FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 13 maart 2009

Bejaarde vliegt in brand door sigaret

Een 87-jarige man is om het leven gekomen doordat zijn kleding in brand vloog. De Amerikaanse Joseph Rusin was op de fiets een sigaret aan het roken toen zijn jas in brand kwam te staan.

Een FedEx bezorger zag Rusin vechten voor zijn leven en besloot hem te helpen. Rusin rolde in paniek over de grond. De bezorger heeft zijn brandblusser gebruikt om het vuur te doven.

Rusin was onderweg naar huis toen het noodlot toesloeg. De brandweer meldt dat het nylon jasje van Rusin in brand is gevlogen door zijn eigen sigaret. De bejaarde man is later in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

Aanklachten rond dood Anna Nicole Smith

Een jarenlange vriend van Anna Nicole Smith en twee psychiaters zijn gisteren aangeklaagd voor het in samenspraak verstrekken van medicijnen aan de ex-Playmate, in de jaren voor haar dood in 2007. Smith stierf aan een overdosis geneesmiddelen.

Volgens de aanklagers heeft het trio gezamenlijk duizenden verslavende pillen verstrekt aan Smith, "en vaak zonder enig medisch doel". De beschuldigde vriend is advocaat Howard Stern.

Anna Nicole Smith overleed op 39-jarige leeftijd, kort nadat ze een dochter ter wereld had gebracht. In die tijd overleed ook haar zoon. Haar dood leidde tot een juridische strijd over het vaderschap van het kind. Stern hield vol dat hij de vader was, maar dna-testen wezen fotograaf Larry Birkhead aan als verwekker.

Pathé ArenA mist belangrijkste dag van de week

De Pathé-bioscoop aan de ArenA Boulevard in Amsterdam-Zuidoost liep door de terreurdreiging van gisteren de belangrijkste omzetdag van de week mis. Dat zei Stéphan Linguy, theatermanager van Pathé ArenA, vandaag.

"We hebben veel geld laten liggen want de speelweek begint op donderdag." Op die dag komen alle nieuwe films uit. Linguy kon niet zeggen hoeveel omzet de bioscoop precies is misgelopen. "Het gaat in elk geval om een significant bedrag".

Veel mensen hadden via internet al een kaartje gekocht voor een film van gisteren. Zij krijgen hun geld terug, verzekerde de theatermanager.

Linguy zei blij te zijn dat de bioscoop vandaag weer de deuren mag openen. "Ik ben opgelucht, want het is geen fijne situatie als je niet precies weet wat er aan de hand is." Hij beschouwt vrijdag weer als een gewone dag. "Alles gaat weer zijn gangetje, er loopt wel wat meer politie op de boulevard maar verder is er niets bijzonders te zien."

Pathé ArenA mist belangrijkste dag van de week  (foto: ANP)

'Vermelden van etniciteit zelden relevant'

Het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN) zegt opgelucht te zijn dat er geen sprake blijkt te zijn van terroristische dreiging in Amsterdam. Dat verklaarde het SMN vrijdag.

De organisatie zei blij te zijn dat de Marokkaans-Nederlandse verdachten geen terroristische motieven hadden. Alle zeven verdachten zijn inmiddels vrijgelaten.

Het SMN zet wel kanttekeningen bij de informatievoorziening door politie en justitie. Die zou negatief hebben bijgedragen aan de beeldvorming rond Marokkaanse Nederlanders. Volgens de organisatie is het vermelden van de etniciteit van geweldplegers zelden relevant.

Alle concerten Michael Jackson uitverkocht

Alle kaarten voor de vijftig concerten die Michael Jackson in Londen geeft, zijn uitverkocht. Dat heeft de concertorganisatie tegenover de BBC bevestigd. Honderden fans stonden in de rij bij kaartverkoopadressen. Anderen probeerden via internet aan kaartjes te komen. Volgens de organisatie hebben 250.000 mensen dat laatste gedaan.

Er zijn in totaal meer dan een miljoen tickets verkocht. De organisatoren houden het erop dat de This Is It-tournee de snelst uitverkochte toer aller tijden is. Per minuut zijn 33 stoelen verkocht. De ster zelf zou zeer verheugd zijn met de belangstelling.

 

Bacterie gevonden in Erasmus Medisch Centrum

Op een deel van de afdeling intensive care van het Erasmus Medisch Centrum (MC) in Rotterdam is een bacterie aangetroffen. Het ziekenhuis heeft maatregelen genomen om verspreiding van de zogenoemde Acinetobacter-bacterie te voorkomen.

Dat heeft een woordvoerder van het Erasmus MC vandaag bekendgemaakt. De bacteriën zijn voor gezonde mensen relatief ongevaarlijk. Bij patiënten met een verminderde weerstand kunnen ze echter moeilijk te bestrijden infecties veroorzaken.

Het ziekenhuis is een onderzoek begonnen naar de bron van de bacterie. Ook is begonnen met het desinfecteren van de hele afdeling intensive care. Bezoekers en personeel dragen wegwerpkleding. Patiënten bij wie de bacterie is aangetroffen, worden geïsoleerd behandeld. Het Erasmus MC heeft een noodvoorziening ingericht om toch voldoende mensen intensieve zorg te verlenen.

Uitslag FC Groningen - Roda JC

Vanavond stond er in de Eredivisie een wedstrijd op het programma. FC Groningen nam het thuis op tegen Roda JC. Hieronder vind je de uitslag.

FC Groningen - Roda JC 2-0
72’ Holla 1-0
85’ Matavz 2-0

Toeschouwers: 22.000
Scheidsrechter: Liesveld
Stadion: Euroborg, Groningen
Gele kaart: Sankoh (FC Groningen), Vormer, De Wree, Bodor, Hadouir, Kah (Roda JC)

Opstellingen

FC Groningen: Luciano, Svejdik, Sankoh (Veldmate/77), Granqvist, Stenman, Ajilore (Matavz/74), Matthijs, Lovre, Holla, Kluin (Van der Laak/56), Berg

Roda JC: Castro, De Wree (Janssen/80), De Fauw, Kah, De Jong, Vormer (Yulu Matondo/80), Meeuwis, Delorge, Bodor, Hadouir, Cissé

[Upd] Friesinger wint, diskwalificatie Groves

Kristina Groves is in Vancouver wereldkampioen geworden op de 1.500 meter. De Canadese hield Anni Friesinger en Ireen Wüst achter zich.

Marrit Leenstra kwam als eerste Nederlands in actie. Ze reed een tijd van 1.59,86, uiteindelijk goed voor een elfde plaats. Friesinger miste door een blessure een groot gedeelte van het seizoen en moest daardoor als eerste van de favorieten in actie komen. Ze reed de beste tijd tot dat moment, 1.58,66. Wüst en Laurine van Riessen kwamen vervolgens tegen elkaar in actie en vooral Wüst kwam in de buurt van de tijd van Friesinger, 1.58,83.

In de laatste rit kwamen twee Canadezen, Kristina Groves en Kristine Nesbitt, in actie. Groves bleek overduidelijk de sterkste en won in 1.57,75. Nesbitt kwam niet aan de tijden van Friesinger en Wüst en werd vierde. Laurine van Riessen eindigde als achtste.

Update:
Kristina Groves is geen wereldkampioen. Ze is gediskwalificeerd vanwege het overschrijden van de lijn in de bocht. De titel gaat hierdoor naar Anni Friesinger. Ireen Wüst is tweede en het brons gaat nu naar Christine Nesbitt.

Uitslag:

#NaamLandTijd
1Anni FriesingerDuitsland1.58,66
2Ireen Wüst Nederland1.58,83
3Christine NesbittCanada1.58,88
4Daniela AnschützDuitsland1.58,91
5Katarzyna WójcickaPolen1.59,06
7Laurine van RiessenNederland1.59,53
10Marrit LeenstraNederland1.59,86

Vermoorde agent Noord-Ierland begraven

In Noord-Ierland is vandaag de agent begraven die maandag werd doodgeschoten door anti-Britse fanatici. Duizenden mensen verzamelden zich in de straten van zijn woonplaats Banbrigde, waar de begrafenisplechtigheid werd gehouden. Dat meldde de BBC.

Tijdens de rouwdienst haalde een plaatselijke bisschop uit naar de degenen die het vredesproces in de Britse provincie proberen te saboteren door mensen te vermoorden. "Jullie vergissen je enorm. Jullie weg is achteruit kijkend, de bevolking van Ierland en Groot-Brittannië heeft de betere weg voorwaarts gekozen. De weg van verzoening en aanpassing", zei bisschop John McAreavey.

De politieman werd doodgeschoten toen hij op patrouille was in het district Craigavon, ten noordwesten van Belfast. Het was al meer dan tien jaar geleden dat in de provincie een agent was vermoord.

Vermoorde agent Noord-Ierland begraven  (foto: ANP)

Italianen vinden 'vampierschedel'

Italiaanse onderzoekers hebben in de buurt van Venetië een interessante ontdekking gedaan. In een middeleeuws massagraf werden de overblijfselen van een vrouwelijke vampier ontdekt. In de mond van de vrouw stak een baksteen, die er volgens de onderzoekers honderden jaren geleden in was gestoken om te voorkomen dat de vampier 'meer slachtoffers zou maken'.

Uiteraard gaat het niet om een echte vampier, maar om een slachtoffer van de pest. In de middeleeuwen maakte deze ziekte veel dodelijke slachtoffers in Europa. Lichamen van overledenen werden vaak haastig in massagraven gedumpt. Door allerhande ontbindingsprocessen leken sommige lijken echter nog te bewegen en kwam er soms bloed uit hun mond. Ook rotten de lappen stof die het gezicht van de dode bedekten vaak weg door bacteriën die vrijkwamen uit de mond van de overledenen.

Veel middeleeuwse grafdelvers geloofden door deze verschijnselen dat de lichamen 'ondood' waren en zich voedden met andere lijken tot ze genoeg kracht hadden verzameld om als vampier uit de dood te herrijzen. De enige manier om een 'vampier in wording' de nek om te draaien was het plaatsen van een oneetbaar voorwerp, zoals een baksteen, in de mond van het pestslachtoffer. Vampiers werden bovendien gezien een belangrijke verspreider van de pest.

Volgens de Italiaanse antropoloog Matteo Borrini geeft de vondst van de schedel een interessant inkijkje in de rituelen omtrent vampiers. Ook kan het onderzoekers helpen een antwoord te vinden op de vraag waar en wanneer de vampiermythe precies is ontstaan.


Italianen vinden 'vampierschedel'  (foto: DAG)

Suriname besnijdt tegen aids

Suriname is begonnen met het gratis besnijden van mannen in de strijd tegen hiv/aids. Dat heeft de Surinaamse minister van Volksgezondheid, Celsius Waterberg, vandaag laten weten.

Het gaat om een proefproject van drie maanden in de hoofdstad Paramaribo. Het is de bedoeling dat de komende drie maanden bij honderd jongens en mannen tussen de 4 en 21 jaar oud de voorhuid wordt verwijderd. Bij succes wordt het project landelijk ingevoerd.

In Suriname zijn ongeveer tienduizend mensen besmet met hiv, het virus dat aids kan veroorzaken. Besnijdenis vermindert de kans op besmetting en overdracht van het virus sterk, stellen deskundigen.

Laatste vermiste ramp Keulen geïdentificeerd

Het stoffelijk overschot van de laatste persoon die na de instorting van het Historische Stadsarchief van Keulen werd vermist, is teruggevonden en geïdentificeerd. De vader van Khalil G. (24) identificeerde vrijdag het lijk van zijn zoon.

Dit heeft de regionale krant Kölner Stadt-Anzeiger gemeld. Het lijk van de Marokkaanse student was gisterenavond in de puinhopen gevonden, negen dagen na de ramp die waarschijnlijk is veroorzaakt door de bouw van de Noord-Zuidlijn van de metro.

Zondag was het lichaam van een 17-jarige bakkersleerling gevonden. Naast het Stadsarchief waren ook twee aanpalende huizen deels ingestort. De twee doden die bij de ramp zijn gevallen, woonden in een van die huizen.

Reddingswerkers hebben inmiddels het complete persoonlijke archief van Konrad Adenauer ongedeerd teruggevonden in de puinhopen. De christendemocraat was van 1917 tot 1933 burgemeester van Keulen en van 1949 tot 1963 de eerste bondskanselier van West-Duitsland. Volgens een archivaris is de redding "een echte sensatie".

Laatste vermiste ramp Keulen geïdentificeerd  (foto: ANP)

Berging verongelukte Boeing zaterdag verder

Koninklijke Saan verwacht morgen aan het begin van de middag de berging van de wrakstukken van de verongelukte Turkse Boeing te kunnen voltooien. De resten van het toestel van Turkish Airlines liggen sinds de crash van ruim twee weken geleden in een akker bij de Polderbaan van Schiphol.

De verwachting was dat het karwei vandaag al klaar zou zijn, maar dat is niet gelukt. Om 20.00 uur is het werk onderbroken tot morgenochtend 8.00 uur. Het staartstuk en wat kleinere stukken zijn nog niet in diepladers getakeld, aldus een woordvoerster van bergingsbedrijf Saan. Zondag gaan alle vliegtuigresten op transport naar hangar 4 op Schiphol-Oost.

In verband met de hijswerkzaamheden was de Polderbaan van Schiphol enige uren gesloten. De plek van het ongeval ligt in de aanvliegroute naar de Polderbaan. Vliegtuigen konden gebruikmaken van de Zwanenburg- en Buitenveldertbaan.

De tocht van de akker naar Schiphol-Oost duurt zondag van 07.00 uur tot 14.00 uur en gaat deels over de A9. Binnen deze tijd worden de wegen vanaf het Rottepolderplein tot aan de ingang bij Schiphol-Oost voor korte of langere periode afgezet. De oprit richting Badhoevedorp en Amsterdam zal voor langere tijd niet toegankelijk zijn. De politie en de gemeente raden weggebruikers aan naar de verkeersinformatie te luisteren.

Berging verongelukte Boeing zaterdag verder  (foto: ANP)

[WK] Marsicano verrast Davis op kilometer

Trevor Marsicano heeft, een dag na zijn zilver op de 1.500 meter, de titel op de 1.000 meter veroverd bij de wereldkampioenschappen afstanden in Vancouver. Marsicano kwam tot een tijd van 1.08,96, een nieuw baanrecord.

De 19-jarige Amerikaan Trevor Marsicano was de eerste van de favorieten die moest rijden. Marsicano, die gisteren op de 1.500 meter zilver won, reed met 1.08,96 een nieuw baanrecord en was ruim een seconde sneller dan de snelste tot dan. Jan Bos moest het in de rit daarna opnemen tegen de Japanner Obara. Bos reed een prima rit, maar met 1.09,27 kon hij de tijd van de Amerikaan niet verbeteren. De Rus Lalenkov, die vorig jaar nog brons won op de 1.000 meter bij de WK afstanden, nam het daarna op tegen de Japanse sprinter Nagashima. Nagashima opende weer supersnel maar moest de ritwinst aan de Rus halen die 1.10,30 reed.

