke 80E. Vrouwen in Cheshire, Manchester en Lancashire hebben gemiddeld een E-cup, terwijl vrouwen in het noordoosten van Engeland zich moeten redden met een schamele B-cup.

Maar, er is meer. Zo blijkt je geboortemaand ook invloed te hebben op je jetsers. Want ben je geboren in april, dan zal je je moeten behelpen met een kleine B-cup.

Vrouwen die in de wintermaanden ter wereld zijn gekomen, hebben geluk. Januari-, februari- en maartdames zijn gezegend met gemiddeld een F-cup. Vrouwen die verjaren in juni, juli of november, hebben met een D- of E-cup ook weinig reden tot klagen. Zij die jarig zijn in de overige maanden, hebben gemiddeld een C-cup.

66 miljard hergebruikte PET-flessen in Europa

Vorig jaar zijn er in Europa meer dan 66 miljard PET-flessen van 1,5 liter gerecycled, een lichte stijging ten opzichte van de ruim 65 miljard stuks in 2013. Dat maakte brancheorganisatie Petcore Europe maandag bekend.

Het aantal hergebruikte flessen staat gelijk aan 57 procent van het volume aan flessen dat op de markt kwam. In totaal werd 1,7 miljoen ton flessen gerecycled, terwijl de verwerkingscapaciteit met circa 2,1 miljoen ton een stuk hoger is.

Volgens Petcore zijn de verschillen per land aanzienlijk en zit een aantal landen duidelijk onder het gemiddelde van 57 procent, terwijl andere landen daarboven zitten. Een uitsplitsing per land gaf de organisatie echter niet.

66 miljard hergebruikte PET-flessen in Europa
66 miljard hergebruikte PET-flessen in Europa (Foto: ANP)

Slowakije gaat tijdelijk grenzen controleren

Slowakije gaat net als Duitsland tijdelijk controles langs de grenzen met Hongarije en Oostenrijk houden. Dit heeft het Slowaakse ministerie van Binnenlandse Zaken maandag bekendgemaakt.

Duitsland begon maandag langs de grens met Oostenrijk bij Salzburg en bij Passau met grenscontroles in verband met de vluchtelingenstroom naar de Bondsrepubliek en Zweden. De controles richten zich volgens de Beierse autoriteiten niet op het tegenhouden van vluchtelingen, maar op het onderscheppen van mensen die met de stroom meekomen maar helemaal geen vluchteling zijn .

Hongarije heeft aan de grens met Servië een hek gezet en heeft militairen naar het zuiden gestuurd om vluchtelingen tegen te houden. Oostenrijk heeft maandag aangekondigd dat er langs de grens met Hongarije veel meer controle komt, ook met behulp van militairen. Maandag spreken Europese bewindslieden in Brussel over de vluchtelingenproblematiek.

Slowakije gaat tijdelijk grenzen controleren
Slowakije gaat tijdelijk grenzen controleren (Foto: ANP)

EU dicht bij inzet marine tegen mensensmokkel

De Europese Unie is een stap dichter bij militaire inzet om mensensmokkel over de Middellandse Zee tegen te gaan. De Europese ministers van Buitenlandse Zaken gaven maandag groen licht voor het gebruik van geweld in internationale wateren.

De eerste fase van de operatie, het verzamelen en analyseren van inlichtingen over mensensmokkelaars, is afgerond. Het is de bedoeling dat Europese marineschepen binnenkort vaartuigen met vluchtelingen gaan doorzoeken, in beslag nemen en terugsturen. De krijgsmachten van de EU komen op korte termijn bijeen om precies te inventariseren hoeveel schepen, helikopters, drones en onderzeeërs nodig zijn.

De operatie is vooral bedoeld om de overtocht van vluchtelingen vanuit Libië tegen te gaan. Dat kan voorlopig alleen in internationale wateren, omdat de Libiërs geen officieel verzoek hebben gedaan om in te grijpen voor de Libische kust.

EU dicht bij inzet marine tegen mensensmokkel
EU dicht bij inzet marine tegen mensensmokkel (Foto: ANP)

Mogelijk miljoen vluchtelingen naar Duitsland

De leider van de Duitse sociaaldemocraten, plaatsvervangend bondskanselier Sigmar Gabriel, meent dat het aantal vluchtelingen dat dit jaar het land binnenkomt kan oplopen tot een miljoen. Een eerdere schatting van het ministerie van Binnenlandse Zaken sprak in augustus plotseling van 800.000 vluchtelingen, nadat het getal 450.000 dit jaar lang de ronde had gedaan.

Gabriel schat het aantal nog hoger in een brief aan partijgenoten. Hij verdedigde daarin ook de grenscontroles, die voornamelijk langs de Oostenrijkse grens zijn begonnen. Het gaat volgens Gabriel niet om een permanente maatregel en niet om het tegenhouden van mensen die recht op asiel hebben. Het is enkel om de boel in hand te houden "tijdens deze onvoorspelbare noodtoestand".

Gabriel zei wel dat de controles een signaal voor de Europese partners vormen, dat Duitsland wat de vluchtelingenopvang betreft, zijn grenzen bereikt.

Kansen voor het land

Een woordvoerder van de christendemocratische bondskanselier Angela Merkel heeft maandag beklemtoond dat Duitsland de situatie de baas blijft. "Het lukt ons allemaal wel, maar natuurlijk niet van de ene dag op de andere", zei hij.

De christendemocratische minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, ziet kansen voor het land. Schäuble zei tegen de Frankfurter Allgemeine Zeitung in een maandag gepubliceerd vraaggesprek dat de geringe bevolkingsaanwas het grootste structurele probleem van de Duitse economie en van het sociale verzekeringsstelsel is. Dat kan niet zonder immigratie worden opgelost. En zo komen er volgens Schäuble meer moslims naar het land en wordt daarmee ook de islam meer onderdeel van de Duitse samenleving. Daar moeten we aan wennen, aldus Schäuble.

Mogelijk miljoen vluchtelingen naar Duitsland
Mogelijk miljoen vluchtelingen naar Duitsland (Foto: ANP)

Gestoken jongens Malta buiten levensgevaar

De twee Nederlandse jongens (18 en 19) die op Malta werden neergestoken en in een ziekenhuis belandden, zijn buiten levensgevaar. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dat gemeld.

De tieners raakten gewond, nadat ze waren aangevallen door een Libiër met een mes. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.00 uur in Paceville, dat bekend staat om het nachtleven. Ook twee Libiërs en een man uit Malta liepen daarbij verwondingen op.

De politie heeft de 20-jarige verdachte opgepakt voor de steekpartij.

