Passagiersvliegtuig crasht in Iran

In het noordwesten van Iran is vandaag een passagiersvliegtuig neergestort van de Iraanse luchtvaartmaatschappij Caspian Airlines. Alle inzittenden zijn waarschijnlijk omgekomen, berichtten Iraanse media op gezag van de politie.

Er bestaat onduidelijkheid over het aantal mensen dat in het vliegtuig zat. Aanvankelijk meldden Iraanse media 150 inzittenden, maar later werd dat bijgesteld tot 168 of 169 personen (153 passagiers en vijftien of zestien bemanningsleden).

Het toestel van het Russische type Toepolev 154 stortte rond half twaalf 's middags (lokale tijd) neer in een akker in de buurt van de stad Qazvin. Het toestel was onderweg van Teheran naar de Armeense hoofdstad Jerevan. Een kwartier nadat het was opgestegen vanaf de internationale luchthaven Imam Khomeini, verdween het van de radar en stortte het neer.

Op beelden van CNN was een flinke krater in de akker te zien, omringd door puin en lichaamsdelen. Inwoners van het nabijgelegen dorp Janat Abad stonden bij de plaats van de crash. Reddingswerkers zijn nog onderweg.

De oorzaak van de ramp is nog onbekend. Er was geen harde wind, regen of onweer. Het zicht was goed.

Wrakstuk van het neergestorte vliegtuig  (foto: ANP)