FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 15 juli 2009

Adelaar: "We laten Strootman niet zomaar gaan"

Kevin Strootman staat nog steeds in de belangstelling van FC Utrecht en AZ, maar beide clubs vinden de vraagprijs van Sparta Rotterdam veel te gortig.

Frans Adelaar, trainer van de Kasteelclub, weet wel beter. De middenvelder maakte woensdag zijn rentree bij Sparta, nadat hij enkele weken buitenspel stond. Er werd met 0-1 van Westerlo verloren.

"Wij laten Kevin niet zomaar gaan. Alleen voor het bedrag wat Sparta vraagt", benadrukte trainer Adelaar tegenover Eredivisie Live het standpunt van de Rotterdammers. Daarnaast gaf hij aan dat Strootman het geld - naar verluidt zeven miljoen euro - dubbel en dwars waard is.

Ook reageerde de coach op de situatie rondom Yuri Rose, die waarschijnlijk alleen als invaller wordt gebruikt. "Ik wil mezelf niet in de vingers snijden, want Rose is mijn tweede optie in de aanval achter Rydell Poepon. Alleen als er nog een aanvaller bijkomt, mag Rose eventueel weg."

Koeman: "De Zeeuw blijft speler van AZ"

Ronald Koeman is overtuigd. De trainer van AZ weet bijna zeker dat zijn speler Demy de Zeeuw bij de Alkmaarders zal blijven. De Zeeuw heeft nog een contract tot medio 2011 bij de kampioen van Nederland.

"Demy de Zeeuw is speler van AZ en zoals het er nu naar uitziet blijft hij dat ook", verwoordde de keuzeheer de situatie woensdag na afloop van het gewonnen oefenduel met het Zeeuwse elftal.

De middenvelder heeft volgens Het Parool maandag met AZ gesproken, maar wat er precies is besproken werd niet medegedeeld. De werkgever van De Zeeuw zou willen weten waarom hij Ajax wel ziet zitten. In ieder geval is het duidelijk dat Ajax niet bij machte is om AZ te laten zwichten.

Het eerste bod van de Amsterdammers was weinig aantrekkelijk en directeur voetbalzaken Marcel Brands (AZ) vertelde woensdag dat Ajax zich na het eerste bod niet meer heeft gemeld.

Ralf: "Webber laten winnen was fout"

Ralf Schumacher vindt dat Red Bull Racing een fout heeft gemaakt door op de Nürburgring Mark Webber te laten winnen. De Oostenrijkse renstal had volgens de Duitser Sebastian Vettel moeten laten winnen, omdat hij de sterkere rijder is.

"Er zijn geen teamorders bij Red Bull waar de sport op de voorgrond staat," zei de voormalige Formule 1-coureur in Bild. "Maar voor een team dat voor de wereldtitel vecht is dat fout. Sebastian is de sterkere rijder en hij moet ieder punt verzamelen die hij kan pakken."

"Aan de andere kant was het de eerste overwinning van Webber na vele jaren in de Formule 1 en ze wilden hem het niet afnemen. In sportief opzicht was dat juist, maar een fout al je naar de titelstrijd kijkt."

Basketbaldames onder 20 pakken historische titel

De Nederlandse dames basketballploeg voor speelsters onder 20 jaar heeft in Ohrid (Macedonië) voor een unieke prestatie in de geschiedenis van het Nederlands basketball gezorgd door de Europese titel in de B-Divisie in de wacht te slepen.

De ploeg van bondscoach Frans Griffioen versloeg in de finale Roemenië met 59-53. Bij rust keek Nederland nog tegen een 28-29 achterstand aan. Rachel Roubehie-Fissa was de Nederlandse topscoorster met 15 punten. Jantine Kraak en Rianne de Roos droegen elk 13 punten bij aan de Nederlandse productie.

Het is voor de tweede keer in de historie van de Nederlandse Basketball Bond dat er een Europees kampioenschap gevierd mag worden. In 1982 wonnen de Nederlandse heren onder leiding van bondscoach Vladimir Heger in Portugal ongeslagen het zogenoemde Challenge Roundtoernooi, het Europees kampioenschap voor B-landen.

Oranje pakte in Ohrid een dubbele prijs. De Nederlandse dames onder 20 hadden met het bereiken van de finale al promotie naar de A-poule afgedwongen.

IJshockeyer Swart keert terug in Amsterdam

Goalie Casper Swart keert terug in het doel dat hij vijf jaar geleden achter zich liet. Hij moet daarvoor in het doel van de Amstel Tijgers de strijd aan met Kisito Zonneveld.

De loopbaan van de in Nijmegen geboren Casper Swart speelt zich voornamelijk rond die stad af. Vanaf 1998 acteert hij op het hoogste niveau in Nederland. In het seizoen 2003-2004 kwam hij vanuit Nijmegen in Amsterdam om de geblesseerde Phil Groeneveld te vervangen. Vooral tijdens de voorronden van de Continental Cup wist Swart respect af te dwingen door in dit toernooi tot grote hoogte te stijgen. Als na dit seizoen Mark McArthur wordt aangetrokken als eerste goalie bij de Tijgers keert Swart terug naar Nijmegen. Met een tussenstop in Geleen blijft hij daar tot hij aan het begin van vorig seizoen tot hij wegens onenigheid met het management van Nijmegen vertrekt naar Den Haag.

Coach Ron Berteling van de Amstel Tijgers is zeer tevreden met deze positieve afronding van de besprekingen. "Casper past in het beleid van Amsterdam om ruim baan te bieden aan Nederlandse spelers. Omdat ervaren Nederlandse spelers schaars zijn, en zeker op die positie, is het mooi dat we Swart hebben kunnen vastleggen. Casper heeft het in Amsterdam goed gedaan. Hij heeft bijgedragen aan verschillende kampioenschappen voor de teams waar hij voor uitkwam. Ook vorig jaar in Den Haag heeft hij tijdens de blessure van Knudsen voortreffelijk werk geleverd. We kunnen denk ik stellen dat we in het duo Kisito en Casper een goede basis hebben om op voort te bouwen."

Swart zelf is ook bijzonder blij dat hij terugkeert in Amsterdam. Hij heeft zulke goede herinneringen aan zijn eerdere verblijf hier dat hij ook in de stad gaat wonen. "Ik kan mij goed vinden in de visie van Amsterdam. Ik heb er zin in en hoop opnieuw successen te boeken."

Filemon Wesselink wordt vader

Filemon Wesselink wordt voor het eerst vader. De vriendin van de BNN-presentator is in januari uitgerekend, aldus een woordvoerster van BNN vandaag.

De dertigjarige Wesselink is "heel erg blij" met het aanstaande vaderschap. De presentator is vooral bekend van de tv-programma's Spuiten en slikken, Lijst 0 en Crazy 88. Hij heeft een wekelijkse column in het tijdschrift Viva en speelde een rol in de film Complexx.

BNN-presentator Filemon Wesselink wordt vader  (foto: ANP)

Tientallen zwemmers uit zee gevist

Tientallen badgasten zijn vanmiddag door strandwachten voor de kust bij Den Haag uit het water gehaald omdat ze in problemen waren gekomen door de extreem sterke stroming. Dat heeft de Haagse Vrijwillige Reddings Brigade (HVRB) laten weten.

De zwemmers werden verrast door de stroming waardoor ze verder in zee werden gesleurd. De reddingsbrigade raadt mensen die niet goed kunnen zwemmen ten zeerste af morgen in het water te gaan, omdat de omstandigheden dan vergelijkbaar zijn.

De stroming ontstond langs de golfbrekers langs de kust door een combinatie van de wind en het getij. Tientallen badgasten werden richting open zee gesleurd en konden niet meer op eigen kracht terugkomen. De reddingsbrigade kwam bij elkaar 34 keer in actie om drenkelingen uit het water te vissen.
pix
Tientallen zwemmers uit zee gehaald door strandwacht  (foto: ANP)

'Asiel voor Guantánamo-gevangenen'

Als gevangenen uit Guantánamo Bay na hun vrijlating in Nederland opgenomen worden, zouden ze op grond van bestaande wetgeving een asielstatus kunnen krijgen. Dat heeft Vluchtelingenwerk vandaag bevestigd.

"Als deze mensen niet kunnen terugkeren naar hun eigen land omdat zij daar een reële kans lopen om gefolterd te worden, kunnen zij op basis van artikel 3 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens een verblijfsvergunning krijgen in Nederland", meldde een woordvoerster van Vluchtelingenwerk.

Dat zij een tijdlang hebben vastgezeten in de Guantanamo Bay-gevangenis heeft volgens de woordvoerster geen negatieve invloed op het verkrijgen van de status. "Guantanamo Bay is een omstreden gevangenis. Zolang deze mensen niet veroordeeld zijn, kunnen zij net als andere asielzoekers in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning."

Asielzoekers kunnen in eerste instantie vergunning voor bepaalde tijd krijgen. Na vijf jaar kan deze worden omgezet naar een vergunning voor onbepaalde tijd.

Premier Jan Peter Balkenende zei gisteren in een gesprek met de Amerikaanse president Barack Obama dat het kabinet bereid is na te denken over de mogelijke vraag gedetineerden uit de Amerikaanse gevangenis voor terreurverdachten op Cuba in Nederland op te vangen. Volgens hem zou daar alleen sprake van kunnen zijn als er nog een paar gevangenen overblijven en de aangekondigde sluiting van de gevangenis daardoor in gevaar komt.

De Tweede Kamer heeft verbijsterd gereageerd op die toezegging.


'Ex-gevangenen Guantánamo kunnen gewoon asiel krijgen'  (foto: DAG)

Apartheid

Ik zou de overige argumenten voor het scheiden van man/vrouw tijdens de cursussen wel willen weten. Als de enige tegenwerping is dat ‘ze’ anders niet komen omdat ze nu eenmaal niet ‘samen’ willen, getuigt dat weer van een soort toegeeflijkheid waar mijn tenen van krullen.
Ik moet verdomme zoveel wat ik eigenlijk niet wil. Om te beginnen werken. Zou het niet heerlijk zijn als ik mijn baan kan opzeggen om de hele dag te doen wat mijn hart mij ingeeft? Gewoon, omdat ik niet wíl werken.

Diner met een vieze bijsmaak

Een Duitse toerist werd tijdens een diner in het prestigieuze Waldorf-Astoria onaangenaam verrast. De man trof een gebruikte tampon aan op zijn bord.

Volgens de Duitser zat het ding verstopt in zijn eten. "Ik had het ding in mijn mond, kauwde erop en slikte het bijna door. Het is walgelijk. Ik voel me sinds dat etentje hondsberoerd." De man spoelde direct zijn mond met brandy en braakte de afschuwelijke dis uit op het toilet.

Het Waldorf-Astoria onderzoekt de zaak. Het is nog niet bekend of het verhaal van de Duitser klopt met hetgeen daadwerkelijk gebeurd is. Volgens een woordvoerder zijn de omstandigheden verdacht.

De onfortuinlijke Duitser is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij wordt getest op besmetting met hiv en hepatitis. 

Met dank aan maily voor de submit.

Uitslagen oefenduels 15 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
DVO Fortuna Sittard
Traoré (2), Van den Ouweland,
Halim
0-4
Zeeuwse selectie AZ
Pellè (4), El Hamdaoui (3),
Ari (2), Van der Velden, Lens
0-11
RBC Roosendaal
Polak
Heracles Almelo
Douglas, Everton
1-2
Sparta Rotterdam Westerlo (Bel) 0-1
KV Mechelen (Bel) Willem II 2-0
SC Cambuur Hartlepool United (Eng) 4-2
FC Den Bosch Gaziantepspor (Tur) 0-2
ADO Den Haag
Powel (2), Derijck,
eigen doelpunt
FC Oss
Galatà
4-1
Sint-Truiden (Bel) SC Heerenveen 4-0
KFC Dessel Sport (Bel) FC Eindhoven
Schijvenaars, Worly
2-2
Bristol City (Eng) Ajax
Suárez , Emanuelson, Luque,
Rommedahl
0-4

Motorbootjes tegen vissterfte in Polen

Tientallen Polen varen met motorbootjes over een meer nabij Warschau. Ze hopen op deze manier de vissen van een verstikkingsdood te redden. Door de golfslag proberen de Polen het water zuurstofrijker te maken.

Voordat er actie ondernomen werd, stierf door zuurstofgebrek al twintig ton vis in het meer Zegrzynskie. Volgens de Polen heeft de actie effect, de vissterfte is al flink afgenomen. De Polen willen doorgaan met de actie totdat het zuurstofgehalte in het water weer voldoende  hoog is.

Het zuustofgebrek ontstond toen kunstmest het meer in stroomde na hevige regenval. Honderden vissen kwamen in korte tijd dood bovendrijven.

VK wil Tony Blair als EU-president

Tony Blair wordt de officiële kandidaat voor de toekomstige functie van president van de Europese Unie. De Britse minister van Europese Zaken Glenys Kinnock heeft dat vandaag in Straatsburg gezegd tegen omroep BBC.

Oud-premier Blair heeft volgens haar "een sterk karakter" en de status die nodig is voor de baan. "Mensen kennen hem en hij kan zijn rol zo opnemen met veel respect. Hij zou algemeen verwelkomd worden."

Het is de eerste keer dat een Britse minister publiekelijk zegt dat Blair een kandidaat is voor de topbaan. Tot dusver zeiden de bewindslieden dat het te vroeg is om daarover te speculeren.

De functie van EU-president ontstaat zodra het nieuwe EU-verdrag in werking treedt. Dat gebeurt als Ierland in oktober in een referendum instemt.

Een woordvoerder van Blair reageerde terughoudend: "Zoals we al zo vaak hebben gezegd, is er niets om kandidaat voor te zijn omdat de baan nog niet bestaat."

Verenigd Koninkrijk wil Tony Blair als president Europese Unie  (foto: ANP)

Duits meisje (12) verdrinkt in Noordzee

Een 12-jarige meisje uit Duitsland is vanmiddag verdronken in de Noordzee tussen de Zeeuwse plaatsen Vrouwenpolder en Kamperland. Dat heeft de politie laten weten. Volgens de politie was het meisje samen met haar broertje in het water aan het spelen met een plastic orka. Door de wind dreef de orka af. De kinderen gingen er achteraan en kwamen in de stroming terecht.

De 51-jarige vader van de kinderen zag vanaf het strand hoe de kinderen in problemen kwamen en samen met een andere badgast dook hij in het water. De twee wisten het jongetje boven water te halen. De vader kon niet meer bij zijn dochtertje komen. De vader werd uiteindelijk door de reddingsbrigade uit het water gehaald. Hij is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Ook het meisje werd door de reddingsbrigade uit het water gehaald maar voor haar kwam de hulp te laat.

OM: roofovervallers in jeugddetentie

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag voor de rechtbank in Roermond jeugddetentie geëist tegen twee minderjarige jongens die worden beschuldigd van gewapende roofovervallen in de regio Venlo.

De hoogste eis bedroeg twintig maanden onvoorwaardelijke jeugddetentie en begeleiding door een gedragswetenschapper. Het OM vroeg de rechtbank de tweede verdachte een straf van achttien maanden jeugddetentie op te leggen, waarvan acht voorwaardelijk. Omdat het om minderjarige verdachten gaat en hun behandeling achter gesloten deuren plaatsvond, wilde de rechtbank niet zeggen wie de twee jongens zijn.

Het tweetal maakt onderdeel uit van een groep van 26 jongeren en mannen die worden beschuldigd van roofovervallen en straatroven in Noord- en Midden-Limburg. Vijftien van hen zijn minderjarig. Justitie heeft ze opgedeeld in een Venlose en een Roermondse groep. Deze week moet de Venlose groep zich verantwoorden voor de rechtbank, in oktober de Roermondse groep. Gisteren vroeg het OM om gevangenisstraffen tot zes jaar voor de meerderjarige verdachten uit de Venlose groep.

Uitspraak Venlose groep op 31 juli.

Oudste kraamvrouw ter wereld dood

Carmen Bousada, die in 2006 de oudste kraamvrouw ooit werd toen ze op 67-jarige leeftijd beviel van een tweeling, is zaterdag overleden aan kanker. Dat hebben Spaanse media vandaag gemeld. Ze werd 69 jaar.

Bousada loog destijds tegen Amerikaanse doktoren in een vruchtbaarheidskliniek waar ze werd behandeld dat ze 55 jaar was. De vrouw beviel op 26 december 2006 in Barcelona van haar zoontjes Cristian en Pau. Dat leverde haar veel kritiek op. De Spaanse wuifde die weg en zei dat 'iedereen kinderen moet kunnen krijgen op het juiste moment'.

De vrouw zei destijds te hebben gewacht met het krijgen van kinderen tot de dood van haar moeder in 2005, voor wie ze jarenlang had gezorgd. Ze had er vertrouwen in dat ze net zo oud zou worden als haar moeder, die 101 werd. Een jaar na de geboorte van haar kinderen werd echter kanker vastgesteld bij Carmen Bousada. Ze zei toen tegen de Spaanse televisie dat haar neefje en hun peetvader voor de kinderen zou zorgen, mocht ze overlijden.


's Werelds oudste moeder  (foto: DAG)

Albert Verlinde afgeluisterd door BNN

De prijs die Albert Verlinde afgelopen vrijdag kreeg van het BNN-programma VOC (Verbond van Ongeleide Correspondenten) bevatte afluisterapparatuur. Dat liet de jongerenomroep vandaag weten. De programmamakers bekenden vandaag aan Verlinde dat het Gouden Oor een ‘afluisteroor’ is.

