FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 16 juli 2009

[Silk Way Rally] Gratis deelname amateurs

De organisatie en sponsoren van de Silk Way Rally hebben gezamelijk besloten dat de amateurs die zich voor de rally hebben ingeschreven geen inschrijfgeld hoeven te betalen.

Deze bijzondere aankondiging werd gisterenochtend gedaan tijdens een persconferentie in Moskou door de directie van de rally, Semen Yakubov en Frederic Lequieny. Er zit echter wel een tijdslimiet aan deze regeling, alleen deelnemers die zich voor 31 juli hebben ingeschreven zullen de inschrijfkosten niet hoeven te betalen.

Ook lichtte de organisatie het prijzengeld, waar wij al eerder over berichtten, voor de amateurs toe. Elke amateur die de finish van de rally haalt op 13 september in Asghabat, zal 5000 dollar verdienen. Het restant van de 300.000 dollar zal verdeeld worden aan de eerste drie deelnemers in de T1, T2 en T4-categorie.

De eerste Silk Way Rally zal verreden worden tussen 5 en 13 september in Rusland, Turkmenistan en Kazachstan. Vanuit Kazan in Rusland zal men naar Ashgabat in Turkmenistan rijden. Alleen auto's en vrachtwagens mogen deelnemen aan deze rally. Volkswagen heeft al toegezegd deel te zullen nemen met vier auto's. Bij de vrachtwagens hebben de teams van Kamaz, De Rooy en Tatra hun deelname al toegezegd.

Elf miljoen van staat gestolen uit liefde

Een voormalig medewerkster van de de belastingdienst in Colorado (Verenigde Staten) heeft elf miljoen dollar gestolen van de staat. Dit alles deed ze, naar eigen zeggen, uit liefde voor haar vriend.

Gisteren gaf Michelle Cawthra toe niet opgeëiste belastingteruggaven en ander geld op Randells rekening gestort te hebben door documenten te vervalsen en niet bestaande bedrijven op te zetten. Ook zei ze geregeld computerwachtwoorden van andere medewerkers te hebben gebruikt zodat ze niet betrapt zou worden.

"Ik heb dingen gedaan die ik waarschijnlijk niet had gedaan als ik niet zo verliefd op hem was geweest", zo luidde een deel van haar verklaring. Cawthra zei verder, behalve de juwelen die ze van Randell kreeg, geen baat te hebben gehad bij het stelen van het geld.

De inmiddels ex-vriend, Hysear Randell, staat terecht voor onder andere diefstal, vervalsing en computercriminaliteit. Zijn advocaat zei dat Randell dacht dat het geld afkomstig was van Cawthra's familie en zij hem hiermee probeerde weg te lokken bij zijn vrouw, Trudy Randell. Cawthra liet weten dat ze Randell inderdaad bij zijn vrouw probeerde weg te krijgen, maar dat hij wel degelijk wist dat het geld van de staat kwam.

Cawthra heeft een gevangenisstraf van 24 jaar opgelegd gekregen. Trudy Randell heeft bekend schuldig te zijn aan diefstal, maar kreeg hier geen gevangenisstraf voor.

Zorgen om fysieke gesteldheid Ten Dam

Laurens ten Dam is nog steeds niet hersteld van de verwondingen die hij opliep tijdens de etappe van zondag. De Raborenner viel in de afdaling van de Tourmalet tegen de bergwand en moest stevig doortrappen om aansluiting te vinden in het peloton. Ploegleider Erik Breukink bekommert zich om Ten Dam.

"Waar je hem vrijdag in de rit naar Colmar had verwacht, denk ik nu dat dat vrijwel onmogelijk is", aldus Breukink. "Laurens zit de laatste twee dagen volledig geblokkeerd op de fiets. Het wordt eigenlijk alleen maar erger. We hopen dat-ie er doorheen komt."

Ten Dam liet via zijn Twitter-account weten dat hij ondanks de gevolgen van de valpartij klaar is voor de strijd van morgen. Hij keek naar Rocky III om extra moraal te krijgen.

Moslimjeugd vreest uithuwelijking

Vele moslimjongeren vrezen uitgehuwelijkt te worden in het vaderland van hun ouders. Steeds meer jongeren melden zich met deze angst bij hulpverleners.

Uit angst voor geweld of zelfs eerwraak durven de jongeren niet over hun angst te praten. Hulpverleners denken daarom dat de groep die zich bij hen meldt slechts het topje van de ijsberg is.

Het probleem speelt vooral bij jongeren in de leeftijd rond zeventien en achttien jaar, met ouders afkomstig uit een Islamitisch land als Turkije, Marokko, Irak, Iran of Pakistan. Zowel meisjes als jongens worden uitgehuwelijkt, al komt het bij meisjes vaker voor.

De jongeren die zich melden, kunnen hun gegevens achterlaten. Als blijkt dat zij niet terugkeren van vakantie, kan hulp worden ingeschakeld. Maatschappelijk werkers pleiten ervoor om het bestaan van de meldpunten via scholen bekend te maken. 

Met dank aan siddha en Haywood-Yablowme voor de submit.

Uitslagen oefenduels 16 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
AGOVV Apeldoorn Vitesse
Jenner, Kolk
0-2
De Graafschap
El Hassnaoui (3),
Meijer (2), Bargas (2)
Lok. Leipzig (Dui) 7-0
Zwart Wit '63 FC Omniworld
Faria (2), Tabaouni
1-3
MVV
Linssen, Esajas
Standard Luik (Bel) 2-1
FC Volendam
Tuyp (3), Sheotahul (3),
Molenaar (2), Platje (2),
Yildiz, De Lange, Tol,
Sluijter
Stichting Carnar 14-1
SV Twello Go Ahead Eagles
Van der Biezen (5),
Van Leeuwen (3), Suk (2),
Colak (2), Gerritsen,
Kieftenbeld, Parnela
0-15

Lucio: "Blij dat Zlatan geen opponent meer is"

Lucio maakte vandaag bekend dat hij komend seizoen voor Internazionale gaat spelen. De Braziliaan is zeer te spreken over zijn nieuwe werkgever.

De verdediger kopte Brazilië vorige maand naar de overwinning in de finale van de Confederations Cup en toonde na afloop emotie. Dit omdat Bayern München af zou willen van Lucio. Inmiddels is de breuk dus aanstaande. Alleen de medische keuring kan nog roet in het eten gooien van de overgang.

Zelf gaat hij daar niet vanuit. "Ik heb altijd al gedroomd om gecoacht te worden door José Mourinho en samen te spelen met Zlatan Ibrahimovic", zegt Lucio. "Ik heb Zlatan zien spelen en ik ben blij dat hij nu mijn teamgenoot is en niet mijn tegenstander."

"[i]Ik ben heel blij om bij één van de meest belangrijke clubs in de wereld te gaan spelen/i]", liep Lucio alvast op de zaken vooruit. Na Thiago Motta en Diego Milito is Lucio de derde aankoop van Inter. Marko Arnautovic kan de vierde worden, maar dan moeten beide clubs het nog wel eens worden.

Uitslagen tweede voorronde Europa League

Vandaag werden de eerste wedstrijden gespeeld in de tweede voorronde van de Europa League. Hieronder vind je de uitslagen. Dinsdag werden er ook al voorrondes gespeeld.[/i]

ThuisUitUitslag
FC Zestafoni (GEO)Helsingborg IF (ZWE)1-2
FK Milano Kumanovo (MAC)Slaven Belupo (KRO)0-4
Naftan Novopol (WRU)AA Gent (BEL2-1
KS Flamurtari Vlorë (ALB)FC Motherwell (SCH)1-0
MSK Zilina (SLW)Dacia Chisinau (MOL)2-0
Dinamo Minsk (WRU)Tromsø (NOO)0-0
FC Honka (FIN)Bangor City (WAL)2-0
FK Sevojno (SER)FBK Kaunas (LIT)0-0
Liepajas M. (LET)Dinamo Tbilisi (GEO)2-1
Met. Donetsk (OEK)MTZ Ripo Minsk ((WRU)3-0
Tobol Kostanay (KAZ)Galatasaray (TUR)1-1
Zimbru Chisinau (MOL)Pacos Ferreira (POR)0-0
Skonto Riga (LET)Derry City (IER)1-1
Anorthosis Famagusta (CYP)OFK Petrovac (MNT)2-1
Bnei Yehuda (ISR)FC Dinaburg (LET)4-0
Cherno More Varna (BUL)FC Iskra Stali Ribnita (MOL)1-0
Elfsborg (ZWE)VSC Haladas (HON)3-0
FK Vetra (LIT)HJK Helsinki (FIN)0-1
Rosenborg (NOO)FK Karabakh (AZE)0-0
Sigma Olomouc (TSJ)Fram Reykjavik (IJS)1-1
Suduva Marij (LIT)Randers FC (DEN)0-1
Rapid Vienna (OOS)Vllaznia (ALB)5-0
Sturm Graz (OOS)Siroki Brijeg (BOS)2-1
Aalborg BK (DEN)Slavija Srpsko (BOS)0-0
FC Basel (ZWI)FC Santa Coloma (AND)3-0
Omonia Nicosia (CYP)HB Torshavn (FAR)4-0
Steaua Bucuresti (ROE)Ujpest FC (HON)2-0
Differdange FC 03 (LUX)HNK Rijeka (KRO)1-0
Legia Warszawa (POL)FC Olimpi Rustavi (GEO)3-0
NK Rudar Velenje (SLW)Red Star (SER)0-1
Nova Gorica (SLW)FC Lahti (FIN)1-0
Brøndby IF (DEN)Flora Tallinn (EST)0-1
FK Sarajevo (BOS)Spartak Trnava (SLW)1-0
AC Juvenes / Dogana (SMA)Polonia Warszawa (POL)0-1
Falkirk (SCH)FC Vaduz (LIE)1-0
NAC Breda (NED) Gandzasar Kapan (ARM) 6-0
St. Patricks (IER)Valletta (MAL)1-1
KR Reykjavik (IJS)Larisa (GRI)1-0

Breukink: "Verwijt de jongens niets"

De tegenvallende resultaten van de Rabobankploeg in de Tour de France, zijn ook niet onopgemerkt gebleven bij wielerbondscoach Leo van Vliet. Hij laat weten dat er minder dan negen renners aan de start van het WK in Mendrisio kunnen verschijnen, als de prestaties niet verbeteren.

Erik Breukink, ploegleider van de Rabobank-equipe, liet in een reactie weten dat hij het de jongens niet kwalijk kan nemen. "Ik verwijt de jongens niets, ze proberen alles. Het is niet een kwestie van dat ze zitten te slapen, het is soms wél een kwestie van niet kunnen. Alleen als we naar onszelf kijken word ik niet echt vrolijk."

Sarkozy kreeg te veel vergoed

De Franse staat heeft president Nicolas Sarkozy te veel persoonlijke kosten vergoed. Dat bleek vandaag na een onderzoek van de boeken van de president.

Voordat het rapport over de boekhouding van de president werd vrijgegeven, betaalde Sarkozy de staat 14.000 euro terug. De accountants hebben niet bekendgemaakt om wat voor kosten het ging en of er opzet in het spel was.

Het was voor het eerst sinds tweehonderd jaar dat de boeken van een Franse leider gecontroleerd werden. Dat gebeurde voor het laatst toen Lodewijk XVI in de 18e eeuw de scepter zwaaide. Sarkozy pleit echter voor meer transparantie en liet zijn boekhouding bekijken.

Uit de boekhouding bleek verder dat het kantoor van de president 1,5 miljoen euro had uitgegeven aan een contract met een bedrijf dat peilingen uitvoert. Die opdracht was echter niet aanbesteed, maar aan een firma gegund. Ook zou bijna vier ton zijn uitgegeven aan een politieke barometer die ook vrij in de media te verkrijgen was.

De onderzoekers stelden tevens dat Sarkozy kan schrappen in kosten voor het onderhoud van tuinen bij landhuizen die weinig gebruikt worden. Ook buitenlandse reisjes en de aanschaf van voedsel moeten goedkoper kunnen.

Webber kan bij Red Bull bijtekenen

Kersvers Grand Prix-winnaar Mark Webber kan bij Red Bull Racing zijn contract verlengen. De Australiër heeft een aanbod liggen dat hem tot eind 2010 aan het Oostenrijkse team zal binden.

Red Bull wil snel de gesprekken met Webber beginnen om hem volgend jaar naast Sebastian Vettel in de bolides te zien rijden. "Mark doet fantastisch werk en hij is een teamspeler," zei teambaas Christian Horner tegen Autosport. "We hebben een goede balans in het team en we zullen binnenkort over zijn contract gaan praten, want hij is een zeer gewaardeerd lid van het team."

Drugsdealer heeft ei in kont

Een Engelse drugsdealer had een opmerkelijke bergplaats bedacht voor zijn voorraad heroïne.  De man had de drugs in een Kinder Surprise-ei gestopt, dat hij in zijn anus droeg.

Helaas voor de dealer kwam de politie er toch achter dat hij drugs in zijn bezit had. De man werd in de buurt van zijn woning in Middlesborough opgepakt. Hij gaf toe de drugs in zijn achterwerk verstopt te hebben. Hij is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar.

Hersi wil vertrekken bij Twente

Youssouf Hersi wil vertrekken bij FC Twente. De middenvelder trekt die conclusie nadat de Tukkers zich flink versterkten.

Op eigen verzoek reist Hersi vrijdag niet met de selectie van trainer Steve McClaren mee naar Engeland, waar de club een trainingskamp belegt.

"Het is beter zo", zegt hij tegen Sportweek. "Ik wilde voor mijn kans gaan dit seizoen, maar het werd me duidelijk dat deze trainer de voorkeur aan zijn aankopen gaat geven. Daarom hebben we in goed overleg besloten dat ik niet meega."

Hersi heeft nog een contract voor één seizoen. Een uitdaging in het buitenland ziet hij wel zitten. "Spanje heeft me altijd al getrokken. Duitsland lijkt me ook best mooi." Hersi verwacht transfervrij of voor een kleine vergoeding te kunnen vertrekken uit Enschede.

Utrecht strikt Lensky voor beloftenteam

Jacob Lensky tekent voor één seizoen bij FC Utrecht. De Domstedelingen hebben een eenzijdige optie om het contract daarna met twee seizoenen te verlengen.

De Canadese middenvelder is voor het beloftenteam vastgelegd. Lensky, die eerder in Nederland voor Feyenoord uitkwam, trainde de afgelopen tijd al bij Utrecht mee.

Technisch directeur Foeke Booy noemt Lensky op de website van Utrecht een 'getalenteerde en gemotiveerde' speler. "Hij is linksbenig en zowel verdedigend als aanvallend inzetbaar", aldus Booy. "We hebben gemerkt, dat hij zich snel en gemakkelijk aanpast en ook dat spreekt in zijn voordeel. Hij heeft ons bij de trainingen weten te overtuigen van zijn kwaliteiten."

"Net als alle spelers van Jong FC Utrecht moet hij in het belofteteam laten zien, dat hij op termijn een aanwinst voor het eerste elftal kan zijn."

Todt wil FIA-president worden

Jean Todt heeft bevestigd dat hij FIA-president wil worden. De Fransman is voor aftredend president Max Mosley de ideale kandidaat. Echter krijgt hij zware concurrentie van voormalig rallykampioen Ari Vatanen.

"Volgend op de beslissing van Max Mosley om niet langer FIA-president te zijn en zijn steun voor mijn kandidaatschap, heb ik de FIA-leden geschreven dat ik kandidaat voor het presidentschap wil zijn. Het is mijn bedoeling om het buitengewone werk van Max Mosley voort te zetten en uit te breiden. Hij heeft in de afgelopen zestien jaar de belangrijkste kampioenschappen binnen de FIA versterkt en de FIA neergezet als stem voor het motorsportpubliek, waarbij actief veilige, schone en beschikbare mobiliteit voor iedereen gepromoot wordt."

Uitslag NAC - Gandzasar Kapan

NAC Breda heeft als eerste Nederlandse ploeg vanavond een wedstrijd in de Europa Leauge gespeeld. Tegenstander was Gandzasar Kapan uit Armenië. Het elftal van Robert Maaskant wist het duel, zoals verwacht, gemakkelijk met 6-0 te winnen.

Dat NAC Breda niet geheel scherp was in de eerste helft overduidelijk. De ploeg had het beste van het spel, de meeste kansen maar slechts één doelpunt. Gandzasar kwam niet eens in de buurt van het doel van keeper Jelle ten Rouwelaar. Kees Kwakman wist door een snel genomen vrije trap in de 25ste minuut de ploeg van trainer Robert Maaskant op voorsprong te zetten.

