FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 17 augustus 2010

Man korte tijd ontvoerd in Wehl

Een 47-jarige man uit Wehl is maandagavond korte tijd ontvoerd. De man, die zelf wist te ontsnappen, werd ook beroofd. Dat meldt de politie.

Het slachtoffer was rond 22.00 uur bij zijn bedrijf aan de Doesburgseweg in zijn woonplaats aan het werk, toen meerdere mannen het erf opkwamen. Ze bedreigden en mishandelden de man en eisten geld. De man werd in zijn eigen auto meegenomen. In Laag Keppel zag hij kans aan zijn belagers te ontsnappen.

In de buurt van een brug heeft hij hulp gekregen van twee jongemannen, waarna de politie werd gebeld. Die kon met informatie over de auto waarin de belagers van de man rondreden rond 00.45 uur in Arnhem twee mannen aanhouden die in de wagen rondreden. De twee mannen van 33 en 54 jaar uit Polen zitten vast.

De politie is nu op zoek naar de twee jongemannen die het slachtoffer hebben geholpen.

[GC] Sneak Preview van de beurs

Toen we langs de beurs gingen om de perskaart van D-vide op te halen kwamen we toevallig langs één van de gamehallen en toevallig liepen er een aantal mensen heen en weer uit de hal. De deur was wel erg uitnodigend en voordat we het wisten stonden we te gamen terwijl de beurs nog in opbouw was.

Omdat we niet helemaal op onze plek waren, hebben we de games niet uitgebreid gespeeld en zul je de komende dagen veel meer te horen krijgen over onderstaande games en meer!

Kirby’s Epic Yarn
Kirby’s Epic Yarn is zeker een leuke game om te spelen met iemand samen, je kunt elkaar oppakken, weggooien en gebruiken om verder te komen in het spel zonder dat het vervelend wordt. De controls zijn makkelijk en snel op te pakken en voordat je het weet, ben je druk bezig alles te verzamelen.

F3AR
F3AR ziet er weer beter uit dan het vorige deel en er is nu ook een cover-systeem. Als je dicht bij een muur staat kun je op B (xbox 360) drukken om er tegenaan te gaan staan. Uiteraard is de slow-mo functie weer aanwezig en lopen er naast de gebruikelijke vijanden ook wat brandende gedrochten rond die op armen en benen op je afkomen. Naast ons zaten twee mensen tegenover elkaar co-op te spelen met Pointman en Paxton Fettel. Toen ik vroeg of Pointman ook een naam kreeg in dit deel, zei een van de werknemers dat hij gewoon pointman blijft dit keer.

DragonBall Z:  Raging Blast 2
Aangezien we allebei de vorige Raging Blast niet hebben gespeeld kunnen we het niet echt vergelijken. De battles waren wat onduidelijk wat betreft de besturing, maar de doorgewinterde veteraan zal hier geen moeite mee hebben. De graphics zagen er daarentegen erg goed uit en de omgevingen waren mooi gedetailleerd. Wat wel opviel, was dat de karakters zo fel waren dat onze ogen spontaan begonnen te tranen. Misschien is het een kwestie van een te hoge gamma-instelling op de desbetreffende televisie, of ze moeten het allemaal nog wat zachter maken.

dbz

The Legend of Zelda: Skyward Sword
De game zag er korrellig uit maar dit lijkt meer te komen door de televisie die nog niet optimaal ingesteld is, morgen gaan we even kijken of het al beter is. De controls leken echter nog steeds niet een verbetering ten opzichte van de E3 presentatie. Het mikken met de boog was onwennig en haperde, evenals het zwaard van Link dat soms vreemde bewegingen maakt. Als die bugs er nu nog steeds niet uitgehaald zijn, kan dit weleens een latertje voor 2011 worden...

Final Fantasy: Heroes of 4 Lights
We hebben deze game heel kort even gespeeld. Waarom kort? Omdat hij ons niet echt kon boeien. Normaal is D-vide een verstokt Final Fantasy fanboy, maar bij deze game liet hij het toch afweten. De game begint met een afgekauwde storyline, en je loopt binnen een paar seconden al op de overworld. De battles zijn turn-based en werken totaal niet zoals je van een Final Fantasy game gewend bent. Misschien een vermakelijke game voor de casual rpg fan, maar de doorgewinterde Final Fantasy fanboy kan deze misschien beter links laten liggen.

De grote verrassing
De grote verrassing die we hebben mogen aanschouwen was een landbouw-simulator, helaas was de stand nog niet af en de game was nog niet speelbaar, morgenochtend vroeg zullen we terugkeren voor een preview van deze game. Als we de graphics zagen kan dit wel eens een episch pareltje van de beurs worden. Morgen weten jullie meer.

DJ Hero 2... of toch niet
Toen we even dachten DJ Hero 2 uit te gaan proberen kwam er een Duitse beveiligings-dame ons vragen wat we hier deden, we gaven netjes aan van de pers te zijn waarop we vriendelijk verzocht werden de hal te verlaten. We bleken nog helemaal geen toegang te hebben tot de hallen. Zo netjes als we waren, zijn we weggegaan en zo’n 800 meter verderop toevallig door een andere deur in een andere hal terechtgekomen.

Guild Wars 2
Guild Wars 2 heeft de E3 overgeslagen om speciaal op de GamesCom aanwezig te zijn met een demo, de stand was erg groot en natuurlijk hebben ook wij eventjes gespeeld met deze game. Je begint door zelf je verhaal te kiezen. Hoe ben je opgegroeid, wat is je huisdier, wat is je levensdoel etc. Zo beslis je wat voor een karakter je krijgt en waar je begint. De game speelt in eerste instantie zoals je van guild wars gewend bent. Je klikt om te vechten en je kunt met je cijfertoetsen bepaalde aanvallen kiezen. Grafisch ziet het er natuurlijk een stuk beter uit en het speelde wat minder houterig.

GW2

Maar ongeveer een kwart van de beurs was opgebouwd toen we er waren en maar eenderde van wat er opgebouwd was, was speelbaar. We konden daarnaast niet in elke hal, aangezien er voor sommige hallen een stalen rolluik zat. We hebben dus nog maar een fractie van de games gezien en nog minder gespeeld, maar het was een mooi avontuur. Vanavond en morgen komen er grotere previews die je hier kunt lezen. Daarnaast kun je de hele dag in de twitterfeed korte impressies en nieuwsberichtjes lezen.

Spanje doet onderzoek naar Google

Spanje gaat onderzoek doen naar de 'Street View'-functie van internetgigant Google. Spanje is het jongste land dat met Google in de clinch ligt over het schenden van de privacy.

Rechter Raquel Fernandino heeft een vertegenwoordiger van Google gedagvaard om op 4 oktober in de rechtszaal te verschijnen. Dat heeft Marisa Toro, woordvoerster van Google Spanje, dinsdag gezegd. Het internetbedrijf heeft toegezegd mee te werken aan het onderzoek.

De rechter geeft gevolg aan een klacht die in juni was ingediend door de Spaanse internetwaakhond en technologieconsultant APEDANICA. In de dagvaarding schrijft de rechter dat ze wil onderzoeken of Google zich schuldig heeft gemaakt aan 'computercriminaliteit'.

Het Spaanse onderzoek is het jongste sinds Google dit voorjaar toegaf dat de afgelopen vier jaar informatie over online-activiteiten van internetgebruikers werd opgeslagen met de technologie die werd gebruikt voor 'Street View'. Dit gebeurde via onbeveiligde wifi-netwerken.

Google zei dat het dergelijke gegevens in meer dan dertig landen heeft verzameld, maar beweert dat het de gegevens nooit heeft gebruikt en geen enkele wet heeft gebroken. Google is ook onderwerp van onderzoeken in de Verenigde Staten, Duitsland en Australië.

Spanje doet onderzoek naar Google
Spanje doet onderzoek naar Google (Foto: Novum)

Tien gewonden bij treinongeluk Groot-Brittannië

Een kleine trein is dinsdag nabij het Britse plaatsje Sudbury in botsing gekomen met een tankwagen. Tien mensen raakten bij de botsing gewond, van wie drie ernstig. Het achterste deel van de trein ontspoorde na het ongeluk.

Volgens een verklaring van spoorbeheerder Network Rail werd de tankwagen door de trein geraakt op een spoorwegovergang. De machinist van de trein raakte zwaargewond.

[GC] Creëer je eigen games in LittleBigPlanet 2-trailer

Tijdens de GamesCom werd LittleBigPlanet 2 wederom in de spotlight gezet door Sony. En dat is natuurlijk terecht, aangezien de game al bijna in de beta is. Echter hebben de mensen van Sony en MediaMolecule, de developer achter het spel, natuurlijk aan de thuisblijvers gedacht. Zij hebben een trailer vrijgegeven waarin de nieuwe functies van de game beknopt worden tentoongesteld. 

LittleBigPlanet 2 komt 16 november exclusief voor de PlayStation 3 uit. Binnenkort lees je de GamesCom-preview van de game hier op FOK!games.

Uitslagen 4e voorronde CL (17/08/2010)

Vanavond werden de eerste heenwedstrijden gespeeld in de vierde en laatste voorronde van de Champions League. Hieronder vind je de uitslagen.

 


FC Zenit St. Petersburg (RUS) - AJ Auxerre (FRA) 1-0
3' Kerzhakov 1-0

FC Dynamo Kyiv (UKR) - AFC Ajax (NED) 1-1
58' Verthonghen 0-1
66' Gusev 1-1

Rosenborg BK (NOR) - FC København (DEN) 2-1
22' Iversen 1-0
57' Henriksen 2-0
84' Grønkjaer 2-1

AC Sparta Praha (CZE) - MŠK ´ilina (SVK) 0-2
51' Ceesay 0-1
73' Oravec 0-2

BSC Young Boys (SUI) - Tottenham Hotspur FC (ENG) 3-2
4' Lulic 1-0
13' Ntsama 2-0
28' Hochstrasser 3-0
42' Bassong 3-1
83' Pavlyuchenko 3-2


De returns zijn volgende week woensdag.

[GC] Mickey is een kluns in Epic Mickey

Momenteel is Warren Spector, bekend van System Shock en Deus Ex, druk bezig met Disney: Epic Mickey. De game wordt een kruising tussen een RPG en een platformer. Zo zullen de keuzes die je maakt bij het redden van de wereld later invloed hebben op de game. Hieronder is alvast een voorproefje van de game, namelijk de proloog van de game. Epic Mickey komt aan het einde van het jaar exclusief voor de Wii uit.

Man rijdt met ex op motorkap

Een 39-jarige man uit Surhuisterveen is dinsdagmiddag door de politie aangehouden wegens poging tot doodslag. De man is weggereden, terwijl zijn ex-vrouw op de motorkap van zijn auto lag.

Op de parkeerplaats van een camping in Bakkeveen kreeg het stel ruzie. De man wilde er met de auto vandoorgaan, maar de vrouw probeerde dat te verhinderen. Ze ging daarom op de motorkap liggen. De man had hier echter maling aan en reed gewoon weg. Lang duurde de rit niet, want bij de uitrit naar de openbare weg versperde een busje de doorgang.

Een 28-jarige man uit Hengelo wilde de man aanspreken op zijn gedrag. De vrouw sprong op dat moment van de motorkap. Vervolgens probeerde de 39-jarige zowel de vrouw als de Hengeloër aan te rijden, maar deze konden net op tijd wegspringen.

[CL] Uitslag: Dinamo Kiev - Ajax

De eerste wedstrijd tussen Dinamo Kiev en Ajax is uitgelopen op een 1-1 gelijkspel. De ploeg uit Amsterdam kwam op voorsprong, maar wist niet door te drukken naar een overwinning.

Voor de wedstrijd begon was het aan de kant van Ajax verrassend dat Oleguer achterin in de basis begon in plaats van Toby Alderweireld. In het begin kwam er enkele keren aardig wat dreiging vanuit Dinamo Kiev op het doel van Maarten Stekelenburg. Na tien minuten was er een grote kans aan de kant van Kiev, waarbij verdediger Vurnon Anita de bal bijna in eigen goal werkte. Ajax was zeer nerveus achterin en liet Kiev vaak tot aan het strafschopgebied komen. Tot grote doelpogingen kwam de ploeg uit Oekraïne echter niet.

In de 21ste minuut kreeg Luis Suárez na een goede samenwerking met aankoop Mounir El Hamdaoui een grote kans. Via een leep balletje kwam de Uruguayaan voor de keeper, maar wist de bal net niet in het doel te werken. Een kleine tien minuten later was het andersom, een voorzet van Suárez bracht El Hamdaoui in stelling, maar ook deze kans trof geen doel. In de 29ste minuut kreeg wederom Suárez een kans om op doel te schieten, waar El Hamadoui vrij voor de goal stond, ging de aanvaller echter toch voor eigen succes, maar trof geen doel.

Na een zwakke pass achterin bij Kiev kon Eyong Enoh bijna de bal in een lege goal tikken, ware het niet dat keeper Koval met een wanhoopspoging de bal nog wist tegen te houden en het om te zetten in een hoekschop voor de Amsterdammers.

In het begin van de tweede helft gebeurde er vrij weinig. Het spel golfde op en neer zonder dat er grote kansen waren. Wel kreeg de Oekraïner Garmash na een forse tackle op Jan Vertonghen zijn tweede gele kaart en mocht hierna inrukken. Zo kwam Ajax met een man meer op het veld te staan. Meteen na de rode kaart zag Kiev er zwaar aangeslagen uit. Na de vrije trap van Demy de Zeeuw kopte Vertonghen hem zelf in het doel. Na de 1-0 kreeg even later Siem de Jong ook weer een grote kans recht voor de keeper, maar de 17-jarige Koval wist de bal uitstekend tegen te houden.

Na een gigantische fout achterin wist Gusev de score weer op 1-1 te brengen. Oleguer kon het niet belopen en toen Urby Emanuelson in de buurt kwam was het al te laat. Gusev schakelde Stekelenburg moeiteloos uit en bracht de score weer op gelijke hoogte.

Na de gelijkmaker waren er geen echt grote kansen meer, Sulejmani probeerde het nog wel van 20 meter, maar zonder enig resultaat. In de 83ste minuut wist Suárez nog een schot op doel te vuren, maar deze bal zeilde net over. Na een vermeende handsbal van Oleguer wist Luis Suárez er razendsnel uit te komen, maar zijn bal belandde wederom op keeper Koval, die een sterke wedstrijd keepte. In de 87ste minuut maakte Emanuelson vlak voor het strafschopgebied een lichte overtreding op Andre wat Kiev een gevaarlijke vrije trap opleverde. De vrije trap werd door Andre zelf genomen en ook deze bal ging over het doel van Steek heen. In de 91ste minuut wist Danilo Silva ook nog de bal in bezit te krijgen, maar deze wist de tweede ring van het stadion te bereiken.

Dinamo Kiev

1 - 1

AFC Ajax

 65' Gusev
   58' Vertonghen
 
 Gele kaart: Garmash, Vukojevic, (Dinamo Kiev), Anita, (AFC Ajax)
 Rode kaart: Garmash (56/2xg) (Dinamo Kiev),
 
Stadion:  Lobanovsky Dynamo Stadium, Kiev
Toeschouwers: 16.500
Arbiter: Busacca (Zwi)
 
Opstelling:   Opstelling:
Koval
Almeida
Betão
Mychalik
Popov
Gusev (82/Danilo Silva)
Eremenko
Garmash
Vukojevic
Jarmolenko (70/Andre)
Sjevtsjenko (77/El Kaddouri)
  Stekelenburg
Van der Wiel
Oleguer
Vertonghen
Anita (60/Sulejmani)
De Zeeuw
Enoh (69/Eriksen)
De Jong
Suarez
El Hamdaoui
Emanuelson

[GC] Killzone 3 toont multiplayer-trailer

De Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van Killzone 3 voor de PlayStation 3. Wanneer de game precies uit zal komen is nog niet bekend, dus moeten ze ons voorlopig zoet houden met andere dingen. Zo weten we dat er waarschijnlijk een multiplayer beta aankomt. Hieronder is alvast een voorproefje van de multiplayer in trailervorm.

[GC] Ook MAG krijgt Move-ondersteuning

Tijdens de GamesCom 2010, het grote gaming-evenement dat vandaag gestart is, is aangekondigd dat de PlayStation 3-exclusive MAG PlayStation Move-ondersteuning krijgt. Naast onder andere Killzone 3 en Heavy Rain zal dit spel ook de nieuwe controller van Sony ondersteunen. 

MAG is een first person shooter die dit jaar uitkwam. In dit spel kun je online grote gevechten voeren op één server. De game krijgt, ondanks het feit dat het al een tijdje uit is, dus nog updates. 

Dembélé vertrekt naar Fulham

Moussa Dembélé speelt de komende vier jaar voor Fulham. De Engelse club en AZ, de huidige werkgever van de Belg, bereikten vandaag een akkoord over de transfer.

AZ zal door het vertrek van Dembélé zo'n vijf miljoen euro op de rekening mogen bijschrijven. De speler doorstond de medische keuring met verve en zal morgen worden gepresenteerd.

Dembélé kreeg in het afgelopen weekend vrijaf om, in samenspraak met zijn zaakwaarnemer, de onderhandelingen af te ronden.

Mitea alweer weg bij NAC Breda

Nicolae Mitea was in de afgelopen weken op proef bij NAC Breda. De Roemeen wilde graag van de clubleiding weten of hij al op een contract kon rekenen. De clubleiding kon hem echter nog geen garantie geven, waardoor de voormalig Ajacied weer vertrekt.

"Mitea wilde nu al duidelijkheid over een contract", liet Jeffrey van As, technisch directeur van NAC Breda, weten. "Die kon ik hem nog niet geven. Hij was nog niet fit en dus ook niet op het niveau dat bij NAC vereist is. Dan kan ik dus ook nog geen oordeel vellen. Mitea liet vervolgens weten zijn stageperiode bij NAC niet voort te willen zetten. Goed, als je niet honderd procent voor NAC wilt gaan, is het maar beter ook zo."

Schietincident bij Turkse ambassade Israël

Een man heeft dinsdagavond in Israël voor commotie gezorgd door een inval in de ambassade van Turkije in de stad Tel Aviv. Hij drong het pand binnen via een raam op de eerste verdieping, probeerde mensen in gijzeling te nemen en werd uiteindelijk overmeesterd door beveiligingspersoneel.

Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken van Turkije laten weten in een verklaring. De man had een mes, een jerrycan en een vuurwapen bij zich, dat later een neppistool bleek. Hij zou hebben geschreeuwd dat hij asiel wilde in Turkije, waarna hij een poging zou hebben ondernomen om de plaatsvervangend consul te gijzelen.

"De persoon wordt nu door ons verhoord", aldus het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken. De politie in Tel Aviv maakte eerder nog bekend dat een naakte man was doodgeschoten in de omgeving van de ambassade van Turkije. Israëlische media en de internationale pers publiceerden zeer uiteenlopende informatie over de achtergrond van het schietincident.

De dader raakte gewond tijdens zijn actie. Hij zal op een later moment worden overgebracht naar een ziekenhuis in Tel Aviv. Niemand van het ambassadepersoneel raakte gewond.

[GC] Virtua Tennis 4 aangekondigd

De tennisserie Virtua Tennis krijgt zijn derde opvolger, namelijk Virtua Tennis 4. Dit spel is aangekondigd op de GamesCom en zal begin 2011 uitkomen, exclusief voor de PlayStation 3. Hiervoor is gekozen om optimaal van de graphics en van de 3D-technologie gebruik te kunnen maken.

Het spel zal zich ook volledig richten op de PlayStation Move, waardoor het tennissen ultra-realistisch moet worden. Sega hoopt met deze titel het meest realistische tennisspel ooit te maken. Zo zul je met de Move de perfecte bal moeten raken, hierbij wordt gekeken naar snelheid, de hoek waarmee je de Move vasthoudt en nog veel meer dingen. Het spel wordt gemaakt door het team dat ook Virtua Tennis 1 heeft gemaakt. Hieronder zijn de eerste schreenshots te zien.


Virtua Tennis

Virtua Tennis

Virtua Tennis

Virtua Tennis

EK ver weg voor basketbaldames

De Nederlandse basketbaldames zullen het nog moeilijk krijgen om zich te gaan kwalificeren voor het Europees kampioenschap. In Almere verloor de ploeg alweer hun vierde wedstrijd. Dit keer was Litouwen voor de tweede keer in de kwalificatiereeks te sterk; 80-67.

Twee weken terug kreeg de ploeg al een zware nederlaag te verwerken tegen de Litouwsen, toen het 98-52 werd. Door de nieuwe nederlaag staan de dames nu laatste en wordt kwalificatie vrijwel onmogelijk. Toch kan Oranje bij goede resultaten in de resterende wedstrijden tegen Kroatië, België en Italië zich nog plaatsen voor de playoffs.

Nintendo geeft kalender 2010 vrij

Nintendo heeft alle spellen die zij nog gaan releasen voor het kalenderjaar 2010 vrijgegeven. Het gaat hier om spellen uitgegeven door Nintendo. Naast de Wii-games zijn hier ook alle Nintendo DS-spellen toegevoegd. Het lijstje is wel voor Amerika, dus sommige data kloppen niet precies. 