VOC wilde met het afluisteren van Verlinde "aankaarten in hoeverre je je kunt mengen in het leven van bekende mensen”, aldus een BNN-woordvoerster. Aanleiding hiervoor is onder meer de kwestie rond de parkeergaragebeelden van een zoenende Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder, die RTL Boulevard uitzond.

Verlinde heeft volgens BNN aangegeven dat hij niet wil dat de geluidsopnamen worden gebruikt in VOC. BNN kon daar vandaag nog geen uitsluitsel over geven. "Wij beraden ons momenteel op wat we ermee gaan doen." Het programma is morgenavond te zien op televisie.

Sophie Hilbrand, een van de VOC-leden, overhandigde het Gouden Oor vrijdag in RTL Boulevard, het entertainmentprogramma van Verlinde. "Omdat de kans dat jij de Nipkowschijf wint echt klein is, krijg je deze prijs", zei Hilbrand daarbij. De tv-presentatrice gaf toen aan dat Verlinde het Gouden Oor kreeg, omdat hij zijn oor altijd zo goed te luister legt.


Albert Verlinde afgeluisterd door BNN  (foto: DAG)

"Kimi gaat niet rallyrijden"

Ondanks geruchten dat Kimi Raikkonen volgend jaar het team van Ferrari zou verlaten om te gaan deelnemen aan de rallysport, is daar niets van waar volgens zowel Ferrari-teambaas Stefano Domenicali als zijn manager Riku Kuvaja.

Volgens Kuvaja zal het contract met Ferrari, dat in 2010 afloopt, gewoon uitgediend worden: "Het contract is geldig en wij gaan ons eraan houden." Stefano Domenicali vulde aan: "Vorig jaar deden deze geruchten ook de rondte. Het is niets nieuws. Maar geloof de feiten en het team en niet de geruchten."

CVC Capital niet blij met Ecclestone

Martin Sorrell, lid van de raad van commissarissen van CVC Capital, heeft laten weten dat zijn bedrijf niet blij is met de uitlatingen van Ecclestone over Adolf Hilter.

Sorrell, zelf Joods, is verbolgen over de uitspraken van Ecclestone die nog steeds acteert als de directeur van commerciële rechtenhouder CVC Capital. Volgens de commissaris mag Ecclestone zich gelukkig prijzen dat hij nog in zijn positie zit. "Ik ben ontstemd door de uitlatingen van Ecclestone. Het was walgelijk en hij verontschuldigde pas nadat hij advies had ingewonnen. Elke andere directeur zou hiervoor weggestuurd zijn." Volgens Donald MacKenzie, manager bij CVC, zal het echter niet zo'n vaart lopen en blijft Ecclestone gewoon in functie.

Webber weer onder het mes

Mark Webber zal na de Grand Prix van Hongarije opnieuw geopereerd aan zijn eind vorig jaar gebroken been. Al eerder werden er twee schroeven verwijderd en nu zal het restant verwijderd worden.

Alleen een titanium pin zal pas na afloop van het seizoen verwijderd worden. De coureur gaf ook aan dat hij aan het begin van het seizoen het slechter had dan hij deed blijken. "De titanium pin zal inderdaad pas na de laatste race verwijderd worden. Dan verdwijnt de bobbel op mijn scheenbeen ook. Ik hield aan het begin van het seizoen mijzelf een beetje voor de gek. Mijn been was nog niet genezen en duidelijk gebroken. Het been werd bij elkaar gehouden door het metaal, maar in de afgelopen tijd is het flink verbeterd."

Uitslagen Tour-voorspeller ronde 11

Vandaag werd in de Tour de France de elfde etappe verreden.Deze werd wederom gewonnen door de Spanjaard Mark Cavendish. Tijd dus voor de punten in de Tour-voorspeller.

Er waren vandaag twee dagwinnaars. BassieD en el_salvador behaalden beide 79 punten. Als derde eindigde vaarsuvius met 76 punten.

In het klassement blijft BassieD de leider, hij heeft nu 545 punten. Gitanki staat nog steeds tweede met 461 punten. el_salvador bezet met 444 punten de derde plaats. Op de vierde plaats vinden we lookbehind met 435 punten. De top vijf wordt volgemaakt door Inspire met 426 punten.

Morgen staat de twaalfde etappe op het programma. Dit is wederom een vlakke rit en gaat van Tonnere naar Vittel over 211,5 kilometer. Je hebt nog tot vanavond 23:59 uur om je voorspelling in te vullen.

'Oud-Ajacied Maxwell bijna rond met Barça'

Oud-Ajacied Maxwell gaat Internazionale mogelijk verlaten voor een dienstverband bij FC Barcelona. De back is volgens Sky Sport Italia in een vergevorderd stadium met de Catalanen.

Bij Barça kan de Braziliaanse verdediger een contract voor vijf seizoenen tekenen en volgens het eerder genoemde medium is de overgang zelfs al bijna afgerond. De prioriteit van Barcelona ligt deze zomer bij het kopen van een linksback. De club uit Catalonië wil Maxwell zelfs het riante salaris van 3,7 miljoen euro per jaar bieden als hij een vijfjarig contract wil ondertekenen.

De voormalige speler van Ajax wordt door kenners bestempeld als één van de beste backs in de wereld en is sinds zijn komst bij Inter (in 2006) alleen maar verder gegroeid. Desondanks zette Inter-trainer José Mourinho de verdediger afgelopen seizoen meermaals op de bank ten faveure van Davide Santon. Het talent komt uit de eigen jeugd en tekende onlangs een nieuw contract bij de Milanezen. Het contract van Maxwell bij de Italianen loopt in 2010 af.

Melo verruilt Fiorentina voor Juventus

Het is eindelijk rond. Felipe Melo vertrekt bij Fiorentina en gaat Juventus versterken. Geruime tijd werd er al onderhandeld tussen de partijen, maar nu zijn ook de details afgerond. Dit meldt Juve op het digitale thuis.

De Braziliaanse middenvelder is momenteel op vakantie in zijn vaderland en zal op 22 juli terugkeren om aan de voorbereiding te beginnen met zijn nieuwe club. Melo heeft reeds medische keuringen ondergaan bij De Oude Dame. Tegenover Juventus Channel zegt de Braziliaan: "Ik ben heel erg blij dat ik nu speler van Juventus ben en ik kan niet wachten om te beginnen."

De 26-jarige speler speelde slechts één seizoen voor Fiorentina. Hij verwisselde al vaak van club. Zijn profloopbaan begon bij Flamengo, waarna hij via Cruzeiro, Gremio en Mallorca bij Racing Santander belandde. Hij maakte vervolgens de overstap naar UD Almeria en kwam afgelopen zomer terecht bij Fiorentina.

Clement: "Het komt nog goed met Rabo"

De Rabobankploeg kwam woensdag weer te kort in de massasprint van de elfde etappe. Óscar Freire kwam niet verder dan een vierde plek, Mark Cavendish ging er met de winst van door. Ploeggenoot van Freire, Stef Clement, denkt dat het allemaal nog goed zal komen.

"We wisten dat Óscar een goede kans zou maken op de dagzege. Maar helaas is het hem vandaag niet gelukt te winnen", zo vertelde Clement de NOS. Over het feit dat de Rabobank nog geen enkele etappe op haar naam kon schrijven, maakt de tijdritspecialist zich niet druk.

"We zijn pas op de helft, er komen nog genoeg dagen aan. Het is te hopen dat in de komende dagen een mannetje van ons meezit in de kopgroep. Wellicht maken we dan meer kans."

Onmisbare Suárez nieuwe aanvoerder Ajax

Ajax-trainer Martin Jol heeft Luis Suárez voor de komende periode aangewezen als aanvoerder. Jol is erg content met de loyaliteit van de Uruguayaan.

Tijdens de teambespreking, voorafgaand aan de oefenwedstrijd met Bristol City, liet de nieuwbakken trainer weten dat Suárez de band de komende tijd mag dragen.

Via de officiële site van de Amsterdammers reageerde Jol op het besluit. "Luis is een van mijn belangrijkste spelers. Hij heeft vorig seizoen al laten zien hoe belangrijk hij is voor de groep en voor het team."

Vooral de loyaliteit van de speler dwingt veel respect af. "Ik merk dat hij ook heel betrokken is. Daarom ben ik erg blij dat Suárez zich ook voor dit seizoen weer aan Ajax committeert", zegt Jol. "Luis heeft de afgelopen weken een heel goede indruk op me gemaakt. Zowel binnen als ook buiten het veld."

Strafvermindering voor Drogba en Bosingwa

Didier Drogba en José Bosingwa hebben te horen gekregen dat zij één wedstrijd minder hoeven te brommen naar aanleiding van hun woede-uitbarsting in de halve finale van de Champions League tegen FC Barcelona.

De UEFA besloot woensdag in Nyon de straffen van het tweetal met één duel te verminderen. Daardoor blijven er voor de Ivoriaan Drogba nog drie duels schorsing staan. Bosingwa moet twee duels aan de kant blijven. Beide spelers hebben nog wel te maken met een voorwaardelijke straf en moeten een fikse boete betalen.

Drogba moet 15.000 euro betalen, terwijl Bosingwa een bedrag van 10.000 euro boete kreeg opgelegd. Hun club Chelsea ging ook in beroep tegen de straf van de UEFA, maar heeft dat beroep ingetrokken. Derhalve moeten de Londenaren de boete van 100.000 euro alsnog voldoen.

Bosingwa en Drogba schoten na de halve finale van de Champions League tegen Barcelona uit hun slof en beledigden de arbiter van dienst, de Noor Tom Henning Øvrebø.

'Iran kan atoombom maken'

Bronnen binnen de Duitse geheime dienst BND melden dat Iran in staat is om over zes maanden zijn eerste atoombom tot ontploffing te brengen. Dit schrijft het Duitse weekblad Stern vandaag.

Iran beschikt volgens de BND-bronnen over de technologie en de middelen om uranium te verrijken. Binnen enkele maanden kan het land voldoende splijtstof geproduceerd hebben om een kernbom te testen.

Hoewel Iran nog niet over lange-afstandsraketten beschikt om kernkoppen af te kunnen vuren, wordt hier volgens Stern wel aan gewerkt. Iraanse inkopers zouden onder valse naam naar Europa afreizen en onder andere in Duitsland onderdelen aanschaffen. 

Met dank aan Zwelgje77 voor de submit.

Cavendish: "Op Mont Ventoux win ik geen sprint"

Mark Cavendish was woensdag weer de snelste in de massasprint in de elfde etappe en mocht voor de vierde keer deze Tour de France het podium beklimmen. De finish was deze keer niet vlak, maar lichtelijk bergop. De sprinter van Team Colombia had daar helemaal geen moeite mee, zo vertelde hij na afloop.

"Wie heeft gezegd dat dit niets voor mij was? Ik had ook in Barcelona kunnen winnen hoor, maar daar zat ik niet zo goed. Het is geen aankomst boven op de Mont Ventoux, dus is het wel iets voor mij", zo liet de Brit optekenen.

"Mijn ploeg was weer prima. We waren nog met zijn vieren in de laatste kilometer. Ik wachtte lang en sprintte met een kleinere versnelling. De groene trui? We gaan onze plannen niet omgooien. Ik probeer nog altijd eerst Parijs te halen. Maar ik draag de trui met trots", aldus Cavendish. Hij behoudt een voorsprong van zeven punten in het sprintklassement (groene trui) op de Noor Thor Hushovd, die één etappe won deze Tour.

'Arsenal niet op zoek naar type Huntelaar'

Arsenal heeft volgens het Algemeen Dagblad geen interesse in Klaas-Jan Huntelaar. De aanvaller werd in de media bestempeld als opvolger van Emmanuel Adebayor, die waarschijnlijk naar Manchester City verkast.

The Gunners willen volgens het dagblad de Achterhoeker echter niet aan de selectie toevoegen. Daardoor blijven enkel de teams VfB Stuttgart en Tottenham Hotspur over als kanshebbers.

Onlangs zou Stuttgart al een akkoord met Real Madrid hebben bereikt over de over te maken transfersom van ruim achttien miljoen euro, maar Huntelaar zou de eerste aanbieding van de Duitsers hebben afgeslagen.

De oud-aanvaller van Ajax past niet bij Arsenal, daar manager Arsène Wenger de voorkeur geeft aan een spits die in het systeem van de Londenaren past.

Been: "We komen hier geen vakantie vieren"

Feyenoord-trainer Mario Been liet zich ontvallen dat ze niet voor vakantie aanwezig waren in Portugal. De bedoeling is duidelijk: Feyenoord moet hard aan de bak tijdens het trainingskamp.

"We hebben een schitterende accommodatie en de omstandigheden hier zijn perfect, maar er zal deze week hard gewerkt moeten worden", vertelde Been op de clubsite. "Daarbij zullen we de arbeids-rustverhouding zeker gezien de warmte goed in de gaten houden. Het is belangrijk dat de spelers 's middags goed rusten."

Aanstaande zaterdag volgt de grote test tegen Sporting Lissabon. Het betreft de voorlaatste wedstrijd in de aanloop naar de competitie. "Ik besef dat we nog maar twee oefenwedstrijden hebben. Maar we hebben daarnaast nog een hoop trainingen voor de boeg, voordat we op 2 augustus aan de competitie beginnen."

Momenteel is Been vooral nog bezig met het conditionele vlak. "Verder zullen we veel werken aan de omschakeling tussen balbezit en balverlies. Het gaat erom dat spelers het juiste moment leren herkennen om druk te zetten", besloot de trainer.

Twente koopt Parker en huurt nog twee talenten

FC Twente heeft woensdag een immens grote slag geslagen op de transfermarkt. In één dag werden Bryan Ruiz (AA Gent) en Bernard Parker (Thanda Royal Zulu) gekocht en werden Ransford Osei en Miroslav Stoch gehuurd.

De 23-jarige Parker viel tijdens de Confederations Cup zowel in positieve als negatieve zin op. Ook Twente nam de goede prestaties van de aanvaller waar en besloot hem over te nemen van Thanda Royal Zulu uit Zuid-Afrika. Het afgelopen halfjaar was Rode Ster Belgrado de werkgever van Parker. In Servië speelde hij op huurbasis zestien duels. In die wedstrijden scoorde Parker zes doelpunten.

Osei is een negentienjarige speler die momenteel op de loonlijst staat bij Maccabi Haifa uit Israël. De Ghanees speelde drie seizoenen bij FC Kessben alvorens hij voor een jaar overstapte naar Legia Warschau. Sinds afgelopen seizoen speelt Osei bij Maccabi.

Met Stoch haalden de Tukkers een tweede aanvaller annex aanvallende middenvelder op huurbasis naar Enschede. De Slowaak is international en speelde tot dusverre in de jeugd van Chelsea en FC Nitra.

Stoch heeft vier interlands achter zijn naam staan en ook bij Chelsea mocht hij vier keer zijn opwachting maken in het vlaggenschip. Osei speelde bij Maccabi elf duels en maakte twee doelpunten.

FC Twente maakte de komst van de twee huurlingen zojuist bekend via de officiële kanalen.

Goedkoop nieuwe directeur volleybalbond

Bert Goedkoop is vanaf heden de nieuwe technisch directeur van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo). Goedkoop volgt Joop Alberda op, die zich per 1 januari 2009 terug trok omdat hij de functie niet langer kon combineren met zijn activiteiten voor NL Coach en &Samhoud.

Als technisch directeur richt Goedkoop zich vanzelfsprekend op de nationale programma’s die kwalificatie voor de EK, WK, Olympische en Paralympische Spelen moeten bewerkstelligen. De voormalig bondscoach zal vooral een aansturende rol hebben voor de technische en overige stafleden. Daarnaast zal Goedkoop zijn pijlen de komende tijd richten op de cohesie van ambities voor het indoor, beach- en zitvolleybal. Ook de talentontwikkelingsprogramma’s - waaronder de opleidingsteams van HvA Volleybal en HAN Volleybal - en het versterken van de A-League zijn onderdeel van zijn portefeuille.

"Mijn opdracht voor de komende drie jaar is om te presteren bij de Olympische Spelen in Londen 2012 en de basis te leggen voor de Spelen van 2016", aldus Bert Goedkoop. "Vanaf 1988 ben ik bij alle Olympische Spelen betrokken geweest." Hij is de enige coach ter wereld die met drie disciplines op de Spelen is geweest (Nederlands Dames Volleybalteam, Nederlands Heren Volleybalteam en Beachvolleybal).

Algemeen directeur Marcel Sturkenboom zegt het volgende over de aanstelling van Goedkoop. "Bert Goedkoop heeft gezien zijn ervaring en gezag alle competenties om de voor onze sport essentiële functie met verve in te vullen. Daarvan zijn er echt niet veel in ons land te vinden. Onze ambities vereisen ook dat we alleen de allerbeste op deze plaats kunnen hebben."

Met de aanstelling van Goedkoop als technisch directeur is het directieteam van de Nevobo compleet. Naast algemeen directeur Marcel Sturkenboom en adjunct-directeur Organisatie Joëlle Staps zal Michel Everaert – voormalig manager Beachvolleybal – de functie van adjunct-directeur Marketing gaan invullen.

Joop Alberda blijft het directieteam het komende jaar adviseren om de internationale positie bij het CEV en de FIVB, met name op het gebied van evenementen, te verstevigen. Het directieteam heeft de ambitie uitgesproken om het volleybal in 2012 bij de vier best georganiseerde sporten van Nederland te brengen.

AEX explodeert

De Amsterdamse beurs spoot vandaag omhoog, waarbij Neerlands belangrijkste beursgraadmeter de AEX 3,5 procent hoger sloot op 260,82 punten. Op een dieptepunt van 241 punten maandagochtend schoot de AEX in drie handelsdagen bijna 20 punten omhoog, oftewel ruim 8 procent. Beurzen wereldwijd schoten sinds maandag eveneens fors omhoog.