NAC begon de tweede helft sterk en wist dit binnen een kwartier om te zetten in vijf doelpunten. Twee keer wist Amoah het net te reken maar ook Edwin de Graaf wist te scoren nadat een bal van Amoah via de paal het veld weer in ging. Diezelfde Amoah was opnieuw betrokken bij ditmaal het vijfde doelpunt. De Ghanees speelde de bal naar de vrijstaande Lurling en deze wist met een schitterende lob de doelman te verschalken. Dat NAC goed op dreef was bleek een minuut nadat Lurling scoorde via opnieuw een doelpunt van Ediwn de Graaf.

Na het zesde doelpunt kreeg Gazandsar wat meer kansen. Ten Rouwelaar moest zelfs ingrijpen op een poging van de Armeniërs. Dit veredelde oefenpotje werd uiteindelijk na 93 minuten door de Finse scheidsrechter ten einde geblazen. Ondanks dat NAC volgende week nog een returnwedstrijd in Armenië moet afwerken. Zal het morgenmiddag weten tegen welk elftal het in de derde ronde van de Europa League zal mogen opnemen.


Karakteristieken

NAC Breda - Gandzasar Kapan 6-0
25' Kwakman 1-0
55' de Graaf 2-0
57' Amoah 3-0
61' Amoah 4-0
69' Lurling 5-0
70' De Graaf 6-0

Stadion: Rat Verlegh Stadion
Toeschouwers: 13.500
Scheidsrechter: Petteri Kari (FIN)
Gele kaart: Pinto, Antonyan

Scheidsrechter: Kari (Fin)

Opstellingen:

NAC Breda: Ten Rouwelaar; Schilder, Loran, Kwakman, Feher; Gilissen (67/ v.d. Leegte), Gorter (83/ Snoyl), De Graaf (71/ Cairo), Kolkka, Amoah, Lurling

Gandzasar Kapan: Bubuteshuivl, Tatintsyam, Simonyan(73/ Hayrapetyan), Aleksanyan, Marsavela (58/ Davtian), Teofifilo, Zakaryan, Khalhatryan, Antonyan, Avetslayn, Khanishvilt

NASA poetst beelden maanlanding op

De originele opnames van de maanlanding van veertig jaar geleden zijn gewist. Maar de kopieën van de uitzending zijn nog wel beschikbaar. En die zijn beter dan al het eerder bekende materiaal, aldus de NASA vandaag.

Van de beelden die in opdracht van het Amerikaanse ruimtevaartorganisatie zijn opgepoetst, is vandaag de eerste selectie naar buiten gebracht. Te zien is hoe astronauten op de maan rondlopen in hun ruimtepakken. De volledige opname is pas in september te zien.

De NASA was de banden van de maanlanding sinds 2006 kwijt. Toen bleek dat ze gewist en hergebruikt waren, werd verder gezocht. Uiteindelijk doken beelden van de landing op in het archief van nieuwszender CBS en in de kluis van het Johnson Space Center.

De Apollo 11 werd op 16 juli 1969 gelanceerd. Vier dagen later schreef Neil Armstrong geschiedenis door als eerste mens voet op de maan zetten.

De al vrijgegeven beelden zijn op de website van NASA te vinden.


Beelden maanlanding opgepoetst  (foto: ANP)

Pappa??!??

"Vrouw moet vreemdgaan bekennen in kraamkamer"

bron:nu.nl/telegraaf

“Bijna één op de drie Nederlandse mannen die via een dna-test laten onderzoeken of zij de biologische vader zijn van een kind, komt bedrogen uit”

Dit blijkt uit de resultaten van vaderschapstesten die zijn verricht door het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het ziekenhuis moet circa 30 procent van de mannen na een erfelijkheidstest meedelen dat de pasgeborene niet door hen is verwekt.

Thalys vanaf december over hsl

De Thalys, de snelle treinverbinding tussen Amsterdam en Parijs, wordt vanaf 13 december een stukje sneller. NS Hispeed heeft vandaag besloten dat de trein vanaf die datum over de hogesnelheidslijn (HSL) kan gaan rijden.

In de praktijk betekent dit dat een ritje van Amsterdam naar Parijs voortaan drie uur en 18 minuten duurt. Reizigers zijn in tweeënhalf uur tijd van Rotterdam in Parijs. De reistijd op beide trajecten wordt daarmee dik een half uur verkort.

Vanaf Amsterdam tot Rotterdam rijdt de trein met 160 kilometer per uur in plaats van maximaal 140 kilometer per uur, wat nu het geval is. Na Rotterdam wordt de snelheid opgevoerd naar 300 kilometer per uur. Tussen Antwerpen en Brussel wordt ook 160 kilometer per uur gereden.

Vanaf december rijdt de Thalys over de hsl  (foto: ANP)

Friesinger zwaar teleurgesteld in Pechstein

Anni Friesinger is zwaar teleurgesteld in haar landgenote Claudia Pechstein. De Duitse werd onlangs voor twee jaar geschorst vanwege bloeddoping.

"Eigenlijk wil ik daarover niets meer zeggen", aldus Friesinger in de Thüringer Allgemeine. "Het enige dat ik kwijt wil is dat ik zwaar geschokt en teleurgesteld ben. Dit is een enorme tik voor de schaatssport."

Friesinger, die niet bekend staat als de beste vriendin van Pechstein, toonde zich een voorstander van meer en betere dopingcontroles. "Als bedriegers daardoor gepakt kunnen worden, is dat goed. Permanente controles zijn een prima idee."

Buschauffeur bedreigd in Blerick

In het Noord-Limburgse Blerick, bij Venlo, is een vrouwelijke buschauffeur door een passagier bedreigd met een steekwapen. Hierna verliet de man de bus.

De dader stapte samen met een aantal andere personen die kinderwagens bij zich hadden in de bus. Toen de kinderwagens na een verzoek van de chauffeur niet uit het gangpad gehaald werden, zette de chauffeur de bus aan de kant. De verdachte pakte vervolgens een steekwapen, beschuldigde de chauffeur van discriminatie en bedreigde haar met de dood.

De Noord-Limburgse chauffeur is al de tweede Veolia-chauffeur in een week tijd die te maken krijgt met geweld in de bus. Afgelopen vrijdag werd een chauffeur in Heerlen slachtoffer van mishandeling.

Met dank aan Refurb en frenky90 voor de submit.

133.000 euro in shampooflessen

Op Schiphol zijn vorige week twee vrouwen aangehouden die in hun kleding en bagage 133.000 euro hadden verstopt en daarmee het land uit wilden. Een deel van het geld was verstopt in shampooflessen. De verdachten konden niet zeggen hoe ze aan het geld kwamen. Dat liet de marechaussee op Schiphol vandaag weten.

De smokkelende vrouwen worden verdacht van het witwassen van crimineel verkregen geld. De verdachten hebben de Nederlandse en Dominicaanse nationaliteit.


Smokkelen op Schiphol: 133.000 euro in shampooflessen  (foto: DAG)

WADA wil levenslange schorsing Hamilton

Het wereldantidopingagentschap WADA is niet tevreden met de acht jaar schorsing van Tyler Hamilton. Omdat de Amerikaan voor de tweede keer is betrapt wil het WADA een levenslange schorsing.

De 38-jarige Hamilton, die overigens al zijn afscheid van de sport heeft aangekondigd, werd vorige maand door het Amerikaanse antidopingagentschap Usada voor acht jaar geschorst. Hij kreeg deze straf nadat hij betrapt werd op anabole steroïden. Eerder zat Hamilton al een schorsing van twee jaar uit voor het gebruik van bloeddoping.

Het Usada koos voor een achtjarige schorsing omdat deze gezien de leeftijd van Hamilton effectief gelijk staat aan een levenslange schorsing. Toch wil het WADA daadwerkelijk levenslang. De definitieve uitspraak over de lengte van de schorsing word gedaan door het CAS. Die uitspraak wordt binnen vier maanden verwacht.

Mass Effect wellicht meer dan een trilogie?

Dat Bioware druk bezig is met de toekomst is geen geheim. Hoewel de franchise oorspronkelijk als trilogie bedoeld was, houdt vice-president Greg Zeschuk de deur wagenwijd open als het om verdere uitbreiding van de IP gaat. Hij liet dit weten naar aanleiding van de vraag of Bioware onderdeel is van Electronic Arts' nieuwe strategie om drie tot vier nieuwe IPs per jaar uit te brengen.

We have one of them Dragon Age this year, but our job is to both create new property and take advantage of existing ones.
We've said Mass Effect is supposed to be a trilogy, so you're going to see at least a third Mass Effect, and even more if everything goes well.

Technisch falen oorzaak vliegramp Iran

Het vliegongeluk met een Iraanse Toepolev-154 waardoor alle 168 inzittenden om het leven kwamen, is zeer waarschijnlijk veroorzaakt door technische problemen. "De piloot draagt waarschijnlijk geen schuld voor deze crash", aldus Ahmad Majidi van het ministerie van Transport vandaag.

De zwarte dozen van het vliegtuig dat gisteren neerstortte in het noordwesten van het land zijn inmiddels gevonden. Twee van de drie zijn echter in slechte staat. Volgens Majidi zijn de banden door de klap uit de dozen geraakt. Wat het technisch mankement precies was, moet nader onderzocht worden.

Het lijkt erop dat de slachtoffers van de ramp niet geïdentificeerd kunnen worden. "Er is niet eens een vinger van iemand over", zei een reddingswerker. Volgens het centrum dat de zaken rond de ramp afhandelt, kunnen nabestaanden daar wel informatie krijgen, maar is er geen hoop op identificatie.

Op de rampplek herdachten nabestaanden vandaag de slachtoffers. Tijdens de dienst, die geleid werd door een aartsbisschop, werden bloemen gelegd in de krater. Paus Benedictus XVI heeft inmiddels zijn condoleances geuit.

Het toestel van Caspian Airlines vloog een kwartier na het opstijgen in Teheran in brand en stortte neer. Het vliegtuig was op weg naar de Armeense hoofdstad Jerevan. Vorige maand was de Toepolev-154 volgens de Iraanse autoriteiten nog in Rusland nagekeken. Morgen komen vijf Russische deskundigen in Iran aan om te helpen bij het onderzoek naar de oorzaak van de ramp.

'Technisch mankement oorzaak vliegramp Iran'  (foto: ANP)

Uitslagen Tour-voorspeller ronde 12

Vandaag werd in de Tour de France de twaalfde etappe verreden. Deze werd gewonnen door de Deen Nicki Sørensen. Tijd dus voor de punten in de Tour-voorspeller.

De dagwinnaar werd vandaag Spike_tm met 29 punten. Op een gedeelde tweede plaats eindigden lookbehind, Assenaar en Wilskracht met elk 24 punten.

In het klassement blijft BassieD de leider, hij heeft nu 551 punten. Gitanki staat nog steeds tweede met 467 punten. lookbehind is gestegen naar de derde plaats en heeft nu 459 punten. el_salvador bezet met 450 punten de vierde plaats. De top vijf wordt volgemaakt door Inspire met 430 punten.

Morgen staat de dertiende etappe op het programma. Dit is een rit over een heuvelachtig parcours en gaat van Vittel naar Colmar over 200 kilometer. Je hebt nog tot vanavond 23:59 uur om je voorspelling in te vullen.

Trailer, screenshot en bundel van Assassin's Creed: Bloodlines

Eind dit jaar komt het vervolg op Assassin's Creed uit. Dit keer spelen we niet met Altaïr, maar met Ezio, een Italiaanse nobele die in de rol van sluipmoordenaar wordt gedwongen. Als je wilt weten wat er gebeurd is tussen het einde van deel één en het begin van het tweede deel, kun je aan slag met Assassin's Creed: Bloodlines die op de PSP verschijnt. Altaïr is vertrokken naar Cyprus om daar de laatsten van de Templars op te jagen. Zoals je kan vermoeden, zullen die niet echt zitten te springen om een bezoek van Altaïr.

27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000 width=400 height=242 id=viddler>

Sony heeft ook een bundel aangekondigd die een witte PSP-3000, Assassin's Creed: Bloodlines, een nog aan te kondigen UMD-film en 2GB Memory Stick zal bevatten. Of deze bundel ook in Europa zal verschijnen is niet bekend.


Mocht de trailer niet werken, dan kun je hem ook hier bekijken.

Nieuwe tracks Guitar Hero 5 bekend

RedOctane heeft vandaag weer ruim twintig tracks onthuld die speelbaar zullen zijn in Guitar Hero 5. Het gaat hierbij om nummers als "So Lonely" van The Police, en het op de GamesCom in Keulen alvast erg populaire "You Give Love A Bad Name" van Bon Jovi.

Tevens heeft RedOctane de nieuwe drumkit getoond voor de game. Deze is redelijk gelijk aan de vorige met een paar kleine tweaks.

Dit is de tracklist van Guitar Hero 5:
Attack! Attack! UK - "You And Me"
Band Of Horses - "Cigarettes, Wedding Bands"
Beastie Boys - "Gratitude"
Beck - "Gamma Ray"
Billy Squier - "Lonely Is The Night"
Blur - "Song 2"
Bob Dylan - "All Along The Watchtower"
Bon Jovi - "You Give Love A Bad Name"
Children Of Bodom - "Done With Everything, Die For Nothing"
Coldplay - "In My Place"
Darker My Love - "Blue Day"
Darkest Hour - "Demon(s)"
David Bowie - "Fame"
Deep Purple - "Woman From Tokyo ('99 Remix)"
The Duke Spirit - "Send A Little Love Token"
Elliott Smith - "L.A."
Elton John - "Saturday Night's Alright (For Fighting)"
Face To Face - "Disconnected"
Garbage - "Only Happy When It Rains"
Iggy Pop - "Lust For Life (Live)"
Jeff Beck - "Scatterbrain (Live)"
Johnny Cash - "Ring of Fire"
John Mellencamp - "Hurts So Good"
Kaiser Chiefs - "Never Miss A Beat"
Kings Of Leon - "Sex On Fire"
Kiss - "Shout It Out Loud"
Love and Rockets - "Mirror People"
My Morning Jacket - "One Big Holiday"
Nirvana - "Lithium (Live)"
The Police - "So Lonely"
Queens Of The Stone Age - "Make It Wit Chu"
Rammstein - "Du Hast"
Rose Hill Drive - "Sneak Out"
Santana - "No One To Depend On (Live)"
Sonic Youth - "Incinerate"
Screaming Trees - "Nearly Lost You"
Stevie Wonder - "Superstition"
Sublime - "What I Got"
The Bronx - "Six Days A Week"
The Rolling Stones - "Sympathy for the Devil"
The Sword - "Maiden, Mother & Crone"
The White Stripes - "Blue Orchid"
Thin Lizzy - "Jailbreak"
Thrice - "Deadbolt"
Tom Petty & The Heartbreakers - "American Girl"
Vampire Weekend - "A-Punk"
Wolfmother - "Back Round"

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.

'Wolves strikt felbegeerd talent McCarthy'

Wolverhampton Wanderers heeft zo goed als zeker het talent James McCarthy (18) binnen gehaald.

De Premier League-club heeft met McCarthy's oude club, Hamilton Academical, overeenstemming bereikt over de transfersom. Volgens Sky Sports betalen The Wolves een kleine twee miljoen euro voor de middenvelder.

Celtic, Portsmouth en Burnley waren ook geïnteresseerd om McCarthy in te lijven, maar visten achter het net. Het talent zorgde voor opschudding door voor Ierland uit te gaan komen in plaats van zijn geboorteland Schotland.

Hij speelde 95 wedstrijden voor Hamilton, waarin hij dertien doelpunten maakte. Bij The Wolves zal hij gaan werken onder naamgenoot Mick McCarthy.

Downing eerste grote aankoop Villa

Aston Villa heeft haar eerste grote aankoop van deze zomer binnen. Stewart Downing tekent een contract voor vier seizoenen op Villa Park.

Dat meldt de club uit Birmingham op haar eigen website. De Premier League-club betaalt om en nabij de vijftien miljoen euro voor de speler van Middlesbrough, waar hij na de degradatie mocht vertrekken. Afhankelijk van de prestaties van Villa en Downing kan de transfersom nog hoger worden.

"Het was een zomer vol speculaties", doet Downing zijn verhaal op de website van The Villians. "Toen deze club interesse toonde, was ik direct opgewonden. Nadat ik Martin O'Neill ontmoette wilde ik alleen nog maar naar Villa."

"O'Neill heeft gigantisch veel ambitie en wil een goed team bouwen om de club verder te helpen", gaat Downing verder. "Ik wil daar deel van uitmaken. Als je hier komt en het stadion, de trainingsvelden en de mensen achter de schermen ziet, is het nog mooier dan ik me had voorgesteld."

Downing herstelt momenteel nog van een gebroken voet. Zijn rentree wordt medio november verwacht.