Hieronder zijn de releases van Nintendo in het jaar 2010 te zien:

Metroid Other M - August 31
Samurai Warriors 3 - September 27
Wii Party - October 3
Kirby's Epic Yarn - October 17
PokePark Wii - November 1
FlingSmash - November 7
Donkey Kong Country Returns - Nov 21

New Carnival Games - September 21
NBA Jam - October 5
Just Dance 2 - October 12
Goldeneye 007 - November
Sonic Colors - November 16
Epic Mickey - Undated, "holiday season"

Professor Layton 3 - September 12
Pokemon Ranger 3 - October 4
Art Academy - October 25
Mario vs Donkey Kong 4 - November 14

Super Scribblenauts - October
Final Fantasy: The Four Heroes of Light - October 5

And Yet It Moves (WiiWare) - August 23
BIT.TRIP FATE - Fall
Super Meat Boy - Holidays

Need for Speed Nitro-X (DSiWare) - September 20
Shantae: Risky's Revenge - Holidays

A4 richting Delft tijd dicht na ongeval

De A4 van Amsterdam richting Delft is dinsdagavond ter hoogte van Zoeterwoude-Rijndijk bijna twee uur afgesloten geweest na een ongeval tussen vier auto's. Vanwege de afsluiting stond er rond 20.45 uur zeven kilometer file tussen Roelofarendsveen en Zoeterwoude-Rijndijk. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst. Rond 21.00 uur is de rijbaan weer vrijgegeven, laat de ANWB weten.

Het ongeval gebeurde rond 19.00 uur op de snelweg bij Zoeterwoude-Rijndijk. Of er mensen gewond zijn geraakt, is niet bekend. De auto's worden geborgen. Na het ongeval stonden ze verdeeld over de rijbaan, waardoor deze rond 19.30 uur helemaal moest worden afgesloten.

Het verkeer richting Den Haag werd geadviseerd op het knooppunt Burgerveen de borden richting Wassenaar te volgen. Zij reden dan via de A44 en de A12.

Koeman: "Weet dat ik op lijstje van Villa sta"

Ronald Koeman staat op een lijstje met namen van eventuele trainers van Aston Villa. Dat bevestigde hij zelf tegenover NOS.

De oefenmeester is naar eigen zeggen in beeld bij de Engelsen, die onlangs afscheid namen van Martin O'Neill. Sindsdien is Villa op zoek naar een nieuwe oefenmeester en ook Koeman is kandidaat. "Ik ben wel geïnteresseerd in een dergelijke functie", aldus Koeman.

Koeman is zelf nog niet benaderd door de club uit Birmingham. "Ik weet wel dat ik op een lijstje bij die club sta. Verder weet ik niet hoeveel namen er nog meer op die lijst staan", aldus Koeman.

Onlangs overleed de zaakwaarnemer van Koeman, Ger Lagendijk, waardoor de belangen van de trainer door een andere persoon worden behartigd. "Maar tot op heden is er nog geen contact geweest met Villa."

Sneak preview - Huntenpop 2010

Afgelopen weekend vond voor de 21e keer Huntenpop plaats! Net buiten Ulft (de Achterhoek) stonden drie tenten en drie openluchtpodia opgesteld voor een zwaar afwisselend publiek voor dit kleinschalige festival. 

Kleinschalig slaat dan vooral op het aantal bezoekers (zo'n 10.000 op de openingsavond), maar niet op de namen die verschenen! Fiction Plane, Caro Emerald, Moke, Kane, Di-Rect zijn slechts een aantal namen. 

FOK! was aanwezig en komt snel met een uitgebreide fotoreportage. Tot die tijd een korte sneak preview.

Foto's door: Nanda Nienhuis

Ouders dode strandrellen willen vervolging agenten

De agenten die betrokken waren bij de dood van de 19-jarige Robby van der Leeden tijdens de strandrellen in Hoek van Holland moeten alsnog worden vervolgd. De advocaat van de ouders van de man die vorig jaar door politiekogels omkwam bij de rellen tijdens Sunset Grooves gaat een procedure opstarten om de vervolging alsnog voor elkaar te krijgen.

Advocaat Max Moszkowicz jr. stelt dinsdagavond in het televisieprogramma Nova dat er uit het dossier helemaal niet blijkt dat de situatie op het strand zo bedreigend was voor de agenten dat ze wel moesten schieten. "Dat er sprake was van een bedreigende situatie zal niemand ontkennen. Waar het om gaat is of er een zodanig dreigende situatie was dat het gerechtvaardigd was om gericht te schieten", aldus de advocaat.

Nergens uit het dossier blijkt volgens Moszkowicz dat Robby levensbedreigend was. Ook is volgens de advocaat onduidelijk welke agent Robby nu heeft doodgeschoten. Het OM is tot de conclusie gekomen dat een bepaalde agent dit heeft gedaan op basis van de kogel die de man dodelijk trof. "Als ik het dossier er op nalees ligt het voor de hand dat niet de agent die het Openbaar Ministerie aanwijst, maar een andere agent de schutter is geweest. Die laatste agent heeft met zoveel woorden gezegd dat hij op Robby heeft geschoten."

Na de rellen deed het OM onderzoek naar het optreden van de agenten tijdens de strandrellen, waarbij ook meerdere mensen gewond raakten door politiekogels. Het OM concludeerde op basis van dit onderzoek dat de agenten niets te verwijten viel en dat ze handelden uit noodweer.

De advocaat gaat nu echter namens de ouders een procedure opstarten om ervoor te zorgen dat de agent die volgens het OM Robby doodschoot en de agent die volgens Moszkowicz heeft aangegeven de fatale kogel te hebben afgevuurd, alsnog worden vervolgd. Ook wil de raadsman dat de leidinggevende politiecommandanten van die avond zich alsnog voor de rechter moeten verantwoorden, omdat die hebben nagelaten de mobiele eenheid in te zetten.

Blake krijgt wildcard voor US Open

Tennisser James Blake krijgt een wildcard voor de US Open. De Amerikaan, die ooit in de top vijf van de wereldranglijst stond, haalde twee keer de kwartfinale bij het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Door een knieblessure en een moeizame rentree met veel nederlagen in de eerste rondes van toernooien is hij inmiddels buiten de top 100 beland.

Behalve Blake kregen ook zijn landgenoten Bradley Klahn, Jack Sock, Ryan Sweeting en Donald Young een toegangsbewijs. De Australiër Carsten Ball en Guillaume Ruffin uit Frankrijk kunnen zich ook opmaken voor deelname in New York. De achtste en laatste wildcard wordt vergeven aan de winnaar van een play-off in Florida deze week. De US Open begint over twee weken.

Blake krijgt wildcard voor US Open
Blake krijgt wildcard voor US Open (Foto: Novum)

Jessica Simpson wil kleine borsten en dikke kont

Hoewel Jessica Simpson aan een drastisch dieet is begonnen, is er een lichaamsdeel dat wel wat extra kilootjes kan gebruiken. De zangeres/actrice wil graag een groot achterwerk. Dit heeft Jessica verklapt in een interview aan het Britse tijdschrift UK's Closer.

"Ik heb een blankevrouwenkont", vertelt ze. "Ik heb geen dikke kont. Ik zou liever een gemiddeld postuur willen hebben. Dan zou ik iets van mijn borsten kunnen afhalen en dit aan mijn billen toevoegen om in balans te blijven."

De dertigjarige blondine snapt maar niet waarom haar jojogewicht zoveel mensen interresseert. "Mensen praten al een jaar over mijn gewicht. Beroemd zijn voor het aankomen van een paar kilo is belachelijk! Ik voelde me echt niet zo vet als iedereen mij vond. Zelfs de president maakte er opmerkingen over."

Jessica geeft verder aan dolblij te zijn met haar nieuwe vriend, footballspeler Eric Johnson. Hij heeft haar zelfvertrouwen enorm omhoog gekrikt. "Ik ben zelfverzekerder dan ooit. Ik heb meer vrede met mezelf en de dingen die op mijn pad komen."


Niks mis met die tieten...

F. Schleck kopman Saxo Bank in Vuelta

De gebroeders Schleck voeren de selectie aan van de Saxo Bank-formatie in de aankomende Vuelta à España. De ploeg zal Fränk Schleck uitspelen als kopman, terwijl Andy hem zal ondersteunen.

Ze krijgen steun van onder andere hardrijders Fabian Cancellara en Gustav Erik Larsson. In de sprints zal Juan José Haedo worden uitgespeeld. Andere renners die volgende week zaterdag zullen starten zijn Anders Lund, Baden Cooke, Stuart O'Grady en Dominic Klemme.

Hellebaut stopt alweer vanwege zwangerschap

Tia Hellebaut gaat alweer de spikes aan de wilgen hangen. De Belgische hoogspringster, olympisch kampioen in 2008 in Peking, is weer zwanger en zal voorlopig niet deelnemen aan wedstrijden.

Hellebaut was eind 2008 al gestopt nadat ze voor de eerste keer zwanger was geraakt. Eind vorig jaar maakte ze haar rentree op de atletiekbaan. Verwacht wordt dat ze nu definitief zal stoppen. Meer zal duidelijk worden tijdens een persconferentie die ze morgen geeft.

Anaaldouche wekt woede misbruikte man

Een 53-jarige Canadees heeft zondag zijn woede gekoeld op de winkelruit van een seksshop in Ottawa. In de etalage werd met een pakkende tekst een anaaldouche (voorbeeld, NSFW!) aangeprezen. Dit wekte wrevel bij Richard Cormier, die in zijn jeugd seksueel is misbruikt.

Cormier meldde zich vorige week maandag nog bij de politie om zijn beklag te doen over het seksspeeltje in de etalage. Vooral de wervende tekst 'Tover een glimlach in je anus' zette kwaad bloed bij hem. Hierop kreeg seksshopeigenaar Robert Giacobbi een waarschuwing. De beste man besloot de reclametekst te bedekken met een handgeschreven bordje en dacht dat hiermee de kous af was.

Niets bleek echter minder waar. Cormier, nog steeds woedend om alles wat hem in zijn jeugd was aangedaan, pakte zondagnacht om kwart voor drie een vuilnisbak en ramde deze door de etalageruit van de seksshop. Tijdens zijn arrestatie bekende hij direct dat hij het had gedaan omdat hij door het speeltje aan zijn slechte jeugd werd herinnerd.

Hoewel Cormier pas tegen een borgsom van vijfduizend dollar weer vrijkomt, blijft de gehate aanprijzing bedekt. Giacobbi eist nu dat de agenten het censureren van de zogenaamd opruiende tekst motiveren.

D. Martin winnaar Tre Valli Varesine

Daniel Martin heeft zijn goede vorm van de laatste weken maar weer bevestigd. De Ier van Garmin, anderhalve week terug nog winnaar van de Ronde van Polen, won vandaag de Italiaanse semi-klassieker Tre Valli Varesine door na een vlucht Domenico Pozzovivo te verslaan in de sprint.

De twee demarreerden op een kilometer van het einde in het laatste plaatselijke rondje. Deze poging had, in tegenstelling tot eerdere pogingen van onder andere Vincenzo Nibali en Damiano Cunego, wel succes waarna Martin het in de sprint afmaakte. De derde plaats ging naar de jonge Belg Jerôme Baugnies.

[Eneco] Van Emden: "Superspeciaal om in driekleur te rijden"

Rabobank presteerde vandaag uitermate goed in de proloog van de Eneco Tour. Sven Tuft ging er dan wel met de zege vandoor, maar de renners van de boerenleenbankformatie waren goed voor plek twee tot en met vier. De best geklasseerde was Nederlands kampioen tijdrijden Jos van Emden.

"Ik heb me volledig op deze proloog gefocust," zei Van Emden op Rabosport.nl. "De overwinning zat er niet in, maar het verschil met Tuft is zo groot dat ik daar wel vrede mee heb. Vandaag was voor mij namelijk de definitieve bevestiging. Ik heb nog niet het supergevoel van twee maanden geleden en toch kan ik dit neerzetten. Dat zal in de toekomst zeker vertrouwen geven, ook als ik met mindere benen aan de start van een tijdrit sta."

Het gaf Van Emden een speciaal genoegen om in eigen land met de nationale driekleur om zijn schouders te rijden. "Dat ik daar ook voor het eerst in Nederland in mag rijden en dan zo'n tijd rijd, maakt het superspeciaal. Je hebt de bevestiging om je schouders dat je echt goed kunt rijden en dan bevestig je dat ook in de uitslag van een ProTour-wedstrijd."

Van Emden durfde niet te zeggen in hoeverre hij en zijn ploeg zijn positie in het klassement gaan verdedigen. "Ik heb me zo op vandaag gefocust, dat ik me daar helemaal niet mee bezig heb gehouden. Ik ga vanavond wel over de komende dagen nadenken. Bovendien staan we er collectief ook goed voor. We hebben zeker meerdere kanshebbers in de ploeg, dus is het ook kijken hoe de kaarten tijdens de wedstrijd geschud zullen worden."

Meer zeehonden in Nederlandse Waddenzee

De populatie zeehonden in de Nederlandse Waddenzee is deze zomer groter geworden. In totaal zijn dit jaar 5600 zeehonden geteld, zo'n achthonderd meer dan vorig jaar. Dat meldt de zeehondencrèche in Pieterburen dinsdag.

In die periode werden ruim vierhonderd zeehonden opgevangen in de crèche, waarmee de helft van de groei volgens de crèche aan Pieterburen te danken is. In de wateren rond omringende landen als Engeland en Schotland daalt het aantal zeehonden volgens Pieterburen in rap tempo.

De crèche komt tot de cijfers na twee telvluchten te hebben uitgevoerd. Tijdens deze vluchten werd ook het aantal pasgeboren zeehondenbaby's geteld. In het geboorteseizoen juni werden 850 zeehondenbaby's waargenomen. De crèche heeft daarvan 125 huilers, baby's die hun moeder kwijt zijn, opgevangen.

De zeehondencrèche maakt zich nog wel zorgen over de toestroom aan zeehonden met longwormen. De eerste zeehonden met longwormen zijn de crèche inmiddels binnengebracht. "De dramatische stijging van het aantal zeehonden dat door een slecht functionerend immuunsysteem niet over deze eerstejaars parasietenaanval heen groeit en zonder hulp niet overleeft, is zorgwekkend."

PSV praat na transferperiode met Afellay

Als Ibrahim Afellay na deze maand nog steeds in dienst is van PSV wil de clubleiding onderzoeken of contractverlenging mogelijk is. Dat liet technisch manager Marcel Brands vandaag weten. Afellay heeft nog een contract voor één jaar in Eindhoven.

Brands had twee weken geleden een gesprek met de 24-jarige international over diens toekomstplannen. "Ibrahim heeft het heel erg naar zijn zin bij PSV en wil alleen vertrekken als er een hele mooie club komt", aldus de Brabantse manager. Hamburger SV is de enige club die zich deze zomer concreet heeft gemeld voor Afellay. Tot een transfer kwam het echter niet.

Het zou de clubleiding goed uitkomen als Afellay zijn contract verlengt, zodat hij volgend jaar niet transfervrij de deur uitloopt. "Daar willen we met hem wel over gaan praten, maar het heeft weinig zin om dat voor 31 augustus te doen", aldus Brands. Afellay behoort niet tot de selectie van PSV voor de Europa League-wedstrijd tegen FC Sibir Novosibirsk. De middenvelder, die vanwege het WK een groot deel van de voorbereiding miste, traint voor zichzelf in Eindhoven.

Uitslagen 4e voorronde EL (17/08/2010)

Vanavond werden er in de vierde voorronde van de Europa League al twee heenwedstrijden gespeeld. De uitslagen vind je hieronder terug. De overige wedstrijden staan voor donderdag op de rol.


Aris Thessaloniki (GRE) - Austria Wien (AUT) (1-0)

90+3' Ruiz 1-0

Besiktas (TUR) - HJK Helsinki (FIN) (2-0)
35' Hilbert 1-0
66' Quaresma 2-0

Donderdag komen ook vier Nederlandse ploegen in actie, namelijk PSV, Feyenoord, FC Utrecht en AZ. Zij nemen het op tegen respectievelijk FC Sibir Novosibirsk, AA Gent, Celtic en FK Aktobe.

1 miljoen om te streaken voor Obama

Een miljonair in Los Angeles geeft één miljoen dollar aan de eerste persoon die voor president Barack Obama gaat streaken. Voorwaarde is wel dat het gefilmd moet zijn en je 'Battlecam', de naam van de site van miljonair Alki David, op je buik moet hebben staan.

Battlecam is een onderdeel van de site van Alki David, FilmOn. Gebruikers kunnen op de website video's uploaden.

In eerste instantie was het bedrag 100.000 dollar. Maar hij had geen rekening gehouden met eventuele boetes die een streaker zou kunnen krijgen. "De meeste mensen op de site vonden 100.000 dollar niet erg veel. Eén miljoen dollar is een mooi en rond bedrag en dat zorgt ook voor een hoop aandacht", aldus Alki.

Alki David staat op nummer 45 in de lijst van rijkste mensen in The Times.

Testikels moeten toeristen trekken

Servië wil een heus vakantieoord worden waar de toeristen massaal op afkomen. Als trekpleister zet het land een bijzondere troef in. Een kookwedstrijd met testikels als voornaamste ingrediënt moet zo veel mogelijk vakantiegangers lokken.

Het WK zaadbal koken in Ozrem vindt dit jaar al voor de zevende keer plaats en is opengesteld voor koks over de hele wereld. De gerechten, die lustopwekkend zouden zijn, bestaan hoofdzakelijk uit de kloten van diverse dieren. Zo kan men kauwen op de testikels van onder andere stieren, haaien, kangoeroes, ezels, wilde zwijnen en geiten.

De organisatie geeft toe dat ze zelden buitenlandse deelnemers hebben, maar ze hopen dat de wedstrijd vele buitenlandse bezoekers zal trekken die zullen smullen van de zaadballen. "Het belang van een regionale specialiteit moet niet worden onderschat", vindt organisator Ivo Mokovich. "Ga maar na hoeveel toeristen er naar Schotland afreizen voor de whisky, of hoeveel mensen er naar Zwitserland gaan voor de kaas of de chocola. We hopen dat ook onze gerechten wereldberoemd worden."

Ben jij zelf een held in de keuken wat betreft het bereiden van een klotegerecht? Het WK zaadbal koken begint op 27 augustus.


WK testikels koken. Voor mannen met ballen...

Limited Edition NFS: Hot Pursuit in beeld

EA en ontwikkelaar Criterion hebben een limited edition van hun racegame Need for Speed: Hot Pursuit aangekondigd. In de limited edition zitten zes exotische auto's, namelijk de Alfa Romeo 8C Competizione, Ford Shelby GT500, Audi TT RS Coupe, Chevrolet Camaro SS, Porsche Cayman en de Dodge Challenger SRT8.

De Alfa Romeo en de Ford zijn tevens alleen verkrijgbaar in de limited edition, je kunt ze op geen andere manier verkrijgen. Dit kan een hint zijn naar eventuele DLC van de andere vier wagens. Need for Speed: Hot Pursuit komt in november uit op de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC. Hieronder kun je een filmpje van de bolides zien:

Van Dijk wint GP Stad Zottegem

De 75e editie van de GP Stad Zottegem is gewonnen door Stefan van Dijk. De Nederlandse renner van Willem Veranda's was na 192,3 kilometer de snelste in de massasprint.

Van Dijk, die zijn vierde overwinning van dit seizoen boekte, bleef in de sprint Jean-Pierre Drucker en Jonas Van Genechten voor.

"Dit is misschien wel de mooiste. Andy Capelle zette zich in de volle finale op kop van ons treintje. Daarna nam Van Genechten netjes over. In de laatste rechte lijn kon ik iedereen achter mij houden. Eigenlijk had ik nog een beetje over," aldus Van Dijk.

Guerrilla werkt aan nieuwe IP voor PS3

Nieuws met een Nederlands tintje, Herman Hulst van Guerrilla Games heeft bevestigd dat het bedrijf aan een nieuwe IP werkt die niet gerelateerd is aan hun topper op de PlayStation 3, Killzone 2. Hoewel Hulst geen details gaf, zei hij wel dat het bedrijf de ambitie heeft om elke game te maken die ze zelf willen in plaats van alleen maar Killzone.

Hulst hoopt dat het nieuwe project weer veel aandacht op de studio zal vestigen, maar dat ze nog maar in het prille begin van de ontwikkelingsfase van de game zijn. Volgens Hulst is de game exclusief voor de PlayStation 3.

Guerrilla's populaire game Killzone 2

Weer zal pret Lowlands en Sail niet bederven

Het weer zal de pret van bezoekers van Lowlands in Flevoland en Sail in Amsterdam dit weekeinde niet bederven. Vanaf donderdag laat de zon zich regelmatig zien en de temperatuur kan oplopen tot 24 graden. Er valt af en toe een bui en er waait een matig briesje. De temperaturen schommelen 's avonds tussen de elf en veertien graden. Dit meldt het KNMI dinsdag.