Bedrijfscijfers beter dan verwacht
Vooral meevallende bedrijfsresultaten over het tweede kwartaal van onder andere chipmachinefabrikant ASML, chipbakker Intel en zakenbank Goldman Sachs droegen bij aan de forse winsten.

Ook de industriële productie in de VS over juni viel mee. Deze daalde 0,4 procent op maandbasis, wat beter was dan de verwachtingen. Op het Damrak stegen vooral financials zoals Aegon en SNS Reaal met winsten van 6 tot 9 procent.

Niemand wil de trein missen
"Het is opvallend dat het nieuws niet slecht is, maar ook niet heel erg goed. Bedrijfsresultaten zijn redelijk tot nu toe, maar vooral door kostenbesparingen en dat is slechts een tijdelijk effect", zegt vermogensbeheerder Maurice Eeken van TE-Effecten. Hij stelt dat veel beleggers de markt niet willen missen en nu op de rijdende trein springen.

Economic girlie man en handelaar Cees Smit van Today's Beheer is minder positief: "Wereldwijd zie je de vertrouwensindices steeds meer onder druk komen. Bovendien blijken veel Amerikaanse staten vrijwel geen geld meer te hebben. Ik denk dan ook dat de derde stijging op rij verbazing mag wekken en ook van niet al te lange duur zal zijn."

Eerder vandaag op Beursplein 5

Bedankt Super de Boer!

En ook bedankt ma, of zal ik je voortaan maar Gerda de roddelmuts noemen? Heb je lekker mijn hele levenswerk naar de knoppen geroddeld. Ik weet best dat mijn muziek kut is maar ik heb een lekker koppie en een vlotte babbel, dus mijn image is dat ik een gezonde, leuke, gulle en sportieve volksjongen ben. De Palingsound is door mij nieuw leven ingeblazen nadat Pussycat, The Cats en BZN deze toch wel een beetje naar de kloten hadden geholpen. 

Bedankt ma, ik bedoel Gerda de Roddelmuts.
 

Tour: Uitslag elfde etappe

Mark Cavendish heeft voor de vierde keer in deze Tour de France een etappe op zijn naam geschreven. Tyler Farrar werd tweede en Yauheni Hutarovich eiste de derde plaats voor zich op.

Rond de klok van 13:00 uur begonnen 170 renners aan de elfde etappe in de Tour de France. Het hoge tempo zorgde voor een aantal valpartijen. Marci Sapa (Lampre) en Johan Vansummeren (Silence-Lotto) wisten hiervan te profiteren, omdat de meute de gevallen renners terug liet komen. In het eerste uur werd, mede door de harde rugwind, een gemiddelde van 49,3 kilometer per uur bereikt.

Het duo bereikte een maximale voorsprong van vier minuten en 35 seconden. Na 79 kilometer koersen was hier nog twee minuten en 55 seconden van over. In het peloton waren AG2R (Rinaldo Nocentini) en Team Columbia (Mark Cavendish) de controlerende ploegen. Zij leken het duo echter weer wat meer ruimte te willen geven. Dit uitte zich in de voorsprong van Sapa en Vansummeren, die weer gestaag opliep en vervolgens rond de drieënhalve minuut bleef hangen.

Uiteindelijk zakte de voorsprong van het leidende tweetal steeds verder terug. Op vijf kilometer van de meet werden Sapa en Vansummeren ingerekend. Vervolgens lieten onder andere Cavendish, Oscar Freire (Rabobank) en Thor Hushovd (Cervélo Test Team) zich voorin het peloton zien. Er werd zelfs een treintje van Skil-Shimano gevormd, zodat Kenny van Hummel gelanceerd kon worden.

Niet veel later meldde Team Milram zich aan het front voor Gerald Ciolek. Hushovd en Freire kwamen in de laatste kilometer naar voren. De Noor ging vervolgens door naar het wiel van Cavendish. Uiteindelijk wist de Brit toch nog zijn vierde ritzege te pakken.

Uitslag elfde etappe:

#Naam wielrennerPloegTijd
1Mark CavendishTeam Columbia07:17,55
2Tyler FarrarTeam Garminz.t
3Yauheni HutarovichFrançaise des Jeuxz.t
4Oscar FreireRabobankz.t
5Thor HushovdCervélo Test Teamz.t
6Leonardo DuqueCofidisz.t
7Gerald CiolekTeam Milramz.t
8Lloyd MondoryAG2Rz.t
9William BonnetBouygues Télécomz.t
10Nikolai TroessovTeam Katyushaz.t
15Kenny van HummelSkil-Shimanoz.t

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Rinaldo NocentiniAG2R43:28,59
2Alberto ContadorAstana+ 0,06
3Lance ArmstrongAstana+ 0,08
4Levi LeipheimerAstana+ 0,39
5Bradley WigginsTeam Garmin+ 0,46
6Andreas KlödenAstana+ 0,54
7Tony MartinTeam Columbia+ 1,00
8Christian Vande VeldeTeam Garmin+ 1,24
9Andy SchleckTeam Saxo Bank+ 1,49
10Vicenzo NibaliLiquigas+ 1,54
40Laurens ten DamRabobank+ 11,44

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!sport Tour-site!

Moeder zet dochter aan tot vechten

Een filmpje waarin te zien is hoe een moeder haar dochter aanspoort om te gaan vechten veroorzaakt veel opschudding, meldt The Sun. Het filmpje dat een toeschouwer op internet plaatste is inmiddels van YouTube gehaald. De Britse kinderbescherming vindt de zaak schokkend.

De verknipte moeder Margaret Kelly intimideerde toekijkende kinderen om zich niet met de ruzie van haar dochter te bemoeien. "Laat de meiden vechten", bulderde ze letterlijk in het gezicht van een kind. De asociale moeder schreeuwde naar haar ruziënde dochter: "Goed zo Megan, ga ervoor. Leg haar neer."

Na ongeveer drie minuten van moeders aanmoediging, slaat de dochter het meisje Holly neer en hobbelt de dikke moeder met bilspleet in beeld. Ze pakt de voeten vast van het slachtoffer waardoor haar dochter beter op het meisje in kan slaan.

Mensen uit de buurt reageerden geschokt over het optreden van de moeder. "Ze staat bekend om haar asociale gedrag, maar ik ben geschokt dat ze zoiets naars kon doen", aldus een buur. "Het zag er niet naar uit dat ze zouden gaan vechten totdat zij zich ermee ging bemoeien. Ze zou zich moeten schamen", aldus een toeschouwer.

Een woordvoerder van Children 1st (kinderen eerst), is eveneens geschokt na het zien van het filmpje. Hij is er van overtuigd dat de zaak nog door de autoriteiten onderzocht zal worden.

De politie onderneemt vooralsnog geen actie, omdat er geen aanklacht is ingediend tegen de geweld stimulerende moeder. Kelly houdt tot dusver haar mond. YouTube verwijderde het filmpje omdat zij geweld niet toestaan op hun website. Wie weet krijgt de zaak nog een staartje en krijgt de moeder nog een straf voor haar on-pedagogische benadering.

Bekijk hier het filmpje.

De Walk-in Fridge op festivaltournee

Zelf lekker schreeuwen in de Heineken Walk-in Fridge is een kleine droom voor veel mensen. Bezoekers van het muziekevenement Dance Valley konden afgelopen weekend een eigen filmpje maken in een tot Walk-in Fridge omgetoverde container.

Gedurende de hele dag stond een lange rij te wachten voor deze megagrote 'koelkast'. In totaal zijn er 370 filmpjes geschoten, ruim 30 per uur, die op de website van Heineken te bezichtigen zijn.

De Walk-in Fridge zal deze zomer op meerdere festivals aanwezig zijn. Zo staat de container op 25 juli bij ‘A day at the Park’ (Amsterdamse Bos), op 9 augustus bij ‘Dance Tour’ (Marktplein Apeldoorn) en tot slot op 28 augustus bij ‘Zand’ (Almere Strand).

De bezoekers stappen de container in en kunnen zelf het einde van de welbekende commercial naspelen; de scene waarbij de mannen uit hun dak gaan in de Walk-in Fridge. Na afloop van de opname krijgt elke bezoeker een kaartje met het opnametijdstip mee om zo het filmpje terug te vinden op de website.

Lopes: buitenland, Eredivisie of Dordrecht

Cecilio Lopes heeft Marco Boogers, de technisch directeur van FC Dordrecht, laten weten bij de club te blijven als hij geen nieuwe werkgever in het buitenland of de Eredivisie vindt. Dit meldt RTV Rijnmond.

De spits mag transfervrij vertrekken bij SC Heerenveen. Die club verhuurde hem sinds de winterstop aan FC Dordrecht, waar Lopes erg succesvol was. De dertigjarige aanvaller werd door Heerenveen eerder weggeplukt uit Dordrecht. Aan de Krommedijk maakte Super Lopes, die international is voor Kaapverdië, verdeeld over twee periodes 47 treffers in de Jupiler League. Hij had daar slechts 75 wedstrijden voor nodig.

De Rotterdammer hoopt echter op een buitenlands avontuur of een nieuwe kans in de Eredivisie. Zijn periode bij SC Heerenveen, dat hem ook verhuurde aan Sparta Rotterdam en FC Volendam, werd mede door blessureleed geen succes. De laatste tijd toonden De Graafschap en MVV interesse in de spits, die momenteel meetraint bij FC Dordrecht. Door de afspraak tussen Lopes en Boogers kunnen deze clubs dus een streep door de naam van de aanvaller halen.

Radio 538 regelt Jans nieuwe inboedel

Bankstellen, waterbedden en gordijnen; muziekminnend Nederland schiet Jan Smit massaal te hulp. Moeder Gerda Smit vertelde gisteravond in het tv-programma Shownieuws dat ex-schoondochter Yolanthe Cabau van Kasbergen veel meer had meegenomen uit huis waar het voormalige liefdespaar samenwoonde, dan de bedoeling was. Radio 538 is hierna meteen een inzamelingsactie begonnen.

De radiozender riep luisteraars op meubels en accessoires ter beschikking te stellen en tot nu toe heeft deze actie al heel wat nieuwe spulletjes voor de volkszanger opgeleverd. Radio-dj’s Barry Paf en Frank Dane maken vanavond een selectie uit het aanbod en leveren dat morgenmiddag af in Volendam.

Jan Smit kan zijn nieuwe inboedel echter niet zelf in ontvangst nemen. De artiest is vandaag met zijn nieuwe vriendin Liza op vakantie gegaan. De dj’s hebben aangegeven dat de spullen naar een goed doel gaan, mocht Smit de tweedehandsjes niet zien zitten.

Jan hoeft zijn nieuwe inboedel niet zelf bij elkaar te zingen  (foto: DAG)

Kamer botst over invriezen eicellen

De Tweede Kamer heeft bedenkingen tegen de plannen van het AMC in Amsterdam om eicellen te gaan invriezen van alleenstaande vrouwen die op latere leeftijd nog moeder willen worden. CDA en ChristenUnie zijn ronduit tegen, de PvdA heeft veel vragen. Alle drie regeringspartijen willen opheldering van staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid).

CDA-Kamerlid Janneke Schermers heeft er bezwaren tegen dat een medische techniek wordt ingezet om een probleem op te lossen dat niet direct met gezondheid te maken heeft. "Je bent dan iets volstrekt onnatuurlijks aan het doen." Ook vindt ze het vreemd dat de vrouwen die eicellen laten invriezen, kinderen kunnen krijgen op een leeftijd dat zwangerschap er normaal gesproken niet meer in zit.

De PvdA ziet geen ethische bezwaren, maar wil ook weten wat de gevolgen voor moeder en kind zijn. De ChristenUnie ziet de plannen als een oprekking van het verbod op onderzoek met embryo’s.

Vertrouwelijke Twitter-stukken op straat

Een hacker die begin deze maand al verantwoordelijk was voor de inbreuk op enkele Twitter-accounts van celebreties, heeft een flink aantal vertrouwelijke Twitter-documenten gestolen en aangeboden aan de Amerikaanse website Techcrunch.com. De populaire technologiewebsite heeft toegezegd een aantal van deze documenten te zullen publiceren.

Op de site is een flinke discussie ontstaan over het wel of niet publiceren van de gestolen documenten. Techcrunch heeft al aangegeven geen documenten te publiceren die medewerkers van Twitter persoonlijk schade zullen berokkenen. Wel wil de site ons een inkijkje geven in bepaalde ideeën die het bedrijf heeft of had. Te beginnen met de originele plannen voor Twitter TV. Wanneer de site meer van de documenten publiceert is nog niet bekend.

Baby Hendrikus mag bij ouders blijven

Baby Hendrikus, zoon van ouders met een verstandelijke beperking, mag bij zijn ouders blijven. De rechtbank in Arnhem heeft vandaag bepaald dat het kind niet meer uit huis geplaatst hoeft te worden, zoals de Raad voor de Kinderbescherming had gevraagd.

Het kind, dat na de geboorte in oktober vorig jaar door hulpverleners bij de ouders werd weggehaald, is sinds begin mei weer thuis in Geldermalsen. De ouders worden intensief begeleid door onder andere een gezinsvoogd en een instelling voor de begeleiding van verstandelijk gehandicapten. Volgens de voogd staan de ouders open voor hulpverleners en zetten zij zich volledig in om te laten zien dat zij voor baby Hendrikus kunnen zorgen.

De rechtbank vindt uithuisplaatsing op basis van het verslag en deskundigenrapport van de gezinsvoogd niet langer nodig. "Met de benodigde ondersteuning van de ouders acht de rechtbank de veiligheid en de ontwikkeling van de minderjarige voldoende gewaarborgd." Het kind staat nog wel onder toezicht van de kinderbescherming. Deze ondertoezichtstelling loopt tot 14 oktober.

Baby Hendrikus mag bij ouders blijven  (foto: ANP)

Klink borrelt met eigenaren rookcafé

Minister Klink heeft gisteravond in Groningen een drankje genuttigd met de eigenaren van rookcafé De Kachel. Hij deed dit op een terras in de Poelestraat.

Klink bezocht de stad vanwege een bezoek aan het UMCG. Door het mooie weer had hij trek gekregen in een pilsje en hij besloot dat te combineren met een kijkje bij het beruchte rookcafé. Dat bleek echter gesloten te zijn, maar per toeval liep Klink de eigenaren van het café tegen het lijf in de Poelestraat.

De minister sprak met eigenaar Sannes van het rookcafé over de achtergronden van het rookverbod. Het huidige beleid kwam volgens Klink echter niet echt ter sprake. Tot besluit mocht minister Klink alsnog een kijkje nemen in De Kachel.

Met dank aan captain.lefteye voor de submit.

Motor doorklieft houten paal

Een motorrijder die gistermiddag op de Kempweg in Venray werd gespot toen hij veel te hard reed, is spoorloos verdwenen nadat hij dwars door een houten paal heen was gereden. De politie is een onderzoek gestart naar de bestuurder van het voertuig.

De man viel op vanwege zijn snelheid: hij reed honderd kilometer per uur binnen de bebouwde kom. Reden genoeg voor de agenten om de achtervolging in te zetten en om te proberen de man aan te houden. Toen de man dit door had, reed hij in volle vaart richting een speeltuin. Vervolgens reed hij met dezelfde snelheid door een houten paal heen.

De man bleef na zijn ontmoeting met de paal gewoon op de motor zitten en verdween in het bos. Bij de zoektocht die hierop volgde, trof de politie de motor van de man aan, maar zonder de bestuurder. De motor is afgesleept en in beslag genomen. Naar de bestuurder wordt nog altijd gezocht.

Met dank aan Samcali voor de submit.

Cavendish pakt vierde overwinning

Mark Cavendish heeft voor de vierde keer in deze Tour de France een etappe op zijn naam geschreven. Tyler Farrar werd tweede en Yauheni Hutarovich eiste de derde plaats voor zich op.

Rond de klok van 13:00 uur begonnen 170 renners aan de elfde etappe in de Tour de France. Het hoge tempo zorgde voor een aantal valpartijen. Marci Sapa (Lampre) en Johan Vansummeren (Silence-Lotto) wisten hiervan te profiteren, omdat de meute de gevallen renners terug liet komen. In het eerste uur werd, mede door de harde rugwind, een gemiddelde van 49,3 kilometer per uur bereikt.

Het duo bereikte een maximale voorsprong van vier minuten en 35 seconden. Na 79 kilometer koersen was hier nog twee minuten en 55 seconden van over. In het peloton waren AG2R (Rinaldo Nocentini) en Team Columbia (Mark Cavendish) de controlerende ploegen. Zij leken het duo echter weer wat meer ruimte te willen geven. Dit uitte zich in de voorsprong van Sapa en Vansummeren, die weer gestaag opliep en vervolgens rond de drieënhalve minuut bleef hangen.

Uiteindelijk zakte de voorsprong van het leidende tweetal steeds verder terug. Op vijf kilometer van de meet werden Sapa en Vansummeren ingerekend. Vervolgens lieten onder andere Cavendish, Oscar Freire (Rabobank) en Thor Hushovd (Cervélo Test Team) zich van voren zien. Er werd zelfs een treintje van Skil-Shimano gevormd, zodat Kenny van Hummel gelanceerd kon worden.

Niet veel later begon meldde Team Milram zich aan het front voor Gerald Ciolek. Hushovd en Freire kwamen in de laatste kilometer naar voren. De Noor ging vervolgens door naar het wiel van Cavendish. Uiteindelijk wist de Brit toch nog zijn vierde ritzege te pakken.


