Cocu over Man. United: "Details zijn bepalend"

Sjors (Sj0rSz)

Er waren liefst vijftien cameraploegen aanwezig tijdens persconferentie van trainer Phillip Cocu in aanloop naar het duel tegen Manchester United. PSV neemt het morgenavond op tegen de Engelse voetbalgrootmacht en keert na zeven jaar afwezigheid weer terug op het miljoenenbal.

PSV is volgens Cocu in elk geval niet kansloos. "Ik denk dat we voor elke tegenstander respect moeten hebben, maar angstig zijn we niet", liet hij weten. "We gaan niet bij voorbaat de handdoek in de ring gooien, maar er juist alles uit halen wat er in zit."

Het is voor Cocu zijn eerste Champions League-duel als hoofdcoach van PSV. Als speler keek de middenvelder altijd uit naar deze wedstrijden. "Dit zijn de wedstrijden waar iedereen naar uitkijkt. Ik vroeger ook. We zullen spelers eerder moeten afremmen dan motiveren. Zelf vind ik het belangrijk dat Iedereen met z’n hoofd speelt. Je moet je kop erbij houden. De details zijn heel bepalend."

Ook aanvaller Luuk de Jong was bij de persconferentie aanwezig. De aanvaller was afgelopen weekend, tijdens de uitwedstrijd tegen sc Cambuur Leeuwarden (0-6), liefst drie keer trefzeker. "Ik merk bij mezelf dat het begint te kriebelen", glimlachte de speler. "Dit is een heel mooi podium om op te voetballen en jezelf te laten zien. Het is een mooie wedstrijd om te spelen tegen een geweldig team."

Toch moest PSV volgens De Jong scherp zijn, aangezien Manchester United elk foutje zal afstraffen. "Ze hebben heel veel spelers met individuele kwaliteiten. We kunnen geen moment verzwakken, elk foutje straffen ze direct af. We moeten heel de wedstrijd scherp zijn."