Tour: Uitslag elfde etappe

Mark Cavendish heeft voor de vierde keer in deze Tour de France een etappe op zijn naam geschreven. Tyler Farrar werd tweede en Yauheni Hutarovich eiste de derde plaats voor zich op.

Rond de klok van 13:00 uur begonnen 170 renners aan de elfde etappe in de Tour de France. Het hoge tempo zorgde voor een aantal valpartijen. Marci Sapa (Lampre) en Johan Vansummeren (Silence-Lotto) wisten hiervan te profiteren, omdat de meute de gevallen renners terug liet komen. In het eerste uur werd, mede door de harde rugwind, een gemiddelde van 49,3 kilometer per uur bereikt.

Het duo bereikte een maximale voorsprong van vier minuten en 35 seconden. Na 79 kilometer koersen was hier nog twee minuten en 55 seconden van over. In het peloton waren AG2R (Rinaldo Nocentini) en Team Columbia (Mark Cavendish) de controlerende ploegen. Zij leken het duo echter weer wat meer ruimte te willen geven. Dit uitte zich in de voorsprong van Sapa en Vansummeren, die weer gestaag opliep en vervolgens rond de drieënhalve minuut bleef hangen.

Uiteindelijk zakte de voorsprong van het leidende tweetal steeds verder terug. Op vijf kilometer van de meet werden Sapa en Vansummeren ingerekend. Vervolgens lieten onder andere Cavendish, Oscar Freire (Rabobank) en Thor Hushovd (Cervélo Test Team) zich voorin het peloton zien. Er werd zelfs een treintje van Skil-Shimano gevormd, zodat Kenny van Hummel gelanceerd kon worden.

Niet veel later meldde Team Milram zich aan het front voor Gerald Ciolek. Hushovd en Freire kwamen in de laatste kilometer naar voren. De Noor ging vervolgens door naar het wiel van Cavendish. Uiteindelijk wist de Brit toch nog zijn vierde ritzege te pakken.

Uitslag elfde etappe:

#Naam wielrennerPloegTijd
1Mark CavendishTeam Columbia07:17,55
2Tyler FarrarTeam Garminz.t
3Yauheni HutarovichFrançaise des Jeuxz.t
4Oscar FreireRabobankz.t
5Thor HushovdCervélo Test Teamz.t
6Leonardo DuqueCofidisz.t
7Gerald CiolekTeam Milramz.t
8Lloyd MondoryAG2Rz.t
9William BonnetBouygues Télécomz.t
10Nikolai TroessovTeam Katyushaz.t
15Kenny van HummelSkil-Shimanoz.t

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Rinaldo NocentiniAG2R43:28,59
2Alberto ContadorAstana+ 0,06
3Lance ArmstrongAstana+ 0,08
4Levi LeipheimerAstana+ 0,39
5Bradley WigginsTeam Garmin+ 0,46
6Andreas KlödenAstana+ 0,54
7Tony MartinTeam Columbia+ 1,00
8Christian Vande VeldeTeam Garmin+ 1,24
9Andy SchleckTeam Saxo Bank+ 1,49
10Vicenzo NibaliLiquigas+ 1,54
40Laurens ten DamRabobank+ 11,44

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!sport Tour-site!