Gestoken jongens Malta buiten levensgevaar
Gestoken jongens Malta buiten levensgevaar (Foto: ANP)

Klein herstel op afwachtende beurzen

Op de Europese aandelenbeurzen werden maandagmiddag kleine winsten geboekt. Flinke koersverliezen in China, na matige economische cijfers van de op één na grootste economie ter wereld, zorgden voor enige voorzichtigheid. Daarnaast werd gewacht op de belangrijke rentevergadering van de Federal Reserve later deze week.

,,De beurzen laten een klein herstel zien na de flinke verliezen tijdens de laatste twee sessies. De handel blijft echter beweeglijk. Iedereen wacht op wat de Fed gaat doen en tot het besluit op donderdag zal er waarschijnlijk weinig gebeuren", aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen. ,,De kans op een renteverhoging is fiftyfifty, maar waarschijnlijk zal de Fed nu nog niets doen vanwege de onzekerheid over de impact van de economische onzekerheid rond China", benadrukte de marktkenner.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het begin van de middag 0,5 procent hoger op 432,15 punten. De MidKap steeg 0,1 procent naar 636,82 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen 0,3 procent, Londen klom 0,6 procent.

RELX

Grootste stijger in de AEX was informatieleverancier RELX met een winst van 1,6 procent. Het aandeel profiteerde van een adviesverhoging door Exane. Baggeraar Boskalis stond onderaan met een verlies van 3,5 procent na een adviesverlaging door ING. Digitaal beveiliger Gemalto volgde met een verlies van 3 procent na een adviesverlaging door Goldman Sachs.

In Zürich verloor Credit Suisse 0,8 procent. De Zwitserse bank zal naar verluidt volgende maand zijn ,,strategische veranderingen" aankondigen. Als onderdeel van de reorganisatie wil Credit Suisse zijn private bankactiviteiten in de Verenigde Staten verkopen. Ook zou het management van de bank op de schop gaan.

Sabadell

Sabadell daalde 0,1 procent in Madrid. Volgens Spaanse media onderzoekt de Spaanse bank een bod op de hypotheekgerelateerde portefeuille van de Britse genationaliseerde bank Northern Rock and Bradford & Bingley.

De euro was 1,1321 dollar waard, tegen 1,1331 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie steeg een fractie in prijs tot 44,64 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent minder en werd verhandeld voor 47,79 dollar per vat.

Klein herstel op afwachtende beurzen
Klein herstel op afwachtende beurzen (Foto: ANP)

Nog geen zicht op heropening VUmc

Een dezer dagen hoopt het VU Medisch Centrum (VUmc) duidelijkheid te hebben wanneer het ziekenhuis weer de deuren kan openen. Het Amsterdamse ziekenhuis blijft in elk geval nog dicht tot woensdag. Wel zijn er weer colleges voor de geneeskundestudenten. Ook die ruimtes waren getroffen door de gevolgen van het enorme waterlek van vorige week.

Als gevolg van de wateroverlast moest het VUmc dinsdag meer dan driehonderd patiënten evacueren. Ze kregen onderdak in twintig ziekenhuizen. De schade door de gesprongen waterleiding loopt in de tientallen miljoenen.

Nog geen zicht op heropening VUmc
Nog geen zicht op heropening VUmc (Foto: ANP)

Wizz Air bevestigt megaorder voor Airbus

De Hongaarse prijsvechter Wizz Air bestelt definitief 110 toestellen van het type A321neo van vliegtuigfabrikant Airbus. Dat maakte Airbus maandag bekend.

In juni werd een voorlopige koopovereenkomst getekend op de luchtvaartshow van Parijs. Op basis van de cataloguswaarde van de A321neo is met de bestelling een waarde gemoeid van 11,6 miljard euro, maar bij grote orders worden vaak kortingen gegeven.

Het gaat om de grootste individuele bestelling voor de A321neo tot dusver. Wizz Air is de belangrijkste budgetmaatschappij van Midden- en Oost-Europa.

Wizz Air bevestigt megaorder voor Airbus
Wizz Air bevestigt megaorder voor Airbus (Foto: ANP)

Utrechtse winkels ontruimd wegens gaslek

Een aantal winkels en woningen in de Zadelstraat en de Boterstraat in het centrum van Utrecht worden maandag ontruimd, omdat er bij graafwerkzaamheden een gaslek is ontstaan. In de Boterstraat is volgens de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) een gasleiding geraakt.

De Zadelstraat en de Boterstraat zijn winkelstraten met daarboven woningen. Hoeveel mensen hun huis moeten verlaten kon een woordvoerder van de VRU nog niet zeggen.

Utrechtse winkels ontruimd wegens gaslek
Utrechtse winkels ontruimd wegens gaslek (Foto: ANP)

Meer aandacht voor beroepsziekten

De aandacht voor mensen die een ziekte of aandoening hebben door hun werk, is het afgelopen jaar toegenomen. Het aantal bedrijfsartsen dat een beroepsziekte meldde in 2014 is met meer dan de helft gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor.

Het aantal nieuwe gevallen van beroepsziekten blijft echter ongeveer gelijk, blijkt uit de Kerncijfers Beroepsziekten 2015 van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten. De stijging komt waarschijnlijk doordat de Inspectie SZW en de Inspectie voor de Gezondheidszorg vorig jaar nadrukkelijk aan bedrijfsartsen hebben aangegeven dat ze beroepsziekten verplicht moeten melden.

De meest voorkomende beroepsziekten zijn net als voorgaande jaren slechthorendheid door lawaai, overspannenheid en burn-out, en aandoeningen aan schouder en bovenarm. De sectoren waar de meeste ziekten gemeld worden zijn onder meer de bouw, onderwijs en defensie.

Over het algemeen hebben mannen (59 procent) vaker last van een beroepsgerelateerde ziekte dan vrouwen. Ook gaat het meestal om werknemers ouder dan 45 jaar.

Meer aandacht voor beroepsziekten
Meer aandacht voor beroepsziekten (Foto: ANP)

'Meer invloed buurtbewoner op eigen wijk'

"Mensen moeten veel meer zeggenschap krijgen over hun eigen buurt." Dat zegt Tweede Kamerlid voor de PvdA Grace Tanamal. De Tweede Kamer praat maandag over haar plan om te experimenteren met "buurtrechten". Buurtbewoners met zulke rechten zouden deels kunnen bepalen waaraan bijvoorbeeld het gemeentelijk budget voor veiligheid in hun omgeving wordt besteed.

"Buurtbewoners weten vaak als geen ander hoe zij hun eigen buurt leefbaar, veilig en mooi kunnen houden. Zo ervaren mensen soms onveiligheid in hun buurt, maar weten zij tegelijkertijd zelf heel goed waarom zij zich onveilig voelen en wat eraan verbeterd moet worden", aldus het Kamerlid.

