Voedselbanken en Albert Heijn tekenen overeenkomst

Berichtten we vanmorgen dat de voedselbanken in Arnhem, Rotterdam en Haaglanden een tekort aan houdbare producten hebben, kunnen we nu ook goed nieuws brengen over de voedselbank! Vandaag tekenden Leo Wijnbelt (voorzitter Voedselbanken Nederland) en Cees van Vliet (directeur winkels & logistiek van Albert Heijn) een samenwerkingsovereenkomst.

Al sinds 2009 zorgt Albert Heijn voor een groot deel van de voedselbanken in Nederland, voor de aanvoer van versproducten. Denk hierbij aan producten die al klaarliggen voor transport, maar door slecht weer niet of nauwelijks verkocht zullen worden. In de hernieuwde overeenkomst belooft Albert Heijn zijn jaarlijkse donatie te verdubbelen naar 1,2 miljoen producten én logistieke expertise aan te bieden.

Van Vliet is verheugd over de overeenkomst: “Dagelijks zijn we voor en achter de schermen bezig om miljoenen klanten te voorzien van lekker, veilig, gezond en duurzaam eten. We doen er alles aan om zo min mogelijk producten weg te gooien. In onze distributiecentra blijft, ondanks onze uitgekiende bestelsystemen, best nog veel voedsel over. Dat is voor veel medewerkers een doorn in het oog. We hebben dan ook de ambitie om in 2017 in onze distributiecentra geen enkel product meer weg te gooien dat nog goed is voor consumptie. Door de samenwerking met de voedselbank kunnen we producten alsnog een goede bestemming geven en werken we aan een betere voedselverdeling in Nederland

Ook Wijnbelt toont zich enthousiast: “Door de samenwerking met Albert Heijn kunnen we meer verse en gezonde producten toevoegen aan onze pakketten. Onze klanten kunnen dan vaker een warme maaltijd op tafel zetten.  De kennis van Albert Heijn, o.a. op logistiek gebied, draagt bij aan de professionaliseringsslag die we hebben ingezet.

Binnenkort gevuld met verse producten
Binnenkort gevuld met verse producten