De weersverwachting voor zondag is het gunstigst. De kans op neerslag is dan het kleinst en het kan 25 graden worden. De bezoekers houden het maandag waarschijnlijk niet droog. De kans op regen is volgens het KNMI dan negentig procent.

De wind ligt dit weekeinde ook in het voordeel van Sail. Het KNMI verwacht windkracht 4. Dit komt de botentocht en de diverse zeilwedstrijden bij het evenement ten goede. Sail gaat donderdag van start en duurt tot maandag. De organisatie verwacht anderhalf miljoen mensen.

Alhoewel Lowlands pas vrijdag begint, mogen de 55.000 festivalgangers donderdag hun tent al opzetten op het terrein in Biddinghuizen. Het festival duurt tot zondag. Onder meer Blink-182, Snow Patrol en Queens of the Stone Age treden op.

Gijzeling bij Turkse ambassade Israël

Bij de Turkse ambassade in het Israëlische Tel Aviv zijn dinsdag schoten gelost. Een persoon raakte gewond, aldus de Israëlische politie. In de ambassade zou een man een aantal mensen gegijzeld houden.

De Israëlische politie wilde niet bevestigen of er een man in de ambassade is die een aantal eisen heeft gesteld. Volgens Israëlische bronnen was de aanvaller een Palestijn die vier jaar geleden bij het Britse consulaat asiel wilde aanvragen, maar werd weggestuurd.

Israël Radio meldde dat reddingswerkers met brancards het ambassadeterrein wilden betreden, maar dat ze weer vertrokken zonder gewonden mee te nemen. Turkse medewerkers van de ambassade weigerden volgens de radiozender Israëlische politieagenten en reddingswerkers toe te laten.

Beren maken plassend ventje bang

Een elfjarig jongetje heeft zijn vriendjes binnenkort heel wat te vertellen op school. Tijdens zijn kampeervakantie naar Zweden met een groep Nederlandse en Belgische toeristen kreeg het ventje de schrik van zijn leven. Toen hij midden in de nacht buiten de tent stond te plassen, kwam er een heuse berenfamilie voorbij.

Het ventje verblijft in een tentenkamp in het midden van Zweden, tegen de grens met Noorwegen. Terwijl hij dit weekend om vijf uur 's nachts zijn blaas ledigde, bezocht een vrouwtjesbeer met haar jongen het tentenkamp. De beren liepen echter onverstoorbaar door, het donker in.

's Ochtends bij het ontbijt keerde de berenfamilie echter terug. "Het jong kwam naar ons toe op het kamp", vertelt hun gids, Geerd de Koning, aan een plaatselijke krant. "Ik heb de mensen aangespoord de veiligheid van hun auto op te zoeken." De toeristen zijn blij het tafereeltje op een afstandje te hebben aanschouwd, vanwege de spectaculaire vakantiefoto's die ze nu thuis kunnen laten zien.

Vlasblom tekent profcontract bij Sparta

Björn Vlasblom heeft zijn eerste profcontract getekend. De middenvelder van Sparta Rotterdam signeerde een overeenkomst die hem tot medio 2011 op het Kasteel houdt. In het contract werd een optie op nog een seizoen opgenomen.

De twintigjarige Dordtenaar is sinds de D-pupillen actief voor Sparta. De Rotterdammers haalden hem weg bij Oranje Wit. Vorig seizoen mocht Vlasblom van Aad de Mos plots debuteren in het eerste elftal van Sparta. Dat duel, thuis tegen FC Utrecht, werd met 0-3 verloren. Voor aanvang van dit seizoen werd Vlasblom overgeheveld van Jong Sparta naar de A-selectie.

Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 33

Ook dit jaar zal FOK!sport weer verslag brengen over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

North Queensland Fury mag zich na dit weekend mede-koploper noemen van de Australische A-League. De ploeg won thuis met 2-1 van Sydney FC en klom door deze overwinning naar de tweede plaats. Dyron Daal viel na ruim een uur spelen in en dit bleek achteraf een gouden wissel. Zeven minuten voor tijd was onze landgenoot verantwoordelijk voor de winnende 2-1. Kort na dit doelpunt pakte Daal ook nog een gele kaart.

Central Coast Mariners, vorige week nog koploper, verloor afgelopen weekend op eigen veld twee punten aan Adelaide United en zag daardoor North Queensland Fury op gelijke hoogte komen. De westrijd eindigde in 1-1. Aan de kant van Central Coast Mariners speelde Patrick Zwaanswijk de volle negentig minuten mee. In de zeventigste minuut liep de verdediger tegen een gele kaart aan. Bij Adelaide United speelde ook een landgenoot mee. Sergio van Dijk begon in de punt van de aanval. In de slotminuten werd hij gewisseld. Adelaide United komt door het gelijkspel op een vijfde plaats, twee punten achter de koplopers.

Melbourne Heart, de ploeg waar het spitsenduo geheel Nederlands is, pakte afgelopen het eerste punt van het seizoen. De ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen Newcastle Jets. Gerald Sibon en Rutger Worm speelden beiden de hele wedstrijd. Ook Bas van den Brink speelde met zijn ploeg Gold Coast Mariners gelijk. Op bezoek bij Wellington Phoenix kwam de ploeg terug van een 3-1 achterstand. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-3. Van den Brink werd na een uur spelen gewisseld. Gold Coast United staat na dit weekend op een vierde plek, twee punten achter de drie koplopers.

In de Deense competitie stonden afgelopen weekend twee Nederlanders tegenover elkaar. Brøndby IF, met Remco van der Schaaf in de gelederen, trof in eigen huis Esbjerg fB. Bij laatstgenoemde club staat Tim Janssen in de aanval. De wedstrijd kende geen winnaar, aangezien deze in een 1-1-gelijkspel eindigde. Van der Schaaf viel na 23 minuten spelen in, terwijl Tim Janssen in de basis begon. De aanvaller werd in de slotfase naar de kant gehaald. Door het gelijkspel verzuimde Brøndby dichterbij koploper FC Kopenhagen te komen. De ploeg staat nu tweede op drie punten achterstand van de koploper. Esbjerg blijft door de puntendeling hekkensluiter. Het punt wat de ploeg behaalde, was slechts het eerste punt in vijf wedstrijden.

FC Inter Turku heeft opnieuw in eigen huis een nederlaag moeten slikken. Ditmaal verloor de ploeg met 1-2 van TPS. Na een klein uur spelen mocht Guillano Grot invallen, maar de oud-aanvaller van onder meer N.E.C. Nijmegen wist ook niet voor de broodnodige doelpunten te zorgen. Door de nederlaag blijft FC Inter op een achtste plaats staan. De achterstand op koploper HJK Helsinki bedraagt inmiddels al vijftien punten.

 

Mjällby heeft goede zaken gedaan in de strijd om Europees voetbal. De thuiswedstrijd tegen nummer vier Örebro SK werd met 1-0 gewonnen. Moestafa El Kabir speelde de hele wedstrijd mee aan de kant van Mjällby. Hij wist niet tot score te komen. Dankzij dit resultaat nadert Mjällby de tegenstander tot op een punt. Het verschil met nummer drie IF Elfsborg bedraagt vier punten.

Halmstads BK mocht afgelopen weekend op bezoek bij hekkensluiter Åtvidaberg, maar kwam niet tot winst. De ploeg speelde met 1-1 gelijk. Alexander Prent viel twintig minuten voor tijd in, maar wist ook zijn ploeg niet naar de overwinning te schieten. Halmstads staat na dit weekend op een dertiende plaats, slechts één punt boven plek veertien. Deze plaats geeft recht op het spelen van nacompetitie.

Zulte Waregem speelde zaterdag zijn derde competitiewedstrijd gelijk. Uit tegen westerlo werd het 1-1. De Petter zette de thuisploeg net na rust op voorsprong. In de 79e minuut kwam Jeremy Bokila bij Waregem als invaller in het veld. Twee minuten voor tijd zorgde hij voor de gelijkmaker nadat hij door Habibou door de buitenspelval was gestuurd.

Club Brugge ging met 3-1 onderuit in de derby tegen Cercle. Hoefkens maakte het openingsdoelpunt van Neto ongedaan, maar na een rode kaart voor Perisic incasseerde blauw-zwart nog twee doelpunten van Boi en Evens. In de slotfase kreeg ook Kouemaha nog rood. Oud-AZ'er Ryan Donk speelde de gehele wedstrijd mee.

In de Championship won Swansea City zijn eerste thuiswedstrijd. Preston werd met 4-0 verslagen. Doelman Dorus de Vries stond in het doel bij de club uit Wales, terwijl Cedric van der Gun op de bank zat. In dezelfde competitie speelde Leicester City thuis met 0-0 gelijk tegen Middlesbrough, een van de favorieten voor de titel. Michael Lamey mocht acht minuten voor tijd invallen bij Leicester.

In de npower Football League 1 verloor Brentford thuis met 1-2 van Walsall. Bij Brentford speelde Pim Balkestein de gehele wedstrijd mee maar ondanks een aantal goede acties kon hij een verlies niet voorkomen. In dezelfde league speelde Doncaster Rovers FC thuis met 1-1 gelijk tegen Bristol City met David James onder de lat. Verdediger Shelton Martis begon in de basis maar de oud-speler van onder anderen Excelsior en FC Eindhoven werd in de 74e minuut gewisseld.

In de English Football League 2 won Shrewsbury  Town FC uit tegen Macclesfield met 0-1. Matt Harrold scoorde in de derde minuut de enige treffer van de wedstrijd. Benjamin van den Broek mocht bij Shrewsbury Town in de 61e minuut invallen.

Celtic begon het nieuwe seizoen in Schotland met een kleine overwinning op promovendus Caledonian Inverness Thistle (0-1). Patrick McCourt bezorgde The Bhoys drie punten in het openingsduel van de Schotse competitie. Bij Celtic begonnen Jos Hooiveld en Glenn Loovens in de basis.

Edwin de Graaf, oud-speler van NAC Breda, beleefde een prima debuut in Schotland. Hij begon bij zijn nieuwe club Hibernian in de wedstrijd tegen Motherwell in de basis en zag zijn ploeg met 2-3 winnen.

In Oostenrijk verloor Red Bull Salzburg met 2-1 van Rapid Wien. Nederlander David Mendes da Silva speelde de gehele wedstrijd mee maar kon uiteindelijk geen verschil maken. De ploeg van trainer Huub Stevens staat ondanks dit verlies toch op een middelmatige achtste stek.


Ook het Levski Sofia van Dustley Mulder in Bulgarije kon geen overwinning op het scorebord zetten. Sofia ging met met 2-1 onderuit tegen Chernomorets Bourgas van trainer Kasimir Balakov. Mulder zelf speelde de gehele wedstrijd mee als rechtsback, maar wist niet te voorkomen dat Chernomorets tot scoren kwam. De ploeg van Mulder staat momenteel op de vijfde plaats met zes punten uit drie wedstrijden.

Zestigduizend kilo aluminium gestolen

Dieven zijn er in de nacht van zondag op maandag vandoor gegaan met 61.335 kilo aluminium, dat lag opgeslagen bij een bedrijf in het Zeeuwse Nieuwdorp. Het metaal heeft een waarde van ongeveer 1.550 euro per ton, in totaal ruim 90.000 euro.

Het aluminium verdween tussen zondag 21.30 uur en maandag 06.00 uur. Metaal is onder dieven momenteel erg gewild, zegt een politiewoordvoerder. "De dieven verkopen het weer, net als bij koper." Afgelopen weekend werden van een terrein in het Zeeuwse Oud-Vossemeer nog 38 rijplaten met een waarde van tienduizenden euro's gestolen. De platen lagen op een terrein aan de Zeedijk.

Inbraak in golfclub blijkt uitbraak

Een melding over een inbraak maandagavond in een golfclub in het Limburgse Wittem bleek de volgende ochtend een uitbraak te zijn. Een vrouw stond nog te douchen, terwijl het gebouw werd afgesloten, inclusief de kleedkamer. Zij trok toen een bovenlicht open, zodat ze naar de parkeerplaats kon ontsnappen, meldt de politie dinsdag.

De vrouw kon niemand bereiken omdat haar mobiele telefoon niet werkte. Zij nam dinsdagochtend contact op met de politie en legde de situatie uit.

Mogelijk oorzaak enorme uitbraak Q-koorts gevonden

Onderzoekers zijn in Q-koortsmonsters op een bacteriestam gestuit die mogelijk kan verklaren waarom de ziekte wel op grote schaal in Nederland is uitgebroken, maar niet in Australië. Dat meldt een woordvoerder van het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad dinsdag.

De onderzoekers stuitten op de bacteriestam in een onderzoek naar de ziekte. "Dat er hier een afwijkende stam heerst, kan een reden zijn voor de grote uitbraak hier." Of dit ook echt het geval is, kan de woordvoerder niet zeggen. De onderzoekers kwamen vorig jaar al achter de afwijkende bacteriestam. Het onderzoek hiernaar duurt nog altijd voort. "Zo'n onderzoek kan jaren en jaren duren", zegt de woordvoerder.

In Australië zijn veel grote schapen- en geitenhouderijen, maar daar is geen sprake van zo'n enorme uitbraak van de Q-koorts als in Nederland. Q-koorts, een infectieziekte die van dieren kan overgaan op mensen, is in Nederland vooral afkomstig van besmette melkgeiten en melkschapen.

PSV wil Toivonen niet verkopen

PSV wil elk bod dat op Ola Toivonen uitgebracht wordt weigeren. De Zweed zou in concrete belangstelling van Liverpool staan, dat een bod van ruim twaalf miljoen euro uitgebracht zou hebben, maar directeur Marcel Brands wees deze geruchten naar de prullenbak.

"Ik heb die geruchten ook gehoord, maar Liverpool heeft zich niet bij mij gemeld, ook niet via een tussenpersoon. We willen Toivonen ook niet kwijt, want onze selectie is in principe helemaal rond," zei Brands.

Toivonen kwam begin 2009 van Malmö naar Eindhoven. De aanvaller is dit seizoen in de Eredivisie op dreef met vijf doelpunten uit twee wedstrijden. Bij PSV heeft de 24-jarige speler nog een contract tot medio 2012.

Erykah Badu beboet na publieke striptease

Erykah Badu heeft een boete en een voorwaardelijke celstraf gekregen. De Amerikaanse soulzangeres kreeg de straf opgelegd, omdat zij op straat een striptease had opgevoerd.

In maart vonden in Dallas de opnamen van de videoclip voor Badu's single 'Window Seat' plaats. De clip werd geschoten op Dealey Plaza, de plek waar president John F. Kennedy in 1963 werd doodgeschoten. Onderdeel van de opnames was een striptease, waarbij de zangeres lopend uit de kleren ging en uiteindelijk naakt op straat neervalt alsof zij is neergeschoten.

Een aantal voorbijgangers, waaronder enkele kinderen, waren getuige van de actie van Badu. Een van de voorbijgangers uitte zijn ongenoegen over de vertoning, waarop de politie de zangeres dagvaardde wegens het verstoren voor de openbare orde.

Erykah Badu heeft inmiddels een boete van vijfhonderd dollar betaald. Daarnaast kreeg zij een voorwaardelijke celstraf van zes maanden opgelegd.

Erykah Badu beboet na publieke striptease
Erykah Badu beboet na publieke striptease (Foto: Novum)

Agenten: 'We moesten vechten voor ons leven'

"Ze stonden voor ons als een stel wolven aan een ketting, klaar om los te breken." Een van de agenten die op 8 november vorig jaar op het station in Coevorden belaagd werd door 150 supporters van De Graafschap legde dinsdag in de rechtbank van Assen een emotionele slachtofferverklaring af.

De groep belaagde de in totaal dertien agenten die moesten voorkomen dat de horde die met de trein op weg was naar de wedstrijd FC Emmen - De Graafschap, de stad zou intrekken. "We moesten vechten voor ons leven", aldus een andere agent. Hij en zijn collega's werden geschopt, geslagen, bespuugd en ook bekogeld met vuurwerk en bierblikken. De dreiging werd zo groot dat één agent uiteindelijk twee waarschuwingsschoten loste.

Tegen zeven supporters uit Aalten, Zevenaar, Baak en Doetinchem eiste het Openbaar Ministerie (OM) werkstraffen tot maximaal 220 uur en een maand voorwaardelijke celstraf.

Huta Galung door in San Sebastian

Jesse Huta Galung heeft bij de Challenger in het Spaanse San Sebastian de tweede ronde bereikt. De Nederlander versloeg de thuisspelende Pablo Garreno-Busta met 6-2 en 6-0.

In de achtste finales treft Huta Galung nu de als achtste geplaatste Duitser Denis Gremelmayer. Thomas Schoorel, die gisteren al zijn partij in de eerste ronde won, moet het opnemen tegen de als derde geplaatste Spanjaard Pablo Andujar.

CAS draait schorsing Da Ros terug

De Italiaanse wielrenner Gianni da Ros is geen twintig jaar, maar slechts vier jaar geschorst. Dat heeft het sportarbitragehof CAS dinsdag bepaald. Het CAS vond de straf die het Italiaans olympisch comité aan de nu 23-jarige Da Ros gaf buitensporig hoog voor een eerste vergrijp. Da Ros reeg de straf voor dopinggebruik en het verstrekken van verboden middelen.

Het CAS achtte bewezen dat Da Ros verboden middelen gebruikte, bezat en aan anderen leverde, maar zei dat er geen bewijs was dat de Italiaan ook doping bij anderen heeft toegediend. Daarom was een 'twintigjarige schorsing niet gerechtvaardigd'. "De straf is teruggebracht tot vier jaar, wat overeenkomt met de standaard schorsing die de Wereld Antidoping Code voorschrijft", stelt het CAS in een verklaring.

Da Ros had in zijn beroep gevraagd om de schorsing tot twee jaar terug te brengen. Dan had hij in maart volgend jaar zijn rentree kunnen maken. Nu moet hij wachten tot maart 2013. De Italiaan werd in maart vorig jaar aangehouden terwijl hij met de Italiaanse baanselectie aan het trainen was. Hij werd direct door zijn werkgever Liquigas ontslagen.

Een romantisch plaatje (2): fata morgana

Iemand bekend met het fenomeen fata morgana? Zo’n plotseling opduikend ingebeelde paradijselijke oase in een verzengend hete woestijn?
Frisse bomen met helder groen blad omringen een uitnodigende bron vol helder water. De verkoeling. De dorstlesser. De vloeibare hemel. 
Wanneer je een korte aanloop neemt en met een spectaculaire duik verkoeling zoekt in het water, zit je mond vol zand. De oase verdwijnt even snel als hij die verscheen. 

Dit dorp bestaat niet. Niet echt althans. Iemand The Truman Show gezien?

 

[GC] David Beckham sluit zich aan bij EA Sports Active 2-team

EA heeft haar persconferentie met een grote aankondiging afgesloten. Voetbalster en assistent-bondscoach van Engeland David Beckham wordt het nieuwe gezicht van EA Sports Active 2. Dit is een fitnessgame voor de PlayStation Move en Kinect. Jens Uwe Intat van EA zei het volgende over de aanwinst van Beckham:

"David has always worked hard to stay in excellent shape and has inspired people around the world to make fitness a priority. We're excited about this collaboration with David as the high value he places on fitness makes him a perfect fit for EA Sports Active 2. We are looking forward to working with him to motivate people everywhere to get active."

David zei zelf ook nog wat over de samenwerking:

"EA Sports Active is impressive and includes many elements that I have seen throughout my football career. I'm excited to collaborate with EA Sports who have a great track record in developing authentic and credible sports products and games over the years."

EA Sports Active 2 komt 19 november uit voor de PlayStation 3 en de Xbox 360.

Gerard Joling: 'Ik ben niet ingestort'

Gerard Joling is naar eigen zeggen niet ingestort. Joling las zaterdag met verbazing de krant. "Gerard Joling ingestort. Nou nou, dat is nogal wat", schrijft de 50-jarige zanger op zijn website. "Ik ben niet in elkaar gestort", laat hij weten. Volgens Joling is hij alleen veel te druk geweest.

"Mijn arts heeft gezegd dat het nu tijd is om het eens een paar maanden rustig aan te doen. Dat is wat mijn lichaam aangeeft", aldus Joling. "Ik heb de laatste zes jaar te veel hooi op mijn vork genomen. Ik heb aan een stuk door gewerkt. Dan kan het wel eens zo zijn dat je accu weer opgeladen moet worden."

Dit weekeinde maakte Joling bekend dat hij het de komende tijd op doktersadvies rustig aan gaat doen. Dat betekent onder meer dat hij de zaterdagavondshow die hij met Beau van Erven Dorens voor SBS 6 zou maken, aan zich voorbij moet laten gaan. Marc-Marie Huijbregts neemt zijn plaats in. "Het spijt me oprecht voor alle betrokkenen, maar ik weet zeker dat het programma met Marc-Marie ook een klapper gaat worden."

Gerard Joling: ik ben niet ingestort
Gerard Joling: ik ben niet ingestort (Foto: Novum)

[Eneco] Tuft verpest feestje Rabobank

De proloog in de Eneco Tour is vanmiddag gewonnen door Svein Tuft. De Canadees van Garmin legde de proloog in Steenwijk over 5,2 kilometer het snelste af.

