FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 16 augustus 2010

Anderhalf uur parkeren voor 22.782 euro

Een defecte parkeerautomaat heeft een 45-jarige man uit München behoorlijk laten schrikken. Na anderhalf uur parkeren toonde het display van de betaalautomaat in een parkeergarage in het Beierse Rosenheim een bedrag van maar liefst 22.782 euro.

Volgens de automaat heeft de Audi A3 van Stephan Schoor maar liefst 3796 dagen en 17 uur in de garage gestaan. Dat komt neer op bijna tien jaar en vijf maanden.

De Duitser nam contact op met parkeerbeheer. "Ik heb op de alarmknop van de automaat gedrukt. Volgens de parkeerwachter moest het een technisch defect zijn. Hij bezorgde me een nieuw parkeerticket." Met het nieuwe ticket kon de man voor 1,50 euro de parkeergarage verlaten.

De onfortuinlijke parkeerder heeft een foto van de automaat gemaakt. Klik hier om deze te bekijken.

Mexicaanse homo's mogen kind adopteren

Het Mexicaanse Hooggerechtshof heeft bepaald dat een wet die homoseksuelen toestaat om kinderen te adopteren wordt gehandhaafd. De rechters verwierpen met negen stemmen voor en twee tegen een klacht van federale aanklagers die meenden dat de wet ervoor zorgt dat kinderen niet worden beschermd tegen de mogelijke gevolgen van discriminatie.

Het hof stemde vorige week al over een ander deel van de wet, waarin staat dat homoseksuelen met elkaar kunnen trouwen. Ook dit deel bleef gehandhaafd.

De rechters meenden dat nu het homohuwelijk goedgekeurd is, het discriminatie zou zijn om homoseksuele stellen te beschouwen als minder capabel voor het ouderlijk gezag dan heteroseksuele stellen.

De rooms-katholieke kerk verzette zich fel tegen de wet. Kardinaal Juan Sandoval zei eerder dat de rechters mogelijk betaald zijn door het gemeentebestuur van Mexico-Stad om de wet goed te keuren. Het hof verwierp maandag de opmerkingen van de kardinaal.

De wet is alleen van kracht in Mexico-Stad, maar andere staten moeten huwelijken en adopties die in de hoofdstad zijn goedgekeurd respecteren.

Het mysterie van de onuitroeibare buikpluis

Mijn potje is bijna vol. Het is zo’n klein potje van HAK waarin witte bonen in tomatensaus heeft gezeten. U moet de groente van HAK hebben, is mij immer bijgebleven. En een glazen potje… Altijd handig voor schroefjes en buikpluis. Vandaar dat ik de groente van HAK moet hebben; en bijvoorbeeld niet van Bonduelle. De verrassende groente van vandaag. Blik is niet doorzichtig en niet hersluitbaar. Het blijft toch altijd weer een verrassing wat voor groente er uit dat blik komt. De slogan van HAK was bij de ingebruikname van glazen potjes: HAK. Je ziet wat je koopt. En ik zie wat ik erin stop – en wat erin blijft zitten.

Menchov beslist binnen tien dagen over zijn toekomst

Na zes jaar lijkt er dan definitief een einde te komen aan de samenwerking tussen Rabobank en de Rus Denis Menchov. Op de Russische sportsite sovsport.ru zei de nummer drie van de afgelopen Tour de France dat de kans erg klein is dat hij bij de Nederlandse wielerploeg zal blijven.

"Ik zal waarschijnlijk niet bij Rabobank blijven," zei de voormalig winnaar van de Vuelta en Giro, die inmiddels onder andere heeft gesproken met Andrei Tchmil van Katusha. "Het was een vruchtbaar gesprek. De babbel met de sterke mannen van één van de meest veelbelovende ploegen was zeer interessant. Ik heb veel geleerd over hoe het team functioneert. Binnen een week, of ten laatste binnen tien dagen, hak ik de knoop door."

Menchov kwam in 2005 over van Illes-Baleares - Banesto en boekte grote successen voor de Rabobank ploeg. In 2005 won hij direct de Vuelta, om dit kunstje in 2007 te herhalen. In 2008 en 2010 werd Menchov derde in de Tour en tussendoor werd ook nog een memorabele Giro gewonnen.

Pool rijdt zonder voorwielen

Een 29-jarige Pool is maandagochtend zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Politieagenten hebben de man op de Rijksweg tussen Delden en Goor aangehouden, omdat hij in een auto reed waarvan één voorwiel was afgebroken en het andere voorwiel geen band meer had.

De bijna nieuwe auto moest worden afgesleept. Hoe de schade aan het voertuig precies is ontstaan, is nog niet bekend. Wel was de bestuurder van de wagen zwaar beschonken.

De Bakker naar tweede ronde Cincinnati

Thiemo de Bakker heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van het ATP Masters Series toernooi van Cincinnati. De hoogst geklasseerde Nederlander van de wereldranglijst won in drie sets van Juan Monaco; 6-4, 6-7 en 6-3.

Monaco keerde in Cincinnati terug van een blessure en moest duidelijk wennen op het hardcourt. De Bakker plaatste al vrij vroeg een break en hield deze gedurende de set vast. In de tweede set plaatsten beide spelers één break, wat leidde tot een tiebreak. Hierin was Monaco de sterkste, waardoor de Argentijn een derde set forceerde.

In de derde set had De Bakker de langste adem. Hij plaatste twee breaks op de service van Monaco, leverde er één in, maar won uiteindelijk met 6-3. In de tweede ronde treft De Bakker waarschijnlijk Andy Roddick. De Amerikaan was eerder dit jaar al twee keer te sterk voor de Nederlander.

Tony Hawk: Shred toont verandering in trailer

We kunnen hier bij FOK!games redelijk veilig en zonder onze objectiviteit uit het oog te verliezen, stellen dat de vorige Tony Hawk, Tony Hawk: Ride, behoorlijk heeft gefaald. De game bood ons de mogelijkheid om met een heuse skateboard controller aan de slag te gaan. Met Tony Hawk: Shred proberen ze dit opnieuw.

Tony Hawk: Shred zal zich voornamelijk op kinderen richten. De cartoony stijl van de game is nieuw voor de serie en de toevoeging van snowboards is tevens een vernieuwing. Vandaag hebben we de eerste trailer voor jullie waarbij een skater en een snowboarder hun skills laten zien. De game lijkt uit rechtlijnige parcours te gaan bestaan, maar we leren later meer.

Tony Hawk: Shred verschijnt dit najaar op de Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo Wii. Of de controller deze keer wel degelijk werkt, is nog maar de vraag. We weten nog niet of de game te spelen zal zijn met een gewone controller.

Drie baby's omgekomen bij explosie ziekenhuis

Bij een explosie in een kraamkliniek in de Roemeense hoofdstad Boekarest zijn maandag drie baby's omgekomen. Twee zwangere vrouwen en acht borelingen liepen brandwonden en andere verwondingen op. Dat heeft het Roemeense ministerie voor Volksgezondheid bekendgemaakt.

De woordvoerster voor Noodsituaties Anca Onofrei zei dat de explosie plaatsvond op de tweede verdieping van het ziekenhuis. Na de explosie verspreidden zich dikke rookwolken over de intensivecareafdeling waar te vroeg geboren baby's werden behandeld. Wat de oorzaak van de explosie is, is vooralsnog niet bekend.

Astronauten installeren nieuwe koelpomp ISS

Astronauten aan boord van het internationale ruimtestation ISS hebben maandag een nieuwe koelpomp geïnstalleerd. Met de installatie van de pomp moeten de al ruim twee wekende durende koelproblemen zijn opgelost.

Uit de eerste testen blijkt dat de nieuwe ammoniakpomp naar behoren functioneert. De vluchtleiders moeten echter nog een aantal testen uitvoeren. Als deze goed verlopen is de verwachting dat het koelsysteem donderdag weer normaal functioneert. "We krijgen snel een fors koeler ruimtestation", aldus Mission Control.

Het ruimtestation draait al sinds 31 juli op slechts de helft van het koelvermogen. De zeskoppige bemanning moest wetenschappelijke projecten stilleggen en onnodige apparatuur uitschakelen om te voorkomen dat het koelsysteem overbelast zou raken. De leefomstandigheden aan boord zijn echter niet in gevaar geweest.

Astronauten Douglas Wheelock en Tracy Caldwell Dyson zijn in totaal bijna 23 uur in de ruimte geweest om de reparatie uit te voeren. In slechts tien dagen maakten ze drie ruimtewandelingen. Mogelijk is er nog een vierde ruimtewandeling nodig om de kapotte pomp op een goede plek op te bergen. Of deze bemanning dat nog gaat doen is echter de vraag.

Bejaarde komt om bij kappen bomen

Een 72-jarige man uit Montfort is maandag om het leven gekomen, toen hij tijdens het kappen van bomen in een bos bij het Limburgse Vlodrop een stuk boom in zijn buik kreeg. Waardoor hij het deel van de boom in zijn buik kreeg, is nog niet duidelijk, meldt de politie.

De man raakte zwaargewond en overleed in de middag in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. De Arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

Amerikaanse tv-ploeg legt UFO vast

Een cameraploeg van de Amerikaanse tv-zender KSTP, een onderdeel van het ABC-concern, heeft vorige week maandag een bijzonder schouwspel op beeld vastgelegd. De redactie heeft inmiddels de ruwe opnames vrijgegeven. Op de beelden, die in de nacht van maandag op dinsdag zijn geschoten, zijn duidelijk vijf lichtgevende bollen te zien.

De lichtbollen lijken in een rechte baan in de lucht te zweven. Uiteindelijk nemen de bollen samen een andere vorm aan. Hieruit bliijkt volgens kenners dat het hier niet om een aards fenomeen gaat.

Omdat het dit keer niet om een vaag filmpje van een hobbyist uit Verweggistan gaat maar een professionele tv-zender, zijn de beelden van uitstekende kwaliteit. Omdat ook de reacties van de vele ooggetuigen zijn gefilmd, rijst er weinig twijfel over de echtheid van de beelden.

Toch wijst de politie van St. Paul iedere inmenging van buitenaards leven van de hand. Volgens de non-believers was het slechts 'een zelfgemaakte weerballon met lampjes'.


De alu hoedjes kunnen weer op mensen!

Bayern legt amateurs in eerste ronde beker over de knie

Bayern München heeft de tweede ronde van de DFB Pokal gehaald. De formatie van trainer Louis van Gaal kende niet veel moeite met Germania Windeck. De amateurs werden met 0-4 over de knie gelegd.

In de eerste helft hield Germania lang stand, maar vlak voor rust moest het alsnog capituleren. Titelhouder Bayern gaf een korte periode gas en ging rusten met een 0-2 tussenstand. Miroslav Klose en Franck Ribéry maakten vlak voor rust de 0-1 en 0-2.

Het duel, waar een recordaantal van 41.000 bezoekers op af was gekomen, was al na één helft gespeeld. Mark van Bommel gaf acte de presence en speelde het gehele duel mee, terwijl Arjen Robben met een blessure aan de kant bleef en dat voorlopig ook nog blijft.

Na de pauze breidde Bayern, dat niet goed speelde, de score nog uit naar 0-4. Toni Kroos verzorgde de derde treffer van de avond namens de club uit Beieren en Mario Gomez bepaalde de eindstand op 0-4.

Caro Emerald bestolen van tas

Tijdens een bezoek aan Londen is Caroline van der Leeuw, ook bekend als Caro Emerald, beroofd van haar tas. De Britse website FemaleFirst wist te melden dat de boeven onder meer contant geld en creditcards hebben buitgemaakt.

De Nederlandse zangeres timmert flink aan de weg en was in London om twee optredens te verzorgen. Ze dook met haar band de kroeg in voor een versnapering toen de dieven toesloegen. “Ik legde mijn tas tussen mijn benen en hield hem in de gaten”, zegt Caroline. “Maar na een tijdje drinken en lol trappen, realiseerde ik me dat ik een half uur niet meer naar mijn tas had gekeken”. Toen ze omlaag keek kwam ze erachter dat de tas was verdwenen.

Caro kon het in eerste instantie niet geloven, maar legt de fout bij zichzelf. “Misschien had ik gewoon een paar biertjes te veel gedronken”.

 

Vrouw dood? Tijd voor bier!

Een 58-jarige Australiër ontwaakte enige tijd geleden en bemerkte dat hij op zijn vrouw lag, die bleek te zijn overleden. In plaats van zich om zijn echtgenote te bekommeren, pakte Frank Haschka een biertje en ging naar zijn bed. Deze week moet de man uit Woollahra voorkomen wegens moord.

De jury moest vandaag aanhoren dat het met het huwelijk tussen Frank en zijn vrouw Monique niet al te best ging. Frank dronk nogal veel en vrouwlief bleek een affaire te hebben gehad. In de aanloop naar Moniques dood op 28 december 2007, die overleed aan verstikking, had het stel weer eens ruzie. Beiden bleken te hebben gedronken.

"Ze beet me, pakte een mes en prikte me ermee", verdedigde Frank zich. "Vervolgens werkte ik haar tegen de grond. Veel weet ik er niet meer van, ik was dronken."

"Ik kan me alleen nog herinneren dat ik haar op de grond duwde en ik wakker werd op haar levenloze lichaam." Vervolgens ging hij naar bed, dronk daar een biertje en ging verder slapen. De volgende ochtend zou hij hun zoon hebben gebeld en hebben gezegd: "Ik heb haar vermoord."

De zoon belde hierop direct de politie, die in het huis een bloedbad aantrof. Temidden van al het bloed lag het lijk van mevrouw Haschka, terwijl vlakbij haar een keukenmes op de grond lag. Tegenover de politie bekende haar man haar in een opwelling te hebben gedood. Hij zei dat hij haar moet hebben gewurgd, maar dat hij het zich niet meer kon herinneren.

Volgens de aanklager heeft Frank zijn vrouw met opzet vermoord. De verdediging wil hier echter niets van weten. Volgens zijn advocaat was het slechts een tragisch ongeval. Hij hield zoveel van zijn mooie vrouw, dat hij zelfs haar affaires voor lief nam. De uitspraak in deze zaak laat dus nog wel even op zich wachten.

Lost Planet 2 komt ook naar de PC

Capcom heeft aangekondigd dat hun shooter Lost Planet 2 ook naar de PC komt op 15 oktober. Lost Planet 2 kwam eerder dit jaar uit op de Xbox 360 en de PlayStation 3, maar de PC-versie moet mooier worden en meer detail bevatten. Om dit te bereiken wordt DirectX 9 en DirectX 11 ondersteund.

Lost Planet 2 zal ook 3D ondersteunen, wat betekent dat je met een 3D bril vijanden die uit je beeld komen neer kunt knallen. Om dit heugelijke feit te vieren, hebben Capcom en NVIDIA een preview van Lost Planet 2 op de PC gelanceerd. De preview bevat een gameplay test en laat de gamers DirectX 11 testen. Deze preview kun je hier downloaden.

Nu ook in 3D op de PC

'Hans Kraay jr. keert terug bij VI'

Hans Kraay jr. keert hoogstwaarschijnlijk terug als vaste gast in de RTL-talkshow Voetbal International (VI). Dit maakte het programma maandagavond bekend tijdens de live-uitzending.

Eerder nog werd de gastrol van de SBS-presentator geschrapt door conflicten tussen RTL en de werkgever van Kraay. SBS wilde namelijk geld zien voor de bezoekjes van Kraay aan VI.


Hans Kraay jr. eerder in actie bij VI

Robert Doornbos bij Bavaria City Racing

Autocoureur Robert Doornbos maakt zondag 22 augustus zijn opwachting tijdens het racespektakel Bavaria City Racing in Rotterdam. Hij geeft een demonstratie met een een raceauto van het type Formule 1 twoseater. Dat maakte de organisatie van het autosportfestijn bekend.

Rotterdammer Doornbos rijdt momenteel in de Superleague Formula voor het Braziliaanse voetbalteam SC Corinthians. De Superleague Formula, een raceklasse die is opgericht in 2008, is verbonden aan topclubs in het voetbal.

In Rotterdam vindt zondag voor de zesde keer de Bavaria City Racing plaats. Een van de deelnemers van de race is het formule 1-team van Renault.

Exclusieve foto's gesneuvelde Dakota opgedoken

Het was afgelopen week uitgebreid in het nieuws: een historische Dakota raakte vrijdagnacht onherstelbaar beschadigd toen deze klem kwam te zitten op een viaduct. Het wrak is inmiddels overgebracht naar het vliegveld van Valkenburg. Een FOK!ker (naam bij de redactie bekend) is onlangs het terrein opgeslopen en heeft van heel dichtbij foto's van het wrak geschoten.

Zoals op de foto's duidelijk is te zien, is de stokoude kist onherstelbaar beschadigd. De eigenaar van de Dakota, een museum in Best, zou al hebben aangegeven dat het zinloos is het vliegtuig nog op te lappen. Waarschijnlijk zullen er nu limonadeblikjes van worden gemaakt.

Dakota
"Ik sta hier op het vliegveld van Valkenburg. Dat dit kan, in Nederland!"
De rest van de fotoreportage is hier te zien

Recorddrukte voor reddingsbrigades

De gezamenlijke reddingsbrigades zullen naar verwachting dit zomerseizoen uitkomen op 10.000 hulpacties. Dat is het hoogste aantal sinds de hulpverleningen worden geregistreerd. Dat liet de overkoepelende vereniging Reddingsbrigade Nederland maandag weten.

Vorig jaar moesten leden van reddingsbrigades 8.930 keer hulp verlenen gedurende het zomerseizoen. Met nog drie weken te gaan voor het eind van de zomerperiode 2010 staat de teller al op 9.812. Reddingsbrigade Nederland verwacht daarom dit jaar boven de 10.000 hulpacties uit te komen.

Grootste veroorzaker van de stijging is het aantal eerstehulpverleningen. Het gaat onder meer om ongevallen met botbreuken tot gevolg of het uitvoeren van reanimaties. Tot nu toe zijn 7.382 eerstehulpgevallen geregistreerd tegen ruim 5.900 in 2009.

