Lopes: buitenland, Eredivisie of Dordrecht

Cecilio Lopes heeft Marco Boogers, de technisch directeur van FC Dordrecht, laten weten bij de club te blijven als hij geen nieuwe werkgever in het buitenland of de Eredivisie vindt. Dit meldt RTV Rijnmond.

De spits mag transfervrij vertrekken bij SC Heerenveen. Die club verhuurde hem sinds de winterstop aan FC Dordrecht, waar Lopes erg succesvol was. De dertigjarige aanvaller werd door Heerenveen eerder weggeplukt uit Dordrecht. Aan de Krommedijk maakte Super Lopes, die international is voor Kaapverdië, verdeeld over twee periodes 47 treffers in de Jupiler League. Hij had daar slechts 75 wedstrijden voor nodig.

De Rotterdammer hoopt echter op een buitenlands avontuur of een nieuwe kans in de Eredivisie. Zijn periode bij SC Heerenveen, dat hem ook verhuurde aan Sparta Rotterdam en FC Volendam, werd mede door blessureleed geen succes. De laatste tijd toonden De Graafschap en MVV interesse in de spits, die momenteel meetraint bij FC Dordrecht. Door de afspraak tussen Lopes en Boogers kunnen deze clubs dus een streep door de naam van de aanvaller halen.