De eennalaatste rit ging tussen de winnaar van het brons op de 1.500 meter, Denny Morrison, en Stefan Groothuis. Groothuis startte moeizaam maar wist het tempo van de Canadees bij te houden. Morrison wist Groothuis wel te verslaan en reed met 1.09,00 de tot dan toe tweede tijd. Groothuis kwam tot 1.09,25. Shani Davis, die gisteren de wereldtitel pakte op de 1.500 meter, en Simon Kuipers sloten het bal van de 1.000 meter. Davis dicteerde het tempo, maar Kuipers kon bijbenen. Hij wist de tijd van Marsicano echter niet te verbeteren en Davis kwam niet verder dan brons.Uitslag 1.000 meter:
#SchaatserLandTijd
1Trevor MarsicanoVerenigde Staten1.08,96
2Denny MorrisonCanada1.09,00
3Shani DavisVerenigde Staten1.09,02
4Stefan GroothuisNederland1.09,25
5Jan BosNederland1.09,27
6Simon KuipersNederland1.09,37

Rukkende Drent geilt op mannen in uniform

Voor de rechtbank van Assen had vandaag een 27-jarige man uit de Drentse hoofdstad moeten verschijnen. Omdat het vergrijp nogal gênant is, liet de Assenaar echter verstek gaan. De jongeman trok zich namelijk af voor het oog van een militair.

Afgelopen zomer reed de soldaat namelijk op de A28 van Groningen naar Assen, toen hem ineens een man achterop kwam, die hem seinde met zijn lichten. Vervolgens ging de man naast hem rijden, en wierp de militair kushandjes toe. Dit vond de soldaat allemaal wel best, maar toen de Assenaar zijn jongeheer uit zijn broek haalde en zichzelf afvogelde, werd het hem te veel. Hij noteerde het kenteken van de vreemde snuiter en ging aangifte doen bij de politie.

Toen de Drent werd verhoord, gaf hij toe zich te hebben afgetrokken. Hij bekende geil te worden van geüniformeerde mannen. Omdat hij zich toch enigszins schaamde voor zijn fetisj, liet hij vandaag zijn gezicht niet zien in de rechtbank. Desalniettemin veroordeelde de rechter hem tot zestig uur schoffelen, waarvan de helft voorwaardelijk.


De een krijgt een stijve van uniformen, de ander van bruine bonen...

Kramer gaat schaatsen voor energiekorting

Hoe beter Sven Kramer volgend seizoen schaatst, des te meer korting krijgen klanten van Essent op hun energierekening. Dit is het resultaat van een lucratief sponsorcontract dat Kramer heeft afgesloten met het energiebedrijf.

Essent, dat sponsor is van de World Cupcyclus alsmede titelsponsor van de internationale schaatskampioenschappen, zal begin volgend seizoen een grote publiekscampagne starten onder de naam Svencouver. Het betreft een éénjarige overeenkomst die allesbehalve simpel bereikt werd. Essent moest namelijk ook met TVM, de werkgever van Kramer, overeenstemming bereiken.

Flink meer overvallen in regio Utrecht

De regio Utrecht heeft te maken met een sterke toename van het aantal overvallen. Waren het er vorig jaar nog twintig rond deze tijd, nu staat de teller voor 2009 al op 42. Dat blijkt uit cijfers van de politie.

Hoe hoe komt dat het aantal overvallen bijna verdubbeld is, weet de politie niet. Deze week nog was de Zeeman in de Utrechtse wijk Lombok doelwit. De laatste weken waren er al zes keer eerder overvallen.

Ook Nieuwegein wordt geteisterd door criminelen. Daar werd in korte tijd een aantal supermarkten overvallen.

Pieters maakt WK-ploeg bekend

Bondscoach Peter Pieters heeft zijn selectie bekend gemaakt voor het wereldkampioenschap baanwielrennen in het Poolse Pruszkow, van 25 tot en met 29 maart.

Teun Mulder verdedigt zijn wereldtitel op de kilometer en Ellen Van Dijk haar vorig jaar veroverde titel op de scratch. Willy Kanis en Yvonne Hijgenaar zijn kandidaten voor goud in Polen. Kanis won dit baanseizoen de wereldbeker keirin en samen met Hijgenaar heersten ze op de teamsprint. Vera Koedooder, Amy Pieters en Van Dijk komen uit op de ploegachtervolging.

Bij de mannen komen naast Mulder Tim Veldt, Yondi Schmidt, Peter Schep en Pim Ligthart uit op individuele nummers. Ligthart, Sipke Zijlstra, Arno van der Zwet, Geertjan Jonkman, Levi Heimans en Roy Pieters vormen de achtervolgingsploeg. Daarnaast komen Van der Zwet en Heimans ook uit op de individuele achtervolging.

Vermeer in selectie Nederland B

Ondanks zijn veroverde basisplaats bij Ajax is Kenneth Vermeer niet uitgenodigd voor het Nederlands Elftal, wel mag de doelman gaan uitkomen voor Nederland B.

Nederland B komt op 27 maart in het Duitse Ahlen in actie tegen Jong Duitsland. Vier dagen later is in Kerkrade Jong Italië de tegenstander.

Voorlopige selectie Nederland B:

Doel: Erwin Mulder (Excelsior), Piet Velthuizen (Vitesse), Kenneth Vermeer (Ajax)
Verdediging: Kevin Hofland (Feyenoord), Arnold Kruiswijk (RSC Anderlecht), Erik Pieters (PSV), Paul Verhaegh (Vitesse), Rob Wielaert (Ajax), Gianni Zuiverloon (West Bromwich Albion)
Middenveld: Otman Bakkal (PSV), Wout Brama (FC Twente), Urby Emanuelson (Ajax), Leroy Fer (Feyenoord), Danny Holla (FC Groningen), Hedwiges Maduro (Valencia CF), Marcel Meeuwis (Roda JC)
Aanval: Nordin Amrabat (PSV), Roy Beerens (sc Heerenveen), Diego Biseswar (Feyenoord), Eljero Elia (FC Twente), Rydell Poepon (Sparta Rotterdam), Ricky van Wolfswinkel (Vitesse)

Edison Pop Oeuvreprijs voor Krezip

De Edison Pop Oeuvreprijs 2009 gaat naar Krezip. De Tilburgse formatie krijgt de prijs als beloning voor de prestaties in de afgelopen twaalf jaar. De Edisons in de categorie popmuziek worden op zondag 22 maart uitgereikt in Rotterdam. Dat maakte de Edison Stichting vandaag bekend.

"Geen band is in Nederland zo hartelijk omarmd door het grote publiek als Krezip. Van een onzekere, beginnende groep tot een sterk en doeltreffend collectief, Krezip is altijd met een onverwoestbare charme dichtbij haar fans gebleven", aldus voorzitter van de vakjury Leo Blokhuis.

Tijdens de uitreiking van Edison Pop wordt bekend wie de winnaars zijn van de overige acht beeldjes. Tenzij de hoogzwangere frontvrouw Jacqueline eerder bevalt, treedt Krezip op tijdens het evenement rond de popprijzen.

Edison Pop Oeuvreprijs voor Krezip  (foto: ANP)

Pellè niet tegen FC Utrecht

Aankomende zondag kan AZ in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht niet beschikken over Graziano Pellè. Om privéredenen is de spits voor enkele dagen naar zijn geboorteland Italië gegaan.

Het is daarnaast onzeker of Gill Swerts inzetbaar is omdat de verdediger last heeft van een kuit.

Pellè is terug naar Italië omdat zijn grootvader is overleden. "Ik heb hem geadviseerd te gaan. Anders zou hij het zich zelf misschien nooit vergeven," aldus AZ-coach Louis van Gaal.

FC Emmen ontslaat zestien spelers

FC Emmen begint het volgende seizoen met een vrijwel nieuwe selectie. De ploeg uit Drenthe is namelijk van plan om voor zestien spelers, waarvan het contract na dit seizoen afloopt, ontslag aan te vragen.

FC Emmen is genoodzaakt deze drastische maatregel te nemen, omdat de club financieel in zwaar weer zit. Daarnaast maakt men zich serieus zorgen over het voortbestaan van de club.

Het gaat in dit geval om Thomas Villadsen, Sander Danes, Jeffrey Brammer, Michael van der Kruis, Guus de Vries, Sieme Zijm, Robin Demeijer, Robbie Haemhouts, Callum Little, Marcel Pannekoek, Jesse Schotman, Morten Friis Jensen, Rogier Krohne, Geoffrey Verweij, Kiran Bechan en Rahim Ouedraogo.

Technisch manager Thiemo Meertens heeft laten weten dat de betreffende spelers voor 1 april een aangetekende brief zullen ontvangen. Deze zal betrekking hebben op het aanstaande ontslag van de spelers. "Dat is een formele procedure", liet hij weten. "Daarna bekijken we met welke spelers we nog weer gaan praten over een nieuw contract."

[WB] zege Raich, wereldbeker voor Cuche

Bij de wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom in het Zweedse Åre is de dagwinst gegaan naar de Oostenrijker Benjamin Raich. Raich zegevierde in een tijd van 2.18,95. Didier Cuche eindigde als derde en dat was genoeg om de wereldbeker te veroveren.

De Noor Aksel Lund Svindal was de verliezer van de dag. Svindal kampt met griep en eindigde op de negentiende plaats.

In de algemene wereldbekerstand naderde Raich koploper Svindal tot twee punten. Morgen is de laatste wedstrijd, de slalom.

Handelstekort VS bijna gehalveerd

Het Amerikaanse handelstekort (het meer importeren dan exporteren) is in de maand januari gedaald naar 36 miljard dollar. Dat is het laagste tekort sinds oktober 2002. Dit blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Het tekort is gedaald met 9,7 procent tegenover december 2008.

Het maandelijkse tekort op de handelsbalans piekte in 2006 op 68 miljard dollar. De daling naar 36 miljard dollar is een van tekenen dat de wereldhandel volledig aan het instorten is. De oorzaak van de daling moet vooral worden gezocht bij de sterke daling van de import, van ruwe olie tot Japanse auto's. Het Amerikaanse handelstekort is nu al voor de zesde maal op rij gedaald. De Amerikaanse import bedroeg in januari 161 miljard dollar, tegenover 125 miljard dollar aan export.

Handelstekort VS '02-'09

Musampa mag spelen tegen FC Twente

Kiki Musampa mag komend weekend al in actie komen voor zijn nieuwe werkgever Willem II. De 31-jarige Musampa is speelgerechtigd voor het duel met FC Twente, zo liet de KNVB vandaag weten aan de Tricolores.

Dat Musampa speelgerechtigd is, betekent overigens niet dat hij in de basis zal starten bij Willem II. Trainer Alfons Groenendijk acht de in Congo geboren middenvelder nog niet fit genoeg voor een hele wedstrijd en zal hem waarschijnlijk op de bank laten beginnen.

De oud-Ajacied zal dan mogen plaatsnemen naast clubtopscorer Frank Demouge. De blonde spits is nog niet honderd procent fit, maar kan evenals vorige week in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam in geval van nood invallen.

Sharapova alweer klaar in Californië

Maria Sharapova heeft haar rentree niet kunnen opluisteren met een overwinning. Bij het toernooi in Indian Wells verloor de voormalige nummer 1 van de wereld de eerste ronde van het dubbelspel met haar landgenote Elena Vesnina in drie sets van het Russische/Wit-Russische duo Makarova/Poetsjek. De setstanden waren 6-1, 4-6 en 10-7.

Voor Sharapova was het haar eerste wedstrijd sinds augustus vorig jaar. De Russin bleef sindsdien aan de kant vanwege een kwetsuur aan haar schouder waar ze in oktober aan geopereerd werd.

Na afloop van haar nederlaag zei Sharapova dat ze nog niet weet wanneer ze weer terug zal keren in het enkelspel. "Ik kijk het nog even aan. Ik ben ermee gestopt om mezelf een datum op te leggen. Ik moet het nog steeds rustig aan doen. Voorlopig voel ik mij gezegend dat ik weer op de baan sta. Ik voel me in elk geval heel wat beter dan toen ik op de operatietafel lag," aldus Sharapova.

Gemeente koopt lichtmasten stadion FC Eindhoven

De gemeente Eindhoven heeft alsnog besloten de vier lichtmasten van het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven te kopen, zo meldt de NOS. In eerder stadium wilde de gemeente nog niet tot de aankoop van de lichtmasten overgaan.

Er werd meer zekerheid geëist over de toekomst van Eindhoven, alvorens de gemeente actie zou ondernemen en zou overgaan tot de aankoop van de lichtmasten, die bij elkaar 350.000 euro waard zijn. Eindhoven zou eerst uit categorie 1 van de KNVB moeten verdwijnen, maar dit lukte niet.

De licentiecommissie van de voetbalbond vindt dat de financiële huishouding van de club nog altijd niet in orde is. "Nu een besluit van de KNVB uitblijft, nemen we zelf actie", aldus de reactie van de gemeente Eindhoven.

[WB] Aubert wint wederom op slalom

Nadat ze vorige week al de wedstrijd in Ofterschwang winnend wist af te sluiten, heeft de Franse skister Sandrine Aubert ook de laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen op de slalom op haar naam geschreven.

In het Zweedse Åre was de de Française over twee runs in 1:49.23 de snelste. De Duitse Fanny Chmelar werd in 1:49.29 tweede en de gedeelde derde plaats was voor de Zweedse Therese Borssen en de Tsjechische Sarka Zahrobska. Zij kwamen allebei tot 1:49.46. De Duitse Maria Riesch, die al zeker was van de wereldbeker op de slalom, werd vijfde.

Ook Volendam gaat niet door met Hoogervorst

Na FC Zwolle heeft ook FC Volendam besloten verdediger Jeffrey Hoogervorst geen contract aan te bieden, aldus de club op de eigen website. De 24-jarige Hoogervorst was de afgelopen weken op proef in het palingdorp.

Hoogervorst maakte in zijn jeugdjaren deel uit van de jeugdopleiding van Ajax om vervolgens op jonge leeftijd naar Spanje te vertrekken. In Spanje stond hij bij zowel FC Barcelona als Real Madrid onder contract. Bij beide grootmachten kwam hij echter niet verder dan het belofteteam.

De verdediger zoekt al enkele maanden naar een club en was in dat kader ook recentelijk op proef bij FC Zwolle. De club uit de Jupiler League wilde echter geen contract met Hoogervorst aangaan.

'John Mayer maakt het uit met Jennifer Aniston'

Zanger John Mayer heeft zijn relatie met actrice Jennifer Aniston verbroken. Dat meldden vandaag diverse Amerikaanse en Britse media. Het stel ging een jaar met elkaar om, maar was ook tijdelijk 'on a break'. Mayer maakte het nieuws destijds bekend in een tamelijk vage toespraak tegenover journalisten.

Ook ditmaal zou de 31-jarige zanger er een punt achter hebben gezet. Bij de uitreiking van de Oscars verschenen Mayer en Aniston (40) nog samen en ze zagen er gelukkig uit. De actrice vertrok daarna naar Europa om haar film Marley & Me te promoten. Na haar terugkeer zou het stel alleen maar ruzie hebben gehad, aldus vrienden.

Aniston had na haar huwelijk met Brad Pitt, dat in 2005 strandde, relaties met onder anderen acteur Vince Vaughn en model Paul Sculfor.

