Stekelenburg: "Boos en teleurgesteld"

Maarten Stekelenburg is erg teleurgesteld in Marco van Basten. De oefenmeester van Ajax maakte donderdag bekend dat Kenneth Vermeer de laatste zeven wedstrijden van de competitie de eerste keuze is.

"Ik dacht dat ik eerste keeper zou blijven. Ik ben zowel boos als teleurgesteld. Of ik nog gemotiveerd ben? Op dit moment niet. Maar je moet verder. Ook voor de groep. Het zal wel moeten", liet de doelman in een eerste reactie weten.

Stekelenburg houdt er in ieder geval rekening mee dat hij zijn basisplaats voorlopig niet zal terugkrijgen. "Het lijkt me niet dat ik de concurrentie aan ga met Vermeer. Je moet geen stuivertje wisselen met keepers. Over wat voor mij wel en geen opties zijn, ga ik verder nadenken. Het is nog heel vers, ik weet het pas een dag."

Er gaan inmiddels geruchten dat Rob Jansen, zaakwaarnemer van Stekelenburg, contact heeft gezocht met technisch directeur Danny Blind. Dit zou kunnen betekenen dat Ajax gevraagd gaat worden mee te werken aan een transfer, die in de zomer plaats moet gaan vinden.