Hardrijders achtervolgd door geest motorrijder

"Sorry agent dat ik te hard reed. Ik werd achtervolgd door een geest." In Nederland kom je echt niet met deze smoes weg, maar de Australische politie heeft er wel begrip voor. Op de Lemon Tree Passage Rd bij Port Stephens worden bestuurders die soms wel 180 kilometer per uur rijden, achterna gezeten door een geest. Hoewel niet veel mensen in geesten geloven, waarschuwt de politie automobilisten vooral voorzichtig te zijn.

Inmiddels zijn er videobeelden op internet verschenen waarop een spookachtig, fel licht is te zien dat in de achterruit van te snel rijdende auto's verschijnt. Omwonenden vermoeden dat het hier om de geest van een jonge motorrijder gaat.

Deze motorrijder zou drie jaar geleden op twintigjarige leeftijd op deze weg om het leven gekomen zijn. Hij verongelukte toen hij op een auto botste die veel te hard reed. "Het verhaal gaat dat personen die hier te hard rijden, een helder wit licht achter zich zien", verklaart een politiewoordvoerder. "Wij willen erop wijzen dat het enige licht dat hardrijders achter zich zien opdoemen, het roodblauwe licht van de politieauto is."


Koos Spee wil nu ook een geest op de Nederlandse wegen