Ze denkt ook aan het zelf organiseren door buurtbewoners van groenvoorzieningen of hulp bij boodschappen. "Ook krijgen zij het recht om met eigen middelen als eerste te bieden op vrijgekomen land- of vastgoed." Verder krijgen bewoners wat haar betreft het recht om een buurtplan te maken. Daarin kunnen zij hun ideeën over de inrichting van hun wijk verwerken.

VVD afwijzend
De VVD reageert afwijzend, omdat de liberalen vinden dat zoiets niet vanuit Den Haag moet worden aangepakt. De bewoners moeten zelf hun buurtinitiatieven regelen. "Dat moeten we niet vanuit Den Haag willen bureaucratiseren", aldus Tweede Kamerlid Hayke Veldman.

De sociaaldemocraten zouden eerst een vereniging willen en pleiten voor een collectief dat de grenzen van de buurt bepaalt. "Voordat je een perk mag aanharken, moet je eerst langs de Kamer van Koophandel en de notaris", aldus de liberaal.

'Meer invloed buurtbewoner op eigen wijk'
'Meer invloed buurtbewoner op eigen wijk' (Foto: ANP)

Indonesië stuurt leger naar branden Sumatra

De Indonesische regering stuurt ruim duizend militairen naar Zuid-Sumatra om de hevige branden op het eiland te helpen bestrijden. De branden woeden al enige tijd en zorgen voor overlast voor onder meer de bevolking en het vliegverkeer.

Ook op Borneo woeden branden. De autoriteiten ter plaatse hebben grote moeite om het vuur onder controle te brengen. De regering in Djakarta overweegt nu ook helikopters in te zetten. In het zuiden van Sumatra zijn al grote delen bos in de vlammen opgegaan.

De branden zijn zo hevig dat het nabijgelegen Singapore en Maleisië last ondervinden van de rook die overzee komt overwaaien.

Indonesië stuurt leger naar branden Sumatra
Indonesië stuurt leger naar branden Sumatra (Foto: ANP)

Grote klus Philips in Catharina Ziekenhuis

Philips heeft een overeenkomst gesloten met het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven voor de levering van medische technologie aan het nieuwe hart- en vaatcentrum dat medio volgend jaar zijn deuren opent. De nieuwe behandelmethode, die maandag werd aangekondigd, moet leiden tot een kortere hersteltijd en een minimalisering van bijkomend letsel.

Volgens een woordvoerder van Philips is er een bedrag tot 10 miljoen euro met de overeenkomst gemoeid. Philips richt in het Eindhovense ziekenhuis vijf interventiekamers in en twee hybride operatiekamers, een combinatie van een conventionele operatiekamer met een kamer voor beeldgestuurde behandelingen (3D).

"Met de nieuwe technologie hoeven patiënten minder vaak onder het mes en hoeft bij een ingreep minder gesneden te worden ten opzichte van conventionele behandelingen", aldus de zegsman.

Grote klus Philips in Catharina Ziekenhuis
Grote klus Philips in Catharina Ziekenhuis (Foto: ANP)

[foto] Challenge Almere - Triathlon

Dit weekend vond de Challenge Almere-Amsterdam plaats. Dit evenement, voorheen bekend als de Holland Triathlon, werd voor de 35e keer gehouden. Hiermee is de Almere Challenge, de op een na oudste triathlon ter wereld, na de Iron Man op Honolulu, Hawaii.
Zaterdag startten 1392 atleten voor hun volledige triatlon. Dit betekende na 3,8 km zwemmen, een individuele wielertijdrit over 180 km en afsluitend 42 km hardlopen. Naast de hele individuele hele triathlon was en ook een individuele halve triatlon en was er een team event met aparte deelnemers per onderdeel.

Penaltyverbod voor Huntelaar bij Schalke

Na zijn vierde misser op rij vanaf elf meter heeft Klaas-Jan Huntelaar bij Schalke 04 een penaltyverbod gekregen. De aanvoerder en topschutter van de Duitse club moet de bal voortaan aan een ploeggenoot geven als Schalke een strafschop krijgt. "Op de training schiet Klaas-Jan ze eigenlijk altijd binnen, maar de volgende keer kiezen we een ander", zei trainer André Breitenreiter na de winst op FSV Mainz (2-1). "Hij staat niet meer bovenaan het lijstje."

Huntelaar mocht al vroeg in de wedstrijd aanleggen vanaf elf meter, maar zag zijn strafschop worden gekeerd door de keeper van Mainz. De spits van het Nederlands elftal nam later revanche voor zijn vierde misser op rij in de Bundesliga. Huntelaar schoot Schalke na een uur richting de winst en vierde die treffer uitbundig. De Achterhoeker schopte met een karatetrap de hoekvlag omver, die deze 'aanslag' niet overleefde en door midden brak. "Ik neem de stok mee naar huis als aandenken", zei Huntelaar lachend.

Penaltyverbod voor Huntelaar bij Schalke
Penaltyverbod voor Huntelaar bij Schalke (Foto: ANP)

Normaal wint Buma-oeuvreprijs

De band Normaal krijgt vanavond de Buma Lifetime Achievement Award. Dit onthulde Zanger Bennie Jolink in een interview met het AD. 

De band, die binnenkort stopt, neemt de prijs in ontvangst tijdens Buma NL, een jaarlijks evenement ter promotie van de Nederlandstalige muziek. Dit evenement wordt in Den Bosch gehouden.

Nederlandse artiesten die een belangrijke bijdragen hebben geleverd aan de Nederlandstalige muziek, maken kans op de award. Normaal neemt op 19 december na veertig jaar afscheid tijdens het speciale concert 'Ajuu, de mazzel!' in het GelreDome in Arnhem.

De rest van de winnaars van de zesde editie van de Buma NL Awards worden maandagavond bekendgemaakt.

Normaal wint Buma-oeuvreprijs
Normaal wint Buma-oeuvreprijs (Foto: ANP)

FOK! CHI giveaway dag 7 - Tinydeal

Dinsdag 8 september opende op FOK! een nieuw platform, namelijk The China Shop. In de openingsweek geven de Chinese webshops elke dag leuke prijzen weg, en vandaag is de laatste aan de beurt! Ook Tinydeal heeft een paar leuke prijzen uitgezocht om weg te geven.

Ook kans maken op een Dooge F3 Smartphone of een Xiaomi MI BAND? Ga dan gauw naar het forum en doe mee! Je maakt kans door een reactie in het topic achter te laten dus veel succes!!

giveaway tinydeal
giveaway tinydeal

[eSports] Nihilum wint Hearthstone Archon Team League

Na een maandenlange competitie was gisteren de finale van de Archon Team League. In deze Hearthstone-competitie streden zes teams voor de overwinning en honderdvijftigduizend dollar. Uiteindelijk neemt Nihilum, met Nederlander Thijs in het team, de hoofdprijs mee naar huis.