[Upd] "De Cler mogelijk bij selectie Europa League"

Tim de Cler traint voorlopig niet mee met de selectie van Feyenoord. Technisch directeur Leo Beenhakker heeft besloten de linksback een paar dagen vrijaf te geven na een incident in de rust van de met 3-2 verloren wedstrijd bij Excelsior. De 31-jarige De Cler bleef zondag achter in de kleedkamer nadat hij het aan de stok had gekregen met trainer Mario Been.

Been vertelde na afloop van de wedstrijd De Cler nooit meer te hoeven zien omdat de verdediger zijn ego boven het teambelang had gesteld. Beenhakker sprak inmiddels afzonderlijk met beide kemphanen en hoopt dat de lucht nog geklaard kan worden. "We lassen voorlopig een adempauze in en kijken dan rustig hoe we, zoals Fritz Korbach dat altijd zo mooi verwoordde, het huisje weer bij het boompje krijgen."

Update 20.40 uur

Het kan snel verkeren in de voetbalwereld. Gisteren nog hoefde Been de Cler nooit meer te zien en zojuist weet Eredivisie Live-commentator Mark van Rijswijk te melden dat de verdediger per direct terugkeert in de selectie van Feyenoord. Mario Been zou zelfs gezegd hebben dat de kans aanwezig is dat De Cler komende donderdag in en tegen Gent kan spelen.

'Nout Wellink volgend jaar weg'

President van de Nederlandsche Bank Nout Wellink moet er als het aan demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) ligt volgend jaar mee stoppen. De Jager wil de wet zo aanpassen dat de president van de DNB voortaan nog maar twee keer voor zeven jaar benoemd kan worden, schrijft hij maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Nout Wellink trad 1 juli 1997 aan als president, wat betekent dat als de Jager zijn zin krijgt, hij volgend jaar weg moet. Op dit moment zijn alle directieleden van de DNB onbeperkt herbenoembaar voor termijnen van telkens zeven jaar.

De beperking vormt een onderdeel van een pakket aan maatregelen die De Jager wil doorvoeren om ervoor te zorgen dat de toezichthouder beter gaat functioneren. Aanleiding was onder meer het rapport van de commissie onder leiding van Michiel Scheltema, die het faillissement van de DSB Bank heeft onderzocht. De commissie oordeelde onder meer dat toezichthouder DNB de DSB Bank de bankvergunning nooit had mogen verlenen.

De Jager wil verder onder meer dat de raad van commissarissen van de DNB een breder takenpakket krijgt, zodat de raad beter in staat is intern toezicht te houden.

Cole drie duels geschorst na rode kaart

Liverpool beleeft voorlopig weinig plezier aan aanwinst Joe Cole. De 28-jarige middenvelder werd gisteren bij zijn debuut voor zijn nieuwe club tegen Arsenal (1-1) met rood uit het veld gestuurd en heeft daarvoor een schorsing gekregen van drie wedstrijden. Cole mist daardoor de duels met Manchester City, West Bromwich Albion en Birmingham City.

Cole kreeg voor eigen publiek een directe rode kaart na een stevige tackle op Arsenal-verdediger Laurent Koscielny. De aanklager van de FA kwam vandaag met een schikkingsvoorstel van drie duels voor de van Chelsea overgenomen middenvelder. Dat voorstel is door Liverpool aanvaard.

Opnieuw zware blessure voor D. Fernandez

Feyenoord kan de komende maanden niet over Dani Fernandez beschikken. De verdediger van de Rotterdammers scheurde tijdens de training van vandaag de voorste kruisband van zijn rechterknie af. Het is nog onduidelijk hoelang de speler is uitgeschakeld.

"Ik was er niet bij toen het gebeurde, maar het is dieptriest voor Dani", liet Gido Vader, persvoorlichter van Feyenoord, aan FOK!sport weten. Het is voor Fernandez overigens niet de eerste keer, dat hij een dergelijke blessure oploopt.

In september 2009, tijdens het duel tegen Willem II, scheurde de Spanjaard ook al een kruisband af. Nu lijkt de geschiedenis zich dus te herhalen en kunnen de Rotterdammers opnieuw lange tijd geen beroep doen op de 27-jarige verdediger.

104 keer seks vaak genoeg voor baby

Mocht je een trotse ouder zijn, kijk dan nog eens met een goed oog naar je kind. Grote kans dat jouw oogappel 104 vrijpartijen heeft gekost.

Uit een Brits onderzoek is gebleken dat een stel gemiddeld 104 keer seks heeft gehad voor de vrouw zwanger raakte. In een poging zwanger te raken heeft men zo'n vier keer per week gemeenschap, hetgeen betekent dat het gemiddeld na een half jaar keihard werken raak is.

Voor het onderzoek heeft First Response, een Brits bureau voor gezinsplanning, ruim drieduizend moeders ondervraagd. Ongeveer tweeduizend van deze moeders geven toe eerder zwanger te zijn geraakt dan verwacht. Tien procent van de vrouwen wilde zelfs zo graag zwanger worden, dat ze hun man op het werk opbelden direct thuis te komen om een nummertje te maken tijdens de ovulatie.

"104 keer van bil gaan om in verwachting te raken klinkt misschien veel, maar oefening baart kunst", reageert First Response woordvoerder Mike Smith. "Proberen een baby te maken is een spannende tijd voor een stel, en menigeen probeert dan ook zo vaak mogelijk seks te hebben om maar zwanger te worden."

Toch vindt bijna een kwart van de vrouwen de seks om een gezin te stichten saai, terwijl elf procent van de mannen klaagt dat de vrouw te vaak met hen wil vrijen. Zij geven aan het gevoel te hebben 'volledig gebruikt' te worden. Uit hetzelfde onderzoek is ook naar voren gekomen dat een op de tien hun ouders eerder op de hoogte stelt van de zwangerschap dan hun partner.

Run op seizoenkaarten Vitesse

De overname van Vitesse door de Georgiër Merab Jordania is direct merkbaar in de verkoop van het aantal seizoenkaarten. Direct na de bekendmaking steeg de verkoop, zo meldt commercieel directeur Marie-Jose Helle van Vitesse.

Aanvankelijk leek de verkoop dit seizoen achter te blijven bij de verwachtingen, maar daar lijkt nu ineens verandering in te zijn gekomen. De club moest zelfs personeel van andere afdelingen afhalen om te helpen bij het verwerken van de aanvragen.

Hoeveel extra kaarten er precies zijn verkocht is niet bekend. Wel dat Vitesse eind juli pas 7.000 seizoenskaarten had verkocht, terwijl op 11.000 was gerekend.

1 miljoen voor Pakistan

Op giro 555 is tot nu toe 1 miljoen euro binnengekomen voor hulp aan Pakistan. "Dit is een goede start van de actie", zei Jan van Doggenaar, voorzitter van de actie Help slachtoffers overstroming Pakistan van de Samenwerkende Hulporganisaties maandag.

Aanvankelijk wilde de SHO geen actie voor het door overstromingen getroffen Pakistan opzetten. De ramp zou te weinig leven in vakantievierend Nederland. Afgelopen donderdag hakte de SHO alsnog de knoop door en werd giro 555 opengesteld.

RAGE DLC snel na de launch

Tim Willits, producent van RAGE, heeft de mensen die bij QuakeCon waren, verteld dat de ontwikkelaar id Software wel plannen heeft om DLC te maken voor de apocalyptische shooter. Willits zei dat de DLC snel na de release van de game zou komen, maar dat een exacte datum nog niet bekend is.

"We haven't finalised any DLC plans, but we know it's important. It's been important to Bethesda. We'll do it, we just don't know what we'll do yet."

Gisteren kwam het nieuwtje al dat RAGE op 15 september 2011 in de winkels ligt voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC. FOK!games gaat op de GamesCom ook voor het eerst kennismaken met RAGE.

Vacansoleil dient aanvraag ProTour-licentie in

De Internationale Wielrenunie UCI heeft vandaag bekendgemaakt dat veertien ploegen een aanvraag voor een ProTour-licentie hebben gedaan. Hierbij zit de Nederlandse formatie van Vacansoleil, dat mikt op één van de acht vrijkomende plekken.

Van de veertien ploegen zijn er acht bij van wie de huidige licentie afloopt en deze willen verlengen. Dit zijn Astana, Euskaltel-Euskadi, FDJ, Geox (het huidige Footon-Servetto), Liquigas, HTC-Columbia, Team Movistar (het huidige Caisse d'Epargne) en Velocity, dat de rechten heeft van Milram. Milram heeft echter nog geen hoofdsponsor voor het volgende seizoen en dus is het allerminst zeker dat zij uiteindelijk een ProTour-licentie krijgen.

Naast Vacansoleil zijn er nog vijf andere teams die een aanvraag hebben gedaan. Dit zijn Bbox Bouygues Telecom, BMC, Cofidis, de nieuwe ploeg van de gebroeders Schleck en een Australisch project onder de naam ‘Pegasus'. Eind november wordt bekendgemaakt wie de licenties krijgen toebedeeld.

 

Sulimani en Stevic op proef bij Heracles

Heracles Almelo krijgt komende week twee spelers op proef. Het gaat om Emin Sulimani en David Stevic .

Beide trainen dinsdag en woensdag met de eredivisionist mee om te proberen een contract af te dwingen. Sulimani is een 23-jarige Oostenrijkse vleugelaanvaller die uitkomt voor Austria Wien. Stevic is een 18-jarige middenvelder uit Zweden die nu speelt voor het Italiaanse Genua.

[NASCAR] Uitslag Carfax 400

Kevin Harvick heeft in de NASCAR Sprint Cup Series in Michigan de Carfax 400 op zijn naam geschreven. De klassementsleider verzekerde zich met de winst van een plaats in The Chase die na de 26e race van start gaat. Denny Hamlin werd tweede in Michigan, voor Carl Edwards.

Kasey Kahne mocht van poleposition vertrekken, maar hij kwam de hele race niet in het stuk voor. Dat kwam wel Greg Biffle die in de beginfase rondenlang aan de leiding reed. Voor Kurt Busch zat de race er na 32 ronden al weer op nadat hij zijn motor opblies.

In het middenstuk van de race was het Tony Stewart die de beste auto had en aan de leiding reed, maar na 111 ronden moest hij de eerste plaats laten aan Harvick die over een zeer snelle bolide bleek te beschikken. De winnaar van de vorige race op Watkins Glen Juan Montoya had dit niet, want hij had veel last van overstuur. In de slotfase van de race had de Colombiaan dit beter voor elkaar en reed uiteindelijk vanuit het middenveld naar de zevende plaats.

Ryan Newman en Jeff Gordon vielen in het tweede deel van de race sterk terug nadat ze beiden bij afzonderlijke incidenten waren betrokken. Beiden konden verder rijden, maar verloren veel tijd. Met nog twintig ronden te gaan nam Hamlin de leiding, maar tien ronden voor de finish was het Harvick die de eerste plaats weer overnam en zo voor de derde keer dit seizoen won, voor Hamlin en Edwards die in de slotfase van de wedstrijd samen met Biffle en Matt Kenseth weer naar voren wist te komen.

In het klassement gaat Harvick nu met 3400 punten aan de leiding. Hij heeft zich hiermee als eerste verzekerd van The Chase. Tweede op bijna 300 punten staat Jeff Gordon. Hamlin, Stewart en Edwards klommen enkele plaatsen, terwijl Jeff Burton en Kurt Busch door hun mindere resultaten flink inleverden. Clint Bowyer wist zich ten koste van Mark Martin weer bij de beste twaalf te rijden.

Uitslag Carfax 400

Pos. Grid Coureur Merk Punten/Bonus Ronden Uitval
1 8 Kevin Harvick Chevrolet 190/5 200  
2 33 Denny Hamlin Toyota 175/5 200  
3 24 Carl Edwards Ford 165/0 200  
4 6 Greg Biffle Ford 170/10 200  
5 7 Matt Kenseth Ford 155/0 200  
6 4 Tony Stewart Chevrolet 155/5 200  
7 5 Juan Montoya Chevrolet 146/0 200  
8 9 Martin Truex Jr. Toyota 147/5 200  
9 23 Elliott Sadler Ford 143/5 200  
10 27 Joey Logano Toyota 134/0 200  
11 29 David Ragan Ford 135/5 200  
12 2 Jimmie Johnson Chevrolet 132/5 200  
13 3 Clint Bowyer Chevrolet 124/0 200  
14 1 Kasey Kahne Ford 121/0 200  
15 37 Marcos Ambrose Toyota 118/0 200  
16 14 David Reutimann Toyota 115/0 200  
17 16 A.J. Allmendinger Ford 112/0 200  
18 18 Kyle Busch Toyota 109/0 200  
19 38 Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 106/0 200  
20 19 Jamie McMurray Chevrolet 103/0 200  
21 20 Regan Smith Chevrolet 100/0 200  
22 30 Bill Elliott Ford 97/0 200  
23 17 Ryan Newman Chevrolet 94/0 200  
24 11 Jeff Burton Chevrolet 91/0 200  
25 31 Scott Speed Toyota 88/0 200  
26 34 Reed Sorenson Toyota 85/0 200  
27 36 Jeff Gordon Chevrolet 82/0 200  
28 12 Mark Martin Chevrolet 79/0 199  
29 25 Patrick Carpentier Ford 76/0 199  
30 32 Travis Kvapil Ford 78/5 199  
31 39 Tony Raines Ford 70/0 199  
32 28 Sam Hornish Jr. Dodge 67/0 199  
33 40 Bobby Labonte Chevrolet 64/0 198  
34 26 Brad Keselowski Dodge 61/0 197  
35 10 Paul Menard Ford 58/0 197  
36 42 David Gilliland Ford 55/0 195  
DNF 41 P.J. Jones Toyota 52/0 64 Brakes
DNF 15 Landon Cassill Chevrolet 49/0 54 Electrical
DNF 35 Robby Gordon Toyota PE 34 Brakes
DNF 13 Kurt Busch Dodge 43/0 30 Engine
DNF 21 Max Papis Toyota 40/0 27 Rear Gear
DNF 43 Michael McDowell Toyota 37/0 20 Electrical
DNF 22 Joe Nemechek Toyota 34/0 14 Ignition
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde;
5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden


Stand na 23 van de 36 races (top 12)

Pos. Coureur Punten Verschil Races Poles Wins Top5
1 Kevin Harvick 3400 Leader 23 0 3 11
2 Jeff Gordon 3107 -293 23 0 0 10
3 Denny Hamlin 3047 -353 23 0 5 9
4 Tony Stewart 3020 -380 23 2 0 6
5 Jimmie Johnson 3014 -386 23 0 5 8
6 Carl Edwards 2986 -414 23 1 0 5
7 Jeff Burton 2986 -414 23 0 0 4
8 Kyle Busch 2975 -425 23 2 2 5
9 Matt Kenseth 2961 -439 23 0 0 5
10 Kurt Busch 2935 -465 23 2 2 8
11 Greg Biffle 2913 -487 23 0 1 5
12 Clint Bowyer 2755 -645 23 0 0 3

Franse rechter laat buschauffeur vrij

De Franse rechter heeft maandag de Nederlandse chauffeur van de bus die vrijdag in Noord-Frankrijk verongelukte, op vrije voeten gesteld. Dat liet zijn advocaat Han Vallenduuk weten.

De bus, die van Amsterdam naar Parijs onderweg was, raakte vrijdagavond door onbekende oorzaak van de weg bij Crespin, net over de Belgisch-Franse grens. Een 20-jarige Franse passagier kwam daardoor om het leven. Meer dan twintig mensen raakten gewond, onder wie acht Nederlanders.

Volgens Vallenduuk heeft de Nederlandse chauffeur nooit harder dan 97 kilometer per uur gereden. Dat zou gebleken zijn uit gegevens van de boordcomputer. Ook hield hij zich aan de rij- en rusttijden.

De rechter-commissaris bepaalde maandag dat de 63-jarige Nederlander vrijkomt. Hij blijft wel verdachte in de zaak. Volgens Vallenduuk wordt er technisch onderzoek aan het voertuig uitgevoerd. Tot de zaak is afgewikkeld, mag de man niet meer beroepsmatig in Frankrijk rijden.

Maagdenvliesherstellende plant bedreigd

In Brazilië blijkt een plant te groeien met bijzondere krachten. De Stryphnodendron barbatimao, ook wel bekend als de 'opnieuw maagdplant', zou het maagdenvlies van meisjes kunnen herstellen. Het bijzondere plantje wordt echter met uitsterven bedreigd.

Het plantje komt alleen in het Chapada dos Veadeiros Park voor, een enorm natuurreservaat zo'n tweehonderd kilometer van de hoofdstad Brasilia. Het park met een grootte van 655 vierkante kilometer wordt momenteel geteisterd door extreme droogte en bosbranden.

Volgens de Braziliaanse cultuur kan de Barbatimao menselijk weefsel vormen. Het plantje is hierin zo goed, dat het zelfs het vrouwelijke maagdenvlies kan herstellen.

Het park, dat in 2001 door de UNESCO tot Werelderfgoed werd uitgeroepen, bevat zestig procent van alle plantensoorten en maar liefst tachtig procent van alle diersoorten in Brazilië. Onder de bedreigde plantjes bevindt zich ook de 'Candonba', een licht ontvlambare plant die door de zon spontaan kan ontbranden.

Deelname Pereiro aan Vuelta onzeker

Het is onzeker of Oscar Pereiro eind deze maand zal meedoen aan de Ronde van Spanje. De renner van Astana heeft een blessure aan zijn arm.

De Spanjaard liep de kwetsuur oorspronkelijk op in de Ronde van Frankrijk van 2008 maar tijdens de Ronde van Polen van dit jaar ondervond hij er wederom veel last van.

"Op dit moment kan ik het slot van mijn voordeur niet eens opendraaien, laat staan een stuur vasthouden. Het maakt het lastig om in fitte conditie te starten in de Vuelta", verklaarde Pereiro aan de Spaanse krant Voz de Galicia.

Pereiro is bezig aan zijn laatste seizoen als wielrenner.