Daarmee voorkwam Tuft een compleet Rabo-podium. Jos van Emden eindigde op vijf seconden achterstand als tweede, Lars Boom, die lang de snelste tijd had, werd derde en Maarten Tjallingii reed de vierde tijd. Edvald Boasson Hagen, die de Eneco Tour vorig jaar won, eindigde als vijfde.

De Eneco Tour eindigt volgende week dinsdag met een tijdrit over 16,9 kilometer in Genk

[GC] Harry Potter ondersteunt Kinect

Harry Potter en de Relieken van de Dood zal Kinect onderstuenen. Dat heeft EA op de GamesCom bevestigd. Hierdoor kun je door middel van Kinect aanvallende en verdedigende spreuken uitspreken voor je tv.

De tweeling van de familie Wemel, James en Oliver Phelps, waren op het podium om een demo van het spel te demonstreren. Ze lieten een on-rails level zien, terwijl de tweeling met handgebaren verschillende spreuken op vijanden afvuurde. Het spel zal zich buiten Zweinstein afspelen waar Harry en zijn vrienden Voldemort moeten stoppen.

De game komt in november uit en de gelijknamige film komt 19 november in de bioscopen uit.

Telefoongesprek advocaat automatisch gewist

Telefoongesprekken tussen verdachten en hun advocaten worden vanaf volgend jaar automatisch gewist. De politie gaat hiervoor de benodigde maatregelen treffen, schrijft demissionair minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

De wet schrijft voor dat gesprekken tussen verdachte personen, van wie de telefoon wordt afgeluisterd, en hun advocaat moeten worden vernietigd. Zij moeten immers vertrouwelijk kunnen praten met hun raadsman. In de praktijk komt het echter voor dat dit niet altijd gebeurt, schrijft de bewindsman.

Een 'technische voorziening' bij de politie moet ervoor zorgen dat deze zogenoemde geheimhoudersgesprekken voortaan automatisch worden gewist. Daarvoor moeten advocaten wel vooraf aan het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) melden welke telefoon- en faxnummers zij gebruiken voor dergelijke gesprekken.

Op hun beurt moeten advocaten zorgvuldig omgaan met de beschermde telefoontoestellen en faxapparaten. Met de Orde van Advocaten zijn afspraken gemaakt hoe te handelen wanneer een advocaat door cliënten onder druk wordt gezet om zijn beschermde telefoon af te geven.

Het Openbaar Ministerie hamert er al langer op dat Justitie maatregelen treft om ervoor te zorgen dat geheimhoudersgesprekken automatisch worden gewist. Dit, om menselijk falen uit te sluiten.

Justin Bieber neemt keihard wraak via Twitter

Tienerster Justin Bieber, die vooralsnog een rimpelloos imago had, heeft via Twitter keihard wraak genomen op een jonge vijand. Afgelopen zaterdagavond twitterde Bieber het volgende, waarna 4,5 miljoen volgers de tweet zagen: "Everyone call me [nummer weggehaald] or text".

Ondanks het snelle verwijderen van het bericht, retweette het leger van Biebers volgers - ook wel 'Beliebers' - de tweet razendsnel. Maar tienermeisjes die dachten het number van hun idool te pakken te hebben, kwamen bedrogen uit. Het telefoonnummer was namelijk van Kevin Kristopik, een tiener uit Detroit. Kristopik werd berucht onder de 'Beliebers' nadat hij via het hacken van een twitteraccount van een van Biebers vrienden, achter het telefoonnummer kwam van de Usher-protegé.

Het Twitteraccount van Kristopik is inmiddels verwijderd, maar in zijn laatste tweets noemde hij Bieber een 'dick' en de actie 'laag'. De geplaagde tiener heeft een Youtube-filmpje gepost van zijn roodgloeiend staande telefoon, die door de 'Beliebers' uiteraard plat wordt gebeld. Justin Bieber heeft nog niks van zich laten horen na zijn laatste tweet waarin hij het telefoonnummer prijsgaf. 

Word je een keer gebeld, druk je alles weg!

[Update][GC] BioWare geeft Dragon Age 2 releasedatum

Origineel bericht: 17:08

BioWare heeft Dragon Age 2 een releasedatum gegeven. De enorme RPG zal op 11 maart 2011 in de winkels liggen. BioWare liet ook een indrukwekkende trailer zien, we zullen die hier zo snel mogelijk posten wanneer mogelijk. Dragon Age 2 wordt momenteel gemaakt voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC.

Update: 17:21

Inmiddels hebben wij de trailer voor je. Hij staat hieronder, geniet ervan:

[GC] Speel als keeper in FIFA 11

EA Sports heeft zojuist op de GamesCom bekendgemaakt dat alle 22 spelers op het veld voor het eerst bestuurd kunnen worden, inclusief de keepers in FIFA 11. Dit is de eerste keer dat dit in een FIFA-game kan en het is alleen mogelijk in de Xbox 360- en de PlayStation 3-versie.

In de nieuwe Be a Goalkeeper-mode kunnen wij voor het eerst onder de lat staan en ervaring opdoen. Verder kun je keeper zijn in de Career mode of je kunt jezelf nabootsen als keeper in Virtual Pro 2.0. FIFA 11 komt op 11 oktober uit.

Roda enkele weken zonder Junker

Roda JC kan voorlopig niet beschikken over Mads Junker. De Deense spits, die vorig seizoen goed was voor 23 goals in de Eredivisie, blijkt zondag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (3-1 zege) een scheurtje in de buitenband van zijn enkel te hebben opgelopen. De medische staf van de Limburgse club verwacht dat Junker twee tot drie weken niet inzetbaar zal zijn.

Junker liep de blessure op toen hij zich verstapte, waardoor zijn enkel dubbel klapte. Hij moest daardoor kort voor rust strompelend het veld verlaten. Junker mist door de kwetsuur in ieder geval de competitiewedstrijden tegen Ajax en Heracles Almelo.

[GC] EA maakt releasedatum Sims 3 op consoles bekend

EA heeft de releasedatum voor de Sims 3 zojuist bekendgemaakt bij hun presentatie op de GamesCom. De game komt 26 oktober op de Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii en Nintendo DS uit. De Sims 3 op de consoles focust zich op het idee van positief en negatief karma en op de gemeenschap.

Ook kun je de spelervaring delen met andere gamers over de hele wereld. Dit zei topman van EA John Buchanan.

De Sims 3 op de PC

Toeristen verstoppen Zeeuws riool

De waterschappen in Zeeland sturen dinsdag en woensdag brandbrieven naar alle campinghouders. Zij moeten toeristen op het hart drukken alleen maar normaal toiletpapier door de wc te spoelen. Rioolgemalen raken verstopt door vochtige doekjes, tampons, maandverband en zelfs T-shirts en slipjes.

In de brief vraagt het waterschap de campinghouders om het probleem extra bij hun gasten onder de aandacht te brengen. De campingexploitanten zouden een pamflet moeten ophangen in hun toiletgebouwen om te waarschuwen.

Hardrijders achtervolgd door geest motorrijder

"Sorry agent dat ik te hard reed. Ik werd achtervolgd door een geest." In Nederland kom je echt niet met deze smoes weg, maar de Australische politie heeft er wel begrip voor. Op de Lemon Tree Passage Rd bij Port Stephens worden bestuurders die soms wel 180 kilometer per uur rijden, achterna gezeten door een geest. Hoewel niet veel mensen in geesten geloven, waarschuwt de politie automobilisten vooral voorzichtig te zijn.

Inmiddels zijn er videobeelden op internet verschenen waarop een spookachtig, fel licht is te zien dat in de achterruit van te snel rijdende auto's verschijnt. Omwonenden vermoeden dat het hier om de geest van een jonge motorrijder gaat.

Deze motorrijder zou drie jaar geleden op twintigjarige leeftijd op deze weg om het leven gekomen zijn. Hij verongelukte toen hij op een auto botste die veel te hard reed. "Het verhaal gaat dat personen die hier te hard rijden, een helder wit licht achter zich zien", verklaart een politiewoordvoerder. "Wij willen erop wijzen dat het enige licht dat hardrijders achter zich zien opdoemen, het roodblauwe licht van de politieauto is."


Koos Spee wil nu ook een geest op de Nederlandse wegen

Karzai geeft beveiligingsfirma's vier maanden

Alle particuliere beveiligingsfirma's in Afghanistan moeten binnen vier maanden het land verlaten hebben. Dat heeft de Afghaanse president Hamid Karzai dinsdag middels een decreet bekendgemaakt. De NAVO en het Amerikaanse leger zijn waarschijnlijk niet blij met de beslissing: ze steunen zwaar op deze bedrijven voor de bescherming van konvooien en bases.

Karzai heeft de afgelopen maanden herhaaldelijk gezegd dat de beveiligingsbedrijven de veiligheidstroepen van de Afghaanse regering ondermijnen door een parallelle beveiligingsstructuur te creëren. De beveiligers voeren taken uit die variëren van het beschermen van bevoorradingskonvooien tot persoonsbeveiliging voor diplomaten en zakenlieden. Karzai meent dat deze taken thuishoren bij de politie of het leger.

Volgens het decreet moeten de tienduizenden beveiligers die nu in Afghanistan actief zijn zich of aansluiten bij de Afghaanse politie of hun activiteiten beëindigen. Er wordt een uitzondering gemaakt voor beveiligingsbedrijven die werken voor internationale organisaties, zoals ambassades, internationale bedrijven en non-gouvernementele organisaties.

"Ze moeten op het terrein van de organisatie blijven en zich aanmelden bij het ministerie van binnenlandse zaken", zo staat in het decreet. Alle beveiliging buiten de bases wordt verzorgd door Afghaanse veiligheidstroepen. Ook zorgen zij voor de beveiliging van bevoorradingskonvooien van de internationale troepenmacht in het land.

De deadline werd maandag al aangekondigd door de woordvoerder van Karzai. Details werden toen echter nog niet bekendgemaakt.

Net zoals in Irak is het gedrag van het beveiligingspersoneel, in het bijzonder van diegenen die voor het Amerikaanse leger werken, vaak een bron van spanningen. Er zijn veel klachten dat ze zich niet aan plaatselijke wetten en regels houden. In Afghanistan zijn de beveiligers gebonden aan de lokale wet en niet, zoals in Irak het geval was, onschendbaar omdat ze voor het Amerikaanse leger werken.

CDA-voorzitter ontkent verdeeldheid

Er is wel discussie, maar geen verdeeldheid in het CDA over de onderhandelingen met de PVV. Dat heeft waarnemend partijvoorzitter Henk Bleker dinsdagmiddag gezegd in reactie op het toenemende gemor in zijn partij.

"Ik heb absoluut het beeld dat veel mensen zich afvragen: doen we hier goed aan? Maar er is pas sprake van verdeeldheid als er definitieve standpunten zijn ingenomen. Voorlopig zijn we nog volop in discussie", zei Bleker na afloop van een vergadering van de CDA-fractie over de kabinetsformatie.

Zo'n duizend CDA-leden hebben inmiddels een manifest tegen samenwerking met de PVV ondertekend. Partijprominenten als oud-premier Dries van Agt, voormalig Rabobank-topman Herman Wijffels en oud-minister Cees Veerman hebben ook kritiek geuit.

Bleker zei kennis te hebben genomen van alle kritiek. "Alle argumenten tellen, of ze nu van prominenten komen of van een raadslid uit Tubbergen."

Als de onderhandelingen met VVD en PVV slagen, houdt het CDA een partijcongres. Daar moeten de CDA-leden beslissen of de samenwerking met de PVV er wel of niet komt.

Boom: "WK zonder kopmannen"

Lars Boom wil dat de Nederlandse ploeg zonder kopman van start zal gaan bij het wereldkampioenschap wielrennen. De Rabobankrenner zei dit vandaag in Steenwijk bij de start van de Eneco Tour als reactie op het afhaken van Robert Gesink.

Hierdoor lijkt Boom richting kopmanschap te gaan, maar daar wil hij niets van weten. "We moeten er gewoon gaan rijden met negen mannen die goed zijn, die met elkaar overweg kunnen en voor elkaar door het vuur gaan," meldde de renner uit Vlijmen die hoopt dat hij de wedstrijden in Montréal en Quebec niet hoeft te rijden en zich in Nederland en België voor kan gaan bereiden op de titelstrijd.

Obama bij EU-VS-top in november

De Amerikaanse president Barack Obama neemt op 20 november deel aan een topontmoeting tussen de EU en de VS in de Portugese hoofdstad Lissabon. EU-president Herman Van Rompuy en voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie hebben dat dinsdag bekendgemaakt.

Volgens de Europese Commissie zijn de EU en de VS het eens geworden over de datum. Van Rompuy en Barroso zeggen zich te verheugen over de gelegenheid om weer met Obama over wederzijdse samenwerking te praten.

Afgelopen voorjaar zou Obama naar Madrid komen om een EU-VS-top bij te wonen, maar de Amerikaanse president zegde toen af. Naar verluidt was hij ontevreden over het verloop van een eerdere bijeenkomst met de EU-leiders, omdat die te weinig resultaat zou hebben opgeleverd.

Özil vertrekt naar Real Madrid

Mesut Özil heeft zijn zin gekregen. De talentvolle Duitser verruilt per direct Werder Bremen voor Real Madrid, zo maakten de Spanjaarden zojuist bekend via haar clubsite.

Özil maakte grote indruk op het WK in Zuid-Afrika en dat trok de aandacht van diverse Europese topclubs. Waar eerst FC Barcelona de beste papieren leek te hebben om de aanvallende middenvelder vast te leggen, diende Real Madrid zich de laatste dagen steeds meer aan als de nieuwe club van Özil.

De 21-jarige Duitser maakte onlangs al meerdere malen kenbaar dat hij Real als zijn ideale nieuwe club ziet. Woensdag arriveert hij in Madrid voor de medische keuring en zal daarna in het Santiago Bernabéu worden gepresenteerd. Real betaalt vijftien miljoen euro voor de jonge Duitser, die bij Werder nog tot medio 2011 onder contract stond.

Özil genoot zijn jeugdopleiding bij Schalke 04, dat hem in de winter van 2008 verkocht aan Werder Bremen. In Noord-Duitsland kwam de WK-revelatie zestig keer in actie, waarin hij dertien keer wist te scoren. De komst van Özil betekent slecht nieuws voor Rafael van der Vaart, die in Özil een concurrent ziet komen.

Anelka achttien wedstrijden geschorst

Nicolas Anelka heeft een schorsing van achttien wedstrijden gekregen van de Franse voetbalbond tijdens een hoorzitting van diezelfde bond welke vandaag plaatsvond. Het betreft alleen wedstrijden van het Franse nationale elftal. De aanleiding van de schorsing is de staking van het nationale elftal tijdens het afgelopen WK.

Niet alleen Anelka krijgt een schorsing, ook aanvoerder Patrice Evra mag voorlopig niet voor zijn land uitkomen. Hij moet vijf wedstrijden toekijken. Ook Franck Ribéry heeft een schorsing gekregen. De buitenspeler zal drie wedstrijden niet beschikbaar zijn voor Frankrijk. Jérémy Toulalan heeft één wedstrijd schorsing gekregen. Eric Abidal was ook aanwezig tijdens de hoorzitting, maar hij is niet bestraft.

Frankrijk kende een dramatisch WK. Een dieptepunt was een woordenwisseling tussen spits Nicolas Anelka en bondscoach Raymond Domenech, waarna de spits uit de selectie werd gezet. Onder aanvoering van Patrice Evra ging daarop de selectie in staking. Men weigerde te trainen. Als reactie op de staking zette Domenech Evra, Abidal, Sidney Govou en Florent Malouda op de bank. Frankrijk won uiteindelijk geen wedstrijd op het WK en moest na de groepsfase al naar huis.

Richards: "Toetreding moeilijker door nieuwkomers"

David Richards, de eigenaar van Prodrive, is van mening dat de teams die dit jaar toetraden tot de Formule 1 de kansen van andere nieuwe teams meer kwaad dan goed gedaan hebben.

Richards was voorheen werkzaam als teambaas voor Benetton en BAR en probeert al een aantal jaren om Prodrive in de Formule 1 te krijgen. Door de manier waarop Lotus, Virgin en HRT dit jaar bij de Formule 1 gekomen zijn, is dat volgens hem moeilijker geworden dan voorheen.

Tegenover Motorsport-Total zei hij: "Dankzij de huidige nieuwe teams is het voor anderen nu veel moeilijker om in te stappen. Iedereen die veronderstelde dat je op korte termijn competitief kan zijn in de Formule 1, is hierdoor gedesillusioneerd geraakt, terwijl ook potentiële geldschieters nu bevooroordeeld zijn."

Voor Richards en de rest van Prodrive was al voor aanvang van het seizoen duidelijk dat de nieuwe teams het niet ver zouden gaan schoppen:"Natuurlijk hadden ze allemaal de droom om als nieuwkomer de gevestigde orde het vuur aan de schenen te leggen, maar wij hebben daar nooit in geloofd."

Toch blijft Richards ambitieus: "Maar ik sluit niet uit dat Prodrive binnen vijf jaar alsnog de Formule 1 betreedt. Een overname van een bestaand team is wat mij betreft echter de enige geschikte manier. Als zich een mogelijkheid voordoet, nemen we die zeker onder de loep."

In de afgelopen twee seizoenen probeerde Richards al meerdere malen toe te treden tot de Formule 1. Zo wilde hij in 2008 een B-team voor McLaren runnen, maar concurrerende teams waren het daar niet mee eens. Ook werd Richards eind 2008 genoemd als kandidaat om Honda over te nemen, maar daar stak Ross Brawn een stokje voor. Toen Renault afgelopen winter op zoek was naar een partner, verkoos het team Genii Capital boven Richards.

Fallout: New Vegas pre-order pakketten VK bekend

Niet iedereen in Nederland koopt zijn games in ons landje. Veel mensen importeren games vanuit het Verenigd Koninkrijk. Bethesda heeft de pre-order pakketten voor verschillende retailers in het VK bekendgemaakt. Dit is een extraatje voor in Fallout: New Vegas als je de game bij een van deze zaken bestelt. Speciaal voor de mensen die importeren is het onderstaande lijstje bedoeld:

Fallout: New Vegas Classic Pack - Exclusief bij GAME
An armoured Vault 13 Suit
A Vault 13 Canteen
Weathered 10mm Pistol
5 Stimpaks

Fallout: New Vegas Caravan Pack - Exclusief bij Play.com
Lightweight Leather Armour
Sturdy Caravan Shotgun
4 Repair Kits
Binoculars

Fallout: New Vegas Mercenary Pack - Exclusief bij Gamestation
Lightweight Metal Armour
Mercenary's Grenade Rifle
3 Super Stimpaks
3 Doctors Bags

Fallout: New Vegas Tribal Pack - Exclusief bij Amazon UK
Tribal Raiding Armour
Broad Machete
5 Bleak Venom doses
10 Throwing Spears

Wat de pre-order bonussen in Nederland zijn is niet bekend. Fallout: New Vegas komt 22 oktober uit voor de PlayStation 3, Xbox 360 en de PC.

Moeilijke keuzes in Fable III

In Fable-spellen probeert Lionhead de speler voor moeilijke keuzes te stellen die invloed hebben op het spelverloop en zelfs het uiterlijk van je karakter. Het moet gezegd worden dat in Fable & Fable II de gevolgen van je keuzes vaak wel een beetje voor de hand lagen. Hier komt verandering in met Fable III.

Althans, dat zegt Louise Murray van Lionhead. Hij verkondigt dat de spelers een stuk moeilijkere keuzes voor hun kiezen zullen krijgen in Fable III. In zijn eigen woorden: "In Fable II it’s all about kill or save and it’s very black and white in that setting, where as in Fable III you make promises on your journey, which 4 or 5 hours later you may have to keep and this is not always as simple as it seems."

De verwachtingen voor Fable III zijn wederom hoog. Nu maar hopen dat Lionhead zijn beloftes kan waarmaken.

Poetin: "Bezoekers WK hebben geen visum nodig"

Als Rusland de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2018 of 2022 krijgt, hebben bezoekers geen visum nodig. De Russische premier Vladimir Poetin heeft dat de wereldvoetbalbond FIFA dinsdag toegezegd tijdens het bezoek van de inspectiecommissie.

Rusland is in de strijd om de organisatie van het WK concurrent van onder meer Nederland en België. "Als de FIFA ons deze geweldige eer gunt, dan zullen we vanuit de regering alle mogelijke medewerking verlenen", zei Poetin. "Hierbij hoort ook de vrijheid van de bezoekers om zonder visum naar Rusland te komen. We zullen hier een WK van hoog niveau organiseren. Het zal de infrastructuur van de sport en in bijzonder van het voetbal enorm verbeteren."

De zes inspecteurs van de onderzoekscommissie van de FIFA zijn sinds maandag in Rusland. Ze bezoeken onder meer de stadions en de trainingsfaciliteiten die de Russen voor het WK willen gebruiken. De FIFA wijst de organisatie van de wereldtitelstrijd in december toe.

