Akgün in ziekenhuis na botsing met Pietersma

Mehmet Akgün van Willem II was bijna hersteld van een beenbreuk en leek de start van de competitie te gaan halen. De middenvelder van de Tilburgers moet echter weer een tijdje in de lappenmand doorbrengen.

Tijdens de training van dinsdag kwam hij bij een doelpoging in botsing met doelman Ariën Pietersma. Volgens het Brabants Dagblad werd hij daarna door een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

"Het zag er in eerste instantie helemaal niet goed uit", zegt hoofdtrainer Fons Groenendijk in de ochtendkrant. "Mehmet kon niet diep ademen. Vandaar dat we uit voorzorg een ambulance lieten komen."

Uit een onderzoek is gebleken dat Akgün in ieder geval enkele ribben heeft gekneusd. Hij bleef de afgelopen nacht ter observatie in het ziekenhuis. Vandaag zal er meer duidelijkheid komen over eventueel inwendig letsel.

Groenendijk baalt: "Heel vervelend voor Mehmet. En voor het team ook natuurlijk. Want hij is in principe toch één van de pijlers van het basiselftal dat ik voor ogen heb. Ik zag het helemaal zitten dat hij net op tijd voor de competitie weer helemaal fit zou zijn. En dan krijg je dit."

Akgün is niet de enige speler die Groenendijk moet missen. De trainer doet een oproep voor versterkingen. "Zoveel spelers hebben we al niet. Het ziet er naar uit dat we voorlopig ook nog geen beroep kunnen doen op Boy Deul en Paul Quasten."

"Ik hoop dat na de oefenwedstrijden van afgelopen weekend bij iedereen binnen de club duidelijk is geworden dat we versterking nodig hebben. Want ik kan mijn uiterste best doen als trainer en het kwalitatieve gemis ten opzichte van andere clubs proberen te compenseren met een surplus aan conditie en dergelijke, maar ik ben natuurlijk geen tovenaar."