Uitslag elfde etappe:

#Naam wielrennerPloegTijd
1Mark CavendishTeam Columbia07:17,55
2Tyler FarrarTeam Garminz.t
3Yauheni HutarovichFrançaise des Jeuxz.t
4Oscar FreireRabobankz.t
5Thor HushovdCervélo Test Teamz.t
6Leonardo DuqueCofidisz.t
7Gerald CiolekTeam Milramz.t
8Lloyd MondoryAG2Rz.t
9William BonnetBouygues Télécomz.t
10Nikolai TroessovTeam Katyushaz.t
15Kenny van HummelSkil-Shimanoz.t

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Rinaldo NocentiniAG2R43:28,59
2Alberto ContadorAstana+ 0,06
3Lance ArmstrongAstana+ 0,08
4Levi LeipheimerAstana+ 0,39
5Bradley WigginsTeam Garmin+ 0,46
6Andreas KlödenAstana+ 0,54
7Tony MartinTeam Columbia+ 1,00
8Christian Vande VeldeTeam Garmin+ 1,24
9Andy SchleckTeam Saxo Bank+ 1,49
10Vicenzo NibaliLiquigas+ 1,54
40Laurens ten DamRabobank+ 11,44

Naakte 'Terminator' gearresteerd in casino

Bij de grens van Californië en Nevada (Amerika) is een naakte man opgepakt die beweerde de Terminator te zijn. Hij zou vanuit de toekomst terug in de tijd zijn gestuurd, aldus de 'Terminator'.

Een motorrijder had de 19-jarige Sean Stanley Smith over de snelweg zien rennen en waarschuwde daarop de politie. Eenmaal ter plaatse gekomen, gaf de agent een stopteken aan de naakte man, maar deze rende door richting een casino.

In een speelhal vol met kinderen werd de man uiteindelijk tegen de grond gewerkt met behulp van een taser. Hij werd voor controle naar een ziekenhuis gebracht, waarna hij direct door kon naar de Douglas County Jail. Bij zijn verhoor liet Smith weten dat hij de Terminator uit de populaire films was. Later stelde hij zijn verhaal bij en gaf hij toe dat hij LSD en marihuana had gebruikt.

Met dank aan cYbErTiM voor de vertaalde submit.

Dronken leraar geplet in vuilniswagen

Een 35-jarige leraar in Brighton is doodgedrukt in een vuilniswagen, meldt de Daily Mail. De man deed zaterdagavond vermoedelijk een dronkenmansdutje in een afvalcontainer waardoor hij onopgemerkt als vuilnis werd opgeruimd.

Het lichaam van Scott Williams werd maandagochtend gevonden tussen het vuil op een vuilstortplaats. Vrienden van de geliefde wiskundeleraar begrijpen niet hoe hij het in zijn hoofd haalde om in een afvalcontainer te gaan liggen. ‘Hij hield van een drankje’, aldus een vriend.

Ook de politie vermoedt dat zijn slaapkeuze voortkwam uit overmatig drankgebruik. Hij was immers die avond met vrienden op stap geweest. Waar Williams als vuil is opgepikt is nog onduidelijk. De politie gaat niet uit van een misdrijf, maar zal de zaak nog verder onderzoeken.

Al twee keer eerder ontsnapten twee daklozen uit Brighton aan de vuilniswagendood. In beide gevallen sliepen de mannen in een afvalcontainer en wisten de vuilnismannen na een paniekschreeuw nog net de noodstop in te schakelen.

Dronken leraar geplet in vuilniswagen  (foto: DAG)

Snelweg gesloten voor eendjes

De snelweg A28 is gisteravond ter hoogte van Haren afgesloten door de politie. De agenten deden dit om dertien eendjes, die op de snelweg liepen, te kunnen redden. Door de afsluiting ontstond een korte file.

Diverse automobilisten maakten melding van een moedereend die met haar jongen over de snelweg liep. Om de dieren te redden, sloot de politie de snelweg tijdelijk af. Vervolgens werden de eendjes één voor één in een politieauto gezet.

De moedereend was al overreden en kon niet meer gered worden. De kuikentjes zijn op het politiebureau overgedragen aan medewerkers van de Dierenambulance. Ze zijn oud genoeg om zonder moedereend te overleven.

Met dank aan 2030rd en crazy987 voor de submit.

Philips saneert fors in Terneuzen

Elektronicaconcern Philips grijpt fors in bij zijn vestiging in Terneuzen. In de fabriek, die toebehoort aan de lichtdivisie, verdwijnen 63 van de 148 banen. Dat heeft het bedrijf vandaag aan het personeel meegedeeld.

De maatregel is noodzakelijk om de fabriek winstgevend te houden, zei een woordvoerder van Philips. In de vestiging worden zogenoemde starters voor de ontsteking van tl-lampen gemaakt. Door de economische recessie is dit een krimpende markt, aldus de zegsman.

Philips kondigde vorig jaar aan de vestiging in Terneuzen te willen verkopen. "Dat is nog niet gelukt", aldus de woordvoerder.


Philips saneert fors in Terneuzen  (foto: DAG)

Renée Zellweger doet nog een Bridget Jones-film

Renée Zellweger hoeft zich de komende tijd niet druk te maken om haar slanke lijn. Sterker nog, de actrice mag er wat kilo’s bij eten. Ze kruipt nog dit jaar weer in de huid van Bridget Jones.

Zellweger speelde twee keer eerder de naar Hollywood-maatstaven mollige, single dame in de succesvolle films Bridget Jones’s Diary en Bridget Jones: the edge of reason.

De opnames voor de derde film rond het beminde Britse boekpersonage moeten eind dit jaar beginnen, meldde het Amerikaanse tijdschrift People woensdag op basis van filmvakblad Variety. De nieuwe productie gaat over de wens van Bridget, intussen rond de veertig, om een baby te krijgen voordat die mogelijkheid voorbij is. Het script wordt gebaseerd op de columns die Bridget-bedenkster en auteur Helen Fielding wekelijks schrijft in een Britse krant.

De eerste twee films dateren uit respectievelijk 2001 en 2004.


Renée Zellweger doet nog een Bridget Jones-film  (foto: DAG)

Concert: TROS Muziekfeest o/h Plein Groningen

"En gooi die handjes in de lucht!". "Groningen! Laat je hooooreeeen!", "Héééééééé, Hóóóóóóó, Héééééééé", Het zijn zo maar wat kreten die je afgelopen woensdag kon horen op de Grote Markt in Groningen. Ditmaal geen studentenfeestje of een huldiging van de plaatselijke FC, nee, op bezoek was de grootste familie van Nederland: de TROS. De publieke omroep doet sinds kort elke zomer een aantal steden aan, plant een podium op een groot plein, nodigt een paar Nederlandstalige zangtoppers uit en zendt het een paar weken later uit op televisie.

Halo Wars krijgt meer DLC

Halo Wars krijgt na de Strategic Options uitbreiding de 2e uitbreiding. Deze heet Historic Battles en deze dlc bevat 4 nieuwe maps. Je kan deze pack binnen halen voor 800 Microsoft punten.

De eerste 2 heten Barrens en Blood River die je beide met maximaal 2 spelers kan spelen en de andere 2 heten Memorial Basin en Glacial Ravine waarbij je met maximaal 4 spelers op Memorial Basin kan spelen en met 6 op Glacial Ravine. De dlc voegt ook 4 nieuwe achievements toe die in totaal 100 punten waard zijn.

Bethesda: ID werkt niet aan andere franchises

Bethesda heeft laten weten dat het recent opgekochte id Software geen nieuwe franchises zal creëren, noch aan Fallout of The Elder Scrolls-series zal werken.

ZeniMax Media, het moederbedrijf van Bethesda, kocht de maker van Doom afgelopen maand op, wat deed vermoeden dat id nieuwe games ging maken voor Bethesda. Volgens Peter Hines heeft id echter genoeg eigen franchises om druk mee te zijn. Na de overname richtte id een derde team op, maar dat was puur om de mankracht te verhogen, aldus Hines. Momenteel werkt id namelijk al aan Rage en Doom 4.

"Met Quake, Doom, Wolfenstein en Rage heeft id al meer franchises, dan teams om daar aan te werken. Het creëren van nieuwe franchises, of werken aan Bethesda games is dus niet eens aan de orde."

'Iedereen is homo in Amsterdam'

Amsterdam begint een speciale campagne om Amerikaanse homo’s naar de hoofdstad te lokken. Er komen advertenties en reclamespotjes met de slogan "Everyone’s gay in Amsterdam" die homoseksuelen moeten overhalen Nederland als vakantiebestemming te kiezen.

Volgens Conrad van Tiggelen van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen verwijst de slagzin met een knipoog naar de oorspronkelijke betekenis van het woord gay, namelijk happy. "In de campagne draait het niet om seksualiteit, maar om het gelukkig zijn, jezelf kunnen zijn." En daar zou Amsterdam in de wereld om bekend staan.

Intussen is het natuurlijk niet voor niks dat het bureau speciaal op homo’s mikt: uit onderzoek blijkt dat homoseksuelen tijdens de huidige recessie relatief weinig veranderen aan hun uitgaven aan vakanties; dit in tegenstelling tot de gemiddelde Amerikaan. Bovendien zijn homo’s in het algemeen al kapitaalkrachtiger dan Jan Modaal.

 

 

Verhoeven: "Ik begin met een achterstand"

Jeroen Verhoeven is sinds kort weer terug bij Ajax, de club waarvoor hij in zijn jeugdjaren ook al uitkwam. In Amsterdam zal de 29-jarige Verhoeven de positie van derde doelman gaan invullen.

Verhoeven krijgt bij Ajax derhalve een andere rol dan bij FC Volendam, waar hij de afgelopen jaren eerste keeper was. "Ik ga ervoor zorgen dat degene die zondag moet spelen zo scherp mogelijk is, maar ook proberen de keuze voor de trainer zo moeilijk mogelijk te maken," verklaart de doelman in gesprek met Voetbal International.

Tijdens het trainingskamp in De Lutte voegde Verhoeven zich bij de Ajax-selectie. Zwaar waren de eerste dagen in dienst van de Amsterdammers niet echt volgens hem. "Ik heb vorig jaar Edwin Zoetebier als keeperstrainer gehad. Wij trainden altijd hard, omdat we tegen ploegen speelden die normaal gesproken beter konden voetballen. Dus moesten wij fysiek sterker zijn."

Dat Verhoeven nu de derde man is in Amsterdam, wil niet zeggen dat hij geen ambities heeft. "Ik doe mijn uiterste best om ooit eens in Ajax 1 te spelen. Al ben ik natuurlijk gehaald als derde keeper. Ik begin dus als het ware met een achterstand."

Adam zoekt Paradijs

De Nederlandse uitgever Iceberg Interactive, die gisteren nog blij was een overeenkomst te hebben met Scubb voor de distributie van haar games in Nederland, heeft vandaag weer nieuws met een Nederlands tintje. Ze hebben namelijk de rechten verkregen om de action-adventure Adam's Venture, in ontwikkeling bij de Nederlandse ontwikkelaar Vertigo uit te geven.

Het spel wordt uitgegeven in episodes en zal in het vierde kwartaal verschijnen op de PC en consoles. Voor Adam's Venture wordt gebruik gemaakt van de Unreal 3 Engine en je kan dan ook een mix van actie en puzzels verwachten. Het geheel speelt zich af in de jaren '20 van de vorige eeuw. Adam is een jonge onderzoeker die in oude geschriften van de Kruisridders iets interessants ontdekt. Er lijkt gerefereerd te worden aan de plek waar het Paradijs zich bevindt. Samen met professor Jacques Saint Omair, zijn vriendin Evelyn en zijn trouwe hond gaat hij op zoek naar de plek waar zijn beroemde naamgenoot (en die van zijn vriendin) ooit de eerste bewoners van de aarde waren.





The Witcher ontvangt patch 1.5, nu met zonder DRM

De laatste patch is uit en kan je nu downloaden alhier.

Patch notes:

Modifications:
- copy securities (DRM) are removed
- playing the game no longer requires the game disc in the drive
- patch solves problems with EAX and blurred graphics

Additionally:
- 5 bonus adventures made by the Witcher community: ‘Deceits’, ‘Blight of the Bogs’, ‘Wraiths of Quiet Hamlet’, ‘The Wedding’, ‘Merry Witchmas’.

In order to install patch 1.5 correctly, original Witcher game upgraded to 1.4 (i.e. The Witcher: Enhanced Edition) should be installed.

You might also want to download the new game-difficulty modification, "Flash Mod", prepared by our community member Andrzej "Flash" Kwiatkowski. Now surivivng in the world of The Witcher will be much more challenging than ever before!

McEwen maakt rentree in Aalst

Robbie McEwen neemt eind juli deel aan het criterium in Aalst. Dit heeft de ploeg van de Australiër, Team Katyusha, vandaag laten weten.

Eind mei, tijdens de Ronde van België liep McEwen een zware blessure op na een botsing met een paaltje. De onfortuinlijke wielrenner brak zijn scheenbeen en kon deelname aan de Tour de France op zijn buik schrijven.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat McEwen pas in Diksmuide zijn rentree in het peloton zou maken, maar dat zal nu dus in Aalst gaan gebeuren. Het criterium wordt op 27 juli verreden. Ook Serge Pauwels zal daar te zien zijn.

Kiplagat maakt rentree in New York

Lornah Kiplagat zal op 16 augustus haar rentree gaan maken. Op die dag wordt namelijk de halve marathon van New York gelopen. De langeafstandsloopster is weer helemaal hersteld van een blessure aan haar knie.

In New York zal Kiplagat de strijd an gaan met Catherine Ndereba uit Kenia. Zij schreef het evenement in 2006 en 2008 op haar naam. De Nederlandse is overigens wereldrecordhoudster op de halve marathon. Die tijd staat momenteel op 1:06,25.

Professor Layton and Pandora's box uit op 25 september

In dit tweede avontuur van Professor Layton en zijn vriend Luke zullen de twee de verdachte dood van Dr. Schrader gaan onderzoeken, Laytons voormalige mentor. De game belooft meer dan 150 nieuwe puzzels te bevatten en ook zullen er dit keer weer een aantal extra raadsels beschikbaar komen via Nintendo’s Wi-Fi Connection.

De game zal daarnaast ook enkele mini-games bevatten waarbij bijvoorbeeld een kopje thee gezet moet worden, een camera in elkaar geknutseld wordt of waar je een hamster moet helpen om af te vallen door een sporttraject voor hem op te zetten. Heb je Professor Layton and the Curious Village helemaal grijs gespeeld? Dan kun je een wachtwoord van deze game gebruiken om extra puzzels vrij te spelen in dit vervolg.


De Layton-serie bestaat in thuisland Japan inmiddels al uit drie games omdat Professor Layton and the Final Time Journey daar in november vorig jaar al is verschenen. De games worden ontwikkeld door Nintendo en Level-5 en deze partijen hebben al aangegeven dat er naast deze drie games een verse serie van drie Layton-games in de maak is. Hiervan kunnen Japanse gamers in de aankomende herfst het eerste deel al verwachten in de vorm van The Specter’s Flute.

Kamer verbijsterd over Guantánamo-uitspraken

In de Tweede Kamer is met verbazing gereageerd op de ruimte die premier Balkenende gisteren openliet voor het opnemen van gevangenen uit de omstreden gevangenis Guantánamo Bay.

Balkenende zei na zijn gesprek met de Amerikaanse president Barack Obama dat het kabinet bereid is over de opvang van gevangenen na te denken, als de aangekondigde sluiting van de gevangenis daarop vast zou zitten.

Kabinet en een meerderheid in de Tweede Kamer zaten tot op heden helemaal niet te wachten op de gevangenen. Volgens hen moeten de Verenigde Staten het probleem in beginsel zelf oplossen en kan er wel hulp geboden worden bij juridische obstakels.

Coalitiepartij PvdA is dan ook verbaasd over de opstelling van Balkenende. PvdA-Kamerlid Martijn van Dam zegt niet te begrijpen, waarom de premier in Washington plotseling een ander geluid heeft laten horen. Van Dam sluit niet uit dat Balkenende onder de indruk was van de Oval Office en vervolgens toezeggingen heeft gedaan.

Ook CDA-Kamerlid Maarten Haverkamp gaat ervan uit dat het kabinetsstandpunt onveranderd is gebleven. "Het is een probleem van de Amerikanen en zij dienen dat in eerste instantie zelf op te lossen." Pas nadat de Verenigde Staten zelf hun verantwoordelijkheid hebben genomen en er in Europa sprake is van een gezamenlijke aanpak, "kan uiteindelijk Nederland misschien iets doen. Maar zolang de Amerikanen zelf niet eens gevangenen op eigen grondgebied willen toelaten, is het onwaarschijnlijk dat Nederland dat wel doet."

De kleinste regeringspartij ChristenUnie zou Balkenende kunnen steunen, maar dan moet er volgens Kamerlid Joël Voordewind wel een gezamenlijke aanpak in Europa zijn. "We moeten niet als het braafste jongetje van de klas gevangenen willen opnemen, terwijl de rest van Europa de deur dicht houdt."

In de Kamer willen alleen oppositiepartijen VVD, D66 en GroenLinks de Verenigde Staten te hulp schieten. Zij vinden dat ons land het niet kan maken om wel aan te dringen op sluiting van de gevangenis, maar de Amerikanen dan niet te helpen de pijn te verlichten.

Als Nederland gevangenen uit de omstreden gevangenis Guantánamo Bay opneemt, moet ons land hun hele dossier kunnen inzien om te weten om wie het gaat. Dat zei minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie woensdag in het Radio 1 Journaal.