Stichting schat aantal zwerfjongeren hoger in

Het aantal zwerfjongeren in Nederland is twee tot drie keer zo hoog als werd aangenomen. Dat stelt de Stichting Zwerfjongeren Nederland. De Algemene Rekenkamer wijst erop dat het net afhangt van welke definitie wordt gehanteerd.

Vorig jaar schatte de Algemene Rekenkamer het aantal zwerfjongeren op zesduizend. Voor dat getal had de rekenkamer navraag gedaan bij gemeenten. "Op basis van de schattingen van gemeenten is toen een totaalplaatje gemaakt", zegt een woordvoerder. "Maar de schattingen van de gemeenten stamden uit 2007, dus actueel was dat cijfer allerminst."

De rekenkamer tekende toen al aan dat het hard nodig is met een duidelijke definitie te komen. Na lang gesteggel kwam het ministerie van Volksgezondheid inderdaad met een definitie.

Samengevat zijn zwerfjongeren volgens die definitie daklozen onder de 23 jaar die minstens een nacht in de maand buiten of in bijvoorbeeld een auto moeten slapen, bij vrienden of familie overnachten zonder uitzicht op een vaste slaapplek of bij verblijven van de maatschappelijke opvang slapen. De definitie komt niet helemaal overeen met de definitie die de rekenkamer eerder hanteerde.

De Stichting Zwerfjongeren Nederland schat het aantal zwerfjongeren nu in op twaalfduizend tot achttienduizend. De schatting is gebaseerd op gesprekken met straatcoaches en andere hulpverleners.

Een woordvoerder was niet bereikbaar om toe te lichten wat de stichting tot een zwerfjongere rekent. De cijfers zijn volgens de rekenkamer niet te vergelijken. "Tot welke leeftijd word je tot zwerfjongere gerekend? Is iemand die met psychische problemen langdurig in een ziekenhuis is opgenomen nog steeds een zwerfjongere? Hoe lang moet je geen dak boven je hoofd hebben om een zwerfjongere te zijn?", zijn een paar van de vragen die de woordvoerder opsomt.

Wel neemt het aantal zwerfjongeren ook in de tellingen van de rekenkamer al jaren toe. De grootste groep zwerfjongeren is volgens de stichting tussen de 18 en 21 jaar oud. Zo'n veertig procent zou vrouw zijn. Volgens de stichting is er vaak geen passende opvang voor zwerfjongeren, waardoor ze veel moeite hebben een nieuw leven op te bouwen.

Bij de nacht- en dagopvang voor volwassenen zijn soms wel plaatsen vrij, maar jongeren voelen zich daar volgens de stichting niet op hun gemak.

ICE-trein ramt vuilniswagen

Een Duitse hogesnelheidstrein is dinsdag ten zuidwesten van Frankfurt op een vuilniswagen gebotst. De machinist wist nog af te remmen, waardoor de klap beperkt bleef.

Twee rijtuigen ontspoorden en negen passagiers raakten gewond, een van hen ernstig. De chauffeur van de vuilnisauto kon zich bijtijds in veiligheid brengen, aldus de politie.

De vuilnisauto was op een helling bij Lambrecht weggegleden en gekanteld, waarbij het voertuig op de spoorbaan was komen te liggen.

De ICE-trein was met 320 passagiers onderweg van Frankfurt naar Parijs. Het treinverkeer wordt tijdelijk omgeleid via Straatsburg.

ICE-trein ramt vuilniswagen
ICE-trein ramt vuilniswagen (Foto: Novum)

Cardiff huurt Bellamy

Craig Bellamy zal dit seizoen voor Cardiff City uitkomen. De club uit de hoofdstad van Wales huurt de aanvaller van Manchester City voor één seizoen in een poging om naar de Premier League te promoveren.

Voor de 31-jarige Bellamy voelt deze transfer als een thuiskomst, gezien hij uit Cardiff komt, zijn familie er woont en hij als klein jongetje altijd al voor Cardiff City was. "Ik zal hard werken en kijk uit naar onze volgende wedstrijd, zaterdag. Het is altijd een droom geweest om de club uit mijn geboortestad naar de Premier League te loodsen, wat fantastisch zal zijn voor de club, voor de stad en voor Wales," aldus Bellamy.

Er waren meerdere clubs geïnteresseerd in de diensten van Bellamy, maar Manchester City wilde hem niet aan directe rivalen verhuren. Onder andere Harry Redknapp, de manager van Tottenham Hotspur, had de aanvoerder van het nationale elftal van Wales graag zien komen. "Manchester City wilde hem niet aan ons verhuren. Ik denk dat ze niemand aan ons willen verhuren. Ik wens Cardiff City veel succes, maar het is jammer om een speler als Bellamy niet in de Premier League te zien spelen."

Vink en Bossen slagen voor spelregeltoets

Pieter Vink en Ruud Bossen zijn dinsdag geslaagd voor de jaarlijkse spelregeltoets van de KNVB. Het duo had er twee pogingen voor nodig.

Het tweetal zakte begin augustus voor de jaarlijkse toets in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Dat deed veel stof opwaaien, maar scheidsrechtersbaas Dick van Egmond maakte er geen groot probleem van.

De arbiters mochten gewoon hun wedstrijden blijven fluiten en zijn nu alsnog geslaagd. Vink en Bossen liepen echter wel een klein risico, gezien het feit dat ze buiten de aanstellingen zouden worden gelaten als ze het herexamen ook niet zouden halen.

Vink en Bossen komen dit weekeinde gewoon weer in actie. Vink fluit vrijdag het duel in de Eredivisie tussen Excelsior en NEC. Bossen heeft de leiding in de wedstrijd in de Jupiler League tussen Veendam en Go Ahead Eagles.

'Abramovich achter koop Vitesse'

Vitesse werd gisteren overgenomen door de Georgiër Merab Jordania. In werkelijkheid zit Roman Abramovich achter de overname. Dit melden diverse bronnen aan het Nederlandse zakenblad Quote.

Jordani is volgens een goed geïnformeerde bron namelijk de marionet van Abramovic. "Jordania is niet meer dan een stroman van Abramovic. In feite heeft Roman dus Vitesse gekocht."

De kans is groot dat door deze overname binnenkort dan ook de tweede en derde garnituur van Chelsea in Arnhem gaat spelen. Oranje-international Jeffrey Bruma zal volgens de bron niet naar Arnhem verkassen. "Nee, hij is al echt iemand die tegen het basiselftal van Chelsea aanzit."

Anita: "Wij hebben een beter team dan PSV"

Vurnon Anita gelooft ondanks de matige seizoensstart van Ajax in het kampioenschap. De verdediger vergelijkt zijn ploeg met PSV, dat volgens hem over minder kwaliteit beschikt.

"Ja! Ik denk dat we er nu klaar voor zijn om kampioen te worden", reageert Anita tegenover NUsport. "We moeten de lijn van vorig seizoen doortrekken. Weer op zoek gaan naar dat onoverwinnelijke gevoel."

Ajax heeft volgens Anita goede zaken gedaan op de transfermarkt, ook al is deze nog niet afgelopen. "Natuurlijk mag je niet onderschatten dat er belangrijke spelers zijn vertrokken, zoals Marco Pantelic en Dennis Rommedahl. Maar we hebben El Hamdaoui en André Ooijer erbij gekregen."

"Ik vind dat we net zo sterk zijn als vorig jaar. Het moet er alleen nog uitkomen", vervolgt de verdediger, die afgelopen weekeinde tegen Vitesse (4-2) zijn eerste goal voor de Amsterdammers maakte. "PSV zie ik als belangrijkste concurrent. Zij hebben zich goed versterkt, maar wij hebben een beter team."

[Update] Sony lanceert nieuwe gaming headsets met gratis Medal of Honor

Update 13:41

Het is inmiddels bekend geworden dat de headset in september in de winkels komt te liggen en dat hij exclusief voor de PC uitgegeven wordt.

Origineel bericht 11:41

Sony gaat twee nieuwe gaming headsets lanceren, beide zijn gemaakt na lang onderzoek en zouden precies leveren wat een gamer zou omschrijven als een ideale headset. De DR-GA500 komt met Dolby Pro Logic IIx ondersteuning waardoor het 7.1 3D surround sound kan nabootsen. Dit maakt de headset ideaal voor First Person Shooters.

Sony's andere headset, de DR-GA200 heeft minder features en zal daarom ook goedkoper zijn. Wel zegt Sony dat de geluidskwaliteit nog steeds geweldig zal zijn. Vanaf 15 oktober zal Sony met de headset gratis de EA-game Medal of Honor meegeven. Hieruit kunnen we afleiden dat de headsets niet goedkoop gaan worden. Of de headset ook voor de PC gebruikt kan worden is niet bekend.

Tamaëla in tweede ronde Challenger

Tennisster Elise Tamaëla is goed bezig om een grote sprong op de wereldranglijst te maken. De tennisster uit Culemborg kwam vorig jaar rond deze tijd terug in professionele tennis en plaatste zich vorig weekend voor een Challenger-toernooi in Olomouc, Tsjechië.

In de eerste ronde vandaag wist ze Anna Korzeniak met 6-4, 1-6 en 6-0 naar huis te sturen. De Poolse staat 296e op de wereldranglijst, Tamaëla 321ste. De volgende opponente is de winnaar van de wedstrijd tussen Jing-Jing Lu en Alina Yanovskaya.

Hamas pleit voor bouw moskee New York

Mahmoud al-Zahar, mede-oprichter van de Hamas en leider van de terreurorganisatie op de Gazastrook, is voor de controversiële bouw van een moskee nabij Ground Zero in New York. "We moeten overal bouwen. Op elke plek die we als moslims hebben, moeten we kunnen bidden," zei Zahar in het programma 'Aaron Klein Invertigate Radio' op radiostation WABC.

"We moeten de moskee bouwen, net zoals er kerken gebouwd worden en de Israeliërs hun heilige plaatsen bouwen. De Hamas vertegenwoordigt het grootste deel van de Arabische en islamitische wereld - vooral de islamitische," voegde hij daar nog aan toe. Politici, waaronder burgemeester van New York Bloomberg, weigeren vooralsnog te reageren op deze nieuwe ontwikkeling in de discussie.

Eerder deze zomer was de Hamas al onderwerp van debat, toen Abdul Rauf, de imam achter de moskee, de organisatie niet als terreurgroep wilde bestempelen. Voor Tom Brown, een ex-brandweerman die honderd collega's verloor bij de Twin Towers en een groot tegenstander van de bouw van de moskee, was dit toen reden om de iman 'radicaal' te noemen.

Dance Central komt met Battle mode en nieuwe songs

Dance Centrals Battle Mode stond in de spotlight op een Harmonix preview event dat pas geleden plaatsvond. In deze mode kunnen twee spelers telkens elkaars score proberen te evenaren. Het lied is dan opgebroken in stukjes en de scores zijn gebaseerd op hoe goed ze de moves na kunnen doen.

Als je slecht bezig bent, kun je dat niet alleen zien aan de lage score maar ook aan de muziek. Het scherm wordt vaag en de lage tonen zullen uit het lied verdwijnen. Maar als je de pan uit swingt, zal er een dikke bass ontstaan en de plek waar je danst zal helemaal veranderen. In een demo was te zien dat de omgeving donker werd en er een lasershow begon.

Ook zijn er wat nieuwe songs bekendgemaakt:

Nieuwe songs:

  • Basement Jaxx – "Rendez-Vu"
  • Benny Benassi – "Satisfaction"
  • Cascada – "Evacuate the Dancefloor"
  • Fannypack – "Hey Mami"
  • Rihanna – "Pon de Replay"
  • Kool & The Gang – "Jungle Boogie"
  • Kylie Minogue – "Can't Get You Out of My Head"
  • Nelly Furtado – "Maneater"
  • Nina Sky – "Move Ya Body"
  • Pitbull – "I Know You Want Me (Calle Ocho)
  • Technotronic – "Pump Up the Jam"

Reeds bekend:

  • Beastie Boys – "Body Movin' (Fatboy Slim Remix)"
  • Bell Biv DeVoe – "Poison"
  • Lady Gaga – "Poker Face"
  • Lipps Inc – "Funkytown"
  • M.I.A. – "Galang '05"
  • No Doubt – "Hella Good"
  • Salt-N-Pepa – "Push It"
  • Snoop Dogg/Pharrell – "Drop It Like It's Hot"
  • Young MC – "Bust A Move"

Agent doodgeschoten door bankrovers

Een schietpartij tussen de Spaanse Guardia Civil en twee bankrovers heeft een politieman het leven gekost. Een tweede agent raakte gewond, evenals een van de bankrovers. De andere wist te voet te ontkomen. Dit heeft de Guardia Civil dinsdag bekendgemaakt.

De schietpartij voltrok zich rond 06.00 uur bij een filiaal van Caixa Galicia in het stadje A Caniza. Daar was het alarm afgegaan, toen de twee rovers probeerden binnen te komen. Zij openden het vuur toen de politie ter plaatse arriveerde.

Weer kat onthoofd in Helmond

Aan de Europaweg in Helmond is maandag een onthoofde kat gevonden. Het is de tweede onthoofde kat in korte tijd in de Brabantse stad. Ook dit keer hebben voorbijgangers enkel de kop van het dier aangetroffen.

De twee vindplaasten van de kattenkopjes liggen ver uit elkaar, de vondst op 22 juli was in het oosten en de vondst van maandag was helemaal aan de andere kant van de stad. In beide gevallen gaan medewerkers van de Dierenambulance ervan uit dat de dieren bewust zijn onthoofd.

Ook een goeie dag!

“Godverdomme.” Met een brede grijns kijkt de zoveelste Tsjechische jongen ons trots aan, omdat hij ons in onze eigen taal kan begroeten. Bij iedere toeristische attractie en elk horecatentje volgt op de vraag “Where are you from?” steevast deze vloek. Het is altijd leuk om in je eigen taal te worden begroet, maar er zijn meer mogelijkheden om gerochel te produceren in het Nederlands.

Boek: Jan Vorstenbosch - Voetbalgek

Het WK-voetbal ligt inmiddels een maand achter ons en de Nederlandse Eredivisie is weer van start gegaan. Een prima tijdstip voor een nieuw voetbalboek. Voor wie de passie voor het voetbal na de verloren WK-finale een beetje kwijt is en geen zin heeft in het zoveelste analyserende, biografische of verhalende voetbalboek is er Voetbalgek van filosoof en amateurvoetballer Jan Vorstenbosch.

 

Voetbalgek

N.E.C.-supporters wensen Vite$$e succes

Supporters van N.E.C. Nijmegen hebben in de nacht van maandag op dinsdag de Vitesse-fans op ludieke wijze succes gewenst met hun nieuwe suikeroom Merab Zjordania. Twee grote spandoeken sierden dinsdagmorgen het supportershome van de Arnhemmers. De Georgiër Zjordania werd maandag de nieuwe eigenaar van Vitesse en gaat miljoenen investeren.

"Vite$$e verkoopt ziel aan criminele randdebiel", luidt de tekst op de ene. "Succes met weer een luchtkasteel", refereert het andere spandoek aan de vorige suikeroom Karel Aalbers. Voorzitter Ralph Gerritsen van de supportersvereniging van Vitesse kon de ludieke actie van de Nijmeegse collega's wel waarderen. "Er gebeurt altijd wel wat tussen de clubs. Ik had deze keer niet anders verwacht."

Gerritsen snapt dat andere clubs door de buitenlandse overname met argusogen naar Vitesse kijken. "Dat hou je toch. Wij zijn in ieder geval hartstikke blij. De kaartverkoop schiet door het plafond. En hopelijk de prestaties straks ook. Maar we blijven met beide benen op de grond. We wachten rustig op wat gaat komen."

Op 31 oktober staat in ieder geval de confrontatie tussen N.E.C. en Vitesse op het programma. Of de Arnhemmers de Nijmegenaren op ludieke wijze terug pakken, liet Gerritsen in het midden. "We zullen zien."

Heidfeld kijkt uit naar tests voor Pirelli

Coureur Nick Heidfeld kijkt ernaar uit om volgend jaar samen met Pirelli de banden te gaan ontwikkelen. Mercedes heeft de Duitser toestemming gegeven om over te stappen naar Pirelli, waar hij in het chassis van Toyota uit 2009 zal gaan rijden.

De keuze van Pirelli voor Toyota is omdat op deze manier geen enkel team voordeel van de tests zal hebben. De TF109 was de laatste auto van Toyota die in Keulen gemaakt werd. Vanaf deze maand zal de bandenfabrikant uit Italië op verschillende circuits tests uit gaan voeren. "Het is een voorrecht om Pirelli te helpen met dit belangrijke werk", aldus Heidfeld.

"Ik verwacht dat ik Pirelli van dienst kan zijn met belangrijke feedback, vanwege mijn jarenlange ervaring. Ik heb dit jaar nog niet gereden, dus het is lekker om weer te beginnen. Ik verwacht zeker dat we een dynamische serie banden kunnen maken, die bijdragen aan de spanning in de Formule 1."

De Cler traint weer mee

Verdediger Tim de Cler traint weer mee met de selectie van Feyenoord. Na de verloren wedstrijd tegen stadgenoot Excelsior lag de Cler zwaar in de clinch met zijn trainer Mario Been, maar werd na een gesprek tussen beide weer in genade aangenomen.

Na de afgang tegen Excelsior was trainer Been luid en duidelijk. "Ik uitte in mijn bespreking kritiek op de hele ploeg. Meneer De Cler daarentegen vond het eigenlijk wel lekker gaan. Hij vond dat ook gepast om te zeggen, misschien wel vanwege zijn geweldige carrière. Maar hij plaatste daarmee zijn eigen ego boven het belang van het elftal. Dat zal ik nooit accepteren, van niemand."

Been vervolgde met de woorden: "Na zijn wissel in de rust is De Cler boos weggelopen. Van mij mag hij wegblijven, het hele seizoen. Met zo'n instelling hoor je niet thuis bij Feyenoord."

Na het gesprek lijkt alles weer koek en ei, de linksback zal zelfs mee kunnen spelen tijdens de play-off-wedstrijd voor de Europa League tegen het Belgische AA Gent.

Dronken winkeldief plast in magazijn

Een Haagse winkeldief met hoge nood maakte maandag een opmerkelijk statement. Nadat hij door winkelmedewerkers was betrapt op het stelen van goederen, liep hij naar het magazijn en ging daar plassen.

Medewerkers van de winkel aan de Amsterdamsestraat zagen de man spullen in zijn tas stoppen zonder te betalen. Ze vroegen hem om zijn tas leeg te maken en de winkel te verlaten. Daar was de Hagenaar niet van gediend. Hij liep het magazijn in en begon te urineren. Agenten hebben de man, die dronken was, aangehouden en op de bon geslingerd, zo meldt de politie.

Dief kiest weinig verhullende vluchtroute

Een 19-jarige dief bleek dinsdagochtend geen meesterbrein als het om het uitstippelen van een vluchtroute gaat. In films als Ocean's Eleven is te zien dat een beetje boef een diep doordacht plan heeft om na het slaan van zijn slag in het niets te verdwijnen.

Zo niet een 19-jarige fietser uit Litouwen. Zijn voorkeur ging mogelijk uit naar een snelle oplossing en dus trapte hij zijn stalen ros over de A12. Meerdere automobilisten waarschuwden dinsdag rond 05.30 uur de politie omdat ze iemand met zwarte kleren op de snelweg bij Ede zagen fietsen.

Agenten gingen snel ter plaatse om de waaghals, die richting Arnhem fietste, aan te houden. Toen bleek de jongen uit Litouwen inbrekerswerktuig en een navigatiesysteem bij zich te hebben. De politie vermoedt dat het navigatiesysteem gestolen is.

De dief is overigens niet door het navigatiesysteem op het verkeerde pad gestuurd. Het apparaat was verstopt toen hij werd aangehouden. De jongen kreeg een boete van 95 euro voor het fietsen op de snelweg en wordt dinsdag verder verhoord.

NHL 11 demo nu verkrijgbaar

Alle ijshockey fans opgelet, de nieuwe NHL 11 demo is uit. In de demo kunnen we aan de slag in het derde kwart van de NHL finale tussen de Chicago Blackhawks en de Philadelphia Flyers. Ook kunnen we aan de slag met de nieuwe Be a Pro mode, waarin je controle neemt over een sporter die je dan de hele wedstrijd bestuurt.

Vernieuwingen in NHL 11 zijn dit jaar de Canadese league, die maar liefst zestig nieuwe teams toevoegt. Ook is het face-off system op de schop gegaan en vernieuwd. Vandaag kun je de demo voor de Xbox 360 downloaden, morgen komt hij uit op de PlayStation 3.

Nieuwe financiële tegenvaller dreigt voor NAC

NAC Breda dreigt opnieuw een financiële tegenvaller te krijgen. De Brabanders moeten mogelijk nog extra belasting moeten betalen voor een zaak uit 1997.

NAC haalde in 1997 Archil Arveladze, de broer van Shota Arveladze, van het Georgische Dinamo Tblisi naar Breda. Volgens de rechtbank van Breda kwam een deel van de transfersom bij Arveladze terecht en niet bij Dinamo Tbilisi. Hiervoor betaalde NAC geen belasting en dat had wel moeten gebeuren.