Hongerig hangbuikzwijn in Nootdorp

Agenten zagen zondagmidag in Nootdorp een hangbuikzwijn wandelen. Een dierenarts constateerde dat het dier onderkoeld en ondervoed was, maar verder gezond. De dierenbescherming heeft zich ontfermd over het varken.

Volgens de politie doen verhalen de ronde dat het dier al weken rondzwerft in de omgeving. Zo werd het zwijn eerder waargenomen in het Balijbos. Deze keer wandelde het dier rond 17.20 uur op de Langelandseweg. Hangbuikzwijnen worden soms als huisdier gehouden.

Schrijver Herman Franke overleden

Schrijver Herman Franke is zaterdag in zijn woning in Amsterdam overleden. De 61-jarige auteur en criminoloog leed aan prostaatkanker. Dat heeft uitgeverij Podium maandag bekendgemaakt.

Franke won in 1998 de AKO-literatuurprijs voor zijn boek 'De verbeelding'. Verder schreef hij columns en essays, onder meer voor de Volkskrant. In het najaar van 2007 kwam het eerste deel van zijn prozacyclus 'Voorbij ik en waargebeurd' uit. Het tweede deel verscheen eind 2008. Het afsluitende deel 'Traag licht' verschijnt postuum in oktober. Franke wordt donderdag gecremeerd.

Schrijver Herman Franke overleden
Schrijver Herman Franke overleden (Foto: Novum)

Bejaarde 90 keer in achtbaan op een dag

De 78-jarige Amerikaan Vic Kleman heeft in een dag meer dan negentig ritjes in een achtbaan gemaakt. Hij bracht vijf uur door in de Jack Rabbit Rollercoaster in pretpark Kennywoord Park in het Amerikaanse West Mifflin. Hiermee kwam het totaal aantal ritjes dat hij in zijn leven maakte op vierduizend.

De houten Jack Rabbit is net als Kleman niet meer de jongste. Dit jaar viert de achtbaan in de staat Pennsylvania zijn negentigjarige bestaan, wat de reden was dat Kleman negentig ritjes maakte. Kleman zei dat hij al sinds 1959 ritjes in de achtbaan maakt. Meestal maakt hij twintig rondjes achter elkaar.

Heavy Rain al 1.5 miljoen keer verkocht

David Cage heeft bekendgemaakt dat zijn populaire PlayStation 3-game Heavy Rain al anderhalf miljoen keer over de toonbank is gegaan. Cage hoopt dat er voor het einde van dit jaar twee miljoen exemplaren zijn verkocht. Heavy Rain is een van de weinige games die zijn adviesprijs heeft behouden sinds de launch. Cage vindt dat de cijfers daarom nog specialer zijn.

Een ander groot succes is volgens Cage dat Heavy Rain gemiddeld een 9 scoort, bij meer dan 500 reviews. Heavy Rain kwam begin dit jaar uit voor de PlayStation 3 en rond de kerst komt de Move-editie van het spel uit. Mensen die het spel bezitten krijgen een gratis update.

Buijs voorlopig aan de kant

ADO Den Haag zal het waarschijnlijk vier tot zes weken moeten stellen zonder Danny Buijs. De middenvelder heeft een blessure aan zijn rechterenkel.

Buijs liep de kwetsuur twee weken geleden al op tijdens een training. Hij speelde vervolgens nog wel mee in het eerste competitieduel tegen Vitesse. De middenvelder bleef echter last houden en daarom werd er vandaag een mri-scan gemaakt waarop letsel te zien was. Daarna vond er nog nader onderzoek plaats. De uitslag daarvan wordt woensdag verwacht.

Red Faction: Battlegrounds aangekondigd

De Red Faction-serie wordt uitgebreid met een downloadbaar spel voor meerdere spelers op de Xbox 360 en PlayStation 3. Dat heeft speluitgever THQ maandag naar buiten gebracht.

Red Faction: Battlegrounds is een game waarin maximaal vier spelers met behulp van enorme sloopmachines vijanden in grote arena's kunnen verslaan. Het spel ontgrendelt speciale voorwerpen die in Red Faction: Armageddon kunnen worden gebruikt.

De eerste Red Faction-game verscheen in 2001. Vorig jaar werd Red Faction: Guerilla uitgebracht, waarvan er meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht. Volgend jaar verschijnt het vervolg onder de naam Red Faction: Armageddon voor de pc en diverse spelcomputers.

Red Faction: Battlegrounds is uitsluitend te koop via de online kanalen van de Xbox 360 en PlayStation 3. Wanneer het spel verschijnt is nog niet bekendgemaakt.

?Red Faction: Battlegrounds' aangekondigd

Charisteas vervolgt loopbaan in Ligue 1

De Griekse aanvaller Angelos Charisteas gaat de gelederen van de Franse promovendus Arles-Avignon versterken. Ook zijn landgenoot Angelos Basinas verkast naar de Franse club.

Beide Grieken speelden in 2004 in het Griekse nationale team dat zich kroonde tot Europees kampioen. Zij hebben de medische keuring in Arles doorstaan, waardoor zij definitief een nieuwe club hebben gevonden.

Charisteas (30) stond voor het laatst onder contract in Duitsland bij 1. FC Nürnberg. De spits was voorheen ook actief bij Ajax en Feyenoord, waarvoor hij tezamen vier seizoenen spelen. Drie van die seizoenen speelde Charisteas in dienst van Ajax.

Zijn landgenoot Basinas (34) verkaste naar Arles, omdat hij vorig seizoen met Portsmouth uit de Premier League was gedegradeerd. Eerder stond hij onder contract bij Panathinaikos, Real Mallorca en AEK Athene.

NOS Journaal in 2013 over op HD

In 2013 zal het NOS Journaal in HD-kwaliteit gaan uitzenden. "De verwachting is eind 2012, begin 2013. Ook dit is een operatie, want als je een HD-studio hebt, inclusief montage- en productieomgeving, dan moeten ook ogenschijnlijk kleine dingen als alle cameraploegen in het land over op HD", aldus een woervoerder van de omroep.

Alleen grote sportevenementen van de NOS worden op dit moment in HD uitgezonden. Naast veel grote veranderingen in de apparatuur is een dergelijke operatie behoorlijk prijzig.

De NOS-woordvoerder legt uit waarom het zo lang duurt om de hoge kwaliteit ook daadwerkelijk op de buis te krijgen: "In deze tijd van bezuinigingen wordt het geld in programma's gestoken en niet in techniek. Ook moet er niet vergeten worden dat belangrijke nieuws- en beeldleveranciers nu nog steeds in SD aanleveren."


NOS Journaal in 2013 over naar HD

St. Claire had inzinking Joling niet door

Bonnie St. Claire zag niet meteen in dat haar goede vriend en collega Gerard Joling overwerkt raakte. De zangeres bracht onlangs samen met Joling de single 'Morgen Wordt Alles Anders' uit. "Zijn koppie moet even worden leeggemaakt", legt Bonnie uit in De Telegraaf.

De single kwam uit op 3 augustus. "Ondanks dat Gerard al wat promotiewerk voor onze single per telefoon afhandelde, drong het bij mij niet meteen door dat zijn accu leeg was", geeft de 60-jarige St. Claire toe.

Maar als de zangeres terugredeneert, valt elk puzzelstukje op z'n plek. "Als je op een rijtje zet welke bergen werk Gerard verzette, is het ook weer niet verbazingwekkend dat het even tijd is om de batterij op te laden", vindt St. Claire. "Gelukkig is hij er volgens mij op tijd bij. Daarbij komt dat Gerard een sterke man is die er echt wel weer bovenop komt."

"Waar Gerard bij is gebaat, is zijn vakmoeheid te boven te komen. Zijn koppie moet even worden leeggemaakt", legt Bonnie uit. "Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben dat hij omwille van mij doordendert en het als gevolg daarvan nog zwaarder krijgt. Dat heeft hij niet verdiend, die lieve schat."

St. Claire had inzinking Joling niet door
St. Claire had inzinking Joling niet door (Foto: Novum)

'Ja Ik Wil... Rutte' op 30 augustus

BNN-presentatrice Sophie Hilbrand gaat de eerder aangekondige datingshow voor VVD-leider en beoogd premier Mark Rutte presenteren. Het programma zal de naam 'Ja Ik Wil... Rutte' gaan heten.

"Ook Nederland heeft een first lady (m/v) nodig. In Ja Ik Wil... Rutte strijden zeven vrouwen en één man om de felbegeerde titel. De kandidaten met de beste match voeren in de studio opdrachten uit om zich van hun beste kant te laten zien",
aldus een woordvoerder van BNN.

Rutte zelf is niet zo gecharmeerd van de datingshow. "Hij vindt het ook vreemd dat een omroep die juist staat voor vrijheid en blijheid, nu opeens met zo'n opdringerig programma komt", aldus Rutte's woordvoerder eerder in juni.

Waarschijnlijk had de VVD-leider het programma liever wegbezuinigd, want een mogelijk nieuw rechts kabinet wil flink het mes zetten in de publieke omroep.

Ja Ik Wil... Rutte zal op 30 augustus live om 21:00 uitgezonden worden op Nederland 3.


Ja Ik Wil... Rutte

Nederlands fregat schrikt piraten af

Het Nederlandse fregat De Zeven Provinciën heeft maandagochtend in de Golf van Aden meegeholpen te verijdelen dat piraten een tanker zouden kapen. De Nederlanders reageerden op een noodoproep van de tanker Anangel Innovation. Het schip werd in de Golf van Aden snel benaderd door een skiff, een snel motorbootje, met zeven mensen en een ladder aan boord.

Het Nederlandse luchtverdedigings- en commandofregat bevond zich op dertig zeemijlen afstand en stoomde na de oproep direct op de piraten af. De piraten sloegen op de vlucht door een Japanse marinehelikopter, die enkele minuten eerder bij de skiff was. Een helikopter van De Zeven Provinciën loste de Japanse helikopter af en probeerde het motorbootje met waarschuwingsschoten tevergeefs tot stoppen te dwingen.

Toen het marinefregat arriveerde en ook waarschuwingsschoten loste, staakten de piraten hun vlucht. De piraten bleken hun wapens en ladders voordat zij zich overgaven overboord te hebben gegooid, meldt Defensie. Nadat zwaardere buitenboordmotoren in beslag waren genomen, mochten de piraten weer gaan, met een lichte motor zodat zij het vasteland van Somalië kunnen bereiken.

De Zeven Provinciën neemt deel aan de antipiraterij-operatie Ocean Shield van de NAVO.

Nederlands fregat schrikt piraten af
 

Onjuiste praatjes over karbonaadjes

Demissionair minister Eimert van Middelkoop van Integratie heeft zich er samen met zijn collega Ab Klink van Sport over gebogen. Maar nee, er is geen sprake van islamisering van het Haagse amateurvoetbal. Er mogen daar nog steeds karbonaadjes worden gegeten.

De PVV had de noodklok geluid over het vermeende probleem. Sterker nog, Marokkaanse leden zouden een 'coup' hebben gepleegd bij de club GSC Esdo. Ook had de partij uit de media vernomen dat 'er geen karbonaadjes meer kunnen worden besteld, dat etiketten van sterke drank en biertap worden afgeplakt en dat vrouwelijke vrijwilligers niet werden uitgenodigd voor het feest ter afsluiting van het voetbalseizoen'.

Van de gemeente en de club zelf vernamen de bewindslieden dat er van de beweringen niets waar is. "Er is dus geen sprake van een coup dan wel een integratieprobleem", zo liet Van Middelkoop maandag mede namens Klink weten aan de leden van de PVV.

Denneboom op proef bij Hibernian

Romano Denneboom zet zijn voetbalcarrière mogelijk voort in Schotland. De 29-jarige aanvaller, die transfervrij mag vertrekken bij FC Twente, is de komende twee weken op proef bij Hibernian.

Denneboom kan bij de ploeg uit Edinburgh ploeggenoot worden van Edwin de Graaf, die onlangs overkwam van NAC Breda. Denneboom speelde nog nooit voor een buitenlandse club. In 1998 debuteerde hij voor sc Heerenveen om vervolgens voor Willem II, NEC, Twente en Sparta te spelen.

De aanvaller kwam één keer uit voor het Nederland elftal. In september 2004 speelde de Schiedammer een helft mee in de met 3-0 gewonnen interland tegen Liechtenstein.

Sneijder en Robben in race voor Uefa-prijs

Wesley Sneijder en Arjen Robben zijn kandidaat om te worden verkozen tot Uefa-clubvoetballer van het jaar. Hun namen komen voor op een shortlist van twaalf spelers, die is samengesteld door de zestien trainers die vorig seizoen met hun club doordrongen tot de achtste finales van de Champions League.

De prijs, die sinds 1998 jaarlijks wordt uitgereikt, is voor de beste speler van het afgelopen seizoen in de Champions League. Ook worden de beste keeper, verdediger, middenvelder en aanvaller van het afgelopen voetbaljaar gekozen. De trofeeën worden volgende week donderdag in Monaco uitgereikt tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League.

Sneijder won afgelopen seizoen de Champions League met Internazionale door in de finale het Bayern München van Arjen Robben te verslaan. Beide spelers krijgen in de uitverkiezing geduchte concurrentie van onder anderen Lionel Messi (Barcelona) en Diego Milito, die in de finale namens Inter (2-0) beide doelpunten voor zijn rekening nam.

Nominaties:

Beste keeper: Julio Cesar (Inter), Hugo Lloris (Lyon), Victor Valdes (Barcelona)

Beste verdediger: Lucio (Inter), Maicon (Inter), Gerard Pique (Barcelona)

Beste middenvelder: Xavi Hernandez (Barcelona), Arjen Robben (Bayern München), Wesley Sneijder (Inter)

Beste aanvaller: Lionel Messi (Barcelona), Diego Milito (Inter), Wayne Rooney (Manchester United)

KNVB: Nu geen bezwaar tegen overname Vitesse

Voetbalbond KNVB heeft bekendgemaakt dat ze momenteel geen bezwaren heeft tegen de overname van Vitesse door de Georgiër Merab Zjordania.

Vitesse legde de KNVB recentelijk een overeenkomst voor waarin de aandelen aan een investeerder overgedragen werden. De KNVB had enkele verbeterpunten hiervoor, welke door de Arnhemmers opgevolgd werden. Mochten alle partijen zich hier aan gaan houden, dan heeft de voetbalbond geen bezwaar.

Door het overdragen van de aandelen van Vitesse moeten de statuten van de club gewijzigd worden. Deze wijzigingen zullen op een later tijdstip aan het KNVB-reglement getoetst worden. Hierbij kijkt de voetbalbond onder meer naar de aandeelhouder. Deze mag geen aandelen van andere clubs bezitten of betrokken zijn bij een andere organisatie in het betaalde voetbal.

'Inception' langer populair dan in VS

'Inception' weet Nederlanders langer te boeien dan Amerikanen. De film met Leonardo DiCaprio voert voor de vierde week op rij de Nederlandse bioscooplijst aan. In Amerika moest de film vorige week na drie weken op nummer een het stokje doorgeven aan de komedie 'The Other Guys', deze week gezakt naar de derde plaats.

'The Expendables' is de nieuwe nummer een in de Verenigde Staten. In Nederland verandert weinig. 'Step Up 3D', 'Salt' en 'Shrek Forever After' bezetten opnieuw respectievelijk de tweede tot en met de vierde plek in de bioscooplijst. 'The Expendables' komt donderdag in Nederland uit.

'Eat, Pray, Love' en 'The Other Guys' staan in de Verenigde Staten op nummer twee en drie. 'Eat, Pray, Love' komt 7 oktober uit in Nederland, 'The Other Guys' een week later. 'Inception' is terug te vinden op nummer vier.

'Inception' langer populair dan in VS
'Inception' langer populair dan in VS (Foto: Novum)

Koetsier zwaargewond door op hol geslagen paard

Een koetsier is maandagochtend zwaargewond geraakt doordat zijn paard in Enkhuizen op hol sloeg. Het dier schrok volgens de politie op het Koperwiekplein van een vrachtwagen die putten reinigde en een auto die optrok.

In zijn vlucht nam het paard de koets met twee inzittenden met zich mee en botste uiteindelijk op de auto die was opgetrokken. De koets kantelde op zijn rechterkant, waardoor de koetsier met zijn hoofd op het wegdek smakte. Hij is met hersenletsel afgevoerd naar een ziekenhuis in Amsterdam.

De man die links op de bok zat raakte lichtgewond en is ter plekke behandeld. Ook het paard raakte gewond. Hoe het dier eraan toe is, is niet bekend.

Minder bezoekers verwacht bij Sail

Bij Sail 2010 worden anderhalf miljoen bezoekers verwacht. In 2005 kwamen 1,8 miljoen mensen op het vijfjaarlijkse evenement af, maar toen duurde het botenfestijn zes dagen, terwijl het er dit jaar vijf zijn. Het aantal bezoekers is echter van ondergeschikt belang en mede afhankelijk van het weer, zegt een woordvoerder van de organisatie maandag.

De achtste editie van Sail gaat donderdag op het IJ van start. De ANWB verwacht veel verkeer. Bezoekers moeten die dag rekening houden met files, waarschuwt de ANWB maandag. Op de snelweg tussen Haarlem en Amsterdam en de ringweg A10 kunnen opstoppingen ontstaan. Ook rond het knooppunt Velsen op de A9 en A2 is mogelijk sprake van filevorming.

Daarnaast zijn de provinciale wegen N202 en N246 langs het Noordzeekanaal afgesloten en de veerponten over het kanaal zijn vanaf woensdag tijdelijk uit de vaart. Bezoekers met een auto die meezeilen wordt geadviseerd de parkeerplaatsen langs het kanaal te gebruiken. De ANWB raadt bezoekers aan om met het openbaar vervoer te komen.

Uit een onderzoek van adviesbureau ZKA en Dienst Onderzoek en Statistiek in opdracht van het Parool kan het evenement de Amsterdamse economie ruim negentig miljoen euro opleveren. In 2005 bracht Sail 97 miljoen euro op. De opbrengsten waren toen hoger omdat meer mensen geld uitgaven aan eten, drinken en overnachtingen.