Mocht het zover komen, dan zal het om "hooguit enkelen" gaan, benadrukte Hirsch Ballin. Hij wees erop dat sommige Europese landen al hebben gezegd dat ze enkele gevangenen uit Guantánamo Bay willen opnemen. "Er is geen enkele reden om ervan uit te gaan dat Nederland veel meer dan dat moet doen", aldus de minister.

Hij stelde verder dat Nederland eigenlijk niet zit te wachten op gedetineerden die hebben vastgezeten in het Amerikaanse kamp. "Maar wij hebben er steeds bij de Amerikanen op aangedrongen Guantánamo Bay te sluiten. Het is dus belangrijk dat dat doorgaat en ook echt slaagt", zei Hirsch Ballin. De opname van gevangenen komt volgens hem pas aan de orde op het moment dat blijkt dat Nederland echt nodig is om de gevangenis te kunnen sluiten.

 

[Upd] Zeer krachtige aardbevingen bij Nieuw-Zeeland

Uit de kust van Nieuw-Zeeland heeft zich woensdag een zeer krachtige aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter voorgedaan. Er is een tsunamiwaarschuwing gegeven.
Dit heeft het Pacific Tsunami Warning Center laten weten. De waarschuwing geldt voor de meeste kustgebieden rond de Stille Oceaan.

Het epicentrum van de onderzeese beving was 160 kilometer ten westen van de stad Invercargill, op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De beving vond plaats op een diepte van 33 kilometer.

"Een aardbeving van deze omvang heeft de mogelijkheid om een vernietigende tsunami te veroorzaken die de kustlijnen in de regio binnen minuten tot uren kan bereiken", meldde het Pacific Tsunami Warning Center.

Update 13:15 
Dertig minuten na de eerste schok heeft zich een tweede schok van 6,1 op de schaal van Richter voorgedaan en zojuist is een derde beving met een kracht van 6,5 op diezelfde schaal gemeten.

Update 14:32

Inmiddels zijn de tsunami waarschuwingen voor Australie en Nieuw-Zeeland ingetrokken.

Voor meer informatie omtrent aardbevingen en andere natuurverschijnselen ga je naar De Elementen of het speciale aardbevingentopic. Een FOK!ker die in Nieuw-Zeeland zit beschrijft hoe het daar gaat in dit topic.

FC Twente trekt Ruiz aan

Even leek Zenit Sint-Petersburg nog roet in het eten te gooien, maar FC Twente is er toch in geslaagd Bryan Ruiz vast te leggen. De aanvaller van AA Gent tekent voor vier jaar in Enschede en kost naar verluidt vijf miljoen euro.

Bryan Ruiz Gonzáles werd 23 jaar geleden geboren in Costa Rica. Hij is international voor dat land en kwam sinds de zomer van 2006 uit voor het Belgische AA Gent. De Buffalo's plukten hem weg bij LD Alajuelense. In België groeide Ruiz uit tot smaakmaker. Hij scoorde 21 goals in 72 wedstrijden in de Belgische competitie. Bij Twente moet hij de onlangs naar HSV vertrokken Eljero Elia doen vergeten.

Met dank aan Louder voor de submit!

Dubbelfunctie voor Wegh in Oss

Erik Wegh bekleedt komend seizoen een dubbelfunctie bij FC Oss. De 29-jarige voetballer gaat namelijk op amateurbasis spelen voor de club en treedt als account-manager commerciële zaken in dienst.

De in Gendt geboren Wegh debuteerde in het seizoen 2000/01 als prof namens NEC. Die club verruilde hij na drie seizoenen voor AGOVV Apeldoorn, waarna trainer Stanley Menzo hem in de zomer van 2006 mee nam naar FC Volendam. Daar speelde Wegh slechts één jaar. De afgelopen twee seizoenen kwam hij uit voor SC Cambuur. In totaal speelde hij 155 competitieduels, waarin hij tien keer scoorde.

Overigens is het niet voor het eerst dat een speler in Oss ook nog een andere functie bij de club vervult. Mischa Rook combineerde enkele seizoenen terug een baan als algemeen manager met het spelen voor het eerste elftal van de club, die toen nog TOP Oss heette.

Amerikaans avontuur voor El Khalifi

Rachid El Khalifi gaat spelen in de Verenigde Staten. De middenvelder, wiens contract bij SC Cambuur was afgelopen, gaat naar Real Salt Lake City. Eerder liep hij al stage bij die club.

De dertigjarige Rotterdammer was al rond met zaterdaghoofdklasser DOTO, maar toen meldden de Amerikanen zich alsnog en was de keuze niet moeilijk: "Ik voetbal straks tegen David Beckham. Een contract in Amerika is een droom. Ik teken voor anderhalf jaar. Als mijn visum in orde is kan ik meteen beginnen. Een schitterend avontuur natuurlijk. Dit is wat ik zocht. En DOTO? Die club had een prima verhaal, maar dit gaat voor."

El Khalifi sprak overigens ook met vier clubs uit de Jupiler League, waarvan hij de namen niet wil noemen, en de amateurclubs WKE, Barendrecht, Leonidas, TOGR en Haaglandia / Sir Winston. In Nederland speelde hij sinds 2000 als prof voor achtereenvolgens FC Dordrecht, FC Emmen en SC Cambuur. De vleugelspits kwam tot 257 wedstrijden in de Jupiler League, waarin hij 33 keer scoorde.


Diverse profs stappen over naar hoofdklasser

Vannacht sloot de overschrijvingstermijn voor spelers uit het betaald voetbal naar een amateurclub. Diverse profs maakten nog gebruik van de laatste mogelijkheid zich bij een hoofdklasser in te schrijven.

Voetballers die zich niet laten overschrijven, kunnen alleen nog in het betaald voetbal terecht. Veel spelers willen een bepaalde zekerheid inbouwen en laten zich overschrijven naar een amateurclub. Tot ze voor die club een bindende wedstrijd hebben gespeeld, kunnen ze immers nog zonder probleem bij een eventuele profclub terecht.

Gisteren trok zondaghoofdklasser Haaglandia / Sir Winston uit Rijswijk zowel Jesse Schotman (Go Ahead Eagles) als Roel Stoffels (ADO Den Haag) aan. Zaterdaghoofdklasser DOVO uit Veenendaal haalde Rogier Wissink (Go Ahead Eagles) naar de club, terwijl zondaghoofdklasser JVC Cuijk de Nederlander Levi van der Heijden van het Belgische Racing Mol haalde. De Deense spits Kasper De Fries-Johansen volgt zijn voormalig ploeggenoot Misha Salden van Telstar naar zaterdaghoofdklasser FC Lisse, waar Salden trainer wordt. Tot slot koos ADO Den Haag-speler Ekrem Kahya voor zondaghoofdklasser HBS uit Den Haag.

Tour-organisatie draait tijdsverlies terug

Bradley Wiggins (Team Garmin), Levi Leipheimer (Astana) en Denis Menchov (Rabobank) hebben erg veel geluk gehad. De heren zaten in de tweede groep, die gisteren op vijftien seconden van de eerste groep binnen kwam.

De organisatie van de Tour de France besloot echter om het tijdsverlies, dat door een valpartij werd veroorzaakt, ongedaan te maken. Hierdoor kregen alle renners tot en met de 158e plaats dezelfde tijd.

Dat betekent dat Wiggins zijn vijfde plaats in het algemeen klassement niet kwijt is.

Oekraïne wil verbod op Brüno

Oekraïne gaat waarschijnlijk de nieuwe film van Sacha Baron Cohen, Brüno, verbieden. De minister van Cultuur wil niet dat de nieuwe film in de Oekraïnse bioscopen verschijnt. Dat meldt de Britse krant The Daily Telegraph.

De film over de Oostenrijkse modejournalist, die "de beroemdste Oostenrijker sinds Hitler wil worden", zou daar volgende week in première gaan, maar daar wil de minister van Cultuur een stokje voor steken. Het ministerie heeft nog geen verklaring naar buiten gebracht, maar waarschijnlijk zijn de homoseksuele beelden en de aanwezigheid van een piemel de druppel voor de religieuze Oekraïners. Ook de vorige film van Sacha Baron Cohen, Borat, werd in het land verboden.


Vassüp! (foto: ANP)

Mosley stopt definitief als FIA-president

Max Mosley heeft in een brief aan alle leden van de FIA laten weten dat zijn besluit om te stoppen als president van de FIA definitief is. De Brit speelde nog met de gedachte om toch nog aan te blijven, maar ziet daar nu van af.

"Sinds mijn aankondiging op 24 juni dat ik me niet meer verkiesbaar zou stellen, heb ik bijna honderd berichten van de FIA member clubs gekregen om mijn beslissing te heroverwegen. Deze absolute onvoorwaardelijke steun is een beloning en ik ben er erg dankbaar voor," zo zei Mosley in een door de FIA gepubliceerde brief.

Mosley heeft in het afgelopen jaar vele zaken in gang gezet in de Formule 1. Zo heeft hij het voor elkaar gekregen dat de kosten in de sport omlaag gaan en dat er gewerkt wordt aan een nieuw Concorde Agreement. Daarnaast zijn er onder zijn leiding nieuwe contracten gekomen voor het World Rally Championship en voor het FIA GT-kampioenschap.

"Vanuit mijzelf gezien zal het erg lastig worden om mijn standpunt weer te veranderen en aan te blijven. Ik ben enkele maanden geleden begonnen om mijn familieleven anders in te richten en dat krijgt in oktober zijn effect. Daarnaast heb ik de FIA-bazen geïnformeerd dat ik me niet meer kandidaat wilde stellen. Doorgaan zouden mijn thuisafspraken ingewikkeld maken en tegen de beloftes aan mijn familie ingaan. Ik voel al een tijdje dat ik minder zou moeten gaan werken, want volgend jaar wordt ik al zeventig."

Mosley zal nog wel in de senaat van de FIA aanblijven en noemt in zijn brief opmerkelijk genoeg al een kandidaatopvolger. "Ik geloof dat de leider van dat team Jean Todt zou moeten zijn. Jean is zonder twijfel de bovenmatig goede motorsportmanager van zijn generatie en waarschijnlijk van elke generatie. Door hem geleide teams hebben het WRC, off road-kampioenschappen, waaronder Parijs - Dakar, de 24 uur van Le Mans en in de laatste vijftien jaar de Formule 1-kampioenschappen gewonnen."

"Daarnaast is hij CEO geweest bij een grote autofabrikant, wat een complexe organisatie is en dat is belangrijk voor elke toekomstige FIA-president."

Jan Smit in elkaar geslagen

Wat kun je verwachten als je de vrouw neukt van een ander? Precies ja, klappen. En dat is precies wat Jan Smit heeft gekregen.

Wim Visscher, inmiddels de ex van Jans nieuwe neukertje Liza (hier een foto), kwam de twee tegen toen Jan en Liza in Jans huis de koffers aan het pakken waren om op vakantie te gaan. Toen de ex-man binnenkwam om het 1-jarige dochtertje van Liza en hem op te halen, knapte er iets bij hem.

De man vloog Jan aan en verkocht hem de ene na de andere klap. De bedrogen Volendammer zit nu vast. Jan en Liza hadden een affaire toen Liza nog getrouwd was met Wim en Jan samenwoonde met Yolanthe. Of Jan aangifte doet is niet bekend. Yolanthe geniet nu van een zonvakantie met Wesley Sneijder.

[Fotoreportage] Dance Valley 2009, 15th Edition

Zaterdag 11 juli 2009 stond het recreatiepark Spaarnwoude weer in het teken van Dance Valley. Op deze, Politie: Dance Valley rustig verlopen, 15e editie stonden meer dan 150 DJ's klaar om de ruim 40.000 bezoekers van muziek te voorzien. Het weer was prachtig en zorgde er mede voor dat iedereen het prima naar zijn zin had.

Naast de vele dj's, dansers en het genieten werd er ook even stil gestaan bij een recente gebeurtenis. De onlangs overleden dj Fokko Versloot kreeg een eervertoon. Voor het vier uur durende optreden van Armin van Buuren werd er op het gigantische scherm achter de dj-stand een minutenlange presentatie getoond waarna het publiek een luid applaus liet horen.

Ben jij ook naar Dance Valley geweest? Laat in je reactie weten wat jij er van vond!


Europese autoverkoop licht gegroeid

De verkoop van nieuwe personenauto's is in Europa in juni voor het eerst in veertien maanden weer gestegen. Dat maakte de Europese brancheorganisatie van autofabrikanten ACEA vandaag bekend.

Dankzij de invoering van omruilpremies in meer dan tien Europese landen werden er vorige maand 2,4 procent meer nieuwe auto's op kenteken gezet dan een jaar eerder. In totaal werden in juni ruim 1,46 miljoen nieuwe auto's geregistreerd.

Vooral in Duitsland werden aanzienlijk meer nieuwe auto's verkocht dan een jaar eerder. De grootste automarkt van Europa groeide met ruim 40 procent. In Groot-Brittannië en Spanje namen de verkopen nog altijd af, maar met ongeveer 16 procent was de daling minder sterk dan in de voorgaande maanden. In Nederland daalde de verkoop met ruim 25 procent.

Passagiersvliegtuig crasht in Iran

In het noordwesten van Iran is vandaag een passagiersvliegtuig neergestort van de Iraanse luchtvaartmaatschappij Caspian Airlines. Alle inzittenden zijn waarschijnlijk omgekomen, berichtten Iraanse media op gezag van de politie.

Er bestaat onduidelijkheid over het aantal mensen dat in het vliegtuig zat. Aanvankelijk meldden Iraanse media 150 inzittenden, maar later werd dat bijgesteld tot 168 of 169 personen (153 passagiers en vijftien of zestien bemanningsleden).

Het toestel van het Russische type Toepolev 154 stortte rond half twaalf 's middags (lokale tijd) neer in een akker in de buurt van de stad Qazvin. Het toestel was onderweg van Teheran naar de Armeense hoofdstad Jerevan. Een kwartier nadat het was opgestegen vanaf de internationale luchthaven Imam Khomeini, verdween het van de radar en stortte het neer.

Op beelden van CNN was een flinke krater in de akker te zien, omringd door puin en lichaamsdelen. Inwoners van het nabijgelegen dorp Janat Abad stonden bij de plaats van de crash. Reddingswerkers zijn nog onderweg.

De oorzaak van de ramp is nog onbekend. Er was geen harde wind, regen of onweer. Het zicht was goed.

Wrakstuk van het neergestorte vliegtuig  (foto: ANP)

Zwartspaarders biechten geheime potjes op

Veel Nederlandse zwartspaarders hebben sinds 1 januari toch maar opgebiecht dat ze elders een geheim potje hadden. De fiscus kan daardoor over 335 miljoen euro belasting gaan heffen.

Volgens het ministerie van Financiën meldden 1565 mensen dat ze gemiddeld 214.000 euro stiekem op de bank hadden staan, meestal in Zwitserland. Dat is een ongekend hoog aantal.

Er waren er zelfs bij met 2,5 tot 4 miljoen euro op de bank, bevestigt het ministerie een bericht in het AD. De oppotters zijn bang dat de fiscus hen anders zelf opspoort, nu de overheid steeds meer afspraken maakt met het buitenland over geheime rekeningen daar. Staatssecretaris De Jager (Financiën) overlegde recentelijk nog met Zwitserland en België.

Behalve Zwitserland zijn ook België en Luxemburg populair bij stiekeme spaarders.

DC gaat God of War-comic uitgeven

Behalve een boek komt er ook een comic over de avonturen van Kratos. DC zal de zesdelige reeks uit gaan geven die geschreven zal worden door Marv Wolfman, getekend door Kevin Sharpe en Andy Park zal de covers voor z'n rekening nemen. Wolfman schreef onder meer The Tomb of Dracula, Blade en Teen Titans. Andy Park heeft onder andere de Tomb Raider-comics op z'n naam staan en hij was onderdeel van het Visual Developmentteam voor God of War 2.

De comic zal zich afspelen in twee tijdslijnen: enerzijds wordt het verleden van Kratos verteld, hoe hij als zevenjarig jochie tot Spartaans krijger wordt opgeleid tot het moment dat hij als dertiger z'n dochter moet redden. Anderzijds speelt de comic zich tussen het eerste en tweede deel van de videogames af.
De nachtmerries die Kratos aanzetten tot wat hij doet worden niet expliciet getoond in de comic, maar ze vormen wel de drijfveer. Wolfman heeft van Sony de scripts van alle God of War-games gekregen, zodat het verhaal van de comic aansluit op de games.

Het eerste deel zal in oktober 2009 verschijnen en doorlopen tot maart 2010, niet geheel toevallig de maand waarin de game God of War III zal verschijnen.

Bejaarde rijdt met tractor over snelweg

De politie heeft gistermiddag op de A7 ter hoogte van Winschoten een 81-jarige man op een tractor van de snelweg geplukt. De hoogbejaarde Groninger sukkelde met een snelheid van 10 kilometer per uur voort, zo meldde de politie vandaag.

De politie heeft de tractorbestuurder naar de vluchtstrook gedirigeerd en vervolgens naar de eerstvolgende afslag begeleid. De man vertelde aan de politie dat hij zich in een afslag had vergist en zo per ongeluk op de snelweg terecht was gekomen.

'Ouders Marokkaanse reljeugd op opvoedcursus'

Nijmegen is van plan ouders van vervelende Marokkaanse jongeren keihard aan te gaan pakken. Wethouder Lenie Scholten meldt in De Gelderlander dat ze hen wil verplichten een opvoedcursus te volgen.

Bovendien moeten ze ook ouderavonden van school gaan bezoeken. "Doen ze dat niet dan wil ik dat de school bij de ouders thuis langs gaat."

