Bankovervaller is een beetje dom

LTVDK

Terwijl het aloude 'beroep' van bankovervaller al nagenoeg is uitgestorven, zijn er toch nog mensen die het proberen. Over de Britse overvaller Paul Neaverson zal alleen geen spannende film worden gemaakt. Zijn dubbele bankoverval was namelijk niet echt heel goed doordacht.

De man liep in het Engelse Kent een bank binnen om zijn eerste snode plan uit te voeren. Met een mes bedreigde hij een bankbediende en eiste vervolgens een onbekend geldbedrag. Op de vraag hoe hij dat geld dan zou willen hebben besloot de booswicht dat het op zijn eigen bankrekening gestort moest worden.

Het lukte de geschrokken en waarschijnlijk gniffelde bankmedewerker het alarm in te schakelen. Daarop besloot de bandiet het op een lopen te zetten. Niet om te vluchten voor de politie, maar om 100 meter verderop bij een andere bank hetzelfde te proberen.

Nadat de boef in de kraag werd gevat door de politie biechtte hij zijn verhaal op. Hij had geld nodig om een vliegticket te kopen naar het Griekse eiland Corfu. Daar had hij een sollicitatiegesprek om golfcoach te worden. Wegens twee overvalpogingen en wapenbezit heeft hij nog twee jaar de tijd om in de cel op zijn swing te oefenen.