Het organiseren van SAIL kost tussen de 10,5 en 11 miljoen euro. Daarvan wordt 8 miljoen door de organisatie betaald, die dit terugverdient met sponsors, subsidies en commerciële activiteiten. De gemeente draagt ruim 1,5 miljoen euro bij.

Sail wordt volgende week maandag afgesloten. Dit jaar is het thema 'een nautische ontmoeting tussen verleden, heden en toekomst'. Een vloot van varend erfgoed, replica's en moderne en marineschepen vormen traditioneel de kern van het evenement. Zo'n vijftig zogenoemde Tall Ships zijn de blikvangers.

Minder bezoekers verwacht bij Sail
Minder bezoekers verwacht bij Sail (Foto: Novum)

Geen afscheid voor Landzaat, Babovic en De Guzman

Denny Landzaat, Stefan Babovic en Jonathan de Guzman zien er vanaf om voorafgaand aan een thuiswedstrijd afscheid te nemen van de supporters van Feyenoord. Dat schrijft De Telegraaf.

Vorige week maakte alleen Kevin Hofland van de gelegenheid gebruik om zich door de fans te laten uitzwaaien. Dat gebeurde rondom de thuiswedstrijd van de Rotterdammers tegen FC Utrecht. Feyenoord won dat duel met 3-1.

Landzaat, Babovic en De Guzman kregen van de clubleiding ook de kans om in het zonnetje te worden gezet, maar het drietal deed het niet. Landzaat, die wel aanwezig was bij het emotionele afscheid van Giovanni van Bronckhorst, heeft net als Babovic nog geen nieuwe club gevonden. De Guzman verkaste onlangs naar Real Mallorca.

Feyenoord begon het seizoen dus met een zege op Utrecht, maar de ploeg van Mario Been blameerde zich zondag tegen Excelsior. Op bezoek bij 'het kleinere broertje' ging de club met 3-2 onderuit. Mario Been was na afloop woedend op Tim de Cler, met wie hij in de rust een meningsverschil had.

'Australische ploeg wil naar ProTour'

De Australische wielerploeg Fly V heeft bij wielerunie UCI een licentie voor de ProTour aangevraagd. Momenteel rijdt het team in de Continental Tour vooral Amerikaanse wedstrijden.

"Voor 31 augustus moet de UCI ons dossier binnen hebben. Australië presteert al jaren op hoog niveau, met renners als Cadel Evans, Michael Rogers, Robbie McEwen, Mark Renshaw en Simon Gerrans. Wat ontbreekt, is een eigen ploeg," zei ploegeigenaar Chris White tegen Cyclingnews.

Mocht het lukken om de licentie binnen te halen, dan moet Fly V investeren in kwalitatieve goede renners. "We zullen werken met een groot budget en de nadruk leggen op het opleiden van Australische beloften. We willen graag deelnemen aan de grote koersen in Europa en ook de Tour de France is een mooi doel."

Een van de namen die bij het team genoemd worden is die van McEwen. De 38-jarige Australiër heeft een aflopend contract bij Katusha.

America's Got Talent - Jackie Evancho

Ze hebben er weer eentje gevonden in Amerika. Jackie Evancho, ze maakt al enige tijd furore op YouTube, verscheen recent bij America's Got Talent. Jackie is een meisje van 10 met een (bijna) volwassen operastem. En zo'n talent moet natuurlijk gebruikt worden: "I love it when parents push a child down a road they wish they'd been good enough to go down themselves. It really warms my heart!"

Bliksem scheurt vliegtuig doormidden

In Colombia is een vliegtuig tijdens de landing door de bliksem geraakt en in tweeën gescheurd. Daarbij zouden tenminste één dode en 114 gewonden zijn gevallen. Het vliegtuig maakte een landing op het vliegveld van Gustavo Rojas Pinilla International Airport, gelegen op het Colombiaanse eiland San Andres.

Het getroffen toestel was een Boeing 737-700 van de luchtvaartmaatschappij Aeres Airlines. Over het aantal inzittenden is nog onduidelijkheid. Volgens Persbureau AFP waren er 131 mensen aan boord, terwijl Reuters zegt dat er 127 inzittenden waren; 121 passagiers en 6 bemanningsleden.

F1-circuit Bahrein terug naar oude lay-out

De Formule 1-coureurs zullen komend seizoen in Bahrein weer gaan rijden op het oorspronkelijke circuit. Voor dit jaar was het circuit naar 6,3 kilometer verlengd door acht bochten toe te voegen die gebruikt worden voor de langeafstandsraces. Het leverde echter veel kritiek op.

De F1-coureurs vonden het nieuwe gedeelte met krappe bochten en veel optrekken en remmen maar saai. Ook viel er geen enkele inhaalactie in de race te noteren. Daarom kwam de organisatie vandaag met een verklaring naar buiten. De verlenging van het circuit was alleen bedoeld om het jubileum van de Formule 1 te vieren. "Daarom zal de race in 2011 weer op het oorspronkelijke circuit verreden gaan worden."

Nominatie voor Robben en Sneijder bij UEFA-verkiezing

Arjen Robben en Wesley Sneijder zijn genomineerd voor de titel 'Beste Middenvelder van het Jaar' van de UEFA. De bond heeft alle genomineerden maandag bekendgemaakt. Op 26 augustus, tijdens de loting van de Champions League, worden alle winnaars bekend.

Robben en Sneijder, die met hun clubs de finale van de Champions League haalden, hebben één concurrent: de Catalaan Xavi Hernandez van FC Barcelona. Treble-winnaar Inter en de Spaanse kampioen hebben allebei in elke categorie één of meer genomineerden.

Namens Bayern is Arjen Robben de enige speler van de Rekordmeister die kans maakt op een uitverkiezing. Ook Wayne Rooney (Manchester United) en doelman Hugo Lloris (Olympique Lyon) hebben te maken met felle concurrentie van spelers van Inter en Barça.

Tijdens de loting van de Champions League, op donderdag 26 augustus in Monaco, worden één voor één de winnaars van alle categorieën bekendgemaakt. Eén van hen wordt uiteindelijk uitgeroepen tot UEFA Clubvoetballer van het jaar.

Genonimeerden

Doel: Júlio César (Inter), Hugo Lloris (Olympique Lyon) en Víctor Valdés (Barcelona)

Verdediging: Lúcio (Inter), Maicon (Inter) en Gerard Piqué (Barcelona)

Middenveld: Xavi Hernández (Barcelona), Arjen Robben (Bayern München) en Wesley Sneijder (Inter)

Aanval: Lionel Messi (Barcelona), Diego Milito (Inter) en Wayne Rooney (Manchester United)

FOK! tv-tip: docu Blood Diamonds

Bloeddiamanten waren de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws. Het Speciale Hof voor Sierra Leone ondervraagt tal van mensen in het onderzoek naar de handel en wandel van oud-president Taylor van Liberia. Onder meer Naomi Campbell en Mia Farrow werden ondervraagd.

Bloeddiamanten worden zo genoemd omdat ze veelal onder dwang worden gedolven. Vervolgens worden de waardevolle stenen gebruikt om wapens te kopen en rebellen te financieren. Eind 2006 verscheen de documentaire Blood Diamonds over dit onderwerp. History Channel speelt op de actualiteit in door deze vanavond om 20.55 uur uit te zenden.

De documentaire verhaalt over de bloederige burgeroorlogen die Sierra Leone, Liberia, Angola en de Democratische Republiek Congo jarenlang teisterden. Burgers werden verkracht, vermoord en hun handen en benen werden stelselmatig afgehakt. Bij elkaar kwamen meer dan 4 miljoen mensen om het leven. Rebellengroepen financierden hun strijd onder andere met zogenaamde Blood Diamonds.

Slachtoffers van deze rebellen, maar ook rebellenleiders, warlords, komen aan het woord. Ook de rol van de Verenigde Naties en de val van rebellenleger RUF komen aan bod in de 100 minuten durende documentaire.

Sander V. niet bij tweede zitting moord Milly

Politieagent Sander V. die wordt verdacht van de moord op de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht, is donderdag niet aanwezig bij de tweede pro-formazitting. De rechtbank liet maandag weten dat de verdachte niet zal verschijnen.

V. stond begin juni onder grote mediabelangstelling voor het eerst voor de rechter. Tijdens de tweede zitting komt de stand van het onderzoek aan de orde.

De agent van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond heeft bekend het meisje in maart te hebben gedood. Hij meldde zichzelf een week later bij de politie. Die vond het lichaam van het meisje in de tuin van V., vlakbij haar ouderlijk huis. De vermissing leidde in het hele land tot verontwaardiging en geschokte reacties. V. wordt vervolgd voor moord, seksueel misbruik, vrijheidsberoving en het verbergen van het lichaam.

Protest overlevenden watersnood Pakistan

Enkele honderden overlevenden van de watersnood in Pakistan hebben maandag een weg geblokkeerd uit protest tegen het uitblijven van noodhulp. De betogers wierpen met stenen en vuilnis een blokkade op, op een verbindingsweg in de zwaar door overstromingen geteisterde regio Sukkur.

Zij zeiden als beesten te worden behandeld. Volgens een van de betogers hebben de mensen in het rampgebied alleen maar wat eten uitgedeeld gekregen toen er verslaggevers en cameramensen in de buurt waren. "Ze gooien pakketten eten naar ons alsof we honden zijn. Ze zorgen ervoor dat mensen om die pakketten gaan vechten", zei hij.

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon deed zondag een beroep op de internationale gemeenschap om snel hulp te bieden aan Pakistan. Na een helikoptervlucht over het getroffen gebied verklaarde hij dat hij nog nooit een ramp van zo'n omvang had gezien.

Ondertussen hebben de Pakistaanse autoriteiten maandag gewaarschuwd voor meer overstromingen. Het blijft maar regenen en een vijfde deel van het land staat blank. Ongeveer twintig miljoen mensen zijn getroffen.

Onderzoek naar beschuldigingen cadetten

Het ministerie van Defensie onderzoekt de aantijgingen dat studenten en instructeurs van de Nederlandse Defensie Academie zich schuldig maken aan racisme, aanranding en vrouwenhaat. Dat laat een woordvoerder maandag weten.

Het departement komt later deze week met een reactie op de beschuldigingen, die zaterdag door de militaire vakbond Acom in De Telegraaf werden geuit. Demissionair minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) neemt de zaak 'zeer serieus', aldus de woordvoerder.

Volgens Acom-voorzitter Jan Kleian hebben zeven mensen op de voormalige KMA te maken gehad met deze praktijken. "Fysiek geweld en seksuele intimidatie zijn onacceptabel op een kaderopleiding van Defensie", zei Kleian tegen de krant. Het zou verder gaan om het topje van de ijsberg, omdat de praktijken ook zouden spelen onder cadetten die geen lid zijn van de vakbond.

De vakbond heeft maandag vier nieuwe klachten over wangedrag binnengekregen, meldt Omroep Brabant. Het gaat om vrouwen die na 'pesterijen en intimidatie' de opleiding bij de KMA hebben verlaten.

Chinese vuurwerkfabriek ontploft

Een explosie in een vuurwerkfabriek in het noordoosten van China heeft maandag aan minstens dertien werknemers van de fabriek het leven gekost. Zeker 148 mensen -fabrieksarbeiders en omwonenden- raakten gewond. Dit heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua gemeld.

De explosie deed zich voor in Yichun, in de provincie Heilongjiang. De klap werd tot op vijf kilometer afstand gevoeld. Van het kantoor van het lokale bestuur en verscheidene andere gebouwen gingen de ruiten aan diggelen.

In Chinese vuurwerkfabrieken wordt vaak slordig omgesprongen met de veiligheidsvoorschriften. Regelmatig doen zich ongelukken voor.

Bij een ander bedrijfsongeluk in China kwamen maandag elf bouwvakkers om het leven. Zij zaten in een bouwlift die twaalf verdiepingen naar beneden stortte, aldus het stadsbestuur van Meihekou in de provincie Jilin, eveneens in het noordoosten van het land.

Sastre vertrekt naar Geox

Carlos Sastre zal vertrekken bij het Cervélo Test Team. De Spanjaard zal volgend jaar gaan rijden bij de nieuwe Geox-wielerploeg van manager Mauro Gianetti.

Sastre wist in 2008 de Tour de France te winnen en kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Cervélo. Voor die ploeg zal de 35-jarige renner na een mislukte Tour de France dit jaar nog wel de Ronde van Spanje gaan rijden. Daarna vertrekt hij komende winter naar de Geox-ploeg, die ontstaan is uit Footon-Servetto.

Kom en werk aan de nieuwe Call of Duty

Veel gamers hebben stiekem een kleine droom ergens diep verstopt in hun achterhoofd. Werken in de games-industrie. Ik heb goed nieuws voor je, maar het helpt wel als je toevallig een fan bent van ‘Call of Duty’.

Sledgehammer is namelijk op zoek naar personeel. Ze zijn onder andere op zoek naar Senior Online Engineer, Senior Lighting Artist en een Gameplay Engineer. Ben jij één van de gelukkigen die de baan krijgt dan kun je rekenen op een gesponsord lidmaatschap van de sportschool, uitgebreide ziektekosten en ga zo maar door. Het nadeel is natuurlijk dat je moet emigreren.

Veel succes!

Releasedatum DJ Hero 2 en GoldenEye 007 bekend

Activision heeft de releasedata van DJ Hero 2 en GoldenEye 007 bekendgemaakt. Op 19 oktober kunnen we weer dj spelen met DJ Hero 2 en we kunnen op 22 oktober in de voetsporen treden van de charismatische geheim agent James Bond in GoldenEye 007.

GoldenEye 007 is een remake van het legendarische gelijknamige spel op de Nintendo 64. De game komt exclusief uit voor de Nintendo Wii. DJ Hero 2 is de opvolger van DJ Hero en we moeten de goede beats scratchen om de muziek net zoals in het echt te laten klinken. DJ Hero 2 komt uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo Wii.

GoldenEye 007

The Beach Boys - een schopje.

De psychische aftakeling van Brian tijdens het maken van Pet Sounds opvolger SMiLe is dramatisch, maar de kennis van het verhaal maakt de nummers uit die periode extra bijzonder. Ik kan het iedereen aanraden om de documentaire Beautiful Dreamer - Brian Wilson and the story of SMiLe eens te bekijken. Het is een prachtig verhaal over het ontstaan van een waar meesterwerk dat - tegen alle verwachtingen in - 35 jaar nadat het project stop werd gezet, alsnog verscheen.
Of het verhaal over de platenmaatschappij die the Beach Boys aanklaagde, omdat Pet Sounds niet commercieel genoeg zou zijn. Zie je het voor je? Een van de belangrijkste albums uit de popgeschiedenis. 
En dan het verhaal over Dennis. De enige Beach Boy die daadwerkelijk kon surfen. En ironisch genoeg verdrinkt.
En zo zijn er eindeloos veel verhalen. Verhalen die meestal lang niet zo vrolijk zijn als de mensen die afgaan op de vrolijke hits uit de beginperiode verwachten. Maar ze maken thé Beach Boys indrukwekkender en nog net iets legendarischer dan ze al waren door hun muziek. Die hemelse muziek.

Animatiefilm met Johnny Depp krijgt game?

De animatiefilm Rango, waarin acteur Johnny Depp de stem van een kameleon inspreekt, wordt door de Canadese gamestudio A2M naar de wereld van de games gebracht. Onbekend is of Depp zijn stem ook aan de game leent.

Hoewel de game nog niet officieel is aangekondigd, staat Rango als lopend project op de cv's van verschillende A2M-werknemers op de website linkedin.com. Op de website van de filmuitgever en de ontwikkelaar wordt de game niet genoemd.

De animatiefilm over een kameleon die als cowboy in een woestijn moet zien te overleven, komt in maart uit. De game wordt waarschijnlijk gelijktijdig uitgebracht.

A2M is bekend van de moordlustige game Naughty Bear. In deze game vol zwarte humor is het de bedoeling om schattige teddyberen elkaar op de bruutste manieren te laten afmaken. Ook de actiegame Wet uit 2009, waarin de femme fatale Rubi Malone de hoofdrol speelt, is afkomstig van de Canadese gamestudio.

Animatiefilm met Johnny Depp wordt game

Bekijk de eerste F1 gameplay-trailer

Codemasters heeft eindelijk haar eerste gameplay-trailer van hun racegame F1 2010 online gezet. De trailer laat alle 24 scheurijzers in volle glorie tegen elkaar strijden op Suzuka en Eau Rouge. Verder zien we delen van de pitstop, de pers die de coureurs interviewen en race engeneers die hun rijders de baan op helpen. F1 2010 komt 24 september uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC.

Clijsters komt top vijf binnen

Tennisster Kim Clijsters is dankzij haar toernooiwinst gisteren in Cincinnati de top vijf van de wereldranglijst bij de vrouwen binnengekomen. De Belgische klom naar de vierde plaats na de zege in het toernooi waar ze vorig jaar na twee jaar afwezigheid haar rentree in het tenniscircuit maakte.

De lijst wordt aangevoerd door Serena Williams, voor Carolina Wozniacki die klom naar plaats twee en Jelena Jankovic. De verliezend finaliste in Cincinnati Maria Sharapova klom naar plaats twaalf. Beste Nederlandse is Arantxa Rus die op plaats 127 blijft staan. Michaëlla Krajicek staat 135e.

Einde hittegolf in Rusland in zicht

Het einde aan de hittegolf in Rusland komt na twee maanden in zicht. Vanuit het noordwesten naderde maandag een koudefront dat zware regenbuien en lagere temperaturen naar Moskou zou brengen. De autoriteiten hopen dat daarmee ook een eind komt aan de bos- en veenbranden rond de Russische hoofdstad.

Nooit in de afgelopen 130 jaar waren de temperaturen in Rusland zo lang zo hoog als deze zomer. Door de hitte en de droogte konden makkelijk branden ontstaan, die meer dan vijftig levens hebben geëist en ruim tweeduizend woningen in de as hebben gelegd. Door de rook overleden vorige week twee keer zo veel mensen in Moskou als normaal.

