[WK] Loting Nederlanders dag 2

Sjors (Sj0rSz)
Sven Kramer rijdt op de 5000 meter, tijdens het WK afstanden in Vancouver, tegen ploeggenoot Carl Verheijen. Dit heeft de loting in de Canadese stad uitgewezen. De Nederlanders zullen pas als laatste aan de start verschijnen.

In de voorlaatste rit is het de beurt aan Bob de Jong en Håvard Bøkko uit Noorwegen. Verder strijden in rit tien de Italiaan Enrico Fabris en de Amerikaan Trevor Marsicano tegen elkaar.

Op de 1000 meter komt Simon Kuipers in de laatste rit in actie. Hij zal het tegen de Amerikaan Shani Davis op moeten nemen, die gisteren de 1500 meter op zijn naam schreef. Één rit daarvoor komen Denny Morrison uit Canada en Stefan Groothuis op het ijs. Jan Bos moet het in de achtste rit opnemen tegen de Japanner Tadashi Obara.

De vrouwen werken vrijdag de 1500 meter af. Laurine van Riessen en Ireen Wüst zullen onderling in gevecht gaan tijdens de negende rit. Kort daarvoor is het de beurt aan de Duitse Anni Friesinger. Zij moet het opnemen tegen de Japanse Maki Tabata. In de zese rit verschijnt Marrit Leenstra op het ijs. Zij werd aan de Poolse Katerzyna Wojcicka gekoppeld. De laatste rit is een Canadees onderonsje tussen Kristina Groves en Christine Nesbitt.