De andere teams in de finale waren Tempo Storm, Value Town en Cloud 9. Cloud 9 kwalificeerde zich al vroeg voor de finale, door Value Town en Tempo Storm te verslaan. Value Town kwalificeerde zich voor de halve finale door in een tie-breaker Nihilum te verslaan. Hierdoor moest Nihilum zich vanuit de kwartfinales zien te plaatsen voor de finale, wat uiteindelijk is gelukt.

De drie spelers van Nihilum ontvangen hierdoor honderdvijftigduizend dollar. Cloud 9 ontvangt zestigduizend dollar voor de tweede plaats. Value Town moet het doen met dertigduizend dollar en de derde plaats. Tempo Storm eindigde als vierde en ontvangt helemaal niets.

De finale zelf bekijken? Dat kan via deze link.

Archon Team League Nihilum

Blote tieten bij moslimconferentie

Een nieuwe actie van Femen heeft zaterdag weer heel wat stof doen opwaaien. Tijdens een moslimconferentie in het Franse Pontoise trakteerden twee leden van deze actiegroepering de aanwezige moslims op hun blote tieten.

De dames bevonden zich dit weekend werkelijk in het hol van de leeuw. De islamieten bespraken namelijk net of je als man nu wel of niet je vrouw mag slaan.

Tijdens de voordracht van een van de aanwezigen, stormen de halfnaakte vrouwen ineens het podium op. Hun borsten waren besmeurd met leuzen. Een van de kreten luidde: "Niemand laat mij onderwerpen." Dit vrijuit naar het islamitische van 'onderwerping'.

Al snel werd het duo door een horde mannen van het podium afgesleept. Hierbij wordt een van de vrouwen nog door een woedende mohammedaan geschopt ook. Hoewel de identiteit van de actievoersters nog niet bekend is, gaat men ervan uit dat zij lid zijn van actiegroep Femen.

Nederland koploper in pensioenvoorziening

Dacht je dat het slecht ging met de pensioenen in Nederland? Volgens Allianz, die een groot pensioenonderzoek heeft gedaan, is Nederland internationaal koploper als het gaat om toekomstige pensioenvoorzieningen. 

Ons land zou de beste garantie hebben dat de toekomstige generatie voldoende pensioeninkomen hebben. Wij staan hierbij op nummer één, gevolgd door Denemarken en Noorwegen. Indonesië, India en Maleisië scoren het slechtst.

Voor het onderzoek is gekeken naar zowel het overheidspensioen, zoals de AOW, als naar het beroepspensioen. Landen waarin die twee vormen van pensioenvoorziening goed met elkaar in balans zijn, scoren het best. Er zijn ook landen waar het overheidspensioen wel goed is geregeld, maar het beroepspensioen wat minder. Een voorbeeld is Oostenrijk. Deze landen kunnen volgens Allianz op de langere termijn mogelijk in een "financieel onhoudbare situatie" belanden.

Nederland koploper in pensioenvoorziening
Nederland koploper in pensioenvoorziening (Foto: ANP)

'Flexibel mbo in samenwerking met bedrijven'

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs wil dat het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) flexibeler wordt, zodat het onderwijs wordt aangepast aan de veranderende arbeidsmarkt en huidige trends. De minister wil ervoor zorgen dat scholen samen met regionale bedrijven en instellingen vakkenpakketten en leertrajecten kunnen samenstellen.

"Ontwikkelingen op het gebied van ICT, robotisering en globalisering stellen nieuwe eisen aan werknemers en dus ook aan opleidingen", aldus de minister maandag. Ze verwacht dat er komende jaren nieuwe beroepen bijkomen "die we nu nog niet kennen". Volgens Bussemaker is het van belang dat de onderwijswereld en het bedrijfsleven beter met elkaar samenwerken.

Omdat het vaak jaren duurt voordat een nieuw vak wordt gegeven op een school, vindt Bussemaker dat nieuwe vakkenpakketten sneller samengesteld moeten worden. Toekomstige vakmensen worden dan beter voorbereid op hun werkplek van morgen.

Lectoren
Bussemaker maakte eerder al bekend de richtlijnen bij de mbo-opleidingen flexibeler te maken. Scholen en bedrijven mogen zelf in overleg bepalen op welke dagen studenten naar school gaan en wanneer ze in de praktijk kunnen werken.

Vanaf volgend jaar kunnen mbo's ook lectoren aanstellen die lesgeven en praktijkgericht onderzoek doen. Zo zou er meer kennis beschikbaar komen voor het onderwijs. Bij het hbo kunnen al lectoren worden aangesteld.

'Flexibel mbo in samenwerking met bedrijven'
'Flexibel mbo in samenwerking met bedrijven' (Foto: ANP)

Nieuw metrostation New York geopend

Voor het eerst in 26 jaar tijd is het metronetwerk van New York uitgebreid met een nieuw station. Zondag is namelijk het metrostation aan 34th Street en 11th Avenue op het drukke eiland Manhattan feestelijk geopend. Het is het 469ste station van het metronetwerk.

Het station is het eindpunt van lijn 7. Voorheen was dat Times Square, maar de tunnelbuis is verlengd. Het bouwen van het station in de miljoenenstad heeft zo'n 2,4 miljard dollar (2,1 miljard euro) gekost. Naar verwachting zullen per dag 27.000 mensen van het nieuwe station gebruikmaken.

In New York zijn al plannen voor de opening van een ander station eind volgend jaar.

Nieuw metrostation New York geopend
Nieuw metrostation New York geopend (Foto: ANP)

Dark Souls III heeft alvast een Japanse releasedatum

From Software heeft een datum gegeven voor de Japanse release van Dark Souls III, namelijk 24 maart 2016. De datum is vooralsnog aangekondigd voor alleen Xbox One en PlayStation 4.

De releasedatum is te vinden op de officiële website van Dark Souls. De release van de pc-versie wordt volgens de site later aangekondigd. Er wordt helaas nog niets gezegd over een Europese releasedatum. Pre-orders zijn mogelijk vanaf 7 oktober en krijgen als extra's een speciaal ontworpen kaart van de speelwereld en een CD met de soundtrack. 

Recentelijk maakte From Software-studiohoofd Hidetaka Miyazaki een boel details bekend over het derde deel uit de beruchte serie. Zo zal het mogelijk zijn om vanaf het begin te kunnen fast-travelen en zal ook het herverdelen van character-stats weer tot de mogelijkheden behoren, net als in het voorgaande deel.

