Twente koopt Parker en huurt nog twee talenten

donroyco
FC Twente heeft woensdag een immens grote slag geslagen op de transfermarkt. In één dag werden Bryan Ruiz (AA Gent) en Bernard Parker (Thanda Royal Zulu) gekocht en werden Ransford Osei en Miroslav Stoch gehuurd.

De 23-jarige Parker viel tijdens de Confederations Cup zowel in positieve als negatieve zin op. Ook Twente nam de goede prestaties van de aanvaller waar en besloot hem over te nemen van Thanda Royal Zulu uit Zuid-Afrika. Het afgelopen halfjaar was Rode Ster Belgrado de werkgever van Parker. In Servië speelde hij op huurbasis zestien duels. In die wedstrijden scoorde Parker zes doelpunten.

Osei is een negentienjarige speler die momenteel op de loonlijst staat bij Maccabi Haifa uit Israël. De Ghanees speelde drie seizoenen bij FC Kessben alvorens hij voor een jaar overstapte naar Legia Warschau. Sinds afgelopen seizoen speelt Osei bij Maccabi.

Met Stoch haalden de Tukkers een tweede aanvaller annex aanvallende middenvelder op huurbasis naar Enschede. De Slowaak is international en speelde tot dusverre in de jeugd van Chelsea en FC Nitra.

Stoch heeft vier interlands achter zijn naam staan en ook bij Chelsea mocht hij vier keer zijn opwachting maken in het vlaggenschip. Osei speelde bij Maccabi elf duels en maakte twee doelpunten.

FC Twente maakte de komst van de twee huurlingen zojuist bekend via de officiële kanalen.