N.E.C.-supporters wensen Vite$$e succes

Jeffrey

Supporters van N.E.C. Nijmegen hebben in de nacht van maandag op dinsdag de Vitesse-fans op ludieke wijze succes gewenst met hun nieuwe suikeroom Merab Zjordania. Twee grote spandoeken sierden dinsdagmorgen het supportershome van de Arnhemmers. De Georgiër Zjordania werd maandag de nieuwe eigenaar van Vitesse en gaat miljoenen investeren.

"Vite$$e verkoopt ziel aan criminele randdebiel", luidt de tekst op de ene. "Succes met weer een luchtkasteel", refereert het andere spandoek aan de vorige suikeroom Karel Aalbers. Voorzitter Ralph Gerritsen van de supportersvereniging van Vitesse kon de ludieke actie van de Nijmeegse collega's wel waarderen. "Er gebeurt altijd wel wat tussen de clubs. Ik had deze keer niet anders verwacht."

Gerritsen snapt dat andere clubs door de buitenlandse overname met argusogen naar Vitesse kijken. "Dat hou je toch. Wij zijn in ieder geval hartstikke blij. De kaartverkoop schiet door het plafond. En hopelijk de prestaties straks ook. Maar we blijven met beide benen op de grond. We wachten rustig op wat gaat komen."

Op 31 oktober staat in ieder geval de confrontatie tussen N.E.C. en Vitesse op het programma. Of de Arnhemmers de Nijmegenaren op ludieke wijze terug pakken, liet Gerritsen in het midden. "We zullen zien."