Nieuwe Harry Potter vermorzelt records

De zesde film in de populaire Harry Potter-reeks, Harry Potter and The Half-blood Prince, heeft inmiddels twee belangrijke bioscooprecords gebroken in Nederland. De film, die sinds gisteren in de Nederlandse bioscopen draait, haalde het hoogste aantal bezoekers op een openingsdag en het hoogste aantal bezoekers op één dag aller tijden. Dat maakte distributeur Warner Bros vandaag bekend.

De film is gisteren door ruim 113.150 liefhebbers bekeken. Dat is het hoogste aantal bezoekers dat ooit op één dag een bioscoopfilm in Nederland bezocht. Het record stond op naam van Pirates of The Caribbean: At World’s End. In 2007 trok die film op één dag 97.650 bezoekers.

Het Nederlandse record voor de grootste openingsdag stond al op naam van Potter. De vijfde Harry Potter-film, Harry Potter and The Order Of The Phoenix, mocht in 2007 op de eerste dag 92.787 bioscoopgangers verwelkomen.

De nieuwe avonturen van Pottter zijn in 215 bioscoopzalen in Nederland te zien. Enkele zalen openden in de nacht van afgelopen dinsdag op woensdag al de deuren voor de avonturen van de bebrilde tovenaarsleerling. Zo was er een nachtvoorstelling in Tuschinski in Amsterdam, dat voor de gelegenheid was omgedoopt tot Zweinstein Instituut. De film ging afgelopen maandagavond officieel in première in het theater Philharmonie in Haarlem.

Harry Potter and The Half-blood Prince heeft goede recensies gekregen in de Nederlandse pers. "Het universum van Potter is opnieuw duisterder, met serieuze 'politieke' complotten en hun vernietigende effecten op de realiteit", schrijft de Volkskrant.

Ook de relationele verwikkelingen waarmee de film vol zit worden gewaardeerd. "De wat oudere groep zal zich het best herkennen in de goed uitgewerkte puberperikelen van Harry en zijn boezemvrienden Ron Wemel (Rupert Grint) en Hermelien Griffel (Emma Watson). Want ook al proberen de kwade krachten van Voldemort Zweinstein te ondermijnen: de leerlingen hebben minstens zoveel aandacht voor hun in het rond gierende tienerhormonen", zo stelt Het Parool.

Het is allemaal nog net geen spuiten en slikken, aldus NRC Handelsblad. "Maar de toon is ruiger dan voorheen. Zwerkbal oogt als luchtrugby, men smijt bejaarden van de kantelen en schopt elkaar een bloedneus."

De krant brengt wel een kanttekening aan: "Een film als Harry Potter and The Half-blood Prince valt moeilijk als kunstwerk te waarderen; dat veronderstelt een auteur. Een Potterfilm lijkt eerder op een nieuwe versie van een succesvol, beproefd merk: Opel Kadett, iPod, Potter. De regisseur is een kapitein die een olietanker op koers houdt."


Nieuwste Harry Potter vermorzelt records  (foto: DAG)

Dode door instorten podium Madonna

In het Zuid-Franse Marseille is vandaag een dode gevallen toen een podium instortte dat werd opgebouwd voor een concert van Madonna. Dat meldden brandweerlieden uit de Franse stad.

Volgens de Franse autoriteiten raakten bij het ongeval zeker zes andere mensen gewond, van wie twee ernstig.

Het podium was in aanbouw voor een concert dat de ster zondag zou geven in de Stade Velodrome in Marseille.

Sørensen: "Kan het nog niet bevatten"

Team Saxo Bank-rijder Nicki Sørensen was na afloop van zijn winst in de twaalfde etappe overrompeld. De Deense wielrenner kon het nauwelijks geloven dat hij de etappe naar Vittel op zijn naam had gebracht.

"Ik kan het nog niet helemaal bevatten, maar dit is een fantastisch gevoel", aldus Sørensen na afloop. "Voor mijn gevoel heb ik de perfecte race gereden. Ik voelde me sterk, maar wist dat ik alleen een kans had als ik vroeg aanviel. Met sterke renners als Franco Pellizotti en Egoi Martinez in de kopgroep moest ik wel."

Sørensen zat in een kopgroep met zes andere renners. Laurent Lefèvre (Bouygues Télécom), Markus Fothen (Team Milram), Egoi Martinéz (Euskaltel) en Franco Pellizotti (Liquigas) liet hij verslagen achter toen de Deen er vandoor spurtte. Alleen Sylvain Calzati (AG2R) kon aanklampen, maar moest Sørensen laten gaan toen de Deen op vijf kilometer van de meet opnieuw een demarrage inzette.

Loodzware opgave ongeplaatst Twente

Voor FC Twente zal het bereiken van het hoofdtoernooi van de Champions League een loodzware opgave worden. Hoewel de definitieve tegenstander in de derde voorronde van het kampioenenbal nog niet bekend is, is wel duidelijk dat de Tukkers niet zijn geplaatst.

Daardoor wordt de ploeg van Steve McClaren vrijdagmiddag tijdens de loting in Nyon sowieso gekoppeld aan een sterke tegenstander. Shakhtar Donetsk, Sporting Lissabon, Panathinaikos, Celtic of Anderlecht zal tegenstander zijn van de nummer twee van de Eredivisie.

Indien dat tweeluik winnend afgesloten wordt, wacht een confrontatie met Arsenal, Olympique Lyon, VfB Stuttgart, Fiorentina of Atlético Madrid. De loting wordt vrijdag om 12.00 uur verricht.

Vorig seizoen lukte het Twente niet langs Arsenal te geraken, waardoor de ploeg in de UEFA Cup uitkwam.

Benschop eventuele opvolger Berg bij Groningen

FC Groningen is op zoek naar een versterking voor de voorhoede, zo meldt het AD donderdag. De 19-jarige spits Charlison Benschop, die dit jaar met RKC Waalwijk promoveerde naar de Eredivisie, staat in de belangstelling van de noorderlingen.

FC Groningen en Hamburger SV hebben vooralsnog geen akkoord bereikt over de transfer van Marcus Berg, maar in Groningen kijkt men desalniettemin met de interesse naar de op Curaçao geboren Benschop.

De doorbraak van de jonge aanvaller viel in de winter Feyenoord ook al op. De jongeling scoorde elfmaal afgelopen seizoen. Naar verluidt heeft de spits zich hiermee ook in de kijker van de Groningers gespeeld.

Drie uitvallers in twaalfde Touretappe

Nadat eerder vandaag Rui Costa niet meer aan de start van de etappe naar Vittel verscheen vanwege een blessure, moesten onderweg ook een aantal renners de remmen dichtknijpen.

De Fransmannen Jérôme Coppel (Française des Jeux) en Romain Feillu (Agritubel) en de Italiaan Angelo Furlan (Lampre) hielden het tijdens de etappe voor gezien. Feillu is de broer van Brice Feillu, die de zevende etappe in deze editie van La Grande Boucle won.

Eerder vielen al Sébastien Joly (Française des Jeux), Óscar Pereiro Sio (Caisse d'Epargne), Kurt-Asle Arvesen (Saxo Bank), Robert Gesink (Rabobank), Koldo Fernández (Euskaltel), Jurgen Van de Walle (Quick-Step), Danilo Napolitano (Katusha), Eduardo Gonzalo (Agritubel), David Le Lay (Agritubel) en Piet Rooijakkers (Skil-Shimano) uit.

Villa wil minder salaris in ruil voor transfer

Valencia-spits David Villa is bereid persoonlijke offers te doen om zijn transfer naar FC Barcelona te bewerkstelligen. De Valencia-aanvaller wil naar verluidt zo graag voor Barcelona uitkomen dat hij bereid is minder te gaan verdienen.

Volgens berichtgeving in de Spaanse media heeft Valencia een prijskaartje van 50 miljoen euro om de nek van de international van Spanje gehangen. Barcelona wil echter niet verder gaan dan zo'n 42 miljoen euro.

Het overgebleven gat van acht miljoen blijkt maar moeilijk te dichten. De Spaanse doelpuntenmachine is volgens Sport bereid twee miljoen per jaar in te leveren op zijn huidige salaris. Daarmee houdt hij een jaarloon van 5,5 miljoen euro over. Een contract van zo'n vier jaar levert Barca dan een 'voordeel' van de te overbruggen acht miljoen euro op.

Tour: uitslag twaalfde etappe

Nicki Sørensen heeft voor de eerste keer in zijn loopbaan als wielrenner een etappe in de Tour de France gewonnen. In de laatste vijf kilometer wist de Deen bij zijn medevluchter, Sylvain Calzati, weg te rijden en kwam als eerste over de finish.

De etappe van vandaag was 211 kilometer lang en kende onderweg zes bergjes, die allen van de vierde categorie waren. In het eerste uur was het onmogelijk om te vluchten, aangezien het tempo moordend was. De gemiddelde snelheid lag rond de 48 kilometer per uur. Toch regende het demarrages.

Na 70 kilometer koers leek een ontsnapping te slagen. Laurent Lefèvre (Bouygues Télécom), Markus Fothen (Team Milram), Sylvain Calzati (AG2R), Egoi Martinéz (Euskaltel) en Franco Pellizotti (Liquigas) gingen op avontuur. De verbazing was groot toen Andy Schleck (Team Saxo Bank), Levi Leipheimer (Astana) en Cadel Evans (Silence-Lotto) de achtervolging inzetten. De overige klassementsrenners ondernamen direct actie, waardoor de groep al snel werd teruggepakt. Sørensen (Team Saxo Bank) kreeg wel vrij spel en sloot niet veel later aan bij de kopgroep.

De uren, die hierop volgden, waren echter saai te noemen. De achterstand van de meute op de kopgroep lag tussen de drie en vier minuten. Lance Armstrong (Astana), Fabian Cancellara (Team Saxo Bank) en Andy Shleck zorgden nog voor wat spanning, nadat ze waren lek gereden.

In de finale nam de spanning aanzienlijk toe. Sörensen plaatste een demarrage en kreeg Calzati in zijn wiel. De overige vluchters reageerden niet attent genoeg en zetten uiteindelijk de achtervolging in. Het verschil tussen de twee koplopers en de achtervolgende groep bleef ongeveer gelijk, waardoor terughalen niet lukte.

Op vijf kilometer van de meet plaatste Sørensen wederom een demarrage, waarna de Fransman moest passen. De Deen haalde vervolgens alles uit de kast en soleerde uiteindelijk over de finish.

Uitslag twaalfde etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Nicki SørensenTeam Saxo Bank04:52,24
2Laurent LefèvreBouygues Télécom+ 0,48
3Franco PellizottiLiquigasz.t
4Markus FothenTeam Milramz.t
5Egoi MartínezEuskaltelz.t
6Sylvain CalzatiAG2Rz.t
7Rémi PauriolCofidis+ 1,33
8Mark CavendishTeam Columbia+ 5,58
9Thor HushovdCervélo Test Teamz.t
10Marco BandieraLamprez.t
12Steven de JonghQuick-Stepz.t

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Rinaldo NocentiniAG2R43:28,59
2Alberto ContadorAstana+ 0,06
3Lance ArmstrongAstana+ 0,08
4Levi LeipheimerAstana+ 0,39
5Bradley WigginsTeam Garmin+ 0,46
6Andreas KlödenAstana+ 0,54
7Tony MartinTeam Columbia+ 1,00
8Christian Vande VeldeTeam Garmin+ 1,24
9Andy SchleckTeam Saxo Bank+ 1,49
10Vicenzo NibaliLiquigas+ 1,54
43Laurens ten DamRabobank+ 11,44

 

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!sport Tour-site!

'Spurs dichtbij transfer Real-spits Negredo'

Spits Alvaro Negredo van Real Madrid tekent nog voor het weekend een contract bij Tottenham Hotspur, aldus berichten in de Engelse en Spaanse media.

De club uit Noord-Londen is in gesprek met de Madrilenen om hen te verlossen van de grote hoeveelheid overbodig geworden spelers.

De 23-jarige Negredo staat op het punt om te tekenen bij The Spurs, aldus The Daily Mirror. Dit zou kunnen betekenen dat Klaas-Jan Huntelaar niet langer een optie is voor de Londenaren. De berichten zijn opvallend, aangezien Negredo een maand geleden nog werd teruggekocht van Almería, waar hij de afgelopen twee seizoenen voor uitkwam.

Negredo moet de Spaanse grootmacht geld opleveren na de grootse uitgaven van de laatste weken. De Spaanse spits kost volgens de krant tussen de 16 en 18 miljoen euro.

Boete en ontslag voor dronken kapitein

Een stevig glaasje te veel heeft voor een 51-jarige kapitein uit de Oekraïne ernstige gevolgen. De man kreeg een boete van 850 euro en verloor zijn baan.

Dat maakte de politie vandaag bekend. Medewerkers van de Zeehavenpolitie hielden de man in Vlaardingen aan. Bij controle ter hoogte van de Koningin Wilhelminahaven bleek dat de kapitein vier keer zo veel alcohol in zijn bloed had als is toegestaan. De man is op staande voet ontslagen.


Boete en ontslag voor dronken kapitein  (foto: DAG)

Sørensen soleert naar eindstreep

Nicki Sørensen heeft voor de eerste keer in zijn loopbaan als wielrenner een etappe in de Tour de France gewonnen. In de laatste vijf kilometer wist de Deen bij zijn medevluchter, Sylvain Calzati, weg te rijden en kwam als eerste over de finish.

De etappe van vandaag was 211 kilometer lang en kende onderweg zes bergjes, die allen van de vierde categorie waren. In het eerste uur was het onmogelijk om te vluchten, aangezien het tempo moordend was. De gemiddelde snelheid lag rond de 48 kilometer per uur. Toch regende het demarrages.

Na 70 kilometer koers leek een ontsnapping te slagen. Laurent Lefèvre (Bouygues Télécom), Markus Fothen (Team Milram), Sylvain Calzati (AG2R), Egoi Martinéz (Euskaltel) en Franco Pellizotti (Liquigas) gingen op avontuur. De verbazing was groot toen Andy Schleck (Team Saxo Bank), Levi Leipheimer (Astana) en Cadel Evans (Silence-Lotto) de achtervolging inzetten. De overige klassementsrenners ondernamen direct actie, waardoor de groep al snel werd teruggepakt. Sørensen (Team Saxo Bank) kreeg wel vrij spel en sloot niet veel later aan bij de kopgroep.

De uren, die hierop volgden, waren echter saai te noemen. De achterstand van de meute op de kopgroep lag tussen de drie en vier minuten. Lance Armstrong (Astana), Fabian Cancellara (Team Saxo Bank) en Andy Schleck zorgden nog voor wat spanning, nadat ze waren lek gereden.

In de finale nam de spanning aanzienlijk toe. Sørensen plaatste een demarrage en kreeg Calzati in zijn wiel. De overige vluchters reageerden niet attent genoeg en zetten uiteindelijk de achtervolging in. Het verschil tussen de twee koplopers en de achtervolgende groep bleef ongeveer gelijk, waardoor terughalen niet lukte.

Op vijf kilometer van de meet plaatste Sørensen wederom een demarrage, waarna de Fransman moest passen. De Deen haalde vervolgens alles uit de kast en soleerde uiteindelijk over de finish.


Uitslag twaalfde etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Nicki SørensenTeam Saxo Bank04:52,24
2Laurent LefèvreBouygues Télécom+ 0,48
3Franco PellizottiLiquigasz.t
4Markus FothenTeam Milramz.t
5Egoi MartínezEuskaltelz.t
6Sylvain CalzatiAG2Rz.t
7Rémi PauriolCofidis+ 1,33
8Mark CavendishTeam Columbia+ 5,58
9Thor HushovdCervélo Test Teamz.t
10Marco BandieraLamprez.t
12Steven de JonghQuick-Stepz.t

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Rinaldo NocentiniAG2R43:28,59
2Alberto ContadorAstana+ 0,06
3Lance ArmstrongAstana+ 0,08
4Levi LeipheimerAstana+ 0,39
5Bradley WigginsTeam Garmin+ 0,46
6Andreas KlödenAstana+ 0,54
7Tony MartinTeam Columbia+ 1,00
8Christian Vande VeldeTeam Garmin+ 1,24
9Andy SchleckTeam Saxo Bank+ 1,49
10Vicenzo NibaliLiquigas+ 1,54
43Laurens ten DamRabobank+ 11,44

Celstraf na geweld tegen NS-personeel

De rechtbank in Lelystad heeft L.L. (25) en B.Z. (19) uit Almere twee jaar gevangenisstraf opgelegd. Zij pleegden op 19 maart grof geweld tegen een conducteur en een tweede NS’er in Almere. In reactie daarop legde NS-personeel het werk tijdelijk neer.

De rechtbank rekende het de twee mannen zwaar aan dat zij geweld hadden gepleegd tegen mensen met een publieke functie. Ook liet de rechtbank meewegen dat het incident op station Almere Centraal voor grote maatschappelijke onrust zorgde. Vandaar dat de straf extra hoog uitviel. L en Z. moeten ook smartengeld betalen aan de NS’ers.

