McLaren geeft gebrek aan downforce toe

Het team van McLaren-Mercedes heeft voor het eerst deze winter toegegeven dat het kampt met een tekort aan snelheid in de nieuwe bolide. Mercedes motorsport-directeur Norbert Haug heeft aangegeven dat de MP4-24 kampt met een gebrek aan downforce.

De nieuwe McLaren staat bij de testsessies daardoor steeds in de onderste regionen. "Er is duidelijk een gebrek aan neerwaartse druk. We zijn momenteel hard aan het werk om dit te probleem te verwerken. Volgens onze coureurs voelt de auto in de basis goed aan, maar we zijn momenteel niet competitief genoeg om voor de zeges te gaan. De problemen zijn echter op te lossen. Het is vaker voorgenomen dat teams in korte tijd zich naar voren hebben gewerkt. Dat is waar we nu mee bezig zijn, om dat ook te bereiken". aldus Haug die vertrouwt op een goede afloop.

Eerder deze week zei teameigenaar Ron Dennis nog dat er niets aan de hand was en dat het team er in Australië er gewoon zou staan. Wel werd er deze week een nieuwe vloer geïntroduceerd om meer downforce te genereren. Haug gaf aan dat McLaren de testsessie volgende week in Jerez hard nodig heeft. "We zullen zeker sneller zijn dan we deze week in Barcelona waren. Of we op 29 maart de snelheid zullen hebben die we willen hebben? Misschien niet."