Inter wint Milanese derby

Internazionale heeft zondagavond de 215e editie van de derby tegen AC Milan gewonnen. De ploeg van trainer Roberto Mancini zegevierde met 1-0. De Colombiaan Fredy Guarin besliste het beladen duel in de 58e minuut. Door de krappe zege kwam Inter met negen punten uit drie duels alleen aan kop. AC Milan bleef op drie punten hangen.

Nigel de Jong moest bij AC Milan genoegen nemen met reserverol. Trainer Sinisa Mihajlovic had zijn Nederlandse middenvelder gepasseerd. De Jong droeg tijdens de eerste twee competitieduels nog de aanvoerdersband bij de Rossoneri, maar moet wijken voor de van een blessure herstelde kapitein Riccardo Montolivo.

Net als De Jong moest ook Mario Balotelli op de bank beginnen. Mihajlovic gaf voorin de voorkeur aan Carlos Bacca en Luiz Adriano. In de 62e minuut mocht Super Mario invallen. Ook hij kon de gelijkmaker echter niet afdwingen, al schoot hij nog wel op de paal.

Juventus

Juventus ontsnapte zaterdag aan de derde nederlaag op rij. De landskampioen en bekerwinnaar keek in de thuiswedstrijd tegen Chievo lange tijd tegen een achterstand aan. Dankzij de Argentijn Paulo Dybala, die in de 83e minuut een strafschop benutte, kwam de ploeg van trainer Massimiliano Allegri toch nog op 1-1 uit. Juve pakte daarmee het eerste puntje dit seizoen in de Serie A.

Wesley Hoedt luisterde zijn debuut bij Lazio op met een overwinning. De 21-jarige verdediger mocht in de thuiswedstrijd tegen Udinese starten omdat Stefan de Vrij vanwege een knieblessure afwezig was. De Romeinen zegevierden met 2-0, dankzij twee doelpunten in het laatste half uur van invaller Alessandro Matri.