NAC werd eerder al veroordeeld tot het betalen van een naheffing van enkele tonnen, maar moest volgens de rechtbank ook naheffingen over 1998 en 1999 betalen. NAC tekende hiertegen beroep aan. Het gerechtshof in Den Bosch behandelt de zaak donderdag, zo meldt Omroep Brabant.

Een negatief vonnis kan NAC in totaal mogelijk een miljoen euro kosten. De Bredanaars kampen sowieso al met financiële problemen.

Ajax: naar Champions League of spelers verkopen

Financieel directeur Jeroen Slop van Ajax heeft in een interview met De Telegraaf het belang van de twee wedstrijden tegen Dinamo Kiev benadrukt. Bij uitschakeling moeten de Amsterdammers denken aan de verkoop van enkele spelers.

"Dan vind ik dat we niet te krampachtig moeten doen, maar juist moeten nadenken over spelers verkopen. Het kan namelijk ook goed zijn om gevestigde namen te laten gaan", aldus Slop. "Al moeten we oppassen, dat we niet te veel aan kwaliteit inboeten en de Champions League de komende jaren onhaalbaar wordt. Dit is echter een eeuwenoude discussie. De hele club was in rep en roer toen Wim Kieft vertrok, maar het talent dat daarachter zat, heeft het aardig gedaan: Marco van Basten."

"Deze wedstrijden kunnen ons seizoen maken of breken", vervolgt de financieel directeur. "Als we ons plaatsen voor de groepsfase, scheelt dat miljoenen. Zo niet? Dan valt een resultaat als afgelopen jaar bepaald niet uit te sluiten."

Slop bevestigt dat de financiële situatie bij Ajax allerminst rooskleurig is. "Het is op dit moment moeilijk om de boel drijvend te houden. We hebben bij de beursgang 53 miljoen euro opgehaald en nog altijd zo'n 29 miljoen euro eigen vermogen. Maar vervelend is het natuurlijk wel als je zo snel inteert. Het voetbal bevindt zich nu eenmaal in een financieel moeilijke situatie. Kijk eens hoeveel clubs er in categorie 2 zitten."

Fouten uit het verleden spelen mee in de huidige penibele situatie. "We zeiden op een gegeven moment dat het kapitaal op het veld moest staan. Maar dat kapitaal wordt pas wat waard als je verkoopt. En sinds de vorige zomer hebben we geen transfer meer gedaan. Terwijl we onder Marco van Basten wel 35 miljoen euro hebben geïnvesteerd. Oleguer, Cvitanich, Sno, Wielaert, Sulejmani, Aissati. Zeg mij maar wat een goede aankoop was."

Brawn: "Overstap van Heidfeld goed voor F1"

Ross Brawn, teambaas van Mercedes, denkt dat de overstap van Nick Heidfeld van zijn team naar Pirelli goed is voor de Formule 1. De ervaring van Heidfeld zal volgens de Brit goed van pas komen tijdens het ontwikkelen van nieuwe banden.

"Nick is een zeer ervaren coureur en we vertrouwen erop dat zijn kennis en technische feedback erg nuttig zal zijn voor Pirelli", zei Brawn. "Dit kan de sport zeer ten goede komen. Nick is een waardevolle toevoeging geweest voor Mercedes GP en we zijn blij om te zien dat zijn loopbaan zich verder ontwikkelt."

Pentagon wil meer openheid van China

China is bezig zijn strijdkrachten fors te versterken, maar doet hier zo geheimzinnig over dat de kans op 'misverstanden' en militaire conflicten met andere landen toeneemt. Dat zegt het Amerikaanse ministerie van Defensie in een maandag verschenen rapport. Met de kritiek reageert het Pentagon op de beslissing van China om gesprekken met vertegenwoordigers van de Amerikaanse strijdkrachten op te schorten.

De regering in Beijing mijdt dit jaar gesprekken met hooggeplaatste vertegenwoordigers van het Pentagon, onder wie minister van Defensie Robert Gates zelf. Gates maakte in juni een rondreis door Azië, maar zag er na afwijzende signalen uit Beijing van af om ook China aan te doen. China was ontstemd over een wapendeal tussen de Verenigde Staten en Taiwan. Ook het zinken van een Zuid-Koreaans marineschip droeg aan de spanningen bij. China weigert de conclusie van een onderzoek te onderschrijven dat het schip door Noord-Korea is getorpedeerd.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie zegt dat China zijn bewapeningstrend van de afgelopen jaren doorzet. Volgens het Pentagon-rapport beschikt de Volksrepubliek inmiddels over 1150 raketten voor de korte afstand en is zij druk bezig haar arsenaal voor middellange afstanden uit te breiden. Bovendien wordt er artillerie ontwikkeld waarmee Taiwan vanaf het vasteland beschoten kan worden. Ook moderniseert China zijn kernwapenarsenaal en bouwt het aan een eigen vloot onderzeeërs, zegt het Pentagon.

Het Taiwanese ministerie van Defensie dringt naar aanleiding van het rapport aan op nieuwe wapenverkopen door de VS. Een woordvoerder van het ministerie zei dat Taiwan in het bijzonder behoefte heeft aan onderzeeboten en F-16 gevechtsvliegtuigen. De Amerikaanse regering is bij wet verplicht Taiwan tegen een eventuele Chinese inval te helpen verdedigen.

Londen 2012 blijft doel Van Grunsven

Anky van Grunsven blijft ernaar streven in 2012 deel te nemen aan de Olympische Spelen. Dat zei dinsdag Sjef Janssen, bondscoach van de Nederlandse dressuurequipe en man van Anky. "We zijn op zoek naar een nieuw paard. Een dier dat in de top van de wereld kan meelopen is echter niet zo gemakkelijk te vinden."

Maandag werd bekend dat Van Grunsvens paard Painted Black is verkocht. In principe was dat haar troef voor Londen. Van Grunsven heeft nog wel de beschikking over Salinero, maar zeer waarschijnlijk neemt dit paard voor 2012 afscheid van de topsport. Met Salinero won Van Grunsven de Spelen van Athene (2004) en Hongkong (2008). In Sydney 2000 zegevierde ze met Bonfire.

Maaskant wil Wielaert bij selectie

Robert Maaskant, trainer van NAC Breda, wil graag Rob Wielaert toevoegen aan zijn selectie. De Bredase ploeg is echter niet van plan het hoge salaris van Wielaert bij Ajax op zich te nemen.

De Amsterdammers en de Brabanders zijn al enige tijd aan het onderhandelen over diverse spelers. De trainer van Ajax, Martin Jol, zou graag Leonardo van NAC willen overnemen. Hij kreeg op dat moment van de Brabanders te horen dat die alleen mocht vertrekken als Ajax mee zou werken aan een verhuur van Daley Blind en Jeffrey Sarpong, iets wat de hoofdstedelingen weigerden.

Wielaert verhuisde in het seizoen 2008/2009 van FC Twente naar Ajax. Marco van Basten zag het helemaal zitten in de verdediger. Martin Jol ziet het echter helemaal niet zitten. De verdediger speelde op 16 augustus vorig jaar zijn laatste competitiewedstrijd voor de Amsterdammers.

Heidfeld verlaat Mercedes voor Pirelli

Mercedes GP heeft per direct een coureur minder. De derde rijder Nick Heidfeld stapt over naar Pirelli om daar testrijder te worden. Het team maakte dit vandaag bekend. Heidfeld heeft dit jaar nog geen meter gereden.

Al tijdje waren er geruchten over Heidfeld en Pirelli, maar vandaag is het dus duidelijk dat de Duitser voor de bandenleverancier van de Formule 1 gaat rijden. "Ik wil graag iedereen van Mercedes bedanken met het feit dat ze me de kans hebben gegeven om de officiële testrijder van Pirelli te worden", zei Heidfeld.

"Het team heeft altijd gezegd dat ze me niet in de weg zouden staan als een dergelijke kans zich voordeed en ze hebben dan ook groen licht gegeven om deze nieuwe rol te vervullen."

"Het was indrukwekkend om met een wereldkampioenschapsteam te werken en ik wens de renstal het allerbeste."

Riccò tekent bij Vacansoleil

Riccardo Riccò heeft gisteren bij Vacansoleil een contract getekend dat hem tot eind 2012 aan de Nederlandse wielerploeg verbindt. De Italiaan reed eerder dit jaar voor Ceramica Flaminia en koos er een aantal weken geleden voor om een nieuw team te zoeken waarmee hij meer wedstrijden van een hoger niveau kan rijden.

Gisteren is Riccò al gekeurd door de medische staf van Vacansoleil. Hij kan, mits hij op tijd door de UCI overgeschreven wordt, op 22 augustus in Plouay al zijn eerste wedstrijd gaan rijden voor zijn nieuwe werkgever.

In maart dit jaar kwam de Italiaan terug van een schorsing. De altijd aanvallende renner werd in 2008 in de Tour de France positief getest op CERA. Een schorsing van 20 maanden volgde. Kort na zijn positieve test gaf de Italiaan bij het CONI aan te begrijpen dat hij een fout had gemaakt en hiervoor gestraft diende te worden, waarbij hij excuses maakte aan ploegmaten en fans.

"Ik ben blij dat ik terug ben en ondanks dat iedereen een tweede kans verdientm, weet ik dat ik er nog niet ben. Ik wil de harten van het publiek weer veroveren door aanvallend en eerlijk te koersen. Ik geloof best dat dit even duurt maar ik ben op de goede weg. Met de keuze voor het team van Vacansoleil weet ik dat ik in een omgeving kom waar een zero-tolerance beleid is en waar schone wielersport zeer hoog in het vaandel staat, een ploeg die het goede voorbeeld geeft, daar wil ik in mijn tweede wielerleven maar wat graag bijhoren. Tijdens de gesprekken was Vacansoleil streng in de voorwaarden maar ook fair en ik heb vertrouwen in de samenwerking. Ik zal het vertrouwen en imago niet beschamen en ga dit met mooie resultaten onderstrepen," zei Riccò.

Gisteren werd al bekend dat Vacansoleil probeert voor volgend seizoen de ProTour-licentie binnen te halen. Hierbij krijgt de Nederlandse ploeg concurrentie van nog dertien teams die samen op acht plaatsen azen. De Rabobankploeg is al zeker van een nieuwe licentie voor volgend seizoen.

Windsor: "US F1 had Toyota's moeten gebruiken"

De voormalige directeur van het failliete Formule 1-team US F1 Peter Windsor heeft toegegeven dat de renstal had moeten overwegen om Toyota's in te zetten in plaats van de deuren van de fabriek te sluiten en op de fles te gaan.

De Brit doet deze opmerkelijke uitspraken in GP Week. "Ja, het was beter geweest dan helemaal niets te doen. Eén van de problemen was echter dat ze niet alleen het chassis aanboden, maar de Toyota-motor was een integraal onderdeel van de overeenkomst. Op dat moment hadden we echter al een contract met Cosworth."

Het terugtrekken uit de Formule 1 begin dit jaar kwam US F1 op veel kritiek te staan. De Amerikanen kampten met een gebrek aan geld, waardoor er maar weinig onderdelen van de auto gebouwd waren en de eerste races van het jaar niet meer haalbaar waren. De mislukking van het project zou de toekomst van de Formule 1 in de Verenigde Staten in gevaar brengen, omdat het voor de sport een lastige markt is om te betreden.

Dodental explosie vuurwerkfabriek China opgelopen

Het aantal doden als gevolg van een explosie in een vuurwerkfabriek in het noordoosten van China is dinsdag opgelopen tot negentien. Nog vijf personeelsleden van de fabriek worden vermist, meldt het staatspersbureau Xinhua.

De ontploffing deed zich maandag voor in Yichun in de provincie Heilongjiang. In totaal raakten 153 mensen gewond door de explosie, die tot vijf kilometer verderop gevoeld kon worden en ruiten deed springen.

Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend, maar in Chinese vuurwerkfabrieken wordt slordig omgegaan met de veiligheidsvoorschriften en doen zich regelmatig ongelukken voor.

Dodental explosie vuurwerkfabriek China opgelopen
Dodental explosie vuurwerkfabriek China opgelopen (Foto: Novum)

[Upd] Bommelding station Den Bosch blijkt loos alarm

Bij de meldkamer van de politie is dinsdag rond 10.30 uur een bommelding binnengekomen voor het Centraal Station in Den Bosch. De politie en brandweer stelden een onderzoek in op het station. Drie kwartier later werd het station weer vrijgegeven, omdat het om een loos alarm ging.

Update 11.07 uur

Het treinverkeer van en naar Den Bosch is tot nader order stilgelegd. Uiteraard is nog niet bekend hoe lang de vertraging zal bedragen.

Update 11.18 uur

De politie heeft zojuist verklaard tegen Omroep Brabant dat het ging om een loos alarm. Het station is derhalve weer vrijgegeven en het treinverkeer kan weer hervat worden.

Onderhandelingen kabinet verplaatst

De gesprekken over de vorming van een rechts kabinet vinden dinsdag en woensdag niet in het gebouw van de Eerste Kamer plaats. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekend.

Waar Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV), Maxime Verhagen (CDA) en hun secondanten wel onderhandelen, werd niet bekendgemaakt. Het formatieproces wordt 'elders' voortgezet, aldus de RVD. Vanaf donderdag zitten de onderhandelaars wel weer aan tafel in de Eerste Kamer.

De onderhandelingen over een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV zijn maandag begonnen aan de tweede week. Over de voortgang van het proces komt nagenoeg niets naar buiten, op een vermeend akkoord over het samenvoegen van een aantal ministeries na.

Drie gewonden na explosie kookstel op camping

Drie Duitse toeristen zijn maandagavond op een camping in het Zeeuwse Noordwelle gewond geraakt toen een gasbusje van een kookstel ontplofte. Een 49-jarige man liep ernstige brandwonden op aan zijn gezicht en bovenlichaam. Dat meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 17.30 uur in een tent toen het gasbusje van het kookstel om onduidelijke oorzaak bij het verwisselen explodeerde. De man raakte zwaargewond, een 18-jarige jongen liep letsel aan zijn gezicht en arm op en een meisje schroeide haar haar. De drie, afkomstig uit Schwalmtal, zijn naar een ziekenhuis gebracht. Het meisje hoefde daar niet te blijven, de jongen wel. De man is naar het brandwondencentrum in Rotterdam overgebracht.

Roddick: "De Bakker is gevaarlijk"

Thiemo de Bakker zal het in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Cincinnati op moeten nemen tegen Andy Roddick. De Nederlandse tennisser troefde gisteren Juan Monaco af, waardoor hij nu op de Amerikaan stuit.

Roddick won dit jaar al tweemaal van De Bakker, maar vreest de Nederlander toch. "Hij heeft een goede service en kan de bal goed raken. Ik moet bij elke game mijn hoofd erbij houden. Ik denk dat dit beide keren het verschil heeft gemaakt. Maar hij kan zeker goed met een harde klap omgaan. Hij is een zeer geduchte tegenstander," zei de Amerikaan.

Fuck buddies

Er zijn bepaalde 'regels' als je naar een stand-up comedian gaat. Zo moet je niet te dicht bij het podium zitten, zoveel mogelijk je mond houden en vooral antwoorden op een vraag en dan maar hopen dat de komiek zo snel mogelijk doorgaat met zijn verhaal. Wat je dus niet moet doen is tegen Jimmy Carr zeggen dat hij verder moet gaan met zijn verhaal, want dan ben je de sjaak... 

Met dank aan guiguy voor de submit.

Boek: Padgett Powell - De Vragende Vorm

Kan een vraag je urenlang bezighouden? Is dat misschien alleen zo als je het antwoord niet weet? Of kan de vraag zelf ook onder je huid kruipen? Of je aan het lachen maken? Kan een boek alleen uit vragen bestaan? Uw reviewer houdt het nu wel voor gezien, maar Padgett Powell houdt het zo 175 pagina's vol in het bizarre boekje De vragende vorm. Dus de vraag is: Is dit een geslaagd experiment?

 

'Natuur vervangt mans penis door vagina'

Moeder Natuur haalt soms vreemde streken uit. Zo beweert een 25-jarige man uit Malawi dat zijn lichaam vrouwelijke geslachtsorganen ontwikkelt, terwijl zijn testikels zienderogen verdwijnen. De vrouw van Jali Mateyu zou hebben bevestigd dat er een vagina uit zijn anus groeit.

"Twee jaar geleden kreeg ik ineens vreemd vlees rond mijn anus", verklaart de Afrikaan. "Mijn vrouw vertelde me dat het vrouwelijke geslachtorganen waren, maar ineens waren ze zo weer verdwenen. Twee maanden geleden groeiden ze weer terug tussen mijn anus en penis. Mijn lid was gekrompen en later geheel verdwenen, ik had slechts vrouwelijke genitaliën over!"

De arme man besloot een medicijnman in de arm te nemen. Deze maakte een snee in de vrouwelijke geslachtsdelen en besprenkelde deze met kruiden. "Ik heb nu mijn genitaliën weer terug, maar het zaakje is nog te zwak. In bed speel ik niks meer klaar", klaagt Mateyu.

Zijn schoonmoeder en de ex van een van zijn drie vrouwen zouden achter de transformatie zitten. Zij zouden zwarte magie hebben gebruikt om van de jongeman een vrouw te maken.

Mateyu beweert ook dat zijn vrouwelijke geslachtsorganen jeuken en soms bloeden als hij hieraan krabt. Volgens zijn vrouw zou hij zelfs menstrueren. Dr Vincent Moyo van het Queen Elizabeth Central Hospital vindt de arme man maar een fantast. Hij zegt dat het onmogelijk is dat een man vrouwelijke geslachtsorganen ontwikkelt.

[GC] Gebruik je fantasie in Super Scribblenauts-trailer

Warner Bros heeft een nieuwe GamesCom trailer onthuld, die ons Super Scribblenauts laat zien, de game waar jouw fantasie het ultieme wapen is. Als opvolger van Scribblenauts is Super Scribblenauts, groter, beter, sneller en kwaadaardiger. Zolang je jouw fantasie maar gebruikt.

De DS-game komt met betere controls; een van de minpunten van de voorganger. Nieuw in dit deel is dat je objecten kunt veranderen, zo kun je een auto groot maken, vleugels geven, in brand steken en van kleur veranderen tegelijk. De trailer kun je hieronder vinden.

Xnoizz: grootste christelijke festival Europa

Vanaf donderdag komen duizenden christelijke jongeren bij elkaar voor 'faith, friends and music' op het Xnoizz Flevo Festival. De organisatie betitelt het festival op recreatieterrein Bussloo bij Apeldoorn zelf als het 'grootste christelijke muziekfestival van Europa'. Tachtig bands staan er op het programma.

Op het festivalterrein zijn vijf podia waar onder meer de buitenlandse bands Anberlin, NewWorldSon en House of Heroes staan geprogrammeerd. Ook een aantal Nederlandse formaties treedt op, zoals Trinity, Only Seven Left en Little Things that Kill.

Daarnaast zijn er discussies en workshops over maatschappelijke en religieuze thema's. Onder anderen CDA'er Ruud Lubbers, fractieleider Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren, Marijke Helwegen en het presentatieduo Knevel& Van den Brink zullen de debatten leiden. De organisatie wil de jongeren dit jaar vooral aansporen om behalve over het geloof na te denken over maatschappelijke thema's, kritisch te durven zijn en een eigen mening te vormen.

Het Xnoizz Flevo Festival wordt zondagmorgen afgesloten met een openluchtkerkdienst. Daarbij verwacht de organisatie ruim 14.000 jongeren.

Radiostation 3FM zal het festival donderdagavond tussen 22.00 en 01.00 uur rechtstreeks verslaan. Het is de 33ste editie van het christelijke festival.

Aegon lost staatssteun medio 2011 af

Aegon nv zal de resterende EUR2 miljard staatssteun halverwege 2011 terugbetalen aan de Nederlandse staat, als de omstandigheden dat toelaten, tegen een licht lagere terugbetalingspremie dan eerder was overeengekomen, meldt de verzekeraar dinsdag. Uit het persbericht blijkt dat Aegon van plan is het totale bedrag terug te betalen uit eigen middelen, zonder extra kapitaal op te halen met een aandelenemissie.

Het aandeel stond de laatste tijd onder druk, door de verwachting dat het bedrijf aandelen zou uitgeven om de staatssteun versneld terug te betalen. Het tijdsschema voor de terugbetaling is het resultaat van de goedkeuringsprocedure voor de ontvangen staatssteun van de Europese Commissie. De langverwachte definitieve goedkeuring verwacht Aegon later op de dag te krijgen.

Aegon zal deze maand nog EUR0,5 miljard van de steun terugbetalen en de resterende EUR1,5 miljard voor eind juni 2011, waarbij de totale terugbetalingspremie over dit bedrag van EUR2 miljard wordt verlaagd tot 40%, van de eerder overeengekomen 50%. Dit zou de kosten voor Aegon verlagen met EUR200 miljoen verlagen.