L. en Z. sloegen en schopten de conducteur, waardoor die buiten westen raakte. Zijn te hulp schietende collega kreeg ook klappen. Een dag erna legde NS-personeel tijdelijk het werk neer en blokkeerden NS’ers het spoor op het bewuste station, omdat voor hen de maat meer dan vol was. Daarna volgden extra veiligheidsmaatregelen voor de NS-medewerkers.

Twee weken geleden eiste de officier van justitie twintig maanden en twee jaar tegen L. en Z.. Eergisteren veroordeelde de rechtbank in Lelystad de 37-jarige M.K. uit Weesp tot zes weken celstraf. Hij had twee NS’ers geduwd en bedreigd op station Almere Muziekwijk op 5 april.

Afluisteraffaire: AIVD wilde duidelijkheid

De geheime dienst AIVD heeft de telefoons van een onbekend aantal journalisten van De Telegraaf afgeluisterd om er snel achter te komen welke AIVD-medewerker geheime informatie lekte. Dat bleek vanddag tijdens een kort geding voor de rechtbank in Amsterdam, waarin De Telegraaf wil afdwingen dat het afluisteren stopt.

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst kreeg na een eerste onderzoek het lek niet boven. Het enige aanknopingspunt waren toen de journalisten, zette landsadvocaat Cécile Bitter uiteen. Toen uit de telefoontaps bleek wie de lekkende medewerker was, moest snel worden ingegrepen, omdat volgens de AIVD het gevaar bestond dat deze nog meer informatie zou vrijgeven. De dienst vreesde nieuwe publicaties over andere onderzoeken.

De verdachten in de strafzaak rond het lekken van geheime informatie zijn een medewerkster van de AIVD, haar partner (die ook ooit bij de dienst werkte) en journaliste Jolande van der Graaf van De Telegraaf. De medewerkster van de AIVD heeft ook geprobeerd gevoelige informatie te verkopen aan een commercieel beveiligingsbureau. Dat blijkt volgens het NOS Journaal uit het strafdossier tegen de vrouw.

Man overleeft op onbewoond eiland

De Zwitser Xavier Rosset had het even helemaal gehad met het hedendaagse jachtige bestaan. Om "de aangeboren overlevingsvaardigheden te herontdekken die de moderne mens allang is vergeten" trok de oud-snowboarder daarom naar een onbewoond eiland in de buurt van de Fiji-eilanden alwaar hij het tien maanden volhield.

Met niks meer dan een zakmes en een machete landde Rosset zo’n 300 dagen geleden op het eiland Tofua. Een tropisch, maar onbewoond, paradijsje van 64 vierkante kilometer met een zoetwatermeer, wat wilde zwijnen en kilo’s kokosnoten. Onvoorbereid als hij was raakte Rosset naar eigen zeggen vrijwel direct in paniek. "Ik moest drinkbaar water vinden, een schuilplaats bouwen, leren vissen, soit, zo ongeveer alles opnieuw leren om te overleven."

De eerste twee maanden verliepen allesbehalve vlekkeloos. Zo verloor de Zwitser maar liefst achttien kilo aan lichaamsgewicht. Pas toen hij doorkreeg hoe hij wilde varkens kon vangen kwam hij weer wat op gewicht. Zijn jachtpartijen leverden hem ook een metgezel op. Een biggetje, dat volgens Rosset te jong was om op te eten, volgde de Zwitser drie maanden lang overal waar hij heen ging. "Het was net een hondje", aldus de avonturier.

Rosset had naast zijn mes en machete ook een camera bij zich. De beelden die hij de voorbije tien maanden maakte zullen worden verwerkt tot een documentaire.

Albert Verlinde doet aangifte tegen BNN

Albert Verlinde heeft vandaag namens hemzelf en zijn man, VVD-politicus Onno Hoes, bij de politie aangifte gedaan van inbreuk op hun privacy. De tv-presentator sleept presentatoren Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink alsmede jongerenomroep BNN voor de rechter.

Zij hebben hem de afgelopen dagen afgeluisterd. Dat gebeurde via een zender in een door BNN aan Verlinde uitgereikte prijs.

Sophie Hilbrand overhandigde het Gouden Oor vrijdag in de uitzending van RTL Boulevard aan Verlinde, de showbizzdeskundige van het entertainmentprogramma. Hilbrand deed dat namens het BNN-programma VOC (Verbond van Ongeleide Correspondenten), waaraan zij zelf meewerkt.

De tv-presentatrice gaf toen aan dat Verlinde het Gouden Oor kreeg, omdat hij zijn oor altijd zo goed te luister legt. In werkelijkheid, zo bekende BNN gisteren aan Verlinde, bevatte de prijs afluisterapparatuur. "Dit overstijgt een grap", zei Verlinde donderdag na zijn bezoek aan de politie.

Het programma VOC wordt vrijdagavond uitgezonden, maar het is nog niet duidelijk wat BNN precies met de getapete gesprekken gaat doen.

Trulli: "Toyota moet iets extra's doen"

Volgens coureur Jarno Trulli moet Toyota meer investeren in de TF109. Hij vindt dat het team meer downforce moet creëren om het verschil tussen hen en de concurrenten te kunnen verkleinen.

De resultaten van het team vallen erg tegen, ondanks de veelbelovende start van het seizoen. Toyota staat op dit moment derde in het constucteurskampioenschap, maar zowel Trulli als Timo Glock wisten niet te scoren in Duitsland.

Red Bull introduceerde in Engeland een B-versie van de RB5 en Trulli is van mening dat Toyota een grote stap moet maken om mee te kunnen strijden om de prijzen.

Tegenover autosport.com zei de Italiaan het volgende: "Als we nog mee willen doen, wordt het tijd om een flinke stap te zetten. Als we op dezelfde weg doorgaan, blijft het gat gelijk. Ik was erg blij met de start van het jaar, de team heeft het toen geweldig gedaan. Maar als we nu ons seizoen nog willen redden, moeten hetzelfde doen als Red Bull in Groot-Brittannië."

Anita Witzier naakt voor Reumafonds

Anita Witzier is uit de kleren gegaan voor de camera. De blootfoto’s die van de KRO-presentatrice zijn gemaakt, zijn bedoeld om geld in te zamelen voor het Reumafonds.

Met haar naaktshoot geeft Witzier het voorbeeld aan de kandidaten van haar nieuwe programma BlootGewoon. Daarin poseren tien groepen mensen in hun blootje voor de camera, elk voor een eigen goed doel. De jury kiest daarna de mooiste foto’s, die worden gedrukt op een blootkalender.

De opbrengst van die kalender wordt vervolgens weer evenredig verdeeld over de tien goede doelen. Uiteraard is dit hele proces te volgen op televisie - de eerste aflevering van BlootGewoon staat gepland voor 30 juli.

Het programma deed nogal wat stof opwaaien in Hilversum, voornamelijk vanwege het hoge naaktgehalte van de show.

Maar het draait eigenlijk niet zo om het bloot, aldus Witzier op de website van de KRO: "Het gaat over mensen die iets over hebben voor een ander en zichzelf daarbij kwetsbaar, bloot, opstellen. Waar je bij een gewoon goede doelenprogramma soms al na tien minuten weg begint te dommelen, word je hier bij de les gehouden door het blote element."

 

 


Anita Witzier naakt voor Reumafonds  (foto: DAG)

JPMorgan Chase boekt flink meer winst

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft in het tweede kwartaal de nettowinst met 36 procent zien stijgen tot 2,7 miljard dollar vergeleken met een jaar eerder. Het bankconcern liet donderdag weten dat de staatssteun van 25 miljard dollar volledig is terugbetaald.

De winst valt hoger uit dan analisten hadden verwacht. De inkomsten stegen met 41 procent tot 27,7 miljard dollar. JPMorgan Chase verdiende vooral meer geld met het adviseren bij zakentransacties. Wel zette de bank 9,7 miljard dollar opzij om kredietverliezen op te vangen. Dat was 4,3 miljard dollar een jaar eerder.

JPMorgan Chase heeft vorige maand de miljardensteun terugbetaald. De op een na grootste bank in de Verenigde Staten ontving het geld uit het noodfonds dat de Amerikaanse overheid had opgezet om de bankensector te steunen.

“Nu stop ik écht!” (3)

Ze toetst het nummer in en even later hoort ze een slaperige stem zeggen: “Ja, hallo?”
“Dag Jolanda. Met Pien. Ik wil je even bedanken dat je zo’n fijne vriendin bent. Je laat me gewoon stikken hè, het kan je niks schelen, hoe het met mij gaat…” Pien barst in snikken uit. Ze merkt wel dat ze met dubbele tong praat, maar haar boodschap is luid en duidelijk! Even blijft het stil. Dan zegt Jolanda: “Pien, ik wil nu graag slapen, want het is half drie. Je hebt gedronken. Morgen lunch bij ‘Ladies only” om half een?”

Dollarbezit China naar 2 biljoen

De buitenlandse valutareserves van China zijn in juni verder gegroeid. Het Aziatische land heeft nu het recordbedrag van 2,13 biljoen dollar (1,5 biljoen euro) in kas, bijna 18 procent meer dan een jaar geleden. Dit blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de Chinese centrale bank.

Amerikaanse staatsobligaties
Dit is ruim twee maal zoveel als Japan, het tweede land qua hoeveelheid buitenlandse geldreserves. Het overgrote deel van de reserves bestaan uit dollars, die voornamelijk worden belegd in schuldpapieren van de Amerikaanse overheid.

Volgens analisten komt de groei vooral door de zeer agressieve stimulering van de economie door de overheid en een toestroom aan buitenlandse investeringen en niet, zoals in het verleden, door het grote handelsoverschot (het meer exporteren dan importeren).

Veel buitenlandse investeerders zien China op dit moment als een betere bestemming voor hun vermogen dan andere grote economieën. De belangrijkste beursgraadmeter van China werd dit jaar dan ook al 74 procent meer waard. 

Chinese economie groeit als kool
Vandaag werd bekend dat de Chinese economie het tweede kwartaal met 7,9 procent is gegroeid op jaarbasis. Dit overtrof de verwachtingen.

Toch zetten enkele analisten vraagtekens bij het waarheidsgehalte van de door de Chinese overheid gerapporteerde groeicijfers. Zo is onder andere het elektriciteitsverbruik van China omlaag gegaan en is er minder CO2-uitstoot.

De sceptici waarschuwen voor China als nieuwe economische zeepbel.


Safin bergt tennisracket op

Marat Safin gaat zijn tennisracket aan de wilgen hangen, hij speelt nog acht toernooien en dan is het voorbij. De Rus vindt het genoeg en hekelt langzamerhand het tennisleven.

"Ik heb er genoeg van. Ben moe van het reizen, van het verblijf in hotels. De hele tour hangt me de keel uit", zei de 29-jarige Safin na afloop van de eerste ronde in het Zweedse Bastad. Daarin moest Safin zijn meerdere erkennen in de Spanjaard Nicolas Almagro: 3-6 en 6-7.

Eind 2008 gaf Safin al aan dat hij nog maar een jaar doorging met tennissen. Een baan als tenniscoach wil de Rus niet. "Nee, ik wil iets heel anders doen met mijn leven. Ik heb genoeg van rackets en ballen." Zijn belangrijkste overwinningen op zijn palmares zijn de winst van de US Open in 2000 en de Australian Open in 2005.

1,5 miljoen huizen VS gedwongen verkocht

In het eerste helft van het jaar is het aantal gedwongen verkopen van huizen in de VS gestegen naar 1,5 miljoen stuks. Dat is een toename van 15 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat maakte de marktonderzoeker RealtyTrac donderdag bekend.

In totaal ontving afgelopen halfjaar één op de 84 Amerikaanse huishoudens bericht over een gedwongen huizenverkoop.

Vooral in de Amerikaanse staat Nevada is het drama compleet. Daar was in de eerste helft van dit jaar één op de zestien huishoudens verwikkeld in een gedwongen huizenverkoop. In Arizona gaat het om een op de dertig huishoudens en in Florida om één op de 33 huizenbezitters.

In de cijfers zitten ook woningen die op de nominatie staan voor executieverkoop, maar waarvan de eigenaren nog een kans krijgen om aan hun verplichtingen te voldoen.


Omzet detailhandel bijna 9 procent lager

De omzet van de Nederlandse detailhandel daalde in mei met bijna 9 procent op jaarbasis. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). 

De omzetontwikkeling van de detailhandel werd in mei 2009 negatief beïnvloed door een minder gunstige samenstelling van de koopdagen dan in 2008. Na correctie voor dit effect komt de omzetafname uit op ongeveer 6 procent.

Binnen de detailhandel boekten de non-foodwinkels in mei 2009 fors minder omzet dan in mei een jaar eerder. De omzet nam met bijna 11 procent af. Dit is de grootste daling sinds 2000. Vooral tankstations waren de dupe door lagere brandstofprijzen.

Documentaire over dictator Kim Jong-il

In Noord-Korea wordt een lange serie documentaires gemaakt over het leven en werk van Kim Jong-il, de leider van het stalinistisch geregeerde land. Zuid-Koreaanse regeringsfunctionarissen hebben dit donderdag gezegd.

De mededeling voedt vermoedens dat het met de gezondheid van de Geliefde Leider niet goed is gesteld. Een woordvoerster van het Zuid-Koreaanse ministerie van Hereniging zei echter dat ze deze ontwikkeling niet kon duiden.

Het is niet bekend hoe Kim Jong-il er aan toe is. Onbevestigde berichten meldden eerder dat hij augustus vorig jaar een beroerte heeft gekregen en inmiddels ook aan alvleesklierkanker zou lijden. Hij heeft ook taken gedelegeerd aan een zoon.

 Al eerder verscheen De Grote Verlosser in een animatiedocumentaire

CIA wilde doodseskaders tegen al-Qaeda

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA wilde lange tijd doodseskaders inzetten om al-Qaedafiguren te vermoorden. Het plan om de moordenaars daadwerkelijk op te leiden, werd op het laatste moment afgeblazen door CIA-chef Leon Panetta.

Het Amerikaanse dagblad The Washington Post berichtte dit op gezag van een betrokken inlichtingenofficier.

Die zei dat Panetta er lucht van kreeg toen er werd voorgesteld het voornemen "in een meer operationele fase te voeren", dat wil zeggen eindelijk eens met trainen te beginnen. Panetta hoorde dit pas vorige maand. Hij kapte het hele plan af en lichtte de verantwoordelijke parlementstleden in. Het plan dateerde uit 2001, maar voor hen was het ook een primeur.

De Directeur Nationale Veiligheid van de huidige regering van president Barack Obama, Dennis Blair, steunt naar eigen zeggen het besluit om van de doodseskaders af te zien. Het was volgens hem een project dat zorgen baarde door "zijn ondoelmatigheid, onvolwassenheid en het gebrek aan overzicht en controle".

FOK!kers maken kermisradio Tilburg

Tilburg heeft niet alleen de grootste kermis van Europa, ze hebben ook het eerste eigen radiostation. FOK!kers Nolius, Kixass, Martijn en Elger zijn mede-initiatiefnemers van dit evenement. De eerste drie zijn ook al jaren drijvende kracht achter FOK!radio, Elger viel wel eens in en draait bij ActionRadio.

KermisFM zal tien dagen lang uitzenden vanaf de Tilburgse kermis. Hiervoor is een echte studio gebouwd waarin bekende en onbekende DJ's en artiesten belangeloos de bezoekers komen vermaken met muziek, radiospelletjes en optredens. Aanstaande maandag komt bijvoorbeeld de Coen & Sandershow (ook via 3FM) live vanaf KermisFM en woensdag zijn Giel Beelen en Rob Stenders te horen (niet via 3FM).

Voor het laatste KermisFM-nieuws kun je Twitter volgen. De programmering en de stream zijn te vinden via de site. Overigens is de radiozender in Tilburg ook via de ether te horen. De Tilburgse kermis start morgen en duurt 10 dagen.

Kermis fm

De studio in opbouw. (Foto: Kermis FM)

Monkey Island op Xbox Live Arcade

Liefhebbers van het aloude Monkey Island avontuur (en wie is dat nu niet?) kunnen hun hart weer ophalen. Deel 1 van de saga is nu als speciale uitgave beschikbaar op Xbox Live Arcade.

De game is flink onder handen genomen en grafisch opgepimpt naar Full HD kwaliteit. Voor de echte hardcore retro's bestaat nog wel de mogelijkheid met één druk op de knop om te schakelen naar de oude vertrouwde graphics van toen.
De soundtrack is eveneens aangepast aan de nieuwe eeuw en alle personages hebben nu ingesproken stemmen. Waarbij de stem van Guybrush Ulysses Threepwood, net als in de originele game, is ingesproken door Dominic Armato.