Amerikaan Farrar wint derde rit Tirreno

De derde etappe van de Tirreno-Adriatico is vanmiddag gewonnen door de Amerikaanse wielrenner Tyler Farrar. De rit ging van Fucecchio naar Santa Croce sull'Arno over een afstand van 166 kilometer.

De renner uit de Garmin-ploeg won de massaspurt voor de Brit Mark Cavendish en de Italiaan Enrico Rossi. De Fransman Julien El Farès, winnaar van de eerste etappe, blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Stekelenburg in voorselectie Oranje

Bert van Marwijk lijkt voorlopig het vertrouwen in Maarten Stekelenburg te behouden. De bondscoach van het Nederlands elftal nam de gepasseerde keeper van Ajax op in zijn voorlopige selectie voor de wedstrijden tegen Schotland (28 maart) en Macedonië (1 april).

Naast Stekelenburg zitten ook Michel Vorm en Henk Timmer in de voorselectie. Er is voorlopig dus nog geen plaats voor Kenneth Vermeer, die door trainer Marco van Basten tot eerste keus is gebombardeerd. Het heeft er dus alle schijn van dat Van Marwijk zich niet laat beïnvloeden door de gebeurtenissen in Amsterdam.

Op 20 maart maakt Van Marwijk zijn definitieve selectie bekend.


De voorlopige selectie:

Doel:
Timmer (Feyenoord), Stekelenburg (Ajax), Vorm (FC Utrecht)

Verdediging:
Boulahrouz (VfB Stuttgart), Braafheid (FC Twente), Van Bronckhorst (Feyenoord), Heitinga (Atlético Madrid), Marcellis (PSV), Mathijsen (HSV), Ooijer (Blackburn Rovers), Van der Wiel (Ajax)

Middenveld:
Afellay (PSV), Van Bommel (Bayern München), Engelaar (Schalke 04), De Jong (Manchester City), Sneijder, Van der Vaart (Real Madrid), Schaars, De Zeeuw (AZ)

Aanval:
Babel, Kuijt (Liverpool), Robben, Huntelaar (Real Madrid), Vennegoor of Hesselink (Celtic), Van Persie (Arsenal)

Boussaboun: "Ook AZ is kwetsbaar"

De Domstedelingen zullen een absolute topdag nodig hebben, maar FC Utrecht-aanvaller Ali Boussaboun gelooft zeker in een goed resultaat van zijn ploeg zondag tegen koploper AZ.

De Alkmaarders waren in de heenwedstrijd in het DSB Stadion (2-0) duidelijk de meerdere van Utrecht. Het zal zondag dan ook een zware middag worden voor de ploeg uit de Domstad, denkt ook Boussaboun. "We zullen aan de bak moeten en gedisciplineerd en geconcentreerd moeten spelen. AZ is een ploeg met veel kwaliteit, die elk foutje afstraft", blikt de aanvaller met FC Utrecht TV vooruit op het duel met de Alkmaarders.

Desondanks acht Boussaboun Utrecht zeker niet kansloos. "Je moet elke wedstrijd proberen punten te pakken, zeker als je thuis speelt. Natuurlijk maken we een kans, want we hebben een goede ploeg. Iedere ploeg is te kloppen en ook AZ is kwetsbaar. Als alles klopt, maken we een kans."

Contador grijpt macht in Parijs-Nice

Alberto Contador heeft op magistrale wijze de zesde etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. Hij nam daarnaast de gele leiderstrui over van Sylvain Chavanel, die het tricot de afgelopen dagen om zijn schouders had hangen.

Niki Terpstra hoorde vandaag bij het groepje vluchters dat al vroeg op avontuur ging. Tot dit gezelschap behoorden ook de Fransen Romain Feillu (Agritubel), Mickael Delage (Silence-Lotto), Cyril Lemoine (Skil-Shimano), Jérémy Roy (Francaise des Jeux) Christophe Riblon (Ag2r) en de Spanjaarden Javier Aramendia en Alan Perez (beiden Euskaltel - Euskadi).

De vluchters kregen echter geen ruimte van het peloton, waarna Roy ervoor koos om zich terug te laten zakken. De Fransman won gisteren nog de vijfde etappe van de rittenkoers. De zeven overgebleven renners kregen daarna alle ruimten en wisten een maximale voorsprong van meer dan zes minuten te pakken.

Op 28 kilometer voor de finish volgde een hergroepering, nadat Cervélo voor een tempoversnelling zorgde en de vluchters waren ingerekend. Aan de voet van de Montagne de Lure, die ook wel bekend staat als het zusje van de Mont Ventoux, nam Sebastien Joly de benen. Euskaltel-Euskadi zorgde echter voor een hoog tempo, waardoor hij al snel weer in het peloton zat.

Vervolgens was het Jens Voigt, die op tien kilometer voor het einde weg wist te springen. Na een demarage van Vladimir Efimkin (AG2R) sprong ook Contador mee, die Frank Schleck in zijn wiel had zitten. Efimkin kon niet volgen en moest afhaken. De twee overgebleven renners voegden zich bij Voigt, waar later ook de Spanjaard Colom nog bij kwam.

In het vervolg moesten Colom en Voigt lossen, waarna Contador de beslissende demarrage wist te plaatsen. Schleck, die niet kon volgen, zag de Spanjaard nog een tandje bij schakelen. Hierna wist hij met groot vertoon de finish te bereiken en daarmee ook de gele leiderstrui veilig te stellen.

'Real Madrid gaat flink reorganiseren'

Na een dramatische vertoning van Real Madrid tegen Liverpool heeft de club besloten flink te gaan reorganiseren. Er zullen vijftien tot achttien spelers op de transferlijst gezet worden, waaronder zeker drie Nederlanders. Dit werd gisteren in de Spaanse sportkrant El Deportivo Mundo gepubliceerd.

Aan het einde van het seizoen zal er afscheid genomen worden van Jordi Codina, Jerzy Dudek, Michel Salgado, Gabriel Heinze, Fabio Cannavaro, Javi Garcia, Mahamadou Diarra, Royston Drenthe, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Christoph Metzelder, Javier Saviola, Julien Faubert, Marcelo en Miguel Torres.

De spelers die hierboven genoemd worden, kunnen gezelschap krijgen van Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben en Fernando Gago indien ze slecht presteren tot het einde van het seizoen.

Real Madrid heeft ook een lijst samengesteld met spelers die absoluut niet mogen vertrekken. Het gaat hier om Iker Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Gonzalo Higuain, Lassana Diarra, Ruud van Nistelrooy, Guti en Raul.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Stekelenburg: "Boos en teleurgesteld"

Maarten Stekelenburg is erg teleurgesteld in Marco van Basten. De oefenmeester van Ajax maakte donderdag bekend dat Kenneth Vermeer de laatste zeven wedstrijden van de competitie de eerste keuze is.

"Ik dacht dat ik eerste keeper zou blijven. Ik ben zowel boos als teleurgesteld. Of ik nog gemotiveerd ben? Op dit moment niet. Maar je moet verder. Ook voor de groep. Het zal wel moeten", liet de doelman in een eerste reactie weten.

Stekelenburg houdt er in ieder geval rekening mee dat hij zijn basisplaats voorlopig niet zal terugkrijgen. "Het lijkt me niet dat ik de concurrentie aan ga met Vermeer. Je moet geen stuivertje wisselen met keepers. Over wat voor mij wel en geen opties zijn, ga ik verder nadenken. Het is nog heel vers, ik weet het pas een dag."

Er gaan inmiddels geruchten dat Rob Jansen, zaakwaarnemer van Stekelenburg, contact heeft gezocht met technisch directeur Danny Blind. Dit zou kunnen betekenen dat Ajax gevraagd gaat worden mee te werken aan een transfer, die in de zomer plaats moet gaan vinden.

Boschker en Stam vraagteken bij FC Twente

Het is nog maar de vraag of FC Twente dit weekend beroep kan doen op Sander Boschker en Ronnie Stam. Het tweetal kampt namelijk met lichte blessures. Trainer Steve McClaren bepaalt op het laatste moment pas of zij mee naar Tilburg afreizen, waar tegen Willem II wordt gespeeld.

McClaren houdt er in elk geval rekening mee dat FC Twente een moeilijk wedstrijd gaat krijgen. Willem II won vorige week namelijk met 1-0 van Sparta Rotterdam en kwam wat verder uit de gevarenzone. "Die overwinning zal voor het nodige zelfvertrouwen hebben gezorgd. Hierdoor heeft de ploeg tegen ons niets te verliezen. Dat zorgt er voor dat wij een gevaarlijke wedstrijd tegemoet gaan. We zullen op onze hoede moeten zijn," aldus de Britse oefenmeester.

RKC-speler Di Gregorio breekt kuitbeen

Het zit Alexandre Di Gregorio niet mee. De Belgische verdediger van RKC Waalwijk zal opnieuw uit de roulatie zijn. Maandag brak hij in een duel met Jong RKC zijn kuitbeen.

De 29-jarige Di Gregorio keerde in februari terug na een knieblessure die hem lang aan de kant had gehouden. De laatste drie duels speelde hij steeds in de basis, maar nu zal de verdediger opnieuw minimaal een maand moeten toekijken. Di Gregorio kwam vorig seizoen over van Antwerp FC en speelde tot nu toe 23 duels voor RKC in de Jupiler League. Daarin scoorde hij twee keer.

Elf spelers weg bij GA Eagles

Go Ahead Eagles neemt na dit seizoen mogelijk afscheid van een compleet elftal spelers. De club zal deze spelers voor 1 april geen nieuw contract aanbieden, zodat wettelijk ontslag moet worden aangevraagd.

Trainer Andries Ulderink, tevens technisch manager van de club uit de Jupiler League, sluit niet uit dat enkele van deze spelers in een later stadium alsnog een nieuwe aanbieding krijgen. De elf spelers met een aflopend contract in Deventer zijn Frank Broers, Rence van der Wal, Kevin Moeliker, Achmed Ahahaoui, Said Bakkati, Luuk te Boekhorst, Sander Post, Geoffrey Knijnenburg, Kevin Siemelink, Rogier Wissink en de aan FC Volendam verhuurde Dominique van Dijk.

Een op vijf dienstverleners elke maand aangevallen

Schoppen, slaan en spugen. Een op de vijf hulp- en dienstverleners krijgt er maandelijks minimaal een keer mee te maken. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van een enquête die Abvakabo FNV heeft afgenomen via de website ikmeldagressie.nl.

Tot nu toe hebben ruim vijfhonderd werknemers uit de sector gereageerd. 22 Procent van de werknemers heeft meerdere keren per week te maken met verbaal geweld.

Woensdag kunnen werknemers een dag lang de vakbond bellen om ervaringen en oplossingen te delen. Tot en met volgende week vrijdag kunnen werknemers de online-enquête invullen. De definitieve resultaten worden op een actiedag op 6 april bekendgemaakt.

Een op vijf dienstverleners elke maand aangevallen  (foto: ANP)

Vijf verdachten terreurdreiging vrijgelaten

Justitie heeft vandaag vijf verdachten van de terreurdreiging in Amsterdam-Zuidoost heengezonden. Twee personen zitten nog vast, liet het Openbaar Ministerie (OM) weten.

Een van hen wordt echter niet verdacht van terroristische activiteiten maar van andere strafbare zaken. De officier van justitie verdenkt het vijftal op basis van de verhoren en huiszoekingen niet langer van terroristische activiteiten.

Vijf verdachten terreurdreiging vrijgelaten  (foto: ANP)

Man pompt sekspop op bij tankstation

Wanneer je sekspop begint te misvormen, is het natuurlijk veel gemakkelijker om deze op te pompen bij een tankstation. Een bejaarde Duitser dacht er ook zo over.

Een beveiligingscamera bij een tankstation vlakbij Bielefeld in Duitsland registreerde hoe de man op zijn fiets met een lege sekspop op zijn bagagedrager het tankstation inrijdt. Nadat de man buiten het beeld van de camera zijn seksspeeltje vorm heeft gegeven, passeert hij voor een tweede keer de camera met de opgeblazen pop onder zijn arm.

Een zegsman van het tankstation kijkt niet op van de beelden: "Mensen komen hier allerlei dingen opblazen".


Het bewuste filmpje

 

Met dank aan craftyvirus voor de submit

Fransman uit nepdreigement naar school

Niet alleen in het Nederlandse Rijsbergen, maar ook in Frankrijk heeft de politie vrijdag een jongeman opgepakt die een dreigement had geuit naar een school. Dat meldden Franse media op gezag van de politie.

De 18-jarige jongen had gisteren op internet gewaarschuwd voor een bloedbad op zijn oude school in een Parijse voorstad. Voor de grap zei hij later tegen de politie.

"Op Raincy (naam van de middelbare school) zal er bloed vloeien - Ik heb wapens." De politie kon echter geen wapens vinden bij de jongen thuis.

In Duitsland werd aanvankelijk aangenomen dat de dader van de schietpartij woensdag in het Duitse Winnenden zijn actie op internet had aangekondigd. Het bleek later om een nepboodschap te gaan van iemand anders.

[F1-teamportret] Force India

Het nieuwe Formule 1-seizoen nadert snel en voor de teams is het vanwege alle reglementswijzigingen spannender dan ooit. Daarom zet FOK!sport in tien weken op een rij welke teams er aan het kampioenschap deelnemen en welke coureurs zij hiervoor inzetten. Vandaag is het de beurt aan het team van Force India Formula One.

Teamnaam Force India Formula One
Hoofdsponsor Kingfisher Airlines
Teambaas Vijay Mallya
Chassis Force India VJM02
Motor Mercedes-Benz FO 108W
Nationaliteit Indiaas
Website http://www.forceindiaf1.com
Coureur 1 Adrian Sutil (nr. 18)
Coureur 2 Giancarlo Fisichella (nr. 19)
Testcoureur(s) Vitantonio Liuzzi

Het Formule 1-team van Force India kent haar roots in 1991 toen Eddie Jordan het team Jordan Grand Prix oprichtte. Via overnames door Midland F1 Racing in 2005 en Spyker F1 Team in 2006 (die laatste met de Nederlandse Michiel Mol aan het roer) kwam het team in oktober 2007 in handen van Indiër Vijay Mallya, met Michiel Mol als co-eigenaar. Zij hernoemden het team naar Force India. Multimiljardair Mallya zorgde voor een hoger budget, waardoor de sprong naar de middenmoot voor het team haalbaar moest worden.

De VJM01 die in 2008 geïntroduceerd werd, was opnieuw een doorontwikkeling van het chassis dat Spyker een jaar eerder verder doorontwikkeld had van het voormalige Jordan. Met de coureurs Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil wist het team geen punten te behalen, maar Sutil was er in Monaco wel dichtbij. De Duitser reed op een vierde plaats in de natte race in het Prinsdom, maar door een fout van Kimi Räikkönen moest Sutil met een beschadigde auto opgeven.

Dit jaar wil Force India een stap naar voren maken op de grid. Om dit te bereiken is motorleverancier Ferrari uitgekocht en zijn er motoren van Mercedes gekomen. Ook maakt het team gebruik van de versnellingsbak en KERS van McLaren. Sutil en Fisichella zullen wederom de coureurs zijn.

