Huntelaar gedegradeerd tot jeugdspeler

Sjors (Sj0rSz)
Op korte termijn zal duidelijk worden waar Klaas-Jan Huntelaar zijn carrière zal voortzetten. De aanvaller staat nu nog onder contract bij Real Madrid, maar wordt daar inmiddels als jeugdspeler behandeld.

Afgelopen maandag vertrok de selectie naar Ierland voor een trainingskamp. Huntelaar behoorde niet tot dit gezelschap en bleef in de Spaanse hoofdstad achter. Hiermee werd nog maar eens duidelijk gemaakt dat de voormalig speler van Ajax niet meer bij de Spaanse formatie hoort.

Eind vorige week had Huntelaar een onderhoud met trainer Manuel Pellegrini en technisch directeur Jorge Valdano. Tijdens dit gesprek kreeg de aanvaller te horen dat hij niet in de plannen van de club zal voorkomen. Na deze conversatie voegde De Koninlijke de daad bij het woord. De 25-jarige spits deed nog wel mee aan inleidende oefeningen tijdens de training, maar werd tijdens het partijspel buiten beschouwing gelaten. Samen met een aantal jeugdspelers kon de voetballer alleen maar toekijken.

Real Madrid hoopt inmiddels dat Huntelaar zo snel mogelijk op het bod van VfB Stuttgart in zal gaan. De Spanjaarden bereikten vorige week, zonder dat de oud-Ajacied het wist, al een akkoord met de ploeg uit de Bundesliga. Zij zijn bereid om een bedrag van achttien miljoen euro voor de aanvaller op tafel te leggen. Daar komt nog twee miljoen bij, mocht Stuttgart zich door de voorrondes van de Champions League worstelen.

"Buitengewone spelers kosten buitengewoon veel geld," liet Erwin Staudt, voorzitter van VfB Stuttgart, weten. De Duitsers hebben flink wat geld te besteden, aangezien eerder Mario Gomez aan Bayern München werd verkocht. Het leverde de ploeg uit Stuttgart 35 miljoen euro op.