Martha op proef bij Den Bosch

Angelo Martha krijgt van FC Den Bosch de mogelijkheid een contract bij de club te verdienen. De verdediger is de komende tijd op proef bij de Brabanders.

De 27-jarige Amsterdammer, die interlands speelde voor de Nederlandse Antillen, is clubloos. Zijn contract bij Willem II liep afgelopen zomer af. Sinds 2002 speelde de verdediger 63 competitiewedstrijden voor achtereenvolgens SC Cambuur, MVV, ADO Den Haag en Willem II. Hij scoorde hierin één keer.

Onlangs was Martha, die gisteren al meespeelde in de verloren oefenwedstrijd tegen Gaziantepspor, nog op proef bij De Graafschap. Dit leverde hem geen contract op. FC Den Bosch kan wel een verdediger gebruiken nadat Samir El Moussaoui de club in de steek liet voor een stage bij Excelsior.

Oper vertrekt naar China

Andres Oper heeft een nieuwe club gevonden. De spits uit Estland verruilt Roda JC voor Shanghai Shenhua uit China.

Bij die Chinese club is ex-international Stan Valckx sinds januari technisch directeur. De 31-jarige Est moet nog wel medisch gekeurd worden. Als dit geen problemen oplevert, tekent hij in eerste instantie voor een half seizoen. Wel is in het contract een optie op nog eens twee seizoenen opgenomen.

Oper was sinds 2005 actief voor Roda JC. De Limburgers hadden nog een optie om zijn aflopende contract te verlengen, maar misten de financiële middelen om dit te doen. In vier seizoenen wist Oper 32 treffers te maken in de Eredivisie. Hij had hier 103 wedstrijden voor nodig.

Nederlanders massaal aan het oppotten

Er lijkt geen einde te komen aan de spaarwoede onder de Nederlanders. Volgens de jongste cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) groeide de totale omvang van de spaarmarkt in de maand mei tot een recordbedrag van bijna 284 miljard euro.

Dat betekent een stijging van ruwweg 40 miljard euro, ofwel 16 procent, ten opzichte van een jaar eerder.

De economische onzekerheid is volgens economen de belangrijkste reden voor de spaarzucht. "Mensen zijn voorzichtiger geworden en ze geven minder geld uit. Ze hebben de aandelenkoersen en de huizenprijzen zien dalen en zien de werkloosheid oplopen", zegt econoom Marten van Garderen van het ING Economische Bureau.

Opmerkelijk is dat sinds het begin van het jaar een behoorlijke verschuiving heeft plaatsgevonden van spaarrekeningen met een vaste looptijd, de zogenoemde spaardeposito's, naar vrij opneembare spaarrekeningen. Het totaal op de deposito's daalde van 96 miljard euro in januari tot bijna 82 miljard euro in mei.

Bolt gaat 'iets speciaals doen' in Parijs

Tijdens de Golden League-wedstrijd op de 100 meter, komende vrijdag in Parijs, staat iets speciaals te gebeuren. Dat zegt Usain Bolt in L'Équipe donderdag.

Of de drievoudig olympisch kampioen met 'speciaal' bedoelt dat hij zijn eigen wereldrecord gaat verbeteren, laat hij in het midden. "Ik beloof niets. Ik pin me nooit vast op tijden. Natuurlijk kan het, ik ben in vorm. Het is ook afhankelijk van hoe je je op de dag zelf voelt."

De concurrenten van Bolt -Asafa Powell en Tyson Gay- zullen niet aanwezig zijn in Parijs. "Misschien loop ik daardoor wel juist sneller. Hoe minder concurrentie, hoe meer ontspanning."

Klink: bij griepgolf moet zorg doorgaan

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen moeten voor september plannen klaar hebben om de zorg voort te kunnen zetten tijdens een grote uitbraak van de Mexicaanse griep, Nieuwe Influenza A (H1NI). In de zorg kan 30 tot 50 procent van het personeel zelf ziek worden. Dat is meer dan in andere sectoren.

De voortzetting van de hulpverlening kan daarmee "ernstig in gevaar komen", staat in een brief van minister Ab Klink (Volksgezondheid) die vandaag bij zorginstellingen op de deurmat valt. In de plannen moet komen te staan hoe de instelling de werknemers tegen het griepvirus beschermt en overbelasting van gezond personeel voorkomt. Ook goede voorlichting aan het personeel is van belang.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zal dit najaar, als de Mexicaanse griep zich naar verwachting sterk uitbreidt, bekijken of de zorg er genoeg aan heeft gedaan om patiënten te kunnen blijven helpen.

Schieten in third-person met Resident Evil 4 op de iPhone

Resident Evil 4 komt eind juli naar de iPhone. Dat heeft gameontwikkelaar Capcom via zijn twitter kanaal laten weten. Volgens Capcom komt de game aan het eind van deze maand eerst in Japan uit en volgt de rest van de wereld 'niet veel later'.

De iPhone versie van RE4 is zoals het zich nu laat zien een directe port van de PS2 versie. Al lijkt de gamer er grafisch iets minder sterk uit te zien dan zijn illustere PS2 voorganger.

De geruchtenstroom over de komst van een iPhone versie van RE4, was eerder deze week al op gang gekomen toen de game onverwacht opdook in de iPhone Apps store. Waarschijnlijk ging het daarbij om een fout, want de game werd al snel weer verwijderd.

Verschillende iPhone gamers hadden RE4 op dat moment al gedownload. Op Youtube verschijnen inmidddels de eerste filmpjes met ingame beelden.

Deze zomer DLC voor Transformers: Rise of the Fallen

Activision heeft bekend gemaakt dat ze deze zomer Downloadable Content voor de game Transformers: Revenge of the Fallen uit zullen geven voor PS3 en Xbox 360. Het pakket bevat onder andere tien nieuwe personages, drie nieuwe multiplayer maps, en één nieuw single-player personage voor zowel Autobot als Decepticon. Ook krijg je een Expert moeilijkheidsgraad met nieuwe leaderboards, en uiteraard Achievements en Trophies. Houdt FOK!games in de gaten voor een review van Transformers: Revenge of the Fallen!

CT: Hockeysters spelen gelijk tegen Argentinië

Op het toernooi voor de Champions Trophy in Sydney hebben de Nederlandse dames een gelijkspel tegen Argentinië behaald. De olympisch kampioen en titelverdediger Argentinië bleven steken op 2-2.

Voor Nederland scoorde Kim Lammers de gelijkmaker, nadat Noel Barrionuevo de score had geopend. Maartje Paumen bracht Oranje op voorsprong via een strafcorner, maar een doelpunt van opnieuw Barrionuevo liet de eindstand op het bord zien.

Vrijdag nemen de hockeysters het nog op tegen Australië, het gastland van de Champions Trophy. Ze spelen dan om een plek in de finale.

Amy Winehouse officieel gescheiden

Amy Winehouse is weer officieel vrijgezel. Via een versnelde rechterlijke procedure gingen de zangeres en echtgenoot Blake Fielder-Civil vandaag  uit elkaar. Geen van beiden had de moeite genomen voor deze gelegenheid naar de rechtbank te komen.

Dat het koppel zou gaan scheiden was al in januari bekendgemaakt. Naar verluidt zou Blake een flink hapje willen meesnoepen van Amy’s miljoenen, maar wat voor financiële regeling het duo heeft getroffen is niet bekend.

Amy Winehouse trouwde Blake Fielder in mei 2007, maar een droomhuwelijk is het nooit geweest. Fielder bracht meer tijd door achter de tralies dan ervoor, en beider drugs- en alcoholverslavingen deden de liefde ook weinig goed. Winehouse gaf later toe dat ze haar man wel eens aanvloog in een dronken bui. De scheiding werd uiteindelijk door Blake aangevraagd. "Ik moet haar laten gaan om haar leven te redden", meldde een quasi-bezorgde Fielder afgelopen november nog.

Inmiddels was Amy al voor een maandenlange rehab naar het eiland St. Lucia vertrokken, waar ze het wel héél goed kon vinden met acteur Josh Bowman. "Voor dit moment vergeet ik gewoon even dat ik getrouwd ben", zou de zangeres hebben gezegd. Begin deze week keerde Winehouse na haar sabbatical van 8,5 maand weer terug in Engeland.

PC specs en US releasedatum Red Faction: Guerrilla bekend

THQ heeft laten weten dat onze Amerikaanse vrienden de game Red Faction: Guerrilla op 11 september in huis kunnen halen. Ze zijn nog bezig met het afmaken van de regionale distributie van de game. Dus wanneer de game ook in Europa verschijnt is nog niet bekend, maar dat zal hoogst waarschijnlijk ook in september zijn. Voor de game zul je minimaal een 2GHz dual-core processor moeten hebben, 1GB RAM en een 128 MB videokaart. Als je de game grafisch een tandje hoger wil zetten zul je een 3.2GHz processor moeten hebben, 2GB RAM en een 256MB videokaart.

Bourdais moet ander werk zoeken

Scuderia Toro Rosso heeft vanochtend bekendgemaakt dat Sebastien Bourdais afgelopen zondag in Duitsland zijn laatste race voor het team heeft gereden. Al eerder waren er geruchten over zijn mogelijke ontslag.

"De samenwerking met Sebastien, die bezig was aan zijn tweede seizoen bij ons team, heeft niet aan onze verwachtingen voldaan. We hebben daarom besloten om hem voor de volgende race in Hongarije te vervangen", aldus teambaas Franz Tost.

Vorig jaar scoorde Bourdais nog punten bij zijn eerste race. Hij kwam in Australië als zevende over de streep, net als op het circuit van Spa later in het seizoen. Dit jaar kwam hij nog niet verder dan twee achtste plaatsen in Australië en Monaco. Hij werd echter regelmatig verslagen door teamgenoot Sebastien Buemi.

Officieel is nog niet bekend wie Bourdais zal gaan vervangen, maar verwacht wordt dat dit Jaime Alguersuari zal zijn. De Spanjaard, die vandaag een aërodynamische test voor het team uitvoert op het circuit van Vairano in Italië, zou daarmee de jongste coureur in de Formule 1 ooit worden.

Voor meer sportnieuws zie FOK!sport.

Spits Fejzullahu tekent bij NEC

Vandaag is de transfer beklonken van aanvaller Erton Fejzullahu (21) die overkomt van het Zweedse Mjällby. Fejzullahu tekent een contract wat hem voor de komende vier seizoenen aan NEC bindt.

Technisch directeur Carlos Aalbers van NEC roemt het talent van de nieuwe aanwinst: "Erton is een multifunctionele speler die op meerdere posities in de aanval of als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Bovendien is hij snel en beschikt hij over scorend vermogen."

Fejzullahu die over een Zweeds paspoort beschikt is geboren in Kosovo. De aanvaller is enthousiast over zijn transfer: "In Nederland wordt altijd aanvallend gedacht en offensief gespeeld. Voor jonge aanvallers een ideale leerschool om jezelf als speler te ontwikkelen en te verbeteren. Ik ben 21 jaren jong, maar verwacht veel van voetballen in de Eredivisie en hoop op plaatsing voor de Europa League."

Over de werkwijze van de Nijmegenaren is de spits zeer te spreken. "NEC werkt met veel jonge spelers en die filosofie staat me zeer aan. Gedurende de afgelopen week heb ik een indruk gekregen van NEC, van Nijmegen, van het stadion en van een aantal mensen dat er werkt. Een warme club met behulpzame en vriendelijke mensen. Ondanks de interesse uit Zweden, Denemarken en van andere Nederlandse clubs, voelde N.E.C. goed aan en ik hoop hier mooie tijden te gaan beleven. Ik weet dat NEC onlangs Europees heeft gespeeld tegen onder meer Tottenham Hotspur en Udinese, die tijd wil ik met de club opnieuw gaan beleven!"

Barcelona heeft oogje op Poulsen

Barcelona heeft geïnformeerd naar de diensten van de Deense middenvelder Christian Poulsen van Juventus. Christian Poulsen lijkt in de pikorde van De Oude Dame te zijn gedaald na de komst van het Braziliaanse duo Diego en Felipe Melo in Turijn.

Poulsen kwam in 2008 over van Sevilla, maar kan een jaar later alweer terugkeren in de Primera División door de interesse van Barcelona. "Er is contact tussen de Catalaanse club en Juventus", bevestigt de zaakwaarnemer Jorn Bonnesen tegenover bold.dk.

De Deen heeft nog een contract voor drie jaar en zint niet op een haastig vertrek. "Hij is goed genoeg om te spelen en het is aan hem om te beslissen of hij wil blijven en voor zijn plek wil vechten", aldus Bonnesen.

Vacansoleil maakt voorselectie Vuelta bekend

De Nederlandse wielerploeg Vacansoleil Pro Cycling Team heeft een voorselectie van dertien renners gemaakt die mogelijk naar de Vuelta a España gaan. Uit die groep renners worden er uiteindelijk negen gekozen die definitief de ronde rijden.

De Vuelta begint eind augustus in Assen. Daar wordt een proloog verreden op het TT Circuit.


Voorselectie Vacansoleil:
Borut Bozic, Matteo Carrara, Baden Cooke, Johnny Hoogerland, Sergey Lagutin, Björn Leukemans, Gerben Löwik, Marco Marcato, Jens Mouris, Matthé Pronk, Bobbie Traksel, Frederik Veuchelen en Lieuwe Westra

Van Gaal wil ploeg bouwen rondom Ribéry

Bayern München-trainer Louis van Gaal heeft een belangrijke rol ingeruimd voor Franck Ribéry in zijn team. De Franse smaakmaker is volgens de Nederlandse succescoach de belangrijkste speler van der Rekordmeister.

"Ik heb voor hem en om hem dit systeem gemaakt", aldus Van Gaal donderdag. De Nederlander beschouwt Ribéry als de spil van zijn nieuwe team. Ribéry werd de afgelopen dagen nadrukkelijk gelinkt aan een vertrek naar Real Madrid. Vanwege een blessure miste de Fransman al meerdere trainingen.

Bij Bayern werkt Van Gaal momenteel met 28 spelers. De Nederlander wil zijn spelersgroep nog wat inkrimpen. "De grootte van de groep zou zeker tot problemen kunnen leiden. We hebben bijvoorbeeld vijf aanvallers voor twee posities", zei Van Gaal tegen de Duitse media.

Gent strikt De Smet als opvolger Ruiz

AA Gent heeft niet lang hoeven te wachten op de opvolger van de naar FC Twente vertrokken Bryan Ruiz. Stijn De Smet wordt voor 1,2 miljoen euro overgenomen van Cercle Brugge.

De Smet en Gent bereikten enige tijd geleden al een akkoord over een meerjarig contract, maar De Buffalo's moesten wachten op het vertrek van Ruiz voordat men tot actie kon overgaan. De Smet zal vrijdag de laatste medische tests ondergaan, waarna hij zijn handtekening zet onder zijn contract.

De Smet beseft dat er veel van hem verwacht wordt bij zijn nieuwe club. "Ruiz was vorig seizoen de beste speler van België. Het is aan mij om het vertrouwen van Gent waar te maken", aldus de aanvaller in Het Nieuwsblad.

Cercle Brugge was tot nu toe de enige club in de loopbaan van de 24-jarige De Smet. Voor de groen-zwarte brigade scoorde hij 32 keer in 151 wedstrijden.

Alan Wake voorlopig verder als Xbox 360-exclusive

Remedy Entertainment heeft laten weten dat het Alan Wake-project nu een Xbox 360-exclusive is, omdat de PC-versie nu definitief op de plank is gezet.

Het bericht volgt op de uitspraken van de hoofd-scriptschrijver Alan Wake, dat het team zich nu volledig concentreert op de Xbox 360-versie. Daarop heeft een woordvoerder van Remedy bevestigd dat elke beslissing voor een PC-versie nu volledig by de publisher Microsoft Games ligt.

"Onze plannen voor een PC-versie zijn nu open en daardoor is een gezamelijke launch voor PC/Xbox niet mogelijk in dit late stadium. Remedy heeft een lange staat van dienst in PC Gaming en we zouden dolgraag een PC-versie beschikbaar maken voor onze PC-gamers. Echter, dit zal uiteindelijk een beslissing zijn van onze publisher,"
aldus de woordvoerder van Remedy Entertainment.

NL pedo gaat wegrotten in Thailand

De kans dat de 52-jarige Willem Gerard Knoppien ooit nog voet zet in Nederland is klein. De in Thailand op heterdaad betrapte pedofiel kreeg vandaag 37 jaar aan zijn broek.

In 2007 werd Knoppien betrapt toen hij een 12-jarige jongen lag te misbruiken. In de maanden ervoor had hij vaker deze jongen, die hij bij zijn ouders had weggehaald, misbruikt. Overigens heeft Knoppien de jongen wel betaald voor de seks. Omgerekend 2 euro veertig per keer.