Brandweerlieden waren maandag nog in touw om vijfhonderd branden te bestrijden, maar de hoeveelheid grond die in brand stond was in het voorbije etmaal met vijftien procent afgenomen, liet het ministerie voor Noodsituaties weten.

Plants vs Zombies komt naar het PSN?

PopCap heeft een gerucht het leven in geroepen dat Plants vs Zombies misschien naar het PSN zal komen. In september komt Plants vs Zombies uit op Xbox Live. Er werd gevraagd aan PopCap of Plants vs Zombies naar het PSN zou komen. Het antwoord was als volgt:

"We haven't made any announcements about other platforms but I can say that PopCap loves to bring our titles to as many people as possible - and that means, as many platforms as possible!"

Plants vs Zombies komt op 8 september naar Xbox Live met met nieuwe features zoals zeven nieuwe gamemodes, 21 mini-games en online mogelijkheden. Het spel zal 1200 MSP kosten.

Twintig mille tipgeld in zaak dode Chinees

De politie looft twintigduizend euro uit voor de gouden tip in de zaak van de dode Chinees die vorige maand werd gevonden in Amsterdam-Noord. Dinsdagavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de lugubere moord. Om zo veel mogelijk mensen te bereiken wordt het item in het Kantonees ondertiteld, meldt de politie.

De 57-jarige Shu Yung Lam is in zijn snackbar aan de Mercuriusstraat vermoord en in stukken gesneden. Vervolgens is zijn lichaam met zijn bedrijfsauto naar een ondergrondse vuilnisbak op de Laanweg gereden en daar gedumpt. Drie dagen later, op 18 juli, werd zijn lichaam teruggevonden. De vermiste bedrijfsauto van Lam stond naast de vuilcontainer geparkeerd.

Tweede verdachte vast voor groepsverkrachting

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de groepsverkrachting van een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel. De politie onderzoekt of de 24-jarige man uit Hoogvliet ook was betrokken bij de groepsverkrachting van een 12-jarig meisje uit Nijmegen.

De verdachte is maandagochtend in zijn woonplaats aangehouden. Bij zijn aanhouding zijn meerdere spullen in beslag genomen. Begin deze maand werd in de zaak een 25-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij heeft bekend seksuele handelingen met het 15-jarige slachtoffer te hebben verricht en wordt ook verdacht van ernstig misbruik van het 12-jarige meisje.

Dat meisje werd door agenten op straat gevonden. Het kind was weggelopen en in haar eentje naar Rotterdam gegaan. Uit onderzoek bleek volgens de politie dat zij ongeveer een maand geleden door verschillende mannen ernstig seksueel is misbruikt. Dat zou in ieder geval zijn gebeurd in een woning in de 1e IJzerstraat in Rotterdam en mogelijk ook op andere locaties.

Het 15-jarige meisje uit Capelle aan den IJssel bezocht een maand eerder, op 19 juni, een jamsessie in een buurthuis aan de Slinge en ging na afloop in een auto met de verdachte mee. In de woning in de 1e IJzerstraat in Delfshaven werd ze vervolgens misbruikt. Het slachtoffer deed later aangifte, waarna de Rotterdammer werd aangehouden.

Het 12-jarige meisje heeft meerdere (bij-)namen van verdachten gegeven. De politie verwacht dat op basis daarvan meer verdachten worden aangehouden.

De politie roept meisjes die eveneens in de omgeving van de 1e IJzerstraat slachtoffer zijn geworden van een zedenmisdrijf contact op te nemen met het rechercheteam.

Batman verbindt Nintendo DS met Wii

Een speler kan op de Nintendo DS meespelen met de Nintendo Wii-versie van Batman: The Brave and the Bold. Door een draadloze verbinding tussen beide spelcomputers te leggen, is de game ook met drie spelers te spelen. Dat schrijft entertainmentwebsite ign.com.

Batman: The Brave and the Bold speelt zich af in Gotham City en bevat actie en puzzels. Op de Nintendo Wii is het spel met twee spelers te spelen, hierbij wordt Batman bijgestaan door bijvoorbeeld Robin of de Green Lantern. Door de Nintendo DS-versie te verbinden met de Nintendo Wii-versie is het mogelijk een derde speler in de rol van het kleine mannetje Bat-Mite mee te laten spelen in de Wii-game.

Om met drie spelers te kunnen spelen, is zowel een Nintendo DS- als een Nintendo Wii-exemplaar van de game nodig. Batman: The Brave and the Bold is een van de weinige spellen die gebruikmaken van de verbinding tussen de Nintendo DS en Nintendo Wii. Vorig jaar verscheen 'Band Hero' met een soortgelijke optie.

Batman: The Brave and the Bold' verschijnt begin september. Het spel is uitsluitend beschikbaar voor de twee Nintendo-spelcomputers. Voor de Xbox 360 en PlayStation 3 is een andere Batman-game in ontwikkeling. De actiegame Batman Arkham City verschijnt volgend jaar herfst.

Batman verbindt Nintendo DS met Wii

Zjordania dacht ook aan overname AZ

De kersverse eigenaar van Vitesse Merab Zjordania dacht er ook aan om voetbalclub AZ over te nemen. De Georgiër verklaarde vandaag tijdens de persconferentie in Arnhem dat hij meer mogelijkheden zag bij Vitesse dan bij de Alkmaarders.

"Maar ik heb voor Vitesse gekozen omdat hier maar 18 of 19 spelers onder contract staan. Er is dus alle mogelijkheid om de club te versterken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat Vitesse geïnteresseerd is in jonge spelers. Ik heb een groot netwerk. Ik denk dat ik veel goede jonge spelers hier naar toe kan laten komen," zei Zjordania die een goede vriend is van Chelsea-voorzitter Roman Abramovich, maar zijn hulp bij deze overname niet inschakelde.

De vertrekkende voorzitter van Vitesse Maasbert Schouten vindt de keuze van de Georgiër "verstandig en begrijpelijk. We hebben namelijk een groter achterland en een mooier stadion dan AZ. Ik feliciteer hem met zijn keuze."

Vitesse zei dat de club voor de overname niet over één nacht ijs is gegaan. "Niet alleen wij hebben ons huiswerk gedaan," ging Schouten verder. "De KNVB en gerenommeerde advocaten hebben ook uitvoerig onderzoek verricht. We zijn in Nederland de eerste betaalde club die zoiets meemaakt. Ik snap dat er scepsis is, maar meneer Zjordania heeft alleen maar de bedoeling om Vitesse binnen drie jaar kampioen te maken. Hij is nu al heel erg betrokken bij deze club. Het klopt dat hij moest vertrekken als voorzitter van de voetbalbond van Georgië. Maar dat had alleen maar politieke redenen."

Carrick: "De titelstrijd zal weer fel worden"

Manchester United speelt vanavond haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Op Old Trafford komt promovendus Newcastle United op bezoek. Middenvelder Michael Carrick kijkt alvast vooruit op het seizoen.

"Er is weinig ruimte voor fouten. Vorig seizoen was uitzonderlijk als je ziet hoeveel punten Chelsea en wij morsten", zegt Carrick tegen de BBC. The Mancunians werden uiteindelijk tweede, slechts één punt achter Chelsea. "De titelstrijd zal nu ook weer fel worden."

Volgens de Engelsman gaan zich dit seizoen meer teams met de strijd om de landstitel bemoeien. "Clubs die vorig seizoen rond de Champions League-plaatsen eindigden, azen op een hogere notering en je moet dus meteen beginnen wedstrijden te winnen." Twee jaar geleden begon United het seizoen ook tegen Newcastle, het werd toen gelijk.

Manchester United haalde vorige week al de eerste prijs van de nieuwe jaargang binnen. Op Wembley werd Chelsea met 3-1 verslagen in de strijd om de Community Shield. Carrick, die wegens een blessure zich had afgemeld voor het Engelse team, kwam opvallend genoeg gewoon in actie.

'Pestprotocol bejaardenhuizen overbodig'

De Katholieke Bond voor Ouderen in Limburg (KBO) vindt een pestprotocol voor verzorgingstehuizen overbodig. Volgens de bond is het moeilijk om het probleem van pesten onder ouderen te regelen via een dergelijk protocol.

Volgens de KBO Limburg is het wel belangrijk dat er door familieleden, personeel en directies aandacht aan het probleem wordt geschonken, maar het invoeren van regeltjes is geen goede manier volgens de bond. De bond ziet bijvoorbeeld meer in een goede introductie van nieuwe bewoners in een verzorgingstehuis.

Het Nationaal Fonds Ouderen pleitte eerder juist wel voor een protocol om het pesten onder ouderen terug te dringen. Eén op de vijf bewoners van verzorgingstehuizen zou immers gepest worden.

[Upd] Vitesse in Georgische handen

Omroep Gelderland weet te melden dat Vitesse zal worden overgenomen door een Georgische investeerder. Merab Zjordania, de investeerder waarom het gaat, is voormalig voorzitter van de Georgische voetbalbond. Hij is van plan om in de omgeving van Arnhem te gaan wonen.

Over het overnamebedrag is momenteel nog niets bekend, wel dat het gaat om een overname van het volledige aandelenpakket. Om 13.00 uur zal er een persconferentie plaatsvinden waar meer duidelijkheid zal moeten komen over het overnamebedrag en wat er met het GelreDome gaat gebeuren.

De KNVB wil vooralsnog niet reageren en wacht met spanning de persconferentie af.

Update 13.38 uur

Vitesse komt definitief in handen van de Georgiër Merab Zjordania, zo blijkt uit de zojuist gehouden persconferentie. "We gaan met Vitesse nu voor de landstitel en de Champions League," zei Vitesse-voorzitter Maasbert Schouten die door het nieuws terug zal treden als voorzitter van de Arnhemmers. "De rode lichten staan vanaf nu op groen in Arnhem. 16 augustus is voortaan een feestdag in onze stad."

Theo Bos zal aanblijven als technisch directeur. Hij krijgt van Zjordania de mogelijkheid om flink te investeren in de spelersgroep. "Het bedrag dat ik ga investeren? Wat nodig is om Vitesse naar de top te brengen," zei de nieuwe baas van Vitesse. Over het overnamebedrag zijn geen mededelingen gedaan.

Alle Nederlanders in India terecht

Alle Nederlanders in het door noodweer en overstromingen getroffen gebied in India zijn terecht. Dat meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag. Een groep van zeven mensen wist maandag een plek te bereiken waar een internetverbinding was en legde contact met hun reisorganisatie.

Door de overstromingen kwamen bijna tweehonderd mensen om het leven, onder wie zeker vijf Europese toeristen. Ook zijn er veel vermisten.

Leiders Roodhemden Thailand voor de rechter

Met boeien om hun enkels zijn zeventien leiders van de Thaise Roodhemden-beweging maandag voor een pro formazitting voor de rechtbank in Bangkok verschenen. Ze worden beschuldigd van opruiing, bedreiging van regeringsfunctionarissen en terrorisme. Op de laatste aanklacht staat de doodstraf.

De verdachten verklaarden op alle punten van de aanklacht onschuldig te zijn. "Dit zijn politieke aanklachten", zei een van de beklaagden, Korkaew Pikulthong, tegen verslaggevers bij de rechtbank. De rechtbank stelde de volgende zitting vast op 27 september.

De meeste protestleiders zitten vast sinds hun protest tegen de regering van premier Abhisit Vejjajiva op 19 mei onder druk van het leger werd beëindigd. In de tien weken daarvoor waren tijdens protesten en bij botsingen met het leger 91 doden en veertienhonderd gewonden gevallen. Zes verdachten zijn nog voortvluchtig, onder wie de vroegere premier Thaksin Shinawatra, die in 2006 door het leger werd afgezet; hij zou de protesten vanuit zijn zelfgekozen ballingschap financieren.

Premier Abhisit hief maandag de noodtoestand in drie noordelijke provincies, waar de sympathie voor Thaksin groot is, op. In de hoofdstad Bangkok en zes andere provincies blijft de uitzonderingstoestand van kracht. Krachtens de noodtoestand kan de regering onder meer uitgaansverboden instellen, samenscholingen en publicaties verbieden of censureren, mensen zonder formele aanklacht oppakken, eigendommen in beslag nemen en telefoons afluisteren.

Iran bouwt nieuwe nucleaire installatie

Iran gaat een nieuwe nucleaire installatie bouwen. Volgend jaar maart wordt een begin gemaakt met de bouw van een nieuwe fabriek voor de verrijking van uranium. Dit heeft de Iraanse vicepresident Ali Akbar Salehi maandag bekendgemaakt.

Salehi's aankondiging is een klap in het gezicht van de internationale gemeenschap die juist wil dat Teheran zijn nucleaire aspiraties opgeeft. Het Westen, aangevoerd door de Verenigde Staten, vermoedt dat Iran probeert een kernwapen te ontwikkelen. De machthebbers in Teheran ontkennen dat.

Iran beschikt momenteel over een grote verrijkingsinstallatie in Natanz en een kleinere in de buurt van Qom. Teheran zegt wel twintig verrijkingsfabrieken nodig te hebben om de komende vijftien jaar aan de binnenlandse energiebehoefte te kunnen voldoen.

Marokkanen hebben minder vaak kanker

Marokkanen worden aanzienlijk minder vaak in een ziekenhuis opgenomen voor kanker en hart- en vaatziekten dan mensen die uit andere landen afkomstig zijn. De meeste opnamen voor kanker deden zich in 2008 voor bij mensen uit de Antillen en Aruba, Turken werden het meest opgenomen voor hart- en vaatziekten, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vrouwen worden vaker met kanker opgenomen dan mannen, voornamelijk vanwege borst- en baarmoederkanker. Antilliaanse vrouwen worden het vaakst opgenomen, gevolgd door autochtone en Surinaamse vrouwen. Turkse en Marokkaanse vrouwen worden het minst vaak opgenomen met kanker. Turkse mannen worden het vaakst opgenomen met kanker, gevolgd door autochtone Nederlandse mannen.

Het aantal opnamen voor hart- en vaatziekten lag onder Turken ruim veertig procent hoger dan bij de totale bevolking. Ook Surinamers werden vaker voor hart- en vaatziekten opgenomen dan gemiddeld. Bij de Surinamers werden vooral de mannen vaker opgenomen. Bij Marokkanen kwamen ziekenhuisopnamen voor hart- en vaatziekten relatief het minst voor.

Het instituut reikt geen verklaring aan. Bij de statistieken is rekening gehouden met de kortere levensverwachting van allochtonen.

Recordaantal buitenlanders bij AZ - FC Groningen

Het competitieduel tussen AZ en FC Groningen (1-1) van afgelopen weekend heeft een Eredivisierecord opgeleverd. Nooit eerder stonden er in een competitiewedstrijd zoveel buitenlanders op het veld als zaterdag in Alkmaar.

Van de 22 spelers die om 19:45 uur aan de aftrap verschenen, kwamen er liefst negentien uit het buitenland. Dat is een record, heeft Voetbal International uitgezocht. Bij de thuisploeg waren Erik Falkenburg en Dirk Marcellis de enige Nederlanders.

Tegenstander FC Groningen verscheen in Alkmaar zelfs maar met één Nederlander aan de aftrap, namelijk Maikel Kieftenbeld. De bezoekers kwamen in het AFAS Stadion op voorsprong door Tim Sparv, maar Maarten Martens zorgde in de slotfase voor de 1-1 eindstand.

AZ vestigde vorig seizoen al een clubrecord door met nul Nederlanders een wedstrijd te eindigen. Thuis tegen FC Twente mocht Australiër Brett Holman in blessuretijd invallen voor Jeremain Lens, waardoor AZ in de slotfase elf buitenlanders binnen de lijnen had staan.

Van der Aat: "Mido kost ons 'nul' aan salaris"

Ajax kan Ahmed 'Mido' Hossam niet alleen voor niets aantrekken, maar het zal de Amsterdammers ook geen stuiver aan hogere loon kosten. Commercieel directeur Henry van der Aat maakte bekend in het programma Studio Ajax, dat de Egyptenaar geen salaris hoeft van Ajax. De door Ajax zo gewilde stormram zou, mits alles rondkomt, een afkoopregeling krijgen van zijn club Middlesbrough, waar hij mee uit de voeten kan.

"We hebben alleen gezegd: ‘Het mag niets kosten'", gaat het bestuurslid verder. "Dus als Mido komt dan kost hij ons niets. Voor alle duidelijkheid: Mido kost ons ‘nul' aan salaris. En dat vragen mensen: ‘Waarom komt hij dan?' Nou, ze zijn gedegradeerd daar en hij kan een soort van afkoopregeling krijgen van Middlesbrough."

De 27-jarige Mido kwam tussen 2001 en 2003 ook al uit voor Ajax. De Egyptenaar wist toen 21 keer te scoren in veertig competitiewedstrijden.

Golfer Kaymer wint PGA Championship

Martin Kaymer heeft in Wisconsin het PGA Championship, het laatste major golftoernooi van het seizoen, op zijn naam geschreven. De 25-jarige Duitser rekende in een play-off af met de Amerikaan Bubba Watson, die net als hij na vier ronden op 277 slagen -elf onder par- stond. Voor Kaymer is het de eerste keer in zijn carrière dat hij een van de vier majors wint.

Op een gedeelde derde plaats eindigden de Amerikaan Zach Johnson en de Noord-Ier Rory McIlroy, die beide tien slagen minder nodig hadden dan het baangemiddelde. Tiger Woods kwam niet verder dan de 28e plaats.

Vrouw levert granaat af bij politiebureau

Een Haagse vrouw heeft zondag een handgranaat afgeleverd bij een politiebureau in Den Haag. De 46-jarige vrouw overhandigde het in plakband verpakte projectiel met de mededeling dat ze 'iets' van een patiënt had gekregen die vroeger in het leger heeft gezeten, meldt de politie.

De politiemedewerkster die het pakketje ontving, bekeek het pakketje eens goed en zag al snel dat er een handgranaat inzat. De handgranaat werd op de binnenplaats bewaard totdat de Explosieven Opruimingsdienst arriveerde. Die heeft de granaat later op een veld langs de A12 tot ontploffing gebracht.

