Manor stelt debuut nieuwe Formule 1-bolide uit tot 2016

Peterselieman

Het Formule 1-team Manor zal dit jaar niet meer met een nieuwe bolide gaan racen. De renstal rijdt dit seizoen met een aangepaste 2014-auto, omdat het afgelopen winter failliet ging en daarna onder een nieuwe eigenaar een doorstart beleefde.

De bedoeling was om halverwege het jaar te komen met een 2015-chassis met een 2015-motor, maar door de tijd die ging zitten in het aantrekken van goed personeel en het reisschema voor de overzeese races zal dit niet slagen, zo laat Manor-directeur Graeme Lowdon aan Autosport weten.

"Het plan dat we voor het begin van het seizoen 2015 hadden was dat we gedurende het seizoen over zouden stappen op een nieuw chassis en een nieuwe motor. Maar naar mate de ontwikkelingen verder gingen en wij nieuw personeel op sleutelposities aantrokken werd het steeds minder haalbaar om de beoogde route te volgen en voordeliger om het volgende chassis te gaan ontwikkelen."

Lowdon weet dat het volgende chassis een forse sprong voorwaarts zal gaan betekenen, maar dat de tijd voor dit jaar tegen hem werkt. Daarom wil hij inzetten op een goede seizoensstart in 2016, omdat in die races de kleinere teams vaak meer kans op punten hebben. "Als de 2016-auto minder goed wordt doordat wij nu iets nieuws produceren, welke beloning krijgen we daar voor? Het lijkt voordeliger om verder te ontwerpen en de aerodynamica te testen dan nu een nieuwe auto te produceren."

Manor zal wel voor de races in Singapore en/of Japan nieuwe onderdelen meenemen. Deze lijken op de delen die volgend jaar gebruikt zullen gaan worden, waardoor ze de ontwikkeling van de nieuwe auto niet zullen hinderen.