[Upd] Rui Costa volgende uitvaller

De Portugese wielrenner Rui Costa lijkt de volgende renner die Parijs niet gaat halen in deze Tour de France. De renner van Caisse d'Epargne viel woensdag in de etappe en beschadigde daarmee de gewrichtsbanden rond zijn linkersleutelbeen.

Ook een aantal van zijn ploeggenoten gingen onderuit. De Spanjaarden David Arroyo, Luis Pasamontes en José Joaquin Rojas smakten tegen het asfalt, maar zij lijken verder te kunnen in La Grande Boucle.

Eerder vielen al Sébastien Joly (Française des Jeux), Óscar Pereiro Sio (Caisse d'Epargne), Kurt-Asle Arvesen (Saxo Bank), Robert Gesink (Rabobank), Koldo Fernández (Euskaltel), Jurgen Van de Walle (Quick-Step), Danilo Napolitano (Katusha), Eduardo Gonzalo (Agritubel), David Le Lay (Agritubel) en Piet Rooijakkers (Skil-Shimano) uit.

Update

Rui Costa is niet van start gegaan in de etappe van donderdag. Daarmee is hij de elfde uitvaller in deze Tour.

Hleb denkt aan vertrek bij Barcelona

Middenvelder Aleksandr Hleb overweegt om zijn club FC Barcelona in de winterstop van komend seizoen te verlaten.

De Wit-Rus kwam vorig jaar zomer over van Arsenal, maar kon geen grote rol spelen in het voorbije successeizoen van Barcelona. Hleb wil de komende maanden voor zijn kans gaan in Catalonië, maar denkt aan een vertrek als hij niet meer speeltijd krijgt.

"Op dit moment ben ik nog altijd een speler van Barcelona", zegt Hleb (28) tegenover Sport Express. "Ik zal mijn best doen, maar als mijn situatie niet verbetert zal ik op zoek moeten naar een andere club."

In zijn carrière kwam Hleb ook uit voor het Duitse VfB Stuttgart.

Lucio vertrekt naar Inter

Verdediger Lucio verruilt Bayern München voor het Italiaanse Internazionale. Bij de nerazzurri tekent de Braziliaan een driejarig contract. De 31-jarige Lucio maakte sinds medio 2004 deel uit van de selectie van der Rekordmeister.

Voor Bayern speelde Lucio in vijf seizoenen 144 wedstrijden in de Bundesliga, waarin hij zeven keer scoorde. In de jaren 2005, 2006 en 2008 won de Braziliaan de dubbel met de Zuid-Duitsers.

De afgelopen weken waren er signalen dat er een vertrek van Lucio zat aan te komen. De nieuwe trainer Louis van Gaal twijfelde aan de international van Brazilië, die zich hierover vervolgens verbolgen toonde in de media.

Bij Bayern had Lucio nog een contract tot medio 2010. Over de transfersom zijn door beide clubs geen mededelingen gedaan. Lucio won recentelijk de Confederations Cup met zijn land Brazilië. In de met 3-2 gewonnen finale tegen de VS maakte de verdediger de winnende treffer.

Rutten verwacht nog een verdediger

PSV wil nog voor hun eerste wedstrijd in de Europa League een nieuwe verdediger gepresenteerd hebben. Fred Rutten verwacht een defensieve versterking nu Francisco 'Maza' Rodriguez vier tot zes weken uit de roulatie is.

De oefenmeester heeft nu met Kromkamp, Marcellis, Ooijer, Salcido en Pieters nog maar vijf volwaardige verdedigers tot zijn beschikking.

"Het wegvallen van Maza is niet alleen heel jammer voor hemzelf, maar ook erg vervelend voor PSV. We willen niet gehaast te werk gaan in de zoektoch naar een vervanger en voor kwaliteit kiezen. Het moet niet zo zijn dat we onder druk van de omstandigheden de controle verliezen op wat we werkelijk willen[i]", aldus de PSV-trainer donderdag in [i]BN/De Stem.

Loterij-toeristen op weg naar Italië

De hoge jackpot in de Italiaanse lotto trekt steeds meer buitenlanders aan. Per auto, per trein of met een georganiseerde busreis bezoeken vooral Slovenen, Kroaten, Fransen en Duitsers massaal Italiaanse grensplaatsen om lottoformulieren in te vullen. Ze hopen zo de jackpot van de SuperEnalotto te winnen, die vandaag op 95,5 miljoen euro staat.

"Vooral in de weekeinden is het druk", aldus de eigenaar van een tabakswinkel nabij het station van Triëst in de Italiaanse krant La Repubblica. De stad ligt niet ver van de grens met Slovenië. Iedere 24 uur is er in juli 10,8 miljoen euro ingezet, aldus de krant.

Andere lucratieve lotto’s in Europa zijn de Spaanse traditionele kerstloterij El Gordo (de Vette) en de Euopese lotto Euro Millions, die in meerdere Europese landen wordt gespeeld. Onder andere in België, Frankrijk en Groot-Brittannië, maar niet in Nederland.

Cavendish nadert record Hinault

Mark Cavendish won woensdag voor de achtste keer een rit in de Tour de France. Slechts drie renners pakten meer ritzeges voor hun 25e verjaardag. François Faber (15), Bernard Hinault (10) en Rafaele di Paco (9).

De 24-jarige Brit evenaarde in Saint-Fargeau Freddy Maertens. Hij kan nog een serieuze bedreiging worden voor Bernard Hinault, want er worden deze Tour nog enkele vlakke ritten verreden.

Dopingbureau AFLD beklaagt zich over UCI

AFLD en de UCI verrichten tijdens de Tour de France dopingtests, maar de samenwerking tussen beide partijen verloopt verre van goed. AFLD-directeur Pierre Bordry heeft nu zelfs felle kritiek geuit op de UCI.

"Ik ben niet zeker dat men voor iedereen dezelfde regels in dezelfde omstandigheden toepast." Volgens de Franse radiozender RTL gaat het over een geval dat een UCI-controleur in Andorra in het hotel van de Astanaploeg eerst 55 minuten lang koffie heeft gedronken voordat hij een renner aan een test heeft onderworpen. Er waren twee controleurs van het AFLD bij hem, maar deze stuurde hij weg. Hierop heeft het AFLD haar beklag gedaan bij de UCI omdat de regels niet overal op eenzelfde manier worden toegepast.

Makaay: "We trainen harder dan onder Verbeek"

Feyenoord is uit op eerherstel na het mislukte afgelopen seizoen. Volgens aanvaller Roy Makaay is de Rotterdamse selectie goed op weg om dit te bewerkstelligen.

De nieuwe trainer Mario Been levert goed werk, zo vindt Das Phantom. "We trainen echt veel harder dan vorig seizoen onder Gertjan Verbeek," zegt de routinier in het Algemeen Dagblad. "Ik zou het nog net niet Duits willen noemen, maar we lopen veel, afgewisseld met voetbal. Zo hoort dat ook in een voorbereiding."

De aanpak van Been werpt volgens Makaay zijn vruchten af. "Bijna iedereen is topfit, niemand klaagt en de sfeer is heel goed. Je hoeft geen insider te zijn om te zien dat er nu al heel veel veranderd is ten opzichte van vorig seizoen. Dat straalt er vanaf."

"Iedereen wil er een veel beter jaar van maken dan het vorige, ik ook. En als je ziet hoeveel kwaliteit er in deze ploeg zit, moet dat ook gewoon lukken," gaat Makaay verder. "Zaterdag tegen Sporting Lissabon wacht een mooie test, dan kan je goed zien waar we staan. Tot nu toe heb ik er een heel goed gevoel over. Als we het seizoen goed beginnen, kan het een heel mooi jaar worden."

Boonen bang voor massasprint

Quick Step-renner Tom Boonen heeft zich dit jaar in de Tour nog niet bezig gehouden met de massasprints. De Belg die zes etappezeges in de Tour boekte en in 2007 de groene trui naar Parijs bracht zegt niet te veel risico's meer te willen nemen en daarom sprints te mijden.

"Ik ben niet meer de kerel die in 2004 met een mes tussen de tanden op leven en dood sprintte. Daarvoor ben ik niet meer dom genoeg," zei Boonen. "Ik ga niet meer teveel risico's nemen. Ik rem liever een keer vaker dan dat ik tegen de grond sla. Al ben ik altijd een voorzichtige geweest. Ik was nooit een kamikaze en deed nooit vreemde dingen."

'Binnenkort lijkgevoede legerrobot'

Robotic Technology Inc., een bedrijf in de Amerikaanse staat Maryland dat in opdracht van het Pentagon robots ontwikkelt, is bezig met de ontwikkeling van een nieuw prototype gevechtsmachine.

De Energetically Autonomous Tactical Robot, of in het kort EATR, “kan op eigen houtje biomassa in de omgeving vinden, dat opeten en de energie eruit halen. Ook conventionele en alternatieve brandstoffen als benzine, kerosine, diesel, kolen en zonne-energie kunnen het ding voeden”, aldus de website van het bedrijf.

De “biomassa” die genoemd wordt, zou niet gelimiteerd zijn tot alléén planten. Ook dieren- en mensenlijken, waar enorm veel energie in opgeslagen is, kunnen door het ding worden verteerd. Op de plek waar de robot actief ingezet zal worden – het slagveld – is daar natuurlijk een overvloed aan.

De robot wordt aangedreven door stoom. Door de verbranding van het materiaal wordt water opgewarmd en stoom gecreëerd. Volgens het bedrijf is dit slechts het begin, en zouden vanuit het EATR-platform in de toekomst ook ambulances, transportvoertuigen en zelfs hele slagschepen met de technologie aangedreven kunnen worden.

Het voorlopige ontwerp. (Bron: FOX/Robotic Technology Inc.)

'Een op zes klikt op spam'

Een op de zes mensen heeft ooit gereageerd op spam. Dit blijkt uit een onderzoek van de Messaging Anti-Abuse Working Group (MAAWG) onder achthonderd Amerikanen en Canadezen waarover techworld.nl bericht.

Als reden om te klikken op spam gaven veel mensen aan nieuwsgierig te zijn naar de inhoud van de mail, of interesse te hebben in het product dat wordt aangeboden.  Het MAAWG-onderzoek stelt dat juist doordat er zo’n grote groep mensen af en toe een spambericht opent zoveel spam verstuurd wordt. Het op deze manier slijten van je product is namelijk rendabel genoeg om er mee door te gaan.

Uit een andere studie van de universiteit van Californië blijkt echter dat bijzonder weinig mensen ook daadwerkelijk een product aanschaffen na het krijgen van een spambericht. De universiteit analyseerde 350 miljoen spamberichten en concludeerde dat slechts 28 mensen ook daadwerkelijk een aankoop deden. Dit succesniveau van 0.0000081 procent is volgens het rapport echter nog steeds genoeg om spam rendabel te maken.

Leeftijdsadvies voor online games

Voor spelletjes die via internet te spelen zijn, is nu een leeftijdsadvies beschikbaar. Zo kunnen ouders zien of de game schadelijk is voor hun kinderen. PEGI (Pan European Game Information) heeft hiertoe een nieuw pictogram ontwikkeld, zo liet een woordvoerder gisteren weten.

PEGI zette al leeftijdsadviezen op verpakkingen van computerspellen. De symbolen waren sinds 2003 zwart-wit. De logo’s hebben nu de kleuren groen, rood en oranje gekregen, afhankelijk van de leeftijd. Ook is het plusteken (+) weggehaald dat achter de leeftijd stond, omdat het voor verwarring bij consumenten zorgde.

De nieuwe pictogrammen zijn vanaf 1 september verplicht op alle nieuw uitgebrachte spellen.

Vitesse dreigt hoofdsponsor kwijt te raken

De economische crisis gaat ook aan Vitesse niet voorbij. De Arnhemse ploeg dreigt hoofdsponsor Afab kwijt te raken.

De financiële dienstverlener uit Amersfoort betaalt voor de naam op het shirt van Vitesse zeven ton per jaar, maar wil dit bedrag terugbrengen. Tot de Arnhemmers een vervangende hoofdsponsor hebben gevonden zal Afab haar verplichtingen gewoon na blijven komen.

Bourdais officieel weg bij STR

Scuderia Toro Rosso heeft zojuist bekend gemaakt dat Sébastien Bourdais afgelopen zondag in Duitsland zijn laatste race voor het team heeft gereden. Al eerder waren er geruchten over zijn mogelijke ontslag.

"De samenwerking met Sébastien, die bezig was aan zijn tweede seizoen bij ons team, heeft niet aan onze verwachtingen voldaan. We hebben daarom besloten om hem voor de volgende race in Hongarije te vervangen", aldus teambaas Franz Tost.

Vorig jaar scoorde Bourdais nog punten bij zijn eerste race. Hij kwam in Australië als zevende over de streep, net als op het circuit van Spa later in het seizoen. Dit jaar kwam hij nog niet verder dan twee achtste plaatsen in Australië en Monaco. Hij werd echter regelmatig verslagen door teamgenoot Sébastien Buemi.

Officieel is nog niet bekend wie Bourdais zal gaan vervangen, maar verwacht wordt dat dit Jaime Alguersuari zal zijn. De Spanjaard, die vandaag een aerodynamische test voor het team uitvoert op het circuit van Vairano in Italië, zou daarmee de jongste coureur in de Formule 1 ooit worden met zijn 19 jaar en 115 dagen.

Jan Smit kreeg trap in zijn gezicht

Jan Smit kreeg niet zomaar een paar klappen van de 37-jarige Wim, de ex-man van zijn nieuwe liefje Liza. Nee, hij kreeg ook een trap in zijn gezicht. Dat zegt Liza's moeder die gisteren uitgebreid haar verhaal deed in RTL Boulevard.

"Wim trapte Jan in zijn gezicht. Ik ben ertussen gekomen. Het is erg voor Jan, want hij heeft er niks mee te maken. De relatie tussen Wim en Liza zou zonder Jan ook wel uit zijn gegaan. Soms maken de hersens van Wim kortsluiting..."

Intussen is het dorp meer dan ooit verdeeld. De een zegt dat Wim stuk was nadat Liza hem had bedrogen. Hij zou huilend op de dijk zijn gezien en draaide door toen Jan en Liza niet wilden vertellen waar ze zijn dochter mee op vakantie zouden nemen. Een vriend van Wim: "Ze weigerden het adres te geven. Jan zei: ’Het gaat je niks aan.’ Ik denk dat ze het niet wilden geven uit angst voor fotografen of zo. Ze zitten ook op een plek waar meer bekende Nederlanders naartoe gaan. Maar Wim vindt dat hij er recht op heeft, het is ook zijn dochter. Hij moet toch weten waar ze zijn kind mee naartoe nemen? En daarna sloeg hij door."  

De moeder van Liza zegt echter dat Wim allang het vakantieadres had. Jans buren vinden het zielig voor Jan. "Als kind was hij gek op Liza. Nu heeft hij haar eindelijk." Maar anderen zeggen weer: "Jan en Liza werden betrapt in de wc van hun kroeg toen Liza nog getrouwd was met Wim." Jan Smit doet overigens geen aangifte. Liza heeft dat wel gedaan.

Doe ook mee aan onze Volendam-poll.

H1N1 in delen Engeland verzesvoudigd in 1 week

In bepaalde delen van Groot-Brittannië is het aantal vastgestelde gevallen van Mexicaanse griep afgelopen week verzesvoudigd. Vooral in Londen en Birmingham wordt de situatie zo langzamerhand nijpend. Dit meldt het Royal College of General Practitioners' Research and Surveillance Centre, dat in Birmingham gevestigd is.

Het totaal aantal gevallen is in het land in één week met 42 procent gestegen. In het noorden van Engeland waren er tussen 29 juni en 6 juli 6,6 mensen op de 100.000 besmet. Dat is nu 37,2. Het midden van het land steeg van 42,8 naar 93,9, het zuiden deed het iets beter met 72,1 naar 74,9. Bij 200 of meer is er officieel sprake van een epidemie.

Groot-Brittannië is qua aantal besmettingen na Mexico en de VS nu het derde land. Afgelopen week meldden ruim 27.000 mensen zich bij hun dokter met griepverschijnselen. Daarvan heeft naar schatting een derde ook daadwerkelijk het gevreesde H1N1-virus onder de leden, hoewel de werkelijke aantallen hoger zullen liggen omdat de meeste mensen gewoon thuis uitzieken zonder de dokter te bezoeken.

Officiële cijfers over het aantal besmettingen worden morgen bekendgemaakt. Professor Steve Field van het eerder genoemde Royal College: “De varkensgriep verspreidt zich momenteel razendsnel door het land. Huisartsen zeggen dat ze onder veel druk worden gezet door mensen die vermoeden dat zijzelf of een familielid het griepvirus heeft opgelopen.” Field voegt daaraan toe, dat na de dood van een zesjarig meisje afgelopen week de paranoia onder het volk enorm is gegroeid.