Jozefzoon: "Tevreden moet je na je carrière zijn"

Roly Bonevacia (18) en Florian Jozefzoon (19) waren de gelukkige debutanten bij Ajax afgelopen zaterdag. Na het gewonnen duel tegen Vitesse keken de twee naar hun toekomst bij het eerste.

Bonevacia, die in de basis mocht beginnen, was na afloop kritisch over zijn debuut. "Ik heb het vooral als mooi ervaren. Het ging ook wel redelijk, maar kan altijd beter", zegt de jongeling tegenover de Telegraaf.

De middenvelder voelt het vertrouwen van trainer Martin Jol, die volgens hem in hem investeert. "Hij is veel met me bezig, neemt me vaak apart in de kleedkamer, zegt wat ik goed doe, maar vooral wat er allemaal beter kan."

Ondanks dat de vaste waarden geblesseerd waren en ook weer terug zullen keren heeft Bonevacia vertrouwen in de toekomst. "Rasmus Lindgren en Eyong Enoh zijn weliswaar op de weg terug en dat verkleint de kans op een basisplaats. Maar ik moet zorgen dat ik me doorontwikkel en het ze uiteindelijk lastig ga maken."

Jozefzoon, die succesvol inviel als debutant, reageerde gevat op de vraag of hij tevreden was na zijn debuut waarin hij de assist op de 3-2 gaf. "Nee, blij. Tevreden moet je na je carrière zijn."

Ook Jozefzoon is niet bang om de concurrentie voor zijn positie aan te gaan. "Ik volg de berichten in de media over de spelers die voor mijn positie kunnen of zullen komen. Dat maakt me niet uit. Ik ga de concurrentie aan."

Schumacher op 28 augustus weer terug in het peloton

De Duitse wielrenner Stefan Schumacher zal op 28 augustus na een schorsing van twee jaar opnieuw mogen gaan rijden. Volgens het Deense Der Teckbote heeft de renner een nieuwe ploeg gevonden, het continentale team Miche uit Denemarken wat ook al Michael Rasmussen in de gelederen heeft, zal de Duitser in het team opnemen.

De Giro del Veneto zal op 28 augustus waarschijnlijk zijn eerste koers worden. "Voor mij is het belangrijk om zo snel mogelijk weer koersritme op te doen", reageerde de Duitser. "In de herfst zijn er nog enkele mooie koersen, en daarin wil ik me tonen en kijken waar ik sta. Er zijn nog mensen die echt in me geloven."

LittleBigPlanet 2 beta komt eraan

Media Molecule heeft bevestigd dat er binnenkort een LitteBigPlanet 2-beta aankomt. Buiten dit gegeven is er weinig bekend behalve dat er maar een gelimiteerd aantal spelers met de beta aan de slag kunnen en veel mensen teleurgesteld moeten worden. Het bericht luidde als volgt:

"There will be an LBP2 beta soon. We will have some more news on how we will recruit for this beta soon, but in the mean time i wanted to drop in and say that you will all be in witha chance to get in. If you are already in the beta group, you will automatically be in, and the forum has now been re-opened, so come along and say hi."

LittleBigPlanet 2 komt 16 november exclusief voor de PlayStation 3 uit. FOK!games gaat op de GamesCom alvast met de game aan de slag, binnenkort lees je de preview hier op FOK!games.

Australië in ban van vermist meisje (6)

Media in Australië zijn al dagen in de ban van een vermist zesjarig meisje. Kiesha Abrahams uit Sydney verdween tweeënhalve week geleden onder verdachte omstandigheden. Ze werd voor het laatst gezien door haar moeder die haar dochtertje in bed stopte.

Agenten kammen momenteel de wildernis uit in Sydney-West. Daar werd vorige week de romp van een vrouw gevonden. De politie houdt er rekening mee dat de vondst in verband staat met de vermissing van de kleine Kiesha. De politie verwacht nog dagen bezig te zijn met het zoeken in de ruige bossen. Toen Kiesha verdween droeg ze een roze pyjama. Het kind is ongeveer 1.40 meter lang, heeft blond haar en blauwe ogen. Opvallend is dat het meisje een week voor haar verdwijning op 31 juli door niemand meer buiten de naaste familie is gezien. De politie heeft tot nu toe nog geen enkel spoor gevonden van Kiesha.

Lorenzo erg blij met zevende zege van het seizoen

Motorrijder Jorge Lorenzo heeft in Tsjechië bewezen niet toe te zijn aan een carrèreswitch. Na zijn overwinning in Brno wilde de Spaanse coureur een golfbal putten van nog geen meter afstand, maar hij miste deze bal. In de race was hij iets preciezer en wist beslag te leggen op de zege, zijn zevende overwinning van het seizoen.

"Na de problemen van zaterdag en de crash, had ik dit niet verwacht. Ik dacht dat het moeilijker zou worden. Ik had verwacht dat Dani (Pedrosa, red.) me wat meer had kunnen volgen, maar ik wist langzaam bij hem weg te komen", zei Lorenzo. "Ik rijd natuurlijk met het kampioenschap in mijn achterhoofd, maar als ik een kans krijg om te winnen, grijp ik die! We hebben morgen nog een belangrijke test, die ons moet helpen in de laatste fase van het kampioenschap. Daarna gaan we naar Indianapolis, een baan waar ik erg van houd."

'Touringcarbedrijven wringen buschauffeurs uit'

Werkgevers voeren de druk op chauffeurs van touringcars zo hoog op dat het kan leiden tot onveilige situaties. Dat stelt FNV Bondgenoten maandag. Vrijdag verongelukte een Nederlandse bus in Noord-Frankrijk, daarbij viel een dode. De chauffeur zou vermoeid zijn geweest.

De vakbond heeft sinds begin 2009 uren- en loonstaten van chauffeurs bijgehouden. "We kregen veel klachten van buschauffeurs over het overtreden van de cao en vroegen hun met bewijs te komen", legt FNV-bestuurder Brigitta Paas uit.

De werkgevers zoeken volgens de FNV de grenzen van de cao op en gaan er ook overheen. Zo is afgesproken dat een vrije dag minstens dertig uur duurt, maar vaak moet een chauffeur die om 02.00 uur thuiskomt de volgende ochtend al om 04.00 uur beginnen, waardoor hij maar 26 uur rust heeft gehad.

Na een werkdag van 04.00 tot 07.00 uur worden chauffeurs om 15.00 uur alweer aan het werk gezet, omdat ze dan een halve dag vrij hebben gehad. Ook worden werkdagen van 28 uur gerekend als enkele dagen, zodat de werkgever niet voor meer dagen hoeft te betalen.

Chauffeurs die daar wat van zeggen krijgen volgens de bond minder lucratieve ritten toegewezen of worden ontslagen. Toeslagen zouden vaak niet worden uitbetaald. De bond heeft 64 vorderingen voor leden uitstaan. De hoogte varieert van 28,50 euro tot 16.500 euro. Het totale nettobedrag is ruim 94.000 euro.

De bus die verongelukte was ingehuurd door vervoerder Eurolines. Die wijst erop dat er in het verkeer dagelijks ongelukken gebeuren, terwijl het aantal ongelukken onder touringcars minimaal is.

'Touringcarbedrijven wringen buschauffeurs uit'
'Ongelukken met touringcars door uitbuiting chauffeurs' (Foto: Novum)

Kuipers fluit in Champions League

Scheidsrechter Bjorn Kuipers is aangesteld voor de wedstrijd tussen FC Zenit St. Petersburg en het Franse AJ Auxerre. Het duel in de play-offs voor de Champions League vindt dinsdagavond in Rusland plaats. Voor Kuipers is het zijn negende wedstrijd in de Champions League.

Pieter Vink leidt op 24 augustus een wedstrijd in de Champions League. Twee dagen voor het duel maakt de UEFA bekend om welke wedstrijd het gaat.

De andere internationale aanstellingen voor Nederlandse arbiters zijn: 19 augustus: Paris Saint-Germain - Maccabi Tel Aviv (Kevin Blom), 26 augustus: Lech Poznan - FC Dnipro (Bas Nijhuis), Aston Villa - Rapid Wien (Eric Braamhaar), 3 september: Letland - Kroatië (Bjorn Kuipers).

'Liverpool volgt Toivonen op de voet'

PSV heeft naast het mogelijk vertrek van Ibrahim Afellay er nog een zorgenkindje erbij. Ola Toivonen staat in de belangstelling van Liverpool.

Roy Hodgson, de manager van Liverpool, liet de voorbije weken al enkele keren weten dat hij er graag nog een spits bij wilde. Ola Toivonen zou hiervoor zeker in aanmerking komen, meldt The Daily Mail.

Hodgson kwam de Zweed persoonlijk bekijken bij de wedstrijd tussen Zweden en Schotland. Toivonen hielp zijn land daarbij aan een 3-0 overwinning met een doelpunt. De nieuwe manager van Liverpool is overtuigd van de kwaliteiten van de spits van 1.91 meter en The Reds zouden een bod voorbereiden van ongeveer zes miljoen euro.

De Zweed heeft echter nog een contract tot 2012 met een mogelijke verlenging van twee jaar. De Zweed, die door PSV voor vier miljoen van Malmö FF werd gekocht, is momenteel topscorer van de Eredivisie met vijf doelpunten uit twee wedstrijden.

Lijk meisje (9) na 48 jaar uit graf geroofd

De politie van Lancaster, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, zit in haar maag met een bizar geval van grafschennis. Vorige week werd namelijk de kist met daarin het lijk van een negenjarig meisje uit een graf gestolen. Het meisje is echter al in augustus 1962 overleden.

De familieleden zeggen geschokt te zijn toen vrijdagavond de politie hen op de hoogte stelde van het feit dat het meisje, dat bijna een halve eeuw geleden het leven liet, uit het graf bleek te zijn gehaald. Een nog onbekend persoon heeft het graf opengespit en de kist met het stoffelijk overschot meegenomen.

Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. Nabestaanden hebben het graf anderhalve week geleden nog bezocht, maar niets bijzonders opgemerkt.

Neefje Frans Bauer omgekomen

Nadat Frans Bauer al in korte tijd een oom en een tante verloren had, kreeg hij zaterdag alweer slecht nieuws te verwerken. Een neefje van 18 jaar van de kant van zijn vrouw is namelijk overleden na een scooterongeluk. De jongen reed met zijn scooter in het water en overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

De Nederlandse volkszanger kreeg het nieuws te horen vlak voor zijn optreden op het Belgische Rimpelrock. "Zoveel ellende kun je toch niet bedenken. Ons vak is mensen vermaken en dat geeft op een dag als deze een heel dubbel gevoel", gaf Bauer zijn gevoelens weer in de Gazet van Antwerpen.

Moeizame winst volleybaldames in World Grand Prix

De Nederlandse volleybaldames hebben met moeite het derde duel uit de tweede ronde van de World Grand Prix gewonnen. Nadat de ploeg van Avital Selinger een 2-0 voorsprong in sets weggaf, werd de wedstrijd uiteindelijk nog in de vijfde set gewonnnen. Het werd 25-23, 25-20, 17-25, 23-25 en 15-7.

Nadat de dames de vierde set hadden verloren en ook in de vijfde op achterstand kwamen (2-6) leek het erop dat het toernooi verloren zou gaan. Echter voorkwam een goede eindsprint dat de ploeg kansloos zou zijn voor plaatsing voor het finaletoernooi.

Volgende week moeten de dames weer aantreden tegen de Dominicaanse Republiek en wordt er ook tegen Japan en Italië gespeeld. Oranje lijkt alleen gebaat bij drie winstpartijen om zo een plaats voor de finaleweek veilig te stellen.

Tofste baas - Kwartfinales

Alle wedstrijden in de tweede ronde zijn gespeeld en er zijn nog maar tien bazen die gekozen kunnen worden tot 'Beste Baas ooit!'. In onderstaand schema kunnen jullie alle bazen die nog in de race zijn aanschouwen.

Toernooischema

Toch zullen jullie nog even moeten wachten op de kwartfinales. Deze week vindt namelijk de GamesCom in Keulen plaats waardoor de kwartfinales zullen worden uitgesteld totdat deze is afgelopen. Volgende week maandag, 23 augustus, zal de eerste kwartfinale tussen GlaDOS en Sarah Kerrigan plaatsvinden.

Wie, denken jullie, zal de kroon van Tofste Baas mee naar huis nemen?

Vrouw krabt gezicht aanrander open

De politie is op zoek naar een man die een 32-jarige vrouw heeft aangerand op een landelijke zijweg van de Lanck in het Limburgse Boukoul. De vrouw liep zaterdagavond om 19.30 uur hard toen een man op de fiets haar aansprak.

De man ging naast haar rijden en werkte haar tegen de grond. De vrouw verdedigde zichzelf door haar belager in zijn gezicht te slaan. Ook krabde ze zijn gelaat tot bloedens toe open. Toen ze begon te gillen koos de man eieren voor zijn geld en ging er op de fiets vandoor. De vrouw sprak vervolgens op de Lanck een man op een bromfiets aan die haar naar het dorp escorteerde. De politie vraagt de bromfietser zich te melden, omdat hij mogelijk een belangrijke getuige is.

Verder is er een signalement van de aanrander verspreid. Het betreft een blanke zongebruinde man begin veertig jaar met een gezette lichaamsbouw. Hij heeft een flinke bos bruin haar met slag. Zaterdag had hij een korte broek en een wit T-shirt aan. De dader spreekt Nederlands met een Limburgs accent. Mogelijk heeft de man verwondingen in zijn gezicht.

Riccò weer in onderhandeling met Vacansoleil

De soap rond de nieuwe ploeg van voormalig dopingzondaar Riccardo Riccò is nog niet voorbij. Vandaag meldt het Algemeen Dagblad dat de Italiaan weer in onderhandeling zal gaan met Vacansoleil.

Vorige week maakte het management van Riccò nog bekend dat hij bij Quick Step had getekend, maar dat bericht werd direct door Quick Step ontkend. De ploeg meldde namelijk dat er nog geen contract was ondertekend.

Waarschijnlijk gaan Vacansoleil en Riccò in de loop van de week weer in onderhandeling. Dit zal gebeuren als ploegleider Daan Luijkx terug is gekeerd van zijn vakantie.

Vrouw steekt ex-vriend dood

Een 18-jarige vrouw heeft zaterdagavond in het Duitse Egels haar 20-jarige ex-vriend doodgestoken. Na haar daad bracht ze zichzelf met hetzelfde mes verwondingen toe.

De politie denkt dat de tiener tot haar daad kwam, omdat ze het niet kon verkroppen dat de man het had uitgemaakt. De Duitse heeft haar ex meerdere malen gestoken. Daarna vluchtte ze zijn huis uit. Ver was ze niet gekomen, want toegesnelde agenten vonden haar in de buurt. De vrouw werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie laat een autopsie uitvoeren op de vermoorde man.

'Quick Step wil Terpstra binnenhalen'

De Belgische wielerformatie Quick Step zou op dit moment hengelen naar de diensten van Niki Terpstra. De huidige renner van Team Milram zou mogelijk op zoek moeten naar een nieuwe ploeg, aangezien Milram op dit moment nog geen hoofdsponsor heeft voor 2011.

Patrick Lefevere zou gecharmeerd zijn geraakt van Terpstra door zijn aanvalslust, zo meldt het Gazet van Antwerpen. Terpstra werd begin juli Nederlands kampioen en won vorige week nog de Sparkassen Giro in Bochum.

Afghaans stel gestenigd na vreemdgaan

Een 28-jarige man en een 23-jarige vrouw zijn in de Afghaanse provincie Kunduz gestenigd, omdat ze vreemd zouden zijn gegaan. Dat heeft de gouverneur van het district Imam Sahib bekendgemaakt.

De twee zijn ter dood veroordeeld op basis van hun bekentenis. De 28-jarige man was getrouwd en de 23-jarige vrouw was verloofd. Het koppel werd vastgebonden en vervolgens door een menigte van honderd mensen met stenen bekogeld tot de dood erop volgde. Begin augustus kreeg een zwangere weduwe al de doodstraf. Zij kreeg eerst zweepslagen en werd vervolgens gedood. Volgens de sharia is seks tussen ongehuwden verboden.  

De Cler en Feyenoord maandag om de tafel

Tim de Cler gaat maandag met de clubleiding van Feyenoord in gesprek om het incident van zondag te bespreken. De verdediger werd zondag door trainer Mario Been in de rust van de uitwedstrijd tegen Excelsior (3-2) gewisseld.

Been was in de kleedkamer boos op zijn spelers, die net een slechte eerste helft hadden gespeeld. De Cler ging echter tegen de coach in en vond het wel lekker gaan, waarop Been furieus reageerde. "Hij stelde zijn eigen ego boven dat van het team. Ik hoef hem dit seizoen niet meer terug te zien."

"Met een nachtje slapen is de emotie er misschien een beetje af en daarna zullen de partijen met elkaar overleggen hoe nu verder", zegt zaakwaarnemer Karel Jansen een dag na het incident in De Telegraaf. "Tim zal uiteraard aanwezig zijn bij het gesprek."

Ook Leo Beenhakker is maandag present. "Ik weet wat er is gebeurd in de kleedkamer, maar ik wil ook het verhaal van De Cler horen. Dan gaan we kijken hoe hiermee om te gaan. Tijd nemen voor afkoeling en bezinning is in deze situatie het beste." De Cler wil zelf nog niets over het voorval kwijt.

Koster: "Rode kaart was het omslagpunt"

Zondagmiddag stond in Nederland de enige stadsderby op het programma. Excelsior nam het op tegen Feyenoord en wist verrassend te winnen. Ook onze Zuiderburen kennen zo'n stadsderby, Club Brugge en Cercle Brugge stonden toevalligerwijs ook gisteren tegenover elkaar. Cercle won verrassend genoeg het duel met 3-1. Club-trainer Adrie Koster vond al dat het in het begin fout ging voor zijn ploeg.

