DC gaat God of War-comic uitgeven

J (SocialDisorder)
Behalve een boek komt er ook een comic over de avonturen van Kratos. DC zal de zesdelige reeks uit gaan geven die geschreven zal worden door Marv Wolfman, getekend door Kevin Sharpe en Andy Park zal de covers voor z'n rekening nemen. Wolfman schreef onder meer The Tomb of Dracula, Blade en Teen Titans. Andy Park heeft onder andere de Tomb Raider-comics op z'n naam staan en hij was onderdeel van het Visual Developmentteam voor God of War 2.

De comic zal zich afspelen in twee tijdslijnen: enerzijds wordt het verleden van Kratos verteld, hoe hij als zevenjarig jochie tot Spartaans krijger wordt opgeleid tot het moment dat hij als dertiger z'n dochter moet redden. Anderzijds speelt de comic zich tussen het eerste en tweede deel van de videogames af.
De nachtmerries die Kratos aanzetten tot wat hij doet worden niet expliciet getoond in de comic, maar ze vormen wel de drijfveer. Wolfman heeft van Sony de scripts van alle God of War-games gekregen, zodat het verhaal van de comic aansluit op de games.

Het eerste deel zal in oktober 2009 verschijnen en doorlopen tot maart 2010, niet geheel toevallig de maand waarin de game God of War III zal verschijnen.