Atlético-spelers ontevreden

Trainer Abel Resino kan op flinke kritiek rekenen van zijn spelersgroep. De spelers van Atlético Madrid begrijpen niet waarom Diego Forlán geen basisplaats kreeg in het duel met FC Porto. De club uit Madrid moest winnen om door te gaan in de Champions League.

Om het eerste gelijkspel van 2-2 weg te poetsen was een doelpunt voldoende, desondanks werd er met slechts één aanvaller gespeeld, namelijk Sergio Agüero. Forlán, international bij Uruguay, kan normaal gesproken altijd rekenen op een basisplaats. In de wedstrijd tegen FC Barcelona (4-3 winst) en Real Madrid (1-1) was hij een basisspeler.

De spits viel wel in na vijftig minuten maar kon weinig goed doen om het sterk spelende FC Porto op de knieën te krijgen. Agüero uitte zijn ontevredenheid na het duel. "We wisten dat de verdediging van Porto erg goed is. Ik stond alleen voorin en het is onmogelijk tegen drie man te vechten. Dat is de schuld van geen enkele speler. De enige die de opstelling maakt, is de coach. Het lijkt me logisch dat we met het elftal beginnen waarmee we altijd spelen. En als ik aan de basis denk, dan denk ik aan Forlán."

Middenvelder Florent Sinama-Pongolle was ook teleurgesteld. "Het kan zijn dat hij (Forlán, red.) een beetje moe is. Hij en Kun zijn de spelers die de meeste minuten maken in de competitie. Maar dat is geen reden om een speler op de bank te zetten. Abel moet Forlán komende zondag niet als reserve laten beginnen”, zo blikte de Fransman vooruit op de wedstrijd tegen Villarreal.