Dit is helemaal volgens het principe van 'voor wat, hoort wat', vindt Scholten. "Wij willen investeren in betere kansen voor de Marokkaanse jongeren. Maar dan moet er wel wat tegenover staan."

Volgens de wethouder gaat het met driekwart van de 3.300 Nijmegenaren van Marokkaanse afkomst prima. Maar er gaat volgens Scholten ook nog veel mis: de arbeidsparticipatie van Marokkanen is laag en jongeren met een Marokkaanse achtergrond komen veel vaker dan autochtonen voor in de politiestatistieken.

De opvoedingstrajecten moeten een einde maken aan de ‘brutale straatcultuur’. Zo wil de wethouder dat de ontwikkeling van de jongeren consequent wordt gevolgd. Hun schoolresultaten, stageverloop en inzet moeten in de opvoedingcursus met de ouders worden besproken.

Updates voor Toro Rosso in Hongarije

Scuderia Toro Rosso zal in Hongarije vele updates voor de auto meenemen. Deze kunnen het Italiaanse team wel een seconde per ronde op gaan leveren. Onder meer de dubbele diffuser en de nieuwe Red Bull voorvleugel zullen op de Hungaroring geïntroduceerd worden.

Door het uitblijven van updates in het seizoen is Toro Rosso afgedaald tot een van de mindere teams in de Formule 1. Ondanks dat ze vijf punten in het kampioenschap hebben, rijden ze nu structureel achter de Force India's die naar eigen zeggen 1,7 seconde per ronde gevonden hebben. Sébastien Buemi zou al blij zijn met de helft daarvan. "De aangepaste auto brengt ons negen tienden. En ik zou al blij zijn met als het er zeven waren," zei de Zwitser in Auto Motor und Sport.

Webber: "Vettel geen concurrent"

Mark Webber boekte afgelopen zondag op de Nürburgring zijn eerste overwinning uit zijn Formule 1-carrière. De Australiër naderde hierdoor zijn teamgenoot Sebastian Vettel in het klassement tot op 1,5 punten. Toch zal het volgens hem niet tot problemen gaan leiden.

"Het is eigenlijk ongelooflijk simpel. Ieder van ons doet gewoon zijn uiterste best," zei Webber. "We weten dat de kwalificatie op zaterdag heel erg belangrijk is en de ene keer doet Sebastian het iets beter, en de andere keer ben ik iets sneller. Er is bovendien ook geen sprake van een rechtstreeks gevecht tussen ons. Er rijden namelijk ook nog een heleboel andere coureurs mee."

"Sebastian en ik zullen elkaar waarschijnlijk nog regelmatig tegenkomen tijdens de races en we zullen in het klassement in elkaars buurt blijven, tot een van ons een mindere race heeft. Voor het team is het een luxe om twee rijders te hebben die zo aan elkaar gewaagd zijn. Het ziet er nu goed voor ons uit in het constructeurskampioenschap." Daarin staat Brawn GP met 112 punten nog wel eerste, maar Red Bull Racing volgt inmiddels met 92,5 punten op vrij korte afstand.

Publiek mag one-liners bedenken voor Serious Sam HD

Majesco, Croteam en CDV komen eind deze zomer met een remake van de klassieke no-nonsense-shooter Serious Sam. Net als in het origineel moet je de wereld redden van een invasie van aliens en dat doe je Han-style: Solo. Legioenen aan monsters mag je met je guns naar de eeuwige "harvest elke wereld in het universum"-velden helpen en dat gaat uiteraard gepaard met de nodige idiote one-liners van Sam. Heb je wel een leuk idee voor een one-liner die Sam zou kunnen uitspreken onder al dit schietgeweld? Stuur van via Twitter een berichtje naar @devolverdigital voor 30 juli en wie weet wordt jouw zin ingesproken door John J. Dick, de voice-actor voor Serious Sam.

"I never get any thanks for the wonderfully poetic and emotionally layered lines I write for 'Sam Serious' Stone," aldus een overwerkte en onderbetaalde schrijver van Croteams"So guess what? Let someone else take a crack at it and see how hard it is. These witty remarks don't write themselves you know.

Naast dat je zin te horen zal zijn in de game wordt je ook onsterfelijk gemaakt doordat je naam op een compleet obscure plek te zien zal zijn in de credits van de game.

Huntelaar gedegradeerd tot jeugdspeler

Op korte termijn zal duidelijk worden waar Klaas-Jan Huntelaar zijn carrière zal voortzetten. De aanvaller staat nu nog onder contract bij Real Madrid, maar wordt daar inmiddels als jeugdspeler behandeld.

Afgelopen maandag vertrok de selectie naar Ierland voor een trainingskamp. Huntelaar behoorde niet tot dit gezelschap en bleef in de Spaanse hoofdstad achter. Hiermee werd nog maar eens duidelijk gemaakt dat de voormalig speler van Ajax niet meer bij de Spaanse formatie hoort.

Eind vorige week had Huntelaar een onderhoud met trainer Manuel Pellegrini en technisch directeur Jorge Valdano. Tijdens dit gesprek kreeg de aanvaller te horen dat hij niet in de plannen van de club zal voorkomen. Na deze conversatie voegde De Koninlijke de daad bij het woord. De 25-jarige spits deed nog wel mee aan inleidende oefeningen tijdens de training, maar werd tijdens het partijspel buiten beschouwing gelaten. Samen met een aantal jeugdspelers kon de voetballer alleen maar toekijken.

Real Madrid hoopt inmiddels dat Huntelaar zo snel mogelijk op het bod van VfB Stuttgart in zal gaan. De Spanjaarden bereikten vorige week, zonder dat de oud-Ajacied het wist, al een akkoord met de ploeg uit de Bundesliga. Zij zijn bereid om een bedrag van achttien miljoen euro voor de aanvaller op tafel te leggen. Daar komt nog twee miljoen bij, mocht Stuttgart zich door de voorrondes van de Champions League worstelen.

"Buitengewone spelers kosten buitengewoon veel geld," liet Erwin Staudt, voorzitter van VfB Stuttgart, weten. De Duitsers hebben flink wat geld te besteden, aangezien eerder Mario Gomez aan Bayern München werd verkocht. Het leverde de ploeg uit Stuttgart 35 miljoen euro op.

Bouygues Télécom gaat toch door

Begin juli liet Bouygues Télécom weten de wielersport in 2010 te verlaten, maar door de recente resultaten in de Tour de France is de sponsor van de gelijknamige wielerploeg hierop terug gekomen.

De afgelopen dagen waren Thomas Voeckler en Pierrick Fedrigo succesvol voor Bouygues Télécom. Zij wonnen beide een etappe in La Grande Boucle.

Het blad Wielerrevue weet te melden dat het Franse bedrijf volgend seizoen 5,5 miljoen euro in de ploeg zal steken.

FIFA 10 komt vroeg in oktober

EA Sports heeft bekend gemaakt dat de jaarlijkse editie van hun FIFA-serie ditmaal op 2 oktober in de winkels zal verschijnen. De game zal vanaf dat moment te krijgen zijn op de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, PSP, Wii, Nintendo DS en PC. De game zal uiteraard weer een volledige update bevatten van alle clubs, spelers en competities, de nodige grafische upgrades en een paar gameplaytweaks om het geheel nog beter te maken dan zijn voorganger.


Rooney is not amused met de releasedatum

Ook Rose moet wijken voor talent

Sparta Rotterdam heeft Yuri Rose laten weten dat hij naar een andere club mag uitkijken. De aanvaller behoort wel tot de selectie van de Rotterdammers, maar hoorde ook dat jong talent komend seizoen de voorkeur zal krijgen.

"De selectie van Sparta is groot," liet Richard Grootscholten, technisch directeur van Sparta Rotterdam, in een reactie weten. "Wij hebben tegen Adelaar gezegd: Ga eens kijken wie je nodig hebt en op wie je wellicht minder vaak een beroep zult gaan doen."

"Arne komt nu niet in de plannen voor, al betekent het niet dat hij weg moét'," vervolgde Grootscholten. "Als blijkt dat Rose ook weinig aan spelen toe komt, moet je naar een oplossing zoeken die voor alle partijen de beste is."

Vier jaar geleden koos Rose ervoor om naar Het Kasteel te verkassen. De aanvaller speelde sindsdien 121 wedstrijden waarin hij 21 keer doel trof. Daarvoor kwam de 30-jarige speler ook nog uit voor FC Volendam, Heracles Almelo en sc Heerenveen.

Eerder deze week maakten we ook al bekend dat Arne Slot naar een andere club mag uitkijken. De middenvelder is op een zijspoor beland, maar liet ook weten het niet eens te zijn met zijn trainer. "Ik weet zeker dat ik de trainer nog kan overtuigen. Dat zal ik dan ook doen. Ik ben en blijf strijdbaar."

Geen nieuw onderkomen voor RKC Waalwijk

RKC Waalwijk zal de komende jaren blijven spelen in het Mandemakers Stadion. De Brabantse club hoopte op een nieuw stadion, maar kan dat nu uit het hoofd zetten.

De gemeente Waalwijk en stadion-eigenaar Ben Mandemakers deden samen een haalbaarheidsonderzoek naar een nieuwe stadion. De locatie was al bekend. Het nieuwe stadion zou bij de meubelboulevard moeten komen. Dat ligt relatief dichtbij het huidige onderkomen van RKC.

Met een nieuw stadion zou RKC uit de financiële problemen kunnen komen. De begroting zou zelfs omhoog geschroefd kunnen worden.

In een reactie liet Mandemakers weten dat het in deze tijd van recessie een te groot risico is om een nieuwe stadion te bouwen.

Britse backpacker overleeft 12 dagen in de bush

Een 19-jarige Brit was bijna een hongerdood gestorven in de Australische bossen, maar wist twaalf dagen te overleven op zaadjes en gras.

Jamie Neale uit Londen werd op 3 juli voor het laatst gezien in zijn hostel in Katoomba in New South Wales. Toen hij vertrok voor een wandeling in de Blue Mountains keerde hij niet terug. De autoriteiten begonnen een zoekactie en ook Jamies vader vloog over uit Engeland om te helpen speuren.

Vader Richard Cass had de hoop vrijwel opgegeven toen gisteren toch nog het nieuws kwam dat Jamie was gevonden: twee wandelaars hadden hem ontdekt, slechts vijftien kilometer van de plek waar hij het laatst was gezien. De backpacker bleek te zijn verdwaald. Hij is met uitputtings- en uitdrogingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis.

Volgens vader Cass heeft zijn zoon het al die dagen vol kunnen houden door gras en zaadjes te eten. "Hij dacht dat hij dood zou gaan, zo bang was hij." Jamie zag meerdere keren helikopters overvliegen en probeerde met zwaaien en schreeuwen aandacht te trekken, maar werd niet gezien. Dat maakte de jongen wanhopig. Inmiddels gaat het redelijk goed met de lichamelijke gezondheid van Jamie, maar volgens zijn vader voelt de jongen zich nog wel wat teneergeslagen.


Vader Richard kon zijn zoon gelukkig weer omarmen  (foto: DAG)

Cavendish wil op Champs Elysees winnen

Mark Cavendish zag dit weekend af in de Pyreneeën en verloor de groene trui aan concurrent Thor Hushovd. De Brit zal er alles aan doen om het tricot weer te heroveren en weet dus wat er moet gebeuren.

"Ik zal proberen om Hushovd te passeren, maar gemakkelijk wordt het niet," liet Cavendish in een reactie weten. "Er komen nog maar drie dagen voor de sprinters. Daarin moet ik toeslaan".

Cavendish heeft zichzelf in elk geval een nieuw doel gesteld. "De dagzege op de Champs Elysees is mijn grootste doel."

Maaskant start in Vuelta a España

Martijn Maaskant neemt in augustus deel aan de Vuelta a España. Dit heeft zijn ploeg, Team Garmin, gisteren naar buiten gebracht.

Maaskant rijdt op dit moment nog in de Tour de France en staat als 103e geklasseerd. Hij heeft meer dan 52 minuten achterstand op de drager van het geel, de Italiaan Rinaldo Nocentini.

De Spaanse wielerronde begint op 29 augustus met een proloog op het TT-circuit van Assen.

Boonen: "Ik blijf het proberen"

De Tour de France valt momenteel nog tegen voor Tom Boonen. De Belg, die in dienst van Quick-Step rijdt, wist nog geen etappe te winnen en heeft ook de groene trui nog niet om zijn schouders gehad. Toch laat hij de moed niet zakken.

"Ik blijf het de komende dagen proberen," was de duidelijke taal van Boonen. "De Tour is nog niet voorbij en ik heb genoeg inhoud om nog eens iets te proberen. Het probleem is dat Cavendish duidelijk de snelste is, terwijl er vroeger nog 3 à 4 renners van hetzelfde niveau waren. Dat scheelt."

Boonen was wel van mening dat zijn sprints veranderd zijn. "Ik merk ook dat ik in de massasprints minder risico's durf te nemen dan vroeger. Ik ga sneller in de remmen, terwijl ik vroeger wel in elk gaatje durfde te duiken."

Toch blijft de Belg positief over de komende weken. "De benen voelen goed aan en het zal ooit wel eens keren. Ik blijf het de komende dagen proberen, ook in de sprints. Het zal niet lang meer duren voor ik het sprinten opgeef. Maar nu blijf ik het proberen."

Voigt: "Eén van de leukste etappes"

De tiende etappe in de Tour de France, die gisteren werd verreden, werd zonder interne communicatiemiddelen afgelegd. Inmiddels is gebleken dat het geen succes was, aangezien veel ploegen tegen deze maatregel protesteerden.

Jens Voigt was ook één van de renners, die vooraf niets te maken wilde hebben met het idee om zonder 'oortjes' te rijden. Toch had de Duitser na afloop van de rit geen klachten. "Ik was niet bang voor een gebrek aan communicatie met de ploegleiderswagens," liet hij weten. "Integendeel, we deden het rustig aan en dat was erg plezierig. Eerlijk gezegd is fietsen stukken moeilijker als er een ploegleider in je oor schreeuwt."

"Iedereen was rustiger, het was gezellig en we hebben genoeg tijd gehad om te praten. Het was één van de beste etappes in de Tour die ik ooit heb gereden. Maar het was natuurlijk niet spannend," ging de renner van Team Saxo Bank verder, die overigens niet van een pact in het peloton wilde spreken. "Iedereen was bang om een fout te maken en dus deed niemand iets. Het was wel jammer dat we pas veel later hoorden dat Arvesen gevallen was. Dat hoorden we tien minuten later, toen we allemaal voorin het peloton zaten. Dus moest een renner van een ander team hem helpen."

Niki Terpstra liet precies het tegenovergestelde weten. De renner van Team Milram was blij dat er een rit zonder communicatiemiddelen werd afgelegd, maar vond de rit erg saai. "Als je een eenmalig experiment houdt, krijg je een overgecontroleerd wedstrijdverloop zoals vandaag," was zijn reactie. "Het heeft pas zin als je het een hele Tour doet. Ik denk overigens wel dat ik één van de weinigen in het peloton ben die tegen de oortjes is."

Dikkerds zieker door varkensgriep

Wie altijd al van zijn overgewicht af wilde komen, maar niet de juiste stimulans gevonden kreeg, zal na het lezen van dit bericht misschien wat harder zijn best doen om die extra kilootjes kwijt te raken. Mensen die te dik zijn lopen duidelijk een hoger risico om ernstig ziek te worden van de varkensgriep. Ook de kans op overlijden aan deze ziekte is voor dikke mensen groter dan voor dunne mensen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakte dit bekend. Ook zwangere vrouwen en astmapatiënten lopen een hoger risico om ernstig ziek te worden of te overlijden aan de Mexicaanse varkensgriep. "De meeste zieke mensen blijken opvallend vaak te lijden aan morbide obesitas. Dat is een enorm probleem", aldus WHO-onderzoeker Nikki Shindo.

De organisatie laat weten dat alle landen vaccins nodig hebben en dat het verstandig is om medisch personeel als eerste te vaccineren. Wanneer dat gebeurt, blijft de gezondheidssector overeind en kunnen meer mensen behandeld worden bij een eventuele grote uitbraak.

Arjan van Dijk vervangt Mulder bij Excelsior

Arjan van Dijk is door Excelsior-trainer Alex Pastoor aangewezen als eerste doelman bij de Rotterdamse club.

Even leek het er op dat Erwin Mulder weer eerste doelman zou worden bij de club uit de Jupiler League. Feyenoord liet hem meetrainen bij Excelsior, maar haalde hem vervolgens weer terug naar Rotterdam-Zuid.

Ondanks dat Mulder weer vertrok, ging Excelsior niet op zoek naar een nieuwe doelman. Dit deed de Rotterdamse club uit financieel oogpunt, maar ook omdat trainer Pastoor de 22-jarige Van Dijk goed genoeg acht om de plek onder de lat in te nemen.

Lex van Haeften wordt tweede doelman achter Van Dijk. De goalie maakte vorig seizoen zijn debuut voor Excelsior. Hij zat al langere tijd op de bank. In totaal speelde hij drie wedstrijden voor zijn de Kralingers.

De plek tussen de palen is voor Van Dijk nog niet helemaal zeker. Mocht Feyenoord alsnog een nieuwe doelman aantrekken, dan zal Mulder alsnog verhuurd worden aan Excelsior.

Buzz, nu meer dan 1,7 miljoen vragen!

Sinds dat de immer populaire Buzz franchise door Relentless ook op de PS3 is uitgebracht, worden er door de grote schare fans diverse quizes en vragen bedacht. De teller staat dan ook inmiddels op 218.750 quizes met in totaal 1,7 miljoen vragen. Volgens Relentless zijn dat meer dan genoeg vragen om 350 Buzz disks mee te vullen.

