Cardiff huurt Bellamy

ChiefBigFoot

Craig Bellamy zal dit seizoen voor Cardiff City uitkomen. De club uit de hoofdstad van Wales huurt de aanvaller van Manchester City voor één seizoen in een poging om naar de Premier League te promoveren.

Voor de 31-jarige Bellamy voelt deze transfer als een thuiskomst, gezien hij uit Cardiff komt, zijn familie er woont en hij als klein jongetje altijd al voor Cardiff City was. "Ik zal hard werken en kijk uit naar onze volgende wedstrijd, zaterdag. Het is altijd een droom geweest om de club uit mijn geboortestad naar de Premier League te loodsen, wat fantastisch zal zijn voor de club, voor de stad en voor Wales," aldus Bellamy.

Er waren meerdere clubs geïnteresseerd in de diensten van Bellamy, maar Manchester City wilde hem niet aan directe rivalen verhuren. Onder andere Harry Redknapp, de manager van Tottenham Hotspur, had de aanvoerder van het nationale elftal van Wales graag zien komen. "Manchester City wilde hem niet aan ons verhuren. Ik denk dat ze niemand aan ons willen verhuren. Ik wens Cardiff City veel succes, maar het is jammer om een speler als Bellamy niet in de Premier League te zien spelen."