Basketbaldames onder 20 in finale tegen Roemenië

Het Nederlands dames basketballteam voor speelsters onder 20 jaar speelt morgen in de finale van het Europees kampioenschap in Ohrid (Macedonië) tegen de nationale ploeg van Roemenië. De Roemeense dames versloegen in de halve finale het nog ongeslagen België met 81-67, na een ruststand van 45-30.

Eerder op de avond had Nederland de finale van het EK bereikt door een 75-66 zege op Slowakije. Bij rust ging het team van bondscoach Frans Griffioen al met 40-28 aan de leiding. Uitblinkster bij de dames onder 20 was Rianne de Roos die niet alleen 16 punten maakte maar ook nog 15 rebounds pakte.

Het wordt voor de tweede keer tijdens dit Europees kampioenschap dat Nederland en Roemenië tegen elkaar gaan spelen. Op 6 juli stonden beide ploegen in hun eerste EK-duel ook al tegenover elkaar. Roemenië won die wedstrijd met 79-63.

Nederland heeft overigens al een grote prijs in de wacht gesleept. De finalisten van het EK promoveren namelijk voor de volgende EK-cyclus naar de A-poule. Nederland is nu definitief verzekerd van die A-status.

Submitter:  Bron: FOK!sport