"Ik vind dat we vanavond niet goed zijn begonnen aan de wedstrijd. De tegengoal kwam er veel te gemakkelijk en het duurde toch tot het kwartier vooraleer we wat beter voor de dag kwamen. De kansen kwamen er dan ook en voor de rust had het toch al gelijk moeten staan," liet de Nederlander weten op het digitale thuis van zijn club.

Over het begin van de tweede helft was Koster wel tevreden: "In de tweede helft zetten we meteen druk en kwamen onze acties er via de flanken ook veel beter uit. De gelijkmaker leek me een logisch gevolg. Met de tweede gele kaart van Perisic kregen we dan het kantelmoment van de wedstrijd, net op een moment waar zij het heel moeilijk hadden. De sanctie vond ik trouwens overdreven."

Na de rode kaart van Perisic had Club nog weinig hoop op een goede afloop: "Spijtig genoeg was de match voor ons daarna over, want net op het moment dat wij één op één wilden gaan spelen, maken ze de 3-1."

Van der Velde moet weg bij Garmin

Ricardo Van der Velde moet vertrekken bij zijn wielerploeg Garmin-Transitions. De 23-jarige renner moet weg na twee teleurstellende seizoenen en is nu op zoek naar een nieuwe ploeg voor 2011.

"Ik mag vanaf nu officieel uitkijken naar een nieuw team," zei Van der Velde op zijn Twitterpagina. "Een sponsor die ieder jaar wil groeien betekent betere renners. Als je dan een minder jaar hebt, kom je snel in de problemen. En ik rijd geen Ronde van Spanje, dat is zeker."

China nu tweede economie ter wereld

Door tegenvallende groei van de Japanse economie is China nu de tweede economie ter wereld. De economie van Japan groeide in het tweede kwartaal met slechts 0,1 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Analisten hadden vooraf op een groei van 0,6 procent gerekend. Dit blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van de Japanse overheid.

Het bruto binnenlands product (bbp) van Japan kwam in het tweede kwartaal van 2010 uit op 1,288 biljoen dollar. Dit is minder dan China's bbp van hetzelfde kwartaal, dat 1,337 biljoen dollar bedroeg. Sinds 1978 is de Chinese economie 90 keer zo groot geworden.

Amerika is nog steeds de grootste economie ter wereld, wanneer het eurogebied niet wordt meegerekend. Volgens zakenbank Goldman Sachs zal China in 2027 Amerika's rol overnemen als grootste economie ter wereld.

Geniet van vier minuten Halo: Reach multiplayer

Halo: Reach komt volgende maand alweer uit in ons kikkerlandje en we kunnen er wel zeker van zijn de de multiplayer van de game weer een hit op Xbox Live gaat worden. Daar hebben wij hier vier minuten van een multiplayer match voor je, zonder onderbrekingen. De gamemode is Team Slayer en het vindt plaats op de map Zealot.

Halo: Reach verschijnt 14 september in de winkels op de Xbox 360. Meerdere maps uit de vorige games komen terug, zoals Blood Gulch en Ivory Tower. Hieronder kun je het filmpje bewonderen

Rammstein en Bob Marley in Rock Band 3

MTV Games heeft tien nieuwe liedjes onthuld die in de 83 liedjes tellende soundtrack van Rock Band 3 zullen zitten. De soundtrack van Rock Band 3 zal uit veel internationale nummers bestaan en de game zelf verschijnt 29 oktober voor de PS3, Xbox 360, Wii en de DS. De game zal daarnaast ook een aantal nieuwe features bevatten.

Nieuw zal zijn dat er nu drie zangers tegelijk in sommige nummers kunnen zingen, er is een keyboard toegevoegd en een band kan nu uit zeven mensen bestaan. Daarnaast zal het mogelijk zijn om de PRO-mode met een echte gitaar te spelen. Bekijk hieronder de tien nieuwe liedjes en daaronder de voorlopige soundtrack.

  • Bob Marley & The Wailers - Get Up, Stand Up
  • INXS - Need You Tonight
  • Poni Hoax - Antibodies
  • Rammstein - Du Hast
  • Roxette - The Look
  • Tokio Hotel - Humanoid
  • HIM - Killing Loneliness
  • Maná - Oye Mi Amor
  • Slipknot - Before I Forget
  • War - Low Rider 

Hieronder de andere bekende liedjes, de tien hierboven staan er nog niet tussen.

"Been Caught Stealing" Jane's Addiction 1990s
"Bohemian Rhapsody" Queen 1970s
"Break On Through (To the Other Side)" The Doors 1960s
"Cold as Ice" Foreigner 1970s
"Combat Baby" Metric 2000s
"Crazy Train" Ozzy Osbourne 1980s
"Crosstown Traffic" The Jimi Hendrix Experience 1960s
"Dead End Friends" Them Crooked Vultures 2000s
"Everybody Wants to Rule the World" Tears for Fears 1980s
"Foolin'" Def Leppard 1980s
"Get Free" The Vines 2000s
"Here I Go Again" Whitesnake 1980s
"Hey Man, Nice Shot" Filter 1990s
"I Love Rock 'n' Roll" Joan Jett and the Blackhearts 1980s
"In the Meantime" Spacehog 1990s
"Just Like Heaven" The Cure 1980s
"Lasso" Phoenix 2000s
"Me Enamora" Juanes 2000s
"Oh My God" Ida Maria 2000s
"Plush" Stone Temple Pilots 1990s
"Portions for Foxes" Rilo Kiley 2000s
"Rainbow in the Dark" Dio 1980s
"Rock Lobster" The B-52s 1970s
"Roundabout" Yes 1970s
"Sister Christian" Night Ranger 1980s
"Space Oddity" David Bowie 1960s
"The Beautiful People" Marilyn Manson 1990s
"The Hardest Button to Button" The White Stripes 2000s
"The Power of Love" Huey Lewis and the News 1980s
"Walkin' on the Sun" Smash Mouth 1990s

Maaskant: "We moeten creatief shoppen"

NAC heeft na twee wedstrijden ondanks een gelijkspel nog altijd nul punten. De seizoensstart kan voor NAC dus als teleurstellend bestempeld worden. Het ziet er ook niet naar uit dat het snel beter gaat worden. Afgelopen weekend had trainer Robert Maaskant slechts twee wisselspelers op de bank zitten.

In de wedstrijd tegen Utrecht van afgelopen zondag verloor NAC opnieuw drie spelers: Jens Janse en Donny Gorter werden met rood van het veld gestuurd en Kees Kwakman raakte geblesseerd aan zijn kuit. "Ik hoop dat we snel zaken kunnen doen om ons elftal te versterken en een slechte competitiestart te voorkomen", aldus Maaskant.

"Ik vind dat we een creatief iemand voorin en achterin een sloper nodig hebben. Er staat nog een bedrag open, dat we kunnen investeren. De komst van Nourdin Boukhari is financieel onhaalbaar gebleken. Dus we kijken verder."

Schumacher: "Op de juiste weg voor 2011"

Mercedes GP-coureur Michael Schumacher denkt dat zijn team goed op weg is om volgend seizoen een stuk competitiever te worden. In zijn comebackjaar vallen de resultaten tegen, maar de Duitser wijt dit aan de auto, de W01. Inmiddels is het team druk bezig met de ontwikkeling van de auto van volgend jaar.

"Naar de tussenstand kijkende kunnen we natuurlijk niet tevreden zijn. Maar er zijn aanwijsbare oorzaken voor de grote achterstand. Deze auto is ons in handen gedrukt. Het is een voortzetting van wat vorig jaar is gecreëerd. Gevolg is dat de coureurs veel compromissen moeten sluiten. Deze wagen is niet in harmonie met de banden of met ons, de rijders. Aan ons de taak om de nieuwe auto bij de coureurs te laten passen, en we zijn op de juiste weg om in 2011 competitief te zijn. We werken harder dan ooit zodat we volgend jaar voor de titels kunnen gaan," aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Petitie vóór gedogen door 500 CDA'ers getekend

Na een petitie tegen samenwerking met de PVV heeft een CDA-lid nu ook een petitie vóór samenwerking met de PVV opgezet. Meer dan duizend mensen hebben de petitie op wijstaanachterhetcda.org getekend. Naar schatting zitten er ruim vijfhonderd CDA-leden tussen, schrijft de Volkskrant.

De website van het 23-jarige CDA-lid John Kuijt is in opmaak vrijwel identiek aan het vorige week gelanceerde wijstaanvooronzegrondrechten.org, een website tegen samenwerking met de PVV. Die petitie is inmiddels door 763 CDA-leden ondertekend. Het aantal ondertekenaars bij de verschillende websites zegt echter weinig over wat er in de achterban leeft. Een van de redenen hiervoor is het feit dat de ene website langer online is dan de andere en bovendien meer bekendheid heeft.

In de Volkskrant schat CDA-prominent Dries van Agt in dat het CDA-congres de totstandkoming van het beoogde VVD en CDA-kabinet met gedoogsteun van de PVV niet zal beletten. In een opiniestuk stelt hij dat het CDA moet terugkeren op haar schreden.

Ter onderbouwing citeert hij verschillende stukken uit het PVV-programma die volgens hem niet verenigbaar zijn met het gedachtegoed van het CDA. Ook vraagt hij zich af of nog is vol te houden dat een minderheidskabinet in de maak is, nu PVV-leider Geert Wilders zich ook met de keuze van ministers en staatssecretarissen mag bemoeien.

Het standpunt van Van Agt is niet verrassend. Eerder dreigde hij zijn lidmaatschap op te zeggen als het CDA een coalitie vormt met de PVV.

'Vitesse belegt persconferentie voor overname'

Vitesse heeft vanochtend aangekondigd dat de club om 13.00 uur een persconferentie zal beleggen in stadion Gelredome. Dit zou te maken hebben met een overname van de club.

"Ja, het heeft te maken met een overname. Meer ga ik er nu niet over zeggen", aldus de woordvoerder van Vitesse. "Maar het is niet alleen interessant op voetbalgebied." De Telegraaf bracht afgelopen zaterdag al het nieuws dat de club zou staan voor een overname door vermogende investeerders uit Oost-Europa. De club wilde echter niets officieel bevestigen. Daar lijkt nu verandering in te komen.

Vitesse kan de eventuele nieuwe geldbronnen goed gebruiken, daar de clubleiding het afgelopen seizoen de selectie flink moest inkrimpen door de financiële malaise bij de club. Daardoor staat er dit jaar een zeer jonge selectie, voor een groot deel bestaand uit onervaren jeugdspelers.

Grote verschillen in tarieven bouwvergunning

Nog altijd zijn er enorme verschillen tussen de gemeentelijke tarieven voor het aanvragen van een bouwvergunning. Een bouwvergunning voor een dakkapel kost in de Zuid-Hollandse gemeente Voorschoten 635 euro. In buurgemeente Leiden kost dezelfde vergunning slechts 35 euro, concludeert de Vereniging Eigen Huis (VEH) uit onderzoek.

Leiden was ook vorig jaar het goedkoopst met 35 euro. Ook bij andere vergunningen zijn grote prijsverschillen te zien. Een vergunning voor een uitbouw kost in de Zuid-Hollandse gemeente Korendijk 2.175 euro en in de Drentse gemeente Coevorden 525 euro.

Korendijk is ook het duurst als het om een vergunning voor een nieuwbouwwoning gaat. Daar moet 6.067 euro voor worden betaald. In de Friese gemeente Smallingerland kost zo'n vergunning 1.560 euro. De prijsstijgingen liggen gemiddeld rond het niveau van de inflatie.

De vereniging pleit al jaren voor de invoering van een maximumtarief. Nu kan elke gemeente zelf bepalen wat zij voor een bouwvergunning in rekening brengt. De VEH wijst erop dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten zelf een model heeft opgesteld waarmee gemeenten kunnen bepalen wat een bouwvergunning kost. Gemeenten zouden moeten worden verplicht van dat model gebruik te maken.

Pakistan vreest meer overstromingen

De Pakistaanse autoriteiten hebben maandag gewaarschuwd voor meer overstromingen. Het blijft maar regenen en een vijfde deel van het land staat blank. Ongeveer twintig miljoen mensen zijn getroffen.

De minister van Irrigatie in de provincie Sindh, Jam Saifullah Dharejo, zei dat de komende vier tot vijf dagen cruciaal zullen zijn om te zien of de dam bij Sukkur de enorme watermassa in de rivier de Indus kan houden.

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon deed zondag een beroep op de internationale gemeenschap om snel hulp te bieden aan Pakistan. Na een helikoptervlucht over het getroffen gebied verklaarde hij dat hij nog nooit een ramp van zo'n omvang had gezien.

Pakistaanse en internationale hulporganisaties leveren voedsel, drinken, onderdak en medische zorg aan honderdduizenden mensen, maar miljoenen Pakistanen hebben nog nauwelijks hulp gekregen. De VN is bezorgd dat in de overvolle en onhygiënische kampen ziektes zullen uitbreken, die talrijke slachtoffers kunnen maken.

De VN riep in eerste instantie op tot noodhulp. Maar als het water weer gezakt is zullen miljarden nodig zijn om Pakistan, een arm land met 170 miljoen inwoners, weer op de been te helpen.

Pakistan vreest meer overstromingen
Pakistan vreest meer overstromingen (Foto: Novum)

Zuid-Korea en VS beginnen nieuwe oefening

Zuid-Korea en de Verenigde Staten zijn maandag een nieuwe militaire oefening begonnen, hun tweede binnen drie weken. Noord-Korea reageerde fel; de elf dagen durende manoeuvres zijn 'een nieuwe zware militaire provocatie', aldus een commentaar in de staatskrant Rodong Simun.

Het gaat om een jaarlijkse militaire oefening. Eind juli voerden de marines van Zuid-Korea en de VS ook al manoeuvres uit. De vlootoefeningen waren een reactie op het zinken van een Zuid-Koreaans marineschip in maart, dat volgens een internationaal onderzoek het gevolg was van een Noord-Koreaanse torpedoaanval. Noord-Korea ontkent iedere betrokkenheid.

Patiënten ziekenhuis Alkmaar geëvacueerd om brand

In het Medisch Centrum Alkmaar zijn maandagochtend 44 mensen vanwege een brand geëvacueerd. De brand op de psychiatrische afdeling op de eerste etage werd even na 05.45 uur ontdekt.

Door de rook moesten naast een afdeling op de eerste etage ook afdelingen op de tweede en de derde etage worden ontruimd. De patiënten konden volgens een politiewoordvoerder elders in het ziekenhuis worden opgevangen. De brand was voor 06.30 uur al onder controle.

De oorzaak van de brand wordt onderzocht, maar de politie gaat niet uit van brandstichting.

Michailov: "Klaar voor basis"

De 22-jarige Nicolai Michailov vindt zichzelf klaar voor de basis. De FC Twente-keeper heeft de eerste drie officiële wedstrijden van dit seizoen voor FC Twente de nul gehouden. Hij keepte omdat de inmiddels 39-jarige Sander Boschker nog niet wedstrijdfit is.

Trainer Michel Preud'homme staat nu voor een lastige beslissing zodra Boschker weer fit is: laat hij Michailov staan die de hele voorbereiding heeft gekeept, goed in vorm is en nog jaren te gaan heeft, of zet hij clubicoon Sander Boschker weer onder de lat?

Als het aan Michailov ligt, blijft hij staan: "Ik ben klaar om eerste keeper te worden en ga voor deze plek vechten. Op mijn leeftijd moet ik regelmatig gaan spelen. Vorig jaar was ik er al klaar voor, maar toen kreeg ik niet de gelegenheid om het te laten zien. Boschker was het hele seizoen fit en FC Twente draaide goed. Daarom ben ik heel blij met deze kans om te spelen. Het is voor mij erg belangrijk, dat ik in deze wedstrijden drie keer de nul heb gehouden."

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de democratie binnen de VVD.

Het is bij politieke partijen goed gebruik, de leden –of hun afgevaardigden- op een congres te laten beslissen of een bereikt coalitieakkoord goed genoeg is om te gaan regeren. Ik was stomverbaasd toen ik las dat het partijbestuur van de VVD dat niet gaat doen. Bij de VVD vindt men het dus niet nodig, de leden te raadplegen. 

Ruiz wacht geduldig op mogelijke transfer

Bryan Ruiz lijkt FC Twente te gaan verruilen voor Sevilla, maar de aanvaller is daarbij afhankelijk van de transfer van Luis Fabiano. Zo lang die nog niet rond is, wacht Ruiz rustig af, zo zegt hij in De Telegraaf.

Sevilla wil Ruiz contracteren als vervanger voor Luis Fabiano, die aan Olympique Marseille wordt gelinkt. De Fransen lijken echter van de Braziliaan af te zien, omdat de vraagprijs veel te hoog is. Daarom wordt nu Ruiz genoemd als nieuwe aanvaller van L'OM.

"Ik moet geduldig zijn. Dat is niet zo moeilijk, want een paar weken geleden leek het erop dat er helemaal geen transfer zou komen. Nu moet ik gewoon afwachten", aldus de Costaricaan. De 24-jarige Ruiz heeft in zijn contract een vaste transfersom van vijftien miljoen euro staan.

De aanvaller hoopt echter dat Twente hem ook bij een lager bod wil laten gaan. "Vijf jaar geleden waren er heel veel teams die zulke bedragen konden betalen. In de huidige markt is het veel moeilijker. Ik hoop dat FC Twente ook genoegen neemt met een lager bedrag, maar misschien is dat niet realistisch."

Pro Evolution Soccer 2011

Ik zal eerlijk zijn: Ik ben dit jaar overgestapt naar FIFA 10 na een aantal jaar PES 6 te hebben gespeeld. Een vriend van me vroeg laatst of ik de PES 2011 preview al had gecheckt, want het scheen volledig veranderd te zijn. Ondanks dat ik zei dat ze dat elk jaar zeiden, was het dit keer anders volgens mijn vriend. Ik heb toen besloten om geen enkele preview te checken voordat ik de game zelf in handen kreeg. Ik wilde er onbevangen instappen.

