Anelka achttien wedstrijden geschorst

ChiefBigFoot

Nicolas Anelka heeft een schorsing van achttien wedstrijden gekregen van de Franse voetbalbond tijdens een hoorzitting van diezelfde bond welke vandaag plaatsvond. Het betreft alleen wedstrijden van het Franse nationale elftal. De aanleiding van de schorsing is de staking van het nationale elftal tijdens het afgelopen WK.

Niet alleen Anelka krijgt een schorsing, ook aanvoerder Patrice Evra mag voorlopig niet voor zijn land uitkomen. Hij moet vijf wedstrijden toekijken. Ook Franck Ribéry heeft een schorsing gekregen. De buitenspeler zal drie wedstrijden niet beschikbaar zijn voor Frankrijk. Jérémy Toulalan heeft één wedstrijd schorsing gekregen. Eric Abidal was ook aanwezig tijdens de hoorzitting, maar hij is niet bestraft.

Frankrijk kende een dramatisch WK. Een dieptepunt was een woordenwisseling tussen spits Nicolas Anelka en bondscoach Raymond Domenech, waarna de spits uit de selectie werd gezet. Onder aanvoering van Patrice Evra ging daarop de selectie in staking. Men weigerde te trainen. Als reactie op de staking zette Domenech Evra, Abidal, Sidney Govou en Florent Malouda op de bank. Frankrijk won uiteindelijk geen wedstrijd op het WK en moest na de groepsfase al naar huis.