Producer Dan Croucher van Relentless heeft gisteren tijdens een developer conferentie laten weten dat er de laatste weken een enorme toename is aan Michael Jackson gerelateerde content. Hiermee wordt nogmaals bewezen dat User Generated Content onmisbaar is voor een persoonlijke game ervaring.

Portsmouth accepteert bod op Crouch

Spits Peter Crouch speelt volgend seizoen waarschijnlijk voor Sunderland. Zijn huidige club Portsmouth heeft een bod van zo'n vijftien miljoen euro van The Black Cats geaccepteerd.

Crouch zou Pompey willen verlaten. Verschillende clubs uit de Premier League toonden interesse in de lange aanvaller. Sunderland bleek het meest concreet volgens The Daily Mail.

Crouch kan bij Sunderland zo'n 85.000 euro per week gaan verdienen. Hiermee wordt hij de duurste speler van Sunderland uit de clubgeschiedenis.

De voorkeur van Crouch ging uit naar een overstap naar Fulham, daar hij opgroeide in de regio van de club. Het is echter niet waarschijnlijk dat Fulham het bod van Sunderland kan overtreffen.

Zuid-Afrika bouwt weer voor WK

De bouw van de stadions voor het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika wordt weer hervat. De bouwvakkers hebben hun staking vandaag beëindigd.

De bouwers hadden vorige week bij zes stadions het werk stilgelegd omdat ze meer salaris wilden. Na ruim vijftien uur onderhandelen, krijgen ze er nu twaalf procent bij. Ze hadden één procent meer geëist. De werkgevers probeerden ook vast te leggen dat hun werknemers de komende periode niet opnieuw kunnen staken, maar dat is niet gelukt.

Volgens Zwelenzima Vavi van de vakbond gaan de bouwvakkers donderdag weer aan de slag. "Dat is een grote opluchting, wat het WK komt eraan. We kunnen ons geen vertragingen meer veroorloven."


Zuid-Afrika bouwt weer voor WK  (foto: DAG)

Resident Evil-shirt verandert mensen in zombies

We kennen ze allemaal wel, de promotieshirts die massaal worden uitgedeeld op beurzen en conventies. Meestal zijn ze niet meer dan zwart met het logo van een game er op. Niet het shirt dat je aantrekt als je voor het eerst je schoonouders gaat ontmoeten zullen we maar zeggen. Nu heeft Capcom voor de Comic Con in San Diego een promoshirt gemaakt voor Resident Evil dat zich niet helemaal aan de regels houdt. Het is wellicht nog steeds niet handig om het naar je schoonouders te dragen, maar als je dat doet kun je ze in ieder geval een andere kant van jezelf laten zien.


Akgün in ziekenhuis na botsing met Pietersma

Mehmet Akgün van Willem II was bijna hersteld van een beenbreuk en leek de start van de competitie te gaan halen. De middenvelder van de Tilburgers moet echter weer een tijdje in de lappenmand doorbrengen.

Tijdens de training van dinsdag kwam hij bij een doelpoging in botsing met doelman Ariën Pietersma. Volgens het Brabants Dagblad werd hij daarna door een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

"Het zag er in eerste instantie helemaal niet goed uit", zegt hoofdtrainer Fons Groenendijk in de ochtendkrant. "Mehmet kon niet diep ademen. Vandaar dat we uit voorzorg een ambulance lieten komen."

Uit een onderzoek is gebleken dat Akgün in ieder geval enkele ribben heeft gekneusd. Hij bleef de afgelopen nacht ter observatie in het ziekenhuis. Vandaag zal er meer duidelijkheid komen over eventueel inwendig letsel.

Groenendijk baalt: "Heel vervelend voor Mehmet. En voor het team ook natuurlijk. Want hij is in principe toch één van de pijlers van het basiselftal dat ik voor ogen heb. Ik zag het helemaal zitten dat hij net op tijd voor de competitie weer helemaal fit zou zijn. En dan krijg je dit."

Akgün is niet de enige speler die Groenendijk moet missen. De trainer doet een oproep voor versterkingen. "Zoveel spelers hebben we al niet. Het ziet er naar uit dat we voorlopig ook nog geen beroep kunnen doen op Boy Deul en Paul Quasten."

"Ik hoop dat na de oefenwedstrijden van afgelopen weekend bij iedereen binnen de club duidelijk is geworden dat we versterking nodig hebben. Want ik kan mijn uiterste best doen als trainer en het kwalitatieve gemis ten opzichte van andere clubs proberen te compenseren met een surplus aan conditie en dergelijke, maar ik ben natuurlijk geen tovenaar."

Bijna honderd aangiftes drugsmisdrijven militairen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in 2008 98 aangiftes binnengekregen over militairen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan drugsgerelateerde misdrijven. Dat stelde een woordvoerster van het parket in Arnhem gisteren. Ze bevestigde daarmee berichtgeving van het NOS-journaal.

Het gaat onder meer om zaken als het gebruik, de smokkel en handel in verdovende middelen door militair personeel. De zaken hebben zowel betrekking op hard- als op softdrugs.

In totaal handelde het OM in Arnhem, dat als enige parket militaire zaken behandelt, in 2008 69 zaken af die te maken hadden met harddrugs. Het parket deed 59 zaken met betrekking tot softdrugs af.

Twee weekjes extra wachten op Wolfenstein

Slecht nieuws voor de mensen die graag Nazi's wilden gaan afschieten met wat bovennatuurlijke wapens en krachten, Activision heeft Wolfenstein een paar weekjes uitgesteld. De game stond oorspronkelijk gepland voor 4 augustus en zal nu in de week van 17 augustus verschijnen. Als reden wordt door de uitgever aangedragen dat ze de game wereldwijd een gelijktijdige launch wil geven. Een exacte datum voor die launch is er nog niet, maar die volgt vast spoedig.

Benieuwd naar wat je van deze occulte shooter kan verwachten? Lees dan onze preview.

In Wolfenstein speel je B.J. Blazkowicz, een elite geheim agent van de OSA (Office of Secret Actions). Tijdens een missie op het nazislagschip de Tirpitz, vindt B.J. een amulet met een mysterieuze kracht. B.J. tast in het duister over het potentiële gevaar dat de amulet met zich meebrengt, en levert het af bij zijn OSA-bazen. De wetenschappers van de OSA onderzoeken de amulet en ontdekken dat-ie machtige kristallen bevat die alleen te vinden zijn in het Duitse Isenstadt. De OSA stuurt B.J. naar Isenstadt, waar hij samen met de verzetsgroep Kreisau Circle de kwade plannen van de nazi’s moet dwarsbomen.

Obama gooit balletje op

In de All-Star wedstrijd van de Amerikaanse honkballeague MLB, waarin de beste spelers van respectievelijk de National League en de American League het tegen elkaar opnamen, gooide de president van de Verenigde Staten gisteren de eerste bal.

Obama droeg een jack van zijn thuisclub, de Chicago White Sox. Spelers van die club kwam namens de NL uit tegen de spelers van onder andere de Atlanta Braves. Hoewel eerstgenoemde club de goedkeuring van de president kon wegdragen, verloor het team alsnog. Dit is de zevende maal op rij dat de NL het onderspit delft tegenover de American League.

Hoewel Barack Obama toegaf het pitchen in de achtertuin van het Witte Huis te hebben geoefend, noemden commentators zijn worp een "matig balletje".

 
Obama, een keer níet in pak. (Foto: AP)

 

Jongeren raken massaal werkloos

Jongeren die binnenkort van het vmbo en mbo komen, hoeven er niet op te rekenen snel een baan te vinden. Volgens onderzoekers van de Universiteit Maastricht leidt de economische crisis op korte termijn tot een forse stijging van de werkloosheid onder schoolverlaters. Dat geldt vooral voor laagopgeleiden.

De gevolgen van de economische crisis waren al merkbaar in het najaar van 2008 onder de jongeren die in 2007 hun schooldiploma haalden. Onder vmbo’ers en mbo’ers steeg de werkloosheid toen al met drie tot zes procent. Bij overige schooltypen werd geen stijging van de werkloosheid gemeten.

De conclusie dat de huidige schoolverlaters desondanks niet kunnen worden afgeschreven als een ‘verloren generatie’ baseren de onderzoekers op een vergelijking met de economische crisis in de jaren tachtig. Daaruit blijkt dat vijf tot tien jaar na een crisis de nadelige invloed op de baankansen verdwijnt.

 

Afgezette president wil opstand in Honduras

Manuel Zelaya, die vorige maand werd afgezet als president van Honduras, heeft de bevolking van het Midden-Amerikaanse land opgeroepen in opstand te komen tegen de nieuwe machthebbers. Hij spoorde ze aan tot stakingen, demonstraties en burgerijke ongehoorzaamheid.

Zelaya deed zijn oproep na een bezoek aan president Alvaro Colom van buurland Guatemala. Opstand is volgens de Hondurese ex-leider een democratisch recht "als je wordt geconfronteerd met een regering die zich de macht toeëigent en een leger dat een staatsgreep steunt".

Zelaya werd eind vorige maand door militairen uit zijn huis gehaald en het land uitgezet, op de dag dat hij een referendum wilde houden die een langer presidentschap mogelijk zou moeten maken. Het Hondurese Congres benoemde Roberto Micheletti tot interim-president, maar Zelaya weigert de macht af te staan. Hij wordt daarin gesteund door zijn aanhangers en door alle 192 lidstaten in de Verenigde Naties.

 

De door het leger plotsklaps afgezette Manuel Zelaya in betere tijden.

 

Goedemorgen!

Iedere ochtend werpt Driek Oplopers een blik op het nieuws, om een lastige vraag te stellen aan een (zijdelings) betrokkene. Vandaag iets over schadevergoeding na vandalisme:

Je bent een enorme stakker als je het nodig vindt om op straat geparkeerde auto’s te bekrassen, of er zelfs hakenkruisen in te kerven. Het is erg zielig, wanneer je een ander niet iets moois gunt. En de schade die je veroorzaakt is gigantisch.

Een probleem is, dat het erg lastig is, de daders op heterdaad te betrappen en aan te houden. Maar in sommige gevallen lukt het wel. Zoals gisteren. Toen werd in Amsterdam iemand betrapt op het bekrassen van auto’s, en lukte het de politie, deze meneer ook op te pakken.

Tilburg weer in het teken van de kermis

Vanaf vrijdag 18.30 uur kunnen kermisliefhebbers hun hart weer ophalen in het centrum van Tilburg. Vanaf die dag tot en met zondag 26 juli zal Tilburg wederom de gaststad zijn voor de grootste kermis van de Benelux. Met de opbouw van de in totaal 237 attracties is gisteravond al begonnen.

In het hart van de stad worden attracties als 'de Booster','Dominator', 'Enterprise', 'Big Roller Coaster' en de 'Speed Flip' opgebouwd. Ook de zweefmolen die tot 55 meter hoogte gaat (Around the World) mag niet overgeslagen worden op de kermis. En voor wie echt spanning en gevaar op wil zoeken staat er dit jaar het Mystery Hotel: een toren van 26 meter hoog waar vanaf een vrije val gemaakt kan worden.

Naast alle nieuwe, snelle, heftige attracties, is er natuurlijk ook plaats voor nostalgische kermisattracties uit 'grootmoeders tijd'. Want de draaimolen, de steile wand, de rupsbaan en natuurlijk de waarzegster mogen niet ontbreken op deze grote kermis.

Het bedrijf Homan Elektrotechniek uit Mijdrecht is vorige week al begonnen met de aanleg van de stroomvoorziening om alle attracties te laten draaien tijdens deze kermis. "De totale lengte van alle opgestelde attracties is ongeveer drie kilometer. Daarvoor leggen we zeker 25 kilometer kabels en plaatsen we honderd verdeelkasten", laat directeur Peter Homan weten. Het is de veertigste keer dat het bedrijf de Tilburgse kermis van stroom voorziet.

Homan vervolgt zijn verhaal: "Tilburg is een van de weinige steden die ondergrondse vaste aansluitpunten voor stroom heeft aangelegd. Daardoor hebben we maar één aggregaat nodig. Het totale stroomverbruik tijdens de Tilburgse kermis bedraagt ongeveer 350.000 kilowatt."

Met dank aan Nilezd voor de submit.

25 gewonden door bliksem bij voetbalwedstrijd

Een bliksemschicht is gisteravond ingeslagen bij een voetbalwedstrijd in de Oostenrijkse plaats Leoben. Daardoor raakten ongeveer 25 voetballers en toeschouwers gewond. Dat hebben de plaatselijke reddingsdiensten vandaag gezegd.

De bliksem sloeg in bij een van de doelpalen, tijdens een oefenwedstrijd van een plaatselijke vereniging. Volgens het Oostenrijkse persbureau APA zijn zeker drie mensen zwaargewond geraakt.

Eerste gesprekken in jaren tussen Cuba en VS

Vertegenwoordigers van de Verenigde Staten en Cuba hebben gisteren met elkaar gesproken. Het was de eerste ontmoeting tussen de voormalige aartsvijanden in zes jaar tijd.

De beide landen spraken in het gebouw van de Verenigde Naties in New York over migratie tussen Cuba en de VS. De Amerikaanse delegatie werd geleid door Craig Kelly, een hoge functionaris op het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Cubaanse afvaardiging werd aangevoerd door de onderminister van Buitenlandse Zaken Dagoberto Rodriguez. Ook Amerikaanse organisaties die zich bezighouden met migratiezaken waren bij het overleg betrokken.

De vorige Amerikaanse president, George W. Bush, besloot in 2004 de gesprekken met Cuba op te schorten. Volgens Bush weigerde Havana over belangrijke onderdelen te praten. Bovendien had Bush veel kritiek op de mensenrechtensituatie in het communistische land.

Onder de huidige president Barack Obama zijn de verhoudingen tussen de VS en het communistische Cuba verbeterd. De Democratische president besloot onder meer de reisbeperkingen af te schaffen en geldtransacties tussen familieleden overzee toe te staan.

Republikeinse politici hadden in de dinsdageditie van de krant Miami Herald kritiek geuit op het besluit van Obama weer met Havana te gaan praten. Senator Mel Martinez zei dat Washington van Havana moet eisen dat het eerdere afspraken over migratiezaken nakomt. De politicus wil onder meer dat Amerikaanse functionarissen toestemming krijgen te controleren hoe het gaat met Cubanen die naar de VS uitweken, maar later weer naar Cuba terugkeerden.

Amerikaanse Anglicanen voor homopriesters

Homoseksuelen en lesbiennes mogen voortaan priester worden in de Anglicaanse Kerk van de Verenigde Staten. De Episcopal Church stemde gisteren in met het controversiële voorstel.

Enkele conservatieve afdelingen van de kerkgemeenschap hadden te hoop gelopen tegen de homowijdingen. Ze dreigden onder meer met afsplitsing van de moederkerk.

De rol van homoseksuelen binnen de kerkgemeentes heeft vaker geleid tot spanningen in de Anglicaanse gemeenschap. De wijding van de homoseksueel Gene Robinson tot bisschop van New Hampshire in 2003 werd bijvoorbeeld verworpen door de Anglicaanse leiders in de Derde Wereld.

Logo in vacature helpt gehandicapten aan werk

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) vraagt werkgevers of zij met een herkenbaar symbool in hun vacatures willen aangeven dat zij openstaan voor sollicitanten met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Dat maakte de bewindspersoon vandaag bekend.

Donner gaat met werkgeversorganisaties bekijken of op die manier mensen met een arbeidshandicap aangemoedigd kunnen worden om te reageren op een baan.

De sollicitant moet door een logo in de vacature het vertrouwen krijgen dat hij wordt uitgenodigd voor een gesprek, omdat hij voldoet aan de functie-eisen en dat de werkgever niet terugschrikt voor een handicap. Dat zou volgens Donner helpen bij zijn aanpak om mensen die van jongs af aan gehandicapt zijn en een zogeheten Wajong-uitkering hebben, meer aan het werk te krijgen. Daarbij wil hij werkgevers die de Wajongers in dienst nemen ook meer ondersteuning bieden en belonen.

"Het motiveert enorm dat er ondanks de crisis nog steeds werkgevers zijn die werkplekken voor Wajongers willen creëren", aldus de minister. Hij wees erop dat tot nu toe uit convenanten en cao-afspraken blijkt, dat werkgevers bereid zijn om jonggehandicapten in dienst te nemen. Sinds het sociaal akkoord tussen het kabinet, werkgevers en de vakbeweging in maart 2009 zijn in 21 procent van de nieuwe cao's afspraken over Wajongers gemaakt, tegen 5 procent daarvoor.

Ruim honderd doden door H1N1 in Argentinië

De Mexicaanse griep slaat hard om zich heen in Argentinië. In enkele dagen tijd is het aantal doden door het virus opgelopen van 94 naar 137. Dat heeft het ministerie van Gezondheid in Buenos Aires gisteren (plaatselijke tijd) bekendgemaakt.

Alleen in de Verenigde Staten heeft de Mexicaanse griep meer mensenlevens geëist, ruim tweehonderd. In het land van oorsprong, Mexico, zijn meer dan 120 mensen bezweken aan het zogeheten H1N1-virus.

In totaal zijn er in 25 landen mensen omgekomen door de griepvariant. In Europa zijn het Groot-Brittannië en Spanje.

Volgens cijfers van het Europese centrum voor ziektebestrijding (ECDC) hebben wereldwijd meer dan 100.000 mensen de ziekte opgelopen. In Nederland stond het aantal besmettingen gisteren op 164.