Aegon kondigt daarbij aan dat de Europese Commissie een aantal beperkende maatregelen zal opleggen, totdat de staatssteun geheel is terugbetaald. Dat betekent onder andere dat Aegon tot die tijd geen acquisities zal mogen doen, behalve in de Spaanse markt, en geen prijsleider mag zijn op de markt voor hypotheken en internetsparen in Nederland.

Ook zal geen dividend worden uitgekeerd tot alle staatssteun is terugbetaald.

Aegon lost staatssteun medio 2011 af (foto: Novum)

Square-Enix onthult Gun Loco

Square-Enix heeft Gun Loco onthuld, een exclusieve shooter voor de Xbox 360. De game speelt zich af in een ander zonnestelsel waar alleen de gekste criminelen zijn gestald op een planeet die als gevangenis dient. Hieronder zie je de achtergrond informatie die Square-Enix zelf geeft:

In this long-abandoned world, the only rule is anarchy, as each faction fights in a bloodthirsty race for survival, power and freedom. Through several seven climate zones and numerous stylized maps, players must fight through the ruins of the world's previous civilizations, taking on each region's inmates in a frantic and frenetic struggle to survive.

Gun Loco's characters feature a unique visual style with each created from the original design concepts of respected designer and toy maker Kenny Wong. Founder of kennyswork, Co-founder of Hong Kong-based Brothersfree and co-creator of the cult Brothersworker series of collectible action figures, Kenny's incredible design style and unique characterization are a perfect fit for the bizarre world of Gun Loco.

Painstakingly crafted by hand, each comic caricature has been designed from scratch as a real, poseable action figure in the Brothersworker vein before being digitally scanned into the game. Gun Loco brings these memorable misfits and surreal sociopaths to life through animation, audio and unforgettable action gameplay.

De game bezit een singleplayer en een multiplayer, waarbij de nadruk ligt op sprint-actie met veel schietelementen, wat neerkomt op de run-and-gun stijl. Om te voorkomen dat je neergeschoten wordt door andere spelers moet je rennen, springen, duiken en dekking zoeken. Elk personage heeft zijn eigen kill move en zijn eigen taunt. De game kan met maximaal twaalf man tegelijk online gespeeld worden. 

De game is exclusief voor de Xbox 360. Hieronder kun je de eerste trailer bewonderen:

F.E.A.R 3 uitgesteld tot in 2011

F.E.A.R 3 is uitgesteld tot ergens in 2011. Uitgever Warner Bros heeft dit vandaag bevestigd. De game, die eerst nog F.3.A.R werd genoemd, zou eerst deze winter uitkomen. Uitleg over het uitstel is niet gegeven.

De shooter voor de PC, Xbox 360 en de PlayStation 3 was in april aangekondigd. Ontwikkelaar van de originele F.E.A.R, Monolith Games, werkt minimaal mee aan het project. Het meeste van het ontwikkelwerk komt op het bordje van Day 1 Studios.

Eerste trailer Red Faction: Battlegrounds ziet licht

Aansluitend bij de aankondiging van de nieuwe game van THQ, Red Faction: Battlegrounds, is vandaag de eerste trailer van de downloadbare game online gekomen. De trailer laat ons zien wat we kunnen verwachten van de game die naar Xbox Live en het PSN komt.

De game geeft jou controle over Mechs, Tanks, Rovers en meer. Jouw taak is om zoveel mogelijk op te blazen en te vernietigen vanaf een topdown zicht. De trailer kun je hieronder vinden:

[GC] Microsoft kondigt Age of Empires Online en Flight voor PC aan

Microsoft heeft zojuist op de GamesCom Age of Empires Online en Flight voor de PC aangekondigd. In Age of Empires Online kunnen quests alleen of met vrienden voltooid worden. Raak verdwaald in epische verhalen, memorabele personages en avonturen en vooral strategie.

Je zult starten als een Griekse bevolkingsgroep en daarna zul je uitgroeien tot een wereldmacht. De game is gratis om te spelen en heeft multiplayer co-op. Ook is er een constante hoofdstad waar mensen samen kunnen komen. Wil je meedoen met de beta en filmpjes bekijken. Dat kan hier.

Microsoft Flight zal een nieuwe stap worden in de Flight Simulator-serie. Het zal vanaf een nieuwe perspectief jou de game laten spelen. Een preview kun je hier vinden. De games komen exclusief uit voor de PC.

Celtic contracteert Majstorovic

De aanstaande tegenstander van FC Utrecht, Celtic, heeft zich versterkt met een oude bekende. Voormalig FC Twente-speler Daniel Majstorovic stapt over naar de Schotten.

Majstorovic kwam van 2004 tot 2006 uit voor FC Twente en stond voor het laatst onder contract bij het Griekse AEK Athene. De Zweed tekent bij Celtic een contract voor de duur van twee seizoenen, zo meldt de Schotse club.

De nieuweling sprak met veel lof over zijn nieuwe werkgever, voor wie hij met rugnummer vijf gaat spelen. "Celtic is een zeer grote club met een grote geschiedenis. De club heeft fans over de hele wereld. Iedereen kent Celtic, dat een goede reputatie in Europa heeft."

De 33-jarige centrumverdediger kan donderdag in het Europa League-duel met de Domstedelingen al zijn debuut maken voor de Schotse grootmacht. Allereerst wacht FC Utrecht een duel in Glasgow.

[GC] Kinect komt 10 november naar Nederland

Microsoft's Kinect is op 10 november in de Nederlandse winkels verkrijgbaar. Dit heeft Microsoft in de persconferentie op de GamesCom bevestigd. Kinect komt zes dagen later uit dan in de VS, waar het apparaat 4 november uitkomt. In de rest van Europa komt Kinect ook op 10 november uit.

"We are bringing the Kinect experience to Europe for the first time at gamescom because this is the biggest show in the region and we're committed to investing in Europe and the critical role it plays in Xbox's global success. With Kinect launching on November 10, it's set to not only transform our business but also change how we use entertainment."

Nebo mag vandaag met Kinect aan de slag, vanavond komt er een preview met zijn spelervaringen online op FOK!games.

CDA-prominenten vrezen ondergesneeuwd klimaatbeleid

Een rechtse coalitie kan zeer slecht uitpakken voor natuur en milieu. Daarvoor waarschuwen prominenten van CDA en VVD dinsdag in de Volkskrant.

"Er is een sentiment dat het nu wel even genoeg is met die natuur. Dan ga je eraan voorbij dat natuurbehoud geen luxe is, maar noodzaak", zegt oud-minister van Landbouw Cees Veerman (CDA). Met partijgenoot Herman Wijffels en VVD-prominent Pieter Winsemius waarschuwt hij voor de 'schande' van een gebrekkig klimaatbeleid. Ze zijn alle drie voorzitter (geweest) van de Vereniging Natuurmonumenten.

De kritiek op samenwerking met de PVV gaat tot nu toe vooral over de harde toon die de partij aanslaat als het op immigratie en integratie aankomt. Maar het drietal maakt zich ook zorgen over de standpunten die de PVV over het klimaat heeft. Zo ziet de partij de opwarming van de aarde als flauwekul.

Winsemius wijst erop dat ook in het bedrijfsleven het besef is doorgedrongen de opwarming een feit is. "Als dit kabinet met de PVV erbij die opwarming in twijfel trekt, dan moet je langzamerhand in burgerlijk protest gaan, een nieuwe partij oprichten. Kan mij het schelen. Maar dan moet je echt bloedfanatiek worden."

Wijffels stelt dat de VVD 'afglijdt richting PVV-nostalgie'. Het thema duurzaamheid zou verder weg zijn dan ooit en dat zou terug te zien zijn in de Nederlandse landbouw. "Omdat boeren worden uitgewrongen door de markt hebben ze geen andere keuze dan dieren mishandelen".

Als het CDA niet meer heeft te bieden dan dit, kan de partij volgens hem beter opnieuw uitvinden wat zijn bijdrage aan de samenleving kan zijn. "Dat is nu het meest logische gevolg van de verkiezingsuitslag."

Red Bull verwacht lastige weekends

Het team van Red Bull Racing verwacht twee lastige grands prix voor de boeg te hebben. De komende twee races zijn namelijk Spa-Francorchamps en Monza, twee snelle circuits waarbij topsnelheid goed van pas komt. De topsnelheid van de Red Bulls ligt echter laag door het aerodynamica-pakket dat vooral gericht is op downforce.

Teambaas Christian Horner kijkt in Auto Motor Und Sport vooruit naar de race in België: "Op Spa moeten we onze winst pakken in de bochtige tweede sector. Heuvelafwaarts naar Eau Rouge, het rechte stuk boven op de heuvel en het snelle gedeelte vanaf Stavelot tot aan de Bus Stop-chicane zijn secties waar we tijd zullen verliezen."

Phelps waagt zich weer op 400 wissel

Zwemmer Michael Phelps start deze week bij de Pan Pacific zwemkampioenschappen weer op de 400 meter wisselslag. Het is voor het eerst sinds de Olympische Spelen dat de Amerikaan op dit zware nummer uitkomt.

"Ik voel me beter in het water dan voor de nationale kampioenschappen. Ik heb het gevoel dat al mijn slagen weer lekker gaan. Ik heb daarom besloten het te proberen. Ik heb niks te verliezen", aldus Phelps. Zijn resultaten lijken echter achter te blijven: bij de nationale kampioenschappen twee weken geleden leed hij nederlagen op de 200 wissel en 200 rug.

Aan het toernooi dat eens in de vier jaar wordt gehouden in een jaar zonder Olympische Spelen en WK doen zwemmers mee uit onder meer Amerika, Australië, Japan, China en Brazilië. In 2008 won Phelps in Peking goud op de 400 meter wisselslag in een wereldrecord, maar zwom vervolgens het nummer niet meer. Verder komt hij uit op de 100 en 200 meter vlinderslag.

Shevchenko op zijn hoede voor Ajax

Dinamo Kiev-sterspeler Andriy Shevchenko vindt dat zijn ploeg met Ajax zwaar geloot heeft. De 33-jarige Oekraïner, die bij AC Milan en Chelsea speelde maar in augustus 2009 terugkeerde op het oude nest, verwacht dat zijn ploeg het lastig gaat krijgen.

"Sprak Ajax van de moeilijkst denkbare loting? Wij waren anders ook niet blij", zegt de vedette van Dinamo Kiev aan de vooravond van de play-off van de Champions League. "Het is een elftal zonder echte vedetten, maar met veel talent en spirit. We weten dat de Nederlandse school elk jaar weer goede spelers aflevert. En Ajax is daar het voorbeeld van."

Dat Ajax de laatste paar wedstrijden veel tegengoals te verwerken heeft gekregen door geklungel in de defensie zegt hem niet zoveel: "Vorig jaar hebben dezelfde spelers bewezen juist - net als Dinamo Kiev - een heel solide team te vormen. Bovendien gelden in de Champions League andere wetten dan in de competitie en zullen de Ajax-spelers nog meer geconcentreerd zijn dan tegen Vitesse."

Kiev verloor de afgelopen competitiewedstrijd met 3-1 van Vorkla Poltava waardoor zij zakten naar de vierde plaats, maar ook dit is geen graadmeter. "De laatste maanden zijn door alle competitiewedstrijden, Champions Leagueduels en de interland zwaar geweest en de coach vond het verstandig een aantal bepalende spelers te sparen. Helaas lukte het zonder ons niet om te winnen."

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag gaan we eens fijn aan de slag.

Minister Donner van Sociale Zaken trekt een half miljoen euro uit om bedrijven te stimuleren, meer gehandicapten in dienst te nemen. Een mooi gebaar. Nou ja, voor op de bühne dan. Want wat is nou een half miljoen? En bedrijven vertikken het. Gehandicapten zijn misschien vaker ziek en net iets minder productief, kortom, ze zijn ongunstig voor de winst- en verliesrekening. Iedereen (ook het bedrijfsleven) heeft de mond vol van dat ook gedeeltelijk arbeidsongeschikten maar aan de slag moeten, maar die gelegenheid wordt ze feitelijk niet echt geboden.

Patiëntenkoepels steunen op farmaceuten

Patiëntenkoepels die de autoriteiten van onafhankelijk advies zouden moeten voorzien, worden zelf gesubsidieerd door pillenfabrikanten. Sommige organisaties draaien zelfs volledig op geld van de fabrikanten, meldt Health Action International (HAI), zelf ook een patiëntenorganisatie en gevestigd in Amsterdam.

De European Medicines Agency (EMA) bespreekt met 23 patiëntenkoepels het geneesmiddelenbeleid. HIA onderzocht de achtergrond van de patiëntenkoepels en kwam tot de conclusie dat minder dan de helft van deze organisaties aan de richtlijnen van de EMA voldoet.

Vijftien van de 23 organisaties ontvangen geld uit het bedrijfsleven. Zeven organisaties ontvingen tussen 2006 en 2008 geen subsidie van de industrie, waarvan er vier zeggen dit altijd te weigeren. Onder die vier is HIA.

Het is niet de bedoeling dat patiëntenorganisaties die met de EMA overleggen afhankelijk zijn van het bedrijfsleven. De EMA gaat ervan uit dat deze organisaties de belangen van de patiënten behartigen en neemt hun adviezen daarom serieus. Naarmate deze organisaties meer van het bedrijfsleven afhankelijk zijn, wordt de kans dat het belang van de patiënt bij hen voorop staat kleiner.

De organisaties zijn volgens HAI nauwelijks transparant over waar het geld vandaan komt en waar het voor wordt gebruikt. Meer onderzoek zou nodig zijn omdat veel meer organisaties zijn betrokken bij het opstellen van het Europese geneesmiddelenbeleid.

Ook het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) blijkt te hebben overlegd met organisaties die sterke financiële relaties met farmaceutische bedrijven hebben, schrijft Trouw. Zo praat het CBG net als de EMA met het internationale samenwerkingsverband van patiëntenorganisaties IAPO. Dat ontving vorig jaar ruim zes ton van farmaceutische bedrijven.

Burgemeesters zien nationale politie niet zitten

Burgemeesters vrezen dat ze hun invloed op de inzet van agenten kwijtraken als er een nationale politie en een ministerie van Veiligheid komen. Dat zegt voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters Bernt Schneiders, zelf burgemeester van Haarlem, dinsdag in Trouw.

Nu beslissen burgemeesters in overleg met politie en justitie over hoeveel bureaus er in de gemeente open zijn en hoeveel wijkagenten bijvoorbeeld worden ingezet. Schneiders vreest dat in de toekomst vanuit Den Haag wordt bepaald hoeveel tijd ergens aan mag worden besteed en welke resultaten moeten worden behaald.

VVD, CDA en PVV zijn namelijk van plan de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie samen te voegen tot een ministerie van Veiligheid, waaronder een nationale politie moet vallen. Schneiders zegt in de krant dat veiligheid 'vooral een regionale aangelegenheid' is.

Hij vreest dat het handhaven van de openbare orde op de achtergrond raakt. Zaken zoals preventie en handhaving zouden worden vervangen door 'boeven vangen'. Om toch nog toezicht op straat te houden tuigen gemeenten nu eigen diensten op, wat veel geld kost. Ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten wijst er in de krant op dat vanuit Den Haag niet is te bepalen waar precies politie-inzet nodig is.

Utrecht werkt aan beter contract Mertens

FC Utrecht wil Dries Mertens een verbeterd contract aanbieden, zo meldt De Telegraaf. De 23-jarige Belg staat in de belangstelling van verschillende clubs.

Mertens heeft in Utrecht een contract tot medio 2014. Een opwaardering van deze verbintenis zou hem mogelijk langer in de Domstad kunnen houden.

Technisch directeur Foeke Booy hield er eerder deze week rekening mee dat de aanvallende middenvelder binnenkort niet meer te houden is. PSV, FC Twente en Everton zouden belangstelling hebben, maar meldden zich nog niet in Utrecht.

Mertens kwam in 2009 over van AGOVV Apeldoorn. Hij maakte vorig seizoen zes doelpunten in 34 Eredivisieduels. Deze jaargang staat de teller op één goal in twee duels.

Premier: Australië moet republiek worden

Australië moet na het koningschap van Elizabeth II een republiek worden. Dit heeft premier Julia Gillard dinsdag gezegd tijdens de campagne voor de parlementsverkiezingen zaterdag, zo melden Australische media.

Als zij wordt herkozen, dan wil Gillard een leidende rol spelen in een 'nationaal debat over de vorm die de republiek moet krijgen.' Zij zei te weten dat de Australiërs 'diepe genegenheid' koesteren voor de huidige 84-jarige Britse koningin, en de premier wenste haar 'een lang en gelukkig leven' toe. "Maar ik denk dat het het gepaste moment is voor deze natie om een republiek te worden als er een nieuwe monarch komt."

Gillards tegenstrever bij de verkiezingen, de liberale oppositieleider Tony Abbott, staat bekend als fervent monarchist. Hij was een van de aanvoerders van het neekamp, toen in 1999 een referendum werd gehouden over invoering van de republiek. Het neekamp won toen met bijna 55 procent van de stemmen.

Dominees tegen samenwerking met PVV

Meerdere dominees prediken vanaf de kansel tegen een samenwerking tussen CDA en PVV. Sommigen aarzelen hoe ze ermee om moeten gaan en anderen zeggen niets. "Als Jezus dat toen ook had gedaan, was er niets gebeurd", zegt dominee in de Amsterdamse nieuwbouwwijk IJburg Rob Visser dinsdag in De Pers.

De tijd dat het taboe was om in de kerk politiek stelling te nemen, lijkt volgens de krant voorbij. Het afgelopen weekeinde riep de Doesburgse dominee Harry Pals zijn collega's op vanaf de kansel stelling te nemen tegen een samenwerking met de PVV.

Dominee Hans Wachtmeester uit Hengelo zegt zich daarin te kunnen vinden. De plannen van PVV-leider Geert Wilders om de vrijheid van godsdienst voor moslims in te perken zijn volgens hem 'onverenigbaaar met onze grondrechten'.

Een politieke stelling innemen is volgens hem geen punt. "Het gaat om geloofsinzichten, hoe je als christen omgaat met de PVV. Je kunt er niet omheen dat daar ook politieke keuzes bij horen."

Dominee Visser stelt dat een christelijke partij zich moet distantiëren van de opvattingen van Wilders en niet 'eindeloos water bij de wijn' moet doen. "Dit kunnen we als christenen absoluut niet tolereren."

Volgens de Haarlemse dominee Jurjen Reumer is de grote vraag hoe het verzet moet worden vormgegeven. Hij herinnert aan de dagen dat het Interkerkelijk Vredesberaad zich tegen de komst van kruisraketten verzette. De polarisatie uit die tijd was volgens hem niet altijd even vruchtbaar. Hij zegt meer de dialoog te willen zoeken door bijvoorbeeld debatten met PVV-aanhangers te organiseren.

Predikant Herman Koetsveld en collega van Wachtmeester is ook tegen samenwerking met de PVV, maar vindt niet dat hij dat vanaf de kansel moet prediken. Hij zegt te geloven in het democratisch proces en wijst erop dat het CDA-congres nog akkoord moet gaan.

Middelkoop verliest in eerste ronde Salvador

Matwé Middelkoop is in de eerste ronde van de Challenger in het Braziliaanse Salvador uitgeschakeld. Middelkoop verloor van de thuisspelende Thiago Alves met 6-3 en 7-6.

In de tweede set mocht Middelkoop serveren voor de set bij een stand van 5-4. Hij slaagde er echter niet in om de game te pakken, waarna zijn tegenstander de set en de wedstrijd vervolgens naar zich toe wist te trekken.

Suárez speelt graag met El Hamdaoui

Luis Suárez keert na zijn schorsing tegen FC Groningen en Vitesse vanavond tegen Dinamo Kiev terug in de ploeg van Ajax. De Uruguyaan kijkt uit naar de samenwerking met Mounir El Hamdaoui.

"Ik ben erg tevreden met de komst van Mounir", aldus Suárez op de persconferentie in Kiev. "Ik kijk al een paar jaar naar hem bij AZ en vind het leuk om met hem te spelen. Voor hem is het ook leuk om met grote spelers te spelen."

Ajax moet vandaag een eerste stap zetten op weg naar het hoofdtoernooi van de Champions League. “We hebben echt de ambitie om Champions League te gaan spelen”, vervolgt Suárez. "De laatste jaren lukte het niet om de Champions League te bereiken. Dat is slecht voor Ajax."

"We krijgen nu een grote kans om de Champions League te halen en te spelen. Die kans is belangrijk en die moeten we dus pakken", sloot de aanvaller af.

Atlético weet Tiago nog een jaar te huren

Tiago Mendes staat ook dit seizoen namens Atlético Madrid op het speelveld. De middenvelder wordt nog een jaar gehuurd van Juventus.

Dat maakte Atlético gisteravond via de digitale kanalen bekend. De 29-jarige speler acteerde ook het afgelopen halve seizoen al op huurbasis in de clubkleuren van de Madrilenen, die onder de indruk van Tiago zijn geraakt.

De Portugees scoorde afgelopen halfjaar tweemaal in achttien duels voor Atlético en speelde ook goed op het WK in Zuid-Afrika. Het is niet bekend welk deel van het salaris de Spanjaarden voor hun rekening nemen en of zij nog een extra som geld moeten neertellen.