Bandai Namco registreerde recentelijk nog een nieuwe trademark, genaamd Slashy Souls, die tot de categorie game-software behoort. Het is nog niet duidelijk wat deze titel inhoudt. Misschien een mobiele Dark Souls?

Dark Souls III heeft releasedatum in Japan (Bandai Namco)
Dark Souls III heeft releasedatum in Japan (Bandai Namco)

Nintendo maakt nieuwe directeur bekend

Nintendo heeft vanochtend bekendgemaakt wie Satoru Iwata, die dit jaar overleden is, gaat opvolgen. Vele dachten dat Shigeru Miyamoto, de bedenker van Mario, zou worden. Echter, het wordt Tatsumi Kimishima, die nu nog hoofd Human Resources van Nintendo is.

Het is niet zo dat Kimishima geen ervaring heeft met het leiden van Nintendo of andere grote bedrijven. Hij was al eerder de eindbaas van Nintendo of America tussen 2002 en 2006, voordat Reggie Fils-Aime het stokje van hem overnam. Eerder was hij de Chief Financial Officer van Pokemon Company, om later daar ook de directeur van te worden. 

Bennie Jolink: ben blij dat het er op zit

Bennie Jolink is blij dat de afscheidstour van Normaal er bijna op zit, zo vertelt de frontman van de band aan het AD. "Het kan gewoon niet meer. Eigenlijk al een tijdje", zegt hij.

"Je moet me de ochtend na een optreden eens zien. Helemaal gesloopt", vervolgt Bennie. Het komt volgens hem door zijn astma, "ik ben die longen van mij echt uit gaan wonen". Normaal speelt zijn laatste concert in december in de Gelredome.

De krant vraagt Jolink of hij het applaus en de fans niet gaat missen als hij zo niet meer optreedt met Normaal. "Jazeker, als kiespijn", aldus de zanger die maandag met Normaal een Buma NL Life Achievement Award krijgt. "Natuurlijk het is mooi als muziek wordt gewaardeerd. Maar de reden dat Normaal het veertig jaar heeft volgehouden is dat we geen jukebox met oude hits zijn geworden."

Jolink (69) vertelt de krant dat hij zich verheugt op wat komen gaat. Hij heeft ook al een nieuw bandje; de Pensionado's. "We zijn met z'n vijven en het modernste wat we spelen komt uit de jaren zestig." De bandleden gaan volgens Bennie zeker optreden. "Maar wel binnen een straal van vijftig kilometer rond Hummelo. Wie ons wil zien, die pakt de auto maar."

Bennie Jolink: ben blij dat het er op zit
Bennie Jolink: ben blij dat het er op zit (Foto: BuzzE)

Miljoen mensen zien Penoza

Ruim een miljoen mensen hebben zondagavond gekeken naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Penoza. Zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

De misdaadserie met Monic Hendrickx staat daarmee op de zevende plek in de lijst van best bekeken programma's van de zondag. Naar het debuut van Tom Egbers bij het voetbal-praatprogramma Studio Voetbal keken ook net iets meer dan een miljoen mensen.

Het nieuwe programma van Paul de Leeuw beleefde zondag ook zijn eerste uitzending. Kun je het al zien? trok 458.000 kijkers. De eerste aflevering van het SBS6-programma Hollands beste bloemstylist staat ook in de lijst van best bekeken programma's. De show wist 378.000 kijkers aan zich te binden.

De meeste kijkers waren zondag voor het Achtuurjournaal (ruim 2,6 miljoen), Studio Sport Eredivisie (bijna 2,6 miljoen) en Heel Holland bakt (bijna 2,2 miljoen).

HBO grote winnaar tijdens Creative Arts Emmy Awards

De 67ste Primetime Creative Arts Emmy Awards werd gisteren gehouden in het Microsoft-theater in de Amerikaanse stad Los Angeles. HBO kwam als grote winnaar uit de bus, met ìn totaal 29 awards voor producties als Game of Thrones, Bessie en Going Clear.

De Creative Arts Emmy Awards zijn een klasse apart onder de Emmy's en worden veelal uitgeloofd aan achter-de-schermenpersoneel zoals geluidsmensen, art directors, kostuumontwerpers en directors of photography. Deze awards worden voorafgaand aan de Prime Emmy's en Daytime Emmy's gehouden als ode aan het personeel dat je niet op het scherm ziet, maar verantwoordelijk is voor de techniek achter producties.

HBO sleepte awards in de wacht voor onder andere Game of Thrones (8 awards), Bessie (4 awards), Going Clear (3 awards), The Jinx (2 awards) en Olive Kitteridge (2 awards). Een tweede plaats was er voor NBC, die met 11 awards volgde, waarbij SNL 40th Anniversary Special aan kop ging met vier awards.

Voor een volledige lijst van winnaars en genomineerden in de verschillende categorieën kun je de Wiki raadplegen. De Primetime Emmy Awards zelf worden op zaterdag 20 september gehouden.

Alex Gibney, bedenker van Going Clear neemt award in ontvangst (Foto: AP Images)
Alex Gibney, bedenker van Going Clear neemt award in ontvangst (Foto: AP Images)

Kris Jenner: relatie Caitlyn heeft tijd nodig

Kris Jenner denkt dat het tijd kost voordat haar relatie met Caitlyn goed is. "Het is een proces", zei de moeder van Kim Kardashian tegen People. "We hebben nog steeds kinderen samen. Het komt wel goed."

In de laatste aflevering van de realityshow I Am Cait was zondag te zien hoe Kris Caitlyn voor het eerst ontmoette nadat ze in juni haar debuut als vrouw maakte in het blad Vanity Fair. Eerder bleek al uit een voorproefje dat Caitlyn boos was, omdat ze niet was uitgenodigd voor de diploma-uitreiking van Kylie, haar jongste dochter met Kris.

Uiteindelijk maakten de twee het wel goed. Kris liet Caitlyn weten dat ze langs kan komen voor een drankje. Op de vraag of ze samen gaan winkelen antwoordde ze terughoudend: "Laten we niet overdrijven." De twee besloten hun ontmoeting met een selfie waarop Caitlyn bij Kris een zoen op de wang drukte.

Aan People vertelt Kris dat ze de scène zelf nog niet heeft gezien. "Het is moeilijk."Kris was twintig jaar getrouwd met Caitlyn, die tijdens hun huwelijk door het leven ging als Bruce.

Kris Jenner: relatie Caitlyn heeft tijd nodig
Kris Jenner: relatie Caitlyn heeft tijd nodig (Foto: BuzzE)

ZUK Z1, een Chinaphone van Lenovo

ZUK bestaat pas sinds begin dit jaar en heeft nu zijn eerste telefoon uitgebracht. ZUK is opgericht als dochterbedrijf van Lenovo en wordt ook grotendeels door deze multinational ondersteund.