Moord, schreef ze

De wat oudere bezoekers van deze site kennen misschien de TV-serie Murder She Wrote nog wel, deze speelde zich af rond schrijfster Jessica Fletcher. Legacy Interactive heeft aangekondigd een game in ontwikkeling te hebben die gebaseerd is op deze serie.

Het spel moet in het derde kwartaal van dit jaar af zijn, en een van de zaken die Jessica op moet lossen draait om het Summer Garden Festival zoals op de screenshots te zien is. We kunnen hier verder uit afleiden dat het ofwel een adventure, ofwel een hidden object- (seek and find)spel zal worden.





Kranten Wegener komen met noodedities

Door een technische storing bij krantenuitgeverij Wegener komen negen dagbladtitels vandaag met een noodeditie. Dat heeft de hoofdredacteur Kees Pijnappels van De Gelderlander laten weten.

De kranten die met een noodeditie komen zijn De Gelderlander, de Stentor, Eindhovens Dagblad, PZC, BN/De Stem, Brabants Dagblad, TC Tubantia, Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad.

Door de storing, die gisteravond door nog onbekende oorzaak optrad, is het overgrote deel van de kopij voor de regiokaternen verloren gegaan.

Trap die kut-chauffeur zijn taxi uit!

Wanneer in een winkel een bak overhemden staat, met een bord erbij dat zegt dat die overhemden 15 euro per stuk kosten, is de winkelier verplicht om die overhemden ook tegen die prijs te leveren. Hij mag klanten die slechts één overhemd willen, dat niet weigeren omdat dat een te kleine koop is, en bij de kassa mag ‘ie ook niet zeggen dat hij bij nader inzien toch 50 euro wil hebben. Consumentenrecht. Burgerlijk Wetboek. Het proberen, de klant te belazeren is een economisch misdrijf. Als iemand die op een Amsterdamse taxistandplaats een taxi wil nemen, gelden dezelfde regels.

Driften door de bochten in Need for Speed: SHIFT

Het is één van de langstlopende raceseries en in al die jaren heeft Need for Speed heel wat verschillende vormen aangenomen. Van het vroegere simpele scheurwerk, naar achtervolgingen door politie, underground "pimp my ride"-gameplay en racen voor Porsche. Wat we nog niet gezien hebben is een wat serieuzere variant, maar daar gaat dit jaar verandering in komen met SHIFT. In dit deel zal je nog steeds arcadestijl over de circuits kunnen scheuren, maar hulpmiddelen als ABS en de ideale lijn kunnen nu ook uitgezet worden, waardoor je wat meer een uitdaging krijgt. Verwacht geen superrealitsche simulator, maar denk ook niet dat de remknop overbodig is.

Toch kan een game als Need for Speed niet zonder overdreven zaken als driften tijdens de circuitraces en daar heeft EA wat screenshots van vrijgegeven.


Bastos deze week naar Lyon

Olympique Lyon zal deze week linkspoot Michel Bastos overnemen van Lille, zo hebben beleidsbepalers van beide clubs dinsdag bevestigd in de Franse media.

Les Gones deden eerder een bod van achttien miljoen euro op Bastos, die een uitstekend seizoen achter de rug heeft bij Lille. De club uit Noord-Frankrijk heeft dit bod geaccepteerd.

"We zijn dichtbij een akkoord met Lyon," zo betoogde Lille-president Michel Seydoux. "De komende dagen zal alles rondkomen, we hebben een exceptioneel bod ontvangen. Na drie jaar loyaliteit en goede prestaties wil ik hem verder zien ontwikkelen. Maar hij zal de enige zijn die weggaat."

Marino Faccioli, algemeen directeur van Lyon, hoopt Bastos donderdag binnen te hebben. "Bastos heeft woensdag enkele zaken te regelen met de heer Seydoux. Dezelfde avond zal hij bij ons de medische keuring ondergaan. Als alles goed gaat, wordt donderdag alles afgerond."

Basketbaldames onder 20 in finale tegen Roemenië

Het Nederlands dames basketballteam voor speelsters onder 20 jaar speelt morgen in de finale van het Europees kampioenschap in Ohrid (Macedonië) tegen de nationale ploeg van Roemenië. De Roemeense dames versloegen in de halve finale het nog ongeslagen België met 81-67, na een ruststand van 45-30.

Eerder op de avond had Nederland de finale van het EK bereikt door een 75-66 zege op Slowakije. Bij rust ging het team van bondscoach Frans Griffioen al met 40-28 aan de leiding. Uitblinkster bij de dames onder 20 was Rianne de Roos die niet alleen 16 punten maakte maar ook nog 15 rebounds pakte.

Het wordt voor de tweede keer tijdens dit Europees kampioenschap dat Nederland en Roemenië tegen elkaar gaan spelen. Op 6 juli stonden beide ploegen in hun eerste EK-duel ook al tegenover elkaar. Roemenië won die wedstrijd met 79-63.

Nederland heeft overigens al een grote prijs in de wacht gesleept. De finalisten van het EK promoveren namelijk voor de volgende EK-cyclus naar de A-poule. Nederland is nu definitief verzekerd van die A-status.

Zeeman: "Te belangrijk om dagen te verspillen"

Het Skil-Shimano team sloot zich vandaag niet aan bij het protest tegen het verbod op de 'oortjes' in de tiende etappe van Limoges naar Issoudun.

"Ik ben niet tegen het gebruik van de oortjes. Ik vind het belangrijk om de renners tijdens de wedstrijd te coachen en innovatie hoort nu eenmaal bij de sport. Maar het standpunt van de ploeg is dat we deze discussie niet in de Tour de France willen voeren", vertelde Merijn Zeeman, ploegleider van Skil-Shimano, in Issoudun.

"Het was al heel lang bekend dat we deze etappes geen communicatieapparatuur mochten gebruiken. Wij hebben dan ook gewoon onze eigen wedstrijd gereden. De Tour de France is voor ons veel te belangrijk om dagen te verspillen. Thierry Hupond heeft vandaag vol voor de overwinning gereden, jammer alleen dat het niet gelukt is."

Zeeman had echter geen rustige dag in de ploegleiderswagen, zonder communicatieapparatuur. "Ik reed vandaag achter de kopgroep met Thierry Hupond en nu moest ik vaker naast de groep gaan rijden als ik hem informatie wilde geven. Je moet goed anticiperen op de situatie. Ook hebben we meer aandacht besteed aan de voorbespreking zodat iedere renner precies wist wat er van hem verwacht werd in de koers."

[DSC] Zolder weer op de kalender

Na een jaar afwezigheid keert de Dutch Supercar Challenge komend weekend weer terug op Circuit Zolder. Het grootste GT- en toerwagenkampioenschap van de Benelux rijdt tijdens de Zolder Superleague, waarbij de Superleague Formula de hoofdact is, in totaal vier races waarbij per race twee divisies in actie gaan komen.

Bij de GT-divisie komen auto’s in actie zoals de Corvette Z06 GT3, de Ferrari F430 GT2, V8Star’s, Moslers, Vipers en niet te vergeten een zeer snelle Porsche 911 GT2. Koploper in dit kampioenschap is momenteel de Engelsman Martin Short met een Mosler MT900 GT3, maar hij wordt op de hielen gezeten door de Nederlander Cor Euser. Euser weet het Short elke keer zeer moeilijk te maken, maar technische problemen met de Marcos LM600 van Euser voorkomen momenteel dat hij echt aan kan klampen in het kampioenschap. Achter dit duo zijn er nog veel andere kanshebbers op de overwinning, want zo boekte Berry van Elk tijdens de vorige races op Spa Francorchamps zijn eerste zege.

In de Supersport I-divisie zien we de iets minder snelle auto’s terug, maar zij weten het sommige deelnemers uit de GT-divisie soms nog zeer moeilijk te maken. Koplopers in dit kampioenschap zijn momenteel Nol Köhler en Henk Haane, die samen een zeer snelle Porsche 997 GT3 delen. Zij worden echter op de hielen gezeten door de zeer snelle Renault Méganes van Carworld Motorsport, met bij de ene Mégane Trophy het duo René Wijnen/Pieter Dubois achter het stuur en bij de andere Mégane Trophy Erol Ertan achter het stuur. Tevens zijn er met de Aston Martin Vantages van Gravity Racing nog twee gevaarlijke outsiders voor de overwinning.

In de Supersport II-divisie gaat de strijd momenteel tussen een drietal auto’s. Koploper is hier momenteel het duo Milko Tas en Bob Herber, die samen een zeer snelle Saker GT delen. De concurrentie maakt het het duo echter zeer moeilijk, want zowel Bert van de Zweerde alsmede Pieter van Soelen behaalden ook al één of meerdere overwinningen. Luc de Cock vecht evenals het duo Robin en Ferry Monster nog met de bolide waar hij in rijdt. De Cock werd vorig jaar kampioen in de Sport-divisie en is met een nieuwe Lotus 2-Eleven GT4 overgestapt naar de Supersport II-divisie. Zijn auto heeft veel potentieel, maar door technische problemen komt dit er nog niet altijd uit. Ditzelfde geldt voor Robin en Ferry Monster. Zij waren afgelopen seizoen een echte kampioenschapkandidaat maar misten door technische problemen al veel punten voor het kampioenschap.

In de Sport-divisie is er één duo dat momenteel fier aan de leiding gaat. Nik de Jong en Koen Bogaerts zijn namelijk in de door JR Motorsport geprepareerde BMW E36 M3 de te kloppen combinatie en zijn eigenlijk nog een maatje te groot voor de concurrentie. Toch slaagde Laurens de Wit er op Spa Francorchamps door een slimme pitstopstrategie in om zijn eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. De coureur uit de stal van Downforce Motorsport heeft dit seizoen bewezen uit het goede racehout gesneden te zijn en is vastbesloten om dit seizoen nog meer overwinningen binnen te halen voor het team.

De Dutch Supercar Challenge is op Zolder onderdeel van de Zolder Superleague, het evenement waarbij de internationale Superleague Formula België aandoet. Alle auto’s die meedoen aan de Superleague Formula zijn gelijkwaardig en voorzien van onder meer een 750pk sterke V12-motor die een schitterend geluid maakt. De bolides kunnen zich qua snelheid en performance meten met de hoogste autosportklassen in de wereld. Omdat alles qua techniek gelijk is, komt het aan op de prestaties van het team en de individuele coureur. Bovendien is er voor de tweede race een reversed grid, waardoor de coureur die in de eerste race als laatste is geëindigd de tweede race van pole position mag starten. De winnaar van de eerste race moet bovendien als laatste starten en moet zich op die manier een weg naar voren werken. Tevens komen tijdens de Zolder Superleague ook de EuroBoss F1, de Dunlop Endurance Cup, de Formule Ford en de Youngtimers in actie.

Plannen voor nieuw F1-circuit Londen

Een projectontwikkelaar heeft zijn ogen laten vallen op de wegen die gebouwd worden voor de Olympische Spelen die in 2012 in Londen gehouden zullen gaan worden. Hierop zou in de toekomst een Formule 1-race gehouden moeten gaan worden.

Volgens de Evening Standard zou Anthony Spencer al met de organisatoren gesproken hebben over een layout die het meest doet denken aan het getal acht. Echter vergt het project miljoenen aan publiek geld en moeten de F1-autoriteiten en de FIA er in betrokken worden. De investeringen lijken niet van de grond te komen, waardoor de plannen geen kans van slagen hebben.

Life beyond the game



Ik ben een fervent lezer. Sterker nog: Ik kan me op de basisschool nog herinneren dat de bieb een bloedhekel aan me had. Toen ik alle saaie boeken uit had (AVI-niveau 9 voor de PABO-studenten) begon ik maar aan de biebboeken.
De mensen aldaar kregen al snel een hekel aan me omdat ik wel eens betere boeken wou gaan lezen. Zo was ik razend benieuwd naar 20.000 mijlen onder zee van Jules Verne, maar achtte het arrogante en ‘wij weten wel wat jochies van jouw leeftijd leuk vinden’-personeel mij te jong voor zulke moeilijke boeken. Maar vooruit, nadat mijn ouders langs waren geweest mocht ik netjes zulke boeken lenen, onder het mom ‘onderdruk de intelligentie van deze jongen niet’. Het leek wel op een ‘free Aung San Su Kyi’-actie destijds.

Mario en Sonic beginnen met de winterspelen in oktober

Vele maanden voor de Olympische Winterspelen daadwerkelijk van start gaan zullen gamers al in Vancouver aan de slag kunnen gaan. SEGA brengt ons op 16 oktober namelijk Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen voor de Wii en Nintendo DS. Dat betekent waarschijnlijk weer een hoop partyvermaak, want het bezoek van Mario en Sonic aan Bejing heeft SEGA ook zeker geen windeieren gelegd. Ditmaal zul je kunnen schaatsen, schansspringen, bobsleeën en meer van dat soort koude activiteiten.

Benieuwd wat je van de game kan verwachten? Lees dan onze preview.

'Barcelona overweegt alternatieven voor Villa'

Voorlopig lijken Barcelona en Valencia het nog lang niet met elkaar eens te zijn over de juiste transfersom die de eerstgenoemde voor spits David Villa zal moeten betalen.

Volgens het Spaanse medium AS deed Barcelona een bod van 42 miljoen, maar overwoog Valencia-voorzitter Manuel Llorente niet eens om met de Catalanen in onderhandeling te gaan over een transfer van Villa.

Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft laten weten dat Barcelona niet meer zal uitgeven dan het budget het toelaat. "We moeten de arm niet verder uitstrekken dan de mouw lang is. We zullen de veranderingen doen die nodig zijn, maar de spelers die wij volgen, moeten we onder redelijke voorwaarden binnenhalen," aldus de preses.

"Ik heb altijd gezegd dat Villa een speler is die voor ons interessant kan zijn, onder specifieke voorwaarden. Aan deze voorwaarden is niet voldaan, dus moeten we andere opties nagaan die net zo goed zullen uitpakken."

Klien gelinkt aan stoeltje BMW Sauber

Christian Klien lijkt in de race te zijn voor een stoeltje bij BMW Sauber. De Oostenrijker lijkt bij de renstal de vervanger te worden van Nick Heidfeld die in gesprek is met meerdere teams.

Volgens het Oostenrijkse Vorarlberg Online zou het Duits/Zwitsere team hun testrijder in 2010 contractueel garanties op een stoeltje hebben gegeven. Klien zelf wil er voorlopig niet op in gaan. "Het is veel te vroeg om over de rijdersmarkt te praten."

Tweede versterking voor Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft de tweede versterking van deze transferperiode binnen. Na Danny Wintjens heeft Fortuna Sittard wederom een nieuwe speler aan de selectie toegevoegd. De ploeg van Roger Reijners heeft zich versterkt met de uit Duitsland afkomstige Marcus Rychlik.

Rychlik tekende in Sittard een contract voor één seizoen. In dit contract is een optie voor nog een jaar opgenomen, zo meldt de clubsite van Fortuna Sittard. Rychlik speelde voorheen bij Sportfreunde Baumberg en SV Hilden-Nord.

De afgelopen week speelde hij mee met de selectie van de Zuid-Limburgers. Rychlik maakte een zodanig goede indruk dat hij het komende seizoen in het geel-groene tenue van Fortuna Sittard in actie mag komen.

Vrijdagrit mogelijk toch met oortjes

Of de renners in de Tour de France komende vrijdag de tweede rit zonder oortjes rijden is nog maar de vraag. Volgens UCI-voorzitter Pat McQuaid worden de renners niet verplicht om zonder communicatiemiddel te rijden.

Vandaag, tijdens de tiende etappe, hadden de wielrenners geen oortjes in. Hiermee hebben ze normaal gesproken contact met hun ploegleiders. De meeste ploegen waren het er niet mee eens en lieten dat ook merken. Grischa Niermann (Rabobank) had tijdens de inschrijving voor de etappe een antenne gemonteerd. De wielerploegen deden het ook rustig aan in de etappe, alleen de laatste veertig kilometer werd volop gekoerst, als blijk van protest tegen het verbod.

Eerder werd er al een mogelijke staking aangekondigd tijdens de tiende etappe, die is dus deels uitgevoerd. Overtreding van het verbod op oortjes kon misschien zelfs rekenen op uitsluiting van de wedstrijd, zo liet McQuaid gisteren weten.

Tour-organisator ASO zou de UCI hebben gevraagd om de oortjes toch toe te staan tijdens de vrijdagrit. Eigenlijk zou die etappe ook zonder hulpmiddelen verreden worden. Zowel de Tour-directeur, Christian Prudhomme (ASO), als bijna alle wielerploegen, waren niet tevreden met de resultaten van het uitgevoerde experiment.

Het definitieve besluit omtrent de oortjes de kwestie wordt donderdag genomen.

Scubb brengt games van Iceberg Interactive naar het publiek

Een paar maandjes terug rees uit de as van publisher Lighthouse Interactive de nieuwe uitgever Iceberg Interactive. Niks van meegekregen? Niet heel verrassend, games komen namelijk niet zomaar in de winkel, daar heb je een distributienetwerk voor nodig. Dat is nu ook geregeld, want het bedrijf Scubb Interactive zal games van Iceberg door Nederland gaan verspreiden te beginnen met Poker Simulator en Killing Floor in augustus. Later dit jaar volgen nog Dark Fall: Lost Souls en The Last Chariot of the Gods, gebaseerd op de boeken van Erich von Däniken.

Erik Schreuder, CEO van Iceberg Interactive: “We zijn erg blij dat Scubb achter onze producten gaat staan en voor ons de Nederlandse retail gaat bewerken. De Nederlandse markt is voor ons als Nederlands bedrijf een markt waar we het erg graag goed willen doen. Scubb heeft de connecties om hier een succes van te maken en daarmee ook onze naamsbekendheid te vergroten.”

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.