Statistieken

Gereden GP's 18
Wereldtitels 0
Constructeurtitels 0
Overwinningen 0
Dubbels 0
Podiumplaatsen 0
Snelste ronden 0
Poles 0
Puntentotaal 0


Adrian Sutil

Adrian Sutil komt uit muzikale familie, maar de Duitser koos op veertien jarige leeftijd voor andere richting, namelijk de autosport. Dat hij talent had, bleek wel in 2002 toen hij alle races in het Zwitserse Formule Ford 1800-kampioenschap won. Twee jaar later was hij in de Formule 3 actief voor het team van Colin Kolles. De laatste ronde van het kampioenschap in 2004 reed hij voor het team van ASM waar hij een jaar later Lewis Hamilton als teamgenoot naast zich kreeg. De Brit domineerde het kampioenschap en alleen Sutil kon hem als enige tegenstand bieden.

Via de A1GP en het Japanse Formule 3-kampioenschap kwam de Duitser in 2006 in de Formule 1 terecht als testrijder bij Midland F1, waarmee hij met Kolles herenigd werd. Een jaar later maakte Sutil bij Spyker F1 in Australië zijn Grand Prix debuut. Hij was meteen Christijan Albers de baas in de kwalificaties, maar kwam in de race niet verder dan een zeventiende plaats. Veel verbetering zal er niet in de prestaties, maar in de B-versie van de auto wist de Duitser in Fuji in Japan uiteindelijk een punt uit het vuur te slepen.

Vorig jaar kon Sutil in de Force India geen vuist maken tegen de rest van het veld. In de regen in Monaco leverde de Duitser zijn beste prestatie door van achteren naar de vierde plaats te rijden. Tien ronden voor het einde raakte Kimi Räikkönen de auto van Sutil, waarna de Duitser op moest geven en een droom voor teameigenaar Vijay Mallya in duigen viel. Dit jaar wil hij met Force India proberen verder naar voren te komen en mee te doen voor de punten.

Naam Adrian Sutil (nr. 20)
Nationaliteit Duits
Geboren 11-01-1983
Team Force India Formula One
Vorige teams Midland F1, Spyker MF1, Spyker F1
Aantal gereden GP's 35
Aantal wereldtitels 0
Aantal overwinningen 0
Aantal podiums 0
Aantal polepositions 0
Aantal snelste ronden 0
Totaal punten GP's 1
Website adrian-sutil.de


Giancarlo Fisichella

De Italiaan Giancarlo Fisichella maakte begin jaren ’90 furore in de Formule 3 met het winnen van de titel. Ook won hij de prestigieuze races in Monaco en Macau. In 1996 kwam Fisico via een omzwerving in het International Touring Car Championship bij het Formule 1-team van Minardi terecht. Hij reed zijn eerste race in Australië en kwam dat jaar tot acht Grands Prix. Zijn beste prestatie leverde hij in Canada waar hij achtste werd.

In 1997 stapte Fisichella over naar Jordan waarbij hij dat seizoen in België tweede werd en in Canada derde. Dat jaar behaalde hij twintig punten in het kampioenschap. Het leverde hem een overgang naar het team van Benetton op. Daar behaalde hij tot 2001 zeven podiumplaatsen, maar nooit een overwinning. Via wederom Jordan, waar hij in de regen van Brazilië in 2003 een fraaie overwinning boekte, kwam hij terecht bij Sauber. Daar finishte de Italiaan regelmatig in de punten, waardoor hij een stoeltje bij Renault in 2005 kon bemachtingen.

Fisichella won meteen de eerste race voor zijn nieuwe team Australië, maar stond dat jaar in de schaduw van zijn teamgenoot Fernando Alonso. Toch wist hij het jaar met 58 punten af te sluiten. Een jaar later won de Italiaan nog in Bahrein wat tot nu toe zijn laatste zege is. Ook stond hij regelmatig op het podium. In 2007 met Heikki Kovalainen als teamgenoot in plaats van Alonso ging het minder met het team en meer dan een vierde plaats in Monaco zat er dat jaar niet in.

Voor 2008 moest Fisico op zoek naar een ander stoeltje en dat vond hij bij Force India. Verder dan twaalfde plaatsen in Maleisië en Bahrein wist de Italiaan niet te komen. Wel vierde hij in Monaco dat hij 200 races in de Formule 1 gereden heeft. In de laatste race van 2008 in Brazilië liet Fisichella nog van zich horen door in de deels natte race vroeg naar slicks te wisselen en zo in de punten rond te rijden. Die positie kon hij echter niet vasthouden en hij moest genoegen nemen met een achttiende plaats. Dit jaar hoopt hij met de nieuwe Force India mooie dingen te laten zien en mee te strijden om de punten.

Naam Giancarlo Fisichella (nr. 21)
Nationaliteit Italiaans
Geboren 14 januari 1973
Team Force India Formula One
Vorige teams Minardi, Jordan, Benetton, Jordan, Sauber, Renault
Aantal gereden GP's 214 (212 gestart)
Aantal wereldtitels 0
Aantal overwinningen 3
Aantal podiums 18
Aantal polepositions 3
Aantal snelste ronden 2
Totaal punten GP's 267
Website www.giancarlofisichella.com

Lego Harry Potter en Indiana Jones 2 in ontwikkeling?

De geruchten gaan al langer dat ontwikkelaar Traveller's Tales bezig is met een tweede deel voor Lego Indiana Jones en een Lego Harry Potter, vandaag kunnen we deze geruchten nog wat harder maken. Charlotte Parker, animator bij de ontwikkelaar, had namelijk op haar online CV staan dat ze voor het bedrijf bezig was met Lego Indiana Jones 2: The Kingdom of the Crystal Skull en Lego Harry Potter.

Daarnaast zou ze nog gewerkt hebben aan een demo voor een game gebaseerd op de films rond het boek The Hobbit die in 2012 zouden moeten verschijnen. Dit alles merkten de mensen bij de website gamesindustry.biz eerder vandaag op. Inmiddels heeft mevrouw Parker haar CV aangepast en zijn beide games van het lijstje verdwenen, maar het lijkt nu wel duidelijk wat we voorlopig van Traveller's Tales kunnen verwachten.

[Update] Red Alert 3: Uprising vanaf vandaag te downloaden

[Update 14.50]

Inmiddels hebben we ook de launchtrailer van Uprising geupload, zodat jullie de game nog eens goed kunnen bekijken.

Originele bericht
Voorheen wist niemand precies wanneer de stand alone uitbreiding Red Alert 3: Uprising uit zou komen. Vandaag is echter duidelijk geworden dat de game al vanaf vandaag beschikbaar is als download via de EA store en Steam. Om Red Alert 3: Uprising te kunnen spelen is het origineel Red Alert 3 niet vereist.Terreurdreiging schokt Amsterdamse moslims

De terreurdreiging in Amsterdam-Zuidoost gisteren en de daarop volgende aanhouding van zeven verdachten van Marokkaanse afkomst in de hoofdstad, heeft de moslimgemeenschap geschokt. Dat zei een woordvoerder van de Unie van Marokkaanse Moskeeën Amsterdam en Omgeving (UMMAO) vandaag.

"Het gevoel dat de schijnwerpers weer gericht zijn op Marokkaanse Nederlanders is er zeker", zei de zegsman. "Er zijn voornamelijk zorgen over wat voor effect dit heeft op het beeld dat weer ontstaat over Marokkaanse Nederlanders."

De woordvoerder zei niet te weten wie de gearresteerde personen zijn. De UMMAO wacht verder het onderzoek van de politie af waaruit moet blijken in hoeverre de verdachten ook daadwerkelijk iets met de dreiging te maken hebben.

Terreurdreiging schokt Amsterdamse moslims  (foto: ANP)

Vlemmings: "PSV is ideale tegenstander"

Leon Vlemmings kijkt uit naar aanstaande zondag. Dan staat namelijk de wedstrijd tegen PSV op de rol. De oefenmeester van de Rotterdammers is positief, nadat vorig weekend met 2-1 van NAC Breda werd gewonnen.

Volgens Vlemmings was de overwinning in Breda er één, die voor perspectief kan zorgen. "Want we zien een stijgende lijn," aldus de oefenmeester. "We kunnen weer naar boven kijken. Nog steeds geloof ik dat wij bij de eerste negen kunnen eindigen en ons zodoende plaatsen voor de play-offs. Een zege doet een elftal goed, ik merkte het maandag al aan de sfeer in de club."

Toch heeft Feyenoord een zwaar programma voor de boeg. Dit weekend wordt het thuisduel tegen PSV gespeeld. Volgende week gaan de Rotterdammers op bezoek bij koploper AZ. "Maar juist dat zijn voor ons mooie wedstrijden. Vooral PSV vind ik een ideale tegenstander. In De Kuip wint een tegenstander sowieso niet gemakkelijk, terwijl wij tegen een goede ploeg kunnen laten zien of we de stijgende lijn van de laatste weken ook kunnen doortrekken. Wij kijken er naar uit."

Alcoholslot voor automobilisten komt eraan

Het alcoholslot voor automobilisten die zijn aangehouden met een flinke slok op, komt er. Het kabinet heeft vrijdag een voorstel daartoe van verkeersminister Camiel Eurlings goedgekeurd.

De bewindsman wil het aantal verkeersslachtoffers verder terugdringen. Jaarlijks komen naar schatting tweehonderd mensen om bij ongelukken waarbij alcoholgebruik in het spel is.

Het slot is een startonderbreker, en moet zware overtreders een halt toeroepen. Om een auto te kunnen starten moet de bestuurder eerst een blaastest doen. Als die in orde is, dat wil zeggen dat het alcoholpromillage onder de 0,2 is, kan de automobilist de weg op.

"Rijden met alcohol op, wordt hierdoor onmogelijk gemaakt", zei Eurlings na de ministerraad. Hij verwacht dat het slot in de loop van 2010 wordt ingevoerd. De Tweede en Eerste Kamer zijn nu eerst aan zet.

Voeckler breekt sleutelbeen in Parijs-Nice

Thomas Voeckler zal voorlopig even niet meer op de fiets zitten. Tijdens de zesde etappe van Parijs-Nice ging de renner namelijk onderuit en brak daarbij zijn sleutelbeen.

Het incident gebeurde na 20 kilometer. Na de val werd Voekcler, die voor Bouygues uitkomt, naar een ziekenhuis in Orange gebracht. Hier constateerde men de breuk in zijn sleutelbeen. De verwachting is dat de renner zo'n twee maanden buitenspel staat.

Voeckler, die gisteren tweede werd, stond in het algemeen klassement van Parijs-Nice op de vijftiende plaats en één minuut vijftien achterstand op Sylvain Chavanel, die aan de leiding gaat.

Frankrijk plant bouw nieuw F1-circuit

Frankrijk wil in 2011 weer een Formule 1-race organiseren. Daarvoor heeft het land een nieuw circuit ten noord-oosten van Parijs nabij Flins-les Mureaux in gedachten. Eerder werd de Grand Prix op het circuit van Magny-Cours verreden, maar die race is dit jaar van de kalender gehaald.

Het nieuwe circuit moet 112 miljoen euro gaan kosten en wordt 4,5 kilometer lang. Het rechte stuk zal één kilometer lang worden. Jean-Michel Wilmotte zal in samenwerking met het Britse bedrijf Apex UK het nieuwe circuit gaan ontwerpen. Of er ooit een Formule 1-race op verreden zal worden is nog de vraag, omdat Bernie Ecclestone aan Frankrijk nog geen toezeggingen heeft gedaan.

Massa: "KERS nodig om Brawn GP te verslaan"

Felipe Massa is van mening dat Scuderia Ferrari KERS moet gebruiken om de bolides van Brawn GP bij te houden. Het nieuwe team van Ross Brawn liet de afgelopen twee dagen de snelste tijd noteren.

De Braziliaan denkt zelfs dat Scuderia Ferrari zelfs met een kwalificatie-afstelling niet aan de tijd van Brawn GP kan komen."Niemand kan die tijd met een kwalificatie-afstelling rijden," aldus de coureur.

Massa vervolgde met de woorden: "Ze zijn zo snel en ze rijden nu nog zonder KERS. Je kan je dus wel voorstellen hoe snel ze zijn als ze wel met KERS rijden. Gelukkig hebben wij wel KERS en hopelijk kunnen we het gevecht met ze aangaan. Ons systeem zit in de bodem van de wagen, op dezelfde plek waar we vroeger ballast bevestigden. De balans van de auto is dus niet verstoord, maar we hebben wel wat extra vermogen."

Necrofiel vermoordt vriendin om bier

Als je van één ding af moet blijven, is het wel van een man zijn bier. Alleen Robert Conde, 41 jaar uit Ford Lauderdale in Florida, nam dat wel heel erg letterlijk. Hij sloeg zijn vriendin dood toen ze zei dat hij geen bier meer mocht, omdat hij al genoeg op had.

Conde en zijn 46-jarige vriendin Ruth Ann Trueblood waren samen wat aan het drinken, totdat er onenigheid ontstond over het feit dat ze wel genoeg gedronken hadden. Conde sloeg haar meerdere malen hard in het gezicht, waardoor ze ter plekke overleed. Toen hij dat door had deed hij zijn broek uit en probeerde seks met haar dode lichaam te hebben. 

Dat laatste wilde niet lukken, waarna hij haar lichaam bedekte met een laken en naast haar ging liggen. Zo trof de politie hen beiden 's ochtends aan. Conde zei dat hij niet wist wie de vrouw was, maar een alerte detective vroeg hem wat al dat bloed aan z'n handen te betekenen had. "Oké, oké... ik heb het gedaan", gaf Conde toe. Hij wordt aangeklaagd voor moord met voorbedachte rade.

Met dank aan Nottheviolin voor de submit! 

Nederlandse handel stort in

De Nederlandse handel wordt hard geraakt door de wereldwijde economische crisis. In januari is zowel de ex- als import met 14 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder. Sinds het bijhouden van de handelscijfers sinds 1990 door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is er nog nooit een dergelijke daling voorgekomen.


CBS-econoom Michiel Vergeer: "De Nederlandse economie is voor 35 procent afhankelijk van export. Als de export 10 procent daalt, resulteert dit meestal in een krimp van 3,5 procent." Vergeer spreekt van harde klappen die de Nederlandse export nooit eerder heeft gehad. Wel doet Nederland het beter dan Japan, waar de export 46 procent daalde.

Vooral de uitvoer van machines en transportmiddelen nam sterk af. Nederland geldt als een exportgrootmacht, en stond na Duitsland, China, de VS, Japan, Frankrijk en Italië in 2008 op de zevende plek qua totale waarde van de export. Nederland behield in de maand januari wel zijn exportoverschot van 2,8 miljard euro.
Exportgrootmachten 2008 op een rij

Jochie met twee penissen geboren

Twee weken geleden is er een jongetje geboren met twee penissen. Het jochie kwam ter wereld in het St. Vladimirs-kinderziekenhuis in Rusland.

Het kind werd daarom geopereerd, waardoor hij nu net als ieder ander jochie gewoon één piemel heeft. Gespecialiseerde artsen hebben uit twee penissen één geslachtsdeel gemaakt en een blaas gecreëerd.

Het bijzonderde voorval werd ontdekt tijdens de geboorte, de zwangerschap verliep zonder problemen. Het jochie maakt het goed.