Toen de specificaties bekend werden van de eerste telefoon van ZUK was er in eerste instantie niet heel veel bijzonders. De backing van Lenovo was wel interessant en ZUK werd eigenlijk neergezet als ‘internetbrand’ van Lenovo, zoals bijvoorbeeld Honor van Huawei, en in zekere mate ook OnePlus van OPPO. Terwijl ZUK toch meer gezien moet worden als een op zichzelf staand bedrijf.

Maar het meeste interessante was de aankondiging van ZUK dat ze een partnership aangingen met Cyanogen. Nu zijn er meerdere merken die Cyanogen rom’s aanbieden voor hun telefoons maar dit zou een echt partnership worden zoals Cyanogen dat had met OnePlus. (Maar dan met een betere afloop natuurlijk). Dit betekent dat Cyanogen zijn CyanogenOS 12.1 ver kan optimaliseren voor de hardware van de ZUK Z1. Of dit ook werkt gaan we zien in deze review van FOK! user Kenzi.

Treinverkeer Duitsland - Oostenrijk hervat

Het treinverkeer tussen Duitsland en Oostenrijk is maandagmorgen weer hervat. Dit hebben de Duitse spoorwegen (DB) laten weten. Er rijden echter nog steeds geen treinen over de spoorweg tussen München en Salzburg. Zondagavond werd het treinverkeer stilgelegd, omdat er zo veel vluchtelingen via Wenen uit Hongarije in Salzburg aan de Duitse grens arriveerden.

De Duitse autoriteiten droegen toen de DB op twaalf uur lang geen treinen meer te laten rijden van Oostenrijk naar Duitsland. Maandag zijn er grenscontroles begonnen aan de Duits-Oostenrijkse grens. Dit leidt tot files op wegen van Oostenrijk naar Duitsland.

Treinverkeer Duitsland - Oostenrijk hervat
Treinverkeer Duitsland - Oostenrijk hervat (Foto: ANP)

Bassie en Adriaan krijgen Belgische ereprijs

Bas en Aad van Toor hebben zondag op het Filmfestival van Oostende een Lifetime Achievenement Award gekregen. Zij kregen de prijs voor hun grote en belangwekkende bijdrage aan de Nederlandstalige televisie. Dat heeft distributeur Entertainment One, die volgende maand de Bassie en Adriaan-film in de bioscoop uitbrengt, maandag bekendgemaakt.

Deze 'Ensor', zoals de prijs officieel heet, wordt ook wel de Vlaamse Oscar genoemd. Het beeldje wordt praktisch nooit aan buitenlanders uitgereikt. De enige Nederlander die eerder een Ensor ontving, is actrice Willeke van Ammelrooy.

Bas en Aad van Toor (inmiddels 79 en 72 jaar oud) braken in de jaren zestig door als acrobaten-duo The Crocksons en reisden de hele wereld over met hun beroemde stoelenact. Vervolgens ging ze als Bassie & Adriaan verder en waren 35 jaar lang te zien in een groot aantal televisieseries, waaronder De Plaaggeest, De Diamant en Het Geheim van de Sleutel. Onlangs kwam er een grote box uit met alles wat Bas en Aad van Toor ooit voor televisie hebben gemaakt.

Hoewel Bassie en Adriaan niet meer optreden, is hun populariteit nog steeds onverminderd groot. Zo komt er begin oktober een bioscoopfilm uit waarin de beroemde clown en acrobaat het stokje overdragen aan twee talentvolle jonge circusartiesten (Patrick Martens en Janouk Kelderman). Het tweetal moet op zoek naar Bassie en Adriaan als deze zijn ontvoerd door de Jonkheer (Fabian Jansen), een neef van de gemene Baron uit de oude serie. De film is vanaf 7 oktober in de bioscopen te zien.

Bassie en Adriaan krijgen Belgische ereprijs
Bassie en Adriaan krijgen Belgische ereprijs (Foto: BuzzE)

Files door grenscontroles Duitsland

Bij de grens van Duitsland met Oostenrijk zijn maandagochtend vroeg files ontstaan vanwege de controles die door Duitsland worden uitgevoerd. Op de Oostenrijkse A8 richting de Duitse grens stond maandagochtend om 6.50 uur al tien kilometer file. Op de weg richting de Duitse A8, bij Bad Riechenhall, stond rond 5.20 uur al drie kilometer.

Duitsland is al vroeg begonnen met het controleren van de grens bij Oostenrijk. In de nacht van zondag op maandag zijn de grensposten in gebruik genomen. De grenswachten hebben in de nacht steekproefsgewijs een aantal voertuigen gecontroleerd.

Met de maatregel hoopt Duitsland controle te houden over de toestroom van vluchtelingen uit Oostenrijk en Hongarije. Maandag overleggen de regeringsleiders van de Europese Unie in Brussel over de mogelijke verdeling van vluchtelingen over de unie.

Files door grenscontroles Duitsland
Files door grenscontroles Duitsland (Foto: ANP)

Bakkerij Ulft verwoest na grote brand

Een bakkerij en een woning in de Gelderse plaats Ulft zijn in de nacht van zondag op maandag in de as gelegd. Rond 2.45 uur brak er een grote uitslaande brand uit in het bakkerspand aan de Deken Nijkampstraat. De brandweer was om 4.30 uur nog druk bezig met nablussen.

Volgens Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland is er veel schade in de omgeving door gesprongen ruiten van auto's en een woning. Vijf volwassenen en twee kinderen zijn opgevangen in het plaatselijke politiebureau.

Ulft ligt niet ver van de grens met Duitsland.

Bakkerij Ulft verwoest na grote brand
Bakkerij Ulft verwoest na grote brand (Foto: ANP)

Asbest vrijgekomen bij brand Zeeland

Bij een grote brand in de Zeeuwse plaats Biggekerke is asbest vrijgekomen. Volgens Veiligheidsregio Zeeland gaat het om "zeer beperkte asbestverspreiding".

Zondagavond werd de brandweer opgeroepen vanwege de brand in een dak van een leegstaand pand aan de Kaasboerweg. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. De asbest heeft zich niet verspreid naar bewoond gebied, aldus de veiligheidsregio. Het gebied rondom het pand wordt door de politie afgesloten.

Asbest vrijgekomen na brand Zeeuws Biggekerke
Asbest vrijgekomen na brand Zeeuws Biggekerke (Foto: ANP)

Situatie bij scholen vaak onveilig

Doordat ouders hun kinderen met de auto van en naar de basisschool halen en brengen, ontstaan er vaak gevaarlijke verkeerssituaties.  Dat blijkt maandag uit een onderzoek dat Veilig Verkeer Nederland (VVN) liet uitvoeren.

