Bioshock 2 met honden, inktvissen en co-op

Kevin (KoosyNL)
Het blad Gameinformer heeft meer informatie vrij gegeven over het tweede deel in de Bioshock serie. Van de week konden we jullie al de cover van het blad laten zien, die voor het eerst de nieuwe Big Sister liet zien. Het blad is nu uit en de informatie over de game wordt snel over het internet verspreid. Gebruikers op NeoGAF hebben een mooi rijtje gemaakt van de dingen die we kunnen verwachten. Er zitten details van het verhaal van Bioshock 2 bij. Mocht je deze niet willen weten, dan raad ik je aan onderstaande alinea's niet te lezen.

De game speelt zich zeven jaar na de vorige game af. Je speelt als Jack Abbott die er in New York getuige van is dat een Big Sister zijn dochter ontvoert. Hij volgt deze en komt terecht bij de kust waar de Big Sister in het water verdwijnt. Hij volgt deze met zijn boot tot hij een rood licht uit de diepte ziet komen. Op dat moment valt de Big Sister hem aan en verliest hij het bewustzijn.

De Big Sister is een belangrijke vijand in de game want deze is de mastermind van het hele gebeuren. Er is maar één Big Sister, in tegenstelling tot de vele Big Daddy's uit het eerste deel. De Big Daddy's zijn helemaal verdwenen. Daarvoor in de plaats krijgen we Sovjets en splicer-honden.

De game speelt zich af in Rapture in onder andere een dierentuin. Het is mogelijk om je in de zee zelf te begeven en je zult hier onder andere moeten vechten tegen een grote inktvis die als boss-battle dient. Er zijn nieuwe wapens en plasmids en er zullen challenges in de game zitten.

Grootste nieuws is waarschijnlijk dat er twee speler co-op in de game zal zitten. Die deze twee partner zal zijn weten we nog niet. Ook is het health- en revival-systeem helemaal anders aangepakt.



De mastermind van de game

Daarnaast is ook bekend geworden dat de game absoluut niet exclusief zal zijn voor één of twee platformen. Geruchten dat de game alsnog exclusief naar de Xbox 360 en PC zou komen zijn door 2K games ontkracht. De game zal zeker ook naar de Playstation 3 komen.