[GC] Sneak Preview van de beurs

Toen we langs de beurs gingen om de perskaart van D-vide op te halen kwamen we toevallig langs één van de gamehallen en toevallig liepen er een aantal mensen heen en weer uit de hal. De deur was wel erg uitnodigend en voordat we het wisten stonden we te gamen terwijl de beurs nog in opbouw was.

Omdat we niet helemaal op onze plek waren, hebben we de games niet uitgebreid gespeeld en zul je de komende dagen veel meer te horen krijgen over onderstaande games en meer!

Kirby’s Epic Yarn
Kirby’s Epic Yarn is zeker een leuke game om te spelen met iemand samen, je kunt elkaar oppakken, weggooien en gebruiken om verder te komen in het spel zonder dat het vervelend wordt. De controls zijn makkelijk en snel op te pakken en voordat je het weet, ben je druk bezig alles te verzamelen.

F3AR
F3AR ziet er weer beter uit dan het vorige deel en er is nu ook een cover-systeem. Als je dicht bij een muur staat kun je op B (xbox 360) drukken om er tegenaan te gaan staan. Uiteraard is de slow-mo functie weer aanwezig en lopen er naast de gebruikelijke vijanden ook wat brandende gedrochten rond die op armen en benen op je afkomen. Naast ons zaten twee mensen tegenover elkaar co-op te spelen met Pointman en Paxton Fettel. Toen ik vroeg of Pointman ook een naam kreeg in dit deel, zei een van de werknemers dat hij gewoon pointman blijft dit keer.

DragonBall Z:  Raging Blast 2
Aangezien we allebei de vorige Raging Blast niet hebben gespeeld kunnen we het niet echt vergelijken. De battles waren wat onduidelijk wat betreft de besturing, maar de doorgewinterde veteraan zal hier geen moeite mee hebben. De graphics zagen er daarentegen erg goed uit en de omgevingen waren mooi gedetailleerd. Wat wel opviel, was dat de karakters zo fel waren dat onze ogen spontaan begonnen te tranen. Misschien is het een kwestie van een te hoge gamma-instelling op de desbetreffende televisie, of ze moeten het allemaal nog wat zachter maken.

dbz

The Legend of Zelda: Skyward Sword
De game zag er korrellig uit maar dit lijkt meer te komen door de televisie die nog niet optimaal ingesteld is, morgen gaan we even kijken of het al beter is. De controls leken echter nog steeds niet een verbetering ten opzichte van de E3 presentatie. Het mikken met de boog was onwennig en haperde, evenals het zwaard van Link dat soms vreemde bewegingen maakt. Als die bugs er nu nog steeds niet uitgehaald zijn, kan dit weleens een latertje voor 2011 worden...

Final Fantasy: Heroes of 4 Lights
We hebben deze game heel kort even gespeeld. Waarom kort? Omdat hij ons niet echt kon boeien. Normaal is D-vide een verstokt Final Fantasy fanboy, maar bij deze game liet hij het toch afweten. De game begint met een afgekauwde storyline, en je loopt binnen een paar seconden al op de overworld. De battles zijn turn-based en werken totaal niet zoals je van een Final Fantasy game gewend bent. Misschien een vermakelijke game voor de casual rpg fan, maar de doorgewinterde Final Fantasy fanboy kan deze misschien beter links laten liggen.

De grote verrassing
De grote verrassing die we hebben mogen aanschouwen was een landbouw-simulator, helaas was de stand nog niet af en de game was nog niet speelbaar, morgenochtend vroeg zullen we terugkeren voor een preview van deze game. Als we de graphics zagen kan dit wel eens een episch pareltje van de beurs worden. Morgen weten jullie meer.

DJ Hero 2... of toch niet
Toen we even dachten DJ Hero 2 uit te gaan proberen kwam er een Duitse beveiligings-dame ons vragen wat we hier deden, we gaven netjes aan van de pers te zijn waarop we vriendelijk verzocht werden de hal te verlaten. We bleken nog helemaal geen toegang te hebben tot de hallen. Zo netjes als we waren, zijn we weggegaan en zo’n 800 meter verderop toevallig door een andere deur in een andere hal terechtgekomen.

Guild Wars 2
Guild Wars 2 heeft de E3 overgeslagen om speciaal op de GamesCom aanwezig te zijn met een demo, de stand was erg groot en natuurlijk hebben ook wij eventjes gespeeld met deze game. Je begint door zelf je verhaal te kiezen. Hoe ben je opgegroeid, wat is je huisdier, wat is je levensdoel etc. Zo beslis je wat voor een karakter je krijgt en waar je begint. De game speelt in eerste instantie zoals je van guild wars gewend bent. Je klikt om te vechten en je kunt met je cijfertoetsen bepaalde aanvallen kiezen. Grafisch ziet het er natuurlijk een stuk beter uit en het speelde wat minder houterig.

GW2

Maar ongeveer een kwart van de beurs was opgebouwd toen we er waren en maar eenderde van wat er opgebouwd was, was speelbaar. We konden daarnaast niet in elke hal, aangezien er voor sommige hallen een stalen rolluik zat. We hebben dus nog maar een fractie van de games gezien en nog minder gespeeld, maar het was een mooi avontuur. Vanavond en morgen komen er grotere previews die je hier kunt lezen. Daarnaast kun je de hele dag in de twitterfeed korte impressies en nieuwsberichtjes lezen.