Brawn tevreden over eigen auto

Sjors (Sj0rSz)
Ross Brawn is van mening dat zijn eerste eigen auto precies zo is als men in eerste instantie zou verwachten. Afgelopen week was de Brawn BGP 001 voor het eerst op het Circuit de Catalunya te vinden, waar het zijn eerste rondjes reed.

Tijdens de tests van woensdag en donderdag slaagden de coureurs van Brawn GP, Jenson Button en Rubens Barrichello, er zelfs in om de snelste tijd van de dag te klokken.

"We zijn erg blij met de eerste test van de BGP 001-auto," aldus een tevreden Brawn. Een week geleden werd bekend gemaakt dat Brawn GP aan het nieuwe Formule 1-seizoen zou deelnemen, dus het was van het grootste belang dat de betrouwbaarheid van de bolide goed werd getest.

Brawn was in elk geval zeer te spreken over de testsessies. "De start van onze voorbereiding op het nieuwe seizoen was natuurlijk erg laat. We hebben ons deze week dan ook vooral gericht op het betrouwbaar maken van de auto en het maken van kilometers. Het is gelukt om beide doelen te halen dankzij het goede team in Brackley."

"De auto voldoet verder aan onze verwachtingen," ging de eigenaar van Brawn GP verder. "De feedback van Jenson en Rubens, die beiden volledige raceafstanden wisten af te leggen, was bovendien erg positief. Volgende week testen we nog drie dagen in Jerez en ik ben daarna erg benieuwd hoe de auto in de eerste race zal presteren."