It van Stephen King verfilmd

Warner Brothers is bezig met een verfilming van It, het enge clownsverhaal van Stephen King. In 1990 was er al een korte tv-serie van gemaakt. Dat meldt de BBC vandaag.

Het boek, meteen bij het uitkomen in 1986 een bestseller, volgt een groep jeugdvrienden die het als volwassenen moeten opnemen tegen de moordzuchtige clown Pennywise.

De filmrechten hebben in de loop der jaren van heel wat bureauladen in Hollywood gewisseld, maar nu is scenarioschrijver Dave Kajganich (The Invasion) aangetrokken om het boek voor film te bewerken. Kajganich werkte toch al aan een bewerking van Stephen Kings Pet Sematary.

Lezers van de Britse Radio Times noemden de driedelige tv-serie over It destijds het engste tv-programma aller tijden.

PC softwareverkopen USA, overzicht van heel februari

De NPD heeft de statistieken van de PC verkopen over heel de maand februari bekend gemaakt. Even nog voor de duidelijkheid: het betreft hier alleen de retail-verkoop in de VS, geen online verkopen of andere landen/werelddelen.

We zien dat Wrath of the Lich King de koning van de maand is met zijn eerste positie. Dawn of War 2 en F.E.A.R. 2 hebben ook weinig te klagen, met een derde en vijfde plek hebben zij ook goed verkocht deze maand. De rest van de lijst wordt vooral gevuld met verschillende pakketten en uitbreidingen van The Sims 2 en van World of Warcraft, met nog wel een Spore, Fallout 3, World at War, Red Alert 3, Left 4 Dead en Civilization IV die ook nog het lijstje opvullen.

1. World Of Warcraft: Wrath of the Lich King
2. The Sims 2 Double Deluxe
3. Warhammer 40,000: Dawn Of War II
4. World Of Warcraft: Battle Chest
5. F.E.A.R. 2: Project Origin
6. Spore
7. World Of Warcraft
8. The Sims 2 Apartment Life
9. Fallout 3
10. World Of Warcraft: Burning Crusade
11. Call Of Duty: World At War
12. Command & Conquer: Red Alert 3
13. Left 4 Dead
14. The Sims 2 Deluxe
15. Civilization IV
16. The Sims 2 Mansion & Garden Stuff
17. Starcraft: Battle Chest
18. Spore Creepy & Cute
19. Diablo Battle Chest
20. The Sims 2 Pets

Plein tot de rand gevuld met demonstranten FNV

Op het Plein tegenover de parlementsgebouwen zijn vandaag rond half twaalf de verwachte 1500 demonstranten bijeengekomen. De FNV voert actie omdat de vakbond wil dat het kabinet in actie komt tegen de gevolgen van de economische crisis.

Het Plein is helemaal gevuld met FNV-leden. Volgens de FNV zijn nog meer bussen met actievoerders onderweg. De opkomst is dus hoger dan verwacht.

Op het Plein spreken FNV-leiders vanaf een podium de mensen toe. "Het kabinet maakt ruzie en discussieert terwijl er maatregelen genomen moeten worden. Pak niet de werknemers aan, maar pak de crisis aan!", aldus een van de FNV-leiders. Ook wordt er muziek gemaakt, zijn er veel grote, gele balonnen te zien en ontbreken spandoeken, oranje hesjes, posters en petjes niet.

Volgens FNV heeft het kabinet nog niet serieus gereageerd op het investeringsplan 'Samen de crisis te lijf', dat de bonden onlangs presenteerden.

Demonstranten op Het Plein  (foto: ANP)

Bioshock 2 met honden, inktvissen en co-op

Het blad Gameinformer heeft meer informatie vrij gegeven over het tweede deel in de Bioshock serie. Van de week konden we jullie al de cover van het blad laten zien, die voor het eerst de nieuwe Big Sister liet zien. Het blad is nu uit en de informatie over de game wordt snel over het internet verspreid. Gebruikers op NeoGAF hebben een mooi rijtje gemaakt van de dingen die we kunnen verwachten. Er zitten details van het verhaal van Bioshock 2 bij. Mocht je deze niet willen weten, dan raad ik je aan onderstaande alinea's niet te lezen.

De game speelt zich zeven jaar na de vorige game af. Je speelt als Jack Abbott die er in New York getuige van is dat een Big Sister zijn dochter ontvoert. Hij volgt deze en komt terecht bij de kust waar de Big Sister in het water verdwijnt. Hij volgt deze met zijn boot tot hij een rood licht uit de diepte ziet komen. Op dat moment valt de Big Sister hem aan en verliest hij het bewustzijn.

De Big Sister is een belangrijke vijand in de game want deze is de mastermind van het hele gebeuren. Er is maar één Big Sister, in tegenstelling tot de vele Big Daddy's uit het eerste deel. De Big Daddy's zijn helemaal verdwenen. Daarvoor in de plaats krijgen we Sovjets en splicer-honden.

De game speelt zich af in Rapture in onder andere een dierentuin. Het is mogelijk om je in de zee zelf te begeven en je zult hier onder andere moeten vechten tegen een grote inktvis die als boss-battle dient. Er zijn nieuwe wapens en plasmids en er zullen challenges in de game zitten.

Grootste nieuws is waarschijnlijk dat er twee speler co-op in de game zal zitten. Die deze twee partner zal zijn weten we nog niet. Ook is het health- en revival-systeem helemaal anders aangepakt.De mastermind van de game

Daarnaast is ook bekend geworden dat de game absoluut niet exclusief zal zijn voor één of twee platformen. Geruchten dat de game alsnog exclusief naar de Xbox 360 en PC zou komen zijn door 2K games ontkracht. De game zal zeker ook naar de Playstation 3 komen.

Arrestatie wegens dreigen met schietpartij Breda

De politie heeft een man (18) uit Rijsbergen (gemeente Zundert) aangehouden voor het dreigen van een schietpartij op een Bredase school. Hij plaatste de bedreiging gisterochtend op de site 4 chan. De politie nam de dreiging zeer serieus en begon meteen met de opsporing.

Volgens nieuwssite Nu.nl plaatste de 18-jarige voormalig hbo-student uit Rijsbergen anoniem op de site dat hij "When I'm going to school tomorrow I'm going to shoot some people dead. Look in the new for a school shooting in the city Breda in The Netherlands. And remember me, because I will beat Chu's Highscore." De man wordt maandag voorgeleid voor de rechtbank. Op de Bredase scholen gaan de lessen gewoon door en de kinderdagverblijven zijn ook open.

Zenit verhuurt voormalig recordaankoop Dominguez

De Argentijn Alejandro Dominguez zal dit seizoen op huurbasis uitkomen voor Rubin Kazan. De regerend kampioen van Rusland neemt de 27-jarige Dominguez over van Zenit Sint-Petersburg.

Dominguez werd in 2007 nog voor zeven miljoen euro door Zenit overgenomen van Rubin Kazan. Destijds vormde de transfersom een record voor binnenlandse transfers in Rusland. In Sint-Petersburg kwam Dominguez echter niet uit de verf.

Trainer Dick Advocaat raakte zelfs in conflict met de Argentijn en zette hem terug naar het tweede team. Zenit was al enige tijd op zoek naar een club om Dominguez aan te verhuren.

Rooney haat Liverpool nog altijd

Manchester United-aanvaller Wayne Rooney is erop gebrand komend weekend te winnen van Liverpool. The Mancunians kunnen een uitstekende slag slaan in de strijd om de Engelse titel, maar voor Rooney staat er nog meer op het spel.

De aanvaller maakte zijn debuut in het profvoetbal bij Liverpool's stadgenoot Everton. De afkeer ten opzichte van The Reds is Rooney dan ook met de paplepel ingegoten. "Ik kijk er naar uit om hen uit de titelstrijd te slaan. Ik ben opgegroeid als fan van Everton en met de haat tegenover stadsgenoot Liverpool. Dat is nog niet veranderd", gooide de aanvaller van United wat olie op het vuur in de Engelse media.

"Liverpool komt naar Old Trafford om te winnen, maar als wij het halen, slaan we hen definitief uit de titelstrijd. Daar kijk ik naar uit. Daarna moeten we wel nog zien af te rekenen met Chelsea, dat tweede staat."

Playstation store update van 12 maart

Het is weer het einde van de week en dat betekent dat de Playstation store weer een update heeft gehad. De Europese en Amerikaans updates zijn hieronder te vinden. In de Europese is onder andere de game Street Skater 2 te vinden en kan je Hi-Octane en The Wheelman uitproberen door middel van een demo. Er is een nieuwe Sackboy-kostuum te downloaden en Buzz! krijgt nieuwe quizzen.

Europese update

Main Content:

Hi-Octane (Game) [£3.99]
Street Skater 2 (Game) [£3.99]
The Wheelman (Demo) [Free]
Buzz! - National Geographic Prehistoric Quiz (DLC) [£6.29]
Everybody’s Golf: World Tour - Sackboy (DLC) [£0.79]
LittleBigPlanet - St Paddys Day Costume [Free]
Burnout Paradise - Boost Specials Collection (DLC) [£6.29]
Street Fighter IV Shoryuken Pack (DLC) (£3.19)
Trivial Pursuit - Movie Pack (DLC) [Free]
Patapon 2 (Full PSP Game) [£19.99]
Patapon 2 (PSP Demo) [Free]
inFamous High Voltage Trailer (Video) [Free]
Rag Doll Kung-Fu: Fists of Plastic Trailer (Video) [Free]
Watchmen: The End is Nigh - Nite Owl Trailer (Video) [Free]
Watchmen: The End is Nigh - Rorschach (Video) [Free]
Flower - Remember Trailer (Video) [Free]
PAIN - Fortress Trailer (Video) [Free]

Rock Band:

The Offspring - All I Want (Song) [£0.99]
The Offspring - The Kids Aren’t Alright (Song) [£0.99]
R.E.M. - Losing My Religion (Song) [£0.99]
Richard Thompson - The Way That it Shows (Song) [£0.99]

Guitar Hero:

Rise Against Track Pack [£4.39]
*Rise Against - Audience of One [£1.59]
*Rise Against - Death Blossoms [£1.59]
*Rise Against - Ready to Fall [£1.59]

(*=either bough seperately or with the pack)

Main Content:

Qore - Episode 10 (Qore) [$2.99]
PULSE - March 12th (Video) [Free]
Red Barron Arcade (Game) [$9.99]
Red Barron Arcade (Demo) [Free]
BUZZ! Junior: Jungle Party (Game) [$4.99]
Astro Tripper (Game) [$4.99]
Hot Shots Golf Out of Bounds - Sackboy (DLC) [$1.99]
BUZZ! Quiz TV National Geographic: Prehistoric Pack (Free) [$7.99]
Burnout Paradise Boost Specials Collection (DLC) [$7.99]
Street Fighter IV - Shoryuken (DLC) [$3.99]
The Wheelman (Demo) [Free]
The Chronicles of Riddick (Demo) [Free]
WWE Legends of Wrestlemania (Demo) [Free]
Rag Doll Kung Fu (Trailer) [Free]
Flower - Fan Trailer (Trailer) [Free]
Tom Clancy’s H.A.W.X. Launch Trailer (Trailer) [Free]
FIFA 09 - Ultimate Team Trailer (Trailer) [Free]
FIFA 09 - Ultimate Team Tutorial (Trailer) [Free]
F.E.A.R. 2: Project Origin - Alma Viglante (Trailer) [Free]
Austrailia: A Passionate Feast (Trailer) [Free]
MLB 09: The Show Team Themes (x5) (Theme) [Free]
University of Arizona (Theme) [$1.99]
University of Colorado (Theme) [$1.99]
University of Connecticut (Theme) [$1.99]
University of Illinois (Theme) [$1.99]
University of Kansas (Theme) [$1.99]
University of Kentucky (Theme) [$1.99]
University of Memphis (Theme) [$1.99]
University of Missouri (Theme) [$1.99]
University of Pittsburgh (Theme) [$1.99]
University of Washington (Theme) [$1.99]
Brigham Young University (Theme) [$1.99]
Georgetown University (Theme) [$1.99]
Gonzaga University (Theme) [$1.99]
Louisiana State University (Theme) [$1.99]

Rock Band:

The Offspring - All I Want [$1.99]
The Offspring - The Kids Aren’t Alright [$1.99]
R.E.M. - Losing My Religion [$1.99]
Richard Thompson - Way That it Shows [$1.99]

Guitar Hero:

Rise Against Track Pack [$5.49]
*Rise Against - Audience of One [$1.99]
*Rise Against - Death Blossoms [$1.99]
*Rise Against - Ready to Fall [$1.99]

Droom onmogelijk voor Van Beukering en Oost

Jhon van Beukering (NEC) en Jason Oost (De Graafschap) mogen niet uitkomen voor de nationale ploeg van Indonesië. Het tweetal kreeg deze week een uitnodiging van de Indonesische bond om te praten over een interlandloopbaan, maar de FIFA-regels maken dit onmogelijk.

Van Beukering en Oost hebben Indonesisch bloed in de familie, waardoor men bij de bond van dat land hoopte dat zijn open zouden staan voor een interlandcarrière voor Indonesië.

"In eerste instantie dacht ik dat het een grap was", reageert Van Beukering op de uitnodiging in het Algemeen Dagblad. "Maar NEC kwam zelf met een fax. Met een interlandloopbaan heb ik nooit rekening gehouden. Mijn opa heeft het er ooit wel eens over gehad. Helaas is hij overleden. Als de kans er is, ga ik er zeker honderd procent voor. Een WK bereiken wordt lastig, ja. Maar dit kan een mooie ervaring zijn. Al is het nog niet zo ver, eerst het gesprek maar even afwachten."

Ook Oost is enthousiast. "Ik was absoluut verbaasd, maar vind het heel leuk. Het is nog niet officieel, eerst heb ik een gesprek wat exact de plannen en de mogelijkheden zijn. Maar het lijkt me zeker leuk om te doen."

De KNVB maakte vrijdag echter bekend dat beide spelers reeds bindende (kwalificatie-)wedstrijden voor Nederlandse jeugdelftallen hebben gespeeld. Van Beukering (25) en Oost (26) hadden volgens de FIFA-regels voor hun 21ste levensjaar van voetbalnationaliteit moeten veranderen.

Ook Edinho Pattinama (NAC Breda) en Jordao Pattinama (Feyenoord) ontvingen een invitatie, maar voor hen ligt de situatie gevoelig. De broers hebben een Molukse roots, waardoor spelen voor Indonesië zeer beladen zou zijn. "Dat heb ik de man die mij belde als eerste gezegd", aldus vader en ex-prof Ton Pattinama. "Het is hetzelfde als ik voor Duitsland zou spelen. Ik wil hun verhaal wel aanhoren, maar heb nog niets toegezegd."

Eerder liet aanvaller Sergio van Dijk (tegenwoordig Queensland Roar) weten dat hij een Indonesisch paspoort wil krijgen om voor de nationale ploeg van het land te kunnen uitkomen.

Snel meer bekend over toekomst Benítez

Liverpool-manager Rafael Benítez zal binnen nu en twee weken duidelijkheid geven over zijn toekomst bij The Reds. De Spanjaard gaat wederom het gesprek aan met de eigenaren van de club nadat hij eerder drie keer een voorstel van Liverpool van tafel veegde.

