Been: "We komen hier geen vakantie vieren"

Feyenoord-trainer Mario Been liet zich ontvallen dat ze niet voor vakantie aanwezig waren in Portugal. De bedoeling is duidelijk: Feyenoord moet hard aan de bak tijdens het trainingskamp.

"We hebben een schitterende accommodatie en de omstandigheden hier zijn perfect, maar er zal deze week hard gewerkt moeten worden", vertelde Been op de clubsite. "Daarbij zullen we de arbeids-rustverhouding zeker gezien de warmte goed in de gaten houden. Het is belangrijk dat de spelers 's middags goed rusten."

Aanstaande zaterdag volgt de grote test tegen Sporting Lissabon. Het betreft de voorlaatste wedstrijd in de aanloop naar de competitie. "Ik besef dat we nog maar twee oefenwedstrijden hebben. Maar we hebben daarnaast nog een hoop trainingen voor de boeg, voordat we op 2 augustus aan de competitie beginnen."

Momenteel is Been vooral nog bezig met het conditionele vlak. "Verder zullen we veel werken aan de omschakeling tussen balbezit en balverlies. Het gaat erom dat spelers het juiste moment leren herkennen om druk te zetten", besloot de trainer.