Velthuizen van gedachten veranderd

Olga Kroeders

Piet Velthuizen lijkt van gedachten te zijn veranderd na de komst van Merab Zjordania, de nieuwe eigenaar van Vitesse. Eigenlijk wilde de doelman koste wat het kost vertrekken.

"Maar als ik nu zie wat er allemaal is gebeurd achter de schermen, dan is dat niet niks", aldus de met stomheid geslagen Velthuizen. Het contract van de doelverdediger loopt nog tot 2011 en Velthuizen heeft vandaag een onderhoud met Zjordania.

"Dan gaan we kijken wat hij te bieden heeft en wat de precieze ambities van de club zijn. Heel veel clubs zitten op zulke mensen te wachten en als er dan zo iemand langskomt bij Vitesse, waar het de laatste jaren eigenlijk alleen maar naar beneden ging, dan is dat nogal wat. De ambitie voor dit seizoen is lijfsbehoud en nu wordt er opeens gesproken over de landstitel", vertelt Velthuizen in Voetbal International.

"Ik zit nu veertien jaar bij de club en ieder jaar werden er wel dingen geroepen, maar vaak waren dat een hoop woorden en geen daden. Nu zijn het wel daden, die man heeft duidelijk ambities. Hij wil binnen drie jaar meedoen om de landstitel en de Champions League in. Dan zou ik gek zijn om vol te blijven houden dat ik wil vertrekken", klonk het betoog van de goalie.