Benítez wordt momenteel gelinkt aan Real Madrid, waar hij Juande Ramos zou moeten opvolgen. In de jaren negentig was de huidige Liverpool-manager al eens werkzaam in de Spaanse hoofdstad.

"Het is te kort door de bocht om te denken dat ik Liverpool zomaar zal verlaten, ik heb veel te danken aan deze club", aldus Benítez tegenover Sky Sports. "Ik voel me hier gelukkig, zit hier al vijf jaar. Hier heb je de tijd om iets op te bouwen. In Spanje kennen ze dergelijke lange termijn-projecten niet. Real Madrid is een topclub, maar ik zit nu ook bij een prachtige club."

McLaren geeft gebrek aan downforce toe

Het team van McLaren-Mercedes heeft voor het eerst deze winter toegegeven dat het kampt met een tekort aan snelheid in de nieuwe bolide. Mercedes motorsport-directeur Norbert Haug heeft aangegeven dat de MP4-24 kampt met een gebrek aan downforce.

De nieuwe McLaren staat bij de testsessies daardoor steeds in de onderste regionen. "Er is duidelijk een gebrek aan neerwaartse druk. We zijn momenteel hard aan het werk om dit te probleem te verwerken. Volgens onze coureurs voelt de auto in de basis goed aan, maar we zijn momenteel niet competitief genoeg om voor de zeges te gaan. De problemen zijn echter op te lossen. Het is vaker voorgenomen dat teams in korte tijd zich naar voren hebben gewerkt. Dat is waar we nu mee bezig zijn, om dat ook te bereiken". aldus Haug die vertrouwt op een goede afloop.

Eerder deze week zei teameigenaar Ron Dennis nog dat er niets aan de hand was en dat het team er in Australië er gewoon zou staan. Wel werd er deze week een nieuwe vloer geïntroduceerd om meer downforce te genereren. Haug gaf aan dat McLaren de testsessie volgende week in Jerez hard nodig heeft. "We zullen zeker sneller zijn dan we deze week in Barcelona waren. Of we op 29 maart de snelheid zullen hebben die we willen hebben? Misschien niet."

Van Marwijk zwijgt over Stekelenburg

Bondscoach van Nederland Bert van Marwijk wil voorlopig geen uitspraken doen over de situatie rondom doelman Maarten Stekelenburg, die sinds Euro 2008 eerste keus was in Oranje. Ajax-trainer Marco van Basten passeerde Stekelenburg donderdag echter ten faveure van Kenneth Vermeer.

Van Marwijk zal vrijdag de voorselectie voor de WK-kwalificatieduels tegen Schotland en Macedonië vrijgeven. De definitieve selectie wordt volgende week bekend gemaakt. "Daar zal ik vragen beantwoorden", deelde de bondscoach mede aan de Telegraaf.

Gesproken met Van Basten heeft Van Marwijk nog niet. "Nee, Marco heeft niet gebeld", aldus de woorden van de keuzeheer van het Nederlands elftal.

Eerste gameplaytrailer Fight Night Round 4, Ali wint

EA noemt het zelf één van de meest verwachte titels van dit jaar, wij noemen het een sportgame waar we zin in hebben! Fight Night Round 4 komt er deze zomer aan voor de Xbox 360 en PlayStation 3 en belooft een compleet nieuw animatiesysteem met zich mee te brengen waar eindelijk ook lengte en bereik een rol in spelen. Ali zal Tyson dan ook van een grotere afstand voor zijn kop kunnen slaan omdat hij nu eenmaal een groter bereik heeft. Heel veel meer informatie ontbreekt voorlopig nog, zodra we meer weten brengen we jullie natuurlijk zo snel mogelijk op de hoogte.

Hoerenloperssite een groot succes

De gratis website waar hoerenlopers 'hun waar' kunnen bespreken blijkt een gat in de markt te zijn. Meer dan 120.000 hoerenbezoekers zijn lid van de site hookers.nl. Ze geven hun mening over de prostituees waar ze zijn geweest, of komen er om de beoordeling van anderen te lezen. Op de website kun je inmiddels 20.000 dames van plezier vinden en de gebruiksaanwijzing daarbij.

Wekelijks wordt er verslag uitgebracht door verschillende mannen over hun ervaringen met prostituees. De website kwam voor het eerst in 2004 in het nieuws. Politicus Rob Oudkerk verklapte toen dat hij de site raadpleegde als hij seks buiten de deur zocht. De site is in België inmiddels heel geliefd bij sekstoeristen. Er zijn gevallen bekend van hoeren die uit dat leven stapten omdat ze geen goede cijfers kregen.

Er zijn vier categorieën op de site: raamprostitutie, clubs en privéhuizen, escort en privé ontvangst en 'specialiteiten'. Naast een evaluatieformulier, geven veel klanten ook de 'ranzige' details van hun ervaringen met prostituees.

Vloeklegende McEnroe speelbaar in Grand Slam Tennis

EA Sport heeft bekend gemaakt dat niemand minder dan oud-wereldtopper John McEnroe speelbaar zal zijn in hun eerste tennisgame Grand Slam Tennis, welke exclusief wordt ontwikkeld voor de Wii. Naast McEnroe zullen er nog meer legendarische tennissers worden opgenomen in deze titel. Welke dat zijn is nog niet bekend. John zelf was blij dat gamesgigant EA zich nu ook op zijn sport gaat richten.

"It's great that EA SPORTS has embraced tennis into its family of games. I think it’s a solid sign the sport is thriving and I hope it will continue to generate more interest and excitement in tennis," zei McEnroe. "Having Wimbledon exclusive to this game is huge because Wimbledon is such a special tournament, for the entire sport of tennis and for me personally."

John McEnroe staat bekend als een van de beste tennissers aller tijden. In zijn carrière won hij 77 enkelspeltitels, waaronder zeven Grand Slams, en 78 dubbelspeltitels. Naast zijn prestaties op tennisgebied werd McEnroe ook beroemd vanwege zijn niet altijd subtiele manier van onvrede uiten over de scheids- en lijnrechters. Iets waar hij meer dan eens mee in de problemen kwam. Tegenwoordig is hij commentator op oa Wimbledon voor de BBC en speelt hij nog op de seniorentour.Downloadable content F.E.A.R. 2 laat je spelen met soldaatjes

F.E.A.R. 2 verscheen afgelopen maand. In de game kun je weer lekker slow-motion knallen en griezelen met Alma en getuige zijn van andere paranormale gebeurtenissen. Van de game verschijnt volgende maand downloadable content voor de multiplayer functie van de game. De DLC gaat Toy Soldiers heten en volgens de makers wordt het hiermee mogelijk om de multiplayer vanuit een heel ander perspectief te beleven. Meer details zijn niet bekend dus kunnen we alleen maar gissen naar wat er precies mee bedoeld wordt. Misschien iets met Alma? we zullen af moeten wachten.

Update 12:03
Inmiddels zijn de eerste screenshots gevonden van de DLC, het lijkt erop alsof we maps zullen krijgen die zich afspelen in een keuken, een flipperkast en in een zandbak.


Pas op! Het is vrijdag de dertiende

Pas vandaag op voor zwarte katten, ladders en mannen met ijshockeymaskers. FOK!kende tieners doen er goed aan vandaag niet aan een verlaten meertje te gaan flikflooien. Het is namelijk vrijdag de dertiende. Een dag die alleen maar ongeluk kan brengen.

Maar waar komt dat broodje aap verhaal vandaan? Wikipedia biedt de volgende oplossing: Vrijdag de dertiende wordt als een ongelukkige dag beschouwd, wegens de combinatie van vrijdag en dertien. Een van de verklaringen is dat vrijdag de dag is waarop Jezus werd gekruisigd, een ongeluksdag dus. Als die dag dan ook nog samenvalt met het ongeluksgetal 13, moet deze dag dus wel extra ongelukkig zijn.

Ook is vrijdag de dertiende de dag dat rapper Tupac werd doodgeschoten. Of zoals vele fans beweren: de dag dat hij zijn dood in scène zette. Wie het zekere voor het onzekere wil nemen kan het beste vandaag gewoon de dekens over zijn hoofd trekken. Voor die mensen de volgende reminder. In november hebben we ook een vrijdag de dertiende. Je bent gewaarschuwd!

Call of Duty: World at War DLC gepland voor volgende week

Activision en Treyarch hebben eindelijk een Call of Duty: World at War demo op Xbox Live gezet, ook hebben ze bekend gemaakt dat de aankomende multiplayer mappack uitkomt op 19 maart voor de PlayStation 3 en Xbox 360. De mappack, bestaat uit een zombie-map en drie normale maps. De zombie-map draagt de naam Verruckt, een van de normale maps speelt zich af in een treinstation en de twee andere in Berlijn en Peleliu.

Leegloop bij Real Madrid

Na een dramatische vertoning van Real Madrid tegen Liverpool heeft de club besloten flink te gaan reorganiseren. Er zullen vijftien tot achttien spelers op de transferlijst gezet worden. Dit werd gisteren in de Spaanse sportkrant El Deportivo Mundo gepubliceerd.

Aan het einde van het seizoen zal er afscheid genomen worden van Jordi Codina, Jerzy Dudek, Michel Salgado, Gabriel Heinze, Fabio Cannavaro, Javi Garcia, Mahamadou Diarra, Royston Drenthe, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Christoph Metzelder, Javier Saviola, Julien Faubert, Marcelo en Miguel Torres.

De spelers die hierboven genoemd worden, kunnen gezelschap krijgen van Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben en Fernando Gago indien ze slecht presteren tot het einde van het seizoen.

Real Madrid heeft ook een lijst samengesteld met spelers die absoluut niet mogen vertrekken. Het gaat hier om Iker Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Gonzalo Higuain, Lassana Diarra, Ruud van Nistelrooy, Guti en Raul.

[WK] Loting Nederlanders dag 2

Sven Kramer rijdt op de 5000 meter, tijdens het WK afstanden in Vancouver, tegen ploeggenoot Carl Verheijen. Dit heeft de loting in de Canadese stad uitgewezen. De Nederlanders zullen pas als laatste aan de start verschijnen.

In de voorlaatste rit is het de beurt aan Bob de Jong en Håvard Bøkko uit Noorwegen. Verder strijden in rit tien de Italiaan Enrico Fabris en de Amerikaan Trevor Marsicano tegen elkaar.

Op de 1000 meter komt Simon Kuipers in de laatste rit in actie. Hij zal het tegen de Amerikaan Shani Davis op moeten nemen, die gisteren de 1500 meter op zijn naam schreef. Één rit daarvoor komen Denny Morrison uit Canada en Stefan Groothuis op het ijs. Jan Bos moet het in de achtste rit opnemen tegen de Japanner Tadashi Obara.

De vrouwen werken vrijdag de 1500 meter af. Laurine van Riessen en Ireen Wüst zullen onderling in gevecht gaan tijdens de negende rit. Kort daarvoor is het de beurt aan de Duitse Anni Friesinger. Zij moet het opnemen tegen de Japanse Maki Tabata. In de zese rit verschijnt Marrit Leenstra op het ijs. Zij werd aan de Poolse Katerzyna Wojcicka gekoppeld. De laatste rit is een Canadees onderonsje tussen Kristina Groves en Christine Nesbitt.

Van Basten niet ontevreden over resultaat

Marco van Basten keek met een goed gevoel terug naar het duel met Olympique Marseille (2-1). De ploeg uit de hoofdstad speelde in het kader van de achtste finale van de UEFA Cup tegen de Fransen en verloor nipt.

Vlak voor rust moesten de Amsterdammers overigens met tien man verder. Gregory van der Wiel liep namelijk tegen zijn tweede gele kaart aan en moest van het veld af. Toch kregen de Fransen het niet voor elkaar om van het overtal te profiteren.

"Maar ik denk dat we niet mogen mopperen. We speelden namelijk ruim een helft met tien man. En toen hebben we geen doelpunt tegen gekregen. We hebben woensdag dus nog kans in de return," liet Van Basten in een reactie weten.

Daarnaast was de oefenmeester erg te spreken over de prestatie van Toby Alderweireld. "Toby heeft het heel goed gedaan. Daar ben ik blij mee. Volgende week missen we namelijk ook de geschorste Van der Wiel en Vermaelen. Ik vond die twee gele kaarten van Van der Wiel overigens zwaar bestraft. Al moet Van der Wiel ook slimmer zijn."

De Amsterdammers kwamen op achterstand, nadat doelman Kenneth Vermeer een afstandsschot verkeerd inschatte. Van Basten: "De bal stuiterde, dat was vervelend voor hem. Maar hij heeft ons in de tweede helft ook in de wedstrijd gehouden."

360 miljoen euro verlies bij De Telegraaf

De Telegraaf Media Groep heeft vorig jaar een verlies geboekt van ruim 360 miljoen euro. Het verlies is vooral veroorzaakt door de afschrijving van een belang van 295 miljoen in de Duitse zender ProSiebenSat1.

Het resultaat staat in schil contrast met de 400 miljoen euro winst in 2007. Toen verkocht Telegraaf Media Groep belangen in SBS en Wegener.

Het mediabedrijf is onder andere eigenaar van de krant De Telegraaf, het pauperblad Privé en de website GeenStijl. Er worden geen voorspellingen gedaan voor 2009. De advertentie-inkomsten zullen naar verwachting wel aanzienlijk afnemen.


Groothuis: "Het zij zo"

Stefan Groothuis, Sven Kramer en Mark Tuitert hebben donderdagavond teleurgesteld. Het trio slaagde er op de 1500 meter, tijdens het WK afstanden in Vancouver, niet in om het podium te bereiken.

"Het is niet anders," aldus Groothuis, die zichzelf vooraf geen podiumplaats zag pakken. "Ik ben er gewoon vol ingeklapt. Ik kon het tempo niet tot het einde toe vasthouden. Het zij zo."

Groothuis was overigens niet onder de indruk van de tijd die Shani Davis liet noteren. De Amerikaan klokte 1:46,17 en pakte hiermee de winst. "Ik had gedacht dat dit een stuk snellere ijsbaan zou zijn."

Van Barneveld overklast King

Raymond van Barneveld heeft er eigenhandig voor gezorgd dat de verhoudingen in de PDC Premier Leauge op zijn kop staan. De Hagenaar won donderdag namelijk met ruime cijfers van Mervyn King (8-3) en haalde per beurt een gemiddelde van 106 punten.

King wist de eerste leg nog wel te pakken en gooide deze met een finish van 122 uit. Daarna leek Barney op stoom te komen en schreef de daaropvolgende vier legs op zijn naam, waarvan één met een finish van 167.

Door deze winst stijgt Van Barneveld overigens niet op de ranglijst. De voormalige postbode staat nog altijd vijfde. King zag zijn directe achtervolgers, Phil Taylor en James Wade, wel dichterbij komen.

Taylor was donderdag te sterk voor Wayne Mardle (8-4) en Wade wist Terry Jenkins (8-5) te verslaan.

Noord-Korea wil satelliet lanceren

Noord-Korea heeft aan de Internationale Maritieme Organisatie laten weten dat het plannen heeft een satelliet te lanceren. Dat heeft de Zuid-Koreaanse minister van Land en Transport gezegd. Hoewel officieel niet bekend is wanneer de satelliet gepland staat voor lancering, weet een Zuid-Koreaanse nieuwszender naar aanleiding van een niet nader genoemde bron te vertellen dat het waarschijnlijk tussen vier en acht april zal zijn.

