Van Basten niet ontevreden over resultaat

Marco van Basten keek met een goed gevoel terug naar het duel met Olympique Marseille (2-1). De ploeg uit de hoofdstad speelde in het kader van de achtste finale van de UEFA Cup tegen de Fransen en verloor nipt.

Vlak voor rust moesten de Amsterdammers overigens met tien man verder. Gregory van der Wiel liep namelijk tegen zijn tweede gele kaart aan en moest van het veld af. Toch kregen de Fransen het niet voor elkaar om van het overtal te profiteren.

"Maar ik denk dat we niet mogen mopperen. We speelden namelijk ruim een helft met tien man. En toen hebben we geen doelpunt tegen gekregen. We hebben woensdag dus nog kans in de return," liet Van Basten in een reactie weten.

Daarnaast was de oefenmeester erg te spreken over de prestatie van Toby Alderweireld. "Toby heeft het heel goed gedaan. Daar ben ik blij mee. Volgende week missen we namelijk ook de geschorste Van der Wiel en Vermaelen. Ik vond die twee gele kaarten van Van der Wiel overigens zwaar bestraft. Al moet Van der Wiel ook slimmer zijn."

De Amsterdammers kwamen op achterstand, nadat doelman Kenneth Vermeer een afstandsschot verkeerd inschatte. Van Basten: "De bal stuiterde, dat was vervelend voor hem. Maar hij heeft ons in de tweede helft ook in de wedstrijd gehouden."