In totaal zijn er nu 16 doden gevallen in Groot-Brittannië. Kinderen tussen vijf en 14 worden het hardst geraakt, met 160 gevallen per 100.000 inwoners. Onder de vijf is dat getal 114, tussen 15 en 44 89,4. Gevallen worden behandeld met griepremmers als Tamiflu en Relenza. Een vaccin is er nog niet, maar wordt in het najaar verwacht.


Als de griep Joe zou heten, had Jim Reeves er in de jaren vijftig al een liedje over.
 

Betalen voor speelsessies op PSN

Sommige van jullie zullen zich misschien nog wel de arcade-hallen herinneren. Je kon simpelweg bij je favoriete arcade-kast gaan staan en voor 50 cent kon je dan lekker los gaan met de game totdat je tijd op was. 50 cent verder en je kon weer lekker verder spelen. Wellicht gaat er ook zo'n systeem komen voor het Playstation Network.

Waar je de downloadbare games via het PSN nu nog helemaal moet kopen wordt het in de toekomst wellicht mogelijk om per speelsessie te betalen. In Japan is hiervoor een proef gestart met het spelletje Trash Panic, een variant op Tetris. Het is mogelijk om de game voor 1500 Yen te kopen of om voor 100 Yen drie speelsessies te spelen. Na deze drie speelsessies moet er dan opnieuw betaald worden om verder te kunnen spelen. Of er binnenkort meer games met dit systeem gaan werken is nog onbekend.


Boek: Joshua Spanogle - Gaaf

Dr. Nathanial (Nate) McCormick heeft het maar niet makkelijk. Na zijn breuk met zijn vorige werkgever, het CDC (Centers for Disease Control and Prevention), is hij naar San Francisco verhuisd om dichter bij zijn vriendin te zijn. Maar de relatie wil maar niet vlotten, dus als hij gebeld wordt door een oude schoolvriend, weet hij wel waar hij zijn tijd in gaat steken. Deze oude schoolvriend, Paul Murphy, heeft een interessant geval voor hem, maar als Nate op de stoep staat bij hem, blijkt deze vriend, samen met zijn gezin, op een gruwelijke manier te zijn vermoord. Als Nate een dag later een stapel foto's en een USB-stick vindt met daarop gezichten met enorme kankerachtige gezwellen, besluit hij te onderzoeken waar Paul hem voor had gevraagd. Dat blijkt echter niet zo makkelijk. De slachtoffers op de foto's zijn nagenoeg onvindbaar, de enkeling die hij weet op te sporen wil niets zeggen, uit angst voor represailles.

Pastoor geen tijd voor laatste sacramenten

Een pastoor in het Oost-Vlaamse Mater heeft het flink verbruid bij de familie van een inmiddels overleden vrouw. De pastoor, Patrick Derde, weigerde de diepgelovige vrouw de laatste sacramenten toe te dienen omdat hij 'geen tijd' had, zo meldde de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws vandaag.

"Sorry, ik heb vandaag, morgen en volgende week geen tijd", antwoordde de pastoor op het verzoek van de zieke vrouw om haar de laatste sacramenten te komen toedienen.

Roger Vander Beken, de weduwnaar van de vrouw, noemt die reactie "onvoorstelbaar arrogant". Hij heeft besloten de uitvaart van zijn vrouw in een andere parochie te houden.

De pastoor snapt alle ophef niet. "Ik heb drie parochies en weinig tijd. Nu ben ik op kamp met de jeugdbeweging, dus ben ik weer niet vrij", aldus de geestelijke.

Vrouw in been geschoten op toilet

Een 53-jarige Amerikaanse vrouw in Florida had onlangs de schrik van haar leven: terwijl ze rustig op het toilet zat, vloog er ineens een kogel in haar been.

Foutje van de buurvrouw op het toilet naast haar. Deze 56-jarige dame liet haar wapen per ongeluk op de wc-vloer kletteren en daardoor vuurde het pistool af. Het slachtoffer raakte hierbij lichtgewond aan haar been. Volgens de berichten had de onhandige dame overigens wel keurig een wapenvergunning. Of ze die na dit klunzige incident ook mag houden, is onbekend.

Rondje op terras duurste in Amsterdam

Wie op een terras zit en een rondje wil geven, is het duurste uit in Amsterdam. Een rondje kost daar gemiddeld 16 euro. De hoofdstad is dit jaar al voor de zesde keer de duurste terrasstad van Nederland.

Dat blijkt uit het vandaag verschenen onderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. Dat neemt elk jaar een kijkje op de meest toeristische pleinen en gebieden van de 21 grootste steden van Nederland. De onderzoekers bestellen op elk terras twee fluitjes, twee rosé en twee fris.

Rotterdam en Den Haag volgen met gemiddeld 15,20 euro. In Nijmegen betaalt een terrasbezoeker het minst: 13,30 euro. Ook Dordrecht (13,33 euro) en Arnhem (13,70 euro) zijn relatief goedkoop. Landelijk steeg de prijs voor een rondje overigens met 3,3 procent naar 14,26 euro.

Ajax wint van Bristol City

Ajax heeft woensdagavond haar eerste duel tijdens het trainingskamp in Engeland gewonnen van Bristol City. De Amsterdammers wist het oefenduel met 4-0 te winnen. Een van de doelpunten kwam op naam van Albert Luque.

Voor de thee stond Ajax al op een 2-0 voorsprong. De nieuwbakken aanvoerder Luis Suárez en Urby Emanuelson troffen doel. Na rust scoorde Luque de 3-0 en Dennis Rommedahl de 4-0. Doelman Stekelenburg wist zijn doel schoon te houden.

Doelpuntenmaker Luque, die vorig seizoen verhuurd was aan Málaga, begint aan zijn derde seizoen in Amsterdam. In het eerste seizoen kwam de aanvaller zestien keer in actie waarin hij vier maal wist te scoren. Of Luque dit seizoen in de Eredivisie speelt is nog niet duidelijk. Málaga wil de Spanjaard graag terug hebben. Of Ajax hem wil laten gaan is nog maar de vraag. Luque staat nog tot medio 2010 onder contract bij Ajax. De Amsterdamse club haalde hem twee jaar geleden voor acht miljoen op bij Newcastle United.

Ruim halve tracklist Guitar Hero 5 bekend

RedOctane heeft vandaag weer ruim twintig tracks onthuld die speelbaar zullen zijn in Guitar Hero 5. Het gaat hierbij om nummers als "So Lonely" van The Police, en het op de GamesCom in Keulen vast erg populaire "You Give Love A Bad Name" van Bon Jovi. Tevens heeft RedOctane de nieuwe drumkit getoond voor de game. Hij is vrij gelijk aan de vorige met een paar kleine tweaks.

Attack! Attack! UK - "You And Me"
Band Of Horses - "Cigarettes, Wedding Bands"
Beastie Boys - "Gratitude"
Beck - "Gamma Ray"
Billy Squier - "Lonely Is The Night"
Blur - "Song 2"
Bob Dylan - "All Along The Watchtower"
Bon Jovi - "You Give Love A Bad Name"
Children Of Bodom - "Done With Everything, Die For Nothing"
Coldplay - "In My Place"
Darker My Love - "Blue Day"
Darkest Hour - "Demon(s)"
David Bowie - "Fame"
Deep Purple - "Woman From Tokyo ('99 Remix)"
The Duke Spirit - "Send A Little Love Token"
Elliott Smith - "L.A."
Elton John - "Saturday Night's Alright (For Fighting)"
Face To Face - "Disconnected"
Garbage - "Only Happy When It Rains"
Iggy Pop - "Lust For Life (Live)"
Jeff Beck - "Scatterbrain (Live)"
Johnny Cash - "Ring of Fire"
John Mellencamp - "Hurts So Good"
Kaiser Chiefs - "Never Miss A Beat"
Kings Of Leon - "Sex On Fire"
Kiss - "Shout It Out Loud"
Love and Rockets - "Mirror People"
My Morning Jacket - "One Big Holiday"
Nirvana - "Lithium (Live)"
The Police - "So Lonely"
Queens Of The Stone Age - "Make It Wit Chu"
Rammstein - "Du Hast"
Rose Hill Drive - "Sneak Out"
Santana - "No One To Depend On (Live)"
Sonic Youth - "Incinerate"
Screaming Trees - "Nearly Lost You"
Stevie Wonder - "Superstition"
Sublime - "What I Got"
The Bronx - "Six Days A Week"
The Rolling Stones - "Sympathy for the Devil"
The Sword - "Maiden, Mother & Crone"
The White Stripes - "Blue Orchid"
Thin Lizzy - "Jailbreak"
Thrice - "Deadbolt"
Tom Petty & The Heartbreakers - "American Girl"
Vampire Weekend - "A-Punk"
Wolfmother - "Back Round"

Team 17: "PSN is indie en XBLA is mass-market"

Met de komst van Xbox Live Arcade en later de PlayStation Store en WiiWare moest het voor kleine ontwikkelaars makkelijker worden om een product in de markt te zetten, zonder enorme ontwikkelings- en marketingkosten. Volgens Martyn Brown van ontwikkelstudio Team 17 begint alleen langzaam datzelfde probleem nu ook te ontstaan op XBLA, de kosten om te developen zouden te hoog zijn om te innoveren op het platform.

Volgens Brown werkt het heel simpel. Ontwikkelaars die een game op PSN of XBLA willen zetten moeten daarvoor toestemming hebben van respectievelijk Sony of Microsoft. Zij moeten dus de games leuk vinden, want anders gebeurt er niks. Nu is het zo dat je bij Microsoft inmiddels al een bepaalde reputatie moet hebben, is dat bij Sony niet zo. Die gaan vaak voor nieuwe en innovatieve titels, waar Microsoft zich op de commerciële mainstream-markt richt.

Het is hierdoor in de loop der jaren enorm veel moeilijker geworden om een game op XBLA te krijgen. Zo kost de remake van Alien Breed van Team 17 een slordige $2,5 miljoen om te onwikkelen, niet een budget dat kleine studio's vaak beschikbaar hebben. Toch wil Brown Microsoft niet helemaal zwart maken. Er komen ook erg veel aanvragen voor titels op XBLA en er is nu eenmaal maar een beperkte hoeveelheid plek.

Flinke monsters in Serious Sam HD

Gisteren kondigde CroTeam aan dat voor de remake van Serious Sam: The First Encounter het publiek de rest van de maand suggesties kan insturen voor one-liners in de game. Maar wat is nu een aankondiging zonder screenshots waarin we weer de absurde monsters te zien krijgen die Sam moet gaan bevechten. Dus bij deze alsnog drie shots die nog niet de legioenen aan aliens tonen die Sam nog wel eens tegenkomt, maar al wel de grote einzelgangers onder het invasieleger.

Serious Sam HD komt eind deze zomer naar XBLA en PC.


Goedemorgen!

Ook deze ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws, en stelt hij een lastige vraag. Vandaag: discriminatie of terechte selectie:

Marokkaantjes waren niet welkom als medewerker bij AH-To Go filialen op NS-stations. Want “er kwamen al meer dan genoeg Marokkaantjes over de vloer.” Dat blijkt een maatregel te zijn van NS-dochter Servex, die de winkels op stations beheert. Veel mensen spreken schande van deze maatregel, en NS-woordvoerder John Krijgsman put zich uit in diepe verontschuldigingen. En inmiddels is de discriminerende maatregel teruggedraaid.

[upd] Vermiste kinderen teruggevonden

Op de website van De Telegraaf staat sinds vannacht een opsporingsbericht voor twee kinderen uit Maastricht. De twee kinderen, de 6-jarige Justin Hofman en de 7-jarige Ivo Bovens uit de wijk Hazendans worden sinds gisteravond vermist, nadat zij samen in de speeltuin gingen spelen. De kinderen zouden om 20.00 uur thuis zijn, maar zijn nog steeds niet terug.

Justin droeg een blauw T-shirt, een lichte 3/4 broek en blauwe schoenen. Hij heeft een klein postuur en heeft een oorringetje in zijn linkeroor. Ivo is flink van postuur en droeg donkere bovenkleding. Ook hij droeg een lichte 3/4 broek. Daaronder droeg hij donkerblauwe sportschoenen.

Iedereen die meer weet over de verdwijning van de jongens, de twee ergens heeft gezien of iets opmerkelijks heeft gezien bij de speeltuin, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Maastricht. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844.

Update 8.53 uur
De Limburgse Courant meldt dat de twee jongens kort na de vermissing al waren gevonden. Zij hadden zich in de flat vergist.

Met dank aan bierspons voor de submit.

Specialisten slepen Klink voor de rechter

Minister Klink (Volksgezondheid, CDA), wordt voor de rechter gesleept door medisch specialisten. De reden is de korting op hun inkomens met elf procent die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gisteren vaststelde in opdracht van de minister.

De minister besloot tot deze maatregel omdat de kosten voor de specialisten vorig jaar enorm overschreden zijn door onder meer een fout in het declaratiesysteem voor specialisten bij de invoering van de vrije markt in de zorg. Enkele groepen specialisten gingen hierdoor vele tientallen procenten meer verdienen en sommige groepen zelfs het dubbele.

375 miljoen euro
In totaal gaat het om een overschrijding van 375 miljoen euro, dat volgens Klink teruggegeven moet worden. De specialisten die te veel kregen moeten samen 150 miljoen euro ophoesten, het resterende bedrag moet door alle specialisten samen worden teruggegeven.

Volgens de Orde van Medisch Specialisten is de korting 'onacceptabel'. Volgens hen is de overschrijding zwak onderbouwd en moet hier beter onderzoek naar gedaan worden. Ook vinden zij het oneerlijk dat alle specialisten moeten opdraaien voor de inkomensstijging van enkele groepen collega's.

Vergadering NZa-maatregel
De Orde van Medisch Specialisten zal vandaag over de NZa-maatregel vergaderen. De woordvoerder van de Orde laat in ieder geval al weten: "Sowieso dagen we Klink voor de rechter". Hoe dat gaat gebeuren (via een kort geding of op een andere manier), zal vandaag duidelijk worden. Daarnaast overwegen de specialisten om zich terug te trekken uit alle overlegorganen en commissies waaraan Klink of zijn ambtenaren deelnemen.

Ook de NZa krijgt stevige kritiek van de orde.  Zij voeren volgens de Orde 'slaafs' de orders van Klink uit. "De NZa gedraagt zich als een uitvoeringsorgaan van minister Klink", laat de woordvoerder weten.

Serie-aanrander naakt op fiets

Een 32-jarige man uit Alkmaar is door de politie opgepakt omdat hij verdacht wordt van een serie aanrandingen. De man ging bij iedere aanranding vrijwel naakt naast zijn slachtoffers fietsen, waarna hij aan hun billen en borsten ging voelen.

Ruim twintig vrouwen hebben afgelopen jaar aangifte gedaan van de aanranding. De man ging overigens agressief te werk: het ondergoed van zijn slachtoffers trok hij in veel gevallen kapot. De aangehouden man heeft vijf van deze aanrandingen bekend.

'Albert Heijn To Go weert Marokkanen'

In enkele vestigingen van Albert Heijn To Go krijgen managers opdracht geen personeel van Marokkaanse komaf in dienst te nemen. Dat blijkt uit een intern overzicht van de afdeling personeelszaken, dat in handen is gekomen van het AD.

‘Geen Marokkanen’, staat er volgens de krant vetgedrukt achter de filialen Amsterdam-Westtunnel, Amsterdam Lelylaan en Den Haag Centraal Station. De lijst werd op 4 juni naar 31 Albert Heijn to go winkels verzonden. Managers moesten aangeven of de lijst nog klopte. Vanuit een van de filialen kreeg personeelszaken dezelfde ochtend nogmaals het verzoek: ‘Dringend! Geen Marokkanen!’

Bij de grootgrutter is men ‘ontzettend geschrokken’ van deze discriminatie. Maar Albert Heijn wijst er op dat het personeelsbeleid op de stationsfilialen van AH in handen is van Servex (onderdeel van de NS).

De NS biedt zijn excuses aan, ‘aan een ieder die het aangaat’. Woordvoerder Krijgsman: "Ons bedrijf wil juist een afspiegeling van de samenleving zijn." NS zegt ‘passende maatregelen’ te hebben genomen tegen de betrokken medewerkers.

Een AH-woordvoerster noemt het in het AD ‘een raadsel’ waarom een aantal To Go-winkels Marokkanen wil weren. Volgens een anonieme medewerker van AH To Go vinden de filiaalmanagers in Amsterdam en Den Haag dat er ‘meer dan genoeg Marokkaanse jongens werken en over de vloer komen’. "Dat zou bedreigend overkomen voor andere klanten."

Of is dit gewoon een kwestie van terechte personeelsselectie?

HSV onderhandelt met FC Groningen over Berg

Hamburger SV-directeur Bernd Hoffmann heeft in Paterswolde onderhandeld met vertegenwoordigers van FC Groningen over een transfer van aanvaller Marcus Berg, zo meldt Het Dagblad van het Noorden.