Volgens de VS en Zuid-Korea gebruikt het communistische regime deze lancering echter als dekmantel. Ze verdenken het land er namelijk van te willen experimenteren met het lanceren van de langeafstandsraket Taepodong-2. Deze raket zou een bereik hebben van 6700 kilometer, waarmee ze de Amerikaanse staten Hawaï en Alaska bereiken kan.

De spanningen tussen beide partijen lopen de laatste dagen steeds hoger op. Zo heeft het stalinistische land laten weten wraak te nemen wanneer de satelliet wordt onderschept. Ondanks de lancering heeft Hillary Clinton woensdag gezegd dat de VS nog steeds zal proberen het land te ontdoen van zijn nucleaire ambities door middel van veelzijdige gesprekken.

Feyenoord wil Lens halen

Volgens de Telegraaf heeft Feyenoord serieuze interesse in AZ-aanvaller Jeremain Lens. Leo Beenhakker, technisch adviseur van de Rotterdammers, bekeek Lens afgelopen maandag tijdens de wedstrijd Jong NEC - Jong AZ.

Lens speelde vorig seizoen op huurbasis voor NEC en werkte toen samen met trainer Mario Been, die volgend seizoen de scepter zal zwaaien bij Feyenoord. Been is erg gecharmeerd van de kwaliteiten van de 21-jarige Lens. De jonge aanvaller, die dit seizoen vanwege een voetblessure nog maar nauwelijks in actie kwam in de hoofdmacht van AZ, heeft bij de Alkmaarders echter nog een contract tot medio 2013.

Beenhakker heeft zijn technische bevindingen inmiddels doorgegeven aan de directie van Feyenoord. Voorlopig zal hij zich bezighouden met de nationale ploeg van Polen, die binnenkort twee belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden speelt. Behalve Lens worden ook de NEC-backs Dani Fernandez en Youssef El-Akchaoui nadrukkelijk in verband gebracht met de club uit Rotterdam-Zuid.

Brawn tevreden over eigen auto

Ross Brawn is van mening dat zijn eerste eigen auto precies zo is als men in eerste instantie zou verwachten. Afgelopen week was de Brawn BGP 001 voor het eerst op het Circuit de Catalunya te vinden, waar het zijn eerste rondjes reed.

Tijdens de tests van woensdag en donderdag slaagden de coureurs van Brawn GP, Jenson Button en Rubens Barrichello, er zelfs in om de snelste tijd van de dag te klokken.

"We zijn erg blij met de eerste test van de BGP 001-auto," aldus een tevreden Brawn. Een week geleden werd bekend gemaakt dat Brawn GP aan het nieuwe Formule 1-seizoen zou deelnemen, dus het was van het grootste belang dat de betrouwbaarheid van de bolide goed werd getest.

Brawn was in elk geval zeer te spreken over de testsessies. "De start van onze voorbereiding op het nieuwe seizoen was natuurlijk erg laat. We hebben ons deze week dan ook vooral gericht op het betrouwbaar maken van de auto en het maken van kilometers. Het is gelukt om beide doelen te halen dankzij het goede team in Brackley."

"De auto voldoet verder aan onze verwachtingen," ging de eigenaar van Brawn GP verder. "De feedback van Jenson en Rubens, die beiden volledige raceafstanden wisten af te leggen, was bovendien erg positief. Volgende week testen we nog drie dagen in Jerez en ik ben daarna erg benieuwd hoe de auto in de eerste race zal presteren."

Hennepkwekerij aangetroffen op schip

Eergisteren deden politie en douane een wel heel opmerkelijke vondst tijdens een standaardcontrole in Zaandam. Ze vonden namelijk een hennepkwekerij op een sleepboot die compleet was aangepast voor dit doel en gevuld was met 300 hennepplanten.

Ook een binnenvaartschip dat naast de sleepboot lag werd gecontroleerd. Deze bleek ook aangepast voor het doel om er een hennepkwekerij van te maken. Dit schip had, als het klaar was geweest, ongeveer 2500 hennepplanten kunnen huisvesten.
Beide schepen zijn in beslag genomen door justitie en naar Amsterdam gebracht. Twee aanwezige personen zijn aangehouden voor verder verhoor.

Hersenschudding voor Lindgren

Ajax-middenvelder Rasmus Lindgren heeft in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Olympique Marseille een hersenschudding opgelopen, zo meldt de NOS. De Zweed moest hierdoor donderdag halverwege de eerste helft het veld verlaten.

Lindgren kwam in Marseille in botsing met een speler van de thuisclub. De middenvelder werd vervolgens naar het ziekenhuis afgevoerd voor nader onderzoek. Het duel tegen De Graafschap van komend weekend zal Lindgren in ieder geval aan zich voorbij moeten laten gaan.

Ajax verloor in Zuid-Frankrijk met 2-1 van Marseille.

Gerets: "Geen goede uitgangspositie"

Erik Gerets was niet tevreden over het behaalde resultaat in de achtste finale van de UEFA Cup. De trainer van Olympique Marseille zag zijn ploeg nipt van Ajax (2-1) winnen. Volgens de Belg is volgende week in Amsterdam nog van alles mogelijk.

"Dit is geen echt goeie uitgangspositie, daarvoor is onze voorsprong te nipt," liet de Belgische oefenmeester na afloop van het treffen met Ajax weten. "Tegen tien spelers hadden we de flanken beter moeten benutten en onze voorzetten konden ook zuiverder. We hebben de kansen op een derde doelpunt gekregen, maar hebben die niet benut."

Olympique Marseille speelde een groot deel van de wedstrijd ook nog eens met een speler meer. Vlak voor rust kreeg Gregory van der Wiel zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Toch wisten de Fransen niet van deze situatie te profiteren.

Concert: Kyteman in Tivoli

Vaak zijn het de Engelsen die muzikale sneeuwbaleffecten veroorzaken in de media, maar nu heeft Nederland ook zijn eigen sneeuwbal gevonden in de persoon van Colin Benders. Wie zult u misschien zeggen? De goede man staat beter bekend als Kyteman en is muzikant, en niet zo maar eentje. Het is dan ook niet onterecht dat er een steeds groter wordende sneeuwbal van Kyteman door de mediawereld heen dendert. Lovende kritieken vliegen je om de oren, verbluffende optredens (waarva ondermeer op Noorderslag) en grote boekingen in het verschiet. Kyteman staat dit jaar op Pinkpop en hij zorgde in het Utrechtse Tivoli voor een massale run op de kaarten. Het eerste geplande optreden was binnen no-time uitverkocht en ook het concert van 12 maart liep als een trein. Kortom, Kyteman is hot en gisteren maakte hij de hooggespannen verwachtingen nogmaals waar in een dampend en uitverkocht Tivoli.

Limburgers maken paashaas van ruim 2 meter

Een chocolaterie in Sittard heeft een paashaas van twee meter en 35 centimeter gemaakt. "Het is de grootste paashaas die we ooit gemaakt hebben", zegt Guido Rousseau van de chocolaterie.

"Het is te vergelijken met een carnavalswagen. Alleen dan gaat er geen papier, maar chocolade overheen."


De haas komt in een winkel in Weert te staan. "Maar wel met een hek eromheen. Want kinderen hebben de neiging eraan te likken", zo legt Rousseau uit. Overigens is z'n naam nog gewoon haas, want er is nog geen naam voor het chocolade-dier.

Groenewold: "Dit geeft vertrouwen"

Renate Groenewold slaagde er gisteren in om tijdens het WK afstanden, dat in het Canadese Vancouver wordt gehouden, de drie kilometer op haar naam te schrijven. Na afloop was de Nederlandse dan ook erg blij.

Groenewold wist de favoriete voor deze afstand, Martina Sábliková, maar net achter zich te houden. Het verschil bedroeg slechts 0,08 seconden. "Het is een klein verschil, maar wel groot genoeg," aldus de schaatsster van TVM. "Het was zwaar. Dat blijkt wel uit de tijden, die zijn niet supergoed. Maar ik ben wel de snelste op dit ijs."

De zege was overigens ook een goede generale repetitie voor de Olympische Spelen, die volgend jaar worden gehouden. De Richmond Olympic Oval is dan de plaats van handeling voor de schaatswedstrijden. "Dit geeft veel vertrouwen," liet Groenewold weten. "Ik heb de laatste tijd af en toe wel in de piepzak gezeten, dat geef ik toe."

Leontien van Moorsel is 'kutsnol'

Een kei-goeie Brabantse dijenkletser is gisteravond onbedoeld op televisiestation Brabant 10 uitgezonden. Dit 'grapje achter de schermen' bleef niet achter de schermen en mondde uit in ontsteltenis en woede. Een medewerker plaatste namelijk het woord 'kutsnol' in het informatiebalkje bij haar naam, dat verscheen toen de oud-wielrenster in het zeven uur journaal aan het woord kwam.

"Dit had nooit mogen gebeuren. De tekst is als 'grapje' ingetikt, maar is door onoplettendheid op de buis beland", zegt directeur Xander Knop van Brabant 10. Leontien vindt het grapje maar 'kinderachtig', maar onderneemt geen verdere stappen. Ze neemt genoegen met de bos bloemen en de excuses die het televisiestation maakte. Leontien was in de uitzending omdat ze wat kwam vertellen over gezond bewegen.

Met dank aan Allan24 voor de submit!

Explosief geweld in veel Resident Evil 5 video's

Vanaf vandaag ligt Resident Evil 5 in de winkels. We reizen met Chris en Sheva mee naar Afrika om daar de strijd aan te gaan met het gebruik van biomedische wapens. Onderweg stuiten de twee op enkele bekenden en loopt alles niet helemaal volgens plan. Voor hen die nog twijfelen over het wel of niet halen van Resident Evil 5 heeft Capcom nog eenmaal enkele video's vrijgegeven waarin het explosieve geweld van de game naar voren komt. De laatste video is een vergelijking tussen de Xbox 360- en de PS3-versie."Verticality, het verwijderen van fog of war uit Stormrise"

Later deze maand komt SEGA met de RTS Stormrise. Deze tweede titel van Creative Assembly voor maart (eerder verscheen al Empire: Total War) richt zich op het ontwikkelen van een snel speelbare RTS op de consoles. Zo is de besturing eerst gebouwd, waarna pas gegeken werd hoe hier een leuke game voor gemaakt kon worden. Daarnaast is het concept verticality toegevoegd, welke hieronder wordt uitgelegd in een trailer.

Door een enorme natuurramp wordt de atmosfeer van de aarde verwoest. De overgebleven mensen leven in op een dorre en vrijwel geheel verwoeste planeet en dat eist extreme oplossingen. Hierdoor zijn twee facties ontstaan, de Echelon en de Sai. Hoewel beide beschavingen totaal verschillend zijn, leven ze gewoon naast elkaar. Maar dat kan niet altijd goed gaan en de oorlogen die uitbreken vernietigen wat er over is van de aarde.

LotR: Conquest gerusht vanwege aflopende licentie?

Electronic Arts lanceerde dit jaar hun laatste Lord of the Rings-titel. Niet omdat het bedrijf er geen zin meer in zou hebben, maar omdat ze de licentie op Peter Jacksons verfilming niet meer in bezit heeft. Hij gaat nu terug naar het bedrijf dat de licentie oorspronkelijk aan EA verstrekte, New Line Cinema. Sinds dat bedrijf inmiddels is overgenomen door Warner Bros. komt de licentie dus effectief bij hun moederbedrijf terecht. Nu heeft Warner Bros. sinds een tijdje zijn eigen gamestudio en daarnaast is Warner Bros. eigenaar van Turbine en laat dat nu de ontwikkelaar zijn van Lord of the Rings Online. Het is dus niet heel onwaarschijnlijk dat ze zelf nu wat met de licentie gaan doen.

Het hele licentieprobleem zou volgens Variety ook nog wel eens de reden kunnen zijn voor de volgens ons tegenvallende kwaliteit en tegenvallende verkoopcijfers van Lord of the Rings: Conquest (de game verkocht in Amerika maar 160.000 exemplaren). De game zou eigenlijk nog helemaal niet af zijn en EA zou Pandemic dan ook de opdracht hebben gegeven de game snel af te werken, zodat deze uberhaupt nog in de winkels mocht verschijnen. De licentie werd uiteindelijk ook twee weken verlengd, zodat de game half januari op de markt kon komen.

Blij met zout

Onderzoekers aan de University of Iowa (UI) hebben ontdekt dat zout als een natuurlijk antidepressivum werkt. Volgens hen is dat de reden waarom men meer zout eet dan nodig is. Dit onderzoek is gepubliceerd in Psychology and Behavior.

Testen op ratten wezen uit dat de beestjes zich anders gingen gedragen bij een lagere zoutconsumptie. Bezigheden waar de ratten eerst dol op waren, zoals het drinken van water met suiker, gingen ze mijden. Een tekort aan zout zou dezelfde symptomen opwekken als een depressie.

Volgens psychologe Kim Johnson (UI) heeft ons lichaam er door de eeuwen heen er voor gezorgd dat we vrolijk worden van zout. Romeinse soldaten werden betaald met zout en eeuwenlang werd het als bewaarmiddel gebruikt, we raakten er zo aan gewend dat we het na de komst van de koelkast bleven gebruiken als specerij.

Dagelijks hebben we vier gram zout nodig, nog altijd krijgen de meeste volwassenen ongeveer tien gram per dag binnen. Zout bevat mineralen die we nodig hebben, maar te veel zout vergroot onder andere de kans op een hoge bloeddruk.

Koninklijke onderscheiding voor Hamilton

Dinsdag was een bijzondere dag voor de Britse Formule 1 coureur Lewis Hamilton. Hij werd koninklijk onderscheiden voor het behalen van zijn wereldtitel vorig jaar in de Formule 1. In Buckingham Palace werd de coureur geëerd door koningin Elisabeth II.

Hamilton was bijzonder nerveus voor de ontmoeting en vond het een geweldige ervaring. “Het was een van mijn meest bijzondere ervaringen. Ik heb er geen woorden voor. Je realiseert je pas hoe speciaal het is, als je voor haar staat,” aldus Hamilton. De koninigin liet Hamilton weten dat zij in november de laatste ronden van de beslissende race in Brazilië had gezien. “Ze vroeg ook naar de auto. De druk is nu extra groot, want ik weet nu dat ze ook naar mijn eerste race van dit seizoen gaat kijken.

'Basisplaats voor Kluin'

Het lijkt erop dat Pepijn Kluin vanavond zijn debuut gaat maken bij FC Groningen als basisspeler. De achttienjarige aanvaller zal de Zweed Marcus Berg vergezellen in de voorhoede.

De basisplaats voor de jonge aanvaller is een noodoplossing. Gonzalo García zag tweemaal geel in het duel tegen sc Heerenveen en mag niet spelen. Verdere aanvallers zijn geblesseerd waardoor Kluin de kans krijgt. Kluin viel eerder dit seizoen in tegen NEC. Op 4 februari kwam hij in de slotfase het veld in bij een 2-0 voorsprong.

