Uitslag Go Ahead Eagles - Sparta Rotterdam

In de eerste speelronde van de Jupiler League stond vanavond nog het duel tussen Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam op het programma. Hieronder vind je de uitslag.

Sparta Rotterdam heeft hard toegeslagen in De Adelaarshorst in Deventer op het moment dat Go Ahead Eagles met een man minder kwam te staan. Invaller Joey Suk kreeg in de 55e minuut, toen GAE een 1-0 voorsprong had een rode kaart. Daarvan maakte degradant Sparta dankbaar gebruik door tweemaal het net te vinden en zo de overwinning te pakken.

Excelsior promoveerde ten koste van Sparta tijdens de play-offs om promotie/degradatie naar de Eredivisie, waardoor Sparta voor het eerst sinds 2005 weer in de eerste divisie moest spelen. Dat ging de formatie van de nieuwe trainer Jan Everse in de beginfase bij de andere titelkandidaat Go Ahead goed af. Er deden zich twee prima mogelijkheden voor, waarvan Sparta niet profiteerde.

Aan de andere kant was het wel direct raak. Patrick Gerritsen deponeerde een panklare voorzet van Luis Pedro achter Andre Krul. Go Ahead speelde fris en vooral op de tegenaanval. Het schrok wel even toen Lerin Duarte op aangeven van Rene van Dieren een buitenspeldoelpunt maakte. Namens Eagles kreeg zowel Koen van der Biezen als Gerritsen voor rust nog een grote kans.

Na rust lagen de verhoudingen na het rood voor Suk anders. Sparta viel aan, scoorde de gelijkmaker via Kevin Strootman en denderde door. Eagles bleef opportunistisch spelen en dat kwam de formatie van Andries Ulderink duur te staan. Invaller David Abdul mikte aanvankelijk nog te hoog, maar schoot een tweede kans wel onberispelijk binnen: 1-2. Sparta gooide het duel niet definitief op slot, terwijl het daar wel de kansen voor had.

Voor meer statistieken kijk je op de speciale Jupiler League-pagina.