Aanvankelijk zou Atlético de hoofdpersoon graag definitief hebben overgenomen van Juve, maar die berichtgeving is door dit nieuwsfeit achterhaald. De middenvelder zal vandaag aansluiten bij de spelersgroep van Atlético.

Eneco Tour van start in Steenwijk

Met een proloog over ruim vijf kilometer gaat de Eneco Tour vanmiddag van start in Steenwijk. De rittenkoers, die deel uitmaakt van de ProTour, duurt acht dagen. Een van de favorieten is de Noorse belofte Edvald Boasson Hagen, de winnaar van vorig jaar en afgelopen vrijdag nog zegevierend in de Dutch Food Valley Classic in Veenendaal.

Tot de uitdagers van de renner van Team Sky horen Rabo-renner Lars Boom en de Duitser Tony Martin van HTC Columbia. De Eneco Tour eindigt op dinsdag 24 augustus met een individuele tijdrit in het Belgische Genk.

Velthuizen van gedachten veranderd

Piet Velthuizen lijkt van gedachten te zijn veranderd na de komst van Merab Zjordania, de nieuwe eigenaar van Vitesse. Eigenlijk wilde de doelman koste wat het kost vertrekken.

"Maar als ik nu zie wat er allemaal is gebeurd achter de schermen, dan is dat niet niks", aldus de met stomheid geslagen Velthuizen. Het contract van de doelverdediger loopt nog tot 2011 en Velthuizen heeft vandaag een onderhoud met Zjordania.

"Dan gaan we kijken wat hij te bieden heeft en wat de precieze ambities van de club zijn. Heel veel clubs zitten op zulke mensen te wachten en als er dan zo iemand langskomt bij Vitesse, waar het de laatste jaren eigenlijk alleen maar naar beneden ging, dan is dat nogal wat. De ambitie voor dit seizoen is lijfsbehoud en nu wordt er opeens gesproken over de landstitel", vertelt Velthuizen in Voetbal International.

"Ik zit nu veertien jaar bij de club en ieder jaar werden er wel dingen geroepen, maar vaak waren dat een hoop woorden en geen daden. Nu zijn het wel daden, die man heeft duidelijk ambities. Hij wil binnen drie jaar meedoen om de landstitel en de Champions League in. Dan zou ik gek zijn om vol te blijven houden dat ik wil vertrekken", klonk het betoog van de goalie.

Liverpool haalt met Jones reservedoelman in huis

Liverpool FC heeft Brad Jones als reservedoelman weten te strikken. Hij komt voor 2,8 miljoen euro over van Middlesbrough, meldden The Reds op hun website.

De Australische international is 28 jaar oud en keepte voorheen bij Middlesbrough. Gisteren bereikten Liverpool en Jones een akkoord. Tevens werd de doelverdediger onderworpen aan een medische keuring.

Deze wist hij succesvol te doorstaan. Verwacht wordt dat Jones vandaag een driejarig contract zal ondertekenen op Anfield. De hoofdrolspeler was sinds het seizoen 2008/09 eerste doelman bij Boro.

Jones was voor die tijd altijd stand-in voor Mark Schwarzer, de keeper die hij bij het Australische nationale elftal ook boven zich moet dulden. Jones heeft twee interlands namens Australië achter zijn naam staan.

Van der Sar: "Wij zijn er klaar voor"

Manchester United is volgens Edwin van der Sar helemaal klaar om de titelstrijd in de Premier League aan te gaan.

De 39-jarige doelman van de Engelsen zag vanuit huis toe hoe Wayne Rooney, Patrice Evra, Nemanja Vidic, Ji-Sung Park en Javier Hernandez amper wisten te imponeren met hun nationale team.

Sir Alex Ferguson gaf de internationals vier weken vrijaf. "Daar heeft hij ook goed aan gedaan, zolang hebben ze minimaal nodig. Als je het toernooi niet wint, ben je in de eerste week na het toernooi down. Daarna begin je aan je vakantie en in de laatste week begin je alweer aan de voorbereiding met je eigen club te denken", legt Van der Sar op de website van Man U uit.

De eerste prijs van het seizoen wist United al in de wacht te slepen, door in de Community Shield met 3-1 van Chelsea te winnen. "Het is altijd lekker om je rivaal te verslaan. Het maakte onze intenties duidelijk voor het seizoen; we zijn er klaar voor."

Politie stapt uit projecten Suriname

Korpschef Welten heeft namens de Raad van Korpschefs bekendgemaakt dat Nederland stopt met de politieprojecten in Suriname. Welten zegt dat de politie zich niet met de 'nieuwe bestuurders' wil associëren.

Suriname krijgt momenteel onder meer hulp bij het opleiden van arrestatieteams. Nu Bouterse aan de macht is gekomen, komt hier een einde aan, ondanks de jarenlange goede samenwerking.

Desi Bouterse is in Suriname hoofdverdachte in het proces over de Decembermoorden. In Nederland is hij veroordeeld voor drugshandel. De relatie tussen Nederland en Suriname is sinds de benoeming van Bouterse op een laag pitje komen te staan. Hij is hier niet welkom in zijn functie als president, al zal hij officieel niet geweigerd worden en op zijn beurt wil Bouterse niets meer met de Nederlandse regering te maken hebben.

Homo's Californië mogen toch nog niet trouwen

Homo's in de Amerikaanse staat Californië moeten nog tot zeker in november wachten voordat zij eventueel weer kunnen trouwen. Dit hebben rechters van een federaal hof van beroep maandag (plaatselijke tijd) besloten.

Zij maakten daarmee een beslissing van een lagere rechter, Vaughn Walker, ongedaan. Die had vorige week geoordeeld dat homo's in Californië vanaf deze week woensdag weer in het huwelijksbootje mogen stappen. Walker oordeelde dat het verbod op het homohuwelijk in Californië in strijd is met de grondwet van de Verenigde Staten. Hij bepaalde tevens dat homo's weer moeten kunnen trouwen, in afwachting van een beroepsprocedure.

De rechters in die beroepsprocedure staken daar echter maandag een stokje voor. Homo's moeten wachten op de uitkomst van de procedure die maanden in beslag zal nemen.

Homo's in Californië konden vanaf mei 2008 al trouwen. Maar in november van dat jaar maakte een referendum een einde aan de gelijke rechten.

Michael Douglas heeft tumor in keel

Dokters hebben een tumor in de keel van acteur Michael Douglas aangetroffen. Dat heeft een woordvoerder van Douglas maandag tegen entertainmentblad People gezegd.

De Amerikaanse Oscar-winnaar krijgt gedurende acht weken bestralingen en chemotherapie. De artsen van Douglas zijn hoopvol gestemd en verwachten dat de 65-jarige acteur helemaal herstelt. De acteur liet zelf aan People weten erg optimistisch te zijn.

Douglas, die getrouwd is met actrice Catherine Zeta-Jones, werd beroemd door zijn rollen in films als Falling Down en Wall Street. Ook speelde hij in de beroemde jaren 70-politieserie The Streets of San Franciso.

VN willen actie tegen verwoestijning

Grote delen van de wereld worden bedreigd door de oprukkende woestijnen. Slechte landbouwmethodes, gebrek aan watermanagement, ontbossing en klimaatverandering verergeren het probleem.

Dit stelden de Verenigde Naties maandag bij de lancering van een actieplan waarmee de komende tien jaar de uitbreiding van de woestijnen een halt toe moet worden geroepen. "De verslechtering van land is een bedreiging van de voedselveiligheid, leidt tot honger bij de meest ernstig getroffenen en berooft de wereld van productiegrond", aldus secretaris-generaal Ban Ki-moon.

Volgens het VN-ontwikkelingsprogramma UNEP gaat wereldwijd 36 miljoen vierkante kilometer grond achteruit door droogte, een kwart van het totale landoppervlak van de aarde. Een miljard mensen wereldwijd is getroffen door het fenomeen. Elk jaar gaat 120.000 vierkante kilometer landbouwgrond verloren aan woestijnen.

Afrika is het continent dat het zwaarst wordt getroffen door de woestijnvorming. In de droge Sahel-zone ten zuiden van de Sahara wordt veel grond snel onvruchtbaar, in een strook van Senegal aan de Atlantische Oceaan tot Somalië aan de Indische Oceaan. In grote delen van de Sahel-zone is er al maanden sprake van een voedselcrisis. Vooral in Niger en Tsjaad dreigt voor veel mensen de hongerdood.

UNEP lanceert programma's waarbij lokale gemeenschappen bomen en andere gewassen planten om de vruchtbare grond beter vast te houden. Ook moeten ontbossing en te intensieve begrazing door vee worden tegengegaan. Lokale gemeenschappen moeten les krijgen in beter grondgebruik.

'Newcastle brengt tevergeefs bod uit op Fer'

Feyenoord heeft van Newcastle United een bod ontvangen voor Leroy Fer, zo meldt Daily Mail. Het aanbod zou direct zijn afgewezen.

De 20-jarige controlerende middenvelder maakte onlangs zijn debuut in het Nederlands elftal, terwijl hij bij Feyenoord één van de dragende spelers is geworden ondanks zijn nog altijd jonge leeftijd.

Het medium meldt dat promovendus Newcastle na het afgewezen bod zich aan het beraden is over een nieuw bod. De waarde van Fer zou liggen op zo'n vijf miljoen euro, zo meldt de Engelse krant op haar website.

Naar verluidt stond Fer eerder op de verlanglijst van Everton, dat wellicht Mikel Arteta en Steven Pienaar zou verliezen. Nu zou echter Newcastle aan kop liggen als het gaat om het bemachtigen van de handtekening van Fer. Het betreft echter een gerucht, dat niet is geverifieerd.

Wenger spreekt bewonderend over nieuweling Chamakh

Marouane Chamakh maakte zondag zijn officiële debuut namens Arsenal in de kraker tegen Liverpool FC. Arsène Wenger is te spreken over de nieuweling.

De Franse oefenmeester haalde de 26-jarige Marokkaanse aanvaller deze transferperiode van Girondins Bordeaux naar Arsenal. Chamakh was transfervrij en zodoende een gewillig transferobject.

Zondag toonde hij direct aan van waarde te kunnen zijn, aangezien hij in blessuretijd de gelijkmaker aantekende tegen Liverpool. De aanvaller profiteerde van een fout van Liverpool-doelman Pepe Reina.

Tussen Jamie Carragher, Martin Skrtel en Reina was Chamakh niet bang. "Chamakh liet zien bij dat doelpunt dat hij niet bang is om zijn hoofd én lichaam in de strijd te gooien. Dat is precies wat nodig is in de Premier League en waar men hier van houdt", luidde de bewonderende woorden van Wenger op de clubsite van The Gunners.

Villa: "Ik kan zeker samen met Zlatan spelen"

David Villa is dé topaankoop van FC Barcelona deze zomer. De Spaanse aanvaller versterkte de gelederen van Barça en leverde zijn oude club Valencia CF een flinke bom duiten op.

De steraanvaller van het Spaanse nationale team gaf gisteren een persconferentie, waarop hij een interessant vraagstuk behandelde. Kan hij samen met Zlatan Ibrahimovic spelen in één elftal? "Ik denk zeker dat ik en Zlatan een goed duo kunnen vormen."

"Verder vind ik dat in de voetballerij alles mogelijk is. Als je de wil maar hebt. Ik denk dat ik met iedere speler ter wereld een goed duo kan vormen. Dus ook met Zlatan, die een fantastische speler is", geeft Villa te kennen.

Ook werd Villa gevraagd naar zijn bevindingen rondom het jeugdige team van Barcelona dat moest opdraven in de Spaanse Super Cup tegen Sevilla FC. "We hebben een drukke kalender en hebben vertrouwen in onze jonge spelers. Het zijn uitstekende spelers."

"Niet zo lang geleden speelden Sergio Busquets, Carles Puyol, Xavi en Andres Iniesta ook in een dergelijke situatie. Nu zijn dat de beste spelers ter wereld. Onbetaalbaar zelfs. Ze hebben de club al veel successen bezorgd", stelt Villa.

Zsa Zsa Gabor ontvangt laatste sacramenten

Zsa Zsa Gabor heeft haar laatste sacramenten ontvangen. De Hollywoodlegende liet zondagochtend een priester afreizen naar een ziekenhuis in Los Angeles, schrijft de Los Angeles Times. Gabor is vrijdag weer opgenomen, ditmaal had de 93-jarige pijn op de borst en zijn twee bloedproppen verwijderd.

"Ze vroeg zondag zelf naar een priester", vertelt Gabors woordvoerder. "Hij heeft haar de laatste sacramenten toegediend." Deze katholieke traditie bestaat onder meer uit een ziekenzalving en een laatste biecht van een gelovige die op sterven ligt. Gabors toestand verslechterde zondagochtend; sinds het ontvangen van de sacramenten heeft de 93-jarige niet meer gesproken.

De Hollywoodlegende krijgt haar voeding sinds zondag via een slang. Zaterdag ging het beter met Gabor. In het ziekenhuis vierde ze samen met echtgenoot prins Frederic von Anhalt haar twintigste trouwdag.

Gabor brak haar heup op 17 juli, waarna ze een nieuwe heup kreeg tijdens een 3,5 uur durende operatie. Woensdag werd ze ontslagen uit het ziekenhuis, later dan verwacht in verband met een infectie. Sinds vrijdag ligt ze weer in een ziekenhuisbed.

Zsa Zsa is de laatst overgebleven van de drie Gabor-zusjes, die allen actief waren in het sociale leven. Ook Eva en Magda, die in de jaren negentig overleden, stierven net als hun moeder na verschillende botbreuken. "Ze waren allemaal tot op de laatste dag pienter", zegt Zsa Zsa's woordvoerder. "Hun lichamen lieten hen in de steek."

Koetsier overleden na op hol slaan paard

De 76-jarige koetsier die maandagochtend zwaargewond raakte doordat zijn paard in Enkhuizen op hol sloeg, is overleden. De man bezweek in een ziekenhuis vermoedelijk aan de gevolgen van het hersenletsel dat hij opliep bij het ongeval, meldt de politie.

Het ongeval vond maandag rond 10.15 uur plaats op het Koperwiekplein. Het paard schrok volgens de politie waarschijnlijk van een schoonmaakauto, een zogenoemde puttenslurper, en sloeg op hol. Op het Koperwiekplein botste de koets met de koetsier en een 68-jarige man uit Enkhuizen op de bok tegen een auto, die uit tegenovergestelde richting aan kwam rijden.

De koets kantelde op zijn rechterkant, waardoor de 76-jarige man, die aan de rechterkant op de bok zat, met zijn hoofd tegen het wegdek smakte. De 68-jarige man raakte lichtgewond en werd ter plekke behandeld, de bestuurster van de auto kwam er zonder kleerscheuren van af.

Uitslag Go Ahead Eagles - Sparta Rotterdam

In de eerste speelronde van de Jupiler League stond vanavond nog het duel tussen Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam op het programma. Hieronder vind je de uitslag.

Sparta Rotterdam heeft hard toegeslagen in De Adelaarshorst in Deventer op het moment dat Go Ahead Eagles met een man minder kwam te staan. Invaller Joey Suk kreeg in de 55e minuut, toen GAE een 1-0 voorsprong had een rode kaart. Daarvan maakte degradant Sparta dankbaar gebruik door tweemaal het net te vinden en zo de overwinning te pakken.

Excelsior promoveerde ten koste van Sparta tijdens de play-offs om promotie/degradatie naar de Eredivisie, waardoor Sparta voor het eerst sinds 2005 weer in de eerste divisie moest spelen. Dat ging de formatie van de nieuwe trainer Jan Everse in de beginfase bij de andere titelkandidaat Go Ahead goed af. Er deden zich twee prima mogelijkheden voor, waarvan Sparta niet profiteerde.

Aan de andere kant was het wel direct raak. Patrick Gerritsen deponeerde een panklare voorzet van Luis Pedro achter Andre Krul. Go Ahead speelde fris en vooral op de tegenaanval. Het schrok wel even toen Lerin Duarte op aangeven van Rene van Dieren een buitenspeldoelpunt maakte. Namens Eagles kreeg zowel Koen van der Biezen als Gerritsen voor rust nog een grote kans.

Na rust lagen de verhoudingen na het rood voor Suk anders. Sparta viel aan, scoorde de gelijkmaker via Kevin Strootman en denderde door. Eagles bleef opportunistisch spelen en dat kwam de formatie van Andries Ulderink duur te staan. Invaller David Abdul mikte aanvankelijk nog te hoog, maar schoot een tweede kans wel onberispelijk binnen: 1-2. Sparta gooide het duel niet definitief op slot, terwijl het daar wel de kansen voor had.

Voor meer statistieken kijk je op de speciale Jupiler League-pagina.

Autobanden lekgestoken in Brunssum

In Brunssum zijn zondagnacht minstens vijftien auto's vernield. De banden werden met een smal voorwerp lekgestoken of de auto's werden bekrast. De Limburgse politie is op zoek naar getuigen.

Omdat het in een aantal gevallen om heel kleine gaatjes in de banden gaat, vermoedt de politie dat nog meer aangiften volgen. De beschadigde voertuigen stonden langs de straat maar ook op opritten van de Aristotelesstraat, de Platostraat en de Sleper.

Eerder werden tientallen banden lekgestoken in onder meer Venlo, Maasbree, Grubbenvorst en Horst. Tussen november en maart werd in Limburg zo'n vierhonderd keer aangifte gedaan van lekgeprikte banden. Onduidelijk is of het om een of meerdere daders gaat en of er een verband is met de gebeurtenissen in Brunssum.

Popsucces Lady Antebellum totaal onverwacht

Lady Antebellum scoort totaal onverwacht een hit in de Europese hitlijsten. De Amerikaanse band loopt al jarenlang in de countrywereld mee. Hun single 'Need You Now' werd wel aangepast voor de Europese markt.

"Dat liedje heeft ons leven echt totaal veranderd, het is veel sneller gegaan dan we hadden durven dromen", vertelt zanger Charles Kelley in Spits. "Zonder 'Need You Now' zouden we waarschijnlijk nooit naar Europa zijn gekomen, laat staan dat we hier voor een uitverkochte zaal konden spelen."

Om met de single een zo groot mogelijk publiek aan te spreken werd de zogeheten slidegitaar verwijderd uit het nummer. "Wat mij betreft had die er niet uit gehoeven", vindt Kelley. "Maar goed, soms moet je vertrouwen op wat je platenlabel zegt en volgens hen zou het zo een breder publiek moeten aanspreken."

De band is zich bewust van het feit dat het succes tijdelijk kan zijn. "Best mogelijk dat het bij die ene hit blijft, al hopen we vooral dat het een goede kennismaking is voor de rest van onze muziek", zegt Kelley. "Goede muziek is goede muziek en zou op alle radiozenders gedraaid moeten worden."

Vastgelopen Nederlands schip losgetrokken

Het Nederlandse schip dat vrijdag aan de grond liep bij de haven van de Zweedse stad Helsingborg is losgetrokken. Dat meldt een woordvoerder van de eigenaar van het schip, de Flinterforest, maandagavond.

Het vlottrekken van het schip, dat onder Nederlandse vlag vaart, ging van start met het overladen van zo'n achthonderd tot 850 ton lading naar een ander schip met behulp van een drijvende kraan. Om 16.00 uur lokale tijd was het schip uiteindelijk losgetrokken.

De Flinterforest vaart nu naar Helsingborg, waar het verder geïnspecteerd wordt. Bij eerdere inspecties is vooralsnog geen schade aan het schip ontdekt. Als uit de laatste inspectie blijkt dat er inderdaad niets aan de hand is, wordt de Flinterforest, die onderweg was van het Finse Halla naar het Schotse Greenock, herladen en wordt de reis naar Schotland met een nieuwe kapitein voortgezet.

Het schip van de Nederlandse rederij Forest Wave Navigation liep vrijdagochtend ter hoogte van Helsingborg aan de grond. Toen de Zweedse kustwacht bij het schip aankwam, bleek dat de kapitein gedronken had.

De politie zette de kapitein van het schip, een 44-jarige man uit Oekraïne, vervolgens vast. Hij bleek meer dan vier keer te veel op te hebben. De man wordt verdacht van roekeloos vaargedrag. Het onderzoek naar de oorzaak van het incident is in volle gang. De 44-jarige kapitein blijft hangende het onderzoek in Zweden.

Oplichter krijgt spijt

Een 31-jarige man uit Valkenburg die sinds november vorig jaar werd gezocht wegens verduistering heeft zich zondag gemeld bij de politie in Den Haag. De man had spijt gekregen van zijn daad, meldt de politie maandag. De Limburger zou in november vorig jaar als bedrijfsleider de omzet van enkele weken van een restaurant in zijn woonplaats in eigen zak hebben gestoken. De eigenaar van de zaak liep daardoor duizenden euro's mis.

De eigenaar kwam na een tip achter de praktijken van de bedrijfsleider. Toen hij poolshoogte ging nemen, bleek zijn medewerker echter met de noorderzon vertrokken. De politie in Den Haag heeft de 31-jarige man overgedragen aan de politie in Maastricht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.