De verkeerssituatie rond maar liefst 83 procent van de basisscholen in Nederland is onveilig, stelt VVN. In totaal zijn ruim 2300 basisscholen ondervraagd in het onderzoek. Bij 58 procent van deze scholen ontstaan gevaarlijke situaties door drukte tijdens het brengen en halen van leerlingen. Bij 41 procent van de scholen zijn parkeerproblemen en bij 32 procent zijn gevaarlijke oversteekplaatsen.

"Het kan er soms chaotisch aan toe gaan bij basisscholen. Een deel van de oplossing ligt in het verminderen van het autoverkeer: Ga dus zoveel mogelijk te voet en met de fiets naar school. Maar dan moet het wél veilig zijn. Veel scholen en ouders vertellen ons dat er een verkeersbrigade nodig is; daar gaan wij hen mee helpen", zegt Felix Cohen, directeur van VVN.

Een op de tien scholen zegt behoefte te hebben aan een verkeersbrigade om de kinderen te helpen met oversteken. VVN voert hiervoor de komende weken actie. Met de campagne 'Help ze oversteken' wil VVN scholen en ouders helpen met het opstarten en coördineren van een verkeersbrigade.

Halen en brengen bij scholen vaak onveilig
Halen en brengen bij scholen vaak onveilig (Foto: ANP)

Het weer vandaag: onstuimig

Goed weer om (binnen) te werken vandaag: de herfst lijkt definitief zijn intrede te hebben gedaan. Deze ochtend hangen er al enkele buien over het land: extra opletten in de ochtendspits, dus. Vanuit het zuiden zou het in de loop van de ochtend wat rustiger worden, maar in de middag zouden we moeten rekenen op een verse dosis buien. Hierbij staat bovendien een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten. Maxima komen uit op een graad of 19, hetgeen vrij normaal is voor deze tijd van het jaar.

Ook komende dagen zou het herfstachtige weer blijven doorzetten. Morgen, op Prinsjesdag, worden zelfs stormachtige omstandigheden voorzien, vooral aan de kust en in het Waddengebied. Woensdag lijkt nog slechter te worden, met veel neerslag en een blijvend strakke bries. Vanaf donderdag, en vooral in het weekend, zou er mogelijk een weersverbetering optreden, maar dat is nog ver weg. Voorlopig 'genieten' van typisch Nederlands weer, is de conclusie.

Djokovic wint voor tweede keer US Open

Tennisser Novak Djokovic heeft zondag de mannenfinale van de US Open gewonnen. De Serviër was te sterk voor de Zwitser Roger Federer: 6-4 5-7 6-4 6-4.

Het is de tweede keer dat Djokovic de US Open wint. Hij won het toernooi eerder in 2011. Het is de tiende keer dat Djokovic een grandslamtoernooi wint.

De wedstrijd werd met drie uur uitgesteld vanwege regen in New York.

Djokovic wint voor tweede keer US Open
Djokovic wint voor tweede keer US Open (Foto: ANP)

Oekraïne: wapens EU en VS nodig 'tegen Rusland'

President Petro Porosjenko van Oekraïne wil dat de Europese Unie en de Verenigde Staten wapens leveren voor de strijd tegen de rebellen in Oost-Oekraïne. In een interview met de Duitse krant Die Welt zei hij maandag dat "de transatlantische eenheid" moet blijven.

Porosjenko liet weten dat hij het niet eens is met de discussie in de VS of er dodelijke wapens moeten worden geleverd. "Wat betekent dat? Het gaat hier om defensieve wapens", zei hij. "We verdedigen niet alleen ons land, maar ook vrijheid en democratie. We vechten met wapens uit de 20e eeuw tegen wapens uit de 21e eeuw."

De Oekraïense president is ervan overtuigd dat hij in Oost-Oekraïne een oorlog met Rusland uitvecht. "En Rusland heeft een militair budget dat 30 tot 45 keer groter is dan dat van ons."

Porosjenko dringt aan op wapensteun
Oekraïne: wapens EU en VS nodig 'tegen Rusland' (Foto: ANP)

Laatste overlevende Japans kamp bij onthulling monument

In de Japanse stad Nagasaki is zondag een monument onthuld ter nagedachtenis aan 73 buitenlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog overleden in een Japans krijgsgevangenenkamp. Bij de herdenking was ook de Nederlander Henk Kleijn aanwezig. Hij is volgens de krant The Japan Times de laatste overlevende oud-gevangene van het kamp.

Het monument is geplaatst op de plek waar vroeger Fukuoka 2 stond, een van de grootste kampen voor krijgsgevangenen in Japan. De 90-jarige Kleijn is er drie jaar gevangen gehouden. Hij werd op zeventienjarige leeftijd door Japanse militairen opgepakt in Nederlands-Indië, dat nu Indonesië is.

"Veel van mijn kameraden kwamen nooit thuis", zei Kleijn tegen The Japan Times. "Vandaag ben ik hier om ze te herdenken. Ik wil graag mijn dank betuigen, ook namens degenen die niet meer bij ons zijn, aan iedereen die dit gedenkteken mogelijk heeft gemaakt."

Volgens Kleijn waren de omstandigheden in Fukuoka slecht en de gevangenbewaarders wreed. Er was een tekort aan voedsel, medicijnen en kleding.

Monument in Japan voor omgekomen gevangenen
Laatste overlevende Japans kamp bij onthulling monument  (Foto: ANP)

Bobby Brown: Bobbi geroepen door moeder

Bobby Brown haalt er troost uit te bedenken dat zijn dochter Bobbi nu bij haar moeder is, de overleden zangeres Whitney Houston. Dat vertelde de zanger in een interview met The Real, dat maandag wordt uitgezonden.

"Ik weet vrij zeker dat haar moeder zoiets had van, laten we haar hier boven halen", zegt Bobby in een fragment dat Huffington Post alvast online heeft gedeeld. "Dat bedoel ik goed, omdat ze alleen gewoon niet comfortabel was. Ik denk dat ze mijn dochter gewoon bij zich heeft geroepen."

Brown was erg emotioneel tijdens het interview. Ook laat hij blijken dat hij zich schuldig voelt over Bobbi's dood. "Als ik daar twee dagen eerder was geweest, zou het anders zijn gelopen."

Bobbi Kristina Brown werd eind januari bewusteloos in bad aangetroffen. Na bijna zes maanden in coma te hebben gelegen overleed ze in juli op 22-jarige leeftijd. Whitney Houston overleed in 2012. Ook zij werd bewusteloos in bad gevonden.

Bobby Brown: Bobbi geroepen door moeder
Bobby Brown: Bobbi geroepen door moeder (Foto: BuzzE)

Honderden gebouwen verwoest door brand VS

Door bosbranden in het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn honderden gebouwen verwoest. Dat hebben de autoriteiten zondag bekendgemaakt. Er is nog geen beeld van de totale schade, omdat de branden nog niet onder controle zijn.

