Verhoeven: "Ik begin met een achterstand"

Jeroen Verhoeven is sinds kort weer terug bij Ajax, de club waarvoor hij in zijn jeugdjaren ook al uitkwam. In Amsterdam zal de 29-jarige Verhoeven de positie van derde doelman gaan invullen.

Verhoeven krijgt bij Ajax derhalve een andere rol dan bij FC Volendam, waar hij de afgelopen jaren eerste keeper was. "Ik ga ervoor zorgen dat degene die zondag moet spelen zo scherp mogelijk is, maar ook proberen de keuze voor de trainer zo moeilijk mogelijk te maken," verklaart de doelman in gesprek met Voetbal International.

Tijdens het trainingskamp in De Lutte voegde Verhoeven zich bij de Ajax-selectie. Zwaar waren de eerste dagen in dienst van de Amsterdammers niet echt volgens hem. "Ik heb vorig jaar Edwin Zoetebier als keeperstrainer gehad. Wij trainden altijd hard, omdat we tegen ploegen speelden die normaal gesproken beter konden voetballen. Dus moesten wij fysiek sterker zijn."

Dat Verhoeven nu de derde man is in Amsterdam, wil niet zeggen dat hij geen ambities heeft. "Ik doe mijn uiterste best om ooit eens in Ajax 1 te spelen. Al ben ik natuurlijk gehaald als derde keeper. Ik begin dus als het ware met een achterstand."