HSV deed vorige week een bod op de 22-jarige Zweed, maar dat werd geweigerd door FC Groningen. Directeur Hans Nijland van FC Groningen noemde het Duitse bod te laag voor 'een spits met de kwaliteiten van Berg.' Nijland nam woensdag samen met manager technische zaken Henk Veldmate plaats achter de onderhandelingstafel.

In de Duitse en Zweedse media werd gemeld dat het eerste bod van HSV negen miljoen euro bedroeg. Nijland ontkende dit, maar wilde niet zeggen om hoeveel geld het dan wel ging. Berg en HSV zijn het reeds eens over een meerjarig contract. Bovendien heeft de Zweed de medische keuring al met succes doorstaan.

CD: Gimikk - Untitled Concept

Met een verfrissende blik op de vierkwartsmaat is de nieuwe Amsterdamse technoschool bezig aan een nietsontziende internationale opmars. Twee van haar jongste leden zijn Daniel Sanchez en E-Contact. Beter bekend onder de alias Gimikk. De heren komen na een tijd op festivals en clubs te hebben gestaan uit met hun debuutalbum Untitled concept. Maar is dit debuutalbum net zo’n succes als hun live-acts?


'Kleine stap' begon veertig jaar geleden

Precies veertig jaar geleden begon een historische ruimtereis. Vanaf de ruimtebasis Cape Canaveral in Florida werd een raket met de astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins gelanceerd. Vier dagen later zou Armstrong als eerste mens ooit voet op de maan zetten.

De missie Apollo 11 maakte een oude droom werkelijkheid. Al in de negentiende eeuw fantaseerden schrijvers over bemande reizen naar de maan.

In de Verenigde Staten was de maan acht jaar voor Apollo 11 in beeld gekomen. De toenmalige Amerikaanse president John F. Kennedy had de maan in 1961 genoemd als doel van zijn ruimteprogamma. Door als eerste een mens op de maan te zetten wilden de VS bewijzen superieur te zijn aan de aartsvijand, de Sovjet-Unie.

Home bereikt een mijlpaal van 7 miljoen

Peter Edward, Europese director van Playstation Home, heeft bekend gemaakt dat inmiddels meer dan zeven miljoen mensen zich hebben aangemeld voor Playstation Home.

Verder wist hij te vermelden dat er in Europa al meer dan drie miljoen gebruikers waren sinds de release zeven maanden terug. Ook hebben deze Europese gebruikers meer dan 6 miljoen voorwerpen in Home aangeschaft. Wel gaf hij toe dat het voor een groot deel gratis downloads betreft, maar dat de service goed loopt en geld oplevert.

Het gebruikersprofiel van Home is voor circa 80% een man in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. Dit zou, volgens Peter Edward, aantonen dat het publiek zich langzaam aan het verbreden is. De gemiddelde speelsessie in Home is voor Europese gebruikers circa 56 minuten.



China stopt met electroshocks gameverslaafden

De Chinese overheid heeft de gameverslavingskliniek in Linyi, in de provincie Shandong, opdracht gegeven om te stoppen met de nogal controversiele elektrische schok-behandeling. Deze behandeling werd inmiddels gegeven aan meer dan 3000 jongeren. Het ministerie van Gezondheid heeft verklaard dat niet bewezen kan worden of de therapie veilig zou zijn.

Meer dan 3000 jongeren waren inmiddels al gedwongen het vier maanden durende programma te volgen of werden erin gelokt. Er was ook een mogelijkheid om je eigen kinderen aan het programma aan te bieden. Ouders/verzorgers moesten hiervoor een contract tekenen waarin zij toestemming gaven tot het geven van elektrische schokken tot 200 milli-ampere. De behandeling had een kostenplaatje van 6.000 yuan (circa 624 euro) per maand.

De schokken werden toegediend zodra een van de 86 regels van het centrum werden gebroken. Enkele van de 86 regels waren onder andere; geen chocola eten, badkamerdeur op slot doen, het nemen van pillen voor een maaltijd of zitten in de stoel van dr. Yang zonder toestemming.

De details van deze behandeling zijn onlangs naar buiten gekomen, zodra enkele ex-patienten hun ervaringen in de kliniek wereldkundig hadden gemaakt via het het Internet. Kong Lingzhong, eigenaar van een Chinees Internet verslavingsportaal gaf het volgende commentaar op de gebruikte methode: "We hebben geen flauw idee of deze vreemde behandeling enige bijwerkingen heeft."

Spaceshuttle Endeavour gelanceerd

De Amerikaanse spaceshuttle Endeavour is gelanceerd. Het ruimteveer vertrok gisteren (plaatselijke tijd) vanaf de ruimtebasis Cape Canaveral in Florida.

Enkele minuten na de lancering was op beelden van een camera die aan een brandstoftank was bevestigd, te zien hoe brokstukken door het beeld vlogen. Een paar daarvan raakten het hitteschild van de Endeavour. Wat de voorwerpen waren en of ze de missie in gevaar brengen, is nog niet bekend. "Dit is voor ons geen punt van zorg", bezwoer William Gerstenmaier van de NASA op een persconferentie na de lancering.

Het ruimteveer had eigenlijk vorige maand al moeten worden gelanceerd, maar de lancering werd tot vijf keer toe uitgesteld wegens een lek bij een brandstoftank en door het slechte weer.

De bemanning moet onder meer het laatste deel van de Japanse module Kibo naar het internationale ruimtestation ISS brengen. In deze 'veranda in de ruimte', zoals de NASA de Japanse uitbouw noemt, kunnen ruimtevaarders experimenten uitvoeren waarbij direct contact met de ruimte nodig is.

Met dank aan Morthill en B7142lbs voor de submit.

Vaker gesjoemel met digitale tachograaf

Vrachtvervoerders sjoemelen steeds vaker met de digitale tachograaf, een apparaat dat de rij- en rusttijden van vrachtwagenchauffeurs registreert. Dat stelt de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) in zijn vandaag gepubliceerde jaarverslag over 2008. Het kastje is sinds mei 2006 verplicht in alle nieuwe Europese vrachtwagens en bussen.

De digitale tachograaf is ingevoerd om fraude met rij- en rusttijden te bestrijden, maar werkt volgens de vakbonden in de vervoersbranche juist averechts. Het nieuwe kastje zou juist makkelijker te manipuleren zijn dan de ouderwetse analoge tachograaf. Ook werkgevers in de sector zijn ontevreden, omdat het apparaat veel administratieve rompslomp veroorzaakt.

Controleurs van de IVW constateerden vorig jaar de eerste gevallen van geknoei met de digitale tachograaf. Volgens een woordvoerder is het een snel groeiend probleem dat ook in andere Europese landen speelt en dat dit jaar van de inspectie extra aandacht krijgt. De Europese Commissie kondigde eerder dit jaar al maatregelen aan om fraude tegen te gaan.

De IVW constateert dat de tachograaf het wel gemakkelijker maakt om overschrijdingen van de rij- en rusttijden door chauffeurs aan te pakken. Vorig jaar liep 29 procent van de chauffeurs tegen de lamp. Dat was in 2007 nog 24 procent en het jaar daarvoor 21 procent. De inspectiedienst stelt vast dat de digitale tachograaf het vooral eenvoudiger maakt kleine overtredingen op te sporen.

Chauffeurs van touringcars letten beter op de rij- en rusttijden dan hun collega's in het goederenvervoer. Toch werd vorig jaar bij ruim 14 procent van de gecontroleerde bussen een overtreding geconstateerd. Dat percentage ligt iets hoger dan in het voorgaande jaar.

Geen meisjes meer

Het leven draait om meisjes en jonge vrouwen. De jonge vrouwen en meisjes in kwestie zullen daar wel weer heel anders over denken. Als ze er hetzelfde idee over zouden hebben, dan had ik aan iedere vinger wel tien meisjes en jonge vrouwen hangen en dat is nu eenmaal niet zo. Zo gaat dat zo vaak in het leven: daar waar je het meeste behoefte aan hebt, daar heb je chronisch tekort aan. Neem nu geld.

Timor: Michael had zin in concerten

Michael Jackson was topfit en had zin in de concerten die hij in Groot-Brittannië zou geven. Dat zei de Nederlandse danser Timor Steffens, die de afgelopen maanden met Jackson werkte aan diens nieuwe tournee, gisteren in het tv-programma RTL Boulevard. "Als hij danste, danste hij als een van ons, als iemand van achttien of twintig", aldus Steffens over de eind vorige maand overleden King of Pop.

Steffens werd tweede in het tv-programma So You Think You Can Dance en mocht vervolgens als achtergronddanser bij Jackson aan de slag. De afgelopen maanden trainde hij in Los Angeles, de laatste tijd met de wereldberoemde artiest erbij. "Het is abnormaal om naast hem te staan. Ik heb er geen woorden voor", vertelde Steffens. Hij heeft de Amerikaanse zanger leren kennen als een "hele bescheiden, lieve, pure man, down to earth, zacht en heel verlegen".

De Nederlander stond op het podium bij de herdenkingsdienst voor Jackson in het Staples Center in Los Angeles. "Dat was heel emotioneel", zei hij hierover. Steffens keerde dinsdag terug uit Los Angeles en is naar eigen zeggen nog elke dag bezig met wat er allemaal is gebeurd. Hoewel Jackson de concerten in de Londense O2 niet meer heeft gehaald, was de afgelopen periode voor de danser al bijzonder genoeg. "Mijn droom is uitgekomen. Ik heb toch met hem op het podium gestaan."

Michael was topfit en had zin in concerten  (foto: ANP)

Facebook naar 250 miljoen gebruikers

Het internetnetwerk Facebook blijft explosief groeien. Inmiddels zijn er 250 miljoen gebruikers, een stijging van 50 miljoen in iets meer dan drie maanden. Dat maakte de oprichter van het bedrijf, Mark Zuckerberg, gisteren bekend in een blog op de Facebook-website.

Het netwerk passeerde enkele maanden geleden de belangrijkste concurrent MySpace van mediamogul Rupert Murdoch. Om verder te kunnen groeien en de datastroom te kunnen verwerken, haalde Facebook Russische investeerders aan boord die tot 300 miljoen dollar in het bedrijf willen steken.

Bij Facebook kunnen gebruikers persoonlijke pagina's maken en met elkaar communiceren.

Facebook naar 250 miljoen gebruikers  (foto: ANP)

Debbie Rowe: actie om gelekte mails

Debbie Rowe wil juridische stappen nemen tegen een vriendin die e-mails heeft vrijgegeven waarin de ex-vrouw van Michael Jackson zich uitlaat over haar twee kinderen. In de mails zou Rowe hebben gezegd dat ze de voogdij over Prince Michael (12) en Paris (11) helemaal niet wil, aldus het Amerikaanse tijdschrift People gisteren.

Een van de mails, verzonden op 5 juli, zou de volgende tekst bevatten: "Wil ik de kinderen? Tuurlijk niet. Maak ik een goede indruk als ik om ze vraag? Absoluut. Ik wil niet overkomen als de vrouw die haar kinderen weggaf en ze daarna vergat."

De advocaat van Rowe heeft in een verklaring gezegd dat er een brief naar de vrouw, Rebecca White, is gestuurd. Daarin wordt de waarheid van de mails betwist en wordt geëist dat White de mails intrekt om juridische stappen te voorkomen.

Rowe woont 20 juli een hoorzitting bij over de voorlopige voogdij over de kinderen, die sinds de dood van hun vader eind juni bij oma Katherine Jackson verblijven.

Wie de moeder is van het jongste kind van Jackson, Blanket (7), is nooit bekendgemaakt.

Debbie Rowe dreigt met actie om gelekte mails  (foto: ANP)

Naakte man bekijkt grafbloemen

In Indiana (Verenigde Staten) is een 51-jarige man opgepakt omdat hij naakt rondliep op een kerkhof. Hij had naar eigen zeggen zijn kleren uitgetrokken omdat ze nat waren.

Een agent was toevallig aan het hardlopen over het kerkhof toen hij een naakte man in een vrachtwagen zag stappen en er vandoor zag gaan. Aan de hand van het kenteken heeft deze de naaktloper later kunnen traceren om een verklaring af te nemen.

In de verklaring vertelde de man dat hij de hele dag aan het golfen was geweest en zich, na een bezoek aan het graf van zijn schoonouders, had uitgekleed in de vrachtwagen omdat zijn ondergoed nat was. Vervolgens wilde hij de bloemen beter bekijken, maar doordat hij zijn bril was vergeten moest hij de vrachtwagen verlaten om ze goed te kunnen zien.

De man is opgepakt wegens openbare schennis van de eerbaarheid.

'Europese' zwembroek: penis te zien

In Orlando (Verenigde Staten) is in een Walt Disney World water park een man uit Connecticut opgepakt omdat hij het nodig vond zijn geslachtsdeel aan een 14-jarig meisje te laten zien.

De man had een opmerkelijke verklaring voor het hele gebeuren. Hij vertelde de politie namelijk dat zijn 'Europese stijl' zwembroek afzakte terwijl hij, ongeveer een meter van het meisje verwijderd, op zijn strandstoel lag.

Getuigen vertelden de politie echter een heel ander verhaal. Zij zeiden gezien te hebben dat de 51-jarige man, Bradford Pellet Biggers, zichzelf aan het betasten was ten tijde van het door hem beschreven 'afzakken van de zwembroek'.

Uitslagen tweede voorronde Champions League 16/07

Vandaag werden de eerste wedstrijden gespeeld in de tweede voorronde van de Champions League. Hieronder vind je de uitslagen. Gisteren werden er ook al voorrondes gespeeld.

ThuisUitUitslag
FC International Turku (FIN)FC Sheriff (MOL)0-1
PFC Levski Sofia (BUL)UE Sant Julià (AND)4-0
KF Tirana (ALB)Stabæk IF (NOR)1-1
NK Zrinjski (BOS)¦K Slovan Bratislava (SLO)1-0
FK Ventspils (LET)F91 Dudelange (LUX)3-0
FC WIT Georgia (GEO)NK Maribor (SLO)0-0
Maccabi Haifa FC (ISR)Glentoran FC (NIE)6-0
Debreceni VSC (HON)Kalmar FF (ZWE)2-0
FC København (DEN)FK Mogren (MON)6-0
Wisla Kraków (POL)FC Levadia Tallinn (EST)1-1
FC Salzburg (OOS)Bohemian FC (IER)1-1
FH Hafnarfjördur (IJS)FK Aktobe (KAZ)0-4

De returns zullen plaatsvinden op 21 en 22 juli.

'Real Madrid zet Zidane in bij transfer Ribéry'

Het Spaanse Marca meldt dat de kwestie-Franck Ribéry op korte termijn tot een einde zal komen.

Volgens het Spaanse medium zou de zaakwaarnemer van de Fransman momenteel in München zijn om de clubleiding van Bayern ervan te overtuigen het bod van Real Madrid op zijn cliënt te accepteren. Bij de onderhandelingen zou Real zelfs Zinedine Zidane willen inzetten om de transfer rond te krijgen. De voormalig vedette van De Koninklijke is tegenwoordig technisch adviseur van de club uit de Spaanse hoofdstad.

Bayern heeft tot op heden altijd de poot stijf gehouden inzake Ribéry. Bij Real hoopt men nu dat de Duitsers hun smaakmaker alsnog laten gaan, daar hij zich met zijn recente gedrag impopulair heeft gemaakt bij spelers en fans van Der Rekordmeister.

Sijsling naar kwartfinales challenger Manchester

Igor Sijsling is woensdag doorgedrongen tot de laatste acht van het challenger-toernooi in Manchester. In de tweede ronde versloeg Sijsling de Italiaan Riccardo Ghedin in drie sets: 4-6, 6-4 en 6-2.

De Nederlander bereikte het hoofdtoernooi als qualifier en speelt in de volgende ronde tegen de Slowaak Karol Beck, die 101ste op de wereldranglijst staat.

Voor Michel Koning was de tweede ronde het eindstation. Koning moest zijn meerdere erkennen in de Fransman Nicolas Mahut (133ste) in twee sets: 3-6 en 4-6.

PEGI-klassificatie voortaan in kleur!!1!eins!

Groot nieuws van de Pan European Game Information, de PEGI. Ze hebben de welbekende logo's die je op doosjes van games kon vinden aangepast en niet zo'n beetje ook niet. Zo zijn de plusjes achter de leeftijdsklassificaties geschrapt en zullen deze voortaan in kleur te bewonderen zijn. Daarnaast is er een speciaal logo ontwikkeld dat aangeeft dat de game online gespeeld kan worden. Vanaf heden zal er sprake zijn van een overgangsfase waarin publishers de logo's op doosjes mogen zetten en na 1 september van dit jaar is het zelfs verplicht.


Aanschouw de wereldschokkende vernieuwingen van de logo's
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.