Gouverneur Jerry Brown van Californië heeft vanwege de verspreiding van de brand de noodtoestand uitgeroepen in de regio's Lake en Napa, even ten noorden van de grote stad San Francisco. Eerder werd de noodtoestand al uitgeroepen voor een brand ten zuidoosten van Sacramento. Er zijn meer dan duizend brandweerlieden ingezet om het vuur te bestrijden.

Zo'n 6400 gebouwen worden nog bedreigd door de vlammenzee. De afgelopen dagen hebben duizenden mensen hun huis moeten verlaten vanwege het vuur dat zich door een sterke wind en droge grond snel heeft verspreid. Vier brandweerlieden zijn zaterdag gewond geraakt bij het blussen. Ze zijn met tweedegraads brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Honderden gebouwen verwoest door brand VS
Honderden gebouwen verwoest door brand VS (Foto: ANP)

Toeristen per ongeluk doodgeschoten in Egypte

In Egypte hebben politiemensen en militairen per ongeluk een konvooi terreinwagens met Mexicaanse toeristen onder vuur genomen. Zeker twaalf Mexicanen en Egyptenaren zijn daardoor om het leven gekomen. Tien anderen raakten gewond.

Het incident gebeurde in de nacht van zondag op maandag in de woestijn in het westen van Egypte, aldus de autoriteiten maandag. Het konvooi van vier wagens was van een Mexicaanse groep toeristen. De Egyptische politie en het leger waren in het gebied op zoek naar terroristen. De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Toeristen per ongeluk doodgeschoten in Egypte
Toeristen per ongeluk doodgeschoten in Egypte (Foto: ANP)

U2 brengt eerbetoon aan prins Friso

De Ierse band U2 heeft zondag tijdens een concert in Amsterdam een nummer opgedragen aan de overleden prins Friso. Fans van de band die bij het concert in de Ziggodome waren, hebben dat via Twitter naar buiten gebracht. Het gaat om het nummer Every Breaking Wave.

Volgens De Telegraaf waren koning Willem-Alexander en koningin Máxima ook bij het concert. Bono, de frontman van de band, was in november 2013 aanwezig bij de herdenkingsdienst van Friso. Hij zou goed bevriend zijn met prinses Mabel, de weduwe van Friso.

Friso overleed in augustus 2013 op 44-jarige leeftijd aan de gevolgen van een ski-ongeval.

U2 brengt eerbetoon aan prins Friso
U2 brengt eerbetoon aan prins Friso (Foto: ANP)

Dumoulin krijgt prijs voor strijdlust

Tom Dumoulin mocht zondag in Madrid toch nog het podium beklimmen na de slotetappe van de Ronde van Spanje. De Limburger van Giant-Alpecin werd door een jury uitgeroepen tot meest strijdlustige renner van de Vuelta.

Dumoulin ontving de troostprijs met een grijns. Zijn ploeggenoot John Degenkolb had even daarvoor de laatste etappe gewonnen. Dumoulin schreef zelf twee etappes op zijn naam en droeg zes dagen de leiderstrui.

"Ik kan gewoon niet ontevreden zijn", zei Dumoulin, die tijdens de voorlaatste etappe van de Vuelta de eindzege uit zijn handen had zien glippen. "John verdient deze overwinning. Hij heeft drie weken lang zó hard voor mij gewerkt. Veel andere sprinters zouden dat niet gedaan hebben. Maar hij deed het wel voor mij. Ik ben heel blij dat John heeft gewonnen. Dit is toch een mooi einde van de Vuelta."

Dumoulin krijgt prijs voor strijdlust
Dumoulin krijgt prijs voor strijdlust (Foto: ANP)

Wellens wint GP Montréal

De Belgische wielrenner Tim Wellens heeft zondag in Canada de zesde editie van de Grand Prix Cycliste de Montréal op zijn naam geschreven. De coureur van Lotto-Soudal versloeg na 205 kilometer in de regen in de eindsprint zijn Britse medevluchter Adam Yates. De Portugees Rui Costa eindigde na ruim 5 uur op de fiets als derde. Beste Nederlander was Wilco Kelderman op de zesde plaats. Ook Robert Gesink (achtste) en Tom-Jelte Slagter (tiende) eindigden ook voorin.

De GP Montréal is evenals de GP Québec onderdeel van de UCI WorldTour. De Colombiaan Rigoberto Urán won vrijdag de wedstrijd in Québec. Slagter eindigde in die Grand Prix als vierde.

Wellens wint GP Montréal
Wellens wint GP Montréal (Foto: ANP)

Inter wint Milanese derby

Internazionale heeft zondagavond de 215e editie van de derby tegen AC Milan gewonnen. De ploeg van trainer Roberto Mancini zegevierde met 1-0. De Colombiaan Fredy Guarin besliste het beladen duel in de 58e minuut. Door de krappe zege kwam Inter met negen punten uit drie duels alleen aan kop. AC Milan bleef op drie punten hangen.

Nigel de Jong moest bij AC Milan genoegen nemen met reserverol. Trainer Sinisa Mihajlovic had zijn Nederlandse middenvelder gepasseerd. De Jong droeg tijdens de eerste twee competitieduels nog de aanvoerdersband bij de Rossoneri, maar moet wijken voor de van een blessure herstelde kapitein Riccardo Montolivo.

Net als De Jong moest ook Mario Balotelli op de bank beginnen. Mihajlovic gaf voorin de voorkeur aan Carlos Bacca en Luiz Adriano. In de 62e minuut mocht Super Mario invallen. Ook hij kon de gelijkmaker echter niet afdwingen, al schoot hij nog wel op de paal.

Juventus

Juventus ontsnapte zaterdag aan de derde nederlaag op rij. De landskampioen en bekerwinnaar keek in de thuiswedstrijd tegen Chievo lange tijd tegen een achterstand aan. Dankzij de Argentijn Paulo Dybala, die in de 83e minuut een strafschop benutte, kwam de ploeg van trainer Massimiliano Allegri toch nog op 1-1 uit. Juve pakte daarmee het eerste puntje dit seizoen in de Serie A.

Wesley Hoedt luisterde zijn debuut bij Lazio op met een overwinning. De 21-jarige verdediger mocht in de thuiswedstrijd tegen Udinese starten omdat Stefan de Vrij vanwege een knieblessure afwezig was. De Romeinen zegevierden met 2-0, dankzij twee doelpunten in het laatste half uur van invaller Alessandro Matri.

Inter wint Milanese derby
Inter wint Milanese derby (Foto: ANP)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.