Grefo's gekwetst door artikel over homo's

MarcusViridis

Eilanden Nieuws, het lokale krantje van Goeroe-Overflakkee is zo onhandig geweest om op de zielen van een aantal bewoners te gaan staan. Een artikel in de laatste editie ging namelijk over een homostel. Een gotspe in de ogen van het gereformeerde deel van het eiland.

Het artikel is er eentje in een serie over jongeren die in de gemeente woonachtig zijn. In 'Twintigers' worden jonge Goeree-Overflakkeeërs geïnterviewd. Deze keer waren de 20-jarig Arno Kamp en zijn vriend, Menno Smith (18) aan de beurt, twee jonge heren die totaal geen boodschap hebben aan Leviticus 20:13.

Dit interview was tegen het zere been van veel grefo's. Hoofdredacteur Adri van de Laan was er als de kippen bij om zijn excuses aan te bieden en hopelijk een nieuwe stormvloed in combinatie met springtij af te weren. God kan namelijk niet erg lachen om homofilie, dit ondanks dat er aanwijzingen zijn dat zijn oogappeltje ook last die 'ziekte' had.

"Hiermee is te veel een podium geboden aan een levensgevoel en wijze waarin de meeste lezers van onze abonnee-editie zich niet herkennen en die ook niet strookt met de grondslag van Eilanden-Nieuws", zo valt te lezen in het sufferdje.

Ironisch genoeg hebben andere inwoners op hun beurt verontwaardigd gereageerd op de excuses. Op de facebookpagina van de krant regent het klachten en zou men het liefst willen zien dat er excuses voor de excuses worden aangeboden. Maar dan zal je altijd zien dat de harde kern van de SGP daarop weer excuses voor de excuses voor de excuses verwacht.

excuses
'Het spijt me!'