Atlético-spelers ontevreden

Trainer Abel Resino kan op flinke kritiek rekenen van zijn spelersgroep. De spelers van Atlético Madrid begrijpen niet waarom Diego Forlán geen basisplaats kreeg in het duel met FC Porto. De club uit Madrid moest winnen om door te gaan in de Champions League.

Om het eerste gelijkspel van 2-2 weg te poetsen was een doelpunt voldoende, desondanks werd er met slechts één aanvaller gespeeld, namelijk Sergio Agüero. Forlán, international bij Uruguay, kan normaal gesproken altijd rekenen op een basisplaats. In de wedstrijd tegen FC Barcelona (4-3 winst) en Real Madrid (1-1) was hij een basisspeler.

De spits viel wel in na vijftig minuten maar kon weinig goed doen om het sterk spelende FC Porto op de knieën te krijgen. Agüero uitte zijn ontevredenheid na het duel. "We wisten dat de verdediging van Porto erg goed is. Ik stond alleen voorin en het is onmogelijk tegen drie man te vechten. Dat is de schuld van geen enkele speler. De enige die de opstelling maakt, is de coach. Het lijkt me logisch dat we met het elftal beginnen waarmee we altijd spelen. En als ik aan de basis denk, dan denk ik aan Forlán."

Middenvelder Florent Sinama-Pongolle was ook teleurgesteld. "Het kan zijn dat hij (Forlán, red.) een beetje moe is. Hij en Kun zijn de spelers die de meeste minuten maken in de competitie. Maar dat is geen reden om een speler op de bank te zetten. Abel moet Forlán komende zondag niet als reserve laten beginnen”, zo blikte de Fransman vooruit op de wedstrijd tegen Villarreal.

Zesjarige doorboord met ijzeren staaf

Een waar wonder tijdens het Holifeest in Ranchi, India. Een zesjarig jochie gleed van het dak van zijn huis af en landde op een anderhalve meter lange ijzeren staaf die naast het huis stond. De staaf doorboorde zijn ribbenkast en kwam er aan de andere zijde weer uit. Wonder boven wonder overleefde het jochie dit voorval.

Volgens zijn vader had Mihir een 'verschrikkelijke pijn' en werd hij direct naar het ziekenhuis gebracht. Daar onderging hij een drie uur durende operatie om de staaf te verwijderen. Volgens dokter Sandeep Agarwal, één van de drie chirurgen die de jongen opereerden, moet hij van geluk spreken dat geen van zijn organen serieuze schade hebben opgelopen. 

Een foto van de jongen in het ziekenhuis, met de staaf door zijn ribbenkast, vind je hier

Negen keer dronken achter het stuur

Een man van 24 uit Vlissingen is wel heel erg hardleers. Voor de negende keer in zes jaar tijd is hij aangehouden met te veel drank op achter het stuur. Afgelopen nacht had hij vijf keer meer gedronken dan is toegestaan.

De man heeft al zeven veroordelingen aan zijn broek wegens rijden onder invloed. Begin deze maand werd hij weer betrapt, maar die zaak moet nog voorkomen. Zijn rijbewijs is hij al jaren kwijt.

Vannacht wilde de man aanhouding nog voorkomen door snel op de bijrijdersstoel te gaan zitten. De auto waarin hij reed had hij geleend. De wagen is in beslag genomen en verbeurd verklaard.

Eduardo wederom geblesseerd

Arsenal zal morgen in de wedstrijd tegen Blackburn Rovers geen beroep kunnen doen op Eduardo da Silva. De spits is wederom geblesseerd, ditmaal heeft hij een liesblessure opgelopen.

De geboren Braziliaan die tegenwoordig uitkomt voor Kroatië liep deze blessure op in de wedstrijd tegen AS Roma. In de eerste helft van de verlenging voelde hij steekjes in de lies maar maakte de wedstrijd wel af. Hij nam overigens de eerste penalty nadat ook de verlenging geen winnaar aanwees, die hij wel miste. Ondanks deze misser ging Arsenal wel door naar de volgende ronde.

"Helaas zijn we Eduardo kwijtgeraakt met een liesblessure", meldt coach Arsène Wenger op de clubsite. De 25-jarige aanvaller heeft dit seizoen nog geen competitiewedstrijd voor de Gunners gespeeld.

Slow-motion destructie in Infamous-trailer

In juni komt de game Infamous uit voor de Playstation 3. De game vertelt het verhaal van Cole die een mysterieus pakketje moet bezorgen. Dit pakketje explodeert en als Cole wakker wordt komt hij erachter dat hij beschikt over superkrachten in de stad die helemaal is afgezonderd door het leger en wordt geregeerd door mysterieuze bendes.

In onderstaande trailer kunnen we in slow-motion en onder het geluid van een mooi muziekje zien wat voor vernietigende kracht er in Cole zijn elektrische lichaam schuil gaat.

[NBA] Lakers winnen van rivaal

De rivaliteit tussen de Los Angeles Lakers en de San Antonio Spurs is ook dit jaar in volle gang. Dankzij de 23 punten van zowel Kobe Bryant en Pau Gasol wonnen de Lakers. De eindstand was 102-95 voor de ploeg uit Los Angeles.

Lamar Odom was weer aanwezig na een schorsing van één wedstrijd. Hij kreeg een schorsing naar aanleiding van zijn bemoeienis in de wedstrijd tegen Portland TrailBlazers, die overigens verloren werd door de Lakers. Odom scoorde scoorde in deze wedstrijd twaalf punten en pakte ook tien rebounds. Naast de 23 punten was Bryant ook goed voor zes assists. De Spanjaard Gasol was goed voor elf rebounds.

De Fransman Tony Parker was goed voor 25 punten en negen assists. Micheal Finley, die met zijn dertiende seizoen bezig is, was uitzonderlijk goed met 25 punten. Tim Duncan moest het afleggen de Gasol en kwam slechts tot zestien punten. De ervaren Duncan gaf wel vijf assists en pakte elf rebounds.

Obama verlengt sancties tegen Iran

De Amerikaanse president Barack Obama heeft een aantal sancties tegen Iran voor een jaar verlengd. De president maakte dat gisteren bekend.

Hij zei dat Iran nog altijd een "buitengewone bedreiging vormt voor de nationale veiligheid, de buitenlandse politiek en de economie van de Verenigde Staten”. Het gaat om sancties die de toenmalige president Bill Clinton in 1995 instelde tegen Iran, omdat dit land bij terrorisme zou zijn betrokken en pogingen zou ondernemen massavernietigingswapens te verkrijgen.

De sancties voorzien onder meer in een verbod voor Amerikaanse bedrijven te helpen bij het ontwikkelen van de olieindustrie. Ook is het verboden uit Iran te importeren en er naartoe te exporteren.


Obama verlengt sancties tegen Iran  (foto: DAG)

Redknapp: "Engels talent wordt schaars"

De trainer van Tottenham Hotspur, Harry Redknapp, is van mening dat de Engelse talenten geen kans krijgen om te schitteren. Onder leiding van Martin Jol stonden de Spurs bekend als toevluchtsoord voor meest talentvolle Engelse spelers. Aaron Lennon, Tom Huddlestone, Jermaine Jenas en Michael Dawson kwamen allemaal naar Londen, toen de Nederlander aan het roer was.

Juande Ramos heeft deze ontwikkeling stopgezet. De Spanjaard, tegenwoordig trainer van Real Madrid, haalde vele spelers binnen die uiteindelijk weinig lieten zien. Redknapp is op dit moment op zoek naar nieuw Engels talent. "Als ik goed, jong Engels talent kon vinden, zou ik ze aan proberen te trekken. Maar het is moeilijk, heel moeilijk."

De voormalige trainer van onder meer Portsmouth denkt dat de talenten die nu het Engels elftal gehaald hebben, beter zijn dan eerdere lichtingen. "Maar...", voegde hij eraan toe: "Ik vrees ook dat na deze groep talenten, er niet meer zoveel talent op de velden rondloopt. Het zal weer even duren voordat er nieuwe grote talenten opstaan."

Winkels bij Arena weer open na terreurdreiging

De winkels in Amsterdam-Zuidoost gaan vandaag weer open. dat heeft de politie gemeld. Gisteren moesten de winkels van de politie dichtblijven na een terreurdreiging. Het gaat om de winkels in het Arenagebied en de vestiging van woonwarenhuis Ikea. Volgens de politie is er op dit moment geen sprake meer van een serieuze dreiging.

De gisteren aangehouden verdachten zijn alle nog in voorarrest. Vanochtend wordt besloten of een langere hechtenis nodig is.

Behalve winkels moesten gisteren ook een bioscoop dicht blijven. Een concert van de Amerikaanse band The Killers in de Heineken Music Hall werd afgelast.

De zaak kwam aan het rollen na een telefoontje aan de politie in de nacht van eergisteren op gisteren. Daarin werd gemeld dat drie mannen explosieven wilden plaatsen gericht op het maken van slachtoffers in winkels. Volgens korpschef Bernard Welten kwam de melding uit Brussel. De beller vertelde waar de mannen verbleven en noemde namen, panden en winkelketens. Hij gaf ook een vaag signalement. Er werd gebeld met een prepaid mobiele telefoon. Kort daarna werd duidelijk dat een van de genoemde namen behoort bij een familielid van een betrokkenen bij de aanslagen in Madrid op 11 maart 2004.

Songfestivalnummer Toppers gelanceerd

De nieuwe versie van het songfestivalnummer van de Toppers ligt vanaf vandaag in de winkel. Het nummer Shine, geschreven door Topper Gordon Heuckeroth, werd bewerkt door DJ John Marks. Het nummer heet nu officieel Shine 'New Wave' Eurovision 2009 Mix. Dat maakten de Toppers vanmorgen bekend via Royal Promotions.

Midden februari verraste DJ John Marks de Toppers door met een remix van de eerste versie van Shine te komen. Het enthousiasme was zo groot dat Toppers Gordon, René Froger en Jeroen van den Boom hem gevraagd hebben ook de songfestivalvariant te bewerken. De DJ heeft zijn eigen platenmaatschappij en is bekend van de hits Carnival en Insanity.

De verschillende versies van Shine zijn niet alleen te koop op cd, maar vanaf vandaag ook te downloaden via de website van de Toppers. Ook is de videoclip van het nummer te bekijken.

De Shine 'New Wave' Eurovision 2009 Mix is volgens de Toppers een "unieke combinatie van een actuele nieuwe dance-sound, een happy en catchy melodie en een boodschap aan de wereld". Met dit nummer hopen zij in mei hoge ogen te gooien bij het Eurovisie Songfestival in Moskou.

De toppers  (foto: ANP)

Australische noordkust rampgebied door olie

De Australische autoriteiten hebben delen van Queensland aan de noordoostkust tot rampgebied verklaard, nadat die over een lengte van 60 kilometer met olie is besmeurd. De olie is afkomstig van een vrachtschip dat dinsdag in slecht weer beschadigd raakte.

Onder de delen van de kust die tot rampgebied zijn verklaard zijn onder meer zone's van de bij toeristen populaire Sunshine Coast. Natuurbeheerders lieten weten dat kleine aantallen zeevogels en schildpadden al met olie zijn besmeurd.

De Australische nieuwszender ABC meldde vandaag dat zeker 100.000 liter olie uit het schip is gelekt. Het vaartuig voer onder de vlag van Hongkong. Een woordvoerder van de eigenaar zei dat de schip de capaciteit had voor het transporteren van 500.000 liter olie.

[GP2] Tweede testdag 12-3-2009

Lucas di Grassi heeft op de tweede testdag van de GP2 Series in Paul Ricard de snelste tijd gereden. De Braziliaan die rijdt voor het team van Racing Engineering was met een tijd van 1:08.841 nipt sneller zijn teamgenoot Dani Clos en Pastor Maldonado. Giedo van der Garde eindigde als 20e.

De teams waren verschillende dingen aan het testen, want aan de tijden gedurende de dag viel weinig te ontdekken. Romain Grosjean was de snelste in de ochtendsessie, maar de Fransman kwam uiteindelijk na de middagsessie niet verder dan een vierde plaats. Ook Giedo van der Garde dankte zijn 20e plaats aan de ochtendsessie. De coureur van iSport International reed uiteindelijk een tijd van 1:09.653.

Pos.CoureurTeamTijdRonden
1. Lucas Di GrassiFat Burner Racing Engineering1:08.84172
2. Dani ClosFat Burner Racing Engineering1:08.96187
3. Pastor MaldonadoART Grand Prix1:08.98574
4. Romain GrosjeanBarwa Campos Team1:09.01572
5. Javier VillaSuper Nova Racing1:09.07671
6. Vitaly PetrovBarwa Campos Team1:09.10049
7. Michael HerckDPR1:09.16970
8. Alvaro ParenteOcean Racing Technology1:09.21535
9. Kamui KobayashiDams1:09.22082
10. Andreas ZuberFisichella Motor Sport Int.1:09.22151
11. Nico HulkenbergART Grand Prix1:09.32671
12. Jerome D AmbrosioDams1:09.33568
13. Luca FilippiSuper Nova Racing1:09.36780
14. Roldan RodriguezPiquet GP1:09.41769
15. Davide ValsecchiDurango1:09.52453
16. Alberto ValerioPiquet GP1:09.52566
17. Karun ChandhokOcean Racing Technology1:09.56456
18. Diego NunesiSport International1:09.57894
19. Hamad Al FardanTrident Racing1:09.60480
20. Giedo Van der GardeiSport International1:09.65370
21. Edoardo MortaraTelmex Arden International1:09.76925
22. Luiz RaziaFisichella Motor Sport Int.1:10.10245
23. Nelson PanciaticiDurango1:10.23128
24. Davide RigonTrident Racing1:10.39393
25. Sergio PerezTelmex Arden International1:10.46674
26. Giacomo RicciDPR1:10.60424

Dealen en vluchten in Grand Thef Auto: Chinatown Wars

Vorige week hadden we beelden van Grand Theft Auto: Chinatown Wars waarin we konden zien hoe het hacken en snipen in zijn werk gaat. Vandaag hebben we een soortgelijk video voor deze Grand Theft Auto. Deze keer gaat het om het dealen en het afleveren van interessante spulletjes. Dat dit niet altijd even makkelijk gaat, spreekt voor zich. Kun je niet wachten om zelf aan de slag te gaan? Nog even geduld. Grand Theft Auto: Chinatown Wars ligt vanaf volgende week vrijdag in de winkels.

Resident Evil: Darkside Chronicles trailer

Enkele dagen geleden werd een nieuw Resident Evil project voor de Nintendo Wii onthult. De Nintendo Wii kent al twee Resident Evil games, Resident Evil: Umbrella Chronicles en Resident Evil 4, en daar komt binnenkort dus een derde bij.

Deze game, Resident Evil: Darkside Chronicles genaamd is net als Resident Evil: Umbrella Chronicles een onrail-shooter. Spelers kruipen in de huiden van twee bekenden van de serie, namelijk Claire Redfield, de zus van Chris Redfield, die we terugzien in Resident Evil 5, en Leon S. Kennedy die we onder andere kennen van Resident Evil 4. Vandaag is de debuut trailer verschenen voor de game waarin we zien dat de twee teruggaan naar een bekend stadje; Raccoon City.

Laatste reviews en specials
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
special
Random Pics van de Dag #1057
special
Random Pics van de Dag #1056
©FOK.nl e.a.