"Als het zo doorgaat is Mertens onhoudbaar

Dries Mertens was gisteren de absolute uitblinker bij FC Utrecht. In de wandelgangen zoemt zijn naam rond bij PSV en FC Twente. Bij beide clubs zouden dan respectievelijk Ibrahim Afellay en Bryan Ruiz moeten vertrekken. 

Zelf was Mertens, pas een jaar in dienst van de Utrechters, redelijk nuchter. Beschaafd als altijd gaf hij antwoord op de vragen. "Ik heb het hier heel erg naar mijn zin", zei Mertens, die tegen NAC Breda de 1-0 voorbereidde en de 2-1 zelf maakte. "Of er interesse is van FC Twente?" Lachend: "Dat weet ik niet. Dat moet ik nog aan mijn zaakwaarnemer vragen."

Het was circus Mertens in de mixed zone. Technisch directeur Foeke Booy, die na afloop van wedstrijden van Utrecht altijd door de mixed zone banjert, was in gesprek met Goal.com bereid om in te gaan op de situatie. "Dit hoort bij de periode", zei Booy, doelend op de transferperiode. "Dit duurt nog twee weken. Laat ik helder zijn: er is geen concrete interesse voor Dries bekend. Niet bij de club en niet bij de club via zijn zaakwaarnemer."

De eerste woorden van Booy waren standaardteksten, daarna werd de voormalig trainer iets losser. "We genieten van hem. We hebben Dries een podium gegeven en vinden het niet erg als hij hier nog een jaar blijft. Maar als het zo doorgaat is hij onhoudbaar." Het contract van Mertens loopt tot de zomer van 2014. "Maar dat zegt niet alles", besloot Booy.

Huta Galung maakt grote sprong op wereldranglijst

Thiemo de Bakker is op de nieuwste editie van de wereldranglijst bij de mannen vier plaatsen gezakt. De Bakker staat nu vijftigste. Robin Haase steeg een plek en is nu de nummer 99 van de wereld.

Jesse Huta Galung, die gisteren het challengertoernooi in het Italiaanse Trani op zijn naam schreef, steeg 44 plaatsen en staat nu 149e.

Rafael Nadal blijft de beste tennisser van de wereld. Roger Federer steeg door zijn finaleplaats in Toronto naar de tweede plaats. Novak Djokovic bezet nu de derde plek.

Lourdes-gangers verdwalen in Lourde

Een paar keer per week verdwaalt een auto met pelgrims die naar het bedevaartsoord Lourdes in het Franse departement Hautes-Pyrénées willen, in het dorp Lourde in het eveneens Zuid-Franse departement Haute-Garonne, zo melden Franse media.

Lourde en Lourdes worden op dezelfde manier uitgesproken. Doordat er maar één letter verschil is tussen de geschreven namen, vergisten pelgrims en toeristen zich altijd al. Maar sinds de uitvinding van satellietnavigatiesystemen, die 'Lourde' als plaats suggereren zodra de eerste zes letters zijn ingetikt, is er een veelvoud aan verdwaalde pelgrims en toeristen.

Om de verwarring compleet te maken, heeft Lourde ook een Mariabeeld, Notre-Dame du Floraire, dat is neergezet na een genezing in 1892. Die is echter door de rooms-katholieke kerk niet als wonder erkend, in tegenstelling tot de tientallen gevallen in Lourdes.

Alain Bugelles die naast het 1,53 meter hoge Maria-beeld van Lourde woont, zag een keer midden in de nacht een grote camper stoppen: "Zij staken zes of zeven kaarsen aan". Zijn vader had er op een gegeven moment voor gezorgd altijd een stapeltje Lourdes-folders in voorraad te hebben, zodat hij pelgrims op het goede pad kon helpen. Het is maar 90 kilometer rijden van Lourde naar Lourdes.

Ook wordt er soms bij de inwoners van Lourde aangebeld door mensen die hun hotel niet kunnen vinden. Maar in Lourde zijn er geen hotels en geen winkels. Het dorpje heeft maar 93 inwoners.

VVD, PVV en CDA weer om tafel

De onderhandelaars van VVD, PVV en CDA hervatten maandagochtend onder leiding van informateur Ivo Opstelten hun gesprekken over de vorming van een minderheidskabinet. Daarmee begint de tweede week van onderhandelingen over een kabinet van VVD en CDA, dat op gedoogsteun moet kunnen rekenen van de PVV.

Afgelopen week hielden de partijen zich strikt aan de onderlinge afspraak niets te zeggen over de voortgang van de onderhandelingen. Vooraf gaf Opstelten aan mogelijk drie weken nodig te hebben. Volgens ingewijden is het misschien mogelijk eind deze week een tussenbalans op te maken of de samenwerking een kans van slagen heeft.

De gesprekken worden gedomineerd door de noodzakelijke miljardenbezuinigingen. De partijen hebben zich voorgenomen voor 18 miljard euro aan bezuinigingen te vinden om de overheidsbegroting weer op orde te krijgen.

Onenigheid over bijstandsgeld

Gemeenten liggen in de clinch met demissionair minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA) omdat hij het gemeentelijke bijstandsbudget met een half miljard euro wil verlagen. De gemeenten stellen dat ze de korting niet kunnen opvangen, schrijft De Telegraaf.

Donner heeft in het verleden met de gemeenten afgesproken dat het bijstandsbudget wordt gekoppeld aan de economische ontwikkeling. Gemeenten krijgen meer bijstandsgeld als er weinig banen zijn en minder als er veel banen zijn.

Nu het Centraal Planbureau verwacht dat de werkloosheid afneemt, wil Donner de gemeenten zoals afgesproken op het bijstandsbudget korten. Rotterdam moet het daardoor bijvoorbeeld in een klap met 47 miljoen euro minder doen. De schuldhulpverlening zou daardoor in de problemen komen. Tal van gemeenten hebben volgens de krant een brandbrief gestuurd om de korting ongedaan te maken.

"Op het moment dat we de regeling maakten, was duidelijk dat het kon meevallen of tegenvallen", zegt Donner in de krant. "Dan moet je niet zeggen dat het anders moet als de regeling een keer tegenvalt." De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) overlegt al sinds begin september met de minister over de korting.

Hodgson: "Cole had niet intentie Koscielny te raken"

Roy Hodgson heeft Joe Cole in bescherming genomen na zijn rode kaart tegen Arsenal. De middenvelder, die deze zomer overkwam van Chelsea, kreeg kort voor rust een rode kaart na een overtreding op Laurent Koscielny.

Liverpool-trainer Hodgson denkt dat Cole niet bewust doorging op Arsenal-verdediger Koscielny. "Het was niet de intentie van Joe om zijn tegenstander te raken", liet de Engelse oefenmeester na de wedstrijd weten tegenover Engelse media.

"Daar is geen twijfel over mogelijk. Cole ging voor de bal en wilde deze blokkeren. Ik heb het voorval op televisie teruggezien en dergelijke momenten gebeuren vaak in een wedstrijd. Helaas was er wel lichamelijk contact tussen beide spelers. De scheidsrechter heeft dit zwaarder bestraft dan het naar alle waarschijnlijkheid was."

"Ik ben in ieder geval blij dat Koscielny gewoon de wedstrijd kon uitspelen", vervolgt Hodgson, die zijn ploeg gelijk zag spelen door een fout van doelman Pepe Reina. "Het is jammer dat we op het eind twee punten hebben laten liggen. Maar het is een knappe prestatie om met tien spelers tegen een sterk team van Arsenal zo te spelen."

Beenhakker: "Niet zo opportunistisch doen over Fernandez"

Leo Beenhakker vindt de lovende woorden over Excelsior-speler Guyon Fernandez overdreven. De technisch directeur van Feyenoord zag Fernandez gisteren tweemaal scoren voor Excelsior tegen de havenclub (3-2).

Beenhakker ziet Fernandez niet als een mogelijk aanwinst voor Feyenoord. De Rotterdamse clubleiding is nog altijd op zoek naar een geschikte spits. De bestuurder van Feyenoord ziet in Fernandez in ieder geval geen versterking. "Laten we niet zo opportunistisch doen met z'n allen", aldus Beenhakker tegen NUSport.

"We volgen deze jongen al langer, maar we moeten niet verwachten dat hij zomaar bij ons in de spits kan komen spelen. In het systeem dat wij spelen heeft hij veel minder ruimte dan dat hij tegen ons kreeg." De 24-jarige Fernandez heeft bij Excelsior nog een contract tot 2011. Maar Feyenoord lijkt voorlopig niet geïnteresseerd.

Fernandez blijft zelf rustig na de complimenten over zijn optreden. "Ik weet dat ze me al langer volgen; ze weten allang wat ik kan. Natuurlijk zou een overstap naar Feyenoord een sportieve verbetering zijn, maar op dit moment houd ik me helemaal niet bezig met een transfer. Ik heb het heel goed naar m'n zin bij Excelsior."

Clijsters wint toernooi van Cincinnati

Kim Clijsters heeft de finale van het WTA-tennistoernooi van Cincinnati gewonnen. De Belgische speelster versloeg de Russische Maria Sjarapova met 2-6 7-6 6-2.

Clijsters bereikte de eindstrijd doordat haar Servische opponente Ana Ivanovic zich in de halve finale verstapte en moest opgeven. Clijsters maakte vorig jaar haar rentree in het Amerikaanse Cincinnati na een afwezigheid van twee jaar vanwege de geboorte van haar dochter. Ze won daarna de US Open, waar ze eind augustus haar titel verdedigt.

Mogelijk doorbraak in Belgische formatie

De zeven partijen die in België onderhandelen over een nieuw kabinet, hebben van half vier zondagmiddag tot rond drie uur maandagochtend bij elkaar gezeten in een poging een doorbraak te forceren. Maandagmiddag komen ze opnieuw bijeen, aldus de woordvoerder van preformateur Elio Di Rupo maandagochtend vroeg.

Belgische media hadden eerder gemeld dat er vooruitgang zou worden geboekt in de vergadermarathon. Mocht er een akkoord worden bereikt, dan kan Di Rupo maandag nog naar koning Albert II om tot formateur te worden benoemd. De Franstalige socialist Di Rupo is de beoogde premier van de nieuwe regering.

De besprekingen in België gaan tussen de Vlaamse en Waalse socialisten, christendemocraten en groenen plus de Vlaams-nationalistische N-VA, die bij de verkiezingen van 13 juni als grootse partij eindigde. De onderhandelingen draaien om een staatshervorming die Vlaanderen en Wallonië meer autonomie moet geven. Ook moet er een oplossing komen voor het kiesdistrict Brussel-Halle-Vilvoorde. De Vlamingen willen deze kieskring, de enige in België waar zowel op Vlaamse als Franstalige partijen kan worden gestemd, splitsen.

Vakantie voorbij voor Midden-Nederland

Veel Nederlanders genieten nog van een welverdiende vakantie, maar voor een deel van ons is de pret voorbij. Voor het midden van Nederland begint maandag het dagelijkse leven weer.

Voor een deel begint maandag dus weer het naar school brengen van de kinderen of het uitzwaaien van tieners met zware bepakking. Zowel de basisscholen als de scholen voor voortgezet onderwijs openen maandag hun deuren weer.

Maandag begint in verschillende steden in het midden van het land ook de introductieweek voor studenten. Zo maken in Utrecht, Den Haag en Leiden eerstejaars kennis met het uitgaansleven in de steden. Niet alleen in Midden-Nederland, maar ook in de rest van het land, zoals in Nijmegen, Groningen, Tilburg en Enschede, wordt een introductieweek gehouden.

In het noorden en zuiden van het land zijn scholieren nog wat langer vrij. In Noord-Nederland gaan de basisscholen op 23 augustus weer open en het voortgezet onderwijs een week later. In Zuid-Nederland hoeven kinderen pas op 6 september weer naar school.

Nabestaanden doen reis Titanic na

Nabestaanden van passagiers van de Titanic doen in 2012 de reis na van het verongelukte passagiersschip, honderd jaar na de ramp die aan meer dan 1.500 mensen het leven kostte. Zij vertrekken op 8 april 2012 met het cruiseschip Balmoral uit Southampton om de oversteek naar New York te maken.

Er zal een ceremonie aan boord worden gehouden op 15 april, precies honderd jaar nadat de Titanic begon te zinken na een botsing met een ijsberg. Tijdens de oversteek van Engeland naar Amerika zullen nabestaanden van zowel overlevenden als omgekomen passagiers lezingen houden. Het eten aan boord zal tijdens de zeereis gebaseerd zijn op het menu van de Titanic, zo meldt de BBC.

Gezin burgemeester Duisburg duikt onder

Het gezin van burgemeester Adolf Sauerland van Duisburg is buiten de stad in veiligheid gebracht. De burgervader bleef na de uit de hand gelopen Loveparade van vorige maand maar doodsbedreigingen ontvangen.

Dit meldt Bild, de grootste krant van Duitsland, maandag. Bij het muziekfeest vielen 21 doden en zo'n vijfhonderd gewonden. Velen houden de burgemeester medeverantwoordelijk voor de tragedie.

"Iemand heeft zich gemeld en gezegd dat men hem 5000 euro heeft betaald om mij te doden", aldus Sauerland. "Een ander heeft gedreigd een kleuterschool op te blazen als ik niet opstap."

Bovenberg: "Fantastisch gedaan"

Excelsior won gisteren verrassend met 3-2 van 'grote broer' Feyenoord. In dit duel was er een belangrijke rol voor Daan Bovenberg weggelegd. De verdediger was betrokken bij het eigen doelpunt van de ploeg uit Kralingen, maar maakte een aantal minuten later de gelijkmaker.

Toch vond Bovenberg het te veel van het goede om zichzelf man van de wedstrijd te noemen. "Daar wil ik niet van spreken. Ik denk dat we het met zijn allen fantastisch gedaan hebben. Ik denk dat we hebben laten zien dat we ontzettend goed kunnen voetballen", liet de speler aan de NOS weten.

Bovenberg was bovendien erg blij met de drie punten. "Dit is een onzettende stimulans voor heel de ploeg. Ik denk dat we als een team een ontzettend goede prestatie hebben geleverd en terecht hebben gewonnen."

Berlin (2): Ode aan een SS'er

Ik zie in dat alles wat mij ooit geleerd is over de Tweede Wereldoorlog, de geschiedschrijving van de overwinnaars is gebleken. '33 Hitler AARGH Neurenberg-wetten AARGH Kristallnacht AAAARGH '40 Nederland Gaat U Maar Rustig SLAPEN En De Kampen Neeeeee Gruwel Anne Frank GOD O GOD Help Ons DIE KLEREMOFFEN HEBBEN ONZE FIETSEN GEJAT! WIR HABEN ES NICHT GEWUSST!!! MAAR WIR MUSSTEN WOHL DIE JUDEN AUSROTTEN, TOCH? EN '44 JAAA D-DAY! KOM MAAR AMERIKANEN, WIJ SCHEREN DE HOEREN KAAL EN BUIGEN DIEP VOOR DE YANKEE-WERELDHEERSCHAPPIJ DIE IN DE VORM VAN KRUISRAKETTEN KEIHARD IN ONZE GEWILLIGE ACHTERWERKEN WORDT GERAMD! JOEPIE-Fúcking-JEE! Ik werd wakker uit de bizarste droom die ik in zeker twee weken had gehad, vol wrok en gruweldaden, ik zag ze aan me voorbij gaan, de doden openden hun ogen, zeiden niets, ze staarden slechts

Wiggins toch niet in Eneco Tour

Bradley Wiggins zal dinsdag toch niet aan de start verschijnen van de Eneco Tour. De Brit van Sky heeft vanwege familiaire omstandigheden af moeten zeggen voor de achtdaagse wielerkoers door Nederland en België.

Wiggins gold als één van de favorieten voor de eindzege in de ProTour-koers. Hij wordt vervangen door zijn landgenoot Chris Froome. Het kopmanschap van Sky zal nu geheel op de schouders komen van de titelverdediger Edvald Boasson Hagen, die gisteren nog tweede werd in de Vattenfall Cyclassics.

'Ajax wil Beerens aantrekken'

Het lijkt erop dat sc Heerenveen-speler Roy Beerens nog deze transferperiode van club kan veranderen. Zowel Ajax als FC Twente hebben hun oog laten vallen op de rappe vleugelaanvaller.

Volgens Jack van Gelder in het programma Studio Voetbal heeft Ajax inmiddels al een bod uitgebracht op de 22-jarige Beerens. De Amsterdammers zoeken na het vertrek van onder meer Dennis Rommedahl nog een speler aan de rechterflank.

Twente zal Beerens alleen aan willen trekken indien het Bryan Ruiz verkoopt. De Costa Ricaan heeft de interesse van onder meer Sevilla getrokken, een club waarmee de Tukkers inmiddels in onderhandeling zouden zijn.

Beerens kwam in 2007 naar Heerenveen nadat hij bij PSV niet in aanmerking kwam voor een basisplaats. In Friesland groeide hij uit tot vaste waarde en maakte hij in 109 competitieduels 22 doelpunten.

ANWB: zware ochtendspits door neerslag

De KNMI en de ANWB waarschuwen voor een zware ochtendspits op maandagochtend. Dat hebben zij zondagavond gemeld.

In de loop van de nacht van zondag op maandag gaat er veel neerslag vallen, vooral in het westen en zuidwesten van het land. In combinatie met het einde van de vakantie voor een groot deel van Nederland, kan dit leiden tot een drukke ochtendspits die langzaam rijdt, stelt de ANWB.

"Normaal levert een maandagochtend half augustus zo'n 125 kilometer file op", rekent een zegsman voor. "Maar het zou me niets verbazen als we morgen de 300 gaan halen."

Murray verslaat Federer in finale Toronto

Andy Murray heeft het ATP-toernooi van Toronto op zijn naam geschreven. De Brit versloeg Roger Federer in de finale. De finale werd tot vier keer toe onderbroken vanwege regen.

Murray had twee sets van 7-5 nodig om de Zwitser te verslaan, nadat hij in de halve finale Rafael Nadal al uit het toernooi wist te werken. Het is voor Murray zijn vijftiende ATP-zege en zijn eerste van dit jaar.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.